- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Sajnos meghót a k1plus tvszerverem és médialejtszóm egy áramszünet után.
Van most ajánlott amlogic cucc libreelecre?
Esetleg még gondolkodom pc-s vonalon is, lenne is j1900-as lapom, csak kérdéses, hogy a libreelec/coreelec milyen DVB-T2 és DVB-S2 vevőket támogat.
Tud erről valaki információt?
-
envagyok
veterán
Hozzám került egy Gigabyte j1900 lapos mini pc.
Mit érdemes felrakni rá? Valamelyik elecet?
Pendrive-ra is elég?
RAM-ot mennyit érdemes rakni hozzá?
Mivel jobb/rosszabb egy S905 libreeleces boxnál? -
envagyok
veterán
válasz
MasterMark #47820 üzenetére
Libreelec 8 már tudja
-
envagyok
veterán
válasz
cinemazealot #47805 üzenetére
http://www.userbenchmark.com/UserRun/3521436
-
envagyok
veterán
Core i3-as géppel, gtx960 vga-val milyen beállításokat érdemes megadni madvr-re?
Hol érdemes elindulni? -
envagyok
veterán
válasz
envagyok #47751 üzenetére
A gépen lévő intel driver régi, az újakat meg nem engedi feltenni.
Utánaolvastam, kiadott az intel már vmi béta drivert, ami tudja, de azt sem telepíthetem, mert azt írja, hogy a gyártói illesztőprogramot telepítsem.
Hogy lehetne force istalllálnom ezt az újabb drivert, hagyományos módokon nem engedi. -
envagyok
veterán
J3060-as mini gépen meg tudta vki oldani win v libreelec alatt az mvc lejátszást és a HD hangokat?
Milyen irányban érdemes elindulni? -
envagyok
veterán
válasz
TayRol #47705 üzenetére
Jobban jársz, ha külön építesz egy nast (microseerver g8 v vmi integrált procis lap) Az simán megvan 50 körül. És veszel mellé egy s905(x) lejátszót.
Több oka van:
Ha a kodi kifagy véletlenül, akkor a te verzióddal lerántja a nast is, ami ha fontosak az adatok nem túl jó dolog.
Szoftveresen nehéz megoldani, de nem lehetetlen.
Windows alatt is működik, ha csak samba megosztást használsz, illetve letöltéskezelőt is lehet winre rakni.
Linux alatt már problémásabb, de attól függ mennyire komolyak a nassal az igényeid.
samba megosztást és letöltést libreelec alatt is be lehet állítani, de pl raidet nem kezel. -
envagyok
veterán
Más..
Én vagyok csak ennyire lemaradva?
Eddig úgy tudtam libreelec alatt gond a hd hang, most vettem egy j3060 mini pc-t, tökéletesen megy minden, még a 8 bites 4k videók is.. -
envagyok
veterán
Egy elég érdekes talán hülye kérdésem lenne.
Windowson belül meg lehet esetleg oldani, hogy egy 1151-es lapon az integrált vga kimenetén legyen a kodi, és egy kiosztott beviteli eszközzel csak azt irányítsam, miközben a a másik vga-n (pcie) rendes asztalként, gépként funkcionál, azaz lehet játszani, netezni, stb.
Szóval valahogy külön kell osztani, hogy a kontroller, billentyűzet csak az asztalt, játékokat irányítsa, míg mondjuk egy usb-s táv csak a kodit.Vagy ezt csak virtuális géppel lehet megoldani, mondjuk telepítek egy libreelecet a vm-ben, és annak adom meg az usb távot, integrált vga-t?
A filmek nason vannak. -
envagyok
veterán
Újra fejlesztik az openelecet is.
Tegnap kijött a 8-as
openelec.tv -
envagyok
veterán
N3050 Braswellre az alap libreelec a jobb választás vagy az egl-es Ubuntu alapú kodi?
-
envagyok
veterán
válasz
#20691712 #47295 üzenetére
Kicsit eltévedtél..
Az S905 android boxal 7-20k HUF között bőven fej-fej mellett tud az 50+k-s htpc-hez képest.
Azok tudnak többet, ahol olyan erős a vga és a cpu, hogy tud menni a madvr, de az 100+k árkategória.
Ja és az Android box 10*10*1cm, kb 1-5w a fogyasztása, tudja a HDMI cec-et, a tv távjával irányítható. Full kadenciahelyes -
envagyok
veterán
Az végülis tökmind1, mert én pl a furyt és a men in black3-at (mindkettő real 4k) lestem meg a 4k tvn, és az 55 colos tvt kb 3 méterről nézve semmi különbséget nem láttam.
El is adtam a 4k tvt, most fhd oledet használok, ott legalább van minőségi ugrás képminőségben.
Ebből volt vita is az oled fórumon pl, ott is a 4kt istenítették.
Szerintem semmi értelme, hacsak nem fél-1.5 méterről nézel 40 colos, 1.5-2m-ről 55 colost.
Nekem a hálóba 65-77-es tvn lehetne különbséget látni, nappaliba meg 120 col kellene legalább
http://uk.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationshipAzért meg nem fogok felkelni a kanapéról /ágyról, és a tv előtt állva végignézni egy filmet, hogy mondhassam, hú láttam 4k-ban.
Ahhoz megfelelő méretű megjelenítő meg millió körül lenne a hálóba, és nincs is a nappaliba -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
mettek #46337 üzenetére
Ha nem is htpc, de egy S905 Amlogic chipes lejátszó jobb lenne ha HD hangos filmeket nézel. Bár a pi átkódolja a dts-hdt multi pcm-be, de azért jobb ha az erősítő dekódolja azt.
Zenét hallgatni ajánlom synora az audio stationt, az simán rástreameli az erősítőre a zenéket android/ios/webes alapon irányítva.
Elég jó dac van sztem az erősítőben.
Vagy vehetsz PC-re hifiberry dacot, aztán volumióval szórakozhatsz (rune audio is jó)
A shieldet próbáltam, nem jött be. -
envagyok
veterán
válasz
SunMount3r #46048 üzenetére
Libreelec a legutolsó kernelt használja, azért kompatibilis szinte mindennel.
-
envagyok
veterán
Nem lesz blackfridayen vmi jó kis olcsó integrált cpu-s lap , ram, ház, táp?
-
envagyok
veterán
válasz
Patice #45495 üzenetére
Az Ac-s wifivel egy access pointként használt routert váltanék ki.
Elvileg a libreelec is tudja.
Egy Router kevés lett volna az 5GHz miatt a házba, ezért van kettő.
Tehát DHCP,ppoe,tűzfal, stb nem kellene.
Windowsban, libreelecben egyszerű, Ubuntu alatt nem tudom.
Hdd-ből 5400-es WD red-en gondolkodom.
Ssd-ből vmi alap.
Ilyen van a mycloudom-ban hűtés nélkül évek óta.
A dual sat tuner dvbsky pcie lenne mindenképpen, mert nem szeretnék még egy tápegységet látni (az USBsnek mindnek van), illetve két dvb-t stick.
Van egy tp-link T4u Ac-s stickem, ami elvileg tud ap üzemmódot.Ja, és úgy olvastam a libreelec nem, és nem is fog tudni se hardveres, se szoftveres raidet
@fleto
A tvheadend még egy málnapc-n is elfut, talán ha transzkódolni kell..Mondjuk elég durvának tartom a j4205 asrock árát.
Nem 20-25 között szoktak lenni ezek a vasak? -
envagyok
veterán
Tudom megköveztek, de egybegépet szeretnék, ami tudja:
-Futtatni a Kodit 4K 10 bit hevc képesen (4k60hz)
-közben a háttérben
1.NAS (raid 0-ás 2db HDD) ezen csak adatok lennének
2.Letöltés (pl transmission, v más klienssel vezérelve mobilról, más gépről) egy harmadik hdd-n
3.Tv szerver (linux esetén tvheadend, win alatt dvbviewer service) mindkettőt el lehet érni más kliensekről is kodi alatt.
4.AC-s wifi hozzáférési pont.
5.wordpress,mysql,webszerver
A rendszer egy gyors nem nagy ssd-n lenne.Eslő kérdés: win vagy linux?
Linux esetén ubuntu server vagy libreelec?
Elvileg a libreelec esetén is menne minden, csak az a kérdés, hogy a raidet tudja-e kezelni?
A lényegesebb kérdés:
Milyen hardver?
Ez az új asrock J4205-itx tud raidet?
Elég lehet ezekhez?
Kezd elegem lenni, hogy külön nasom van, rákötve külön még egy hdd, még egy router, még egy tvszerver, még egy lejátszó... Így allin lenne, és ha szerintem eladnám mindengyik eszközt, kis ráfordításból meglenne.
Így könnyen megoldható lenne a szünetmentes téma is.
Ja és, lehetőleg passzív legyen
Mondjuk egy nagy halk vgentilátor még belefér.
Milyen házat érdemes venni? -
envagyok
veterán
válasz
Patice #45053 üzenetére
Nálam mondjuk azért érdekes, mert a wetek play lejátszónak nem olyan jó, viszont van benne 2 dvb-s tuner, meg dugtam rá pár dvb-t-t is, illetve egy 16GB-os pent rögzítésre.
Ez nonstop megy libreelec7-el, és ha már így van, akkor miért is ne lehetne Mediator kezelését rábízni.
Csak még nem tudom, hogyan álljak hozzá.
Lamp addon nincs wetekre. -
envagyok
veterán
válasz
Patice #45024 üzenetére
És akkor ezt miért akarják annyira a libreelec fórumán s905 médiaplayerekre. Akkor kell az addon, hogy más szoftvereket egyáltalán tudjon emulálni?
Lehet a közös MySQL média adatbázis, vagy torrentletöltés miatt?
Ezeket akkor a gyakorlatban mondjuk pin hogyan lehet megoldani?
Arra akkor létezik? -
-
envagyok
veterán
Ha jól tudom vannak felhasználók
-
envagyok
veterán
Asrock beebox n3000-essel lehet a displayportra hdmi 2.0 átalakítót tenni?
-
envagyok
veterán
Jó hír:
http://www.cnx-software.com/2016/04/19/hdmi-audio-in-linux-is-now-working-on-cherry-trail-mini-pcs-openelec-7-0-image-released/ -
envagyok
veterán
Sziasztok, braswell N3000-es Asrock BeeBoxot használok Matt féle Openelec EGL-es 6.0.398-al.
Nagy bitrátájú (nagyobb mint 20GB) VC1 kódolású filmeknél hirtelen jelenetváltásoknál egy párszor előfordul, hogy 1-2 képkocka erejéig bekockásodik a kép.
Másnál nem fordul elő ilyen? Mit lehet elkövetni, hogy ne legyen ilyen? Egy filmnél kb. 4-5-ször veszem észre, de nagyon figyelni kell, nagyon gyorsan jön elő, és nagyon gyorsan eltűnik.
A VDPAU le van tiltva, csak a VAAPI van engedélyezve, és a frame rate switch engedélyezve van.
A hang passtroughra van állítva. Raspberry pi-n nem jelentkezik.
A példa film adatai:
RUNTiME.......: 01:50:21 [h:m:s]
SiZE..........: 25,5 Gb
ViDEO CODEC...: VC-1 Advanced Profile 3
FRAMERATE.....: 23.976 fps
BiTRATE.......: 28.5 Mbps
RESOLUTiON....: 1920 x 1080
AUDiO.........: English DTS-HD MA 5.1 @ 3 679 Kbps
Hungarian DTS 5.1 @ 768 Kbps
English AC3 2.0 @ 192 Kbps[ Módosította: radi8tor ]
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #42732 üzenetére
Nálam két pi2 volt, most az egyiket eladtam, és kicseréltem asrock beebox-ra.
Általában 25-40GB BD-ket nézek. Mindegyik lejátszó WDMyCloud nasról játszik, és tökéletesen teszi a dolgát.
A HD hangok is mennek, annyi a különbség, hogy a pi2 kicsomagolja multichannel pcm-re. Csináltam pár tesztet a bitstreames passtrough és az onboard decoding to pcm között. Nem hallottam semmi különbséget. Csak annak nem jó a pi, aki a film helyett inkább az erősítő kijelzőjét nézegeti.
Képminőség terén mindkét cucc nagyon jó, a pi2 ott sem vérzik el.
A hdmi cec is jó dolog, igaz beeboxxal is megoldottam, mert az avr távja tanítható, a beebox-ban meg van infra vevő.
Nálam döntetlen. -
envagyok
veterán
válasz
Patice #42658 üzenetére
Melyik verziót használod?
Vagy másképp kérdezte N3xxx rendszerhez melyik a legjobb OE Build?
A matt féle egl (chromeboxos), vagy a frisch féle kodi 17 Alfa, vagy a Millhouse féle?
Esetleg az utolsó "gyári" (6.95.1) vagy a libreelec?
Melyik a stabilabb gen8-as Intel vga-hoz?Most olvastam a kodi fórumon hogy a fritsch féle verzió specifikus részei tegnapelőttől beépültek a Millhouse verzióba.
-
envagyok
veterán
Készülget Braswell -re is a wines hd audio passtrough driver:
https://communities.intel.com/thread/77858 -
envagyok
veterán
válasz
Patice #42611 üzenetére
Beszereztem egy kis n3000-es beebox-ot.
Eddig pozitív a dolog, egl-es kodi17-el használom, de van pár apróság:
-nem találom a wifit az új skinben nincs openelec tab, illetve visszarakva a confluencet, ott sincs, de az hibás is.
- Valaki tudja, hogy milyen kódja lehet az ir-nek? Onkyo erősítő tanítható távjával szeretném használni, csak nem tudom mit adjak meg neki. (Talán MCE?)1440˝1080i és sd interlaced anyagoknál akkor pontosan milyen deinterlacing és resize beállítás hozza a legjobb eredményt?
Akkor ez most még nem játszik 10 bites h.265 és h.265 anyagokat?
-
envagyok
veterán
Jó ez a leírás, nekem annyi a gondom, hogy kodival használnám.
Alapvetően a dvi monitort használom, olyan megoldás kellene, ami a kodi indításakor átkapcsol a hdmi kimenetre, kilépéskor vissza. Ez megoldható valahogyan. Esetleg olyan kiterjesztett mód, ami kodi indításkor arra a képernyőre rakja?
Mivel különböző helységben van a két monitor, így elég nehéz mindent csinálni. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Ideiglenesen egy asztali PC-t is befogtam Htpc -nek.
Core quad 4*3GHz, 4GB ddr2, P35 lap, Nvidia Gtx960
Openelec 6.95 fut rajta.
Annyi a gondom, hogy videóknál vízszintes mozgásnál látszik hogy a kép "megtörik" több helyen is.
Olyan mintha játékoknál kikapcsolnám a vertikális szinkronizációt.
Minden video beállítás alap, kivéve fps váltás indításnál /leállításnál-ra téve.Mi lehet a gond?
-
envagyok
veterán
1037u procis htpc-ről van tapasztalat v vélemény?
A kodi fórumon olvasva állítólag nem támogatja a 24p-t -
envagyok
veterán
válasz
gery2123 #42474 üzenetére
Annyi driver azért nem kellene.
Nvidia, Amd, Intel VGA driver kell csak.
Az openeleccel nekem nincs gondom, de a legtöbb embernek sokkal könnyebb lenne az élete, illetve a win rendszer sokkal jobban testreszabható, illetve játéko, stb. szempontjából is jobb.
Simán ki lehetne hozni egy htpc-t, ami egyszerre játékkonzol, letöltő kliens, nas, Médialejátszó.
Ez openeleccel nem megy. -
envagyok
veterán
Erre valaki?
[link]
Létezik olyan win image, amit mint az openelecet felteszek egy pendrive-ra, vagy hdd-re, és kimondottan médialejátszásra van előkészítve? -
envagyok
veterán
Egy kis érdekesség.
Lehet az openelecnek kaszált.
Millhouse is odament áll.
https://libreelec.tv/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- PlayStation 5
- HiMedia lejátszók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vicces képek
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- DOOM - The Dark Ages
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest