- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
R1per2
tag
válasz
Ego007 #25828 üzenetére
Nekem is onkyom van, és ugyanezt csinálja, recive gombot kell nyomni, és jó lesz. Be lehetne állítani szerintem ezt máshogy, ott lehet a gubanc, hogy ha a tv-t kikapcsolod, akkor az erősítő is vele együtt kapcsol ki, ezt a beállítást kéne megváltoztatni, hogy ne függjön össze a kettő.
Más: treble és bass változtatásával kapcs. kérdeznék, mi alapján működnek ezek? Régi erősítőkön, autó rádiókon treblet alap, hogy felhúztam mindig csutkára, meg a basszsut is, mert akkor szólt a legtisztábban, lejjebb tompult. De gondolom az újabb fajtáknál a gyári alap elvileg a megfelelő. Vagy mitől függ ez?
-
R1per2
tag
Köszönöm szépen még egyszer a tanácsokat
, boldog vagyok, hogy megvettem a cuccot, ezért ajánlom én is másoknak, akik hasonlóban gondolkodnak, mint én.
Képek az átrendezett szobámról az egyszobás kis panel garzonban:Onkyo 5305, LG PS3000, hdmi kábellel összekötve szgéppel, ami így a media lejátszóm is.
Wifis egérrel a dohányzóasztalon tudom kezelni a kanapéból. Direkt nagyra vettem a kurzor méretét, hogy lássam onnan is és át tudjam simán húzogatni a monitorról ami kell (pl. youtube). -
R1per2
tag
válasz
bajnokpityu #24742 üzenetére
Furák vagytok. Lehet az én környezetem ennyire csóró, hogy 100ezeres házimozi lejátszó nélkül már a "sokat költöttem rá" kategóriában érzik? De legalábbis pont megfelelőnek egy 200ezres tv-hez.
Aki nem az elit minőséget választja, már nem is "jobb érzésű ember"?Ennyire tompa lennék, hogy élvezem az 5.1 hangélményt ilyen felszereléstől?
100ezerrel bőven jobb, mintha nem lenne. 400ezerér meg "f@sznak költök erre ennyit" érzésem lenne.
(mert persze van egy alsó határ is, igaz, egy 40ezres auchanos rendszernél még teljesen érthető a fej falba verése)Nem a jó szándékot és segítségnyújtást szeretném megkérdőjelezni, csak még is ez nekem túl nagy értékbeli eltérés, és úgy érzem nagyon nem vagyok ezzel egyedül.
Persze lehet később én is igényesebb leszek, és másképp látom, bár akkor sem nézném le azt, aki "csak" ennyit szán arra, hogy otthon élvezhesse a nagy képernyős tv-jét térhangzásban.Remélem azért nem leszek kiutálva ezért, és máskor is fordulhatok segítségért hozzátok, kikérni a véleményetek!
-
R1per2
tag
válasz
Dorian #24668 üzenetére
Szerintem fölösleges erről vitatkozni, hogy mi éri meg, vagy van értelme, mindenkinek mások az igényei. Van egy adott összeg, amit elkölt az ember, és abból gazdálkodik. Azt emeli ki jobban, amire nagyobb szükséget érez. Én ennél az egyszerű kis belépő kategóriánál megkapom azt, amit elvárok, hiába költenék el még 300ezret ennél jobbért, nem használom ki a többletet, mert ilyen szinten nem érdekel.
Ha ennyi többlet pénzem lenne az egészre, akkor már inkább vettem volna egy 62colos plazma tv-t a mostani helyett, számomra fontosabb a vizuális élmény, mint a hangok ilyen szintű minőségbeli különbsége (hangerővel meg kitörölhetem, ha a szomszédok korlátoznak a panelben).Best buyin kérdés 100ezres kategóriában (erőlködő+hangfal) szerintem nagyon sokakat érint, van értelme erről beszélni.
-
R1per2
tag
Akkor egyértelmű 5.1
Én most vettem ezt és azt mondták itt, hogy ez kb. a belépő kategória, amire már van értelme pénzt költeni, szóval ennél csak többet... ja és ez nem tartalmaz média lejátszót!
Mindenesetre nekem ez nagyon bejön.Később nagyobb, jobb hangfalakkal bővíthető, mert az erősítő tud többet. Nekem bőven elegendőek ezek panelba...
-
R1per2
tag
Másik tv állványt kellett választanom, mert az eredetileg kiszemeltbe nem fért volna bele az erősítő fél cm híján. Meg ez helytakarékosabb is, több minden fér bele, hogy nem olyan lábakon áll, ami alá már nem fér semmi. Picit magasabb is, ami jobb.
Ebből viszont kettőt is kell vennem, hogy minden elférjen széltében rajtaközépen lesz a tv, széleken frontok, amik így már 2x90=180cm-re lesznek egymástól. Erkélyajtó is pont ki tud még tőle nyílni, úgyhogy tökéletes.
A gond hogy 1db volt mindössze most a polcon, holnap tudok menni a másikért, majd akkor lövök képet milyen lett végül. De már rekonstruáltam ezzel az egyel + dobozok segítségével a hangzást, nagyon állat!Subnak nincs most még igazán helye, valszeg az útban lesz, mert az erkélyajtóhoz teszem a sarokba, olyan gyakran úgy sem járok ki, akkor majd elmozdítom onnan.
-
R1per2
tag
hát igen, az lenne a csúcs, csakhogy pont ez egy sima elválasztófal a konyhától, nem túl vastag, és az ütvefúró rezgése leveri a fal másik végén a csempét attól félek. Nem is igazán lehet nagyon erős furatokat csinálni ebbe, porlik.
Erősítőnek és hangfalaknak amúgy is kell valamilyen állvány a tv alatt, szal nem sokat változna semmi, ha falra tenném.Sorround akkor egy polccal hátrébb kerül, ahhoz szembe mérve fúrom másikat falra.
-
R1per2
tag
válasz
ChipKng #24558 üzenetére
Hallgattam rátok, átrendeztem a lakást
így néz ki majd, holnap megyek Ikeába venni TV állványt. Sajna ennél szélesebbet nem találtam (149cm, ami behatárolja a front hangszórók egymástól való távolságát, azonban így, hogy jelentősen lecsökkent a nézési távolság keresztben a szobán (2.5méterre), talán elegendő ennyi, hogy a tv mellett legyenek, és nem kijjebb.Kellett hozzá venni hoszabbitókat, egy jó koaxiálisat az analóg tv adáshoz, hogy körbe tudjam vezetni eredeti helyéről, és egy 5méteres hdmi-t is, hogy az asztalomon lévő gépet össze tudjam kötni az erősítővel, könyves szekrény mögött áthúzva, szőnyeg alatt átvezetve őket.
Usb-s egeret használok a géphez, hogy tudjam használni monitorként kanapéból, és így használom média lejátszóként a tv-t.
-
R1per2
tag
válasz
ChipKng #24550 üzenetére
a szobát át lehetne rendezni, hogy befordítom kanapét, és akkor a tv átkerül a jobboldali falhoz. Csak az összekötésekkel lenne akkor gond, mert nem éri el a hdmi kábel a szobán keresztül kasulva a számítógépet. A gépet nem tudom arra elmozgatni, csak ha megy az asztal is az erkélyajtóhoz. Ez már lakberendezési topikba mehetne lassan...
tervezgetek akkor még.
Térsugárzók magasságáról vélemény?
-
R1per2
tag
válasz
Thuglife #24549 üzenetére
Kanapét hiába húzom arrébb, az ülőhely akkor is marad a szoba közepén, hogy egyforma távolságra legyek a térsugárzók. Olyan megoldás lehetne még csak, hogy az egyik térsugárzó állványon lenne, nem a falon, és akkor nem kellene a szoba közepén ülni... a kanapé amúgy azért van azon az oldalon, mert ott egy erkélyajtó, amin ki szeretnék lépni.
-
R1per2
tag
válasz
ChipKng #24547 üzenetére
Átmozgattam a tv-t jobban közép felé, a frontokat meg így jobban széthúztam. Majd keresek normális alátámasztást a jobboldalinak. Ennél többet sajnos nem tudok tenni
[KÉP]Akkor mi legyen a térsugárzókkal? Azok lennének a fontosak, mert azokat nem tudom majd elmozgatni úgy, mint az elsőket, újabb lyukakat fúrva a falba. Túl magasan van a korábban belinkelt képen ez a 160cm földtől?
-
R1per2
tag
Utolsó simításokat végzem, a hangfalak elhelyezését a lehető legjobban, persze körülményekhez mérten vannak korlátok.
A kezelési utasítás ábrája szerint a frontsugárzók közel, a tv mellett vannak, a térhangsugárzók pedig oldalt magasabban. Leírás szerint 60-100cm a fül magassága fölött.
Nekem ez kicsit furcsán magasnak tűnik, de pont a falam egyik oldalán kép lógott azon a helyen, rá tudtam akasztani megnézni, mielőtt a másik oldalra lukat fúrnék (képen a régi hangfalakat tettem egymás alá). 160cm magasságban van földtől mérve, ami elvileg pont jó is a kb. 1m-es fülmagassághoz képest, ami kanapéban ülve megvan.
Frontsugárzókra a neten viszont más elrendezéseket láttam, jobban elhúzva a tv-től, a subon kívül helyezkedtek el. Nem mintha sok választási lehetőségem lenne ez ügyben... ránézésre mit mondtok a képek alapján? Legyen lejjebb a térsugárzó, vagy pont jó? A frontokat széjjelebb ként húzni sokkal?
Sub?Köszönöm a segítséget!
-
R1per2
tag
válasz
Ragadozó #24376 üzenetére
köszönöm, így csináltam, ahogy mondtad, és megy is minden!
Kérdésem még akkor a következő:
Erősítőn lehet állítani a hangokat, de nem tudom melyikhez mi való, csak sejtem.
Movie:
TV PLII Movie
TV PLII Neo6 cinema
TV TV Logic
TV All ch St
TV Full Mono
TV Theater
TV Direct
TV MonoMusic:
Fm stereo
Fm PLII music
Fm Neo: 6 music
Fm Orchestra
Fm Unplugged
Fm Studio-mix
Fm All ch st
Fm Full mono
Fm DircetMelyikre tegyem
1. fm rádió hallgatáshoz
2. sima tv adáshoz tunerről
3. számítógépről lejátszott mkv-hoz
4. számítógépről lejátszott zenéhez (mp3) -
R1per2
tag
válasz
#09634560 #24365 üzenetére
hú, nem is gondoltam hogy ez ilyen bonyolult lesz... aszittem ezt is összekötöm egy kábellel, mint ahogy a gépet, és megy rajta minden.
Következő a helyzet pontosan:
1. Szgép:
nvidia GTX570 videókarival, hdmi kimenttel2. Plazma TV: lg 50ps3000
3. Erősítő ugye
Ezeket szeretném összegubancolni úgy, hogy a következő opciók működjenek:
1. szgépezek, teszem azt játszom, ekkor szól két hangfal az asztalomon sztereóban
vagy
2. tv-zek retekklubot, szól az 5.1
vagy
3. házimozizok, a média lejátszóm egyben a számítógépem, kiterjesztem a plazmára a képet, és áthúzom a media playert, amivel nézem az mkv-s filmet. Szól az 5.1Eddig hdmi kábellel van összekötve a videókarim a tv-vel,így tudom monitornak használni, most azonban nem tudom, hogy az erősítő hova kerüljön. Úgy szokták csinálni, hogy a gép és a tv közé lenne kötve? Akkor is átviszi a képet, és tudom monitorként használni a tv-t? Vagy a gép továbbra is a tv-vel van összekötve, a tv meg az erősítővel, és az így tud szólni.
Milyen kábelekre van mindehhez szükségem a hdmi mellé? Mert a leírásban látok ezer félét. Optikai digitális komponens, kompozit, audio, koaxiális stb. egyik sincsen otthon, mennem kell venni őket.
-
R1per2
tag
megvettem, és elhelyeztem a gépet, de nem tudom beüzemelni a tv-re. Rádió megy, szól minden hangszóró, tv-n keresztül is elérhető a menuje, de megszólalni nem akar, csak a tv. Nem értem mit kell még ezen állítani, minden csatornát kipróbáltam.
Hdmi kábellel van összekötve az av erősítőn az out-ba, ahogy a leírás is megadja.
Tv menujében keresgélek, hátha ott kell megadni valamit, de nem találok semmi erre utaló helyet. Ha tv-n rámegyek a hdmi ezen részére, akkor csak az erősítő menüje jön be kék háttérrel.Amúgy most fedeztem fel, hogy két féle hdmi vég is van, az egyik kisebb. Amit a géphez kaptam kábelt, azon egyik része kicsi, másik nagyobb, amit meg a tv-hez, annak mindkét vége nagy egyformán. Ezek mit jelentenek?
A gép videókártyáján csak ilyen kis bemenet van, a tv-n viszont nincs ilyen. Az erősítőn azonba találtam ilyet is. -
R1per2
tag
válasz
fatallerror #24322 üzenetére
-
R1per2
tag
válasz
fatallerror #24313 üzenetére
úgy magyarázta nekem az eladó, hogy a két zónásnál egyszerre működhetnek, de az drágább lehetőség, mint szimplán az, hogy csak átkapcsolom egyikről a másikra, tehát nem egyszerre működik a kettő.
Vagy a szgép előtt ülök, és hallgatom a sztereó hangfalakat, amik az asztalomon vannak, vagy tv-zek, amikor az 5.1 működik.
Nekem egy szobában van a gép és tv, mivel gépre van kötve a tv, arról nézek filmet, de ha épp nem tvzek, hanem másra használom a gépet, nem akarom, hogy az 5.1 szóljon nekem oldalról.Ez ugyanaz?
-
R1per2
tag
Elmentem a boltba, de otthagytam a cuccot, mert felmerült egy másik igényeim is, hogy nekem két csatornás vagy kétutas, minek hívják kellene, amin külön tudnám kezelni, hogy ha számítógépezem, akkor az ahhoz tartozó sztereó hangfalak szóljanak, ha tv-zem pedig az 5.1 hangfalak szóljanak(nem kell 1x-re a kettő).
Tehát összesen akkor 5.1 hangfalon kívül még kettő lenne rákötve.
Azt hittem ez már mindenhol alap opció -
R1per2
tag
válasz
bajnokpityu #24275 üzenetére
én még csak digitális erősitős ilyen izét hallottam.ezek borzasztóak voltak minden szempontból.az összes nagy márka összes hibája bennük volt.
sem tér, sem realitás,de legalább erő sem volt bennük.Értem, akkor semmiképp nem választok ilyeneket. Viszont nem akarok sokat költeni sem a rendszerre, mert tudom, hogy nem használnám ki az új modellek képességeit.
Egyszerűen csak térhangzást szeretnék a tv-hez, meg egy jó kis erősítőt a szgéphez.
100k ft-nál ha nem akarok többet költeni, akkor inkább hagyjam a fenébe az egészet, használjam a régi videotonom a géphez, hangnak meg jó a tv hangszórója?Inkább arra gondoltam, hogy 10 éve is már nagyon profi 5.1-es erősítők voltak, használtan kéne vennem egyet, lehet kapni így 30-40körül kiválót, nem? Minőségben itt kevésbé számít a kor, ha jól gondolom. Hangfal meg legyen új, mert az használódik azért.Milyen típus felé keresgéljek szerintetek?
-
R1per2
tag
válasz
R1per2 #24271 üzenetére
az lenne még a kérdésem, hogy nézegettem házimozi rendszereket, mint pl. itt [link]
csak köztük média lejátszó nélkülit nem találtam. Viszont ezek a dvd meg bd lejátszók erősítőként mennyire funkcionálnak jól? Ugyanolyan, mint egy sima erősítő? Mi a véleményetek ezekről az olcsó konfigurációkról? -
R1per2
tag
Házimozi rendszert szeretnék vásárolni. Egy ismerősömnél ezeket láttam, ami szerinte megfelelő lehet nekem. Ha esetleg tudtok ugyanilyen árban más márkát, ami szerintetek jobb, nyugodtan véleményezzétek.
Számítógépre és tv-re lenne kötve. Arról nézek plazma tv-vel összekötve hd mkv-s filmeket, illetve akkor már erről szólna a játékok hangja is, gépről lejátszott zene, stb.
Tehát média lejátszóra nincs szükségem, mindent gépről viszek.
Mivel panel lakásban lakom, mozizni nincs lehetőségem nagy hangerővel, szóval ez nem lényeges szempont, csak szépen szóljon.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Motoros topic
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest