-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #53979 üzenetére
Persze, lapcserével / diszkrét VGA-val, plusz egy CEC adapter beszerzésével. Ez a kettő többe került volna mint a komplett új masina.
Arról nem is beszélve hogy ez az ARM-es cucc peak-en 4W-ot fogyaszt, ami nem lényegtelen mert 0-24-ben megy.
-
LLKobe
veterán
Búcsúzom a topiktól, eladtam a HTPC-met, helyette egy Odroid N2 lesz.
Sajnos a HTPC nem tudta se a CEC-et, se a HDR-t, az új tudni fogja.Köszönöm mindenkinek a segítséget amit itt kaptam
-
LLKobe
veterán
válasz
SunMount3r #53684 üzenetére
Azt nem tudom, tekintve hogy libreelec alatt eleve nincs HDR.
-
LLKobe
veterán
válasz
generic #53681 üzenetére
Nekem integrált van, Asrock J3355B ITX, gond nélkül viszi a 4k-s x265 videókat.
- Supports HW Accelerated Decoders: H.264 @ level 5.2, HEVC (H.265) 10b @MP level 5.1 (GPU accelerated), JPEG, VP8, VP9
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Most vettem észre hogy lejátszáskor a hang minimálisan csúszik a képhez képest. Van erre valami jó módszer vagy sample videó, amivel jól be lehet állítani az eltolást?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Nem tudjátok esetleg Libreelec alatt megy a HDR? Integrated Intel® HD Graphics 500 ezzel van hajtva
-
LLKobe
veterán
válasz
Sefter #53336 üzenetére
Igen. Bár ahogy tudom még nem teljes a LibreElec támogatás, azt hiszem a talán a HDR még nem megy, de ez hamarosan megoldódik.
Hogy 4-est használ-e itt valaki azt nem tudom, de a régebbi típusokat is sokan használták ilyen célra, szerintem ezt is
(#53337) PuMbA : Vannak videók a youtube-on hogy alfa LibreElec-kel simán tolja a 4k videókat.
-
LLKobe
veterán
válasz
cinemazealot #53329 üzenetére
Nem gáz, LibreElec alatt gyárilag van egy backup opció, megcsinálod, új rendszert feldobod, restore, és kész is vagy. Csak kíváncsi voltam.
-
LLKobe
veterán
Felmerült egy kérdés: valami cserélt már LibreElec alatt komplett hardware-t?
Linuxban annyira nem vagyok járatos... Újra kell húzni a rendszert?Jelenleg full AMD-s ITX lap van alatta, ez lesz cserélve egy full Intel-es ITX lapra.
-
LLKobe
veterán
Bakker, csak most láttam hogy kijött már a Raspberry Pi 4
Ha ezt tudom, lehet hogy váltok arra, sokkal kevesebb fogyasztás... Na majd az 5-re
-
LLKobe
veterán
Én mindenképp tennék ventit, még ha kicsi és lassan forog is, legalább mozog a levegő.
Persze nem mindegy milyen proci van, mennyire melegszik.Nekem ilyen házban van a HTPC, ennél kisebbet nehezen találsz, de így is vettem bele egy 7 centis ventit, leszabályzom úgy hogy ne lehessen hallani, de legalább mozgatja a levegőt.
Ha nvme SSD-t tervezel, azon meg mindenképp legyen borda.
MOD.: Most látom hogy ez a ház egy nagy hűtőborda... Így a procival nem lesz gondod. Az SSD meg... meglátod gyakorlatban, max teszel rá egy 4 centis ventit.
-
LLKobe
veterán
válasz
Qtya123 #53322 üzenetére
Igen, ez egynek nem rossz. Innen már te döntöd el hogy mi a fontosabb számodra, a nagyobb kraft, vagy a kevesebb fogyasztás.
Mivel nekem 0/24-be megy a gép és seedel, én a kis fogyasztásra voksoltam. Mondjuk nekem csak 150/50-es netet kell kiszolgálni, és csak 50-100 torrent megy. Ha esetleg mégis érdekelne a fogyasztás is, akkor ebben a hsz.-ben ajánlották nekem az alternatívákat.
-
LLKobe
veterán
Ezekkel két gond van szerintem: egyrészt amiket konkrétan linkeltél tényleg ősrégiek, és gyengék. De ha elég a kraft akkor oké. Nekem személy szerint az a nagyobbik problémám ezekkel, hogy ha valami megfekszik benne, akkor az egész kuka úgy ahogy van. Nem szabvány ITX lap van sokban, így se a házat, se a tápot, max a ramot tudod kimenteni belőle. Valamint ugyanezen okok miatt a fejlesztés is felejtős
De ez az én véleményem, te tudod.
-
LLKobe
veterán
válasz
Qtya123 #53312 üzenetére
Apróról össze tudsz pakolni egy kis ITX-es gépet ennyiért simán.
Pl EZ a lap is elég lehet. Nem egy mai darab, de olcsó.
Mellé 4GB RAM, valami olcsóbb ház, meg egy paneltáp.
Ha van egy kicsit több lóvé, egy modernebb lapot is lőhetsz modernebb / erősebb/ kevesebbet fogyasztó procival. -
LLKobe
veterán
válasz
stigma #53292 üzenetére
Köszönöm a segítséget, végül egy Asrock J3355B-ITX -et sikerült lőnöm használtan, tűrhető áron. Amire nekem kell bőven elég lesz, és ahogy nézem ez már 4K-ra is jó 30 hz-en.
-
LLKobe
veterán
válasz
stigma #53287 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor sorjában:
Hali, használtan ha olcsón kell valami akkor jó lesz
Az utóbbit csak újonnan tudnám beszerezni, de nekem az tűnik a befutónak, nem kéne új házat vennem hozzá.
Kérdés az , hogy hosszútávra veszed és gondolom max 1080p-s anyagot nézel.
Igen mindkettő. Jelenleg csak FullHD tévém van, és ha később 4k-sra váltanék, akkor is max 1080p-s anyagokat néznék. Nincs annyi háttértáram hogy 80GB-os 4k filmeket tároljak.
HD hangokra szükséged van ?(erősítőd van)
A hang a TV-ből megy HDMI-n egy soundbar-ba, tehát nem releváns.
Tápod mid van ha szabad kérdezni? Paneltáp vagy sima ATX?
Panel, ha jól emlékszem talán 75 vagy 120W-os.
Igazából azért cserélném a jelenlegi Asrock E350M1-et, mert egyrészt itt-ott érezni hogy gyengécske, másrészt elég jól melegszik.
Nyugodtabb lennék ha nem lenne a TV állványba egy 75-80 fokos APU.
Valamint a jóval kevesebb fogyasztás sem hátrány, 0-24-be megy rajta a transmission.Akkor summárum, újonnan a BIOSTAR J3160NH 24K-ért értelmes vétel?
-
LLKobe
veterán
válasz
LLKobe #53283 üzenetére
Közben találtam ezt: BIOSTAR J3160NH
Ez jobb választás lenne?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Gondolkodom a HTPC-m frissítésén, egy ősrégi Asrock E350M1 az alapja.
Ezt a lapot szemeltem ki: Asrock Q1900M
A kérdésem a következő lenne:
Ugye ez intel alapú, CPU + GPU. Prociban jóval erősebb a mostaninál, és feleannyit fogyaszt, ez oké.
GPU fronton rendben van ez HTPC-nek? LibreElec-et használok.Menni fog minden rendesen, kadenciahelyesen stb?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy kis FYI:
Ha valaki szeretné Google Home-mal vezérelni a kodi-t, ezt a leírást csinálja végig.
Én ma csináltam meg, és működik. (LibreElec 9, Kodi 18 Leia) -
LLKobe
veterán
válasz
Szabi_82 #53039 üzenetére
Én ilyet használok 2 éve. Tök egyszerű, műxik, ennyi. Egyetlen negatívuma hogy a gombjai kicsit hangosak.
-
LLKobe
veterán
válasz
turistakolbi #52858 üzenetére
Nem. Ez egy linux alapú rendszer, de nagyon egyszerű, GUI visz végig mindenen.
Ez házimozizásra van, tehát nem kell semmi telepíteni a filmnézéshez, alapból megy, ez a lényege.
Minden más plugineken keresztül érhető el.Azt hiszem böngésző is van, de te azt mondtad hogy CSAK 1080p filmnézésre kell, meg twitch-re.
Twitch plugin van, két kattintással telepíthető.De ha nem akarsz egy percet se gondolkodni semmin, akkor valóban jobban jársz egy windows alapú rendszerrel.
-
LLKobe
veterán
válasz
turistakolbi #52856 üzenetére
Tessék. Ha ez megvan telepíted / konfigurálod a libreelec-et, és kész.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
LibreElec alá van esetleg valami tool, ami bizonyos méret alatt törli az "üres" mappákat?
Folyamatosan szívok vele hogy leszedek egy filmet, aztán torrentből törlöm "Torrent + adat eltávolítása" opcióval, de a mappája megmarad, mert manulásian volt letöltve egy felirat hozzá, ezért az ott marad.Nincs valami plugin amibe be lehet lőni hogy pl. az 1MB méret alatti mappákat naponta törölje?
-
-
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
Üdv!
OpenElec (Kodi) alatt már megint mi a jó francot kell csinálni hogy menjen a Youtube? Megint "Unknown kind" meg ilyen hülye üzeneteket dobál.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Openelec-hez tudnátok mondani egy működő NTP servert?
Be kéne lőnöm az OPENELE configjában de egyik se igazán működött eddig. -
LLKobe
veterán
Üdv!
KODI alatt IPVT simple pluginnal meg lehet valahogy oldani a műsorok felvételét? Van egy manual esetleg valahol hozzá?
-
LLKobe
veterán
(#43302) Patice:
3.1-et nem tudom így fejből ki lehet-e választani, ezért 5.1-re állítsd
Arra van.Viszont ha S/PDIF-en megy ki a hang, akkor 'Enable passtrough' --> pöttyözd be.
Be van.
Ezután válaszd ki, hogy melyik digitális kimeneten küldje ki a hangot és alatta szintén pöttyözd be, hogy milyen hangformátumokat ismer a kompakt házimozi. Ha se AC3, se DTS nem megy neki, akkor szedd ki a pöttyöket és akkor a Kodi fogja dekódolni a hangot PCM-mé,
Ez is így van.viszont ebben az esetben minimum HDMI kimenetet kell kiválasztanod, hogy a sokcsatornás PCM ki is menjen sok csatornaként.
SPDIF-et tudok csak választani, mert a kompakt házimozin csak olyan bemenet van.(#43303) MasterMark: Bocs, lehet hogy félreérthetően fogalmaztam
Nem akarok semmit megoldani, csak nem tudom hogy a három lehetőség közül melyik mit tud, melyikre állítsam.
Az nem igazán érdekel ha a hátsó hangsugárzók hangját "elvesztem", az nem gond.Csak nem tudom hogy melyiket válasszam a 3 lehetőség közül
-
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #43300 üzenetére
Openelec -et használok, és mindhárom opciót ki tudom választani, csak nem tudom melyiket kéne
-
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #43298 üzenetére
Csak egy sima kompakt házimozirendszerem van, nincs külön erősítő.
A kép netes kép, nem az enyémről készült.Tehát ez esetben mit állítsak be?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Openelec 7 bétát használ itt valaki? Vannak vele tapasztalatok, érdemes feltenni?
-
LLKobe
veterán
válasz
asanotadanob #43223 üzenetére
-
LLKobe
veterán
Nem tudjátok véletlenül mi a jó fene van a youtube pluginnal? Eddig vagy működött vagy nem, most már csak nem.
Pedig kéne... -
-
LLKobe
veterán
válasz
envagyok #43089 üzenetére
Üdv!
Pi-n OpenElec alatt lenne egy problémám, de már nincs ötletem, segítsetek légyszi.
Samba megosztást szeretnék kívülről elérni. Pi-n samba engedélyezve, routeren átengedve a 139-es és 445-ös port, és kívülről szeretném eléni a samba megosztást:
\\külső ip
windows explorerbe beírva. így be kéne jönnie a pi-n lévő samba share-nek.
Az én htpc-men ez gond nélkül megy, a rokonom pi-jén nem
Pi-n is a fent említett két portot kell kiengedni a sambának?Előre is köszi
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Ha valakinek lennének bővebb tapasztalatai OpenELEC alatt rTorrent beállításokkal keressen meg priviben pls
-
LLKobe
veterán
Üdv! Van esetleg valami plugin kodihoz amivel south park részeket lehet nézni magyarul ?
-
LLKobe
veterán
válasz
JohnnyCash74 #40380 üzenetére
Nekem semmi api keyt nem kellett állítgatni, megy a TMDB scraper magától, csak a filmek fájlnevei legyenek rendben. És kiír tartalmat, rendezőt, mindent rendesen, magyarul.
Én nem a default skint használom hanem az "eminence"-t, abban minden menüpontot úgy állítasz ahogy akarsz.Szerintem te nem adtad hozzá forrásként a filmjeidet és csak fájlszinten böngészed, úgy valóban nem lesznek csak kis képek.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
OpenElec alatt hogy lehet csekkolni a HDD hőmérsékletét? Van rá valami plugin, vagy hálózaton win alól meg lehet nézni valahogy?
-
LLKobe
veterán
válasz
cinemazealot #40212 üzenetére
Az adapter része pont úgy néz ki mint egy laptopé.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem: OpenElec alatt használok transmission-t, és a gyári webui-t akarom lecserélni eszerint. Ha valaki esetleg tudna ebben segíteni (linuxhoz hülye vagyok) az írjon rám priviben
Köszi!
-
LLKobe
veterán
válasz
havri1 #40207 üzenetére
Az nagyban függ a gép összetevőitől, ennyi adatból max azt tudhatod hogy egy 3,5"-es vinyónak mennyi a fogyasztása.
Egy modernebb integrált lappal simán hozható a 25W, talán még az alatt is.
Ha csak torrent megy az meg nem is izzasztja a hardvert.
Fogyasztásban a Pi lenne nyilván a legjobb, de annak erős limitációi vannak, USB2, de ami rosszabb a 100-as LAN.
Én az utóbbi miatt tettem le róla, 100-as lannal másolgatni 20-30 gigás filmeket... Na annyi időm nincs.MOD: ja most látom hogy NAS + Pi-t írtál. Az úgy már okés. Én akkor is a HTPC-re szavaznék, szoftveres és hardveres szempontból is sokkal jobban az igényeidhez tudod igazítani. Szerintem.
-
LLKobe
veterán
válasz
stigma #40188 üzenetére
Én is azért választottam ezt, mert csak azok a gombok vannak rajta amik tényleg kellenek.
(#40189) tamasgal:
Azért merem ajánlgatni mert tényleg jól műxik, ha meg valamiért nem válna be, ennyiért bármikor el lehet adni, bár nem tudom mi baj lehet vele, amit kell azt csinálja.
OpenElec alatt használom, és minden gombja működik ahogy kell, win alatt nem ment minden, de az szoftveres beállítás probléma volt. -
LLKobe
veterán
válasz
róland #40164 üzenetére
Én nemrég álltam át win + kodi -ról OE-re, csak ajánlani tudom a kollégának is. HTPC + torrent célokra tökéletes, felesleges a még a win alá.
Winnel nekem az volt a gondom hogy folyton felébresztgette a külső vinyót valami windows folyamat.
OE alatt semmi ilyesmi nincs, csak akkor ébreszti ha tényleg arról nézek valamit. -
LLKobe
veterán
Üdv!
Az alábbi két funkciót érdemes bekapcsolni a kodiban?:
Illetve szeretném használni a TV-men (100Hz-es) a "True motion" funkciót (ettől folyamatosabb a mozgás. Ha jól tudom akkor ez két képkocka közé szúr be még egy a kettőből kalkuláltat vagy valami ilyesmi) de ha bekapcsolom akkor pár másodpercenként laggol a kép. Van erre valami furfang, vagy ez felejtős?
-
LLKobe
veterán
Átköltöztem a Chieftec IX-03b házba. A paneltáp kábelét meg kellett hosszabítanom, sikeresen beforrasztottam egy 15 centis darabot. Már csak a 3,5"-es vinyót kell lecserélnem egy 2,5"-essel, és kész
Majd lövök képeket.
Más: ha valakinek van esetleg Asrock E350M1 lapja, megnézné menet közben hány fokosak a magok? Nekem egy 8cm-es venti van fölétéve, de lejátszás közben így is 55 fok... Ez normális?
-
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #39827 üzenetére
Pedig onnan csak 2 katt a penre írás image writerrel, és már bootol is róla a gép. Az oldalon linkelt writerrel csináltad? Mert amikor az kész van, win alól már nem is látható a pen tartalma, ha meg akarod nyitni rákérdez hogy formázni akarod-e.
Nem kell, az image writer megcsinál mindent amit kell. Nekem ntfs volt mielőtt megcsináltam.
Hivatalos oldalról szedd, asszem az nem is iso, más kiterjesztésű.
-
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #39824 üzenetére
Akkor valamit rosszul csinálsz
Tuti hogy az image-et töltötted le? Mer azt én is benéztem először. Tehát: image letölt, kicsomagol, majd image writerrel penre írása. Így mennie kell, 2 napja csináltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest