- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #55007 üzenetére
Erre a vasra én LibreELEC-et javasolnék.
FullHD-val nem lesz gondja, 4K-val igen.
Akár 1-2 GB RAM is elég neki ehhez.
Pendrive-ra is mehet, de úgy nem leszolyan pattogós a rendszer, főleg a borítóképek betöltése.
S905x3 + CoreELEC jobb, mert ennek megy a 4K/HDR/10bit/HEVC... -
szasanyi
félisten
válasz
envagyok #48087 üzenetére
De mi lehet?
Re-install, friss driverek kipróbálva. Böngésző is lehetne gyorsabb (Chrome) és a torent kliens is lassú. Ami különösen érdekes: PowerDVD 17 esetén van 3D és HD hang, itt semmi probléma nincs vele. De sima D esetén nem egyenletes a kép, olyan mikro akadás-szer, szemmel éppen érzékelhető probléma elő-elő fordul. Kodi 17.3 esetén nincs D sem HD hang, viszont a 2D lejátszás hibátlan. Fene se érti ezt...
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #47751 üzenetére
A gépen lévő intel driver régi, az újakat meg nem engedi feltenni.
Utánaolvastam, kiadott az intel már vmi béta drivert, ami tudja, de azt sem telepíthetem, mert azt írja, hogy a gyártói illesztőprogramot telepítsem.
Hogy lehetne force istalllálnom ezt az újabb drivert, hagyományos módokon nem engedi. -
Ispy
nagyúr
válasz
envagyok #47647 üzenetére
Jó, én meg vettem egy pi2 20k-ért, azon is lehet filmezni, de ha ház nélkül vettem volna, akkor a fele lett volna.
De a streacom f7c házam magában 30k volt, üresen.
Minden csak igények kérdése.
Nálam ház 15-20k, egy dc apus lap 40k, memória, meg egy pendrive LE-nek de egy minőségi paneltáp is 15k. Persze én most épített gépről beszélek.
-
stigma
addikt
válasz
envagyok #47625 üzenetére
Hello, nem nem gond, csak a 10bit az amit nem tudod csak a most kiadott Apollo Lake, ha jól tudom.
HD hangok Win10 alatt nincsenek Braswell lapoknál (mint nálad is) Linux alatt vannak, és ha jól tudom Libreelec/openeelc Linux alapú.
Nálam N3150 + Ubunut alatt van, ha pendrive-ról libreelecet használtam, akkor is voltak Hd hangok. (Nekem max True HD az amit tud az erősítőm).
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #47614 üzenetére
Az LE pörgősebb lesz vele, főleg, ha SSD-n lesz. Az EGL-es Kodi Ubuntu alapokon az előzőhöz képest már lassabb picivel, de ugye több mindent kell induláskor betöltenie. Ha nem akarsz az Ubi Serverrel további funkciókat integrálni a gépbe, akkor én LE-re szavazok, pláne, hogy pendrive-ról is mehet.
(#47613) stigma:
Ha teszel föl GUI-t az UBI Serverre, akkor miért nem Ubuntu Desktop-ot raksz fel???
Vagy ha már az EGL-es Kodit akarod használni, akkor a képernyő kezelést hagyd meg a Kodinak. A többi szolgáltatás, amiket felsoroltál, azokat szerintem headless kellene felraknod és háttérben futtatnod.
-
megema
őstag
válasz
envagyok #47591 üzenetére
Szerintem ugyanarról beszélünk (képernyőhöz igazítás), csak neked nem jött át, hogy nem a TV-vel volt a gond.
Most kipróbáltam, a LibreELEC alapból hibátlan. Sajnos nekem Ubuntu kell. Van valakinek ötlete, hogy hogy lehetne Ubuntuval is összehozni, hogy ne legyen skip vagy drop?
-
megema
őstag
válasz
envagyok #47589 üzenetére
Ha 60 Hz-en jó volt, akkor mit kellene állítani a TV-n?
A képernyőhöz igazításra gondolsz? Természetesen arra van állítva a TV, a Kodi felület jól is jelent meg. Viszont ha a képfrissítés igazítását engedélyeztem, akkor minden esetben össze voltak nyomva a videók (a felület továbbra is jó volt). Kalibrációnál minden egyes képfrissítés változat pixelmérete 1.000 helyett 0.952-re volt állítva, a 60 Hz-et leszámítva.
-
törölt tag
válasz
envagyok #47297 üzenetére
Hat ezzel vitatkoznek.
A kodi vagy a vlc windowson is kadenciahelyes.
Kicsit benezted mert volt androidos boxom es a kodin kivul semmi nem jatszott kadenciahlyesen.
Sot meg a full hd-t se tusdta hiaba az volt beallitva.
A kodi meg nem tudta az android action sav fele tenni magat, ki kellet kapcsolni csak anelkul az android meg kezelhetetlen.
A legtobb ilyen szirszar meg 1gb rammal van szerelve ami bun keves egy media lejatszohoz.
Total megbizhatatlan kinai-kinai vacak.
Amiben meg normalis cpu van es legalabb 2 giga meg 40 alatt nincs.
A taviranyito meg max a kodihoz jo ha netezni akarsz meg vagy vele duGva.
De legyen neked ugy kinlodsz az androidos szarral ahogy akarsz, en tapasztalatbol tudom, hogy egy marek taknyot nem ernek.
Peace. -
-
mettek
addikt
válasz
envagyok #46338 üzenetére
az a baj, hogy macbookról szeretnék zenét hallgatni. Nem szeretek letöltögetni kismillió albumot, Audirvana progi és Tidal előfizu, szuper hang. Csak nem tudom hogy vigyem a hangot digitálisan a macbookból az AvR-re. Gondolkodom, h hdmi-n kötöm rá. Az megoldás lehet?
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #45501 üzenetére
"Van kábel" --> Zsír.
1 s905+wdmycloud+wetek play ->
htpcez egy szerver, ami nem lesz, nem tud nagyon csendes lenni, de képessé tehető lejátszásra is.A többi szobába S905 --> jó gondolat.
Ha a HTPC/szerver nem baj, ha csak inkább FullHD-ig fogható be, akkor Asrock J3160-ITX most elég jó áron van.
Ezt berakod egy Fractal Design Node 304 házba, aminek elég csendes a hűtése és a HDD felfüggesztés is hatékonyan csillapítja a rezgéseket és elég csendes gépet tudsz belőle építeni.(Meg van hely PCIe kártyának)
Másik ház alternatíva: Cooler Master Elite 110, bár számomra elég béna az elrendezése, ha az ember ATX tápot rak bele. (Vagy helyettesíti az ATX tápot egy ilyennel.Csak akkor árban megint elszáll a projekt.)
Szoftver alap: Ubuntu Server...
Szerintem.
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #45496 üzenetére
Hát figyu, ha építeni akarsz egy szervert, akkor is lógni fog belőle egy WiFi stick, meg 1-2 DVB-t stick és mindezt a TV közelében akarod elhelyezni?
Nem tudom jelenleg milyen lejátszód van, meg, hogy a lejátszódhoz kábelen megy-e a műsor, vagy wifin (utóbbira tippelek), de nem lenne költséghatékonyabb neked, ha szimplán olyan helyre raknád a meglévő eszközöket, ahol nem látszik?
4K+10bit képes lejátszó már olyan ki méretben is van, amit nem nehéz egy TV hátuljára valahogy felrakni és ha a TV-d tudja a CEC-t, akkor simán tudod a TV távjával vezérelni.
A többi cuccot meg fel-/berakod egy polcra, félreeső helyre, raksz még mellé egy szünetmentes tápot, és letudtad az egészet. Netán inkább azt oldod meg, hogy legyen kábeled a lejátszás helyén, ha jó volt a tippem.
OK, hogy a WD RED csendes egymagában a WD MyCloud-ban, de ha 3-4 HDD-t akarsz pörgetni egy házban, az már teljesen más zajjal fog járni. A rezgésekről meg ne is beszéljünk.
Egy szervert kábellel oda raksz el, ahol nem zavaró az aktív hűtés és a lemezek hangja.Más részről meg a céleszközöket én nem venném ki a rendszeredből.
A szerver legyen csak szerver - azaz fájltárolás, torrent, TV-szerver, egyéb szerver fusson csak rajta, de az AP funkciót meghagynám a routernek, mert arra van.
A többi eszköz így eladható, vagy használható másra.
Asrock J4205-ITX azért ilyen drága, mert még csak most került a boltokba. Jelentős árcsökkenésre szvsz. ne számíts, nézd meg az elődje hol kezdett, mennyit mozgott az ára és most hol van.
Max. annyit fog "normalizálódni" az ára, hogy 40 alatt lesz max. 1-2 ezressel, vagy valamilyen akcióban még pár ezressel olcsóbban be lehet majd szerezni, de akkor is 35 feletti összeg lesz a számlán.
J1900-as lap van 20-25 között, mert az kb. mindig is annyi volt.Szóval most mielőtt bármit is vennél gondold át jól, hogy mi is az, ami igazán zavar a rendszerben és mi az az "optimalizáció", amit magad is meg tudsz otthon oldani. Pl. ha nem, vagy nem akarsz Linuxhoz érteni, akkor ne a LibreELEC-re alapozz, mert az arra van kitalálva, hogy futtassa a Kodi-t, meg a kiegészítőit.
Amire neked - a leírásod alapján - szükséged van, az egy épített médiaszerver, amit NAS/szerver OP rendszerrel fogsz tudni megcsinálni (pl. OpenMediaVault), nem Windows-zal, vagy LE-vel. Céleszközre célszoftver.
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #45490 üzenetére
Elsődlegesen nézzük a vasat: a 4k, 10bit miatt jelenleg ezt csak a J4205 tudná, vagy majd a megjelenő Kaby Lake procik. A tud-e RAID-et kérdésre nem a hardver a válasz, hanem a szoftver. Otthoni felhasználásra szvsz. teljesen jók a mai szoftveres megoldások, gyári NAS-ok is ezt használják.
Amiket felsoroltál, azok az AC-s wifi AP kivételével mind megvalósíthatóak egy gépen.
Fleto93-val (#45493) egyet értek, ehhez Ubuntu Server lenne ideális, mert a legtöbb szolgáltatás, amit szeretnél, az egy ún. headless szervert kíván, így nem kell a GUI-val foglalkoznia külön. Vgyis csak a Kodi-val.Ha van ingerenciád, türelmed és akaratod, akkor Linux + parancssor és neten találsz mindenhez megfelelő leírást.
EGL-es Kodi leírása megadja az alapot, erre kell felraknod a többit, ha már úgy is egy terminált használtál a konfigoláshoz egy másik gépről.
Mindez milyen házban férne el? Hát a 4 HDD kapásból korlátozza a szóba jöhető házak listáját + hogy ha még a TVheadend-hez tunerkártyád is van, akkor azt is bele kell majd raknod a gépbe. Vagy USB-s van? Én - a saját példámból kiindulva - Fractal Design Node 304 házat ajánlanék ehhez. A passzív működést meg szerintem felejtsd el. Sok lemeznek KELL az aktív hűtés!
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #45067 üzenetére
LibreELEC ebből a szempontból szerintem zsákutca. Az csak lejátszáshoz kitalált OP rendszer.
Ahhoz, hogy ki tudd használni jobban a hardver képességeit, meg a tunereket, ahhoz általánosabb OP rendszer kell rá. Pl. rákerestem és találtam, hogy megy rajta az Ubuntu is, vagy a Lakka. Uborkával indulj szerintem. A sima WeTek Play-re 14.04-est találtam (+egy kis segítség).Ha már megy SD kártyáról az Ubi, akkor már nem lesz nehéz telepíteni a szükséges csomagokat/szervereket a célodhoz.
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #45028 üzenetére
Utánaolvastam, kerestem kicsit a docker témának Raspberry-n, Amlogic S905-ön, stb. és agyaltam azon, hogy miért nem Kodi addon-okat használnak, vagy miért nem maguk telepítik SSH-n keresztül ezeket a dolgokat, de igazán jó választ nem találtam rá.
Talán a lustaság, hogy nem az addonokkal kell szenvedni és várni, hogy az addon készítője frissítse az adott kiegészítőt, hanem mindenki magának csinálhat akár saját container-t, vagy az ügyesebbek simán megosztják az általuk létrehozottat és az működik másnál is, más vason.
Így lehet pl. használni torrentezésre ezeket a mini-gépeket, mert sokszor erősebb bennük a proci, mint egy alap NAS-ban, és ha már letöltésre használják, akkor miért ne pakolnának mellé egy DLNA szervert, egy Spotify Connectet, stb. Szóval igyekeznek maximálisan kihasználni az olcsó kütyüket.
A közös adatbázis esetében azt olvastam, hogy egy headless-kodi szerveren való futtatásával oldják meg, hogy a médiatár frissüljön automatikusan és ne a kliensek csinálják ezt. Így tényleg a klienseknek csak a lejátszás a dolga, meg a médiatár megmutatása. Kicsit olyan eredmény lesz belőle, mint a Plex mondjuk, csak kicsit másképp.
De úgy látom ez a jövő: minden átköltözik egy szerverre az otthonokban is, mindent elintéz egy központi gép, nekünk csak annyi lesz a dolgunk, hogy telefonon, tableten kiválasszuk, hogy mit akarunk nézni, hallani és hogy hol.
Pl. kedden jelentette be Gugli a Chromecast Ultrát. Ha ez már kadenciahelyes lesz, akkor a Föld népességének bőven megfelelő megoldás lesz. TV mögött elrejthető, újabb TV-kből a DD, DTS továbbküldhető egy AVR-nek, vagy bármilyen hangcuccnak. Problem solved.
Advanced Kodi user-ek a szerveren megoldják a TV adásokat is, így a felvett sorozatok is szépen bekerülnek a médiatárba és kész is a házi "on-demand" videótár.
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #45023 üzenetére
Röviden: alkalmazás virtualizáció.
A klasszikus virtualizáció esetében egy egész gép hardverét kell virtualizálni, amire még rakod a szoftvert is. Ez elég nagy számítási igényű feladat, sok erőforrás kell hozzá, viszont maximális szeparációt biztosít az egyes alkalmazások (szerverek) között.
A Docker egy olyan szoftveres platform, ahol csak adott (általában egy) alkalmazás virtualizációja történik csak és a Docker konténer tartalmazza hozzá azt a szoftveres körítést, amivel futni tud az adott alkalmazás. Természetesen a szoftveres alapokat a host OP rendszer adja, így pl. Linuxon csak Linuxos Docker container futtatható, mivel ugyan azt a kernelt és alap rendszert használja mindegyik Docker container. Megvan ugyan a szoftveres elkülönítés, de ez nem olyan mértékű, mint a teljes hardveres virtualizáció. Ez a kompromisszum benne. Viszont nagyon kevés erőforrást eszik, nagyon gyorsan indítható egy új Docker image és nagyon gyorsan le is állítható/törölhető, több klón futhat egyidejűleg, egyszerűbb egyik szerverről a másikra migrálni (áthelyezni), szóval dinamikusabb felhasználást tesz lehetővé.
Csak érzékeltetés képen: egy Raspberry Pi-n 2500 web szerver alkalmazás futtatásával nyertek egy versenyen.
Elég sok alkalmazáshoz jó, pláne ha valaki csak kísérletezni akar otthon kódolás közben, pl. csinálni akar egy honlapot és hozzá kell még pár szerver alkalmazás, amiket (repoókból) letölthető Docker image-ekből gyorsan létre lehet hozni, nem kell vesződni a telepítéssel, konfigolással.
Ilyen Docker image-ből fut tudtommal az is, amikor Google Drive-ból megnyitsz böngészőben egy Word dokumentumot és egyből tudod szerkeszteni. Na ehhez az egyik Google szerveren elindul egy Docker image, aztán, ha végeztél és mentetted a doksit, akkor törlődik is.
Az LXC az a hardveres virtualizáció és a Docker között van, talán a Docker-hez közelebb. Szintén szoftveres környezetet virtualizál, de a kernel használat közös itt is.
A Docker a Microsoftnak is megtetszett, ezért lesznek (már vannak) Win-es Docker image-ek is, és a fentieket el lehet majd játszani Windows Server környezetben is, pl. a nemrég véglegesítődött Win Server 2016 egyik telepíthető változata a (Core) Nano Server, ami tulajdonképpen csak Docker image-ek futtatásához jó. Távolról menedzselhető (ún. headless) szerver.
-
TCr
veterán
válasz
envagyok #43921 üzenetére
N-es wifi (router és laptop egyaránt).
Az elméleti sávszélességének bírnia kellene, nem?
Kipróbálom majd kábelen is, ez eszembe sem jutott.A többi észrevételemre van esetleg hozzáfűznivalód?
(#43922) Celtis: nem vélemény, hanem tapasztalat. Nem fikából írtam, egy normál hangvételű diskurzust szerettem volna ezzel kapcsolatban elindítani.
-
LLKobe
veterán
válasz
envagyok #43089 üzenetére
Üdv!
Pi-n OpenElec alatt lenne egy problémám, de már nincs ötletem, segítsetek légyszi.
Samba megosztást szeretnék kívülről elérni. Pi-n samba engedélyezve, routeren átengedve a 139-es és 445-ös port, és kívülről szeretném eléni a samba megosztást:
\\külső ip
windows explorerbe beírva. így be kéne jönnie a pi-n lévő samba share-nek.
Az én htpc-men ez gond nélkül megy, a rokonom pi-jén nem
Pi-n is a fent említett két portot kell kiengedni a sambának?Előre is köszi
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #42732 üzenetére
Nálam két pi2 volt, most az egyiket eladtam, és kicseréltem asrock beebox-ra.
Általában 25-40GB BD-ket nézek. Mindegyik lejátszó WDMyCloud nasról játszik, és tökéletesen teszi a dolgát.
A HD hangok is mennek, annyi a különbség, hogy a pi2 kicsomagolja multichannel pcm-re. Csináltam pár tesztet a bitstreames passtrough és az onboard decoding to pcm között. Nem hallottam semmi különbséget. Csak annak nem jó a pi, aki a film helyett inkább az erősítő kijelzőjét nézegeti.
Képminőség terén mindkét cucc nagyon jó, a pi2 ott sem vérzik el.
A hdmi cec is jó dolog, igaz beeboxxal is megoldottam, mert az avr távja tanítható, a beebox-ban meg van infra vevő.
Nálam döntetlen. -
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #42659 üzenetére
Én multiboot gépként használom az N3150-es HTPC-met, így nálam OE kizárva, csak az Ubuntu Server-re felrakott Kodi-t tudom használni, ami szerintem ugyan úgy megkapja a legfrissebb fejlesztéseket, mint az OE.
Ez a fritsch-féle fejlesztés, ami ezeket a repo-kat használja:
repository ppa:wsnipex/vaapi
repository ppa:wsnipex/xbmc-fernetmenta-masterUbuntu Server-t könnyű felrakni Windows után, és parancssorból simogatható, frissíthető, stb. Én már megszoktam.
Stabilitás eddig meggyőző számomra, persze előfordulnak apró anomáliák (pl. nem indul el a hang a képpel együtt, de akkor is egy stop/start után már jó, de pl. sohasem fagyott még meg), de ezek mind alpha kiadások. Ez benne van a pakliban.
Kb. már fél éve használom ezeket és ha nem piszkálnám folyton a gépet, akkor kb. annyi nyűgje van, mint egy gyári médialejátszónak.
Csak éppen olyan fejlesztéseket kapunk így ezekkel, hogy csak nézek, mint a moziban.
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #42612 üzenetére
Az EGL-es Ubuntu Server verzió, vagy az erre épülő OpenElec van rajta?
Wifit az sajna magadnak kell majd heggeszteni rá, de Ubuntu Server alatt szerintem nem lesz nagy gond.
Az Onkyo tanítható távját nem tudod a gyáriról infra alapján belőni?
Írtam, hogy ezzel a h.265/HEVC megy, de csak 8 biten. FullHD-re tökéletes, meg alatta is. A részletes beállítások a sokszor linkelt fórumban le vannak írva.
-
Celtis
veterán
válasz
envagyok #42593 üzenetére
Igen. A Kodi fórumon azt olvastam, hogy 16-os Kodi (Jarvis) már átállítja a kimenetet 4k-ra, ha olyan a forrás.
Pont amit szeretnél.Then "Adjust Refreshrate to match video on start / stop" with a recent Jarvis Nightly Build. Then it will automatically switch up the resolution to 2160p whenever you watch something > 1080p.
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #42593 üzenetére
Hát, azt csak úgy tudom elképzelni, hogy 4K előtt átállítod a felbontást, már ha támogatja a megjelenítőd, mert csak akkor jön elő (próbáltam). Amúgy SD, 720, 1080-as tartalom mellett is hagyhatod 3840x2160-on, mert ilyen felbontásra is simán felskálázza neked.
sd-re írható .img fileok ~ itt most az Openelec verziókra gondolsz? Azok itt elérhetők.
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #42589 üzenetére
Azért, mert jelenleg csak a fejlesztés alatt levő 17 alpha változat ("EGL-es Kodi") képes az egyedi Intel driverével a Braswell (pl. N3150, N3050, N3000) IGP képességeinek kiaknázására, ami főleg vegyes felbontású tartalom esetén jöhet jól, és akár már bele lehet vele kóstolni a 4K-ba is.
Pl. SD(!) tartalom esetén képes a Lanzos3 skálázásra, míg az előd Bay Trail (pl. J1900) IGP csak Bilinear-ra.
Tapasztalatom szerint tényleg elég jól végzi a dolgát.Még nem tökéletes működés szempontjából, de egészen használható részemről.
És nem mellékesen egész jó kis zenelejátszós szoftvert is rakhat rá az ember, így egész korrekt hangminőséget is el lehet vele érni (link).
-
Patice
Topikgazda
válasz
envagyok #42584 üzenetére
Filmes szempontból nincs különbség az N3000, 3050, 3150 között, mivel mindegyikben ugyan az az IGP van, a proci rész más csak.
N3150-nel van tapasztalatom csak, annak alig megy a 4 magja Kodi-val. Az IGP dolgozik nagyrészt.
N3000-es a 4W TDP-vel passzívan elvan, ezért mertem ajánlani, akár audio célú felhasználásra is.
A BeeBox meg egy nagyon kompakt kis cucc, gyári médialejátszók helyett a nemsokára megjelenő 17-es Kodival patent lesz.
Nekem is fáj egy ilyen gépre a fogam, bár az anyagi helyzetem miatt inkább megvárom az ~ 1-1,5 éven belül megjelenő utódját, amiben már nagy valószínűséggel lesz 10 bit támogatás is
De fullHD-ra, 4K-ra 8bit-ig és HEVC-re már most is jó a kis Braswell.
-
válasz
envagyok #42567 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, ha ugyanarról a VGA-ról ment ki két helyre a jel, akkor csak az egyik kijelzőt volt képes tearing effect mentesen kezelni a másikat lehetetlen volt normális működésre bírnom. A VGA egy R9 270, egyik HDMI másik DVI, természetesen az akkori legfrissebb hivatalos driver-el. Most mivel HTPCként üzemel, így csak a HDMI kimenete van használva az is az AVR-re és majd az osztja szét a projektor-TV-re auto üzemmódban.
-
stigma
addikt
válasz
envagyok #42467 üzenetére
az volt az első, router-ek újrandítva(Van egy Modem + router ami a "Tréhome" netjét fogja és Bridge módban van egy másik routerem ami pedig a stream miatt van (AC1900 + 5GHZ miatt) )
Viszont furcsa még az hogy Kodiban most adtam hozzá egy mappát és a The TVDB - Kodi addon - nem válaszol mert nem tudja netről betölteni az adatokat. Majd kipróbálok a másik addont amiben a filmadatbázis van.
-
bozsozso
őstag
válasz
envagyok #42267 üzenetére
Az rendben, de most egyelőre ezzel sem bírok. Amikor mysql-ben megjelenik egy Myvideos99 nevű adatbázis, tehát úgy néz ki létrehozza, akkor a kodi főmenüben csak időjárás, beállítások és kilépés van, tehát sem az eddigiekben használt filmek sem a sorozatok nem jelennek meg. Kitörlöm az advancedsettings.xml-t akkor visszaáll minden, de nem is a mysql adatbázist használja.
szerk.: egyelőre azt sem értem, hogyan kell történnie az adatbázis mentésnek.
-
Celtis
veterán
válasz
envagyok #41873 üzenetére
Felejtsd el a port.hu-t.
Tartalom forrásnak a tmdb-t állítsd be. 99.9%-ban van magyar leírás. Ha esetleg belefutnál olyan filmbe, aminek nincs magyar tartalma, akkor egyszerűen beregelsz a tmdb-re, bemásolod valahonnan a magyar leírást, és egy nap múlva a HTPC-ne be tudod frissíteni. Te is jól jársz és a közösségnek is adtál valamit. -
hm15
senior tag
válasz
envagyok #41818 üzenetére
AM1H-ITX DVI kimenetét egy teljesen standard DVI-HDMI kábellel kötöm TV-re. Kép és hang is átmegy rajta, de hang csak akkor, ha a lap HDMI kimenete amúgy inaktív, ami nálam annyit jelent nincs használatban a vetítő-erősítő. Egyszerre csak egyiken megy hang, amelyiket bootolásnal aktívnak érzékeli. Ha a HDMI jel aktiv, mert az erősítő előbb lett bekapcsolva, tiltja az audió DVI-t.
-
woodworm
veterán
válasz
envagyok #41640 üzenetére
Nem erről van szó.
A kliensek lekérik egymástól a statisztikát és elsősorban azoktól töltenek le, ahol megvan a torrent 100%-a és jó sebességgel tudják kínálni. Ha nem töltöm le a teljes torrentet, attól még teljesen meg tudok felelni a seed szabálynak, de szinte semmit nem adtam vissza.
Azt lehet mondani, hogy "kisnetes" vagyok, bár már egész jól megemelték. Az 5Mbites visszirányommal kb. felment 1TB, míg azon sír mindenki, hogy alig van adatmozgás.Abbahagyom mert ez kezd itt elég off lenni.
-
PuMbA
titán
-
Froclee
őstag
válasz
envagyok #39072 üzenetére
OpenElec-ből stable a 6.0, a sima windows-os kodiból még a 15.2 van jelölve stable-nek.
Szerk.: most nézem, hogy OpenElec 6 = Kodi 15.2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest