-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz Tody56 #46909 üzenetére
Én ilyet vettem ebayről, ha rákeresel arra hogy "pc remote" garmadával lesz. Igaz várni kell rá pár hetet, de óccóé megkapod.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Tody56 #46906 üzenetére
Nagyon ragaszkodsz ahhoz az AC távirányítóhoz? Mert egyrészt sanszos hogy senki nem fogja tudni megmondani azzal milyen vevő kompatibilis, másrészt anélkül akár 1k körüli áron is meg lehet oldani.
Amit linkeltél az nagy valószínűség szerint működik a Kodival; a vevője az enyémnek is ilyen, illetve sorolnak ott pár lejátszót, ha azokkal megy akkor szvsz a Kodival is fog.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Patice
Topikgazda
válasz Tody56 #46762 üzenetére
Hát, ha HDMI CEC-t ki akarod használni, akkor vagy kínai S905 boxok, vagy Intel Barebone gépek (Intel NUC, Asrock BeeBox-S) felé kell elmozdulnod.
dVGA tudtommal nem támogtatja a CEC-t. Jelenleg nem sok gyári alaplapról tudok, ami támogatná.
[ Módosította: radi8tor ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
PeterPH
senior tag
válasz Tody56 #46762 üzenetére
"Olvasgattam a hdmi-CEC-ről. (Remélem megy a vga-n keresztül is) "
Akkor olvasgass még egy picit, és akkor rájösz, hogy nem fog menni, mert néhány kifejezetten HTPC alaplapot eltekintve ezt nem támogatják sem az alaplapok, sem a videokártyák.
Készülj fel lélekben egy Pulse-Eight USB-CEC adapter beszerzésére. -
Patice
Topikgazda
válasz Tody56 #46747 üzenetére
Braswell, Skylake, Kaby Lake procik már tudják hardveresen a HEVC dekódolást. Ez az Intel vonal.
AMD oldalon a nemsokára megjelenő Ryzen (Raven Ridge) APU-k fogják ezt tudni integrált VGA-val.A HDMI 2.0 kimenet már fogósabb kérdés, ha jól rémlik még a Kaby Lake alá kiadott lapokon is nagyítóval kell keresni.
-
törölt tag
válasz Tody56 #46743 üzenetére
"... már 4k 60hz-es. Ehhez nagyon ragaszkodom... "
Nem régen beszélgettünk erről, lehet hogy itt, de lehet, hogy egy másik, kapcsolódó topikban. A 60Hz-es filmek konkrétan nézhetetlenek, inkább természetfilmek, vagy sporközvetítések lesznek rajta. (Bár nem értem, hogy ez miért különbség?)
Példaként említették a Hobbit valamelyik része, így ment pár moziban, mire a nézők konkrétan behánytak
Summa summárum, a 4kBD lemezen a filmek, továbbra is 24Hz-en fognak kijönni. -
-
Patice
Topikgazda
válasz Tody56 #46741 üzenetére
Ha az erősítőn átvezeted a jelet HDMI-vel, akkor nem bukod a HD hangokat, mivel az erősítő képes ezeket dekódolni. Az optikával Dolby Digital, DTS max. ami átmenne.
Mellesleg a HD hangsávok sztereóra lekonvertálva is jobban tudnak szólni.
Viszont erre a feladatra egy integrált procis lap is elég, amin van HDMI. Jelenlegi lapoknál még van egy-két gyenge pont, de 1-2 év és a 4K hardveres dekódolása alap szolgáltatás lesz minden prociban szinte.
VGA-t csak MadVR-hez ajánlanék, de ahhoz is inkább AMD-t.Harmadrészt: ha tudod, hogy csak sztereóban fogod hallgatni, akkor miért nem sztereó erősítőben gondolkodsz? Ezekből is van ma már sok modell, amiken van optika, koax, vagy USB digitális bemenet, így szerintem jobb hangot kapnál, mint egy mozierősítővel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest