- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
R1per2 #25842 üzenetére
igen,felénk is a 6363t igy állitották be.egy lyan készüléken,amin kb gyárilag beforrasztották a loudnesst. na ezt sosem álltam.
az a baj,h hiába erősitené meg valamelyik okos a mélyet,közepet,meg magasat,ettől még hó hullámos lesz a jelerősités.ezek ugyanis csak szuk frekitartományban erősitenek.
azt sem tudom,h a denonomban hol van az EQ...
-
Ribi
nagyúr
válasz
R1per2 #25842 üzenetére
Ha azokat felhúzod, akkor a közép alapon marad és lehet hogy, olyan mintha szebben szólna, csak köze sincs a valós zenéhez.
Olyan mint amikor photoshoppal tájképen sokkal zöldebbre csinálnak mindent. Szebben néz ki, csak köze sincs a valósághoz.
Hifiket eleve direct source kapcsolóval szokás működtetni.
Persze autóban amikor valami zúzós zenét hallgatok én is fentebb tekerem a basst. -
BBéci
legenda
válasz
R1per2 #24781 üzenetére
Igen ezek valóban bögreszettek, de itt a PH! fórumban a Logitech, Genius, Creative a menő, azoknak van topikja.
(#24780) adamssss
Ne őrjíts meg!!!
Végre valaki normális méretű hangdobozokat akar venni (bár csak Jamo S, de akkor is) nem valami bögréket!(#24779) 8nemesis8
Egyelőre nem kell foglalkoznod az erősítő cseréjével. SZVSZ. -
fatallerror
addikt
válasz
R1per2 #24743 üzenetére
Ha Te a 100 ezres cuccal tök jól elvagy akkor ne költs rá többet, azért ne költs rá többet h kifele mutogasd h neked mid van, nincs értelme :]
A hétvégén nem követtem a fórumot annyira h tudjam h miket hallgattál meg eddig de ha elkezded meghallgatni a hangcuccokat akkor fogsz rájönni h többet kell 100 ezernél költeni kivéve ha ennek ellenére tetszik a 100 ezres is.
Én 400 ezerről indultam ami kb nyárra meg is lesz viszont a teljes rendszer ára már kb 1,5 millió körül mozog ami csak egy belépő középkategória de ez a minimum ami tetszik olyat meg nem veszek ami nem tetszik így elkell fogadni h egyelőre csak sztereó lesz. Nem kell elkapkodni, a hangfal időtálló dolog, inkább csak vegyél 2 frontot majd kibővíted idővel, legalábbis én így vagyok a dologgal h a semmi jobb a rossznál :] -
mycso
veterán
válasz
R1per2 #24743 üzenetére
Teljes mértékben neked adok igazat....ha lenne egy családi házam, egy f@sza "mozi-szobával" akkor lehet lenne értelme a 2-300k-s erősítőknek, meg falaknak, így viszont egy panel nagyszobába, ami nekem most van már az is bőven sok...sőt maximálisan ki sem tudom használni. És az egész cucc megvolt 100-ból, bár a hangfalakat használtan vettem.
Illetve még a felhasználás módja is lényeges, hiszen nem hallgatok sem klasszikus, sem jazz zenéket.....
No meg ott vannak az egyedi igények is....valaki például beéri egy teszkós 2.1-el is (esetlegesen azért, mert arra van pénze).
-
Errtu11
csendes tag
válasz
R1per2 #24743 üzenetére
"mert persze van egy alsó határ is, igaz, egy 40ezres auchanos rendszernél még teljesen érthető a fej falba verése"
Ezen az alapon a következő hozzászóló furának nevezhet téged mert neki tökéletesen megfelel az Auchanos cucc, a 100ezres neki már ugyanaz mint neked a 400ezres.
Annyit költesz rá, amennyit te akarsz, és ez így van jól. A "szakik" abban tudnak segíteni, hogy amit ráköltesz, azért a lehető legjobbat vedd. -
Dorian
félisten
válasz
R1per2 #24603 üzenetére
Így legalább a tévét is közelebbről tudod nézni. A surroundokat amennyire lehet tedd hátrébb, még a kanapét is előre húzhatnád olyan 30 cm-t. (Én pont most csináltatok az előrehúzott kanapé mögé egy felülről nyithatós tárolót) A subot pedig amennyire lehet, távolabb... mindentől.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
R1per2 #24548 üzenetére
Ebben a cikkben a ROOM SYMMETRY resznel elolvashatod, hogy miert elonytelen a te beallitasod.
Egyebkent van meg 1 dolog amit tehetsz: teljesen atrendezed a szobadat.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
R1per2 #24546 üzenetére
Nem vagyok nagy szaki ebben, de ahogy utananeztem a dolognak azt lattam, hogy az ilyen kis helysegeknel tul sok az a 60-100cm a tersugarzoknak. A frontokat joval tavolabb raknam a TV-tol. A dolog mar ott nehezkesse valik, hogy a TV-vel kvazi nem szemben foglalsz helyet...
-
Dorian
félisten
válasz
R1per2 #24391 üzenetére
Mondhatnám, hogy tetszés szerint, azért van ennyi mód.
Zene a direct módban szól a legjobban, bár rádió és mp3 minőségnél ez meglehet tökmindegy, ott próbálkozhatsz a különféle 5.1-es hatásokkal. Ha a frontjaid kicsik, lehet próbálkozni a sztereóval sub rásegítéssel.
Tv-re PLII movie vagy Neo6 cinema. All ch stereo is érdekes először, de hamar megunja az ember. Mkv-nál ha 2.0 a hang, akkor ld. TV, ha sokcsatornás, akkor meg DD vagy DTS, gondolom automatikusan felismeri. -
válasz
R1per2 #24374 üzenetére
Számítógép hangkari - füles, vagy a hozzá vett pici hangszórók
PC videókártya hdmi kimenet - hdmi kábel - erősítő - hdmi kábel - tv
Ha az erősítő feldolgozza a jeleket, csak ezek kellenek.
Így működik az amit szeretnél...Ha meg tv-ben van a tuner, a mai tv-k nek van már optikai kimenete, azt rákötöd az erősítőre és akkor bemenetet váltva az erősítőn, tudod nézni a műsorokat 5.1-ben. (itt az erősítő keveri fel 5.1-re a 2.0-ás hangot)
-
Z0mbi
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
R1per2 #24323 üzenetére
Nemigazán. Ez már az ajánlott belépő szett.
Én még nem vettem teljesen, hogyan is használnád a hangfalakat? (Lehet csak olvasni nem tudok ilyen későn)
A két front helyileg "ugyanott" lenne, vagy teljesen máshol, mármint a TV-hez és a PC-hez?
Mert amennyiben ugyanott, akkor még ez az A/B dolog sem szükséges. Simán át tudod ugyanis állítani az erősítőt, hogy bármilyen jel csak a két első csatornán szóljon. -
Gabor970
addikt
-
Thuglife
senior tag
válasz
R1per2 #24295 üzenetére
Legolcsóbb, már elfogadható szintnek számító hangdoboz szettnek a JBL SCS 178-at szoktuk itt a fórumban ajánlani! Ehhez ha egy pár éves belépő kategóriás AV erősítőt csatlakoztatsz, akkor megáll az egész 100k-ból!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
R1per2 #24273 üzenetére
én még csak digitális erősitős ilyen izét hallottam.ezek borzasztóak voltak minden szempontból.az összes nagy márka összes hibája bennük volt.
sem tér, sem realitás,de legalább erő sem volt bennük.tudom,idejétmúlt gondolkodás,de nézted,h 4 kg az egész?4kilóba még egy rendes táp,vagy ház sem fér bele..
-
R1per2
tag
válasz
R1per2 #24271 üzenetére
az lenne még a kérdésem, hogy nézegettem házimozi rendszereket, mint pl. itt [link]
csak köztük média lejátszó nélkülit nem találtam. Viszont ezek a dvd meg bd lejátszók erősítőként mennyire funkcionálnak jól? Ugyanolyan, mint egy sima erősítő? Mi a véleményetek ezekről az olcsó konfigurációkról?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- OpenWRT topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Dell notebook topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest