-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #28205 üzenetére
Akkor minek kell szerver? (Azokat épp a 24/7 üzemre találták ki.)
-
BullZeye
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #28205 üzenetére
Nem azt írtad, hogy NAS szerverként is akarod használni?
-
BullZeye
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #28200 üzenetére
1) Qrwa hangos lesz, nehogy azt hidd, hogy olyan hangos mint a desktopod, mert szervereknél már sipítozik, ha 25°C fölé megy a hőmérséklet, ezért 4-5k fordulaton megy majd benne 4-6 venti, vagy kapásból légkondicionált szobába kell raknod.
2) Hosszú távon a gatyádat is ráfizeted, egy pici NAS szerver 8 wattot eszik, egy HTPC 20 wattot eszik, és nem kell 24/7 mennie HTPCnek, így nagy átlagban 10 wattos fogyasztása lesz.
3) Nem média lejátszásra találták ki a szervereket, ergó szar lesz a hang, vagy nem lesz jó a képe (pl nincs digitális hang, vagy HDMI kimenet) -
PeterPH
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #28202 üzenetére
Akkor hát ismerni fogsz 1 azaz 1 db hardvert, az is elég elavultnak mondható. Ezek kb. évente változnak, jön egy újab generáció amiben elég sok eltérés lesz a korábbihoz képest.
Más: a képen SAS HDD verzió van ha jól látom, abból NAS-t összerakni használható kapacitással nem lesz két fillér. -
PeterPH
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #28200 üzenetére
Konkrétan 1U IBM szerverrel nincs tapasztalatom, viszont sok mással igen.
Sok szerencsét kívánok hozzá, de szerintem qrva hangos lesz, és akkor még finoman fogalmaztam.
Találkoztam már csendes szerverrel (mondjuk ilyen a HP DL380 G7-G8), de azért egy szobában nem lennék vele huzamosabb ideig.
Ha szerverezni akarsz, arra ott a virtualizáció, tetszőleges platformon. Nem attól leszel jó rendszergazda, hogy otthon egy szerver zúg a füledbe. -
mg105
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #28198 üzenetére
És azzal tisztában vagy, hogy digitális videó kimenet nincs a gépen?
-
mg105
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #28196 üzenetére
És milyen operációs rendszert tervezel rátenni? Mert támogatás csak a szerver rendszerekhez van, amik nehezen nevezhetők ideálisnak HTPC célokra.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #28194 üzenetére
Szuper, csak én még mindig nem értem, mit keres egy rack-es szerver a HTPC topicban...
-
soldi3r
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #28191 üzenetére
Azzal ugye tisztaban vagy, hogy az a 6 dupla es a 2 tapegyseg venti nem veletlen van benne? Azok porogni is fognak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Synology NAS
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Zelda Játékok
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- E-roller topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest