- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Köszi.
STB-ből nekem eddig UPC jutott ami se nem gyors, de főleg megbízhatatlan. Szóval épp az "előnyei" miatt gondoltam, hogy ha egyszer megúszom a kártyázást akkor sima DVB-T/C vevővel inkább megpróbálnék egy PC alapú megoldást. Hátha kiforrottabb.
Más STB-vel még nem volt dolgom, de kollégák 1-2 Amiko és hasonlókkal is bajlódnak. Ilyen komolyabb boxokkal nincs tapasztalatom de úgy tűnt azok sem annyira kiforrottak. A PC meg mégis rugalmasabb általában.Az XBMC-ben is elég mostohán kezelt rész volt ez, a Kodiban úgy láttam feature listákból, kiegészítőkből mintha kicsit komolyabb támogatás lenne.
Árban gondoltam, hogy nem jobb PC-re sem.
Ezek szerint akkor inkább STB-k között kell keresgélni, mert léteznek normálisak. -
lazydog
addikt
A nasomban egy 3TB-os red van, ebből 1.2T foglalt, abból 200GB ami kell, a többi bármikor törölhető. Csodálkoznék, ha másnak több valóban fontos dolga lenne.
Igazán életbevágóan fontos dolga senkinek se igen lehet több, mint mondjuk 1 TB.
Ha neked tényleg ennyi elég, már az életben nem lesz új vinyóra szükséged
Illetve bajban leszel, mert nem fogsz kapni számodra megfelelő, kiskapacitásút.
Mint említetted, nem vagyunk egyformák, hálisten. Ahogy téged a RAID, úgy engem meg a gari ami nem izgat.
Sokkal inkább garantált az adatbiztonság három darab akárhányéves vinyón, mint egy 0 km-es 5 év garanciát igérő vadonatúj cuccon.
Arról nem is beszélve, hogy a garanciában cserélt vinyón nem lesznek rajta az elvesztett adataid. -
lazydog
addikt
Nem értem hogy jön most itt elő megint ez az archiválási technika.
Különösen hogy ezt kiveséztük pár napja az OMV topikban. Ott sem vitattam ezzel kapcsolatban más, gyengeséget, mint a manuális hetenként egyszeri mentést. Az sem vitás, hogy még RAID mellett is szükség van erre a valódi biztonsághoz.
Itt most arról folyik a vita, arról kéne meggyőznöd, miért jó nekem mindenáron eladni a régi vinyómat mikor újat veszek.
(Egyetlen nyomós érv ami itt felmerült, és az adott esetben tényleg megkerülhetetlen, ha csak úgy tudsz újat venni, ha az eladott régi árát "beforgatod" az újba.) De ez kényszerhelyzet, és valójában ráfizetéssel jár. -
lazydog
addikt
Nekem nem kell bemutatkoznod erről az üzleti oldaladról.
Nemrégiben (2008-ban) vettem is tőled két darab 250 GB Maxtor-t.Még most is megvannak valahol.
A lényeg az, hogy nem mindenki érzi feltétlen szükségét rögtön megszabadulni a "kinőtt" HDD-től, azzal párhuzamosan hogy vesz egy új nagyobbat. Ugyanis attól még nem válik a régi feleslegessé. Nagyon jól használható archiválási célokra, mint te is teszed.
Mi több RAID-hez meg kifejezetten arra van szükség hogy 2-4-6... darab vinyó álljon a rendelkezésedre. Kézenfekvő, hogy ehhez a kinőtt vinyókat használd fel, mivel enyhén szólva nem jellemző az, hogy egyszerre megveszel mondjuk 4db 4 TB-os vinyót. -
justice84
aktív tag
Ez lenne a logikus persze, csak most nem akartam pluszba beleölni 35K-t egy WD Red 3TB-ba mert a 3db 1TB lemez 90%-ba tele van adattal.
Ebből csak elenyésző a film,sorozat max 300GB, a többi meg kép,katalógus és doksi pdf-be. Alaplap 23-24K,paneltápegység 9K,ssd 18-20K akartam csak venni. Az ASUS Terminator T2-AE1 házba kis átalakítással csak belefér minden
-
justice84
aktív tag
Köszi. Azért annyira nem vagyok elvetemült
3db 1TB HDD és egy SSD lenne.(3db 1TB HDD már megvan) Akkor nézek valami kisebbet a Q1900DC-ITX adatlapján láttam hogy 2 db-RAM 4 db-hdd 79W azért néztem a PSU120W 120 W-os ATX paneltápot Q1900-ITX-hez, hogy tuti elég legyen induláskor. Rég építettem gépet és mindenkinél 1 SSD (max 1SSD+1 HDD) láttam, állatába 75W panel táp-os házzal azért lőttem fölé ennyire
-
Celtis
veterán
Azért meg lehetne célozni a HTPC felhasználókat is, hiszen azért nem annyira ritka felhasználása ezeknek. A topic létezése is bizonyítja, hogy emberek ilyen célra vesznek ilyen lapokat. Meg úgy tudom az asztali PC piac már nem annyira hasít.
Legalább egy gyártó egy termékénél tenné rá. Ha már egy RPi-ra ráfér, akkor beleférne egy komolyabb alaplapba is. -
Oszilaci
senior tag
csöndesebb mint a gyári intel hűtő ,nekem egy LC-1320mi
van és G2030-at hűt ami 40c körül van ,reggel óta nézem rajta a terra nova 1 évadjának részeit.
igaz,hogy a ház fedelére van még rakva egy 60x60x20 Revoltec venti ami kifelé viszi a levegőt
és egy 10cm polcban van az egész. -
python1
veterán
Nagyobb házban ez így is működik,bár nem szeretem a Top Flow hűtőket,mert telenyomják porral a proci környékét. De ilyen ház kialakításnál,ahol a venti felett közvetlen helyezkedik el a szellőzőrács,ott működhet a fordított venti elhelyezés.
Azért írtam a próba lehetőségét. -
python1
veterán
Normál esetben igen,de sajnos ezek a hűtők ha a venti a processzor irányába van fordítva,vissza forgatják a forró levegőt,és sajnos melegítik a ramokat meg a többi alkatrészt is.
Pár gépet már raktam össze Top Flow hűtővel tuningra ill gamer gépet.Pl ha szeretnél egy mozi kombájnt hűteni,akkor a tetejére szerelt venti vagy laptophűtő a legideálisabb arra,hogy kijusson a bennrekedt hő.
-
Wucky
senior tag
Rick4!
Szerintem vegyél vissza!
Mit képzelsz magadról hogy ilyeneket állítasz? Ha annyi időm,vagy a munkám lenne az hogy kockaként a géppel szórakozzam,nyilván többet tudnék én is a winfosról.Nem vagyok Linuxfan,de elsiklottál a felett amit anno írtam. Én is azt használtam,mert sajnos az van mindenhol. Most szeretnék mást.
Nem is pár napja,hanem tegnap. Olvass vissza.
De itt be is fejeztem veletek a társalgást.
-
eastsider
nagyúr
jobban utána kell járnom, de gondoltam hátha valaki mostanában foglalkozott ilyennel.
annyira belassult a win7-em, (annyira hogy hihetetlen, pedig van hw..) hogy áttértem a fenn levő mint-re, amivel teljesen elégedett vagyok, DE a lenti dolgokhoz ugye kicsit küzdeni kell, hogy működjön. a mapolgatás simán megy kodiban, de ugye a subtitlesearch-öt nem lehet.. ez lenne a fő... a zöld gombos indításra találtam már példát.
-
Wucky
senior tag
Vitatkoznék. Cad/Cam szoftverekkel borítottam meg. De legyen ennek vége. Nem kell winfos.
Oszilaci:
Én is akkor kezdtem használni a win7-et mikor kijött. Előtte Xp volt. Lehet hogy programozni nem tudok,de nem sima felhasználó voltam. Játszani csak a wow volt. Egyébként dolgoztam vele. Anno novell alapon csináltunk hálókat,majd NT-n. Azok sem voltak könnyűek. De ami már az XP-nél is ment,az idegesített. Tény hogy jobb lett a W7. Szerettem is valamennyire,de tulajdonképpen ki kellett teljesen herélni az egészet ha azt akartam hogy azt csinálja amit én akarok,ne pedig azt amit gondoltak hogy majd én gondolom. Nem mondom hogy jobb a Linux,de nem akarom winfos alapon a rendszert.
Most persze mindenki váltig állítja hogy milyen fasza. Azért én átolvasgattam ám a hsz-ket 2013-tól. Rengeteg hszben olvastam hogy winest rendszeresen újra kell indítani.De nem is ez a legnagyobb gond. NEM AKAROK WINT VENNI. WAREZ SEM.
-
sb
veterán
A Win érdekes állatfaj. Bár én 8.1-eket használok most de stabilitási, kompatibilitási bajom sose volt se velük se a 7-essel. Win7 a nagy gépen szerintem kb. 3-4 évet és 3-4 intel-amd-nv alaplap vagy vga cserét élt meg gond nélkül.
A boot idő viszont be tud lassulni egy idő után és a mérete is fel tud dagadni. Még update törlésekkel együtt is.
De ez is változó. A HTPC-n lévő megállt kb. 20-25GB-nál és a frissítések se hizlalták fel. -
sugarforce
addikt
Igen, ezt én sem értettem soha. Oké persze szemetel valamennyit, de melyik oprendszer nem? PErsze nem egy 25 gigás partíciót kell neki adni, 15 giga jó pár frissítés után már egy grafikus ubuntunak sem mindig elég.
Nekem a win8.1 helyfoglalása rengeteg programmal, stúdiós pluginnel már vagy 1.5 éves telepítés és 45 giga. -
canniball
nagyúr
Mint már írtam nálam sincs ilyen gond és nálam is a Chinavasion van beállítva.
Keress rá zsigus blogjára, írt erről is, talán úgy be tudod lőni.Wucky!
Nekem is olyasmi vevőm van mint Rick4 kollégának (a gyári távrángató más), remek a Harmony 600-hoz. (Ebayen "pc remore" kereséssel csilliót találsz). Az OE is gond nélkül kezelte mikor próbáltam, úgyhogy gondolom a Linux-kompatibilitással sincs gond. -
havri1
félisten
Ugyanez volt nekem is. Kell az a Chinavision cucc, keress rá, mert én már vagy 10 éve nem csináltam Harmonyt, csak halvány emlékeim vannak
Azzal lesz a Harmony MPC kompatibilis ha jól emlékszem. (Eventghostot nem használsz? Én azzal tolom még mindig..nagyon szeretem)Szerk.: Chinavision CVSB-983 azt hiszem ez kell neki, Harmony adatbázisában benne kell lennie!
-
Wucky
senior tag
Olvastam mielőtt kérdeztem. De a win 8.1-től kiráz a hideg. Elég régóta wint használtam én is,de belefáradtam a hülyeségeibe. Annyit szemetel hogy az már fenomen. Igaz,csak kapargatom a Linux felszínét is,de akkor is kevesebb a szarság vele,mint winnel.
Harmonyhoz milyen vevőt érdemes venni?
-
Oszilaci
senior tag
ez megvolt 250ft-ból
van nekem is USB-s vevőm ,de nagyon el kellet dugnom a polcba mert a plazma tv zavarta,folyamatosan villogot vagy világított a vissza jelző led és nem volt hajlandó reagálni a távra.
ha viszont nem érte a tv-ből érkező fény akkor jól müködött csak a polc mélyén macera volt írányítanicsudi dolgok derülnek ki néha a "user manual"-ból
néha érdemes áttekinteni
-
Wucky
senior tag
Semmi szín alatt nem akarok windowst. A képernyő kiterjesztéssel lehetne csak megoldani hogy a TV/Projin más menjen mint a monitoron. 4 sata azért hogy legalább 2db Sata 3 legyen
De egyébként 3 sata lenne az igazi. Nas szervernek mindenképp virtuálisban menne. Nem akarok 4 fogyasztót az 1 helyett. Nem akarok ujraindítgatással szórakozni win alatt. Asszonynak,gyereknek is kezelnie kell. Ezért még távkapcsot is kell hozzá venni. -
havri1
félisten
A ház akkor sima ügy, megnézem pontosan melyik lenne nekem jó, azt veszem.
ALaplapról?
Jelenleg egy i3-as gépet használok, megszoktam a sebességét.
Játék nem lesz nyilván, de nem szeretném, ha 1-2 év múlva a HD filmeknél gond lenne vele, mert látom, csak Celeron.
Elég lesz ez biztos HTPC-nek? -
havri1
félisten
Az a különbség, hogy az elsőben paneltáp van tápegységgel (ilyenem van) a másodikban meg egybetáp van, tehát oda csak a 220-as kábelt dugod.
Biz isten nem értem.
Elsőbe 90w-os táp van, tehát semmi nem kell, és 13k.
A második 15k, és táp nélküli.
Drágább, és nincs benne táp. Miért kéne csak 220V, ha táp sincs benne?
Nincs szükségem sem külső VGA-ra, sem ODD-re. Csak egy HDMi kimenetre, ami mögött mindent tudó CPU/GPU van, egy LAN-ra, és egy optikai kimenetre. Meg minimum 4 USB-re (Ha van USB3 az nem baj persze). 1db 3TB WD RED lesz benne, meg egy SSD, és kész. Torrent, KODI, PVDVD.Alaplapról nem találtam infót, sorry, ezért kérdezem. Mert ha nem fog mindent vinni, nem éri meg váltanom, és most van érdeklődő az i3-as PC-re.
-
betyarr
veterán
arra gondoltam,hogy úgy mint a plexé,a tálcán.de ahogy olvasgatom a neten,nem nagyon lehet épkézláb megoldani...
más:
milyen szerverprogit tudtok ajánlani,ami nagyon lightos hw igényű,de nagyon jól használható.a legjobb az lenne,ha a tv-n dlna-n tudnám használni és nem ajánlana fel egy rakat "szortírozó" lehetőséget (title,image,genre etc.),hanem csak a pőre mappa látszana,amiben a torrentes cuccok vannak "as is".
pl: d:/torrentek/...
-
justice84
aktív tag
Nálam egyszerű oka volt. A kényelem
meguntam a pendrive-on adjam már oda ezt meg azt illetve van-e valami új? kérdéseket
Egyszerűbbnek láttam ha felteszem, tesóm belép megnézi a filmet és kész, nem kell neki is leszedni még egyszer. Illetve ha már fent van akkor én is elérem tabon ha nem vagyok otthon.
-
betyarr
veterán
kipróbáltam ezt a plexet.hát...lehetne még mit javítani rajta,mert elég hektikus a működése.de alapjában véve nem rossz.hozzáadtam egy mappát,de volt egy sorozat,amit egyszerűen nem szinkronizált
illetve,ha feliratot vagy hangsávot akarok váltani lejátszás közben,akkor meg nyekkazonban,ha a lejátszás előtt kiválasztok mindent,akkor viszi mint a huzat.
ami nem tetszik benne,az az,hogy valami plex transcode folyamat 100%-ra pörgeti néha az athlon 5350 procijátPeterPH: bár nem tudom,hogy hogyan működik a kodi féle cucc,amit említesz,de nekem pont az lenne a lényeg,hogy ha mondjuk a világ másik feléről plexen keresztül nézek valamit,attól még itthon simán lehessen netezgetni meg miegyéb a gépen.a kodi meg ha jól tudom,akkor folyamatosan megy full képernyőn.tehát ezért nem opció.így használhatnám a remote desktopot is.
de lehet hogy tévedek... -
Lazsnak
tag
hmmm...elbizonytalanitottál az atom boxal kapcsolatban. elvégre ezek az asztali dolgok jóval kompromisszum mentesek. Annyira nem vagyok árérzékeny, az hogy +10-15 ezerrel többe kerül nem számít. Csak gondoltam az atom kevesebbet eszik, de ha ez is beéri 10-15 között...az parádé. Találtam pár cikket az 1900as cerkákról gyorsan pótolom aztán ötletelek. Köszi az infókat.
-
Lazsnak
tag
A topic amibe folyik a diskura erdekes szamomra, koszonom a linket, nem talaltam/figyeltem mikor kerestem mini pc topicot. Ismerem a pipo x7et csak tudtommal 32gb hattertaras letezik, szeretnek minimum 64es emmc-s verziot.
De ha mar htpc topic, felteszem a nagy kerdest. Epitsek mini itxet vagy jo ez a bay trail is? Hasznalt osszerakott itx pc minden joval van 50ezer alatt hardverapron j1900as belsovel, inkabb ilyen? Vagy maradjak a minimal fogyasztas atom dobozkanal? 50" led tvre lenne igazabol "mindenesnek" amit sose kapcsolnek ki. Foleg Kodizni.
Te velemenyed mi lenne?
-
Sanyi19
őstag
Nekem a micro ATX jó. Meg is rendeltem. Írok ha összeraktam.
canniball: Érdemes inkább az ADATA USB3-as külső winyómat használni rögzítés céljából(500GB)? A fogyasztás miatt kérdezném. Vagy egy SATA2-es 1TB-os Samsung 7200-as lenne HDD lenne. Mennyi lehet a különbség? Egy SSD az mindenképp lesz benne, csak arra nem akarok rögzíteni, meg az csak 120 GB.
Valakinek tapasztalat USB winyóval tartós használat mellett? Bírja úgy mint egy asztali? Annyira nem generál nagy forgalmat a jelenlegi kamera. Egy mozgalmas napon, ha csak mozgásra van állítva kb. 12 GB a DVS Client szoftverrel amit használok. ASF-be vesz fel.
-
MasterMark
titán
Nem csak nekem, hanem mindenkinek. Igen, az SBS és az OU azoknak mindegy min játszod le, nem tér el a 2D-től a lejátszás módjában. Nemrég beraktak a Kodi-ba egy ezekhez való kezelőfelületet is, vagyis most már be lehet állítani azt is SBS vagy OU-ra hogy igazodjon a filmhez.
Frame Pack-edet eddig nem tudott, és szerintem most se tud, mert most próbáltam ki.
-
Sanyi19
őstag
Szia. Jelenleg nincs még HTPC-m, most akarok építeni egyet. Jelenleg a pc-n ez fut:
DVSImageCenter_V4.0.0.14
canniball:
Asrock Q1900M-en rendes ram slot van. Ilyet szeretnék.
-
gg72
veterán
A tápot visszaviszem (FSP lesz helyette), a többit már nem tudom (Cooltek V6 ház, Asrock Q1900DC lap, 2*2GB low voltage ram, 1db SSD és 2db WD RED vinyó). Amúgy nem HTPC lesz belőle, hanem kis fájlszerver.
sysrq: Eléggé úgy tűnik, venti nincs rajta, semmi ciripelés, egyik led sem világít.
-
canniball
nagyúr
Én ennek a vevőjét használom.
-
havri1
félisten
Köszönöm, mindjárt nekiállok keresgélni!
WD RED HDD az 2.5" -os? Vagy az 1 nagy méret miatt érdemes? SSD akkor nem is dukál a HTPC-be? Igazából nonstop menne, mert egy médialejátszó is használná a tárhelyet benne, meg a torrent miatt.
Bár ha a hálózatról való ébresztést meg lehetne oldani ...Asus Oplay a médialejátszó a másik szobábanA PowerDVD a 3D iso miatt kell sajnos. Még nem tudtam a KODIT rábírni a 3D-re sajnos.
-
Skillet
addikt
fájlelérés telefonról nekem megy. ip kamerák passz. sajna nem tudom ezeket, csak nagyot akartam mondani, hogy minek... hiszen nálam megy minden, gond nélkül
közben meg lehet, hogy nálad elengedhetetlen. én azért körüljárnám a dolgot, ha nem muszáj, akkor jobb lenne megszabadulni a virtuális részétől. biztosan eléggé húzza a rendszert.
amúgy nagyon kis korrekt a q1900. napról-napra jobban szeretjük. villanyszámla nem változott, mióta csatarendbe állt. sacc hetente-kéthetente van újraindítva, olyankor felkúszik pár frissítés és ennyi.
de nem is igényli. én elégedett vagyok a win 8.1-gyel is. -
tariattila
veterán
-
tariattila
veterán
elsődlegesen hifi...
de gyerkőcök játékra is használnák... ( hál'Isten még pár évig nem igénylik a legújabb fullos játékokat csak ilyen egyszerűbbeket, minecraft, terraria stb...és a böngészős szutykok..)
s ha már nappali akkor net...
persze office is menjen ha néha dolgozni támad kedvem..
i3/i5 magasságig gondoltam...
majd külső usb dac lenne a terv.... tehát nem tudom milyen hangkártyát érdemes kezdésnek belerakni
a dac csak későbbi project mert az se olcsóság...
igazából el vagyok veszve a témában (még a számítógépkorszak előtt hifiztem) -
Skillet
addikt
Nálam mi az alap rendszer? Szimpla Kodi van médiára, nincs mpc-hc és társai.
A tv-re hdmi-vel van kötve a gép, a monitorra pedig dvi kábellel.
Kiterjesztett módban van, igen.
A torrentért a qbittorrentet felelős. Előtte nagyon sok p2p programot kipróbáltam, de sok nyűg volt velük. Nekem ez így hibátlan. -
Skillet
addikt
Rendben van minden. Alap kodi felelős mindenért, elégedettek vagyunk. 3D-t nem favorizáljuk, így az passz.
Torrent nincs korlátozva, folyamatosan megy a háttérben. Egy monitoron a számítógépes funkciók is ki vannak használva. Asszonyka ül a monitor előtt, pötyörészik... tv-n kodi fut, filmek... háttérben le/feltöltés... hibátlan. -
layerke
aktív tag
Szerintem ez lesz, ilyen módon ahogy leírtam/tuk. Belefér olyan 40-45 ezerbe, de tudja, amit kell, akkor rendbe van. Amit tudnia kell: NAS-ként funkcionálni, seed serverként funcionálni és média lejátszónak. Nem lenne baj ha megbírkórza a fullhd 3d tartalommal, bár keveset játszok ilyet le, de ha van ilyen is, akkor nem baj ha tudja a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest