- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
törölt tag
Először ugye a gépen be kell állitani a kimenetet bitstreamravayg raw-ra.. Biztos hogy nem optikai?Mert van Jack optikai is.Ha van HDMI akkor azt használd. Inditsd el elötte az MCAAC-t.Köss elöször koaxra egy stb-t vagy DVD-játszót,ugy próbáld ki.Állitsd a bemenetet auto/direktre.
-
-
m47rules
tag
ÁÁÁ ne is mondd. azt hittem káprázik a szemem. Mire innen visszamentem, hogy megrendeljem, már se híre, se hamva!!!
Először azt hittük a munkahelyen, hogy tévesen rakták fel, de ezek szerint nem. Fenébe is... De azért a 75%-os discount kicsit tényleg soknak tűnik egy ilyen termékre. Ráadásul nem is kiállítási darab volt, ha jól láttam. -
Ti4x
aktív tag
Második és harmadik a digitális jelátvitelhez való kábel és a subkábel minősége. Szintén az érdekelne, hogy hány % hangzáskülönbséget érnék el pluszban, ha nem az olcsó, 840 meg pár ezer forintosakat venném, hanem az 5000Ftosat mindkettőből.
A lényeg, hogy ha mindenből az olcsóbbat veszem, akár 14ezer forintot is megspórolhatok, ami már nem mindegy... Ennyiért megveszem a jó minőségű hangkártyát a gépbe, ami már nem ál 5.1es hangzást ad a játékoknak, hanem valódit. Tudom, hogy minél minőségibb a kábel, annál jobb a rendszer, ebben sosem kételkedtem, de most képzeld el azt, akinek van 400e forintja kocsira. Elmondhatod neki, hogy a 20 millás BMW meg a Lamborgini a legkirályabb és hogy a kiszemelt Suzuki Swift egy kalap szart nem ér, de őt ez teljesen hidegen hagyja, mert amúgy sincs azokra pénze... Őt az érdekli, hogy költsön-e mondjuk 400 ezer helyett 450et egy másik fajta, hasonló árkategóriájú kocsira, megéri-e az majd neki, vagy még ráadásul egy 350ezer forintos is teljesen megfelel, elég lesz, mert körülbelül feleslegesen költené el még azt kis kevés pluszt is. Engem pont ez érdekelne.
Egy ilyen Pioneer VX520 + Mission MV 5.0 + Polk audio PSW 125 szetthez ha megveszem a drágább kábeleket, akkor azzal a +14 ezer forinttal elérek-e egyáltalán 10% hangzáskülönbséget minőségben. Nem hangerőben, hanem csak és kizárólag hangminőségben. Hangerőre tudok adni és szoba szinten úgysem fogom hangosan hallgatni.
Ha ezt pontosan és jól megválaszolod nekem, akkor féltérdre ereszkedem előtted és megköszönöm, mert ezzel a remélhetőleg objektív, számadatokkal ellátott válasszal akár 14 ezret is megspórolhatsz nekem. Érek el egyáltalán +10% hangzáskülönbséget minőségben? Ha igen, mennyit kb?" -
Én bemutató darabot vettem, 3 év garival 95-ért.
Karc mentes.
Ezt is már nehezen nyögtem ki, mert én is 520-as akartam 60-65 ért...Szimpatikusabb volt a 7.1 és nem csiptetős hangfal kábel rögzítéses és van még pár jó dolog rajta (pl. usb)...
-
-
MaTTeS
senior tag
Nézd meg a Polk Audio PSW 110-et is. Nekem a nagyobb tesója van a 125-ös, nagyon megvagyok vele elégedve mind filmek alatt, mind zeneileg.
-
törölt tag
A 7.1: a oldalt levő surround hátsók kiegészülnek a hallgató mögé helyezett surroun back hangfallal.
7.2 az valóban jobb-bal subwofert (mélynyomót) takar.
9.1 és a 9.2 kiegészül front Presence tehát a frontok fölé helyezett hangsugárzókkal.Mélynyomók mennyisége a változás a kető között.
És ha még nem lenne elég....
11.2 pedig a surround back irányban fölé és mellé elhelyezett rear presence hangszóróval egészül ki.
11.2 képen: -
python1
veterán
Helló Mindenkinek!
Mint már írtam elmentem Szombaton erősítőt vásárolni.
BBécitől privátban írtam,kértem tanácsot,hogy milyen erősítőt is kellene vennem,felmerűlt pár nagy név köztük a H/K teszem hozzá,hogy nekem is bajom volt a H/K designel.
Miután elmentem nézelődni és hallgatózni számomra is valóvá vált,hogy a H/K valóban egy remek erősítő.
Meg is vettem egy 255-ös H/K erősítőt meg hozzá adtak egy H/K dvd lejátszót + egy H/K "bögre szettet"teszem hozzá majdnem annyi volt az egész szett mint ha csak magát az erősítőt vettem volna meg.
A hangja viszont gyerekek valami gyönyörű, filmekkel de sokcsatornás zenei előadásban is megállja a helyét.BBéci: még egyszer köszi ,és azoknak is akik a H/K erősítőket ajánlották!
Azóta folyamatosan filmezek.
-
Vidala
senior tag
Nem tűnik rossz ötletnek az elgondolásod. Lenne egy tisztességes erősítőd, és egy elmegy kategóriájú hangfalszetted, amiből a sub tényleg megtarthatónak tűnik. Ezt kiegészítve a Mission 5.0-val már szinte egy szavunk sem lehet. Mindenképpen jobb, mint egy kb. bármilyen egybeszett.
Kipróbálásnál: amit idáig írtál odáig OK, mindeképp szükséges. Legjobb lenne, ha olyan DVD játékossal tudnád kipróbálni, amin mindenféle csatlakozó van: HDMI, digitális optikai vagy koax, és az analódokat sem hagynám ki. Ezzel mindjárt a távirányító kérdést is tudnád tesztelni, mert amúgy minimális megismerést követően a 255-ös menüjében (OSD) pillanatok alatt be lehet állítani, hogy milyen be, illetve kimenetet akarsz éppen használni. Az erősítő előlapján is megjelenik persze minden, de ehhez már nem árt ismerni a menü felépítését, mert különben elég kacifántos lehet. Ehhez persze kellenek megfelelő kábelek is, de az hátha akad otthon, vagy az eladónak. A HDMI-nek vinnie kell mindent (képet-hangot sz összes létező formátumban), a többinek értelemszerűen inkább a hang a feladata.
Azon kívül, hogy szólnia kell mindegyik hangfalnak: nem sistereghet, nem adhat ki semmilyen oda nem illő hangot a filmen/zenén kívül. Maximum a bemenetváltásnál, esetleg zeneszám, filmrészlet léptetésnél fordulhat elő egy halk "pattanás", amit az okoz, hogy az erősítő ki-be kapcsolja a jeltől függően a végfokokat. Az erősítő sem zúghat-búghat, szinte teljesen csendes, maximum ha a táp fölé tapasztod a füled, akkor hallhatsz némi zúgást.
Ha faternak volt már hi-fi-je, akkor ahhoz képest bármi más zaj nagyjából elfogadhatatlan, valószínűleg ki fogja tudni szúrni (és te is).
A külsérelmi nyomok természetesen kizártak (esetleg véletlen karcolást leszámítva, de ami bármi durvább bánásmódra utal felejtős). Ha a doboz szét van ázva, akkor is gyanakodnék.Így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szerk: úgy látom Dorian is munkálkodott közben
, csak összehozzuk valahogy.
-
Dorian
félisten
Hogy mire kell odafigyelni, arról kisebb esszét lehetne írni. Írok pár dolgot, ami eszembe jut, aztán a többiek majd kiegészítik. Mielőtt mennél, tölsd le a használati utasítását, papíron legyen nálad, a lényeges dolgok fejben.
Olyan filmet vigyetek, amin van többcsatornás DD és DTS hangsáv is Vagy két különbözőt, mindegy. Rádiót ki kell próbálni. A DD és DTS-en kívüli ál-5.1-es hangmódokat (Pro Logic, Neo6, stb) is sztereó forrás esetén. Jó lenne, ha különböző ki-bemenetek (HDMI, optikai, koax) is ellenőrizhetőek lennének megfelelő külső eszközökkel (TV, DVDplayer, stb.) Bekapcsolt állapotban ha hangforrás nélkül feltekerjük a hangerőt, még nagy hangerőnél sem szabad búgnia, sercegnie, stb. O db-nél mindenképp kussoljon. Ha nem eredeti távot ad hozzá, akkor ellenőrizni kell, hogy minden funkció elérhető-e. -
Dorian
félisten
HK 255 70-ért elsőre jónak tűnik, de távirányító nélkül... majd ad hozzá valami másikat... neccesnek érzem. + Könnyen kihasználhatja a tudatlanságod, tapasztalathiányod házimozi téren. Könnyen kiderülhet, hogy 1-2 bemenet/kimenet nem működik vagy valami rejtett hibája van... A Mission Mv szett 90-ért nagyon megéri, az is lehet megoldás, hogy később veszel hozzá sub-ot. Viszont a HD minőségű hangok kiadásához még ez a hangfalszett is bőven kevés, ezért erősítőben is lehetne gondolkoznod használt, még nem HD képes, de hiánytalan és tutijó erősítő vételén, olcsóbban.
-
robi0604
őstag
Az erősítő jó választás akár hosszabb távra is, de azért meg kell nézni, hogy tényleg minden rendben legyen vele, mert az ár alapján kételkedek.
Régebben hasonlítottam őket:
A HKS szett egy kis térben, mozira max. jó, de ott inkább a sub értékelhető.
A JBL szettje egy kicsit szerintem egységesebb hangképet ad, de a subja gyengébb, puffogósabb.Érdemes tudni, hogy ezek a "bögreszettek" jobb kategóriái, de fel sem veszik a versenyt egy normális állványos vagy álló hangfallal.
-
Thuglife
senior tag
A H/K AVR255 nagyon megérné 70e Ft-ért de azért legyél elővígyázatos, nézd meg h karcos e, és kapcsold be! Na meg mindenképp kérj egy jó távirányítót hozzá!
A hangdoboz szett hozzá nem egy nagy eresztés, mozira még csak-csak, zenére nem igazán jó! A Jamo-ról meg mindenki le fog beszélni a topikban... Nem egy komoly cég hangdobozok terén... -
Vidala
senior tag
Nekem van egy "dobos" barátom, meg még érdekli az "élő" zenéléssel kapcsolatban néhány dolog, pl. felvételek készítése.
Őt például nem izgatja nagyon az otthoni házimozijának a minősége, inkább a dobszerkójára, meg egyéb a stúdió cuccokra költ (keverő, mikrofonok stb). Mi itt kb. az erősen határeset, de inkább nem ajánlott kategóriába tennénk.
Az oboaművész barátom meg csak a hangszerére költ (aminek árából megjegyezném, nem szerény HM rendszert lehetne rittyenteni), a filmeket pedig a laptopján élvezi úgy a'la natur.
Nekem viszont ez a hobbim.Szóval nagyon nem mindegy, kinek milyen igényei vannak egy HM vagy sztereó rendszerrel szemben. Ezt pedig a te esetedben szerintem hatványozottan jelentkezik, mert feltételezem pontosan tudod hogy szól élőben egy hangszer, egy koncert, ezért mindenképpen rá kénne szánnod azt a kis időt és pénzt, hogy elmenj pl. a Procinemába.
Könnyen el tudom képzelni azt is, hogy az ajánlott JBL SCS178 szett egy belépő, vagy régebbi használt erősítővel ki fogja elégíteni az igényeid, de ezt csak akkor tudod meg, ha meghallgatsz mondjuk egy fél milliós rendszert is mellette. Akkor tudod miről beszélünk, és te mit szeretnél.Amennyiben tovább puffogsz vélt, vagy valós sérelmeiden, végül mindenki ignorálni fog, mert ez nem a "fáradt gőz" topik. Amennyiben elfogadod a tanácsom, ezeken lépj tovább, valamint néhány száz hozzászólás elolvasása ahhoz képest semmi idő, hogy mennyit nyerhetsz belőle.
-
BBéci
legenda
Mit lehet válaszolni ezekre?
"Max 50 ezer forintot áldoznék rá, úgy gondoltam, ha már vásárolok, akkor egy komolyabbat szeretnék venni, ami szépen szól."
"Én mondjuk mindíg kételkedtem benne, hogy megér 100at egy hangrendszer... Miben más, mint mondjuk egy 50e forintos? Mennyivel nagyobb az élmény?"
"csak azt nem értem, hogy egy 50ezres rendszer miben különbözik egy 120ezes között."
"Használtan vette jó áron 70ért csak az erősítőt. Ennyi pénzt kiadni.."
Szerintem semmi elfogadhatót. -
bcrics
tag
Hello,
Én nemrég vettem Pioneer Vsx 820 Erősítőt (egyébként ajánlom hogy te is ebben a kategóriában válasz hamár hosszú távban gondolkodsz),és én is szép sorjában Építem Föl a rendszert,Kb ugyanebben a szituban voltam mint te,régen otthon pana egybeszett volt,élveztem is..de mindig is érdekelt a külön összerakós/mozaikos Rendszer,kb most értem meg rá így a 27 évem alatt...
Mindig is Különcködve figyeltem mi a jó ebben ,de már Engem is elkapott a gépszíj...Egyfajta életérzés ez is,..Az eredeti Dobozos JátékGyűjtögetés és zenélés mellet megvan az Új hobby,...És ez még az asszonynak is tetszik..
Egyelőre erősítő van,de énis kb 10 évre vettem,,remélem ebben az évben még sikerül vmi Épkézláb Szettet is vennem hozzá,
Valszeg 5.0 egybe és majd Külön a Mélyláda hozzá.Márcsak az Lg50pk 760 hiányzik hogy teljes legyen az élmény
-
törölt tag
Recept:Ha tombolni akarsz akkor 8 hónap cölibátus és Onkyo608+JBL ES szett plusz pl Polk PSW125 mélynyomó és akár dobolhatsz rajta,birja a zuzos zenét is. De 3 év cölibátus+jól kereső meló mellette akkor Arcam AVR600 Revel Concerta hangdobozok és ezeket meghallva a haverod sirva adja neked a Cerwin Wegáját,hogy legalább valami rontsa el az összképet.
-
xtremetuning
addikt
Dögöljek meg, ha értem....
Kurvázni el tudsz menni az országban bárhová, ellenben hosszú hsz-t írsz arról, hogy a környékeden nincs bolt, ahol házimozi rendszereket hallgathatsz ?
Mivel kerül többe eljutni egy házimozi stúdióba ?
Lyuk ott is lesz, max. bass-reflex nyílásnak hívják....kezd olyan érzésem lenni, hogy komplett hülyét csinálsz a fórumozókból...
-
törölt tag
Természetesen tudni kell mit jelent a márka szó. Mert pl.az Onkyo itt pl 608-ig népszerü és verhetetlende felette már jobbb pl a Denon, vagy a H/K mig nagy magasságokban a H/K és denon-nál jobb a Lexicon vagy mondjuk a Rotel.És itt ha meghallasz egy jó rendszert,jó helyen,lehet azt mondod: csak az erősitőre fogsz 150-et költeni(már az Onkyo 608,vagy a Drenon1911 is nagyon szépen szólhat megfelelő,tehát árának dupla értékü hangdobozokkal)..És az egy szintek közt is vannak különbségek. Azért is irtuk bele az 1 sz. hozzászólásba hogy "hallgatni,venni csak meghallgatás után.." és ez itt különösen fontos.
Nekem pl nem őrület,hanem csak a hétköznapi használat része, használom szinte mindennap mert azért van. Költök rá, mert hobbym. De jelenleg nem engedhetem meg azt mint a faterod. Látom azért erős vagy pszichológiából.. :-) -
Warter
addikt
Én csak annyit tennék hozzá, hogy amikor kitaláltam, hogy összerakok egy "házimozit". 200-ból szeretettem volna megoldani a dolgokat, aztán elolvastam kb. az egész topicot, elmentem meghallgatni néhány hangalat és a vége az lett, hogy csak az erősítőre elment 140e Ft és még csak nem is újonnan vettem. Meghallgatás nélkül ne vegyél semmit. Lehet elmész hallgatózni és a végén nem veszel jó ideig semmit, mert rájössz, hogy nem érdemes. A hangzás nagyon sokféle lehet, és igazán csak akkor fogod hallani a különbséget, ha egymás után hallgatod őket.
-
Old FatBoy
aktív tag
Irigyellek nekem 2 gyermekes családfőként kissé nehezebb a helyzetem havi 130-ból.
Én sem akartam 150-nél többet költeni rá de rá kellett jönnöm,hogy vagy semmi vagy fölé kell mennem.
Ajánlom nézz körűl használt cuccok között néha igen jutányos áron lehet megfelelőt venni!
Csak természetesen alaposan vizsgálld meg őket nehogy átverjenek! -
Old FatBoy
aktív tag
"Azért 200at nem költök"
Ebbe ne legyél biztos!
Ha tényleg zenélsz akkor nem lehet rossz hallásod és füled hacsak nem személyesen Sting-el van dolgunk.
Nem kell,hogy többszáz hozzászólást végigolvass az csak összezavarna de az elsőt mindenképpen olvasd el,hogy tisztában legyél az alapokkal!
Tökéletes megoldás nincs a választásra de érdemes ha van rá lehetőség meghalgatni a kiszemelt hangrendszert.
Csak a füled mondhatja meg melyik a jó neked ne halgass senki tanácsára de persze figyelembe lehet venni a véleményeket de ezek erőssen szubjektívek.
De még így sem biztos,hogy jól választasz mert lehet a bemutatóteremben gyönyörűen hangzó cucc otthon közel sem fog úgy szólni mivel a helyiség akusztikája is erőssen befolyásolja a hangzás minősségét.
Szóval röviden:halgass a füledre és inkább várj amíg összejön a megfelelő összeg mert mint írtad hosszú évekig használod a hangtrendszered és nem mindegy,hogy hosszú évekig élvezed vagy csak szenvedsz tölle! -
törölt tag
JBL SCS178-ra Onkyo 307 vagy Pioneer 420 való.
Sokkal,idézem:SOKKAL jobban jársz a Mission MV pack-Onkyo Tx-sr308 vagy Pioneer 520-al, főleg hogy már állódoboza van a missionnak. Ezek 90 ezer és 60 ezerbe kerülnek.Mindenesetre sokkal jobban, mint az árkülönbségük teszi. Vtechun is ilyet használ. -
törölt tag
Szia!
Javáról lemaradtam. De maradt megválaszolatlan kérdésed:HD-hangok: azt nem csak arról szól,hogy a DTS HD master audio megszólal egyáltalán,hanem arról is hogy meghallod,hogy jobb a DTS-től,és ezt szó szerint vedd. Ez nem azt jelenti hogy pl meghallasz egy madarat egy fán ami a dts-ben még nem volt hanem a minősége,ahoyg meghallod az élményszerübb magávalragadóbb és tényleg a cselekményre koncentrálsz,nem a hangfalakra.Vagy eyg élő példa:nálam a Harry Potter 1. része ment a szobában épp elkezdtem nézni mikor a konyhából mindenki kiszaladt,megnézem,"mivan?" és hát csak az történt hogy ugye villámcsapással, mennydörgéssel kezdődik és kinéztek,hogy vihar közeleg....Ezt hogy elérd, kb.legkevesebb 300 ezres rendszer+szobádhoz és rendszerhez méretezett mélyláda kell.Erre még gyüjtened kell. Hidd el nem kifosztani szeretnénk,de meghallod az emlitett JBL SCS178 és egy JBL ES80+ES25C+Es30-as rendszert akkor "döbbensz rá" miről beszélünk és rögtön elfelejted az 50 ezres egybeszetteket.És nem a hangerőn mulik,sőt éppen abban jó egy minőségi rendszer,hogy halkan is ugyanolyan szépen szól és hangosan se kezd el torzitani. -
zozy84
senior tag
Persze még én is vásárlás elött állok. De majd ha otthon leszek (külföldi meló) veszek egy rendszert. Már nagyon várom.
Addig meg a Yamaha soundbaron hallgatok majd nem mindent.
A srácok meg olyanokból tudnának itt ki indulni , hogy : 18nm-es szobába , 42es plazma tv mellé keresek házimozi rendszert , rock, pop és mondjuk jazz zenére , ps3ra és 50%ban film nézésre BD-lejátszóról vagy média lejátszóról, és 3 méterre ülök a tvtől és max.163,597 ft-om van rá.
Valami ilyesmiféle kérdésre már jönnének a válaszok.De szivesen.
Na erre meg már leirod magadtól!
Lassan gépeltem.
-
ToxLee
őstag
Először én is 50.000Ft-ból akartam házimozit venni, aztán mondom magamba, hogy "csak meg kellene nézni ezt a topikot is, hisz erről szól". Most ott tartok, hogy csak a centerem majdnem a kezdőtőke kétszerese. Szerintem megérte.
Ha azt akarod, hogy meggyőzzenek, menj el egy szakboltba és hallgass meg egy 200, 400 majd egy 600.000Ft-os rendszert. Akkor majd magadnak is meg tudod magyarázni, hogy miért jobb amit hallottál. -
Gabor970
addikt
a boltban komplettben kaphato rendszerek (ha jol gondolom azokra a szep fekete muanyag vekony allo hangszoros szettekre gondolsz, amihez adnak egy dvd lejatszoval egybeepitett 5.1-es erositot) sajnos csak max esztetikusak, de hangra nagyon gyengek. Akkor mar sokkal inkabb egy sztereo erosito hasznaltan, 25e korul jokat kapni, es pl -magambol induljak ki- egy par preludium hagfal 18-25e Ft aron. Ezzel a kettovel is boven felul fogod mulni hangzasban barmilyen fentebb emlitett 100e-150e Ft-ig "egybe szett" hangzasat.
-
skoos
őstag
Hol szeretnéd hallgatni? Kell az 5.1? Miket, milyen sűrűn hallgatsz? Mekkora a hallási távolság, mekkora a TV-d, házimozi esetén? Az 1. hsz-ben benne van, hogy egy közepes házimozi töredékéből lehet nagyon jó sztereó rendszert építeni. Én is ilyet választanék, ha nem lenne fontos a HDMI kezelés, stb stb, és inkább egy közepes házi mozit fogok építeni, de azért még körbenyalogatom a témát párszor.
-
zozy84
senior tag
Először is azért nehéz körül irni hogy miért Szar egy 50eftos rendszer mert tényleg szar és nehéz körül irni.
Pl. : Nézz végig egy filmet egy szutyok LCD tv-én a tv hanszóróin, aztán ugyan azt hallgasd meg egy Yamaha soundbarral. Sokkal jobb. Lesz benne mély, hallasz minden beszélgetést de nem süketülsz meg, st-stb-stb-stb. Ez igaz az 5.0, 5.1, 7.0 (és így tovább) rendszerekre is. Jó minőségű rendszernél csukott szemmel rá tudsz mutatni az énekesre meg hogy hol áll a gitáros , stb. Filmnézés közben meg olyan élethű lesz az egész hogy körülnézel a szobában , vagy lehúzod a fejed az éppen leszakadó törmelék elől.
Az 50eftoson meg csak hallod hogy mi történik de ennyi, semmi "élményt" nem nyújt. (meg műanyag bögre nagyságú dobozkákból milyen hangra számíthat az ember? Szarra!)
Ezért van az , hogy sokan 1-200 eftért akarnak venni egy rendszert aztán addig-addig nézelődnek-hallgatóznak, hogy a végén inkább 400eftért vesznek (inkább nem esznek) mert olyan élményt nyújt hogy nem akarja lejjebb adni.
Hát nagyából ennyi így röviden az én kis baba nyelvemen.
Persze itt majd a többiek jobban kifejtik neked. -
Gabor970
addikt
Visszamentem az eredeti kerdesedhez. Probalok valaszolni.
50e Ft egyszeruen nem eleg a leg alapabb rendszerhez sem. Kell egy erosito, ami hasznaltban legalul 35e Ft, esetleg egy 1305 koruli denont ki lehet fogni 30e Ft aron. Ez alatt NINCS olyan amit erdemes hasznalni. Azert nem, mert ami ez alatt van, az vagy hibas, vagy rettenetes rosszul szol. Bar ez meg mindig nem magyarazat, de kb olyan elmagyarazni, mint vaknak elmagyarazni a szinek kozti kulombseget.
Ezen kivul kell 5+1 hangfal. Ezeknek az alja az a JBL 178-as szet, amirol mar irtak. Nem ugy az alja, hogy ez a legrosszabb, hanem a legkevesebb, ami mar hallgathato. Itt sem tudok szamokkal magyarazni, egyszeruen ez az itt "lakok" tapasztalata. Nekem pl volt egy 30e Ft-os subladam, amitol nem dobtam el az agyam, de gondoltam legalabb jon valami mely hang. Egy szerencsevel sikerult lecserelnem egy 60e Ft-osra, es csak annyit tudok mondani, hogy osszehasonlithatatlanul jobb. Jobb a fulemnek, kellemesebb erzes ezzel hallgatni a filmeket. Kepzeld el, hogy 50e Ft-ban gondolkoztal, de csak ez az egy darab szublada tobbe kerul. Ha hasznaltban gondolkodsz, akkor a fentiek a legalja (marmint a 30-35e Ft-os erosito, es a JBL178-as szet hasznaltan 45e korul) innet lehet felfele elindulni, ha van kedved tobb penzt raaldozni. Ha okosan valogatsz, felfele lepkedve pont az elso +100e Ft koruli osszeg amivel eleg nagyokat lehet ugrani a jobb fele. -
xtremetuning
addikt
"Miért olvassak el 400" - mert lehet jobban tudsz informálódni ? Mert erről szól a fórum ? Mert ha érdekel a hang világa, sok tapasztalatot elsajátíthatsz ? Mert így illik ?
"Ha azt mondod, hogy egy tajparaszt, bunkó bejelentkezés volt kopogás nélkül, akkor én kérek elnézést" - nem fogalmaznék ilyen sarkosan, de nem a legjobb belépő, az tuti.
"Foglalkoztam pszichológiával" - ennek nagyon örülök, de részemről indifferens jelen témánkban...
A miért szar az 50-re pedig folyamatosan kapod a válaszokat.
Nem lehet 5+1 hangszórót és egy erősítőt + valami lejátszó médiát ennyiből megoldani, úgy ,hogy 'hallgatható' minőséget kapjál.
DE mégegyszer mondom : többünknek jelenti a nem hallgathatót !!!
Hogy neked mit jelent a hallgatható-nem hallgatható, azt mi nem tudhatjuk, hiszen ezirányú infókkat ELFELEJTETTÉL közölni velünk . Pedig enélkül nem tudunk elindulni... talán ezért is lett volna jó visszaolvasni, hogy lásd, kérdést feltenni ezek függvényében kellene.....EZÉRT írtam, hogy nem tudunk segíteni.
-
fatallerror
addikt
na az autós példa mégiscsak bejött, pont ez a különbség hang és hang között is
nem leszóltalak csak butaságokat kérdeztél (ha visszaolvasol én is sok hülyeséget kérdezek)
de ez a minek olyan ha az ilyen is jó gondolkodás nem volt szimpi elismerem, ezért reagáltam úgy ahogy de pont megvédeni akartalak azzal h inkább ne költsjó nekem a csúnya, ápolatlan ember is végül is ember ember....
jó nekem focizni a pöttyös labda is mert ha szögbe megy kilyukad mint ahogy a drága is labda, minek kimosni a ruhám hisz újra koszos lesz stbzenélsz látom, pengess meg egy gitárt, vedd fel majd játszd le gyenge hangfalon, teljesen mást fogsz hallani, minél jobb egy hangfal annál jobban utánozza le a hangot, ha azt akarod h szinte teljesen megegyezzen és csukott szemmel nem tudnád megkülönböztetni h hangszóróból hallottad a hangot vagy az előtted lévő élő gitárból akkor jó a hangcucc, de ez milliós tétel
-
xtremetuning
addikt
"Először pedig megvédem magam, csak utána olvasok."
Két dolog :
1. Ha elolvastál volna párszáz hsz-t visszamenőleg, lehetne valami alap koncepciód, amire lehetne válaszolni.
2. Ajtóberobbantás helyett célszerűbb kopogni. A bentlakók (esetünkben mi), lehet segítőkészebbek lesznek. És akkor nincs miért védekezned.
Pláne, ha az első hozzászólásodban azt érezteted velünk, hogy már az 50 is sok, aki 100-at költ azt nem is érted, és amúgy is győzzetek meg úgy, hogy elképzelésed sincs.
Nem akarunk. -
skoos
őstag
Gyerekek. Ne süllyedjünk azért egy szint alá. Szerintem Ti4x kolléga értelmes kérdéseket tett fel, válaszokat vár, de csak oltást kap. Kicsit olyan érzésem van, hogy nyomjátok a drágát, de alapozás nélkül kicsit macérás és félreérthető a kérdező számára, hogy miért is.
Én is laikus vagyok a témában, innen informálódom, de próbálok segíteni.
A minőségi hangrendszerek nem hangerőről, hanem szebb, dinamikusabb, életszerűbb hangzásról szólnak. Olyannak képzelem, hogy meghallgatsz egy relatíve rossz hangtechnikát, és azt mondod ennek a hangfalnak rossz hangja van. Meghallgatsz egy jobbat és azt mondod ennek a hangfalnak jobb hangja van. És egy igazán jó szettnél meg azt sem tudod ez a hang honnan jött, nem is érdekel, de nagyon kellemes és füled-szerinti hangzás kerít hatalmába, mozi erősítő esetén a film ragad magával anélkül, hogy feltűnne, hogy ezek a hangok a hangfalakból jöttek.
Fontos az akusztika, a visszhang-kiküszöbölés, a megfelelő hangrendsze és a jó minőségű hang-illetve képanyag.
Az 1. hsz ben olvashattál a különbféle hangkódolásokról, DTS, PL, blabla, ezekben is nagyon fontos a jó felszereltség.
Valószínűnek tartom, hogy nagyobb az 50e-120e közötti ugrás mértéke, mint elsőre gondolnád, de pontos leírások hiányában nem tudok többet én sem mondani.
Van közöttünk pár top audiofil akiket érdemes pénzügyekről nem megkérdezni, de a legtöbbek azért közeli talajon állnak.
-
xtremetuning
addikt
"Nekem egyenlőre hang-hang, zene-zene, mert fényévente hallok egy-egy jó rendszert."
Ebben az esetben, nem mindegy, hogy mit hallgatsz ?
De csak azért, hogy ne tudd azt mondani, hogy nem vagyunk segítőkészek (belépőd ellenére) :
NE vegyél 50-ért semmit.
NE vegyél 100-ért semmit.
Menj el egy erre szakosodott üzletbe és hallgasd meg a belépő színtű rendszereket, hogy egyáltalán legyen viszonyítási alapod és hogy kiderüljön számodra : igényled e egyáltalán.
Az eddig általad leírtakat tanulmányozva : nem.Ez pedig az én véleményem : 5.1-es rendszert 200 alatt nehezen fogsz összerakni.
Jah és,hogy miben jobb az 50-nél a 100 ? Semmiben. Ez is, az is gagyi.
SZVSZ
-
xtremetuning
addikt
" Győzzetek meg. Várok, ha elmondjátok, mivel jobb."
Egyikünknek sem tiszte meggyőzni senkit. Leszólás ???
"Amilyen az adjonisten"...., ilyen arrogáns belépő után mit vársz ?És már írtam : olvass vissza. Még senki sem halt bele. Azt írtad a tanácsokat megfogadod : ez is egy tanács. Mégsem olvasol.......
-
xtremetuning
addikt
-
fatallerror
addikt
ha nem hallasz különbséget a mozi és az otthoni pc-s hangrendszered között vagy az agybadugós füles és a rendes füles között vagy sok példa van még akkor a hallásod már most olyan rossz h felesleges költened a dologra....
minek bmw-t venni ha trabantal is ugyanúgy tudsz közlekedni....
ha nem akarsz költeni akkor ne költs
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gyúrósok ide!
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Revolut
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung LCD és LED TV-k
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest