- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Aktív témák
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
laci7878 #30114 üzenetére
hát bocsánat,megpróbáltam körülirni a válaszomat.
csodák nincsenek,ezek annyira durván alacsony árú készülékek,hogy egyrészt irtó rossz gyártási minőséggel kell készüljenek,másrészt a házimoziban,hifiben nem véletlen mindig az ártól teszik függővé a hangminőség megítélését.ahogy elnézem a gyártók nézik,hallgatják egymás készülékeit,és ez alapján áraznak be.
pl a dalinál sem hiszem,h véletlen volt a múltkori drágulás. -
bajnokpityu
félisten
válasz
laci7878 #30106 üzenetére
ami kérdést feltettél, arra válaszoltam.
nézd, én 6 éve bementem boltba,hazavittem egy 7070es kenwoodot,leakciózva 70papirért.mondom,zenére van már egy denonom,moziban majdcsak nem lesz olyan rossz.
5 percet próbáltam,visszavittem sirva,h mi ez a fos.majd hazahoztem egy denon 2106ot 2x annyiból.akkor ez alatt semmi értelmeset nem találtam.azóta belepakolták a HDMIket,és még drágábban lehet normálisat venni.mostani kérdésedre is már válaszoltam:én egyiket sem,inkább vennék használtat.nekem ami már megfelelne az a 2311, 290ért,az már majdcsak nem lenne visszalépés...
bár most jut eszembe,h nagy olvasgatások közepette a 1911et nagy vételnek találták a sajtóban.
-
Dorian
félisten
válasz
laci7878 #30104 üzenetére
Sanya46, laci7878:
Én is csak azt tudom mondani, hogy ekkora összegből (~60ezer) csak használtat vegyetek.
Tudom, hogy ha nem ért az ember az valamihez, ott fázik a használt dolgoktól, de nem kell félni, segítünk választani.Thom!:
Semmilyen. Félmilla alatti (új áron) rendszernél is még kétséges.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
laci7878 #30102 üzenetére
annyira alsó kategóriásak,hogy bármi komolyabb hangfalat rákötsz,kevés lesz.
tehát hosszabb távon mindegyikkel rosszul jársz,mert uj erősitőt venni pénzügyileg sosem éri meg.van bennük HD,de ezek még a sima CDt sem képesek kihasználni.
van itt párunknak eladó HM erősitője,mivel ezek élettartama 10-15év biztosan meglesz,sokkal később akarnád lecserélni ezeknél. -
dhcodoki
senior tag
válasz
laci7878 #16092 üzenetére
Warter ugyan már jól megválaszolta a kérdésed, de szájbarágósabban én is leírom pár sorban:
Gondold át mit akarsz csatlakoztatni az erősítőhöz, és azt milyen kábellel. Törekedj a minél jobb csatlakozási megoldásokra. Jelenleg a HDMI a top, de csak azért nem érdemes több 10ezer forintot áldozni más alap kategóriás erőlködőért. Elég jó az optikai és digit koax is. Főleg, ha nem akarsz HD anyagot (márpedig alap erősítővel, mely nem tartalmaz dekódert nehéz). Mondjuk itt mind a kettő rendelkezik HDMI-vel. Legyen minél több csatlakozási pontod. Elég bosszantó, ha van egy optikai és egy koax, bemeneted, és csak a vásárlás után jössz rá, hogy neked 2 optikai kéne, mert különben az egyik berendezésed nem tudod csatlakoztatni. Nézd meg esztétikailag is, melyik a tetszetősebb. A zongoralakk cuccok szeretik csillogtatni magukon a port. Ha jól látom a sony nem tud DTS kódolást.
Nem tudom ezeknél az erősítőknél hogy van, de ami még sztem iszonyú fontos, hogy le tudod-e vágni a mély hangtartományt a hangfalakról, és átirányítani a mélyre.Mászóval keresztváltási frekvencia. Guglizz rá és tisztán fogsz látni ez ügyben. Az alap erősítőknek is legalább annyira kéne tudni, hogy beállíthatod, hogy "large" nagy, vagy "small" kicsi hangfalaid vannak. Így az utóbbi esetben egy adott Hz tartományban megvágja a hangot, és leadja a mélynyomónak.A jobb erősítőknél ezt a keresztváltást saját kedved szerint be tudod állítani. Én a dekódolás fajtája után ezt tartom a legfontosabbnak. -
Warter
addikt
válasz
laci7878 #16089 üzenetére
A saját igényeidet alapján csak te tudsz dönteni, hogy melyik neked a legmegfelelőbb. Milyen kodekekre, milyen csatlakozókra és milyen egyéb dolgokra van szükséged. Erre senkitől nem fogsz konkrétabb választ kapni. Másrészt hallgasd, fogdosd meg őket valahol élőben, sokkal könnyebb lesz utána döntésre jutnod. Elnézést, ha orrolásnak tűnt volna, csak segíteni próbáltam. Ja és, mint mondtam, ott vannak pl az Onkyok is, sokan használják megelégedéssel.
-
Warter
addikt
válasz
laci7878 #16087 üzenetére
Már kb 5x postoltad ezt be. Egyrészt menj el és hallgasd meg őket, mivel másképp nem fogsz tudni dönteni. Másrészt pedig ajánlották már többen is az Onkyokat (307, 308, 508).
Harmadrészt meg elmondták már azt is többen, hogy alsó kategóriában nincs nagy különbség az erősítők között, szóval célszerű a felszereltség és a csatlakozók alapján dönteni, hogy melyiket veszed. -
törölt tag
válasz
laci7878 #15949 üzenetére
Valamit összekeversz. Olvastad az első hozzzászólást? Nincs 6 vagy 8 ohmos erősítő!Mindössze annyira van megadva a teljesitmény. És mindkét (sőt továbbmegyek: MINDEN!!, még az általam ismert 1978-as(nem elirás) modell) Onkyo modell tudja a 8 ohmot is.és a Pio a 6-ot (beállithatod rajtuk menüben).Ezek a csillapitási és a kivezérlési értékeket állitják a hangfalakhoz meg a védelem számára is (mikor oldjon le)
-
törölt tag
válasz
laci7878 #15944 üzenetére
Sztereóban már 60-80-ért olyat kapsz(ennyibe kerül egy belépő/alap HM erősitő) ami a kb. 200 ezer feletti kategória hangzásvilágát is veri.Természetesen gondolkodhatsz házimoziban is.És addig szólhatnak sztereón míg nem cseréled azokat. Csak akkor a SALokat vissza kell tenned a miini-hifire.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest