- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lajos75 #52256 üzenetére
Engem annyiból zavar, hogy felesleges egy fixen rögzített hardver esetében, és csak potenciális hibaforrás. De egyébként is, nálam folyamatos pörgésre vannak állítva, és mindig van pár kb seedem, hogy véletlen se álljanak le. Tudtommal, ez növeli az élettartamot. Pontosabban, a sok megállás/újraindulás csökkenti.
-
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43821 üzenetére
Ja, értem, akkor az jó, mert 80 fokon izzad
Feladom a számolást, mert nem nagyon tudom, hogy mennyit fogyaszt egy alaplap, high-end Z97 chipsetes alaplapok között 20W különbség is lehet tesztek alapján, de az Aida64-es W számaiddal és 10W alaplappal számolva (5W csak a chipset TDP-je, ez hivatalos Intel adat és ebben nincs benne az integrált hangkártya stb.) 62W jött ki
Szüleim processzorának idle 3W-ja addig is szerintem teljesen hihető ennek fényében, amíg be nem szerzek egy mérőt én is
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43817 üzenetére
Ja, hogy úgy... neked még nem Skylake processzorod van, hanem Haswell, nézek róla tesztet, mert fogalmam sincs, hogy annak mennyinek kell lennie a fogyasztásának. A Aida64 kiírás mindenesetre tényleg érdekesnek tűnik. A gyári hűtő egyébként jó rossz...80 fok... azt a mindenit
TA68: Nem tudom, hogy dob-e a Furmark még a fogyasztásra, de nem biztos
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43801 üzenetére
Nem kamu, nézz fogyasztási teszteket Intel processzorokról
Például itt van ez, Core i5 6500-ös gép 42W-ot fogyaszt teljes terhelésen és csak pillanatokra ugrik fel 56W-ra és ebben benne van az alaplap, processzor, vinyó. Például az általam birtokolt Intel G4400 TDP-je 54W és pont ugyanannyit fogyaszt teljes terhelés alatt, mint az AMD 25W TDP-jű Athlon 5350-e
TA68: Nálam a Kaveri processzornál hihető adatokat mutat, mivel 65W TDP-nél pont 65W-ot ír ki teljes terhelésnél, 45W TDP-nél pedig annyit
Továbbá ugyanazzal a processzor hűtővel az AMD 15W-ját 800RPM-en hűti le 40 fokra, míg az Intel 3W-ját 300RPM-en 35fokon tartja
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43798 üzenetére
Igen
pitepeti71: A fogyasztás, mint érték engem se zavar, viszont az a probléma, hogy a fogyasztásból következik a ventilátorok hangossága és a melegedés is, ami már annál inkább gond. Egy 40 foknál melegebb gép hamar befűt egy kisebb szobát
40 foknál tartani egy Intel gépet könnyebbnek néz ki, mint egy AMD-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- GTA V
- Napelem
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Delta Force (2024)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S95CAT) 165CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ%
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S90C 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN900D) 190 CM NEO -QLED SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN85DBTXXN) 165CM 4K NEO-QLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3342
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest