- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
anakonda
csendes tag
válasz
herrká #17188 üzenetére
Két pont közt legrövidebb ut az egyenes...
Én a Hdmi-vel kötném össze a Ps-t és a tv-t,ha már van ez a lehetőség.
A hangot pedig opticain, vagy koaxal a ps-től az erősitőbe
Ha erősitőn keresztül viszed át a kép jelet,nem hinném lesz javulás,de probálgatni,tesztelni lehet.
Üdv! -
dhcodoki
senior tag
Lehet kapni, de akár csináltatni is érdemes. Megszólal sima RCAval is, de itt is igaz, mint a többi hangfal esetében, egy bizonyos szint felett érdemes költeni a kábelezésre. (persze azért nem kell túlzásba esni, de egy 50-60 ezer forintos szubnál, pár ezer forintot illik már áldozni. Drágább ládáknál meg főleg)
MOD: mondjuk a 10 méterest valszeg le kell gyártatni, mert nem nagyon láttam még ilyen kiszerelésbe..
MOD2: ha még nem ismernéd (bár kétlem) [ITT] érdemes
-
Thuglife
senior tag
A felsoroltak közül a KEF C4 a legnagyobb teljesítményű a maga 200W-jával, én is ezen gondolkodok.... Egyébként volt egy összehasonlító teszt (Sound & Vision: Subok 70k körül) és tesztgyőztes lett az akkori 75k-s vételárával, így sztem a mostani 60k teljesen baráti! Egyébként a tesztben szereplő subok a következők voltak:
Wharfedale Vardus 10; Polkaudio PSW 110; Yamaha YST-SW300; Mission MS10; JBL Northridge E150P és a KEF C4 -
dhcodoki
senior tag
Nekem polk psw 110 van, 15nm-en tökéletes. Sokáig tart bejáratni, de utána meghálálja. Sztem ebben az árkategóriában a top3 között van (ha nem épp a legjobb). Nagyobb területen nem próbáltam, de ahhoz a felsoroltak (és a többi 40-60ezres cucc) is kevés lesz. Szal én a polkra szavazok.
-
BBéci
legenda
Csak hiteles forrásból szabad információt meríteni. Ha eddig nem tetted, sürgősen nézz körül a thx.com-on!
Rosszul nősültél! Az én feleségem minden változtatást támogat, ami a hangminőséget szolgálja. Ő javasolta, hogy húzzuk előrébb a kanapét, amennyire szükséges. Jelenleg 45 centire van a hátsó faltól, amire rövidesen könyvespolc kerül, azért kell előrébb költözni. -
Vidala
senior tag
Sajnos sok tekintetben nálam is hasolnló a helyzet: a "front" szekció rendben van, de a két háttér hasonlóan a kanapé két oldalán a fal mellett beforgatva, egyelőre még mindig a fejmagasság alatt kb. 20cm-rel két kis komódon csücsülnek. Nem sikerült eddig megfelelő alkalmatosságot találnom az ajánlott fej feletti elhelyezéshez.
Viszont ezzel most elbizonytalanítottatok, hogy jó/jobb lesz-e a tervek szerint, ha ennyire "felülről" (ajánlás szerint ugye legalább +60cm) hallatszanak a dolgok.
Most a hang pozicionálásban nem érzek olyan nagy hiányosságot (a lehetőségekhez képest, mert ugye jobb lenne, ha hátrébb tudnám tenni őket), mondhatnám egész jó, de érzésre így nem tudják a teret kellő mértékben besugározni. Viszont az sem hiányzik, hogy a fejem fölé toljam, ha ennyire konkrétan hallatszik. Egyszer ugyan már felemeltem őket egy ideiglenes megoldással, de csak egy próbakör erejéig, így lehet hogy ezért nem tűnt fel?Hasonló tapasztalatok?
Azt a falat csak odébb kéne tolni! Már el is kezdtem gyűjteni a perselybe egy falodébbtolóra
-
BBéci
legenda
A veled egyvonalban elhelyezett háttérsugárzóknak dipóloknak kellene lenniük. Amennyben direktsugárzók, az történik, amit leírtál, sosem fog pontosan mögüled érkezni a helikopter. Tedd hátrább a dobozokat, vagy húzd előrébb a kanapét. Ezt én is végigjátszottam. A mélyláda optimális helye a frontok között van, sarokba hangsugárzó nem való, az nem vásott kölyök. :-)
-
Diplomata
aktív tag
Állítsd lejjebb a hangerőt,vagy késleltetést a hátsóknál,hallgasd meg úgy is.A sub-nak szinte mindegy hogy hol van,keresd meg azt a pozíciót neki ahol a legjobban szól és esztétikus is,állitsd a fázist is rajta és teszteld.A reflex nyílása ne legyen fal vagy más tárgy közelében.
-
-
Diplomata
aktív tag
Lehet hogy egy sub-ra azt írják hogy 25hz-től indul,de nem mindegy hogy ezt milyen hangnyomáson tudja,sok esetben ez csak marketing,korrektebb gyártók általában azt az adatot adják meg ilyen esetben ami már tényleg számottevő és valós(hallható),így van ez a teljesítmény adatokkal is,ha megnézed pl. a HK erősítőket,50W-al úgy szól mint egy másik 100-al.Hallgasd meg őket ha tudod,bár úgy lenne az igazi ha ugyanolyan körülmények között tesztelhetnéd mindet.100W lehet nagyon sok is,de lehet kevés is,sok mindentől függ.
-
nebulo5
senior tag
"Akkor a szub "honnan tudja", hogy én hangerőt változtatok az erősítőn? "
A szub egy előerősített jelet kap, ami az erősítő hangerő fokozásával növekszik. Ha a szub erősítője pl. nem 0,4 V.-ot erősít a nála beállított teljesítményével, hanem pl. 0,9 V.-ot, akkor nyilvánvalóan hangosabban fog szólni...
(a V. értékeket teljesen hasraütés szerűen írtam be, sejtésem sincs mennyi valójában) -
Winzsolt
aktív tag
Én polk psw10-et használok, ez kb 50ezer, vagyis az új tipus belőle az psw 110?
Namost ezzel az a helyzet, hogy nagyon jó ár érték arányú szvsz. Jó minőséget kaptam és megfelelő teljesítményt, de én alig 13nm-en használom. Próbáltam már 25nm szobában, oda bizony kevéske volt.
Szerintem ilyen áron nehéz lesz 30nm-re elegendőt találni, esetleg azzal kéne próbálkozni, hogy egy olyat venni ami továbbtudja adni a jelet, és akkor később lehet venni mellé egy másikat.
De hogyha 50k az olyan keret, amit később sem szeretnénk átlépni akkor legfeljebb olyan elegendő teljesítményű mélynyomót lehet kapni(30nm-re), aminek elég gyatra a minősége. szerintem. -
dhcodoki
senior tag
Sztem is egy kicsit túlbonyolítod. Ha régi fajta (ahogy írtad is) DVD lejátszókkal/felvevőkkel rendelkezel, mely nem tud felskálázni (és HDMI sincs rajta), s az erősítőd sem tud (márpedig a 307-es nem tud), akkor felesleges erősítőbe vinni a képet. Amelyik DVD játékos jobb minőségű képpel rendelkezik, azt kösd rá Y;Pb;Pr csatival a TV-re. A másik játékost kösd rá SCART-al, s állítsd be, hogy RGB jelet továbbítson, ill. vegyen a tv. Mindkét lejátszó hangját kösd rá digitálisan (optikai, vagy digi coax) az erősítőre. A PC-re meg írtad, hogy HDMI-n viszed a TV-re.
S ekkor ha DVD-ről mozizol, lehalkítod a TV-t, s bekapcsolod az erőlködőt. Sztem ennyi..Képet csak akkor érdemes az erősítőbe vinni, ha az tud felskálázni (és szükség van rá), vagy ha elosztóként használod, mert több lejátszót/konzolt kötsz rá, de ekkor mindig be kell kapcsolni ugyebár, vagy ha HDMI-vel rendelkezik a játékos, mert akkor spórolni lehet a kábelgubanccal..
-
robi0604
őstag
"A kártyára egyébként az alaplapról rá van kötve külön kábellel a HD audio. Gigabyte EP45-DS3R. Sajnos ez van!"
Csak úgy próbáltad, hogy rá volt kötve?
"Az erősítő Y, Pb, Pr csatiról azért átviszem a videót a TV-re, természetesen annak ugyan olyan bemenetére. Biztos ami zicher alapon!"
Ha mellette HDMI-vel is össze van kötve, némely esetben zavaró lehet valamelyik egységnek.
Érdemes vagy az egyik, vagy a másikkal csak összekötni.
Én inkább a HDMI-t választanám... -
-
robi0604
őstag
A gépet elviekben nyugodtan rákötheted HDMI-vel az erősítőre, a hangot érdemes optikán átvinni.
A Tv-is érdemes HDMI-vel összekötni.Lehetőség szerint, ha analóg forrást nézel Komponensel kösd össze.
A Tv hangját általában optikával lehet átvinni, tehát az egyik játékost csak analógon tudod ebben az esetben használni.
Célszerű azt a játékost ezen módon kötni, amelyiken kevésbé nézel több csatornás hangú anyagot. -
BBéci
legenda
-
Vidala
senior tag
A PC -> erősítő vonalra:
Azon a HD4850-sen nincs HDMI kimenet? Csak azért kérdezem, mert nekem is ez van (Gigabyte) és azt felszerelték. Ez persze neked nem old meg semmit, ha nem így van. Az Onkyo 307-sel sztem nem lesz gond, tud mindent amit kell, viszont ha jól tudom, a DVI csati nem továbbít hangot. Valahogy össze kell kombinálnod a DVI képét és a hangkimeneteket egy HDMI-be(menetbe). Kicsit körülnézve nem tűnik megoldhatatlannak, de eddig min. 2 db átalakítóval tudtam eléletben összehozni. Ennél viszont lehet, hogy egyszerűbb és olcsóbb lenne a VGA kari cseréje (és az esetleges minőségromlás kérdését még nem is feszegettem).
-
nebulo5
senior tag
Úgy tudom, hogy függ a pc-n lévő lejátszótól is a HDMI jel a VGA-ról. A Power DVD képes ilyesmire pl.
De lehet, hogy most badarságot írtam. Én is jól belezavarodtam a hasonló megoldás keresésébe...
Ha tudsz az erősítődből kompozit (RGB) jelet kivinni, akkor ott kell lennie a hanghoz a digit. koax-nak is. -
nebulo5
senior tag
Tudtommal, a 307-es Onkyo nem képes hangot leszedni a HDMI adatfolyamról. A képet viszont továbbítania kellene. Csakhogy a VGA kimenő jele a HDMI reduktorral nem 1.3-as.
Miért nem próbálsz beszerezni (szinte biztosan kapható [Kácsáéknál] ) digital koax-ra átalakítót? Onnan lenne audió jeled az erősítőnek.
Persze, a HDMI "elosztó" sem 1-2 forint... -
Daywalker
addikt
Ezt annyira utálom, halál gusztustalan dolog lekapcsolni más biztosítéktábláját, főleg ha valami tönkremegy miatta (sosem lehet tudni). Én mondjuk átmentem volna hozzá és cserébe baltával verem le a villanyóráját (szerencsére nekünk a lakáson belül van elrejtve). Különben is szilveszter van (oké...volt), biztos a petárdázóknak is kikiabált, hogy kussoljanak. Szánalmasan hülye emberek vannak.
-
dhcodoki
senior tag
A magas sugárzókat próbáld fülmagasságba állítani. Sok minden befolyásolja a hangfalak elhelyezését, leginkább a szoba akusztikája. Az első 4-5 film lepörgetése után, érezni fogod hol a hiba.. Pl: ha a frontokat túl szélesre rakod, s a kép jobb oldalán bekopognak az ajtón, akkor észreveszed egyből, hogy a hang kilóg a képből rendesen.. szóval ezt a szögesdi (<- ez jó
) dolgot, majd érezni fogod.. persze erre is megvan a sablon, fejből nem tudom, majd a többiek leírják..
-
dhcodoki
senior tag
Jó a mikrofonos beállítás, de elképzelhető, hogy minimálisan utána kell állítani.. Nekem csak annyiban kellett, hogy a hátsó dobozokat, és a mélysugárzót kicsit lejjebb halkítottam... Mondjuk a mély az jó volt, de sajna még társasházban lakom, így kímélnem kell a szomszédokat..
-
BBéci
legenda
A hátralévő évtizedekre érdemes leszoknod a loudnesses hamgzásról! Igy a zene legfontosabb része, a középtartomány szenved csorbát. Most azonnal állíts mindent nullára! Az első pár óra után megszokod. Különben sosem fogsz tudni objektíven választani.
Én vagyok az idősebb. :-l -
dhcodoki
senior tag
jééé, megtaláltam... nekem ilyen volt ami itt középen:
Ja, most nézem, hogy nem 62, hanem 62-es... az egy fokkal azért jobb, nem
-
dhcodoki
senior tag
Ebben a formában lehet jobb a center megvétele most... Mert akkor nem volt szó arról, hogy komolyan tervezel egy fejlesztést a jövőben..
Azt le kell szögezni, hogy az eltax-al sem lesz igazán házimozinak nevezhető rendszered. Így ebben a felállásban, hogy tervezel fejlesztést, költségkímélőbb megoldás a center megvétele.. azt már neked kell eldönteni, hogy milyen a tűrőképességed, s a kicsit rosszat ill a nagyon rosszat milyen sokáig tudod elviselni..Ha viszont megállsz a mostanra tervezett szinten, akkor semmi kép sem javaslom a center megvételét a mostaniakhoz..
-
Daywalker
addikt
Sajna dhcodokinak igaza van. Én annak idején én is azt csináltam, hogy elöl volt két darab háromutas Videoton (DC2040) hátul pedig két darab kétutas még régebbi Vidi (ennek számára nem emléxem már) és hihetetlenül élvezhetetlen volt. Ugyan hallottam, hogy mi honnan jött, de épp ez volt a baj: azt hallottam, hogy a hang fizikailag melyik hangszóróból jön, nem pedig onnan a térből valahonnan, ahogy azt a hangmérnökök megálmodták -- ami ugye a házimozizás lényege. Megjegyzem, még egyforma hangfalakkal is nehéz jól beállítani a rendszert, mert sok szempontból optimális körülmények kellenek...
Mellesleg az Eltax tényleg elég...hmm, inkább gyűjts. Amúgy nekem a H/K a vidikkel is szarul szólt...(de nem csak a H/K, hanem a volt Pana SA-XR55-m is).
-
dhcodoki
senior tag
Nem tudom, hogy én reagáltam e az akkori dologra, de
-ha nem egységes hangfalakat alkalmazol, nem lesz egységes hangkép, ezáltal nem lesz élvezetes... ugye ez alap?!
-ha olcsó (pl: eltax) rendszert vásárolsz, hangminőségileg nem leszel a toppon, de egységes lesz..
Egy egyszerű példa:
Sztereó erősítő jobbjára kötsz egy 15ezer forintos hangfalat, baljára meg egy 20ezer forintos másikat...vagy...kötsz rá két egyforma 10ezer forintos hangfalat.
Melyik az élvezhetőbb??? ugye egyszerű.. (árak ne tévesszenek meg, csak viszonyításként írtam) -
dhcodoki
senior tag
Nem kell aggódni, ezekkel a hangfalakkal is fog újdonságot nyújtani bőven a sztereóhoz képest... aztán majd ha lesz rá lehetőséged, fejlesztgeted, szép lassan.. sokan vagyunk, akik nem "csak úgy benyúlunk a zsebünkbe és veszünk egy profi cuccot" módjával vásárolnak. Én kb. 2-3 éve jutottam el arra a szintre, hogy hívhatom a rendszerem házimozinak.. holott már 11 éve építgetem.. S tudom, hogy még messze vagyok a céltól, de dolgozom rajta kisebb nagyobb kihagyásokkal
Végül is ez a lényege.. az ember mindig tud tervezgetni/fejlesztgetni.. s ha hosszú idő után elérsz a "valamire való" szintre, akkor annál inkább büszkébb leszel rá..
-
BBéci
legenda
Állódobozt ne tegyél szekrényre!
A bejáratásra már kaptál választ, amihez annyit teszek hozzá, hogy inkább 200 óra, mire elérik a végleges hangzást. Ezt majd fogod tapasztalni.
Milyen erősítőre lesznek kötve?
Szerintem, a legjobb buli alig használtat venni féláron. Tele van ilyenekkel a net. -
Diplomata
aktív tag
Gyakorlatilag míg be nem járódnak a hnagfalaid,kábeleid stb.,addig nem érik el azt a hangzást amit tudnak.Ez 30-50óra is lehet,és nem is emeld a hangerőt nagyon magasra addig szerintem.Ha lehet inkább a két szekrény közé tedd a frontokat,fülmagasságban kb.,vagy ha tudod húzd ki kicsit a szekrény síkjából őket.
-
Diplomata
aktív tag
Én a helyedben körbenézék a használt piacon is,szoktak jó vételek lenni.Láttam valahol magnat motion 990 szettet 30 körül,az ebben az árkategóriában a legjobb azt mondják,880-as szettet már nem nagyon találnál szerintem használtan,az ideálisabb lenne ha többet zenélsz mint filmezel.
-
robi0604
őstag
Nézd meg a MM-ban, szerintem ott lennie kell, vagy esetleg a disztribútort kérdezd, hogy hol elérhető (az Ő árait ne nézd !!!).
-
robi0604
őstag
Pl. Én ebben a kategóriában újonnan ajánlanám az Eltax Universe szett meghallgatását.
Szebben én "teresebben" szól mint pl. a Wharfedale Vadrus sorozata.
Jó ár-érték arányban van és a kereten belül maradnál bőven, ha pl. valahol akciósan hozzájutsz, kis kiegészítéssel egy normális subot is tudsz venni.Természetesen ez mind az ÉN véleményem és csak példaként hoztam fel.
Ez már számomra bizonyított és hallhatóan jobb a többi alsókategóriás szettnél.Azért még mindíg azt mondom, hogy érdemes körbenézned az alig használtak között is.
-
hétalvó
addikt
Ne torodj vele, az ATI-kban nem 100%-os a HDMI hangkimenet, nem minden keszulekkel mukodik, pl az en erositommel se, Intel/Nvidia OK mindenhol, kenytelen leszel analogon vagy spdif-en kuldeni a hangot.
Lehet megkoveztek, de en mar leszoktam a HDMI hangrol, pedig nagyon oda voltam erte. Zene hallgatasnal engem idegesit, ha mennek a satellitek, 192/24 pedig optikan is atviheto stereo-ban, filmeken elvagyok dts-el. PC-rol egy kisebb gond ha zenet hallgatok HDMI-n es a PC kikapcsolja a kijelzojet energiatakarekossag miatt, akkor a hangot is kikapcsolja.
Miert ne lehetne jo rendszert osszerakni ami zenen is szepen szol? Csak kell hozza egy kis penz.
300k-bol mar lehet valamit kezdeni.
-
dhcodoki
senior tag
Képet HDMI vagy komponens csatlakozással érdemes továbbítani. A komponens analóg ugyan, de a mai technika mellett észrevehetetlen minőségromlással jár.
Hang esetében az optikai és digitális koax nem viszi át a HD anyagot. Érdemes HDMI-t alkalmazni, ha van HD forrásanyag.
-
dhcodoki
senior tag
Ja bocs!!!!!! Egyforma avatarotok van Hamival, s összekevertelek benneteket.
Az Onkyo 307-es erősítő valóban jó, de csak DVDhez. Nincs benne dekóder, mely a blu ray által elterjedőben lévő szélessávú hangtartalmat kódolni tudná. Ha az egykori DVD, s ezzel együtt az 5.1 megjelenést vesszük, elég nagy esély van rá, hogy olyan szinten begyűrűzik a piacra a HD hanganyag, hogy szinte teljes mértékben visszaszorítja az 5.1-et. Kb én úgy tudnám elképzelni, mint jelenleg a DS hang. Fellelhető még ugyan, de már csak kis mértékben. Persze ez nem fog máról holnapra megtörténni. És biztos vagyok benne, hogy még hosszú évekig fennmarad az 5.1. De ahogy terjed a BR, úgy egyre kevesebbet érnek a HD dekóder nélküli erölködők, és egyre nagyobb igény lesz a DTS HD-ra, Dolby true HD-ra.. Szal jó erősítőt vettél, de a következő lépcsőfokra nem jutsz fel vele.
-
dhcodoki
senior tag
Ha jól emlékszem, ezt a JBL szettet dicsérték és jó ár/érték aránnyal jellemezték anno mikor kiadták. Azt hozzáteszem, hogy ez sem ér fel a házimozi fogalmához, de mint ahogy írtad, nem is az a cél. Ezzel a rendszerrel, lehet hangzásban egy kicsivel többet kapsz (én nem jellemzem, mert nem hallottam), de erre az erősítőre a jövőben biztos, hogy nem tudsz építeni. Azt neked kell eldönteni, hogy melyik szintre rendezkedsz be.
Mint ahogy [ezen] a képen is látszik, 6-16 ohm közti dobozokról álmodik a szerkentyű. Ha 4 ohm-osat kötsz rá, meghajtja ugyan, s lehet az ég világon semmi baja nem lesz (régen a csöves erősítőknél nem volt mind1 az ohm), de az átlagosnál sztem egy kicsit jobban fog melegedni. Ezt majd a többiek megerősítik..
(Én egyébként még mindig a 6205-ös szettet választanám. Az az erősítő az árát is jobban fogja tartani, épp a dekóderek miatt.)
De ez csak az én véleményem.. -
dhcodoki
senior tag
Egy durva hasonlat:
Neked most
-van egy Onkyo 307-esed, legyen ez egy jófajta 2000cm3-is turbós motor.
-van 2 videoton-od és két orion-od, legyen ez 2db esőgumi és 2db téligumi.
-van egy normál méretű társaslakás (a méretet csak tippelem), legyen ez egy földes út.Namármost, a te célod az élményautózás. Mivel nincs ferrari-d, nincs hozzá alkalmatos versenypályád, össze kéne dobni mégis valamit, viszonylag olcsón.
A versenypályából (szoba) kell kiindulni feltétlen, mert ugye ez adott, és ennek a cserélése lenne a legmacerásabb. (Mindig a szobából kell kiindulni, ezt nagyon sokan figyelmen kívül hagyják) Tehát tudjuk, hogy földesútra tervezünk, azaz a földesútra építjük meg a vasat. Ehhez tökéletes a motor (erősítő), mert van benne megfelelő erő, jó minőségű, és ezzel körülbelül be is fejeződik a firtatása.
Ha felrakjuk a 2db esőgumit (front), és 2db téligumit (surround), simán tudunk közlekedni a földesúton. Eljutunk "A"-ból "B"-be. Itt azt mondja az ember, hogy milyen fasza kis járgányt kreáltunk, simán el autózgatunk vele. Igen ám, de ahogy telik/múlik az idő, kezdjük megszokni az irányítást, kezdjük kiismerni az autó fizikáját, rájövünk, hogy vannak igen nagy hibái. Ki kéne egészíteni a futóművet (pl: center és mélysugárzó). Megvesszük a szükséges kiegészítőket.. újra bepattanunk a versenygépezetbe, teszünk egy kört, s agyban egyből összeáll a kép, bevillan hogy milyen egy versenyautó. Na és itt a baj, hogy csak bevillan. Mert érezzük, hogy valami még mindig nem stimmel, és ez a valami határozza meg az egész élményautózást.. Ez hívjuk összképnek.
Az eredmény: Van egy bazi erős autónk, ami túlpörgeti a kerekeket, ráadásul silány gumik vannak rajta, amik nem is egyformák, és véletlen sem murvás pályára való. jó kis gátlók vannak alatta, de a rugókkal nem tudjuk összhangba hozni, ezért mindig lekoppan.. Szal nincs meg az összkép, és bárhogy is erőlködünk a szerelés alatt, nem lehet beállítani patentra.
Én azt mondom, hogy ha terepjáró kell, mindig jobb egy komplett alsó kategóriás suzuki samuraj, mind egy hammer motoros, ferrari kerekes, lada kasznis összetákolt csodabogár.Szal ha nincs sok pénzed, két lehetőség van.
Az elkövetkezendő hónapokban, összeszeded ami van, eladod ami nem kell, és alapos átgondolással, sok utánajárással/olvasással, beruházol egy alsókategóriás házimozi szettre. (de semmi kép sem "egybeházimozit", az a legrosszabb eset).
Vagy azt csinálod mint a házimozi rajongók többsége. Szép lassan, tudatosan elkezded építeni az előre megtervezett, minőségibb mozit. Én így tettem. 11 éve építgetem, fejlesztgetem, sosem lesz vége, de ez csak az én hülyeségem/hobbim miatt. Megjelenítőt leszámítva, egy házimozinak nevezhető teljesen alap szett, nagyon körülbelül: 300-350 ezer forint (5db hangfal+mélynyomó+erősítő+lejátszó). Az egészben az a jó, ha nincs is hirtelen egyben ennyi pénzünk, szép lassan összelehet állítani a komplett rendszert. Használtan is lehet vásárolni, a későbbiekben pedig, ugyan úgy el lehet adni, s fejlettebb eszközt venni. Mikor összeáll a végső kép, nagyon boldoggá tudja tenni az embert.De neked is mondom, ez csak az én véleményem. S az ember akkor kap kerek egészet a dolgokról, ha sok mást is meghallgat, s számol egy átlagot
Sok sikert!!! -
Khelben
nagyúr
Azért még ne dobd ki azokat a hangszórókat, először hallgasd meg őket. Nekem is 2 régebbi 3utas böhöm láda van betéve front hangszórónak, teljesen jók. Egyelőre egy center van mellettük (5.1 helyett 3.0), most keresek surroundokat, de így is teljesen jó filmnézéshez. Nyilván nincsenek mögöttem hangok, de az első térélmény megvan és a robbanások is megvannak.
Én sem tartom magam vájtfülnek, de meghallgattam az erősítővel egy két zenét és rájöttem, hogy pl az mp3 nem való zenehallgatásra meg hogy a kocsiban lévő hifi max a Kossuth rádióhoz jó, zenéhez felejtős, pedig eddig 90%ban ott hallgattam zenét -
dhcodoki
senior tag
Nyugodtan rákötheted, persze ne 5.1re állítsd a hangot, mert nem lesz párbeszéded, mivel nincs centered. Igazából én csak a két videotont használnám, sima sztereóként beállítva. (S ha jól emlékszem, azok a vidik elég jó kis hangfalak)
De ezt a szettet véletlen se egészítsd ki centerrel. Nem arra való. Add el őket, s vegyél egy komplett együttest. Ha lehet polcsugárzókat. Társasházba, kis szobába az kell. Hidd el jobban jársz!!! S nem kell vájt fül a különbség kihallásához. -
Begi
senior tag
Hali!
Ha jól értem van egy vidkarid, aminek van DVI kimenete és ezt kötöd a TV-re DVI->HDMI átalakitóval igaz?
Na mármost a legjobb tudomásom szerint DVI-on csak videó jel megy ki. Igy nem is fogsz semmit hallani. Legalábbis régen igy volt és nem hiszem hogy változtattak a szabványon.
Szóval ahhoz hogy hangod legyen valami extra audiós átkötés kell a géped és a TV között.
Én igy látom a dolgot.Persze hurrogjanak le nyugodtan az okosak, ha valami nem stimmel.
-
robi0604
őstag
Mindegyik készülékhez valamilyen formában fel van tüntetve, hogyha felskálázást végez.
Sok embernek tetszik a felskálázott végeredmény, de azért nem lesz egy fullHD.
A procitól is függ, de az újabb cumókban már normálisabb chip lapul.Ha kaptál a kártyáthoz DVI-HDMI átalakítót, azt használd egy HDMI kábellel.
Telepítsd fel Realtek drivert és működni fog.Akárhol nézhetsz erősítőket, a lényeg szerintem ebben a kategóriában, hogy preferáltabb márka legyen.
Lehet érdemes lenne körbenézned az alig használtak között is.
Benéztem, nem olvastam tovább a topicot és már válaszolak előttem.
Mindegy, azért kinnt hagyom. -
dhcodoki
senior tag
Az "olcsóbb" (~60-70ezer forinttól) erölködőkön általában 3,4, vagy 5 HDMI bemenet van. 1 kimenet.
Rákötsz DVD-t, Blu rayt, konzolt, set-top box-ot a bemenetre, a kimenetre valamilyen kijelzőt, s az erölködőn arra kapcsolsz amelyik forrást nézed. Gondolom ezért hívják keresztbe kötésnek..
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest