- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
xtremetuning #20506 üzenetére
Az a baj, hogy sok esetben a szoba is EQ-zik rendesen
Mostanában gondolkoztam rajta, hogy hallás alapján megpróbálom kiegyenlíteni a szobám kiemeléseit. A fejhallgatós topicban linkeltek is hozzá egy jó leírást, csak elég macerás...#20509: Megéri az tuti. Nekem legalábbis nagy élmény.
-
AMDFan
addikt
"Egyetértünk, loudnesses hangzáshoz vannak szokva a fülei, amit sürgősen el kellene felejteni."
Ez egyébként nem olyan egyszerű folyamat. Te nyilván sokkal régebb óta benne vagy a hifizésben, de mivel én még újonc vagyok, ezért tudom, hogy át kell menni bizonyos fejlődésen az embernek, hogy értékelni tudja a jobbat. Lehet, hogy túlzásnak érzitek, de szerintem az egész a személyiségfejlődéshez hasonlítható, jobb példát nem tudok rá mondani. Szóval idő kell hozzá, és sok zenehallgatás, hogy az ember megszokja a jobb hangot, és utána már úgymond minden megy a maga útján és érezni fogja, hogy itt meg ott még lehetne ez jobb is. Viszont a kezdőlökést valóban nem árt megadni azzal, hogy az equalizert meg a loudness gombot sürgősen felejtse el az ember. Aztán utána majd kezd jönni a meglepetés, hogy mi minden van a zenében ami eddig fel sem tűnt.
-
AMDFan
addikt
válasz
xtremetuning #20504 üzenetére
Hasonlóan voltam én is. Beszippantott a PC-s sokpontegyek világa, meg még rá is EQ-ztam, aztán 2 éve elmentem egy hifi bemutató terembe, ahol hallottam egy rendes sztereó rendszert. Na azóta nincs megállás
De Direct Source az meg van
-
AMDFan
addikt
válasz
xtremetuning #20501 üzenetére
Pedig most ott van neki a Monitor Audio viszonyítási alapnak. De ettől függetlenül az emberek nagy része inkább megmarad a búgós mélyeknél, mert az "durván szól".
-
AMDFan
addikt
válasz
zozy84 #20492 üzenetére
Szerintem annyi van, hogy a Monitor Audionak sokkal megfogottabbak voltak a mélyei, vagy rendesen csillapított szoba volt ahol hallgattad. Ez házimozira nem feltétlenül előny, például az effekteknél, viszont zenére ez a követendő irány. Sokaknak nem tetszik a naturális, színezetlen hangzás, mert bizony olykor lehet, hogy a fülnek kellemetlen hangokat (pl egy keményebb gitárszóló, vagy egy robbanás) is éppolyan színezetlenül adják elő mint pl. egy lágy énekhangot. Ha neked főleg mozira kell, és jobban tetszett a KEF hangja, akkor viszont azt kell venned, mert te fogsz vele együtt élni. Esetleg a DALI komolyabb hangfalait is érdemes lenne megfülelned.
szerk: mellesleg kb. mekkora szobában hallgattad őket? Mert otthon 100%, hogy másképp fog szólni.
-
AMDFan
addikt
válasz
zozy84 #20488 üzenetére
"A mély volt a legfurább nekem. Kintről csukott ajtón keresztül is hallották és jöttek volna be hogy mi szól , a mélytől remegett néha a pulcsim DE még sem éreztem hogy szólna a mély."
Ez így elég furán hangzik. Lehet, hogy neked a búgós mély kellene?
szerk: MA-ból én eddig csak egy elég komoly polcsugárzót hallottam, de az gyönyörűen szólt. Szerintem az RX6 és a KEF IQ70 nem egy ligában fociznak. Persze mondom ezt látatlanban. -
AMDFan
addikt
Aktív mélyet keresek, a mélynyomón vágnám a hangot, mivel olyan hangkártyám van, hogy meg tudom oldani Y RCA nélkül is, hogy az erősítő és a mélynyomó is megkapja a hangot. Sajnos nincs pre-out az erősítőmön, bár ebben a helyzetben ez nem feltétlenül hátrány.
A REL mélynyomókat ajánlották nagyon, de hát nem olcsó kategória az biztos
De visszatérve az egyik alapkérdésemhez:
"Lehetséges az, hogy egy aktív mélynyomónál, ha 45Hz-re állítom a crossover frekvenciát akkor ének és gitárhangokat is kiadjon magából? Gyakorlatilag a cineken kívül mindent? Szinusz generátorral tesztelve a 2Khz-et is simán hallhatóan kiadja, de ha feljebb tekerem a crossover potit akkor még feljebb megy... Esetleg hibás a szub?"
Ehhez mit szólsz?
Mindenképpen visszaküldetem egyébként ezt a mélynyomót, csak kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy ez hiba-e, vagy létezik, hogy gyárilag ilyen legyen egy szub.
Elég nonszensz szerintem, hogy énekel a mélyláda -
AMDFan
addikt
válasz
fatallerror #20461 üzenetére
Szerintem kábelt nem adnak hozzá, azt külön kell venned.
Digitális kábelek között ha jól tudom árnyékolásbeli különbségek vannak, ez hatványozottan fontos ha hosszú kábelt használsz, mert akkor azért össze tudnak szedni zajokat.
-
AMDFan
addikt
válasz
Dorian #20449 üzenetére
"Ha a szobád akusztikája rossz, akkor nem azon kellene először is javítani? Hangcsillapítással, stb."
Ez is csak pénzkérdés
Régebben én is mélynyomó ellenes voltam, most viszont ki fogom próbálni. Igazából az alap kérdés amit feltettem nem azzal volt kapcsolatos, hogy vegyek-e vagy ne mélynyomót
Persze azért örülök, hogy kapom az építő jellegű kritikát.
Illetve továbbra is az a kiindulási pont, hogy jó áron van egy jó polcsugárzóm amit kicsit meg akarok támogatni az alsó tartományokban (főleg 50-60Hz alatt). Nem csak azért, mert nem tud lemenni 60Hz-ig, mert le tud, csak magas hangerőn már nincs benne erő. Ki lehet kapcsolni azt a fránya mélynyomót ha nincs rá szükség.
szerk: ja azt nem mondtam, hogy én eléggé közelről (<2méter) hallgatok zenét (szoba miatt), emiatt is szeretem jobban a polchangfalakat.
-
AMDFan
addikt
Hiába áll égnek a hajad, attól amit írtam nem hülyeség. Igazad van neked is abban amit írsz, de elbeszélünk egymás mellett.
Ha lenne itthon egy direkt zenére kialakított, megfelelően csillapított szobám, akkor lehet, hogy lenne egy KEF Reference álló dobozom és nem is búgna. De nincs se ilyen szobám se ennyi pénzem. Ezért írtam azt, hogy a viszonylag olcsó 3 utas álló dobozokról beszélek. Nyilván neked pont nem kell elmagyarázni azt, hogy a szoba milyen szinten szól bele a hangzásba. Én próbálom a lehetőségeimhez mérten úgy kialakítani a rendszerem, hogy elégedetten hallgassam. Sajnos 18nm-es szobába egy 3 utas álló doboz sok. És nem azért sok mert túl mélyre megy, hanem azért sok, mert a szoba felerősíti a mélyeket. Egy mélynyomónál pedig be lehet állítani a hangerőt, hozzáigazítva a szobához és a polcsugárzókhoz, ráadásul mélyebbre is megy mint egy álló hangfal. Tökéletes megoldás? Nem. Egy álló doboz tökéletes lenne? Nem. Mindkettő kompromisszumos? Igen. Ez van.
Leírom egyébként még egyszer hátha elsiklottál felette, hogy ha nincs szükségem a mélynyomóra, akkor kikapcsolom, és nem fog beleszólni a sztereó hangképbe. Ez egy pozitívum a 2.1-es rendszer mellett, ugyanis az álló doboznál ilyen lehetőségem nincs.
Lehet, hogy meglepődnél, hogy a legtöbb ember milyen szobaakusztika mellett használ álló hangfalakat, búgó döngő mélyekkel, amire azt hiszik, hogy eeez aztán igen, miközben csak az 50Hz szól +10db-en mert a sarokban van a hangfal. Akkor állna igazán égnek a hajad szerintem
-
AMDFan
addikt
válasz
Dorian #20404 üzenetére
"Nem tudod esetleg álló dobozokra cserélni? "
Volt álló hangfalam is. Nem igazán ajánlom senkinek. Nagyon nagy tér kell nekik ahhoz hogy ne búgjanak, döngjenek a szobában, és hangminőségben nem érik el azt a szintet amit a polcsugárzók. Jelenleg úgy gondolom, hogy ha már kompromisszum, akkor inkább 2.1 mint egy álló 3 utas hangfal. Így ha olyan zenét hallgatok egyszerűen kikapcsolom a szubot ha nincs rá szükségem.
-
AMDFan
addikt
"Melyik hangszerből "jön ki" 35 hertzes frekvencia???"
Nem csak hangszeres zenét hallgatok hanem elektronikusat is. Ott pedig vannak bőven mélyek.
Ebből következik, hogy aki hallgat elektronikus zenét annak még az említett Focal is kompromisszumos megoldás. Én nem vagyok audiofil, csak szeretem ha szépen szólnak a zenék. 95%-ban nem a hifi miatt hallgatok zenéket (bár van olyan zene amit azért szerettem meg, mert nagyon szépen szólt) hanem a zenék miatt hifizek. Tudom ez nagyon sok embernél fordítva van."Az RTi A3 mélyeit elegendőnek találtad?"
Az A3 csalóka, eléggé színezi a zenét, emiatt mélyebbnek tűnik mint amilyen valójában. Dögösen szól, szépen szól, de nálam megérett a cserére.
-
AMDFan
addikt
Minden relatív, és hifiben minden kompromisszumos ha csak nem milliomos az ember.
Éppen a polk rti a3-at cseréltem egy másik polcsugárzóra. Hangminőségben ugrottam egyet, de ennek meg nincsenek ott a mélyei. Abba meg szerintem bele se kezdjünk, hogy igényes zeneszerető embernek mi jut eszébeAz én egyik "hibám", hogy az akusztikus zenétől kezdve a rockon át a dubstepig nagyon sokféle zenét szeretek. Ezek közül vannak olyan zenék amik zeneileg nagyon egyszerűek de mély nélkül nem jön át a lényege, de a hangminőség az ének miatt éppúgy számít mint bármilyen más zenénél. Ezért úgy vagyok vele, hogy magamnak kell kitapasztalni azt, hogy mi lesz nekem megfelelő. Jelenleg jó ötletnek tűnik egy ilyen 2.1-es rendszer, azért kérek tanácsokat. Aztán ha nem jön össze így jártam. Mellesleg nagyon sok zeneszerető ember használ viszonylag olcsó 3 utas álló hangfalakat amik nagyon messze vannak egy olcsóbb kétutas hangminőségétől. Ezt is addig nem hittem el amíg meg nem tapasztaltam.
szerk: a KEF-ek is kompromisszumosak, mert az 52 Hz kevés. Mi van akkor ha olyan basszusmenet van egy zenében ami 35Hz körül megy? Azt már nagyon küszködve adná elő a KEF.
Egyébként az az érdekes, hogy régebben én is erősen mélynyomó ellenes voltam, de mióta megvan az AKG K601-es fülesem - ami állítólag mélyhiányos (pedig nem az, csak nem dübörög
) - azóta hiányolom a zenék legalját.
-
AMDFan
addikt
Nekem sztereóhoz kellene, mert a mostani kétutasok nem igazán mennek mélyre, cserébe nagyon szépen szólnak feljebb, és az alsó tartományokat (50-60Hz alatt) szeretném kiegészíteni egy mélynyomóval. Az előző hangfalaimnak mind volt rendes mélye is, de a hangminőségük nem volt ilyen jó. Kaptam tippeket, hogy REL meg Velo szubot vegyek, de egyrészt az most nem fér bele a keretbe, másrészt nem nagyon látok eladót.
-
AMDFan
addikt
Sziasztok!
Két kérdésem lenne mélynyomókal kapcsolatban.
1. A zárt és a reflex rendszerű mélynyomók között milyen pro és kontra érvek szólnak nagy vonalakban? Zenére jobban járnék egy zárt szubbal?
2. Lehetséges az, hogy egy aktív mélynyomónál, ha 45Hz-re állítom a crossover frekvenciát akkor ének és gitárhangokat is kiadjon magából? Gyakorlatilag a cineken kívül mindent? Szinusz generátorral tesztelve a 2Khz-et is simán hallhatóan kiadja, de ha feljebb tekerem a crossover potit akkor még feljebb megy... Esetleg hibás a szub?
Köszi!
-
AMDFan
addikt
Sziasztok!
Van nálam egy aktív mélynyomó, alsó reflexes, előrefelé sugároz (10" membrán).
Árthatok neki azzal, ha kvázi zárttá teszem azzal, hogy betömöm a reflexnyílását? Szeretném letesztelni, hátha pontosabbá teszi a mélyeket.Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest