- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Én végigmentem a listán, a dreambox 500-assal kezdtem, 600-800HD- 800HDSE, vu+ duo- és most solo2, ez a tuti, 1GB RAM, és kétmagos 2X1.3GHz-es proci van benne, ez tényleg olyan, amilyennek lennie kell egy jó beltérinek, 80 napot is elmegy újraindítgatás nélkül, akkor is más miatt lett restartolva.. A tuneres megoldás se rossz, lehet csak finomhangolás kérdése, egy próbát megérhet. Közben meg is kérdeztem, az ismerősnek duplatuneres dvbsky S952-es van az embernek, win és linux is kiválóan kezeli, neki openelec-kel alapból megy, nem kell semmit se trükközni a driverekkel.
-
Rick4
félisten
PVR-re félig használom, de van fogalmam róla, nekem egy linuxos műholdvevőm van, aminek van egy tuner server funkciója, a berakott merevlemezre legyárt a csatornákból m3u fájlokat, azokra kattintva pc-n minden gond nélkül nézhetőek vlc sream formában, most is megy. A kodiban van egy vu+ enigma client PVR kiegészítő, azt gyakorlatilag ugyanezt tudja, nekem lassú a csatornaváltás, hiszen a boxon megvan 1 sec alatt, de működik, leszívja az epg-t, csatornalogókat, mindent. Egy ismerősöm a gépbe rakott tunerrel nyomja, neki ugyanígy működik, teszi szépen a dolgát. De az van, hogy a kész stb-k valahogy jobbak, gördülékenyebbek, a sokkal erősebb hardver ellenére nem feküdtek erre a szolgáltatásra rá, szerintem nincs kellőképpen optimalizálva. Minden működik, de egy boxot 100%-ban kiváltani csak türelmes embereknek ajánlott..
Nem mellesleg egy jó dupla tuner, és egy smargo ott lesz árban, ahol egy különálló beltéri már megvehető. -
Rick4
félisten
válasz
lazydog #35596 üzenetére
Akár az is, de lehet óránkénti, vagy 5 percenként, esetleg azonnali felhőbe szinkron. Nem kell mindjárt a legproblémásabbra gondolni.
Minden megoldás jó, ami fizikailag, és földrajzilag máshol található merevlemezek között szinkronizál, és rossz, ami egymás mellett lévőkből próbál meg biztonságot kreálni.
-
Rick4
félisten
válasz
lazydog #35591 üzenetére
Ha a tárhely az én felhasználási szokásaimmal megindokolható, akkor a raid a máséval szintén megindokolható.
Csak ne legyen a szokásos érv, mint pl az a mérhető, de %-os arányban a kifizetett plusz összeggel még véletlenül se harmonizáló sebességnövekedés, vagy ne legyen érv az adatbiztonság, mert ugye abból az aspektusból, ahonnan én nézem egy vinyó helyett kettő, de "egyvinyónyi" tárterülettel az pontosan kétszeres pénz, és villámnál úgyis pukk lesz, vagy egy vinyó helyett 5db 5x-ös pénzért, és cserébe 3x-os tárhely az megint csak elég rossz arányszám, mivel a kifizetett pénz- tárhely- biztonság háromszög közepére eljutni az még mindig az, hogy valamiből engedni kell.
Személy szerint nem is értem a raid dolgokat, sosem használtam, és sajnos sosem tudta a létjogosultságát senki kellőképpen megindokolni. Talán majd most. -
Rick4
félisten
válasz
lazydog #35579 üzenetére
Úgy jön, hogy nem vagyok a raid híve, ha két vinyóm van, az egyik biztosan a fiókban pihen, és mentések között semmit se csinál.
1 db 1TB-os a piacon 10K/db =30K, egy új, ami garis is, nullaperces is, 35K. Nem vagyunk egyformák, én szeretem, ha mindenre van garancia, ha minden új, vagy újszerű. Valahogy jobban bízom egy vadonatúj termék működőképességében, mint egy 2 évesében. Azon túl, hogy egy vinyó halkabb, kisebb fogyasztású, és gyorsabb is, 5K befizetésével kaphat a kolléga rá 3 év garit. Kizárt dolog, hogy ha csak ezen utolsó szempont mellett maradunk, és neked bárki rámondaná, hogy a 3 db 1TB-os vinyódra vállal cseregarit 3 évig, és ezért adj 5K-t neki, nemet mondanál.
Kifizetted, ez igaz, de ráfizetésnek semmiképp se mondható.
Az oké, hogy ne adjon el csak kettőt, és egyre mentsen, de én a mentős vinyóból is inkább újat vennék.
Volt itt egy ilyen mentős vinyóm, egy 1TB-os Seagate pipeline hd2, ez direkt 24 órás használatra videofelvevőkbe lett tervezve, 1.5 évesen 28 óra volt benne, nem volt rá szükségem, mert nincs 1TB-nyi személyes adatom, 14 ezrest úgy kitették érte, mint a huzat, 2.5K-ért vetem egy tökéletes állapotú WD RE4-es 250-es vinyót, ami szintén egy elég megbízható darab, itt van a számítógépasztalban. A nasomban egy 3TB-os red van, ebből 1.2T foglalt, abból 200GB ami kell, a többi bármikor törölhető. Csodálkoznék, ha másnak több valóban fontos dolga lenne.
-
Rick4
félisten
válasz
lazydog #35571 üzenetére
2008 se most volt, konkrét esetre meg sajna már nem emlékszem.
De akkor leírom, én mit látok, ebből kikövetkeztethető, miért az a mondandóm lényege, ami.Nálam 2012-ben volt egy villámcsapás, igaz, nem a házba, hanem valahol a közelben csaphatott le, ugyanis csak az elektronikai cuccok szálltak el, de abból gyakorlatilag minden, pedig szünetmentes is volt előttük, egyik azokból is elszállt, de ment a TV, gázkazán elektronika, modem, műholdvevő, stb.. Akkoriban volt egy synology ds212j nasom, úgy 4-5 hónapos lehetett, a villámcsapás következtében elszállt a lan portja, tehát csodálatosan villogott, miközben nem lehetett elérni. Alaplapot cseréltek egy hónap alatt, és minden jó lett, mákom volt, hogy a benne lévő vinyónak nem lett baja, de akkor elgondolkodtam, ha elszáll a rendszer, és mennek a vinyók, lehet nekem bármilyen vinyókonfig, raid 0-raid 6000 között, ugrik minden. Azóta egy vinyó a fiókban, egy meg a nasban, és mentem a fontosakat rádugni rá lehet viharmentes időszakban, mentem, és vissza a fiókba. Mibe4l így heti 1 órát megy, nem használódik annyira, mintha 168 órát ment volna, és semmiféle viharnak nincs kitéve. Ha a raid-nek van bármiféle előnye ezzel a tutival szemben, azt megfontolnám, de eddig senki se tudott olyat mondani, ami minden szempontból jobb lett volna. Lehet felhőbe szinkronizálni, meg minden, de nekem ez kézzelfoghatóbb megoldás.
Hozzáteszem, akkor elkövettem egy hibát, és egy másik nas formázta a vinyómat, vele minden adatomat, egy progival a 95%-ot sikerült helyreállítani, tehát igyekszem eléggé körültekintően eljárni, mégegyszer nem járnék így, ha nem muszáj..
-
Rick4
félisten
válasz
lazydog #35563 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, minden vinyómat elvitték ami csak volt, és 2 év távlatából az a 12-13 db szerintem elég mintavétel ahhoz, hogy ki merjek jelenteni bármit is ezzel kapcsolatban. Most van egy 250GB-os, amit előveszek, és rámentem a fontos dolgaimat, bőven ráférnek. Értelemszerűen fontos adataim vannak, de filmek, programok beszerezhetőek, azt nem fogom lementeni.
Volt, mikor így kerültek fel a hirdetések, tehát találok helyet, de az mások géppben van: -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
justice84 #35553 üzenetére
Szerintem sokat ne várj vele, ezek nem kifejezetten nasba valók, nem tervezték arra a használatra, hogy 24 órából 24-et hajtva legyen. Még most ha 100/100-asok, megérik simán a 10K-t, és akkor +5K-ból lehet egy zsírúj red, ha 11-ért mennek el, akkor csak 2K-t kell hozzátenni.
-
Rick4
félisten
válasz
justice84 #35549 üzenetére
Itt nem beleölni kell, csak 2 hétre beletenni. Meghirdeted a 3 vinyót, hogy 3 napon belül tudod adni amint megvan a 3 gazdája.Amint mozdul a dolog, megveszed a redet, rámásolod a cuccokat, és adod a vevőknek a vinyót. Mivel még sokan tegnap kaptak fizetést, van erre 4-5 napod, aztán mindenki elkölti a szabad pénzecskéjét. A megmaradó 3 vinyó minden szempontból a lehet legrosszabb megoldás, főleg ha wd green is van közöttük. Persze a te dolgod, de én biztosan így csinálnám.
-
Rick4
félisten
válasz
justice84 #35542 üzenetére
Őszinte leszek, ha nekem 3 db 1TB-os vinyóm lenne eladnám őket 10K/db áron, és hozzátéve pár ezrest, vennék egy 3TB-os WD RED vinyót. Kevesebbet eszik, új, garis, és gyors is. Egy ilyen vinyó max 5W, a lap meg max 15W, (1 db SSD-vel 11W netezve, 12.5W youtube hd film közben, és ez már a konnektorból mérve, szóval ebben benne van a paneltáp és a külső tápegység is) szóval a 75W elég durván túl van számolva. Ráadásul 1 vinyó sokkal kisebb helyen elfér, mint 3 vinyó.
-
Rick4
félisten
válasz
justice84 #35536 üzenetére
Ha minden HDD-d 4TB-ois, és 12-16TB-ban gondolkodsz, az kissé elvetemült, az igazán elvetemültség, ha 1TB-os akarsz összeszedni 4 db 250-es vinyóból.
A paneltápok 120W-ot tudnak, a tápegységek 60-70-90W körül vannak, ezzel a lappal, meg 4 vinyóval a 60-as is elég lenne, a sata tápkábelt meg úgy osztod- toldod, ahogy akarod.
Molex van rajta, tehát molex elosztó, meg egy molex- sata tápkábel ami neked kell. Veszel három elosztót, meg 4 sata kábelt, és jut mindenhova bőven. -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Celtis #35507 üzenetére
Megcélozták, létezik olyan Q1900-as lap, amin nincs soros port.
Egy másik topic meg azt bizonyítja, hogy az oda látogatók meg egészen más célból veszik a lapokat. De ugye te se gondolod komolyan hogy egy 10M-s országban 100 ember egy topicba járkálása bármire is bizonyíték?
-
Rick4
félisten
válasz
zoltan6 #35495 üzenetére
Azért, mert a régi gépek helyett így egy új, energiatakarékos lapból is mindenféle vezérlő pc-t lehet építeni, akár egy cnc marógépről legyen szó, akár más ipari gépről. Én is a Q1900B-t vettem, sose tudni, mire fog kelleni egy soros vagy párhozamos port.
Persze ha egy év alatt 100x telefontöltőt és 5x pendrive-ot dugsz a gépre, nem neked gyártották azt a lapot. -
-
Rick4
félisten
válasz
python1 #35417 üzenetére
Én is raktam már össze vagy 100-120 gépet, de kifelé még sosem működött. Egyszerű oknál fogva: Ha a venti szív, akkor a levegő csak a távoli réseken tud bejutni, és felmelegszik, mire a procihűtőhöz ér, vagyis meleg levegővel akarod hűteni a procit. Egyet érsz el, melegebb lesz, mint ha egyből rányomatod. A betóduló levegő meg oldalt tolja a bent lévőt, nem reked ott meg semmi. Próbáld ki majd egyszer úgy, hogy füstölőt teszel a prociventihez, azonnal megjelenik a füst az oldalsó rostélyoknál, nem ragad meg bent semmi. Aztán próbáld meg visszafelé, fele olyan hatásfokkal fog működni. Én már túl vagyok rajta.
Egyébként valami olyasmi van az egészben, hogy ezeknek a ventiknek a szívóhatása sokkal gyengébb, mint a fújó hatása. Ne kérdez, miért.
-
Rick4
félisten
válasz
Patice #35412 üzenetére
Nem lesz jó, soha nem is volt jó megoldás visszafelé. A proci a legforróbb darab, befelé szívva felülről rögtön hűvös levegőt kap, (szobahőmérséklet kb 25°C) és lehűl a processzor. Kifelé szívva az egész házon keresztülhúzod a levegőt, a többi alkatrész miatt a procihűtőre eleve lényegesen melegebb levegő (35-40°Cérkezik, és ezzel a 10-15°C-kal forróbb lesz maga a proci, szóval semmi értelme.
python1: Olvasd el, neked is szól. Alapvető pc szellőzés (fizika).
Amúgy pont ugyanez vízzel, beöntöd felül, kifolyik az oldalsó lyukakon. Ennyi.
-
Rick4
félisten
válasz
MasterMark #35408 üzenetére
Akkor nézd meg ezt: [link] Fent volt egy ilyenem az apróban 2600Ft-ért, 3 hét után vitték el, pedig nagyon jó kis hűtő. Épp csak a 65mm-es házamba nem fért be.
-
-
Rick4
félisten
válasz
generic #35380 üzenetére
Akkor ott a vinyóval történt valami.... Érdekes, sajna benne van, nekem is volt már, hogy kivettem egy alaplapot, ami előtte hibátlan volt, és soha többé nem indult be. Bios látja rendesen? Megpróbálnék még egy ubcd-ről (akár pendrive-ra téve) bootolni, és ránézni, hátha valamelyik program jelez valamit.
-
-
Rick4
félisten
És tényleg tudja a Harmony.
Valamiért ez nekem kimaradt, nem olvastam, hogy másoknak megy. Köszi srácok. Amúgy gondolkodom másik infrában is, nekem elég lenne az is, és akkor ez a táv meg az infrája lehetne más gépénél egy szintén komplett megoldás. Ezzel van tapasztalat?
-
Rick4
félisten
válasz
havri1 #35322 üzenetére
Van egy ilyenem: [link] ami bedugva win7-tel mindenféle mókolás nélkül azonnal megy. A harmony touch-ra felraktam egy új eszközt, a felprogramozó szoftverben "windows media center pc" néven futott, meg se nyekkent vele a gép. Ezután az eszköz maradt, de a le-fel-jobbra-balra-ok gombokat feltanítottam az eredeti távval, mondom majd most. És semmi. Egy gombnyomás sincs, másik géppel se csinál semmit, a harmadikkal se csinál semmit. Nem értem mi lehet a baj, nem először csináltam ilyet.
Dícsérik a hp távokat, ezért is néztem azt, már minden mindegy elven valamerre lépnék ezzel is.wucky: Nyavalygott? Miért? Nekem nem csinál semmit, teszi a dolgát.
-
Rick4
félisten
A harmonyval még nem jutottam semmire, perpill beszerzés alatt van a megfelelő usb-s infra vevő. A mediacenter távom vevője nem megy csak a saját távjával.
Egyébként érdekes ez a win meg a szemetelés, nekem nincs bajom vele, pont pár napja beszéltük a szegedi topicban, itt a 120-as SSD-m, rajta a rendszer január óta, (előtte ment kb 2 évet) frissít, teszi a dolgát napi 12-16 órában bekapcsolva, és 40GB alatti a helyszükséglete az összes nekem fontos programmal együtt. Nem tudok rá rosszat mondani, se kékhalál, se akadás, de drivergond nem volt vele.
-
Rick4
félisten
válasz
MasterMark #35309 üzenetére
Én itt találtam: [link] és ahogy írtam is, ez az 1.6GB-os változat, nem a 420MB-os. win 8.1 alatt kodi még rar-ból is vitte.
Oszilaci: Nálam sajna semmi sem adott ehhez, jobb a külsős.
-
Rick4
félisten
válasz
Oszilaci #35305 üzenetére
Mondjuk a Q1900B lapocskámon nincs ilyen belső infra tüskesor, viszont van belső usb csati, azzal simán menni fog másoknak egy usb-s infra vevő passzintása is. A HP mediacenter usb vevőket dícsérik, így valószínű az marad, nkem amúgyis kell egy 1m-es kábeles darab. Mivel el van dugva a szerverem, és nem is kívánom elővenni, csak az erősítő mellé teszem az infra vevőt, és már működik is.
Most nézem a lap manualját, ez mia fene:
3W Audio AMP Output Wafer Header3W-os erősített kimenet a speakernek?
-
Rick4
félisten
Nekem a win megszokott dolog, kézreáll minden, 3 kattitntással megtalálom a legelrejtettebb menüpontot is, valószínű ezért.
A vitrualboxot 5 perc megcsinálni egy nas szoftvernek, a kodi meg alapból viszi, win alatt rendben van minden driver, kodek, nincsen vele semmiféle probléma bírja rendesen. Keress vissza, talán 2-3 hete írtam, hogy feltettem egy használaton kívüli vinyóra egy win 8.1-et, arra a kodit, és egy virtualboxos nas szoftvert, elég korrekt eredménnyel zárult, flottul vitte, mindent játszott, még a 2 perces 1.5GB-os elysium 4K demo-t is. Akadástól, reccenéstől mentesen, 24p-ben,. ahogy az a nagy könyvben meg van írva.
Ami nagyon fontos, előtte pár nappal vettem egy raspberry pi2-t, tehát már a quad core + 1GB ram változat, menni ment, de lassabban, viszont hdmi-s erősítőn és fullHD projektoron meglepően halvány, kontrasztmentes volt a szín, el is adtam 3 napra rá, utána próbáltam ezt, és minden király volt, éles, fényes, kontrasztos, az rpi2 a nyomába se léphet.. Szóval még a vga rész is totál rendben van.
-
Rick4
félisten
Öreg hiba lenne egy sima win7 win8-ra telepített kodi helyett bármiféle virtuális gépen ubuntut futtatni, maga a virtuális gép is erőforrásigényes, a videomemória meg töredéke lehet egy rendes opredszer alatt futó normális driverrel rendelkező videokártyának.
Mire kell a 4 sata? Ha 4 vinyónak, akkor ne gondolkozz itx-ben.Megoldható, csak jobb kézzel bal fület vakarós megoldással.
-
Rick4
félisten
válasz
havri1 #35296 üzenetére
Amiről most írok, az egy i3-4130-as gép, a kisszerverem egy Q1900-as, Anyukámnak meg pakoltam össze egy G1620-as procis itx gépet. Amikor leülök, és elkezdem nyomogatni bármelyiket, semmi különbséget nem érzek köztük, win7 pattog, gombnyomásra nyílik minden. Ha persze kódolni, tömöríteni, kicsomagolni akarok, az i3 előbb végez, de az más tészta, teljesen természetes, hogy gyorsabb, de egy sima ablaknyitás- word, böngésző esetében nem igazán van különbség, videolejátszásnál meg megnézheted, miket támogat egyik vagy másik proci.
Egészen biztos, hogy elég lesz, én voltam a legjobban meglepődve, hogy milyen korrekt kis cucc ez, semmi hátrányát nem látom egy 2x ennyibe kerülőhöz képest, a lejátszással sem lesz gondod.
-
Rick4
félisten
amihez még kell egy noti tápegység (lehet ezt is adnak mellé)
Adnak, és a konnektorból adapterrel, paneltáppal együtt 12W-ot fogyasztó Asrock Q1900-zal még épp csak kézmeleg.
Havri1: írtam, de látom nem olvasol vissza, ebbe a házba, pontosabban mindkettőbe belefér két 3.5"-os, meg még egy 2.5"-os SSD is ügyesen pakolva.
Ahogy látod állni a házat, az aljában van egy 6 centis ventihely, én oda egy 60X60X25-ös ventit vettem, szépen ereszti be a levegőt 5V-ra kötve. Q1900--hoz más felesleges. -
Rick4
félisten
válasz
havri1 #35282 üzenetére
Ez elsőbe nincs táp, a másodikva van..mi az egyéb különbség, nem vágom az árkülönbséget?
Az a különbség, hogy az elsőben paneltáp van tápegységgel (ilyenem van) a másodikban meg egybetáp van, tehát oda csak a 220-as kábelt dugod.
Ha a házról kérdezel, írtam már, mi fér bele, ha a lapról kérdezel, kérdezés helyett olvass vissza, írtam már, mit tud. -
Rick4
félisten
válasz
betyarr #35143 üzenetére
Tud, csípőből megy neki.
Egyébként pár szó a plexről, mert kevesen ismerik:
A plex lehet szerver és kliens is, amit a plex tud, az helyi hálón nem különös, lejátszik egy hozzáadott mappából és kész, arra a kodi jobb. A plexnek inkább az a lényege, hogy ha van egy szerver plex, ott hozzáadhatsz barátokat is, illetve a kliens plex nem kell, hogy egy helyi hálón legyen a szerverrel, ha mindkettőn bejelentkezel ugyanazzal a névvel, lehet a bolygó másik végén is a két eszköz, látják egymást. Magyarán mondva valahol be van kapcsolva a szerver, máshol a kliens, és megy mindenféle portforward meg egyéb nélkül, és a haverok mappájából is tudsz filmezni.Viszont én legutóbb belefutottam olyan hibába, hogy nem volt hajlandó frissíteni a médiatárat, és erőlködött a fizetős plexpass-szal, így letöröltem, és maradt fixen a kodi, amúgy is lényegesen többet tud.
-
Rick4
félisten
válasz
Lazsnak #35093 üzenetére
Beéri, pontosan ezt a konfigot raktam össze a haveromnak, ráadásul a régi SSD maradt benne, a régi win7-tel, feltoltam az új drivereket, és meglepett, hogy mennyire pattog a 2 éves rendszer. win7 böngészés közben 11Watt, youtube hd filmnél meg 13W volt a fogyasztás. Azóta össze is raktam magamnak ebből a lapból egy kisszervert, kiválóan muzsikál, és ami igazán fontos, kodi is nagyon jól megy rajta.
-
Rick4
félisten
válasz
Lazsnak #35091 üzenetére
Épp írtam itt nemrég a Q1900-as lapomról, próbáltam kodival, nekem nagyon korrekt eredménnyel zárult. A Q1900B-s lapom van, ami most 19800Ft, ha htpc-nek lenne, elég lenne egy lc power 1340mi ház 12600-ért, meg egy használt 80-as SSD 8-10 ezerért. 43-ért meg nagyon kerek a dolog, htpc-re tökéletes, de netezni is korrekt, és nagyon keveset eszik, ebben a felállásban egy win7-tel 11-12W-ot kér a konnektorból.
-
Rick4
félisten
válasz
Skillet #35076 üzenetére
Winnél ugyan nem tudom, de kodinál vagy egy kiegészítő, ami backup néven fut, akár profilokat is tudsz csinálni, és ebből abból visszaállítani a dolgokat. Mivel valahova úgyis le kell mentenie, tuti ott lesz a meghajtókon, csak meg kell találni.
banderasz77: Ugyanilyen projektorom van, igaz nálam egy pioneer vsx520K-n megy keresztül, de szerintem ennek nincs köze a dologhoz, és szerintem is a megjelenítő szinkronizálás lesz, ha nem jönne össze, meg tudom nézni, min múlik.
-
Rick4
félisten
válasz
MasterMark #35029 üzenetére
A felezett 3D neked mi lenne? half sbs? Letöltögetek majd 3d demókat, és végignézem, mit tud vagy mit nem.
-
Rick4
félisten
válasz
havri1 #35024 üzenetére
Az ODD helye egy fémtálcán van, ha kiveszed a tálcát, és összeforgatsz két vinyót, akkor "bőven" lesz helyed, nálam a tálca helyére van az egyszem vinyóm téve, rá egy jó nagy venti, a középső két csavarhelyre pont passzoltak a lyukak, ráadásul így még mindig 3mm-rel az alja fölött van, és fölötte van még 34 mm hely, vagyis a 25mm-es másik HDD és a 10mm-es SSD befér, mindhárom közé 1-1mm-es távtartó, műanyag lap, vagy bármi betehető, alul még mindig lesz egy hely a 6 centis ventinek. Amúgy meg a cpu hűtőborda fölött van kb 2 centi hely, akinek van kedve, az oda felpakolhat egy SSD-t, mivel a borda kézmeleg, a proci meg 40°C-nál nem igazán melegebb, nincs lényege, notiban kap az több hőt úgyis. A ház teljes vastagsága 65mm, ebből marad belül 62 minimum, ezzel lehet számolni. Egy HDD 25mm, kettő 50, az SSD 10mm.
Kb így néz ki: -
Rick4
félisten
Az én gépem is nasként funkcionál, a 6 centis vastagságával tök jól el tudtam dugni, én ugye a Q1900B-s lapot vettem és az lc power 1360mi házat, és ott a táp+ház+lap megállt 34K-ból, jelen pillanatban is 36K-ért vehető. Ehhez képest szép az a ház, de szervert szem előtt tartani fölösleges, és amennyivel több lett a vége, annyival nem szebb.
-
Rick4
félisten
Ha tegnap vetted, és esetleg új- drága volt, mindenképp vidd vissza, ez a külső táp max 2-3 ezresért vállalható, hiszen a DC-s változatú lap eleve 9 ezressel több, mint a sima, cserébe még nincs az árban se tápegység, se ház, viszont 12-től komplett, 15-ért már nagyon komoly itx házat kapsz, abban az árban ott a paneltáp és a külső adapter is.
-
Rick4
félisten
Nincs ilyen lapom, de a számokat el tudom a manualban olvasni.
Szerintem azért, mert a 6.3X3-as dugó borzasztó nagy, a közepe nem ér hozzá. 5.5X2.5-ös csati kell rá, ha olcsón volt, simán megvehető a forrasztható 90°-os dugó, rárakod és megy. [link] Ez ugyan hosszabb, mint a megfelelő 9mm-es hosszúságú, de amúgy tökéletesen belevaló darab. -
Rick4
félisten
válasz
tom_tol #35004 üzenetére
Ha visszaolvasol 10 hozzászólást, láthatod, mivel, hogy és mit néztem.
Mivel egy hete érkeztek meg a szemüvegek, akkora gyűjteményem még nincs, de olyan még nem volt ami ne ment volna.
canniball: A harmony a dolgok egyik vége, de az infra vevő az pontosan micsoda? Nekem mediacenter táv viszi, ugyanazzal az infrával a harmony nem viszi.
-
Rick4
félisten
válasz
tom_tol #35001 üzenetére
Felteszem a fejemre a dlp link 3d szemüvegeket, rányomok egy 3d filmre, és leülök elé. Mi a különleges benne? A menüben is ott van, hogy szereográf filnél mi legyen? Mé lehet is választani, hogy preferált mód (tehát ahogy a film készült) vagy bármelyik másik módon nyomja-e. Nem hinném, hogy ez csak nálam van így:
Mint írtam tegnap, még rarból is nyomta, igaz, az nem 3D volt, de szerintem az már mindegy.
-
Rick4
félisten
válasz
havri1 #34998 üzenetére
Neked kell tudni, az a htpc mire kell, ha csak filmet lejátszani, akkor elég egy kodi, ha neteznél+torrenteznél is néha, akkor win 8.1 + kodi, mivel egyszer bekapcsolod, és mondjuk hetekig torrentezel, ssd nem szükséges darab. Betöltésnél egy picit lassabb, de katt- katt, és megy a film, ezért felesleges SSD.
A WD RED egy nasokba, nyúzásra tervezett merevlemez 3.5"-os méretben, sokan megelégedéssel használjuk ezeket. Picivel drágább, mint egy sima WD green, de a tapasztalatok és a sebesség is jobb. Win 8.1-gyel simán megosztod a mappákat, és más eszköz is látja a tartalmat, ez sem probléma.
ugyanezzel a megoldással, (win 8.1 és kodi) épp tegnap néztem 3D-s filmeket, meg minden mást, tökéletesen működik, ráadásul a hdmi nálam az erősítőbe megy, az leveszi a hangot, a képet meg tolja tovább a projektorra, szóval ha baj lenne vele, tuti nem ment volna.
-
Rick4
félisten
válasz
havri1 #34996 üzenetére
Lc power 1360-as házzal van tapasztalat, komoly, vastag oldallap, masszív felépítés, és az ismeretlensége ellenére ezt koreában gyártják, nem kínai cucc. 15K-ból megvan a ház, benne a paneltáp, és mellé a tápegység, 23K az itt már már favoritnak számító asrock q1900-itx lapocska, 2X 2GB notiram kb 5K használtan, eddig 43K, veszel egy 3TB-os WD red vinyót 35K-ért, meg egy vinyóhűtőt rá 2K-ért, és kb kész is vagy. 80K, és a többi dolgodat eladhatod, jön vissza bőven az árból.
Csak egy kérdés? Kodi mellé minek a powerdvd?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Titan quest
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest