- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tody56
aktív tag
válasz
PeterPH #46763 üzenetére
Köszönöm
Ezt találtam így hirtelen. Sajnos nem írják, hogy hdmi 2.0-át tudja e, de elvileg ez kell nekem ugye?szerk:
Az amazon.com-on megtaláltam ránézésre ugyan ezt, ott írják, hogy hdmi 2.0a.
-
kutga
félisten
válasz
PeterPH #46163 üzenetére
Így már tiszta, ehhez mit szólsz?
ASROCK J3455B-ITX
CORSAIR 4GB Notebook DDR3 1600MHz
LCPOWER LC-1350mi -
gurabli
őstag
válasz
PeterPH #42788 üzenetére
És azt tudod, hogy melyik két tüske? Az egyik biztos az SPDIF, a másik vagy a GND vagy az 5V.
(#42787) Ribi
Nem hinném, hogy ezeken bármit is szűrnének, aztán ki tudja. De az lesz, ha kell az 5V, akkor azt nem lesz olyan nagy ügy megoldani.(#42789) canniball
Mondjuk igaz, még akár jobb is lehet a coax, mint az optikai, így ilyen szempontból nem is annyira lényeges. Igazából sokat olvastam erről, ezen a szinten teljesen mindegy, hogy optikai vagy coax, minőség vagy bármi más szempontjából. Optikaira van egy profi kábelem, ezért van csak előnyben -
törölt tag
válasz
PeterPH #42367 üzenetére
"Nem, te egy ismeretlen, beazonosíthatatlan magánszemélytől vettél egy szoftverkulcsot, amit az MS aktiválórendszere szerencsére elfogadott."
Nem!
Én egy teljesen beazonosítható, internetes kereskedőtől vettem egy kulcsot, aki, amennyiben valóban lopott kulcsokat árulna, 100%-osan visszakereshető, névvel, címmel, telefonszámmal.
És nem "szerencsére elfogadott" hanem valid kulcsot vettem.OFF (az offban)
néhány szó az ebay/paypal kereskedelmi rendszerről.
Ahhoz hogy eladj az ebayen, mindenképpen szükséged van paypal accountra, (illetve nem feltétlen, de itt nincs ilyenről szó, az eladó rendelkezik PP-vel)
Eladáshoz, a PP authorizációs folyamat megléte szükségeltetik, confirmed address-el. Ehhez csatolnod kell, minimum 1db bankkártyát, amit egy azonosítási eljárás során, authorizálnod kell.
A bankkártya megléte, eleve feltételezi, az eladó személy validitását. Bankkártyát nem tudsz fiktív névre kiállítani.
ONTe, ennek a vásárlásnak az illegitimitását, csak sejtésekre, megérzésekre alapozod, míg én, rendelkezem minden igazolási formával.
COA sticker pedig már régen nem kell, ráadásul, az is csak számlával együtt volt érvényes. Ennek alátámasztásához, vásárolj az MS oldaláról, és legnagyobb megrökönyödésedre, ők sem fognak Neked COA stickert prezentálni.Mindezeken felül, a világ összes, fizetős szoftverének az EULA-jában, le van fektetve, hogy a lopott kulcsokat, esetleg letilthatják.
Na summa summárum, engem nem érdekel, hogy ki, honnan, és mit szerez be. Én ezt segítő szándékkal jegyeztem meg, hogy ilyen is van, nem célom vitát generálni, és nincs is értelme.
Én, törvénybe ütközőt nem követtem el, de mindenki, CSAK A SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE vásároljon.
Saját példányaimat pedig, amennyiben gond lenne velük, itt azonnal jelezni fogom.
De szvsz, ha netán ez meg is történik, az a darabonkénti 10font/4000forint akkor sem fog padlóra küldeniPeace
-
törölt tag
válasz
PeterPH #42362 üzenetére
Milyen bíróságon?
Most komolyan ... de ne röhögtess már, légysziEl sem jutna az ügy bíróságig, mivel nincs is ügy.
Nézd. Vettem, egy legitim e-shopból, egy legitim win10 serialt, amit a gyári hitelesség-vizsgálat accreditált.
Erről van számlám. Innen ez ennyi, és nem több.Az sehol nincs kikötve, hogy mennyi a win10pro retail minimál ára, és az sincs, hogy ezeket hol vásárolhatod meg.
Neked igazából, csak annyi a belekötnivalód, hogy mindez negyed áron történt. Na ééééés?
Nemhogy örülnél, hogy végre, legálisan lehet egy OS-ed, de neeeem ... most épp azért csíp a pisi, mert túl olcsó.
(Ugye, eddig sokan azzal érveltek, hogy milyen drága)"Vegyük át mégegyszer: ha ennyiért hozzá lehetne jutni hivatalosan, akkor senki nem venné meg a kb, tízszeres bolti áron."
De hiszen épp erről van szó, hogy ennyiért hozzá lehet jutni, ennek ellenére, megy itt a hiszti."Ezek a kulcsok arra jók, hogy ne kelljen kmspico és társaival vacakolni, de legálisan nem lesz a tulajdonodban a szoftver."
Nem! Ezek a kulcsok arra jók, hogy legalizáld az OS-ed, elérhető áron.Amúgy, ha pl a Steamet veszed alapul, oda is árulnak kódokat, ebayen, és csomó thirdparty oldalon, pl G2A, vagy Humblebundle ... sorolhatnám.
Eltekintve az orosz VPN-es kódoktól, ezek teljesen legálisak.
Másfelől, a szoftverjogokat olyannyira megbonyolították, hogy ember legyen a talpán, aki kiismeri magát közöttük, ezért nem gondolom, hogy Te ezt így csuklóból vágod.
De azt semmiképpen sem gondolom, hogy bárki, bármikor, megvétózná, ezen kiadott kódok létjogosultságát, és elvinnék a gépedet, mondjuk a rendőrségre.Szóval, szerintem, félre a pónikat ... ööö .. pánikot, és inkább legalizáld az OS-ed, mint azon aggódj, hogy mikor fognak a kommandósok berepülni az ablakon, golyózáporba borítva a nappalidat
szerk: Annyit azonban elismerek, hogy itt, valószínűleg, egy jogi kiskaput használnak ki, de valójában ehhez semmi közöm. Én valóban nem hiszem, hogy ez miatt, engem valaha is, bármilyen hátrány fog érni.
szerk2: Ja, amúgy már az új OS-ről vagyok.
-
Balerik
aktív tag
válasz
PeterPH #42327 üzenetére
Érvényben van egy EU állás foglalás a szabad szoftver vásárlásról (EU Directive 2009/24 EC º) ami szerint vásárolhatsz így szoftvert, kapsz számlát a vásárlásról, és így legális a szoftvered. Ami legfontosabb az a számla megléte. Valamikor én is így vettem a Windows 8-t 29,9 euroért a Microsofttól.
-
sb
veterán
válasz
PeterPH #41137 üzenetére
Azzal nincs gondom. Most is 3x3.5" van betolva egy hivatalosan 1x3.5" házba.
A kivágott slot nem tetszik rajta.Ez is inkább családnak ill. ismerősnek lenne jó. Szerintem én maradok hosszú távon is a nagyobb ház, NAS+HTPC összeállításnál. De kinézetre ez a ház tetszik.
-
LLKobe
veterán
válasz
PeterPH #38777 üzenetére
Ezt hogy kell érteni? Ott van a cucc leírásában:
Control your TV, Amplifier and/or Blu-ray Player from Kodi!
Valszeg én vagyok láma a témához, de hogy lehet erről egyszerre a TV-t, és az erősítőt is vezérelni
Elmondom nálam mi az ábra, Ti jobban vágjátok a témát:
Van egy HTPC-m, ami HDMI-vel van rádugva a tv-re, illetve SPDIF-en van a hang áttolva a házimozirendszerbe.
A TV egy másik HDMI kimeneten van rádugva a házimozirendszerre. Ez így okés is.
A TV-n be van kapcsolva a CEC (ARC), ami féligmeddig működik csak: ha bekapcsolom a TV-t, be akarja kapcsolni a házimozirendszert is, de nem sikerül neki valami ilyesmi üzenettel: "Váltás erősítőre" -> "Sikertelen! A TV hangsugárzói be vannak kapcsolva."
Ilyenkor manuálisan a TV menüjében el kell battyogni a forrásoknál a házimozira, ez bekapcsolja, és műxik szépen, a TV távirányítóján lévő hangerőgomb vezérli a házimozi hangerejét.
Ami viszont szépen megy, az a kikapcsolás: ha kikapcsolom a TV-t, automatice kikapcsolja a házimozirendszert.Ez így, bár a bekapcsolás nem tökéletes (nem jöttem rá mit kéne tennem hogy az is menjen), mégis jó, mert megúszom a házimozirendszer távirányítójának használatát.
Tehát ezután a kérdésem: egy ilyen adapterrel hogy tudnám egyszerre irányítani a KODI/ TV/ házimozirendszer triót CSAK a TV távirányítójával?
Remélem érthetően leírtam, ha nem szóljatok, illetve ha valamit f*szul csinálok
-
Patice
Topikgazda
válasz
PeterPH #38574 üzenetére
Dual audio patch-el szvsz. szintén az a baj, hogy senki nem foglalkozik vele és a Kodi verziója meg szépen emelkedett, miközben a régi kódot senki nem fejlesztette.
Csak reménykedni tudok, hogy a 17-es verzióra ígért nagy változások között végre lesz hivatalosan is dual audio támogatás - mondjuk egy add-on formájában.
-
-
-
Patice
Topikgazda
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
PeterPH #36376 üzenetére
Minden tiszteletem a fejlesztőnek, a xbmc 11/12 verzióval még jó volt.
Kipróbáltam plex alá is syno nason ott is ment.
Valahogy az újabb kodi verziókkal nem az igazi.
Ha nem müxik a fejlesztés és úgy jön ide, srácok én csinálom adok nektek alfa/béta verziókat mondjátok el mi jó nem jó, biztos vagyok benne a törzsgárda segíteni fog a fejlesztésben.
Ahogy a hdsentinel fórumon is maga a fejlesztő válaszol a kérdésekre, és fogadja a visszajelzést.
Nem szeretném elvenni a motivációját senkinek. -
_Smooth
senior tag
válasz
PeterPH #35701 üzenetére
Köszi mindenkinek, asszem sikerült egész jól belőni (bár az RPi-n kezdtem a bütykölést, és elsőre levert a víz
kicsit megizzasztott, de aztán csak sikerült) - alapvetően nem bonyolult, csak eléggé félvállról vettem, de hát már egy kicsit kiestem a gyakorlatból :S
Amúgy RPi-re, openELEC (kodi) alá van valakinek tippje/megoldáaa az alábbiakra?
spotify
web browser
youtubefontossági sorrendben
nézegettem az addon listát, de semmi használhatót nem találtam (vagy átsiklottam) -
_Smooth
senior tag
válasz
PeterPH #35698 üzenetére
Bocsánat, félreérthető voltam (kissé nagyvonalúan fogalmaztam)... szóval az adathalmaz közös, adatbázist nem csináltam, nem állítottam be - egy NAS-on van szinte a teljes tartalom (ami a nappaliban lévő nagy gépre van kötve, azt meg csak oda szánom, tehát ott mindegy is) - vagy ez esetleg megzavarhatja?
-
_Smooth
senior tag
válasz
PeterPH #35684 üzenetére
Nem tudtam, de nem is csevegni akarok a termékről, csak gondoltam, felvetem, mint HTPC opció (hátha esetleg itt még nem merült fel) - ha már vételenül belebotlottam egy ilyenbe
(#35686) Celtis
Meg is lepett volna, ha megoldja a problémám - tekintve, hogy még mindig a TV-ről táplálom.
Kipróbálhatnám külső tápról, de mivel úgysem arról fogom használni, így nem lenne releváns.
(amúgy csak 1,2m)
Egyébként jó a kábel, jó lesz majd utazáshoz - ide meg visszadugom az eddig használt kis rövid darabot.
Azért köszönöm a tippet -
betyarr
veterán
válasz
PeterPH #35175 üzenetére
én meg pont arra hajazok,hogy böngészőn keresztül lehessen streamelni anyagot,mégpedig a távoli gépre való mindennemű telepítés nélkül.a plex egész jó,csak szinkronizálásbeli problémái azért vannak.a hdd-n lévő egyik sorozatot egyszerűen nem szinkronizálta.a mappája ott van,de üres
-
layerke
aktív tag
válasz
PeterPH #34990 üzenetére
Tehát az, hogy ne kelljen még egy távirányító a szobába vagy hogy ne kelljen egy billentyűzet a dohányzóasztalra annyiba kerül, mint egyharmad htpc? A raspberrybe van beépített cec-re alkalmas áramkör, azt azért lehet tv távval vezérelni? (bocsánat a láma kérdésért, de ennyire mélyen nem vagyok benne ebbe a cec dologba)
-
drdr
senior tag
válasz
PeterPH #34698 üzenetére
Értem ill. tudom a backend feladata, viszont a interaktív kapcsolat a kodival van. Ha van 5 tunerem és én 2-ről felvételt akarok egyet meg nézni, akkor ez mennyire kivitelezhető "monitorozható/felügyelhető" a Kodiban egy távirányítóval/billentyűzettel anélkül, hogy a backend-et kellene piszkálni, megy minden automatikusan?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
bajnokpityu
félisten
válasz
PeterPH #33436 üzenetére
Bár jogos, hiszen felismerte a hardvert.
ha kodi, akkor állitsd úgy be, hogy ne direktbe menjen ki a hang, és csak sztereot kaphasson.
nálam nagyon stabilan működik, egy szintén nagyon régi samu LCD a géppel. Sőt, még újraindítást sem igényel.viszont csak wasapin, és csak a közvetlen átengedést kikapcsolva, sztereora lekonvertálva ad ki hangot.
-
envagyok
veterán
válasz
PeterPH #31950 üzenetére
Én most több évre szeretnék htpc-t, így nekem a h.265 fontos, biztos vagyok benne, hogy 1-2 éven belül azt fogják használni.
Az usb3 és a gigabit lan is alap, azt tudja a j1800, de a h.265-öt nem.
Jelenleg 3 eszközt használok,
Van egy duál sat-os wetek play, az a dvb szerver illetve lejátszó a nappaliban.
Van egy raspberry pi, ami dvb kliens, és lejátszó
Fenti kettőn openelec fut.
Ezen kívül van még egy Windows tablet Hdmi kimenettel, kodival, ami szintén dvb kliens illetve lejátszó.
Ezeket egy wd mycloud szolgálja ki. 90MB/s Megabyte!! Sebességel lehet rá /róla másolni.
A letöltések pedig az Asus rt-ac56u dolga usb 3.0 porton lévő hdd-vel.
A jelenlegi médiákra a raspberry pi is tökéletes, Hdmi ceccel lehet távirányítani is, és megvan 10-15000 forintból.
A wetek playt duál tunerrel azért vettem meg, mert ha a raspberry pi-hez képest gyorsabb, így jobban kezeli a dvb szerveri feladatokat.
Ezért engem csak akkor érdekel csere majd, ha jövőbiztos eszközt látok -
törölt tag
válasz
PeterPH #31777 üzenetére
Nem, a Kodi hibája (elavultsága) W8-tól felfelé jelentkezik 24.0 filmekkel, amiket 23.976 Hz-en játszik. A PIPO X7 ennek fordítottja, legalábbis ha igaz volt a fórumos bejegyzés és a friss tulaj nem nézett be valamit. Asztali Bay-trailnek nincs ilyen gondja. A fórumban is összekeverték a 2 dolgot.
Ennek kapcsán említettem a DX frissítésre irányuló rendkívül heves fejlesztési vágyukat.
-
AGE-T
őstag
válasz
PeterPH #27555 üzenetére
Na igen, ezért is beszélgetünk most a passziv vga létjogáról, és annak esetleges ésszerű megvalósításáról, egy teljesen passzív rendszerben.
Valószínűleg egy olyan házat kellene találnom, ami jól hűthető alacsony fordulatszám mellett is, valami nagy ventillátorral. Vagy olyan ház kell, aminek a külső lamelláira ki lehet vezetni a vga által termelt hőt isHTPC-ben szerintem a ház a legnehezebb kérdés.
Külső tápokból létezik olyan, ami elbírja ezeket a komolyabb vgakat? -
Tomacko
őstag
válasz
PeterPH #27528 üzenetére
Ez az opció van csak, a ház még csak csak szellőzne. Viszont az elhelyezése miatt nem teheti, hogy szellőzzön, mert szekrénypolcba "lakik", mellette egy XBOX, és egy T-Home BOX a testvérei. Utóbbi sokat segít a fűtésben ugye, mert hiába kapcsolja ki az ember, az okos T-system programozók olyan praktikusak voltak, hogy mindig elérhető legyen hálózatról a rendszer és a HDD nonstop fesz alatt van ergó ha kell hanem fűtök vele.
Megelőzendő a további felesleges köröket, nem tudom és nem is akarom átrendezni a lakást, ez miatt (drága dolog 5 méternyi szekrény sor).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged