- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery2123
őstag
Na csak rá vettem magam, hogy a 15.10-es ubuntu rendszerem végleg kidobjam és 16.04-re térjek át. A szerencsém, hogy új hdd-re megy az új rendszer így amig nem állítok be minden rajta (kodi, samba, transmission......) addig csak a régi hdd -t visszadugom és kész is.
Ez történ most is, mert a Intel VAAPI howto with Krypton v17 based on Ubuntu 16.04 server leírása alapján beállított kodi sajnos nem az igazi. Nem is a kodival van gond, hanem, hogy a full rgb miatt hiába állítom a tv-t a film lejátszásánál a sötét jelenetek túl sötétek, és olyan mintha le is venné a fényerőt a kodi ilyenkor.
Mit lehet tenni mert nagyon idegesítő. Persze az alap beállításokkal full rgb nélül rendben van minden, ezért gondolok arra, hogy csak valami beállítás gond lesz a kodiban....
Valakinek valami ötlet?
-
gery2123
őstag
válasz
Plasticbomb #42481 üzenetére
Erre nekem ott a PlayStation
-
gery2123
őstag
válasz
stigma #42466 üzenetére
"Itt lehet a torrent oldalal lehet a gond mert egy másol oldalról seedel rendesen. Ötlet?"
Ha másik oldalról megy rendesen akkor már meg is válaszoltad a kérdést.illetve a beállításokat nézd át, ki tudja hány torrent van engedélyezve.
A wines smb megosztást nem ismerem annyira, azt lehet a win 10 topicban kéne megkérdezni.
Mi lenen ha fixre felcsatolnád az openelecben az smb meghajtót? -
gery2123
őstag
válasz
djnice #42160 üzenetére
A hálózatot ha megfogja okés, pláne ha full sávszéllel töltesz lefelé. Ugye ilyenkor nem sok marad a többi gépnek és az ssh is lehet lassú.
Na de, hogy a gépet is megfogja? Milyen net? azért az ssd sebességét nem hiszem, hogy feszegeti a letöltés. Persze, ha lentebb veszed a letöltési sebességet, akkor marad majd tartalék. Nálam úgy van beállítva a transmission, hogy napközben 8-23-ig a sávszélem felét kapja meg, így nem igazán venni észre, hogy töltök. -
gery2123
őstag
válasz
Blabcsi #36729 üzenetére
Ugyanez van nálam is, miután a kép kikapcsol nincs hang. Pedig nekem is be van kapcsolva, hogy a hangezköz maradjon éberen. De már írtam régebben is, hogy ez a gondom és csak local film, sorozat esetén van jelen. Online film megy, zene megy.
Ubuntu szerver + Kodi. Mondjuk a hétvégén tuti, hogy újra fogom rakni az egészet, aztán kiderül. -
gery2123
őstag
válasz
gurabli #36491 üzenetére
Hát az elején még amikor felraktam minden jó volt. Valamikor télen.
De utána egy jó hétre ugyan ez volt, de nem volt időm akkoriban filmezni és nem foglalkoztam vele. Aztán arra lettem figyelmes, hogy semmi baj nincs, minden megy. És ez eddig tartott, amíg nem frissítettem a kodit is 15.0-ra. Szerintem valami az ubuntuval lesz. Lehet jó lenne nekem is a 15.04.....csak valahogy nincs kedvem majd újra rakni ha kijön a 16.04 lts. Hmmm......
A hang beállítást néztem, de semmi ilyesmi dts... Nincs belőve mert mezei Samsung tv megy a hang. -
gery2123
őstag
válasz
gurabli #36486 üzenetére
Egyelőre nem cserélek mert lusta vagyok újra állítani mindent befelé.
Mondjuk van egy fura dolog amit nem értek, mert ha a kép kikapcsol és utána felélesztem a rendszert nincs mindenütt hang.?
Nem értem, mert zene megy, online film megy, de a gépen lévő sorozatoknál és filmeknél nincs hang. Miközben a rendszerhangok ugyanúgy mennek. Csak restart segít. Valaki hasonlít tapasztalt már Kodi alatt?
Lap asrock Q1900 itx! -
gery2123
őstag
válasz
bajnokpityu #36480 üzenetére
Az a baj a mint - el, hogy nagyon sok a felseges dolog rajta. Sok a desktop app aminek semmi értelme, hiszen csak a Kodi indul plusz háttérben a daemon ami kell. SSH, torrent, smb,.....
Nálam is ubuntu 14.04 szerver + Kodi a felállás, de tenni fogok egy próbát a kodibuntuval is, ott viszonylag kevés a "szemét" -
gery2123
őstag
Azért ne vicceljünk már. Ha egy ilyen procit egy full HD video és netezés megfektet akkor ott nagy a baj. Nálam a régi laptopon p9400 hd4500 intel vga-n is ment a net és a full HD. De rövid ideig használtam j1900 procit desktoppal (ami azóta szerver + medialajetszó) és nem volt gond ott se. Azért erős túlzásnak érzem azt, hogy i5 alá ne adja.
-
gery2123
őstag
Nekem is hasonló a kicsike,de nincs második monitor és desktop. Csak a Kodi megy és torrent, smb,...
Meg vagyok vele elégedve, teljesen rendben van. Használtam desktopként is egy kicsit, és nem éreztem, hogy gyenge lenne.
Ja nekem nem arch, hanem ubuntu szerver megy. (ezt valószínű, hogy cserélem fedora/centos szerverre) -
gery2123
őstag
válasz
MasterMark #34728 üzenetére
Tényleg! Akkor elég jó alternatíva az FM2! Igaz nekem 7/27 kicsit sok lenne még a fogyasztás, de idle nem eszik azért annyira. (j1900 bőven elég nekem
)
-
gery2123
őstag
A 4K miatt FM2 vonalon gondolkodnék, de az nem a fogyasztás bajnoka (max 65/90/100W TDP-es vannak) persze nem folyamatosan annyi.
###
Persze Celtic által mondott eszköz is jó lesz, de tényleg nagyban függ a 4K-tól. Ha nem most lesz akkor érdemesebb egy kevesebbet fogyasztó procit venni aztán majd cseréled.
-
gery2123
őstag
válasz
MaCS_70 #34712 üzenetére
valóban profi linuxos batárom szerint "biztosan meg lehet oldani, de Linuxon nem csinál ilyet az ember".
Mivan?
Mi az hogy nem csinál ilyet az ember. Nekem ubuntu szerver van fent és alapból a Kodi jön be, semmi felesleges. (köszöni szépen jól van lassan fél éve) 7/24 be megy torrent, smb, Plex fut a háttérben és kész is. Linux alatt azt csinálunk amit szeretnék.
###Kodibuntu-ra hogy nem tudsz feltenni böngészőt? Kijelentkezel és vissza a desktop felületre. Ott kell lenni böngészőnek. Ha nincs akkor is egy perc és van
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-next
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox##
Ha Chrome kell akkor pedig wget letöltöd és dkg - i telepíted.
###
Melorin: hálón keresztül megy a film, vagy közvetlenül a htpc található?
Ha wifin megy akkor lehet, hogy nem képes betöltetlen normálisan a hálózat miatt! -
gery2123
őstag
válasz
MaCS_70 #34708 üzenetére
H gépként is használni akarod akkor Lubuntu, vagy Xubuntu raknék rá(de mehet fedora, arch...ami könnyebb) és ki lehet szépen választani bejelentésnél, hogy Kodi indító menjen.
Vagy linux server és rá a Kodi, de akkor nincs böngésző.Sajnos a stick már más kérdés, de ott egy kicsit pontosabb adatok után hátha tudunk segíteni, de ezt már majd a Linux topicban.
-
gery2123
őstag
Valakinek van még olyan problémája, hogy ubuntu14.04 szerveren, ha a kodit nem használom egy darabig (1 óra kb) akkor nincs hang?
Mivel 7/24 megy így be van állítva, hogy 5 perc után kapcsoljon ki a képernyő. Ha távval felélesztem, akkor minden szép és jó de nincs hang. Csak az újraindítás segít rajta.
Kodi 14-el kezdte, aztán felraktam a 15-t és minden jó volt azzal egészen eddig. Csak nem tudom, hogy az Ubuntu vagy a Kodi a hibás? Másnak hasonló tapasztalat? -
gery2123
őstag
-
gery2123
őstag
Érintésre forró! Na de ha a hőmérséklet nem olyan vészes akkor meg. Szerintem az emberi bőrnek érzetre már az 50-60 fok forró, míg a CPU max hőfoka mennyi is.? Persze nem jó ha folyamatosan magas hőfokon van, de az 50 nem vészes. Nekem se hideg a j1900.
Hátha jön még valaki akinek van 5350 és ő is tud valamit mondani ezzel kapcsolatban. -
gery2123
őstag
Távirányítóvá tenni?
Ha jól gondolom, akkor hogy lehet irányítani? Van olcsó táv eBay vagy ha van okos telefon akkor yastee és tökéletes távirányítód lesz.
Sw: nekem ubuntu14.04.2 lts szerver fut rajta, smb fájlmegosztás az otthoni hálózaton, transmission torrentnek webes felülettel, Plex media szerver, és Kodi (xbmc) fut rajta. Alapból a Kodi bootol a többit pedig SSH keresztül érem el.
Azt, hogy az xpenology +xbmc együtt megy e...jó kérdés.
Hang kimenet pedig egy jack rca kábel átalakítóval meg lehet oldani. -
gery2123
őstag
Elméletben kevesebbet fogyaszt a j1900, de ha több vinyo lesz rá kötve akkor én inkább a sima q1900 ajánlanám, igaz nincs DC de egy jobb panel vagy pico táppal egy több hdd rendszernek inkább való szerintem. De ha van otthon egy 300 fsp akkor minden bajod meg van oldva. Az asrock Q1900 itx 25k és egy nagyon jó lap passzív hűtéssel.
Inkább neked kell azt el dönteni, hogy mennyire akarsz néma gépet építeni. -
gery2123
őstag
Szerintem A4 5000 vagy j1900 a legjobb választás számodra. Az, hogy melyik szinte mindegy. Egy kicsit jobb az AMD htpc - t, az Intel meg nasként.
Nekem intel j1900 van és htpc nas kombót csináltam belőle. Meg vagyok vele elégedve, de akkor még nem igazán volt a4 5000 passzív (mondjuk most ne nagyon van) Én nem fogok cserélni az tuti.
-
gery2123
őstag
-
gery2123
őstag
válasz
rappit4 #33152 üzenetére
Hát én nem tudom ezt az név dolgot. Nekem eddig minden letöltést felismert a Kodi, pedig nem nyúlok semmihez. Úgy hagyom a mappa nevét ahogy le van töltve. Egyedül annyit rendezek, hogy a filmek a filmek mappába a sorozatok a sorozatok mappába mennek, és ugye a sorozatok külön külön vannak. Eddig mindent simán felismert. Nem egyet nem, ott én adtam meg a Kodi belül hogy mire is kéne keresnie.
-
-
-
gery2123
őstag
Na tegnap felraktam a Plex Home Theater ubuntu14.04.1 Lts szerver alá! Akit érdekel linket tudok adni, illetve segíteni abban, hogy hogyan indul automatikusan....
De, nem sokáig tartott az öröm, mert az első film amit próbáltam nem tetszett neki. Nem volt hang se felirat. Nem is értettem, mert webes felületen minden rendben ment. Plusz igen szegényes a kodihoz képest így ment is vissza a Kodi, és a Plex marad a tablet, telefon, webes elérésre! -
gery2123
őstag
válasz
sugarforce #33026 üzenetére
Nem okos a tv.
Ezért is csináltam htpc otthoni szervert egybe. Na de keresgetek akkor. Köszönöm szépen! -
gery2123
őstag
válasz
sugarforce #33024 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mas: ubuntu 14.04 server megy a htpc-n és jelenleg a Kodi az alapértelmezett felület, tehát bekapcsoláskor a Kodi jön be egyből.
Hogy tudom ezt a Plexel megoldani? Nem igaz találok rá példát a neten csak azt hogy desktop környezetben induljon automatikusan. -
gery2123
őstag
válasz
SUPREME7 #33013 üzenetére
Akkor marad a Plexbmc szerintem. Valahogy a Kodi nem szereti a trakt.tv plugin. Ha ott valamit nézek, akkor simán megy a szinkron, de ha trakt.tv jelölök be valamit az az istennek nem jelenik meg a kodiban. Nem értem miért....
Pedig ezt eltekintve nagyon szeretem a kodit. -
gery2123
őstag
Ki használ csak Plex - et? Vagy van egyáltalán olyan ember itt.
Csak mivel tableten telefonon ezt használjuk arra gondoltam, mi lenne ha a htpc is az menne Kodi helyett. Vagy inkább Plexbmc?
Tudom, hogy a Plex kevésbé testre szabható...... -
-
gery2123
őstag
válasz
rappit4 #32455 üzenetére
1. Igen a torrent vezérlést meg lehet oldani mind linux (openelec), mind windows alatt. Utorrent remot, transmission remot, qbittorrent remot.
2. Én nem igazán ajánlanám a több méteres hdmi összeköttetést, mondjuk nem tudom mennyire romlik a minőség mondjuk egy 10m- es kábellel, de nem hiszem, hogy túl jó ötlet.
-
gery2123
őstag
válasz
LLKobe #32439 üzenetére
asrock q1900 itx, 2gb ram, LC power ház+paneltáp, 320gb WD vinyó.
Igaz a 2gb ram nem sok, de ubuntu server 14.04 +kodi+Plex+smb+ftp+transmission (jelenleg 27 torrent) és így eszik kemény 400-500mb.
lap: 24k
Ház táppal: 12k
Ram: 3k
vinyó: 4k
összesen: 43k volt. Sajnos a vinyót nem tudom belerakni a házba mert csak 2,5" fogad, így az azon kívül van, de tervbe van egy 1TB noti vinyó. Ez nekem megy jelenleg 7/24-be és nagyon szeretem. Amire kellett arra tökéletes.Hang nincs, a fogyasztás is elenyésző........
.......távirányítóra nekem ott a yaste és a plex app is.
-
gery2123
őstag
válasz
Hoqspok #32433 üzenetére
Ha nincs szükséged laptopra, akkor szerintem nem túl jó ötlet. Nekem egy HTPC nem laptop, hanem a TV mellett, alatt lévő igényes eszköz. Vagy egy eldugott valami.
Egy laptop meg egy laptop. Persze, ha szükséged van rá akkor mért ne, de azért egy jó kis HTPC ki lehet hozni 70k- ból is, vagy olcsóbban.
-
gery2123
őstag
Ma van egy olyan gondom, hogy tegnap újra raktam az Ubuntu Server és a Kodi....
Plex. :minden jó megy, azonban hiába telepítettem a trakt.tv plugin nem listázza ki. A szerveren ott van a megfelelő helyen de a webes felületen nem látni. Pedig mindent úgy csináltam mint azelőtt. Nem értem. Valakinek valami ötlet? -
gery2123
őstag
válasz
asanotadanob #32299 üzenetére
Akkor bízony megnézem azt a plug-in magamnak hátha jó lesz vele.
-
gery2123
őstag
Kodi trakt.tv addonnal kapcsolatosan lenne egy kérdésem.
Miért van az, hogy ha a kodiban nézek egy filmet, sorozatot és "nézett" lesz az a trakt fiókomban ott van. De ha a trakt fiókomban jelölök be valamit az a Kodi-ban nem jelenik meg. Valakinek hasonló?
Ez azért lenne lényeges, mert tegnap felraktam a Plex szervert - et arra az esetre ha nem otthon vagyok, ott is van trakt plugin, és szépen megy is a szinkron, de ha ott egy sorozatot megnézek az a kodiban nem kerül jelölésre -
gery2123
őstag
válasz
HwAdokVeszek #32020 üzenetére
Mondjuk azért a transmission-daemon nem célszerű root ként nyomni szerintem.
Itt egy nagyon jó kis leírás. Bocsi de mobilról vagyok.
http://www.htpcbeginner.com/install-transmission-web-interface-on-ubuntu-1204/ -
gery2123
őstag
A házat azt bizony felejtsd el. Nem ennek a konfignak való az. Táp szerintem lehet nagyobb is, mert a plusz jól jön. Az oké, hogy ennyit nem fog enni a rendszer, de azért nem árt egy kicsivel erősebb szerintem.
Olcsóbb lap nincs esetleg? Olyan is jó ami nem DC és pico psuval csinálod. Mondjuk én nem adnék ennyit egy lapért. -
gery2123
őstag
-
gery2123
őstag
Itt is megkérdezem!
Asrock Q1900 lap hdmi összekötése a tv-vel.
Ubuntu14.04.1 server fent, Kodi fent és nincs hang? Sikerült már valakinek hangot varázsolni?
Nem server alatt ki kellet választani a hangforrásnál de itt nem igaz sikerül.... -
gery2123
őstag
válasz
generic #31582 üzenetére
Milyen transmission? GTK vagy daemon? A GTK felülettel egyszerű. A beállításoknál jelöld be a távoli elérést, és akkor az IP cím és a 9091 port a böngészőbe meg fog jelenni. Pl: 192.168.xxx:9091
Ha bárhonnan el akarod érni, akkor pedig DNS cím... De az már egy másik tészta. -
gery2123
őstag
Asrock Q1900 itx, ház, pico psu, 2gb ram, winyo.
Nekem ezek összesen 43k kerültek. Igaz a vinyo és a RAM használtan van véve de engem nem zavar. Nekem lc power ház van táppal együtt, mert az az egy komment nem érdekelt az iponon hogy neki már hány lapot nyírt ki. De összesen 43k. Linux alap, ftp,smb,torrent +Kodi fut rajta. 10 emelet panel lakás és terhelés alatt eddig max 55-60fok volt a hőmérséklet. Semmi venti zajtalana. Csere lesz de csak egy noti vinyo lesz a 3,5" helyett. Alaojáraton 40 fok körül mozog a hőmérséklet. Teljesítmény nekem megfelelő, nem is akartam nagyobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest