- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz
#48613632 #44023 üzenetére
Létezik, hogy hamisítják ilyen 2e forinteért?
-
jézusom
addikt
Üdv!
HTPC-hez és Kodihoz vettem egy RII i7-t, elég jó, de van egy-két hibája. Elég hamar lemerül a 2db aaa akku, és a gombok nem világítanak.
Tudtok alternatívát ajánlani?
- világító gombozat
- valamennyi akku élettartamKöszi!
-
jézusom
addikt
Eszembe jutott még valami.
Ha esetleg eladnám félgépemet, proci+lap+ram, akkor ilyen integrált APU-s vagy hasonló megoldásra nem tudnék váltani? Most csak a dedikált 4k képes VGA-k várhatóak?
-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
válasz
cinemazealot #43770 üzenetére
Van egy LG demo:
HD-Club 4K Chimei-Inn 60MBit 2160p AAC2.0
Camera: RED EPIC-M
Lens: ZEISS (MP lenses) master Prime
The original shooting footage for 5K (5120x2700)
Time: 42 secFormat: .mp4
Video: 3840x2160 at 29.970 fps, MPEG-4 AVC, ~50 Mbps avg
Audio: 48 kHz, AAC, 2/0 (L,R) ch, ~317.00 kbps avgTelefon lazán viszi, gépem diavetítést csinál.
-
jézusom
addikt
Üdv!
Létezik valami leírás 4k lejátszásról? (összefoglalóban lehetne)
Hogy lehet, hogy youtubról a TV saját lejátszója viszi, letöltött 4k-t meg nem?
Milyen HW kell minimum? Vagy nem létezik kodek hozzá, vagy miért nem lehet lejátszani?
-
jézusom
addikt
válasz
szente #43127 üzenetére
Pár éve klasszik xboxhoz is csináltak ilyen xbmc kijelzőt, nem tudom mik a követelményei, de kell működnie.
Távirányítónak Rii 7-est vettem, jó faszán működik, de még tesztelem. Idáig ami nem tetszik:
- hamar meríti a tölthető akksit
- nincs háttérvilágításODD helyére kártyaolvasó, ventiszabályzó mehet.
Amúgy inkább vennék egy tacspados microsoft billentyűzetet, az mindent visz. Aki régen xboxozott annak ajánlanám a x360 controllert, nagyon kényelmes kodihoz, kodin belül ugyebár a virtual bill is előjön.
A másik álmom a steam controller, de horror.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Vettem egy rii i7-est, nagyon pöpec Win10 x64-en azonnal működik, ki-be kapcs is.
2 kérdésem van.-A távirányító tetején touchpadnak kellene lenni, nem? Nekem csak légegérként működik, ami jó, csak tökre olyan, mintha TP is lenne?
-Virtuális billentyűzetet hogyan tudnék varázsolni, hogy pl. belekattintok egy keresősávba, akkor előugorjon?
Köszi!
-
jézusom
addikt
Üdv!
A kadenciahelyes lejátszásra létezik valami tesztprogram? Tesztvideo?
-
jézusom
addikt
válasz
dualcore #42301 üzenetére
Ezért sokan megköveznének itt, de itt PH-n vettem frankó házat táppal 3500 pénzért. Nem hangos. De win7-re nem sikerült összehozni rendesen(3TB HDD miatt), de jobb is a win10. Sima fekvő ház full fekete, talán sff méret, szerintem hifi komponensek mellé jól néz ki. ilyen lapot tettem bele. Valamelyik alaplapból volt külső tápos is.
-
jézusom
addikt
Üdv!
Van egy Kodi rendszerem, melyet yatse android appal irányítok.
A kodi könyvtárában minden okés, de sajnos a yatsen belül van, hogy egy film 4-5x jelenik meg. Tehát mintha 5x meg lenne a film egy helyen.
Ez miért lehet?
-
jézusom
addikt
Nekem új kodi szaggatott most nem iso BD-nél. MCPC vitte.
-
jézusom
addikt
katt Használ valaki ilyen billentyűzetet? Nekem főleg távirányítóként funkcionálna
Van több is az oldalon, legszívesebben mindet megvenném, olyan jól néznek ki. És ez nem reklám, nem vagyok kínai
-
jézusom
addikt
válasz
varmi2 #41637 üzenetére
Oké! A megjelenítőm 3840x2160 pixel. Rájöttem, hogy hdmi2.0 nem igen van elérhető, úgyhogy 30Hz max.
A drivert AMD oldaláról kellett feltennem, Asrock honlapjáról amit letöltöttem az szerintem üres CCC volt driver nélkül, de legalábbis nem ment fullhd fölé...
Namost ha ilyen 23,976 vagy nem tudom milyen törtszámos FPS filmem van, akkor azt hogy állítsam natívra? Abban sem vagyok biztos, hogy a TV-m kezeli, de azért jó lenne tudni.
Ha a TV 1920x1080@60-ra van állítva a láthatóság miatt, attól még a 4k-t 4k-ban játsza le a kodi, vagy más player?
-
jézusom
addikt
Ha hallgatok egy DTS-MA anyagot, hogyan bizonyosodhatok meg afelől, hogy tényleg a lossless hangot hallgatom, és nem a core DTS-t?
Hangkártyát használom DAC-nak, és az erősítőbe így analóg hang kerül, nem ír ki semmit.
Köszi!
-
jézusom
addikt
asrock AM1_Bitx lapnál hol tudok 4k felbontást beálltani HDMI-re? Egyáltalán a gyári driver jó?
-
jézusom
addikt
Azt hogyan tudom leellenőrizni, hogy milyen formátumú hang szól épp?
-
jézusom
addikt
Pc-ről hogyan lehet WOL-t küldeni htpc felé?
Én házat táppal 3500Ftért vettem
-
jézusom
addikt
HTPC-hez milyen távirányítót ajánlotok? Nincs valami androidos app ami hálózaton kommunikál, mint a yatse, csak az egész gépet irányítja?
-
jézusom
addikt
Nem tudjátok, hogy a PowerDVD lejátszáskor miért tesz piros függőleges csíkot középen a filmre? És a hardveres gyorsítást hol lehet bekapcsolni?
-
jézusom
addikt
Valaki ajánlotta a Splash progit. Nagyon tetszik a felület, meg az egyszerű beállítás, de eléggé szaggat a film
Másnál is?
-
jézusom
addikt
Üdv!
Jelenleg a PC-met kötöttem a TVre. Lesz később rendes HTPC-m, de most asztali konfiggal próbálom a TVt.
TV: LG 43UF680v 3840X2160
PC: intel G3420, AMD R7260X
A problémám, hogy rendesen be van állítva a felbontás, és az asztal mégis pár pixellel nagyobb, mint a TV. Mondjuk most nézem, ha a TVn levágás nélkült választok így jó. De a 16:9, meg az eredeti méret, az hibásan jelenik meg.
Miért lehet?
-
jézusom
addikt
Egy hangkártya nem tud HD hangot analógban kiküldeni? Hülye kérdés, SACD képfájlokat halgattam így, de nem tudom, hogy egy DTS-MA kijön-e így diszkréten. Mármint gondolom itt liszenc dolgok is közbeszólnak. Jelenleg az erősítőm nem HDMI képes, csak 6ch analóg diszkrét bemenet van, de tökéletes lenne így is.
Szóval a mai hangkártyák képesek erre?
-
jézusom
addikt
Használ valaki Zaza remoteot? Nem igazán sikerül szóra bírni
van hozzá infra jackem, van az adatbázisban is az erősítőmnek megfelelő adat, de hiába.
-
jézusom
addikt
válasz
tupacamaru #40683 üzenetére
Én is gondolkodtam, hogy régi deck, vagy egy classic xbox jó lenne átalakítani, de inkább egy ilyet vállaltam be, mert lusta voltam.
-
jézusom
addikt
válasz
JohnnyCash74 #40377 üzenetére
Én is sokat szenvedtem vele, pedig az ősi klasszikus xboxos xbmc-vel kezdtem. Viszont a plex-nél már telepítésnél nem tudom mit akar, tökre nem egyértelmű, de állítólag egyszerű... Hát jóvan, plexezzen akinek 6anyja van, jó nekem a kodi is.
Nagyon sok leírás van kodihoz. http://kodi.wiki/
-
jézusom
addikt
válasz
JohnnyCash74 #40366 üzenetére
Nekem is pl. régebbi erősítőm van, ami egyébként nagyon jó, de a HD szabványokat nem tudja, viszont van benne diszkrét 6ch bemenet. Ez a bemenet úgy szólal meg, hogy "kész" analóg hangot kap a hangkártyától, és a hangkártya viszont tudja a 192Khzet is. Ráadásul régebben XP alatt EAX hangokkal játszottam 5.1-ben, amit szintén csak jó hangkártya képes létrehozni, tehát analóg kimenetet kellett használnom
-
jézusom
addikt
Oké, konkrétan, ha BD isot akarok, jobb az AMD ugye ?
És ha összehasonlítjuk az integrált Athlon 5350+ AM1 lap vs. Kabini A4-5000 integrált lapot? Papíron nem sok különbséget látok, gondolom fícsőrök vannak.
A házam elég szellős szerintem, ilyen sff méret, de azért félek, hogy meleg lesz, vagy hangos
Azért vicc, hogy csak asrock gyárt olyat, amiből válogathatok.
-
jézusom
addikt
válasz
Sándor -P20- #40322 üzenetére
Én is keresgélek most hangkártyát, de megmondom őszintén ilyet nem vennék. Biztos működik, ha megvan kíváncsi lennék egy véleményre.
-
jézusom
addikt
válasz
Sándor -P20- #40317 üzenetére
Szerintem a TV nem adja tovább 5.1ben a hangot, csak a sajátját tolja ki.
-
jézusom
addikt
Akkor beszállok én is. Amit kollega ajánlott QC5000 passzív, most inkább tetszik
A 4 sata port mégiscsak4.
De ez a lap teljesítményben mennyire marad el az N3700-astól?
Magam részérő egy ház van meg a HTPC-hez, ami táppal együtt szállítással volt 3500 Pénz
PH-s jaja1981 kollégától
(most nézem még van neki)
Egyébként jó lett volna az RPI2 is, de az NAS-nak nem jó, és még foobarra is szükségem van. Kodi sajnos nem jó zenélni.
-
jézusom
addikt
válasz
Sándor -P20- #40263 üzenetére
Úgy emlékszem, itunesszal települ fel eme szolgáltatás.
-
jézusom
addikt
válasz
cinemazealot #40154 üzenetére
Hát nézegettem a sebességet leírásokban, nem igazán versenyképes az usb3
Más kérdés ez most merült fel.
A későbbiekben tervezem erősítőm leváltását. Valószínűleg 7.1 konfiguráció lesz, esetleg 9.1. Lehetőleg HDMI-n. Namost előfordulhat, hogy veszek egy integrált lapot HDMI-vel, és nem tudja kiadni a tömörített folyamot? Tehát HDMI-n akarom kivinni a hangot, nem analógban. Ugye a PC nem foglalkozik a hanggal, csak kiadja az erősítőnek?Azért merült fel eme kérdés, mert látom, hogy egy receiver meg a 4k képet nem engedi át, hiába hdmis...
-
jézusom
addikt
válasz
cinemazealot #40154 üzenetére
na ezen még nem gondolkodtam
-
jézusom
addikt
De ez erősebb és olcsóbb. Mi az átverés?
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy HTPC-t. A hardveres követelményeknek szeretnék utánajárni. Nem tudom mennyit számít, ha nem a minimum konfigot rakok össze. Ház, táp megvan már, HDD-t később veszek, meg valószínűleg SSD-t.
Követelményeim:
-torrent nem érdekel
-1080p (itt mondjuk nem tudom, hogy ilyen 24fpst figyelembe kell-e venni)
-NAS Funkció WOL-al
-minimum 2db Sata csati
-valahogy kodi meg foobar fog kelleni, esetleg VLC, szerintem win7-en, de ezt még nem döntöttem el
-integrált procis alaplapot szeretnék
-játszani nem ezen akarok
-hangkártyám már van
-egy kis fogyasztású gép kell, nem vehetek régi olcsó nagy fogyasztású gépetTehát nem tudom, hogy a VGA-ra is mennyire kell figyelni, a videókat gondolom tudja gyorsítani már hardveresen. Lehetőleg a VGA is integrált legyen.
Mi a minimum integrált alaplap, ami ezt tudja?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest