- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
Tomacko #34565 üzenetére
Ha a zenehallgatás a fő irányvonal, akkor nem tudom miért nem jött eddig képbe a Linux.
Linuxon nem tudok zenelejátszó programot (na jó,de..), de ha igazán jó hangot akarsz kihozni egy PC-ből, akkor csak és kizárólag zenelejátszásra kell használnod. Ez az a rendszer, amit Mezga Aladár (#34567) is ajánlott.
Ha egy gépben akarod megoldani a kettőt, akkor az elérhető minőségből már lejjebb lesz kicsivel. Nekem jó tapasztalataim vannak hangzás terén KODIbuntuval is. Kb. hozza azt a szintet alapból, amit egy optimalizált Win8.1. HDMI-n is egész jó a hangja. Erre felrakható az MPD is, és vezérelhető telefonról, de ezt még nem próbáltam ki.
Másik lehetőség volt az Audiophile Linux, amire ha jól emlékszem rakható KODI is és RT kernel is elérhető.
Vagy RT kernelles Linux (Debian?) + JRiver Media Center most már van Linuxra is.
Ennyi ötletem van csak.
Vagy:
A linkelt lapot használod csak mozira, letöltésre KODIbuntuval és zenére összeraksz egy olcsó gépet használt alkatrészekből (régi, integrált ATOM procis lap elég + akár 1-2 GB RAM) amire felrakod a Voyage MPD-t.
-
mivamma
senior tag
válasz
Tomacko #31043 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod, de én egy "kicsit" komolyabb gépben gondolkodom. Azért kértem segítséget, hátha van valakinek személyes tapasztalata olyan lapokkal kapcsolatban amik megfelelnének az én elvárásaimnak. Attól tartok, hogy segítség hiányában kénytelen leszek a saját "elborult" elmém után menni. Van is már lap+cpu ötletem, de azt tuti, hogy nem merem leírni nektek
Lehet, hogy nem is HTPC kell nekem a szó szoros értelmében, hanem agy olyan PC, ami megállja a helyét a nappaliban is, kiváltja a Dune-t, és ha kedvem tartja PC-nek használni, akkor úgy is megállja a helyét.
-
válasz
Tomacko #30200 üzenetére
Tehát az XBMC-hez kell a win, akkor ezt nem értettem félre. Az ssd igazából nem pénz, a ram a drága, de megnézem a kisebb lemezt, hátha az sokkal olcsóbb. szerk.: 10 euóval olcsóbb a 60 GB. Az nem sok...
Viszont a so-dimm modult még mindeig nem értem: muszáj ilyet venni a büdös asrock itx-re? -
Gombinyó
őstag
válasz
Tomacko #29138 üzenetére
Köszi! Közben megtaláltam én is nagy nehezen az AMD oldalán, hogy ez a kártya passzul Dual-ba a procimhoz. Elvileg még "Crossfireben" is tudnak működni játékok alatt az APUval. Egyelőre ez a szimpatikusabb megoldás, mert így nem kell bajlódnom az alaplap eladásával és 10k-ból megvan az egész.
Gabesz26: Köszi, ha nem jönne be a VGA-s okosság, akkor visszaküldöm a boltnak és benevezek erre a lapra.
-
Old Cyborg
tag
válasz
Tomacko #28660 üzenetére
A háttérfény oldalirányba világít, körülbelül annyi fényt áraszt mint 4 spotlámpa, képek kicsit nehezen adják át ezt. LEDszalag pedig van olyan ami még színváltós is -> eltudom képzelni hogy létezik szabályzós belőle. Én az 5 méteres natúr fehéret vettem felkapcsolom és I'M happy
-
andrisbandi
őstag
válasz
Tomacko #27783 üzenetére
Nem csak a tápon kersztül tud a nagyfeszülség sérülést okozni.
- Nálunk egyszer a szomszéd ház villámhárítójába csapott be a villám. Egy kissebb. Megégetett egy közeli fát is, valamint az emeletes házak több lakásában mindenféle kütyük tönkrementek. Tévé, hűtő stb.Az én PC-m szünetmenesről üzemelt, de bele volt kötve a TV, egy koaxon keresztül. Na azon szépen bejött a ménkű :-)
-
andrisbandi
őstag
válasz
Tomacko #27530 üzenetére
"szekrénypolcba lakik"
- Ha csak több óra múlva melegszik be a ház, akkor valószínüleg megoldást jelentene ha a pocot szellőztetnéd nagyobb ventikkel. Arra gondolok, hogy nem látható helyekre, pl a polc hátsó részébe beszerelnél néhány nagyobb lassú ventit.
Az elvet ki is lehetne próbálni még vásárlás elött, pl egy asztali ventivel, lassú fordulaton.- Modjuk én nem foglakoznék 55 fokig vinyó melegedéssel. Fémből vannak :-)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tomacko #26882 üzenetére
Intel Atom még Brazos E-450-nél is gyengébb.
Jelenleg, amire van értelme cserélned E-450-et az Athlon 5350.
Topicja: AMD AM1 "Kabini" platform (Athlon és Sempron) -
_Smooth
senior tag
válasz
Tomacko #26712 üzenetére
Én tiszteletben tartom mindenki véleményét, tapasztalatát. Érdeklődőnkre sem erőltettem az SSD-t.
Nálam többek közt szempont volt a sebességen túl a néma üzem és a mozgó alkatrészek mellőzése is.
Nincs rezonancia, nincs felesleges hő stbstb.Ezeken túl pedig jelen esetben egy 2,5"-os bővítésről beszélünk.
Ha közel egy árban vannak, én egy NB HDD-vel szemben mindenképp SSD-re voksolnék.Ettől függetlenül persze remekül fog működni a rendszere egy 2,5-es merevlemezzel is.
(pláne akkor lehet még érdekes a HDD, ha nem szándékozik külső adattárolót csatlakoztatni - egy SSD-n ugyanis nem fognak elférni a filmek... még a 120ason sem - miközben rendszernek elég lenne a 64es is) -
válasz
Tomacko #26717 üzenetére
igaz és értem, bár nálam is főként HTPC szerepét tölti be a gép, de van ott azért WOT is ritkán 1-2 high end FPS, most legutóbb a BF4 és megizzasztom azt a passzív 270-est, nem tudok lemondani a tartalomról, mindent kimaxolt ultra grafikán tolok...
Nálam a csend volt a fő szempont ennél a gépnél mondjuk, de ha már képes az SSD így megdobni egy rendszer teljesítményét, akkor meg miért ne?
-
válasz
Tomacko #26712 üzenetére
az ssd-nek sosem a gyors betöltés volt a fő "fegyvere" a mezei HDD ellen, hanem az IOPS-ok száma, kb 5-10,000 IOPS-ra képes egy gyors HDD, míg a leglassabb SSDk ma már azok 80,000 fölött járnak... sokkal több műveletre képesek és emiatt írnak-olvasnak gyorsabban, ráadásul nincs 14 ms seek time, ami ugye "kárba veszett" időnek számít egy HDD esetében, míg az SSDnek meg van kb 0,1 ms. Igenis OS-nek meg a sűrűn használt progiknak SSD kell ma ha htpc ha sima mezei desktop vagy irodai gép. Tessék haladni a korral, ha meg nem, akkor lyukkártyán nem gondolkodtál esetleg, vagy menjünk vissza az ókorba, ahol a kerék volt a nagy szám, érted...
-
Magga
aktív tag
válasz
Tomacko #25923 üzenetére
Ezt tudom én is, de két bajom van ezekkel:
- egyik sem tetszik
- nem XBMC-hez kellene, hanem PLEX Home Theater-hez!(#25924) LógaGéza
Ezt is néztem, ez még az elgondolkodtató kategória! Ezt lehet programozni vagy csak egy távirányító formájú billentyűzetes egér??Én úgy halkítottam a tápom, hogy 12 V helyett 5 V-ra kötöttem! Sokan azt írják, hogy azért nem jó, mert nem biztos, hogy elindul, de nekem szépen pörög. Azóta szinte hangtalan a gép.
-
dabadab
titán
válasz
Tomacko #23966 üzenetére
A melegedes egy D osztalyu erositonel (ezek mind azok) nem problema, mert ezeknek kiemelkedoen jo a hatasfokuk. A tapot viszont nem uszod meg sehogy, ha ertelmes teljesitmenyt akarsz, a kapcsolagatas meg nagyjabol felesleges, ezeknek gyakorlatilag nincs fogyasztasa, ha nincs bejovo jel (ha nem felejtem el, akkor ranezek az en 2x20 wattos darabomra, hogy mennyit eszik, ha nincs hang).
Ez a vateras cucc kb. ugyanaz, amit en is ajanlottam neked, annyi kulonbseggel, hogy ez csak erosito, kell melle hangkartya is.
-
dabadab
titán
válasz
Tomacko #23922 üzenetére
"Szóval találtam egy Scythe PCI Slot Amp SDAS-1000 kártyahelyre beépíthető jóságot. Már csak az kérdéses, hogy ez vajon meghajtaná-e a 40W-s 3 utas hangfalpáromat élvezhetően ?"
Nem. Mondjuk nem is ertem, hogy a harom kozul miert ezt valasztottad, egyreszt ennek az elhelyezese a legmacerasabb (es a legkevesbe rugalmas), masreszt meg egyedul ennek nincs normalis teljesitmenye.
-
Tomacko
őstag
válasz
Tomacko #23896 üzenetére
Olvastam az erre a kérdésemre kapott ötleteiteket és találtam egy lehetőséget ami talán jó lehet számomra.
Szóval találtam egy Scythe PCI Slot Amp SDAS-1000 kártyahelyre beépíthető jóságot. Már csak az kérdéses, hogy ez vajon meghajtaná-e a 40W-s 3 utas hangfalpáromat élvezhetően ?
-
PeterPH
senior tag
válasz
Tomacko #23896 üzenetére
Egy hangkártya aligha tud megmozgatni normálisan egy tisztességes hangszórót.
De vannak erre PC házba építhető eszközök:
Scythe Kama Bay AMP -
dabadab
titán
válasz
Tomacko #23896 üzenetére
"Így ehez a felálláshoz keresnék egy olyan hangkártyát, amire mindenféle trükközés nélkül ráköthetzném a hifihez használt passzív hangfalaimat."
Haat... ha mindenkeppen ragaszkodsz ehhez a felallashoz (az, hogy kulon erositot hasznalj, miert nem jo?), akkor ami igy hirtelen eszembe jut, azok a T-Amp + DAC kombok, pl egy ilyen: [link]
-
canniball
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged