- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
sirfer
aktív tag
válasz
Gabor970 #25949 üzenetére
Értem, működni fog és elvileg szebben fog szólni,mint az AVR stereo módja. Ez már az eszköztől függ. (forrástól is)
Erre elég 2 db mono végfokozat is. Az AVR minden esetben kell, ennyi a hátránya.
Ha önálló stereo erősítőt raksz be, sokkal több lehetőséged lesz az önálló zenelejátszásra. -
sirfer
aktív tag
válasz
Gabor970 #25944 üzenetére
A házimozi erősítő pre-out-jára kötöd a stereo-t. Azért kell, hogy a stereo erősítőnek legyen végfok módja/bemenete,hogy az házimozi-n történő hangerő emelés lineáris legyen a frontokon is, amelyeket a stereo hajt.
A kinenet szintjét állítja a házimozi erősítő. Ha nem végfokra van kötve,akkor be kell állítani a stereo-n egy jelszintet,amelyet minden mozizáskor ugyanoda kell állítani. Ez analóg hangerőszabályzásnál nem könnyű. -
Gaben360
senior tag
válasz
Gabor970 #25918 üzenetére
Ez az amit Én is mondtam,az aprónetes hirdetés.
De miért nem írnak semmit hogy mi sérült,mennyi gar,estleg házhoszállítás?
Gyanúsan kevés info van róluk,pedig jók az árak Én is beruháznék egy 255 vagy 435-re.
Csak azért elmenni oda hogy megnézzem az pénzkidobás mert rohadt messze vannak tőlem,ezért is kérdeztem nincs-e valaki akinek közel van vagy éppen ott lakik. -
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #25847 üzenetére
Azért ezt árnyalnám, ha valami ehhez a hangzáshoz szokott hozzá, akkor furcsa lehet neki a valós, szoknia kell. Sok mindenből elsőre a túlzás tűnik jobbnak, pl a tévék, fotók túlhúzott kontrasztja, élessége, túlszaturált színek, a túl fűszeres kaja, stb. Ha valaki évekig ehhez szokott kell idő átállni.
-
-
Gaben360
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #25211 üzenetére
Hangban biztosan jobb a 455, bár a HD hangformátumokat nem ismeri, ha jól tévedek, míg a 355 igen. De ha nem kellenek a HD hangok, vagy megoldod analógról, akkor a sztem most azonnal stipistopizd le Gál István Pioneer VSX-AX5i-jét. 90-ért adja a jövő héten, sztereó hangban szvsz az jobb mindkettőnél, és nem kicsit olcsóbb. Hozzáteszem, az már bőőőven kiváló sztereó zenére is.
-
mpierre
veterán
válasz
Gabor970 #24954 üzenetére
Ha cserére adnám a fejem, akkor mi jöhet szóba erősítőben?
Elvárások: CD, Deck, Phono bemenet, rádió, VHS hang, TV hang, htpc hang, 5.1 (5.0). Olyan 60%-40% a megoszlás a filmnézés és a zenehallgatás között.Rápillantottam két gyártó idei produktumaira (Onkyo, Denon), de nem estem hanyatt a bemeneteken. Az AV erősítőknél átáltak a rádió + videós tartalmakra (tv, bd, dvd, game, hálózat (?ez minek?)), phono bemenetet egyiken sem leltem. Csak a szeteró erősítőkön. Most innét úgy tűnik, hogy ebből a szempontból a Technics lehet jobbán áll, pedig nem is gyártják már.
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #24822 üzenetére
"a komponens bemenetre kötött kép is kimegy a hdmi kimeneten?"
Jó kérdés, sosem használtam a komponens bemenetet, de szerintem is ki kéne. Megnézem van-e itthon megfelelő kábel és kipróbálom.
Szerk: Hát sajnálom, ha megnézted, biztos úgy is van.
Ha zenére nem használod, mozira úgyis elég lesz egy olcsóbb modell is -
Vidala
senior tag
válasz
Gabor970 #24762 üzenetére
Egyetértek a logikával, és az ajánlással.
Viszont mindenkinek, aki belépő szintű szett vásárlásán töri a fejét:
Teljesen világos, hogy 100 ropi erre egy átlag magyarnak sok pénz, főleg a bögreszettes "házimozirendszerekkel" összevetve.
Viszont úgy gondolom, nem teljesen egy nyelvet beszélünk, amikor mi belépő kategóriát ajánlunk. Lehet degradálóan hangozhat az audiofil, meg hájend szavak mellett, de éppen azért nevezzük belépőnek, mert már mutat egy olyan minimális minőséget/felszereltséget, ami a házimozi kategóriájába sorolja, és az nem kis szó. -
Ti4x
aktív tag
válasz
Gabor970 #23723 üzenetére
Végül is egy árban van, tetszik mindkettő, nekem mindegy lenne, csak kérdés, hogy melyik illene jobban egy ekkora térhez inkább. Polkaudio PSW 110 vagy KEF C4? Egyenlőre ezek a versenyzők, ha egy kis minimális parkettamozgás még belefér...
A KEFnek látom kisebb a hangszórómérete és a frekvenciatartománya is. Azt olvastam még, hogy a Yamahák jók subban. 66ért látok most egyet : [link] -
válasz
Gabor970 #23159 üzenetére
De ez az, hallani kell, hogy melyik tetszik NEKED jobban.
Az, hogy XY-nak az tetszett, lehet nekem nem fog...
A másik a forrásanyagról sokan elfelejtkeznek, sokan mp3-t, meg hasonlókat hallgatnak, na oda aztán nagyon számít...
De sajnos kábelt nem lehet kölcsönözni, legalábbis a dobról nem adnak kölcsön...
Sajnos többségünknek nincs tesztelni lehetősége.De lényeget értsétek már meg, mit mondok.
Lecseréltem a technics erősítőmet, a pioneer-ra, házimoziban sokkal jobb lett.
De hiába raktam volna más kábelt a technicsre, nem tudtam volna ilyen minőségi javulást elérni.
Pedig a technics is érték arányában (ha akkori új értékét számítom) kb egy forma volt a pio-val.
Technics sztereóban jó volt, de DD-ben odaveri szépen a pio. -
válasz
Gabor970 #23145 üzenetére
csak ebben a fórumban dobálják a 100 ezreket, a kábel is túl van misztikálva, az egy negyed rangú dolog, mikor a bemeneti jel és a végfok határozza meg a főként a hangot.
Ugyanakkor a tápkebel dzsungel mellett elvezeti a gagyi tescos rca-t.
Az emberek többsége meg nem fogja kihallani az 1000 forintos és az 50.000 forintos kábel közti különbséget.Lehet egy jó hangú olcsó sztereó erősítővel és valami normális árú frontokkal jobban járnál.
Pl. nekem van egy Philips FA910-es sztereó erősítőm, pár erőlködő megfordult már nálam, nem hallottam a kategóriájában jobbat.ilyen:
Most van 2 sztereó erősítőm. Egy technics és a philips.
De ne értsetek félre, nem vonnom kétségbe a szakmai tudását senkinek, de sajnos legtöbben a úgy állunk, hogy sokkal fontosabb dolgokra kell költenie... (gyerek, ház, számlák, étel)
Nem mindig a drága a jó.
Volt amikor autóhifit összeraktunk (akkori főnököm szerint nagyon jól szólt) és mikor fele annyiba kerülő egységből raktunk össze, ugyanolyan autóba, ezerszer szebben szólt...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Gabor970 #22446 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszönöm. Azt feltételeztem, hogy egyben ha veszek egy szettet 50 körül, mint amit a boltokban látni, akkor egész jól járok vele, kapok egy szépen szóló rendszert. Ez volt a nemtudásom. Rosszul feltételeztem és te kijavítottál a megfelelőképpen, köszönöm. Ezt vártam.
A JBL 178as egyébként meg is tetszett egyből. Ha azt mondjátok, hogy ez már az a kategória, amire azt mondják, hogy igen, minőség, akkor nekem teljesen megfelel. Nincs akkora hallásom, mint egy 30 éve hangtechnikával foglalkozónak, de azért lényeges különbségeket meghallok, mert zenélek jó ideje és hallottam hangrendszereket. Tisztán szóljon, recsegésmentesen, a lelkemig vigye az érzést, ha egy autóban ülök és rallizom.
Haverom egyébként most vett egy mélyládát, amit korábban említett 70ezres Technics erősítőn hallottam. Nem merte a srác feltekerni a hangerőt, mert az üvegek kitörtek volna és még tiszta volt, a ruhánk meg lebegett szinte a lökésektől. Igen, van különbség, tudom. Én azt kerestem, ami nekem, itthonra megfelel átlagos, ésszerű hangerőnél.
És nincs bajom senkivel, "Xtuningmeisterrel" sem, csak azért, mert nem tudtam valamit, azért csesztetett. A "nemtudom" egy állapot. Csak "tudom"-má lehet tenni. Miért cseszegessek valakit, ha nem tudja...? Eldöntöm, hogy veszem-e a fáradtságot, hogy átadom-e neki a tudást, vagy sem. Ennyi. -
Vidala
senior tag
válasz
Gabor970 #21531 üzenetére
Én inkább fordítva fogalmaznék:
Ezek moziban már mind meglehetősen jó szintet képviselnek. Melyik hoz zenében "elégséges" szintet?Én a Denont kilőném, de inkább a hátlapja miatt. A kettőből szubjektív alapon a HK-t választanám, de ez az Onkyo is egy elég jó darab már, sőt...
Ha tényleg csak a zene, akkor meg inkább a Denon és a HK között vacillálnék.
-
Vidala
senior tag
válasz
Gabor970 #20314 üzenetére
Jól nyomod, ilyen cseréket én is szeretnék!
Nekem a Denon felé húz a szívem ebben az esetben. Az egyik barátomnak egy 2307-es AVR-je van, amihez nemrég újított egy Polk Tsi 400-as párt. Nagyon kalsszul muzsikál, és ő is inkább jazz, instrumentális meg hasonló műfajokat preferál.
Egy másik barátomnak van egy régebbi Yamaha sztereója, egy pár Yamaha dobozzal. Kraft abból sem hiányzik, de mégsem annyira "muzikális", persze rossznak azt sem mondhatnám.
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #20330 üzenetére
Na igen, kódolja a lejátszó, csak nem mindegy, milyen minőségben. Nemrég másolt be talán Kimi ide egy Dune -tehát nem alsó kategóriás lejátaszó- tesztet, ahol megállapították, hogy olyan minőségben képes erre a lejátszó, hogy nem igazán hallani HD és nem-HD közt a különbséget. A végén konklúzióként megállapították, hogy jobb ezt az erősítőre bízni.
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #20322 üzenetére
Én is agyalok mostanában erőlködő váltáson a HD hangok miatt. Csak amikkel a jelenlegi nem-HD hangminőséget elérném, azokat borsos áron mérik. Ráadásul kitaláltam, hogy HK-t akarok, mert KELL egy Harman, egyszerűen birtokolni AKAROK egyet és kész.
Egyenlőre a barátnőm vissza szokott rántani a józan ész birodalmába, de... -
Dorian
félisten
válasz
Ha jól emlékszem, te inkább jazzes zenéket hallhatsz, a helyedben én a Denont venném. Bár nekem a haverjaim 1600-és 1300-akárhányas Denonjai nem tetszettek, olyan mosottas hangjuk volt, ezért választottam inkább Marantzot, ez hasonlított legjobban a régi Rotel sztereómhoz, minden bizonnyal erre a jóval magasabb kategóriás Denonra már nem jellemző. Bár ezek csak általánosítások és agyalások, talán lesz itt valaki, aki hallotta a konkrét típusokat.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
alltalaban zenehallgatasra a Denon szok jobb lenni. De ez szubjektiv. Nekem yamaham volt. Az a trance zenehez fasza volt. Sok fugg attol hogy milyen zenet hallgatsz rajta.
A denonnak allitolag van egy jellegzetes 'melegebb' hangzasa mint a tobbi 'kommersz' markanak.Nem mindenkinek jon be ez a hangzas. De bizonyos zenehez ez kell.
A legjobb az lenne ha mindkettot meg tudnad hallgatni. (mindettol fuggetlenul en a Denon t valasztanam) -
MaTTeS
senior tag
válasz
Gabor970 #20012 üzenetére
Megütötted a főnyereményt
A vödörfedélnél sokkal jobb sub.Majd egy kis beszámolót kérnénk róla, gondolom így karácsonykor sokat lesz használva.
Én meg gariba viszem a subomat, mert nálam is jelentkezik nagyobb hangerőn zizegő hang a mélyládából, reflexnyílásból. /Heco Victa sub 25a/.
A szervizes, azt ajánlotta, hogyha ráér akkor ne karácsony előtt, hanem 2 ünnep között vigyem be, mert akkor kevesebben vannak. Idén már úgy se fogom látni a subot, legalább karácsonykor legyen
AVX fórumot végignéztem és csak 1 embertől találtam értelmes utalást erre a subra. Neki is zörgött, kiszedte a reflexcsövet és rendesen beragasztotta és jó lett. Nekem még fél év gari van rá, oldják meg... Főleg, ha elemlámpával bevilágítok a reflexcsövön, akkor látszik, hogy a tetejéről jön le egy picit a hangelnyelő anyag is....
Dorian Heco Vitas subját hallgattam, de azon semmilyen portzaj nem volt, pedig annak 30 centis hangszórója van.
Csak kinn van a pcsába Budán a magyar Heco szerviz -
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #18575 üzenetére
Én ezzel nagyon beszoptam. Laptopomon van ilyen, de azt hittem, hogy jack formában csak koax lehet. Vettem rca-jack koaxot, erősítőre ráköt, és nem szólt a nyavalyás...
Hónapokig nem hallgattam szgépről zenét, mert biztos voltam benne, hogy hibás a kimenet, de munkaeszközként nem értem rá javíttatni küldeni a laptopot. Még szerencse.
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
Gabor970 #17482 üzenetére
Szerintem túl nagy macera, főleg hogy számodra ennyivel nagyobb súlyt nyom a sztereó. Különböző erősítőkkel problémát fog jelenteni a hangerő, az erősítők eltérő minősége. Továbbá a sztereó rendszerhez illő hangsugárzók beszerzése sem egyszerű, és nem olcsó (nem tudom milyen dobozaid vannak).
Ha 5.1-et akarsz, akkor szerintem egy minőségi használt házimozi erősítőre érdemes építeni, az ilyen tákolmányokkal úgysem fogsz hosszútávon ellenni, csak a pénzt dobod ki az ablakon. Inkább tegyél félre minden hónapban valamennyit egy új rendszerre, és addig élvezd a sztereót, szerintem a filmek nagy részéhez az is tökéletesen megfelel. -
v.attis
őstag
válasz
Gabor970 #17059 üzenetére
Ez az! Nem vagyok műszerész. Értek valamelyest hozzá, de nem tudom megmondani sem, hogy hogyan kellene valaminek szólnia. Elmegyek egy használt cuccot venni, fingom sincs, hogy az milyen állapotban van. Tőlem lehet egy egész másfajta végfok is benne, mert az eredeti megmakkant, én aztán meg nem mondom!
Egyébként ez az összehasonlítás nem teljesen helyes, mert azért ezek az arányok kicsit talán nagyok. Én mindenesetre nagyon elgondolkodnék azon, hogy egy zsír új opel astrát vegyek, vagy egy 5 éves vectrát. Szerintem nekem az astra kéne. Vagy egy új golf és egy 5 éves passat közül is inkább a golfot választanám.
Másak az igényeink. Ennyi. Hallottam néhány perc erejéíg egy 1910-es denont egy pár kef c7-el. Úgyéreztem, hogy nekem ez bőven megfelel, a vágyaim netovábbját éreztem. Sajnos még nem tudtam huzamosabb meghallgatást összehoznom, de folyamatban van a szervezés.
Persze ezeknél is van jobb. Nagyon sok jobb cucc van ezeknél. De nekem szerintem bőven fasza lesz. -
BBéci
legenda
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #16727 üzenetére
Semmi baj,én i megtettem már párszor.
Egyébként HT-R vagy HT-S: HTiB,azaz dobozokkal egyben adott 5.1 vagy 7.1,
LS-V:2.1 dobozokkal
PA:Végerősitő
P: Előerősitőprocesszor
TX-SR Av receiver,de inkább az alsó szériaváltozatok és
TX-NR Av receiver Magasabb kategória, Enthernetes bővitési lehetőséggel, hálózati funkciókkkal. -
madgie
titán
válasz
Gabor970 #16696 üzenetére
Hja, nekem még kutyább:
És esélyem sincs másként megoldani, a kanapé így is a falnál van, két oldalt pedig nem tudom oldalra eltolni a hangszórókat, jobbról ott a szekrény. Egyébként pont ezért szeretnék olyan falitartót, ami kicsit "eláll" a faltól, ezért pont felénk fordíthatóak a háttérsugárzók.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #14069 üzenetére
Ha tényleg jók az állódobozok, filmhez sem kell, sőt, teljesen felesleges a mélyláda. Szerintem.
Tegnap Chris Botti egyik (CD) lemezét hallgattam, olyan basszusokat nyomtak a frontjaim, hogy szinte hihetetlen. 28 hertz van rájuk írva, mint alsó frekvencia, ami persze túlzás, a 35 korrektebb lenne.
Az is igaz, hogy Denon DCD-2010AE és PMA-2010AE van eléjük kötve. -
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65Q65C) 165CM 4K Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest