- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Errtu11
csendes tag
válasz
Ego007 #25828 üzenetére
A kattogás normális jelenség ennél a modellnél, nálam is csinálja.
Néha az enyém sem akar bizonyos funkciókat "csinálni", hiába nyomkodom a távot, ilyenkor a reciver (ha jól emlékszem) feliratú gombot kell megnyomni és jó.
A táv felső részén van elkerítve egy másik gomb mellett. -
Errtu11
csendes tag
válasz
Gál István #25075 üzenetére
Mi az mkvmerge verziószáma???
-
Errtu11
csendes tag
válasz
R1per2 #24743 üzenetére
"mert persze van egy alsó határ is, igaz, egy 40ezres auchanos rendszernél még teljesen érthető a fej falba verése"
Ezen az alapon a következő hozzászóló furának nevezhet téged mert neki tökéletesen megfelel az Auchanos cucc, a 100ezres neki már ugyanaz mint neked a 400ezres.
Annyit költesz rá, amennyit te akarsz, és ez így van jól. A "szakik" abban tudnak segíteni, hogy amit ráköltesz, azért a lehető legjobbat vedd. -
Errtu11
csendes tag
válasz
clarlet167 #23820 üzenetére
http://www.minhembio.com
-
-
Errtu11
csendes tag
válasz
haarmaan #20749 üzenetére
Kb. 2 perc guglizással találsz olyan képet, ahol egyértelműen ábrázolják, hogy mi az ajánlott helye a hangfalaidnak 5.1 ill. 7.1 esetén. Azt hiszem valami thx- es oldalon is volt ilyen.
Ezeket a JBL- eket nem is kell semerre forgatnod, úgy jó az, ahogy van. Lehet, hogy a te esetedben az oldalfali elhelyezés az ideális, nem a hátsó fal. -
Errtu11
csendes tag
válasz
Tomate #20624 üzenetére
Hali!
A TMT3- ban ahol a HDMI kimenetet beállítod, ugyanazon a panelen kellene lenni egy kis lenyitható fülecskés mezőnek, ahol van kb. négy lehetőség. Melóhelyen vagyok, így nem tudom pontosan leírni, de olyasmi hogy: érintetlenül kimegy a hang, lekeveri DD vagy DTS- be, pcm formátum, és még valami talán. Nem árt ha a legújabb verziót használod, azt olvastam hogy régebben volt gondja a TMT3- nak a HD hangokkal. Van már 5- ös verzió is, ott az AV center fülnél találod a fentieket.
A kábel valóban lutri, mármint egy jó kábel nem fog ártani, de nem biztos ugye, hogy ez a gondod. Nekem itt a fórumon a Kácsa audiót ajánlották kábel ügyben, bemész elmondod mi a gond, kifizetsz egy kábelt, hazaviszed és jó esetben örülsz. Ha nem, visszaviszed és kész. Nagyon korrektek. -
Errtu11
csendes tag
válasz
Tomate #20620 üzenetére
Igen, az erősítőt és a mélyládát köti össze. Egész pontosan egy Inakustik Y- Subwoofer kábel.
Amivel gond volt az egy 400 forintos kábel volt. Folyamatosan búgott a mélyláda, nem hangosan, de rohadt zavaróan. Nem biztos hogy nálad is ez a probléma, csak azért írtam, hogy ilyen is lehet. Én speciel magamtól rá nem jöttem volna. Azt mindenesetre megtanultam, hogy sajnos a kábelekre is "sokat" kell költeni.
Többcsatornás lpcm- nél a 4870- es kártyád kiküldi szépen a tömörítetlen hangot az erősítőnek( nem bitstream). A hang rendben lesz, de az erősítő nem fogja kiírni, hogy most pld. DTS HD vagy TRUE HD jelet kap. Nálam így bizonyos hangbeállítások inaktívak az erősítőn, de engem ez nem zavar, mivel amúgy is off- ra voltak rakva. Kipróbáltam egy 5650- es kártyával is, ott semmi macera nem volt.
A lejátszó progiban pld.: TMT3 beállítod a HDMI kimenetet és hogy ne nyúljon a hanghoz, így már az erősítő is kijelzi ha mondjuk DTS HD jelet kap. Ehez persze kártyát kell cserélned. A 4870- el ugyanitt azt kell beállítanod, hogy rakja pcm- be.
Majd kijavítanak itt a szakik, ha nem jól írom, de az elmúlt napok nyomozásából azt szűrtem le hogy: a DTS HD vagy Dolby TRUE HD veszteségmentes tömörítést alkalmazó hangformátum, az lpcm meg tömörítetlen adatfolyam. -
Errtu11
csendes tag
válasz
Tomate #20606 üzenetére
Hasonló mélynyomó búgásom nekem is volt. Gyanakodtam mindenre, össze- vissza szereltem, na mondom beszoptam: földhurok. Egy kedves barátom megunta az egy hetes szenvedést és megajándékozott egy jó minőségű kábellel. Az eredmény a tökéletes csend lett. Nekem is 4870 van, multichanel pcm- et tudsz vele kiküldeni.
-
Errtu11
csendes tag
"Mit vársz a splittertől, amit a 15 méteres kábel nem tud???"
Jogos, ezt nem fejtettem ki rendesen.
A splittert beillesztve a jelenlegi rendszerbe + egy 5 méteres kábel, elkerülhető lenne a 15 méteres kábel vásárlása. Így sem lenne olcsó, de elkerülhetném a túl hosszú kábeltől való félelmemet. Az egyik "márkás" gyártó 8m felett nem készít 1.3- as HDMI kábelt minőségi okokból. Gondoltam nem véletlenül. De ici- pici veszteség nem probléma -
Errtu11
csendes tag
Sziasztok!
A HD hangok átvitelét sikerült megoldanom, laptopról tökéletes, fő gépről PCM.
Az új kábel ide-oda verzió miatt viszont kell egy 15 méteres HDMI kábel a projektorhoz.
Pont ez az amitől félek. 70 ezrem nincs rá, a 24 ezres sem olcsó, és nem vagyok meggyőződve a minőségéről. Felmerült egy HDMI splitter beszerzése is mint lehetőség, de ezekről végképp nem találok tapasztalati infókat a neten. Valakinek van tanácsa? 15 méteres kábel vagy splitter? -
Errtu11
csendes tag
Jó, kérdezek
Én biztosan ritka hülye vagyok, de képtelen vagyok rájönni, hogyan maradnának meg az erősítő beállításai. Tuner üzemmód / 7 csatornás sztereó, mélynyomó szinte semmi, és még pár apróság elállítva, így használom. Azonban minden bekapcsolásnál a rádió két csatornás sztereó módban szól, a mélyláda dübörög mint az őrült, stb... Mindent újra be kell állítanom, ami rohadt idegesítő.
A többi forrásnál ugyanez. Az előző Denon- nál nem volt ilyen problémám, gondolom itt is alap, hogy megjegyezné, csak én nem tudok rájönni, hogyan? -
Errtu11
csendes tag
Na sikerült nagy nehezen a segítségetekkel összevarázsolnom a HD hangot, az Ati 4870, Xonar HDAV 1.3, Onkyo 608 kombóval. Kellett a linkelt hang driver a VGA- hoz, frissítettem a lejátszót(TMT), és ami nekem sosem jutott volna eszembe, össze kellett kötni a VGA- t HDMI kábellel a hangkártya HDMI in bemenetével. A HDMI out megy az erősítőbe. Kis szívfájdalmam még van, mivel "csak" pcm hang megy így ki, tehát az erősítő sem írja ki, hogy dtshd vagy akármi más, csak azt hogy multichanel pcm. De gondolom ez így normális.
Köszönöm mindenkinek az infókat!
Még néhány apróságot kérdeznék, de ezzel már nem akarom terhelni a "topiklakókat", kivéve azt akinek Onkyo TX SR-608- as erősítője van. -
Errtu11
csendes tag
válasz
Sea Edge #18957 üzenetére
Annyira kész voltam már az egésztől tegnap, hogy nem emlékszem kipróbáltam e az általad írtakat a TMT- ben. HDMI beállítással viszont nekem a DTS és a DD mag sem ment ki.
Ati HDMI driver??? Ha ezt a VGA driver mellé külön kell felrakni, akkor nekem nincs fent!!!
Lehet, hogy ezért nem tudom összehozni azt az LPCM hangot?
A legjobb persze továbbra is az lenne ha a hangkártyás összekötés valósulna meg, de abban a topikban le sem sza..ak. Az itteni segítőkészség viszont hibátlan!!! -
Errtu11
csendes tag
válasz
Vikthor #18952 üzenetére
A HD hangot a Total Mediával akarom lejátszani BD filmeket nézve.
Ezekszerint VGA csere nélkül nem valószínű, hogy meg tudnám oldani a dolgot.
Bár annak a rohadt hangkártyának pont ez lenne a dolga. A topikjában viszont még nem reagált senki.
Mindenesetre köszönöm az infót! -
Errtu11
csendes tag
Hali!
Lehet, hogy nem jó helyre írok, de már teljesen tanácstalan vagyok.
Lecseréltem az erősítőt a HD hangok miatt egy Onkyo TX-SR 608- ra.
A hangkártya egy Xonar HDAV 1.3, ha optikai kábelen megy a hang az erősítőre akkor van DD és DTS hang is, így viszont nem megy ki a HD hang. Ha HDMI kábellel kötöm össze őket, akkor semmilyen hang nem jön ki az erőlködőből, akármit állítok a hangkártyán ill. az erősítőn.
Elkeseredésemben összekötöttem a videókártyát Ati 4870 az onkyo- val. Így kmplayerel az ati hdmi kimenetét kiválasztva van tökéletes DD és DTS hang is, de továbbra is csak a "sima".
Blu-ray filmet nyomva a total media theatre- el megint nincs semmi, se DD, se DTD, se Trhd, se dtshd. Meg se nyikkan az erősítő, pedig a lejátszóban itt is kiválasztottam a hdmi kimenetet.
Az egész csere a hd hangok lejátszása miatt történt, így már a sírás határán vagyok.
Elképzelésem sincs, hogyan tovább.
Ha valaki tud valami okosat, ne tartsa magában.
Előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest