-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Akkor minek kell szerver? (Azokat épp a 24/7 üzemre találták ki.)
-
BullZeye
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nem azt írtad, hogy NAS szerverként is akarod használni?
-
BullZeye
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
1) Qrwa hangos lesz, nehogy azt hidd, hogy olyan hangos mint a desktopod, mert szervereknél már sipítozik, ha 25°C fölé megy a hőmérséklet, ezért 4-5k fordulaton megy majd benne 4-6 venti, vagy kapásból légkondicionált szobába kell raknod.
2) Hosszú távon a gatyádat is ráfizeted, egy pici NAS szerver 8 wattot eszik, egy HTPC 20 wattot eszik, és nem kell 24/7 mennie HTPCnek, így nagy átlagban 10 wattos fogyasztása lesz.
3) Nem média lejátszásra találták ki a szervereket, ergó szar lesz a hang, vagy nem lesz jó a képe (pl nincs digitális hang, vagy HDMI kimenet) -
PeterPH
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Akkor hát ismerni fogsz 1 azaz 1 db hardvert, az is elég elavultnak mondható. Ezek kb. évente változnak, jön egy újab generáció amiben elég sok eltérés lesz a korábbihoz képest.
Más: a képen SAS HDD verzió van ha jól látom, abból NAS-t összerakni használható kapacitással nem lesz két fillér. -
PeterPH
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Konkrétan 1U IBM szerverrel nincs tapasztalatom, viszont sok mással igen.
Sok szerencsét kívánok hozzá, de szerintem qrva hangos lesz, és akkor még finoman fogalmaztam.
Találkoztam már csendes szerverrel (mondjuk ilyen a HP DL380 G7-G8), de azért egy szobában nem lennék vele huzamosabb ideig.
Ha szerverezni akarsz, arra ott a virtualizáció, tetszőleges platformon. Nem attól leszel jó rendszergazda, hogy otthon egy szerver zúg a füledbe. -
mg105
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
És azzal tisztában vagy, hogy digitális videó kimenet nincs a gépen?
-
mg105
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
És milyen operációs rendszert tervezel rátenni? Mert támogatás csak a szerver rendszerekhez van, amik nehezen nevezhetők ideálisnak HTPC célokra.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Szuper, csak én még mindig nem értem, mit keres egy rack-es szerver a HTPC topicban...
-
soldi3r
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Azzal ugye tisztaban vagy, hogy az a 6 dupla es a 2 tapegyseg venti nem veletlen van benne? Azok porogni is fognak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Poco X7 Pro Vs Poco X7
- Windows 10
- További aktív témák...
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest