- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
válasz
gery2123 #42480 üzenetére
Jól jön az, ha erős a "HTPC", amikor épp olyan kedved van, hogy mondjuk mennél pár karikát NfSU2ben a nappaliban lévő 55" + méretű tévén és az 5(7).1 hangrendszeren... És közben azért nem kapcsolnád be a rendes számítógépet, ahova oda kell ülni az asztalhoz, stb.
Vagy csapatnátok haverokkal osztott képernyős Burnout Paradise Party köröket.
-
stigma
addikt
válasz
gery2123 #42472 üzenetére
Re. Pár hsz-el feljebb a torrentes dolog megoldódóott mert a külföldi tartalmú és pár amygar oldal nem meyg sajnos, majd ha ma hazaértem tesztelem.
Win10-es problémára megyek a topicba, mert egyik update miatt sajnos a guest-es hálózaton Win10 pebn valami frissítés kinyírt valamit.
Bővebb infó róla itt elérhető: linkEzen felül próbáltam smb://IP-címet is megadni de úgysem jó sajnos.
-
envagyok
veterán
válasz
gery2123 #42474 üzenetére
Annyi driver azért nem kellene.
Nvidia, Amd, Intel VGA driver kell csak.
Az openeleccel nekem nincs gondom, de a legtöbb embernek sokkal könnyebb lenne az élete, illetve a win rendszer sokkal jobban testreszabható, illetve játéko, stb. szempontjából is jobb.
Simán ki lehetne hozni egy htpc-t, ami egyszerre játékkonzol, letöltő kliens, nas, Médialejátszó.
Ez openeleccel nem megy. -
djnice
veterán
válasz
gery2123 #42161 üzenetére
120-as net, szóval még 20 mbit marad is elvileg a 100-as router miatt. Most megnéztem htop-al, a Kodi 5-10% CPU-t visz el, a transmission közvetlenül az ssd-re tölt (Samsung 840 EVO) az kb 15%-ot (1 letöltés van folyamatban). Szóval nem a CPU-t fogja meg, de ha ilyenkro az ssh-ba ha írok az másodpercek múlva jelenik meg ha nem szakad meg. Úgy gondolom ez vmi hálózati gond lesz.
update: Na megtaláltam a hibát. A laptop egy gigabites switchen van ami a routerre csatlakozik, a miniPC pedig közvetelnül a routerre van dugva. Ha átdugom a switchre a miniPC-t akkor minden gond megszűnik. Mindenesetre érdekes.
-
rappit4
őstag
válasz
gery2123 #37419 üzenetére
Mindjárt megnézem, csak közben újabb problémák léptek fel. Valamiért nem látom a fileokat hálózaton keresztül. Távirányítani tudom telefonnal és net is van rajta, illetve egy add-ont sem tudok letölteni, rámegyek, hogy telepítés felvillanik hogy 0% és ennyi. Újraindítottam a gépet, de nem oldotta meg.
-
rappit4
őstag
válasz
gery2123 #37414 üzenetére
Értem, most azt nem is tudnám leformázni, mert nincs annyi hely a gépen, hogy átrakjam a vinyóról. Most csak egy olyan nagyon egyszerű dolgot akarok, hogy a gépemről a transmission webes felületén rá akarok tölteni erre a merevlemezre filmet.
Tehát ide nem tudom mit kéne beírni. Biztos nagyon egyszerű a dolog, de nem értek a linuxhoz. -
Blabcsi
senior tag
válasz
gery2123 #36737 üzenetére
Nekem csak ezen az oldalon nincs hang.....
A többin van, nem tudom mi az oka.Más: a böngészőt esetleg lehetne frissíteni? Mert nem lehet hozzáadni reklámblokkolót és nagyon zavaró.
-
gurabli
őstag
válasz
gery2123 #36488 üzenetére
Ubuntu Server? És eddig gond nélkül ment, egyszer csak elkezdett így viccelődni?
Csak tipp: nézd meg a hang beállításoknál, hogy mi van kimenetnek beállítva, az erősítő vagy tv (amire kötöd) képes-e a DTS, DD, stb kódolására vagy sem, esetleg passtrough. Akkor lehet ilyen, hogy GUI hang van, de pl. DTS vagy DD5.1 nincs, mert a TV pl nem tudja kódolni, ilyenkor kell a resample (keverés?), meg ezt "tudatni" a Kodival is.
Angolul használom és most fejből írom, nem tudom, hogy magyarul pontosan hogyan szerepelnek ezek a menüpontok. -
gurabli
őstag
válasz
gery2123 #36482 üzenetére
Le ne cseréld az ubuntu servert Kodibuntu-ra! Ezt fordítva kell.
Ubuntu serverben ugyan mi a "szemét", ha csak nem pakoltad tele fölöslegesen. Ha meg sok minden fut, ahhoz legtöbbször csak az megy fel, ami feltétlenül kell. Szóval, maradj, kár az időt pocsékolni Kodibuntu-ra. -
bajnokpityu
félisten
válasz
gery2123 #36482 üzenetére
belenézek majd, h mik indulnak el fölöslegesen. ssh, torrent, smb pl pont nem indul el alapban Mint esetén, ugyanúgy fel kell őket telepíteni.
ezzel együtt 2 debian, 3 fajta ubuntu telepítés után végül a mint marad meg, mert némi utánaolvasással egy nap alatt mindent maradéktalanul meg tudtam oldani, ami nekem kell a NAShoz. de abból kiindulva, hogy mennyivel kevesebb fagyás, érthetetlen működés volt vele,mint a debi és ubival, én ha linuxos htpc-t épitenék, valszeg vele is tennék próbát.
de, miután madVR nekem mindenképp kell, ezért a htpc az win marad nálam. inkább vettem kulcsot hozzá..
-
PeterPH
senior tag
válasz
gery2123 #35146 üzenetére
A műtét megvolt, a beteg meghót.
Jó lenne ez a Chorus, szép a felülete, meg minden, csak pont a streaming-et nem sikerült életrelehelni, sehogy sem akart elindulni a video.(#35147) betyarr: a KODI-t is lehet ablakban futtatni, és le lehet tenni a tálcára, ha épp nem nézi senki.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
gery2123 #34714 üzenetére
"KodiBuntu - OpenELEC"
most Kodibuntu vagy OpenELEC van fent??? két külön rendszer
Ha KodiBuntu van akkor simán tudsz ahogy írják a fórumtársak ,de attól tartok neked sima OpenELEC van feltéve ami alapból csak a Kodi futtatásához szükséges alapdolgokat tartalmazza így azon a Kodi futtatásán kívül semmit sem fogsz tudni csinálni. -
válasz
gery2123 #34714 üzenetére
Köszönöm!
Én sajnos nem értek a Linuxhoz, ezért nem tudom, hogyan megy az autostart.
Kodibuntun a Kodi kikapcsolási ikonjánál kérem a kijelentkezést?
A parancssorig talán még eljutok valahogy, de a Chrome telepítését (wget, dkg) nem ismerem.
Ha Kodibuntura van röptiben futó változat, kipróbálom az itteni gépen, akkor talán nem kérdezek ennyi hülyeséget.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
gery2123 #34710 üzenetére
Gery, MasterMark, köszönöm!
Jelenleg KodiBuntu - OpenELEC van fent, amivel még ki is békülnék, de nem tudtam böngészőt tenni rá.
Azt sajnos nem tudom, hogy Linux alatt hogy megy az autostart -- valóban profi linuxos batárom szerint "biztosan meg lehet oldani, de Linuxon nem csinál ilyet az ember".
Ha a TV stickhet varázsolni kell (fordítás...), akkor inkább hanyagolom az egészet, ilyen mélységben nem tudok belemenni, bár érdekelni érdekelne a dolog.
Még a Windows 10-nek is adhatok egy esélyt, egy csomó gyenge gépen bámulatosan teljesít.
Köszönettel: MaCS
-
Patice
Topikgazda
válasz
gery2123 #34230 üzenetére
A rendszerbeállítások --> "Audio" alatt van olyan lehetőség, ahol be lehet állítani, hogy a Kodi meddig "foglalja" ~ tartsa életben a fentebb beállított kimeneti eszközt.
Nézd meg, mert alapból nem úgy szokott lenni, hogy "Örökre" (vagy valami hasonló kifejezés a magyar fordítása).
-
oba
addikt
válasz
gery2123 #33481 üzenetére
megismételtem a lenti tesztet úgy, hogy levettem a ház tetejét (fekvő módban használom)
idle hőfokok: [link]
2 perc yt fullhd: [link]ez már tűrhető, szerintem elég látványos a különbség
nem is tudom hogy gondolták az lcpowernél, hogy a cpu cooler fölött kb fél centire már ott van a ház fedlap amin egy deka szellőzés nincs, egy tömör fémdarab az egész...
nincs mese, költözünk másik házba
-
kasee
aktív tag
válasz
gery2123 #33373 üzenetére
Igen, távirányíthatóvá gondoltam
Van egy Harmony One távirányítóm, de infra portot nem láttam az alaplap specifikációban
Vagy a házban kell lennie infrának?
Linuxal annyira nem akarnék ismerkedni, ezért gondoltam az xpenologyra.
Valaki esetleg működted Xpenologyt + Kodit egyben??
köszi,
-
-
wopi
aktív tag
válasz
gery2123 #33373 üzenetére
Szia!
Ha már említed a 14.04.2 szerver változatot: A desktop változat tele van nekem nem kellő sallangokkal (unity, thunderbird, firefox, stb). Kérdésem, ha szerver verziót telepítek, akkor a videó támogatás ugyanúgy megmarad? Gondolok arra, ha felteszek rá Kodit, akkor a videólátjászás esetleg akadozni fog? Mennyire kell vele ügyeskedni, hogy megfelelő legyen a vga támogatás pl egy fullhd lejátszáshoz?
Vagy épp a Kodi felpakol magának mindent, ami ehhez kellhet?
Köszönöm!
-
kasee
aktív tag
válasz
gery2123 #33324 üzenetére
Szia,
Én is J1900 as alapú NAS + HTPC kombót tervezek.
Lehetne pár kérdésem hozzád?Milyen sw fut rajta? Én Xpenologyt szeretnék ( torrent, mobil/pc szinkronizáció stb ) filmet pedig xbmc vel nézném. Ezt meg lehet csinálni?
Távirányíthatóvá hogyan lehetne tenni?
Hangkivezetésre nekem rca csatlakozó kellene,ilyen csatlakozót nem találtam az alaplapon, a kép a hdmin menne ki.
köszi
-
dudi
senior tag
válasz
gery2123 #33335 üzenetére
köszi, most, hogy már majdnem döntöttem a qc5000-itx/ph mellett, felfigyeltem a Q1900DC-ITX-re. Ez mondjuk a 25680 helyett 30270, meg a4-5000 helyett j1900, viszont passzív és DC is. Mivel van itthon elfekvő 90W-os tápom, így a kérdés az, hogy szerintetek mennyivel fogyaszt kevesebbet a Q1900DC-ITX notebook táppal, mint a qc5000-itx/ph egy fsp 300W táppal (fsp300-60gls)?
köszi,
dudi -
rappit4
őstag
-
rappit4
őstag
-
rappit4
őstag
válasz
gery2123 #33093 üzenetére
Najó ez egy kicsit erős lesz: a COM1 pinekbe dugdostam bele a power meg reset switchet.
Ugyan úgy néz ki, nagyon nem volt feliratozva, gondoltam az az, most meg nézem ott egy ugyan olyan amin ott van, hogy pwrled meg hddled
Na legalább már bekapcsol, mondjuk TV-n hdmin keresztül egyelőre nincs kép. Jel az van csak fekete a képernyő, billentyűzeten numlockra reagál.
-
sugarforce
addikt
válasz
gery2123 #33025 üzenetére
Ha alkalmas a tv-d, hogy felrakd rá a plex-et, akkor nem is kell a lejátszó részével bíbelődni. Fórumukon keresgélj, így hirtelen nem sok mindent találtam erről az autostartról, de gyanítom, ha felrakod, automatikusan bekerül a service-k közé, akárcsak a mediaserver része
-
sugarforce
addikt
válasz
gery2123 #33012 üzenetére
Én csak azt használom, tökéletesem elégedett vagyok vele, nem is kell a több beállítási lehetőség/testreszabhatóság.
Tényleg visz mindent, elég sok sorozatot, filmet nézek, nem volt még semmivel baja.
Ha töltök le filmeket, egyből bekerül minden a médiatárba, 1-2 régebbi (rosszul elnevezett) filmmel-sorozattal nem boldogul, de átnevezed és máris betölti hozzá az infókat.Semmi hiányát nem érzem a kodinak, volt fent, használtam, de a plex jobban bejön, ráadásul tényleg atomstabil.
-
Kiskopika
senior tag
válasz
gery2123 #33019 üzenetére
Csak az isokal nem bir, minden mast megevett eddig.
Azonnal bekerul minden friss letoltes a gyujtemenybe, borito tartalom magyarul hozza amihez van. Az esetek 98% ban beavatkozas nelkul teszi a dolgat. Ezert szeretem, olvasom itt neha hogy a kodiba neha elszall ez vagy az, vagy nem frissul a mediatar. Ezert is szeretem ezt, nekem bevalt, nem beszelve arrol hogy telon tabon barhol nezhetek barmit. -
SUPREME7
őstag
válasz
gery2123 #33012 üzenetére
Én Plex-ről tértem át Kodi-ra. A Plexet is szerettem, de egy csomó dolog van a Kodiban ami a Plex-ben nem volt. Viszont semmi olyan nincs a Plex-ben ami a Kodiban nincs. (najó, chromecast támogatás, de az keveseknek szempont - nekem eddig az volt, mert laptopról streameltem chromecastre plex-ből a filmeket.)
-
rappit4
őstag
válasz
gery2123 #32459 üzenetére
Igen, nekem is a hosszú HDMI kábel a legfőbb aggályom, ez csak ilyen vad ötlet volt.
(#32460) sugarforce:
Igen, úgy gondoltam, hogy a HTPC a TV szekrény fiókjába lenne eldugva és ha én a gépemről le akarok valami tölteni a HTPC-re akkor ahhoz ne kelljen átvinnem külső vinyón, hanem gondolok egyet és akár hálozaton keresztül bekapcsolom a HTPC-t (ez lehetséges?) és az én gépemről az egyik progival elindítom a letöltést a HTPC-n. Ez így akkor megoldható igaz? -
skoos
őstag
válasz
gery2123 #31707 üzenetére
Oké, azt hittem a ház alap funkciója a "takarás", de már látom, hogy többről lez itt szó. Javaslatok? Valami, ami raktárról, itthonról is elérhető? Esetleg tápra, lapra?
Merek hinni regger kolléga javaslatának, a jó hang és kép élmény megkövetelheti ezt a lapot. Részletesebben nem tudom, de ne a médialejátszó legyen a leggyengébb láncszem, hamár a HM-re ennyit áldoztam.
-
-
schferenc77
aktív tag
válasz
gery2123 #30885 üzenetére
A PC to PC lenne az elvaras, sot tovabbmenve, az internet felol lenne elerheto. Tehat elerni az en lokalis xbmc-met a neten keresztul bongeszon keresztul. Persze port forward stb kell hozza tudom, csak a felhasznalando programok erdekelnenek. Neztem valami xbmc video server addont, elvileg az is jo erre. Vagy vegso esetben egy androidos telon futo yatse pro es hdmin a tv-re kotve...
-
sysrq
őstag
-
Melorin
addikt
válasz
gery2123 #29686 üzenetére
Én is abból terveztem építeni, és pont arra kell mint amire neked.
De szerintem az az 53W TDP túl van számozva. Nagyon igyekezni kell, hogy annyit fogyasszon.
Kíváncsi lennék, hogy egy J1900 mennyit fogyaszt ténylegesen, torrentezés közben. Gyanítom, hogy 10-20W körül még nem mérnek pontosan a fogyasztásmérők
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged