-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kungzi
veterán
Üdv
Kérnék szépen egy kis segítséget. Kodit használok, de sehogy se tudom beállítani egy adott gombra a távirányítón az audio hangsáv és felirat váltást. Valaki megtudná nekem mondani hogy állítsam be a key editorba? Köszönöm
-
kungzi
veterán
Dvbviewer-t hogy tudom beállítani kodi alatt? Digi DVB-C a szolgáltatóm. Köszönöm.
Valami részletes magyar leírás jó lenne. Köszönöm -
kungzi
veterán
válasz
megema #42245 üzenetére
Azért, mert a legtöbb mozifilmet szélesvászonra 21:9 képaránnyal rögzítenek 2:35:1, 2:39:1, 2:40:1 aránnyal és nem 16:9-ben 1:78:1 arányban.
21:9-nél lesz alul-felül fekete sáv, 1:78:1-nél nem lesz.
Ha 21:9-s tv-d lenne, akkor pedig az 1:78:1-nél lenne bal és jobb oldalt fekete sáv.
Sorozatokat mindig 16:9-ben rögzítenek, mert az jelenleg a hivatalos TV műsor szabvány.
-
kungzi
veterán
Hali
Valaki segítsen már nekem pls.
Újra raktam a rendszert, így a kodi-t is és most bárhogy állítom a távirányítón a hangerő növelés/csökkenés gombokat, csak windows alatt állítja a hangot, Kodi-ban nemPont fordítva kellene. Már annyira el vagyok keseredve, hogy sehogy se akar összejönni, hogy mindjárt belevágok egy kést a gépbe
Pls valaki
HP MCE Remote van windows 10-el
-
kungzi
veterán
üdv
valaki tudna nekem abban segíteni, hogy az mce távirányítón hogy tudom beállítani a hangsáv és felirat váltást Kodiban? Keymap editort felraktam.
köszönöm
-
kungzi
veterán
válasz
MasterMark #37068 üzenetére
Ami az alattad lévő linken a best buy résznél van. Tekjesen jó. Nagyon szép minősége van és szépen vesz fel. Ajánlott.
-
kungzi
veterán
üdv
Digi (DVB-C) TV-t néznék kodiban. Melyik progit ajánljátok? Felvételre is ajánlhattok valamit. Köszönöm
-
kungzi
veterán
válasz
MasterMark #36995 üzenetére
Igen, jól tudod.
Vagy a totalmedia theatre is letudja őket játszani.
PowerDVD
ArcSoft TotalMedia Theatre -
kungzi
veterán
válasz
kungzi #36896 üzenetére
Valaki pls, aki win 10-t használ segítsen már, mert az őrületbe kerget ez a dolog. Tehát win 10 + kodi 15.1 van a notebookon. Hdmi-vel van a tv-re kötve a cucc. Alaplapi intel hd videókártyával, van benne egy dedikált vga is. Na már most kiterjesztett képernyőre van állítva a noti, így a tv-n megy a kodi, a noti-n meg tudok dolgozni. Na már most, ha filmet nézek és kikapcsolom a noti képernyőjét az fn+f7-el, akkor kikapcsol a tv képernyője is. Erre kellene valami megoldás. Előre is köszönöm, aki tud tud vagy próbál segíteni.
-
kungzi
veterán
Win 10 és kodi 15.1 van fent. Plusz a notinak kikapcsolom a képernyőjét (kiterjesztett), akkor elsötétül a tv képernyője is. Köszönöm
-
kungzi
veterán
valaki lépésről lépésre leírná, hogy lehet kodiban beállítani az mpc hc-t? köszi
-
kungzi
veterán
válasz
eastsider #33547 üzenetére
találtam megoldást a kodi aktívvá tételére távirányítón lévő windows gombbal
le kell tölteni az intelliremote progit. Ott a be kell állítani a:
Customize/Start (Green Button)/ Application Event - Location (Kodi.exe-t adjátok meg)/ Learn Code - kéri, hogy nyomjátok meg a gombot, és Apply ChangeA progi fut a háttérben, be lehet állítani, hogy egyből a windows indulással induljon a progi is. Így ha nem menne a kodi-ban a táv, megnyomod a zöld windows gombot és voálá
-
kungzi
veterán
üdv
Megint egy távirányítós kérdés, mit csináljak, ha egyszerűen nem akar sikerülni, amit szeretnék.
A lényeg, hogy amíg nem jön össze a pénz egy komplett tuti kis htpc-re, addig notiról fut a kodi. A lényeg, hogy ha dolgozok a gépen, és elfelejtek a kodi ikonra kattintani, akkor nem érzékeli a kodi a távot. Amint ráklikkelek egyből megy. Olyan, mint ha nem lenne aktív a táv. Na most a táv power gombjára beállítottam, hogy indítsa el a kodi (billentyűkombinációval), ez működik is, de ezzel se tudom aktívvá tenni a kodit. Mindig fel kell állnom a fotelből és noti egérrel rábökni a kodi ikonra a tálcán és voálá. Na erre kellene nekem valami segítség. Előre is köszi -
kungzi
veterán
üdv
a power dvd-t meglehet tanítani, hogy a hp távirányító irányítsa?
-
kungzi
veterán
valaki tudna nekem segíteni, hogy a power dvd-t hogy tudnám rávenni, vagyis a hp távirányítót arra hogy kezelje a progit? előre is köszi
azt nem lehet ebben a power dvd-ben beállítani, hogy a másodlagos kijelzőn jelenjen meg csak a kép és ne az elsőn?
köszönöm a segítséget bárkitől is jön
-
kungzi
veterán
üdv
lett egy hp távirányítóm
azt hogy tudom beállítani, hogy a hangerőt úgy állítsa, mint a yatse? Mert most ha nyomom a hangerőt, akkor a windows hangerő ikonja jelenik meg és állítódik a hangerő, de nekem csak a kodi-ban kellene állítanielőre is köszi
-
kungzi
veterán
air mouse-al van valakinek tapasztalata? Normálisan lehet ezeket is használni kodi-hoz és power dvd-hez?
-
kungzi
veterán
ilyet használ valaki esetleg?
-
kungzi
veterán
hp távirányítón kívül van más ajánlott távirányító, ami itthon is beszerezhető?
[ Módosította: radi8tor ]
-
kungzi
veterán
ez a távirányító, akkor ajánlott?
ilyet nem lehet itthon kapni? nem szeretnék heteket, vagy 1 hónapot várni rá
-
kungzi
veterán
üdv
eljött az én időm, rászántam magam egy htpc építésre
amit tudnia kellene, BD 3D, BD, 10-20-30GB-os mkv fájlok lejátszása
lehetőleg legyen rajta DC-In Jack, mert nem akarom nagy házba rakni, erre gondoltam először
gigabit lan, mert hálózatról lesznek beolvasva a filmek, tehát belső winyó hely csak egy 2,5"-os ssd-nek kell
plusz jó lenne egy 2,5" bluray író/lejátszónak optikai hely
4 vagy 8gb menne bele
win 8.1 lenne rajtaehhez tudnátok nekem ajánlani egy szép kis kompakt házat? ne legyen nagy, de a minősége jó legyen
ja és csak is fekete érdekel
köszönöm előre is a segítséget
-
kungzi
veterán
-
kungzi
veterán
tudnátok nekem ajánlani jó távirányítót kodihoz? előre is köszi
-
kungzi
veterán
Tudnátok nekem fotókat mutatni, hogy nektek hogyan néz ki a tv alatt/mellett a htpc? Nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan is mutat nálatok. Én is komolyan gondolkodok egynek az építésén.
-
kungzi
veterán
köszönöm a segítséget, sikerült
-
kungzi
veterán
üdv
valaki tudna nekem segíteni, hogyan tudnám beállítani a noti-t, hogy a hdmi-n kimenő képen a kodi menjen, de a noti-n attól függetlenül tudjak dolgozni? win 8.1 van a gépen
előre is köszönöm
-
kungzi
veterán
válasz
MasterMark #32280 üzenetére
legfrissebb nvidia és directx driver van fent
-
kungzi
veterán
sziasztok
azt szeretném kérdezni, hogy a kodi-t fel lehet rakni notira? A notim itt van a tv-m mellett, kb 1 méterre. HDMI-vel van rákötve a tv-re. Olyat belehet állítani, hogy a hdmi kimeneten menne a kodi a tv-n, de közbe használom a notit másra?
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest