Aktív témák
-
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #20596 üzenetére
az erősítőben benne van egy médialejátszó, ami mint egy külön számítógép üzemel. külső hangkártyaként az új Marantz NA-7004-es tud üzemelni. az azért már meleg pite. a hangeszközöknél megjelenik egy marantz usb-s hangkártya
a 3311-es se lenne rossz csak hát az ára messzi el van szállva... és valószínűleg limitálva van a flac-ok maximális felbontása. Squeezebox Touch szerintem jobban megéri. -
fatallerror
addikt
válasz
Dorian #20596 üzenetére
értem, köszönöm
ez pedig jól jönne, most néztem h a 708as onkyo is tudja és mire én eljutok odáig, kifutó cucc lesz és hátha 200 alá megy az ára, 180e-ért megvenném
csak annak kevés lenne a kinézett polk TSi 300 + 100 + CS10 cucc mert a hátsói 100w terhelést bírnak ez meg 130at küld csatornánként, igaz messze nem tekerném maxra 20-25 négyzetméteres szobában sem... -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #20498 üzenetére
Egyetértünk, loudnesses hangzáshoz vannak szokva a fülei, amit sürgősen el kellene felejteni.
Leírása alapján pontosan úgy szóltak a mélyek, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
A Pioneer-KEF rendszer meg parasztvakítósra volt állítva. Mint az LCD tévék dinamikus képmódja. Brrr! -
AMDFan
addikt
válasz
Dorian #20449 üzenetére
"Ha a szobád akusztikája rossz, akkor nem azon kellene először is javítani? Hangcsillapítással, stb."
Ez is csak pénzkérdés
Régebben én is mélynyomó ellenes voltam, most viszont ki fogom próbálni. Igazából az alap kérdés amit feltettem nem azzal volt kapcsolatos, hogy vegyek-e vagy ne mélynyomót
Persze azért örülök, hogy kapom az építő jellegű kritikát.
Illetve továbbra is az a kiindulási pont, hogy jó áron van egy jó polcsugárzóm amit kicsit meg akarok támogatni az alsó tartományokban (főleg 50-60Hz alatt). Nem csak azért, mert nem tud lemenni 60Hz-ig, mert le tud, csak magas hangerőn már nincs benne erő. Ki lehet kapcsolni azt a fránya mélynyomót ha nincs rá szükség.
szerk: ja azt nem mondtam, hogy én eléggé közelről (<2méter) hallgatok zenét (szoba miatt), emiatt is szeretem jobban a polchangfalakat.
-
AMDFan
addikt
válasz
Dorian #20404 üzenetére
"Nem tudod esetleg álló dobozokra cserélni? "
Volt álló hangfalam is. Nem igazán ajánlom senkinek. Nagyon nagy tér kell nekik ahhoz hogy ne búgjanak, döngjenek a szobában, és hangminőségben nem érik el azt a szintet amit a polcsugárzók. Jelenleg úgy gondolom, hogy ha már kompromisszum, akkor inkább 2.1 mint egy álló 3 utas hangfal. Így ha olyan zenét hallgatok egyszerűen kikapcsolom a szubot ha nincs rá szükségem.
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #20319 üzenetére
igen, engem jazz, és komolyabb stílusok érdekelnek, akár opera is.
BBéci javaslatára keresgélek régebbi felső kategóriás erősítőket, ahogy alább írtam az 5,1-ről sem akarok lemondani. Most pont nem látok 3805-féle denont. 3300-át igen, de annyira időset talán nem kéne vennem. 2808-lenne még, csak azon nincs phono. Attól tartok, ha nem veszem meg, megint elmegy a pénzem másra :-)hopp, közbe azt látom, hogy a 2808-on is van phono. Jajjaj, az 130e ért lenne.
-
Dictator^
veterán
válasz
Dorian #19476 üzenetére
Én az Ikon szériát néztem, legalábbis most az lenne a cél. Ikon 6. Annak is nagyon szépek (nekem bejöttek) a mélyei.
Egyik ismerösömnek ajánlottam, hogy a Concept 6-ot nézze meg..
Az Ikon 6 kisebb hangerőn is meglódul, nem úgy mint a VR400-asok
Zenehallgatásnál pure audio módban (tx508) is kb olyan 45-50 es hangerő körül indul meg a mélye.. de még akkor is keveslem.
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #19548 üzenetére
A két aranyozott közt már nemigen vettem észre különbséget, talán az újabb egy árnyalatnyival jobb, de lehet, hogy csak beképzeltem. Amit a tévéhez adtak, azzal nem tudom, mit csináljak, szaloncukrot kötözni vastag, felkötni egyenlőre nem akarom magam
Asszem bekötöm a dvd-be, azon mióta megvan a Venice úgyis csak Réka ugrál a csajomnak, arra meg tökmindegy.
-
KTTech
veterán
válasz
Dorian #19388 üzenetére
Úgy, hogy a magas-sugárzók egy 100W-os hangfalban nagyonmax. 2-5W-ot képesek elviselni. Az erősítőknek meg nem gond leadni 100W-ot bármilyen tartományban manapság 10-100kHz közt. Rakj be egy CD-Generátort mondjuk 18kHz-en, és nyomd fel a hangerőt. Garantálom, hogy leégeted a magas-sugárzót.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
válasz
Dorian #19012 üzenetére
Nagyon "alap" rendszerem van sajnos, de egyelőre erre tellett, ezért is szeretném fejleszteni kcsit.
Yamaha RX-V430RDS erősítőm van, Jamo s418-as 5.0-ás szettel és egy Jamo sub300-zal.
Könnyűzenét hallgatok, mindenféle minőségben 128-as mp3-tól a tömörítetlenig. (Sajnos sok zenét csak gagyi minőségben találtam meg)
A jobb mp3-kat hallgatva már simán hallható a különbség, flac alatt meg tényleg teljesen egyértelmű. Valószínűleg ennyivel jobb a hangkártyám dac-ja. -
Termi16
őstag
válasz
Dorian #19008 üzenetére
Az egy dolog, hogy nehezen tudod elképzelni
Attól még szignifikáns különbség van.
Alapból hangosabban, teltebben szól analógon, és ez 3 másodperc hallgatás után egyértelművé válik.
Ha esetleg érdekel, akkor gyere el és hallgasd meg a saját füleddel.Sanci38: Köszi a választ, akkor valószínűleg eladom a hangkártyát, és veszek jobb erősítőt (Onkyo TX-SR608-at talán), mert külön sztereó erősítőre nincs pénzem, a mozi is nagyon fontos.
-
chgergo
tag
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #18527 üzenetére
Nem jelenti azt, hogy kötelező befelé fordítani a frontsugárzókat. Hangdoboztól és szobaakusztikától függ, nem lehet általános szabályt felállítani, próbálgatni kell. Előfordul, hogy a színpadkép beszűkül a szembefordítástól.
A surroundokat nem szokás dönteni, a hallgató felé fordításukra érvényesek a fentiek. -
Integra
titán
válasz
Dorian #17924 üzenetére
igen, ez a fejtörés nekem is, ülve még nem gond, de ha fekszünk a kanapén és úgy nézzük a filmeket már zavaró lenne. még keresem a végleges megoldást, hogy rakjam fel a vásznat. lehet, hogy felfúrok a falra egy, a toknál vastagabb fa gerendát és magát a tokot is betokozom fába, kvázi egy polc lesz a vászon is, díszítő elem. mondjuk akkor 15-20 centire jön le a vászon a faltól, de a szintén falra fúrt tv miatt amúgy is kell a mélység.
-
Pyro921
csendes tag
válasz
Dorian #17726 üzenetére
Sanci38: téli zoknival (nem röhög
) bedugtam a reflexnyílást egy pár napja, elég erőtlen volt.
Milyen csillapítóanyagra gondolsz?Dorian: A szoba 20 négyzetméter, sub hangerő 65-70%. Félállásig nem is hallható, hogy a sub be lenne kapcsolva... Crossover lényegtelen ugyanúgy hallható 40 és 150Hz-en is, csak ott jobban.
Oldalra a faltól 40cm-re, hátul 70cm-re van.
Ilyen erőteljes susogás, hogy jobban eltudd képzelni holnap csinálok róla videót. -
Pizzafutar
aktív tag
válasz
Dorian #17366 üzenetére
Sziasztok!
Hamár szóba került a kábelezés van egy kérdésem: a hét végen gyorsan ki akartam próbálni egy erősítőt, és szombat délután kábelt már csak a Saturn-ban tudtam venni, kb 600 Ft/méter. Ezért most a hangfalkábel egy 4 mm-es réz (MONITOR CE-SP 0030 4.0MM) vezetékpár, 2x 3.5 méter hosszban.
Használható ez így, vagy ajánlott lecserélni valami másra? -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #17345 üzenetére
Eccerű, mert melegszik mind az állat.
Nekem nemrég egy ideig rajta volt a DVD lejátszóm, amíg a polcot meg nem csináltam fölé. A DVD lemezek frissen, melegen kerültek kis belőle a film végén, mint egy 5 perces kenyér. Működni működik, de nem hiszem, hogy jót tenne bármelyik élettertamának.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #17125 üzenetére
Pontosan így gondolom én is. Már többször írtam, hogy a komolyabb lejátszók két HDMI kimenettel rendelkeznek, egy az erősítő felé, a másik a képmegjelenítőbe. Minden esetben a legrövidebb jelút a jobb minőségű. Ez rövidesen az olcsóbb kategóriákban is általános lesz. Mellesleg mindkét kimenet teljesértékű, minden jelet egyformán kiadnak.
Azt is számtalanszor kitárgyaltuk, hogy a HD hangok többletét nem képes megszólaltatni egy 150000 forintos 5.1 szett, tehát nincs sok értelme az erősítőbe vezetni a hangot. -
v.attis
őstag
válasz
Dorian #17009 üzenetére
Sztereó hangzásban esetleg a tv műsor jöhet szóba, esetleg a laptopom, mert azon nincs digitális kimenet. Ez utóbbi esetleg egy pcmcia kártyával, vagy usb hangkártyával orvosolható.
A tv adás meg ha olyan rohadt jó lesz, akkor úgyis digitális továbbítással fog menni az erősítőbe, tehát nem biztos, hogy a szeteróból kell 5.1-et csináljon, hanem a digitális folyamból.
Meg ezek a dolby prologic IIx, z dekóderek úgy láttam, hogy 6.1 meg 7.1-re dekódolnak. Szerintem nem ezek a legfontosabb dolgok egy erősítő kiválasztásánál.
A hd-t aláírom, hogy kellhet majd, de ezek a sokbetűs csilivili dolgok...Esetleg valaki írhatna, aki mondjuk tv műsort néz kihangosítva és elképesztően jó hangot ér el az újfajta dekóderekkel. Nekem a sztereó tv adás sima prologic 2-re dekódolva nem tetszik.
-
v.attis
őstag
válasz
Dorian #16939 üzenetére
Hangfalaim vannak. van egy rakás hangfalam, csak két féle: Van nagy frontom egy pár és van egy 5.1 es rendszerem ami kis bögre hangszórókkal rendelkezik, de elromlott a fejegysége. Így végülis tudnám használni, de az új hangfalrendszert csak a nyári lakásfelújítás után venném meg.
Hogy miért hitel? Több okból is. Kb 20 rongyom van havonta megélhetésen felül. DE mint írtam lakásfelújítás is esedékes. Ha a hiteles megoldást választom, akkor szépen lassan év végére mindkettő sikerül.
Másik ok, hogy ha van plusz pénz a háznál, akkor az el is megy. Ha viszont kötelező egy csekket kifizetni, akkor kifizetjük. Ez van, nem tudunk takarékoskodni. -
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #16910 üzenetére
Már egy éve ilyet használok! Ez a kábel néhány éve tesztgyőztes is volt.
Mezei 3,0 kábel helyére ment, és hallható javulás történt, főként a közép-magas & magas hangtartományban. Egy hétre elcseréltem 3,5-ös Geil (vagy hogy is írják..) kábelre, de semmi sejthető változást nem véltem hallani. -
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #16798 üzenetére
Szvsz 21m2 és 50m2 között már igen jelentős különbség van, nagyon máshogy szólhat adott esetben. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Dali csípőből kevés ehhez, vagy az erősítő. Viszont nem szabad elbagatelizálni a kérdést, nehogy utólag csalódás érjen. Persze csak ha nagy hangerő mellett is tiszta, torzításmentes hangzást szeretnénk kapni, mert üvölteni egy "music center" is tud.
A díszdoboz ügyben majd megegyezünk: remélem ha ráteszem az erősítőre, akkor majd javítja a hangzást!
-
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #16764 üzenetére
Bocsi, de muszáj. Elvégre azért jövünk ide - egyebek mellett - hogy megvitassuk a dolgokat.
Szoktam pl. játszani is. Nem olyan rossz az, ha a mögöttem álló ember beszédét, vagy neszezését "tisztán" hallom. Vagy egy F1-es autó 16-18000-es fordulatú zümmögését. Vagy....
Szóval értem, hogy mit akarsz mondani, de te is, hogy én mire akarok kilyukadni. Több jön azokból a dobozokból is, mint némi "effekt".
Emiatt én is inkább valami "kommersz" kábelt ajánlanék, de megfelelő vastagságból engednék kevésbé. -
bela7562
csendes tag
válasz
Dorian #16746 üzenetére
Erre nem is gondoltam...abból indultam ki,hogy 12éve vett sharp sztereo kütyümhöz adtak kábelt->gondoltam akkor a házimozi rendszerhez is adnak ->és talán ebben az esetben is
...egyébként tök logikus amit irtál.
Vidala: a frontok kb 1,10 méterre lesznek az erősitőtöl,oda 3métert gondoltam,hátha tudom még messzebb tenni őket később egy kicsivel, a surrondhoz pedig...mivel egy irányból mennének, oda kell bizony a távolabbit számitva úgy 8méter mivel a fal mellett vinném a kábeleket...ha ez sok,és 2 irányból vinném a kábeleket,akkor a szönyeg alatt tudom csak elvinni az egyikhez,azt meg nem nagyon szeretném,meg gondolom nem is tanácsos
Lehet nem túl bonyolult,csak érteni kell hozzá
Köszi mindenkinek! -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #16751 üzenetére
Valóban jóval drágább mulatság, de ha csak a szükségszerűséget nézzük, akkor előfordulhat. Ezért kéne konkrét adat.
Nagy valószínűséggel a 2,5-es bőven elég lesz, de még akár egy vékonyabb sem esélytelen.Korábban én is volt, hogy pongyolán "leefekteztem" a sorroundokat, pedig úgy van ahogy BBéci mondja.
-
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #16746 üzenetére
Ezzel nem tudok teljes mértékben egyet érteni.
A kábel minimális átmérője függ a hosszától, a dobozok impedanciájától, és a teljesítménytől is. Így a frontokhoz 4mm2-es valószínűleg minden igényt kielégít, de lehet egy 2,5-es is megtenné. A hátsókhoz viszont pont a hosszuk miatt szükség lehet szintén egy 2,5-esre, vagy akár 4-esre is. Ne csak a két fronthoz, hanem a két sorroundhoz is egyforma hosszúak legyenek (mármint páronként) + ne tömör, henem sodort, vagy fonott az árnyékolás miatt (mondjuk szvsz olyat nem adnának hangfalkábelként, csak valami elvetemültek).
R-go a szükséges hosszúságokkal már okosabbak lennénk.
A többi javaslattal egyetértek.
Az erősítő beállításában szerintem majd akkor tudunk segíteni, ha meglesz a komplett cucc, és tényleg elakadsz a kézikönyv ellenére. Amúgy nem túl bonnyolult, csak elsőre
Szerk: néhány kérdésben már megelőztek.
-
v.attis
őstag
válasz
Dorian #16703 üzenetére
Ahogy írtam, hangfalra még várok kb fél évet. Erősítő valószínüleg januárban meglesz. Az a helyzet, hogy a denon 1610-est néztem ki magamnak, de az utóbbi néhány napban változott az elérhetősége. Van ahol felment az ára, van ahol már nem is forgalmazzák. Szóval ez is még változhat addíg. Mindenképp Denon lesz, többen is ezt javasolták, mivel mondtam, hogy koncerteket és zenét többet hallgatok, mint filmet. Viszont külön sztereó rendszer már nem fér bele.
-
v.attis
őstag
válasz
Dorian #16695 üzenetére
4 x 4,5 méteres szoba, de az egyik falon szekrénysor van, benne a multimédia és a két szélső szekrény előtt lesznek az álló frontok.
Lehet, hogy megfogadom a tanácsod. Jelenleg Mission mv-8 -al szimpatizálok, de rugalmas az elképzelésem. Az a helyzet, hogy jövőre teljes lakásfelújítás lesz és amikor visszapakolok mindent, akkor már minimum 5.0 -át szeretnék. Szerintem most még nem beszélek árról, minimum fél év múlva veszem meg a hangfalakat, addíg még lesz változás. Nekem a 100 ezer küröli szettek jönnek be, 120-nál többet nem szivesen adnék ki.Egyébként szerinted ebben a szobában, ahhoz, hogy egy viszonylag ütős zenei teljesítményt elérjek, milyen "erejű" erősítőt és hangfalat próbáljak összehozni?
Hozzáteszem, hogy jelenleg két rendszerem van:
-egy phillips komplett házimozi(papír szerint 5x50W de kétlem)
-videoton erősítő(30W) és hangfalak(2x50W)
Jelenleg mindkettő kicsit kevés, épp hogy nem érik el azt a hangerőt ami már tetszene. Vagyis elérik, de akkor már torzítanak picit. -
v.attis
őstag
válasz
Dorian #16692 üzenetére
Igen, mondasz valamit az árakkal kapcsolatban, DE: az a helyzet, hogy a front hangfalakkal több gondom lesz, azokat nehezebben tudom elhelyezni. A háttereknek van két sarok, ahol most elfér két nagy fotel. Így bőven elfér majd két álló hangfal a helyükre.
Csak azért gondolkodom ilyen szetten, mert tévé műsort is sokszor hallgatok, zenecsatornát, audio cd-t. És néha szeretek hangosan zenét hallgatni. Az asszony sokszor örjöng egy jó dalra és zenére takarít. Hát hadd szóljon az a bonanza szám, vagy az az AC DC! -
Dictator^
veterán
válasz
Dorian #16650 üzenetére
Ember, HOGY SZEDED KI?!
Mint ahogy BBéci is leírta, hogy letöbb erősitőnél kivehető, az, hogy az 508asnál lehet -e nem tudta. Nekem nem sikerült eddig.. lehet ki sem lehet venni..
Tehát ha a kérdésre válaszolnál az lenne,hogy igen ki lehet venni az 508nál, vagy nem nem lehet kivenni. -
törölt tag
válasz
Dorian #16493 üzenetére
Én egy SoundStormmal jártam úgy, hogy azt hittem, rossz a csatlakozója. Se az optikai mini, se a hagyományos 3,5-ös jack nem ment bele, gondolkodtam rajta, hogy visszaviszem. Végül nem tettem, mert úgyis vettem egy Audigy 2-t. Aztán egy év után valahogy leesett, hogy RCA dugó kell az alaplapba, csak akkor még új volt, hogy ilyen is létezik a gépen. Fail na, van ez így.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #16405 üzenetére
Feltételezem, hogy az erősítőd csak a SMALL-ra állított hangszórókra érvényesíti a 80 hertzes vágást. A frontok LARGE-ban megkapják a teljes spektrumot, a szub pedig 80 alatti jeleket kap, de a saját keresztváltójával variálhatsz. Ez sokak szerint marhaság, van némi igazuk, de ki kell próbálni.
Legjobb lenne az összes csatornát SMALL-ra tenni, de akkor elveszne a frontok jelentős és jó minőségű basszusa.
Nálam minden LARGE, a szub 40 alatt dolgozik és a frontok is megkapják az LFE csatorna jeleit.(#16406) kimi02
Erre tippeltem, szerintem jó lesz. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #16399 üzenetére
Azt írtad, a frontok megkapják a teljes frekvenciatartományt. Ezzel nincs baj, de azért próbáld ki azokat is vágni 80-on.
Viszont a jelenlegi állásban csak 50-től indítanám a mélynyomót. Ami a surroundokból hiányzik, (50-80 Hz) azt kiadják a frontok, 50 alatt meg a láda dörmög.Nem mindegyik erősítő kapcsolja le a szubkimenetet direct (pure audio) állásban, csak a videó áramköröket és a hangszínszabályzókat. Némelyiken az automata EQ-t is.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #16380 üzenetére
Arra nem vonatkozik, de az eredeti kérdés 5,1 rendszer szubjára vonatkozott.
Nekem eszembe sem jut, sztereó zenéhez mélynyomót bekapcsolni. Viszont a színpadképet nem ronthatja el, ha jól van beállítva.
Autókban a csomagtartó ad helyet a mélyládának, mégsem befolyásolja a színpadképet.(#16382) kimi02
A zavarásokkal szembeni érzékenységet csökkenti. -
törölt tag
válasz
Dorian #15575 üzenetére
Könyvespolc mellett jók a vastag szövésű faliszőnyegek, virágcserép növényekkel,főleg a sarkokban és a frontokkal szemközti falon is lehet egypár.És ablak előtt mehet 2 réteg függöny(mondjuk egynylon és egy sötétítő).Eezek visszhangcsökkentő tényezők. Lényeg:ne legyen nagyobb csupasz felület,de ne is zsufold teljesen tele a szobád.Mert akkor ugy jársz mint egy emlitett haverom:csak a fal mellől kapott értékelhető mélyaangzást.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest