- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
dhcodoki
senior tag
válasz
tissotto #7401 üzenetére
BBéci elmondta az álló dobozok miért lehetnek hátrányosak. De olvass már légyszi vissza kicsit a topicba, mert mostanában sokan tettek fel hasonló kérdéseket... sok mindenre választ kaphatsz, s ekkora pénzkiadásnál kellenek a válaszok, különben keményen mellényúlhatsz..
-
Diplomata
aktív tag
válasz
tissotto #7401 üzenetére
Mekkora a helység ahová szeretnéd rakni a rendszert?Hangfalkábelből tudom ajánlani a cat7-es fali utp kábelt.Én pár napja cseréltem le a 2.5-es 500Ft-os neotech kábelt,cat5e upt-re,(100Ft/m duplán bekötve),és abszolult hallható a változás pozitív irányban,pedig nekem egy teljesen alap rendszerem van.A cat7 állítólag jóval jobb a cat5-nél,kb. 200-300ft-ba kerül egy méter,kell vele szöszölni elvileg,fonogatni stb.,de megéri mert pariban van az 1000ft-os kábelekkel simán,sőt.
-
BBéci
legenda
válasz
tissotto #7401 üzenetére
Arról, hogy a Polk milyen márkának számít, a neten rengeteg információt találsz, hetekig olvashatod. Én a vételre érdemesek közé sorolom. Tavaly nyáron, egyik legkedvesebb cimborámnak állítottam össze egy Polk szettet, amivel majdnem maximálisan elégedett. Azért nem felhőtlen a boldogsága, mert a nappalijának kiképzése miatt nem lehetett az oldalfalakra tenni a dipolsugárzókat. RTi A9-es frontokat választottunk a 40 nm-es alapterület miatt, a hozzájuk illő centerrel. Az erősítő egy Pioneer VSX-LX60-as, amit használtan, még bő 2 év garanciával vett 210000 forintért. Remek cuccot sikerült összehozni, mindenkinek ajánlom.
Nekem az állódobozok hangja sokkal jobban tetszik, mint az állványosoké, viszont 20 nm alatti szobákba nem feltétlenül a legjobb választás.
Ha a plazmád jobb képet ad felskálázott jellel, az a benne lévő elektronika szerény képességeire utal. Amennyiben a lejátszó nem képes jelátalakításra és a tévében lévő nincs a helyzet magaslatán, meg lehet próbálkozni az A/V erősítővel elvégeztetni ezt a feladatot. Nem merném kijelenteni, hogy a Pio 919-es skálázója jobb lesz, mint a tévédben lévő. Lásd az egyik korábbi hozzászólást!
A DVD egyáltalán nem silány! Jó minőségű (nem 8-9000 forintos) lejátszóval remek képet lehet kicsiholni a "régi" lemezekből. A PS3 szerintem egész jó. -
dhcodoki
senior tag
válasz
tissotto #7352 üzenetére
Ahogy írtam a Pio 140W esetén, csatornánkénti mérést adott meg.. de felejtsd el már a teljesítmény dolgot.. ha egy normál szobát kell behangosítanod, a szóban forgó összes erősítő képes rá...
Az onkyora is tudsz kötni ipod dokkolót.. persze azt válaszd amelyik tetszik..
Polkaudio, Mission, jobb fajta Warfi stb.. de ismétlem önmagam, ha nem "arénába" szánod, felejtsd el az álló dobozokat...
-
nyurga82
tag
válasz
tissotto #7352 üzenetére
http://www.netdepo.hu/hangfal_hangfalszett/akcios_hangfal_osszeallitasok/kef_c7_5-0_hazimozi_hangfalszett.html?ear=con
Ezzel biztosan nem nyulsz mellé.
A H/K az nekem sem tetszik, elég ortopéd, az onkyo egy fokkal szebb, nekem is a pienner 919 jön be de az én számítógépem nem tudja lejátszani az 1080p-s filmet mert erősen szaggat (3GHZ proci, neked milyen géped van, mi az ami már simán viszi a FULL HD-t) ezért kellenne olyan erősítőt néznem am i felkonvertál a pioneer 1019-es ilyen de az meg rohadt drága ezért néztem ki a Denon 1910-esét.
A H/K állítja hogy azért kissebb az ő Watt száma mert Ők valós adatot adnak meg, a H/K sem halkabb a többinél. -
Vidala
senior tag
válasz
tissotto #7340 üzenetére
Ugyan nem vagyok elektronikai mérnök, de ahogy eddig tapasztaltam nehéz a gyártók adataiból pontosan kihámozni, hogy mennyi is ténylegesen a kakaó egy-egy erősítőben. Nekem olyan szempontból kb. jónak tűnik, hogy mind az AVR, mind a hangfalak esetében 6 ohm-hoz van meghatározva a teljesítmény (bár ebben a kategóriában inkább a 8 ohm jellemző), azok pedig cca. jónak tűnnek, de azért lehet, hogy egy pici plusz kraft elférne az erősítőn. Egyrészt azért, mert a hangfalhoz 100/250W max. teljesítményt írnak, és elvben az erősítő teljesítményét is elvileg max-ban adják meg. Másrészt nálam tapasztaltabb emberek azt mondják, hogy az erősítő súlya is sokat elárul, mert abból a legtöbbet a táp nyomja. Így is kicsit óvatosnak tűnik a 8,7 kg, mondjuk egy Denon 1910-es kb. 10,6 kg vagy egy H/K 255-ös 13,6 kg-jához képest. Mondjuk a Pioneer cuccoknak elég jó a hírük ezért lehet, hogy kuka az okfejtésem (és még nem is tettem hozzá, hogy a H/K "ígéri" a legkisebb teljesítményt a sorban, majd a Denon).
Miért mindig oda jukadunk ki, hogy meg kéne hallgatni? -
dhcodoki
senior tag
válasz
tissotto #7327 üzenetére
Először is a 140W csatornánként értendő.. de ne aggódj az bőven elég, ha normál méretű szobába szánod.. (érdemesebb lenne nm-re, ill. hallgatási távra megadnod a szobád)
Ebben a ~120ezres árkategóriában vannak bőven igen jó erősítők, szóval ha ennyit szánsz rá meg kell, hogy találd a megfelelőt. Az Onkyo TX-SR607-nek van nagy számú dicsérete a világhálón (mellesleg sok HDMI csatival rendelkezik, ami nem utolsó szempont). De ott van még a Denon, H/K is.. kicsit ők felülárazottabbak, s zenénél talán egy picivel jobban teljesítenek, de erre nem mernék megesküdni.. persze ehhez olyan akusztikai elrendezés és fül is kell.. ha "mindennapos szobába szánod" nem hiszem, hogy bármelyikben is csalódnál.. (egyébként néha 100ezerért rá lehet akadni a 607-re)
Hangfalakat én másikat néznék.. ha nincs nagy szobád, polcsugárzókat válassz, mert csalódni fogsz.. kicsit olvass vissza a topicban.. mélyláda: pl: velodyne; polkaudio -
Diplomata
aktív tag
válasz
tissotto #7327 üzenetére
Így nem lehet segíteni,menj be,ne egy nagy áruházba lehetőleg,olyanba ami kizárólag hifivel foglalkozik,fülelj,nem rossz cuccok ezek amiket kinéztél,de ennyi pénzért nem lehet egyszerűen jól dönteni tanács alapján,az én fülemnek biztos más tetszik mint neked.Beszélj szakértőkkel ott,jó tanácsokat fogsz kapni,ha elmondasz minden paramétert nekik az elképzeléseidről.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Háztartási gépek
- BestBuy ruhás topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 1 / 2
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest