-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz canniball #23923 üzenetére
A TV-den ki van kapcsolva a túlpásztázás? Mert illene tökéletesen passzolnia.
Ha egyáltalán XBMC-ről van szó, a megoldás az, hogy a képernyő kalibrációt lejátszás közben kell elvégezni. Ugyanis ahány féle képfrissítést használ az XBMC, annyi külön kalibráció tartozik hozzá. Tehát ha megy egy film, és kilóg vagy képarány probléma van, akkor lejátszás közben enter gomb és ott a képbeállítás menü megnyitása, melynek legalján van a kalibrálás.
Azt is meg lehet csinálni, hogy menüben lépegetsz végig az összes használt frekvencián (24, 50, 60), és egyenként kalibrálod, de a fent említett módszer szerintem jobb.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #25574 üzenetére
"Minden frekvenciára külön beállítások vonatkoznak, szóval ott is be kell állítani a túlpásztázást különben kilóg."
És azt hogyan? Emlékeim szerint eddig sem állítottam ilyet sehol."Viszont érdekes, hogy nem láttál különbséget."
Milyen különbséget kéne látnom? Úgy rémlik eddig ennek kapcsán csak egy "panasz" volt: x időnkét egy-egy kis ugrás, amit nem mindenki lát/ami nem mindenkit zavar; vagy rosszul emlékszem?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
drdr
senior tag
Nekem is volt A75 chipset-tel akadozásom. Szerintem magában a chipsetben a hiba... Nekem végül be is adta a kulcsot. Jellemzően, ha hdd műveletet végzett, képes volt megakasztani a rendszer de nagyon rövid időkre.
Amit megnézhetsz, a windows eseménynaplójában van-e hiba. Nekem a raid driver telepítését hiányolta, utána jobb lett, de tökéletes sosem. Lehet hibás volt az alaplap/chipset gyárilag. Amivel még lehet kísérletezni, a biosban kikapcsolni a processzor energia gazdálkodásával kapcsolatos dolgokat, min/max órajel állítgatása...
Persze a fentieket akkor, ha az xbmc biztos jól van beállítva (de gondolom azon már túl vagy)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz LuzZzer #25577 üzenetére
Szerintem jobban járnál egy AMD APU-s megoldással, mivel már abból is van 45W-os megoldás (A10-6700T), ill. 65W-osokból már Dunát lehetne rekeszteni.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Attas
aktív tag
válasz dabadab #25450 üzenetére
Sziasztok!
Van ötlete valakinek miért van az, hogy egyes FullHD-s filmek kicsit be-be szaggatnak? XBMC használok az alábbi configgal. Fura, hogy nem mindegyik. Valamilyen beállítási gond?Alaplap:
CPU típusa DualCore AMD A4-3400, 2731 MHz (27 x 101)
Alaplap neve Asus F1A75-I Deluxe (1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet AMD A75, AMD K12
Rendszermemória 3579 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
DIMM1: Kingmax FLFE85F-C8KM9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
DIMM2: Kingmax FLFE85F-C8KM9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
BIOS típusa AMI (07/19/2012)Megjelenítés:
Videokártya AMD Radeon HD 6410D (512 MB)
Videokártya AMD Radeon HD 6410D (512 MB)
3D gyorsító AMD Radeon HD 6410D (Sumo)Köszi előre is
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
szabi__memo
nagyúr
válasz LuzZzer #25586 üzenetére
Vagy várd meg mit tud, sokan erre várnak, vagy vagyél 8W többletfogyasztással egy E350et. És akkor nincs para. Igaz 3D FP nem lesz
Amúgy meg nem is értem, hogy ha már jópár napja kapható (külföldön főleg), hogyhogy ezek a dolgok még nem tiszták. Érthetetlen számomra[ Szerkesztve ]
-
LuzZzer
tag
válasz szabi__memo #25585 üzenetére
Igen a gép ne legyen akadálya. Úgy érzem megvárom A8-7600-at az tűnik a legjobb választásnak. Viszont az is megeszik vagy 100Wot loadon. Azért kicsit fúrja az oldalamat aza 10W TDPs mobilprocis cucc. Mondjuk egy satakártyával remek kis 4bayes NAS-t lehet belőle varázsolni amivel talán még lejátszani is lehet pár filmet. A picoPSU még mindig érdekel hogy honnan szoktátok beszerezni.
Az élet szép, a világ rossz!
-
törölt tag
Ahogy nálam van beállítva, azaz mikor hogy használom XBMC-n belül, nem mindig az MPC-HC-t. A lejátszóban (pl MPC-HC) beállítottam, hogy a filmek teljes képernyővel induljanak, a frekiváltás is ekkor történik meg. Ha elindítasz egy filmet XBMC-n belül, akkor az MPC-HC már teljes ablakban játssza a filmet és átvált 24p-re. Aktív az MPC billentyűzetkiosztása és minden egyéb, tehát mintha önállóan indítottad volna el. Ha megállítom a filmet, és ezzel együtt bezárom az MPC-t, abban az esetben egyből felugrik, és teljes képernyőre vált az XBMC.
Egy ideig így használtam, de picit lassabb, mint az XBMC beépített saját lejátszója, ami ugye a folyamat miatt érthető is. Viszont kalibrált ICC/LUT profilt használva az MPC+madVR-Jinc-AR egész durva képminőséget tud produkálni, nehéz arról visszalépni. Főleg a kép szélein, színátmeneteknél látványos lehet a különbség, projival nagyon elkalapálja a mai médialejátszókat. Mint ahogy tegnap írtam, normál igényekhez, főleg Full HD mellé szvsz XBMC natív lejátszója is bőségesen elegendő.
XBMC Felkonvertálás:
Gondolom a video kimenetnél kéne beállítást keresgélni, vagy beállítani adott felbontást, de szvsz értelmetlen, a tévé sem fogja jobban megcsinálni.
A madVR kiegészítve lejátszóval mindent kielégítő minőségben képes felskálázni, főleg megfelelő hardveres erővel támogatva.
-
drdr
senior tag
válasz #75912448 #25556 üzenetére
A külső lejátszóval kapcsolatban lenne kérdésem, nem Brazoson, hanem jóval erősebb gépen. Még nem próbáltam soha külső lejátszót beállítani, (lehet hülyén is hangzik a kérdésem) ezért szeretném tudni, hogy ilyen esetben az mpc hc v. PDVD továbbra is ugyanúgy jelenik meg, mintha önállóan indítanám őket? Azaz MPC HC, windows-os ablak, menüsor ugyanúgy látszik vagy a vezérlése pl. billentyűzettel az xbmc parancsait hajtja végre és gyakorlatilag csak egy ActiveX videó komponensként épül be mint lejátszó ablak az xbmc-be?
Ugyanez a kérdésem PDVD-re is hogy teljes pdvd elindul minden sz*** média tárával vagy csak egy ablak/frame jelenik meg?Más: én (lehet) jobban szeretném, hogy a 720p v. 576i/480 videók a natív felbontással menjenek ki az xbmc-ből, aztán majd a tv eldönti hogyan akarja megjeleníteni a maga FHD natív felbontásával. Elvégre tud hagyományos SD és dvd-t is lejátszani.... Van erre valami lehetőség az XBMC-n belül? Azaz mikor frekit vált pl. 24v. 25 v. 30-re akkor felbontást is válthatna.... vagy nem?
-
LuzZzer
tag
Sziasztok!
Régóta van egy HTPCm és most tervezem lecserélni. A minap akadtam erre a kis csodára.
GA-J1800N-D2H nem drága (ipon 19e) vkinek van tapasztalata vele? Egy butított HD4000 van elvileg benne. Aztán tovább gondoltam hogy ott a jó kis PCI-E x1 oda lehetne tenni vmi ilyesmit [link] (amazon 20e). Rajtam kívül vki lát benne fantáziát?
Belefutottam én is Intel-nvida csodálatos hatásaiba, viszont a problémám az APUs megoldásokkal a fogyasztás. PicoPSU-t tervezek és ott egy jól méretezett tápnak bizony megkérik az árát, vagy estleg tudtok vmi olcsó helyet ahol lehet kapni 150Wos PicoPSU-t AC adapterrel?
Válaszokat előre is köszi!Az élet szép, a világ rossz!
-
Celtis
veterán
válasz MasterMark #25564 üzenetére
Váltás a menü és az aktív lejátszás között a TAB gombbal lehetséges. Ez nem skin függő, az XBMC így működik.
-
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #25572 üzenetére
Egyről beszélünk, csak korábban pontatlanul írtam.
Tehát Képfrissítési frekvencia igazítása a filmhez: Indításkor/leállításkor = a fennforgás amit írtam.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #25570 üzenetére
Nem tudom mit értesz helyes megjelenítés alatt, Samsung C530-am van, ez (a net szerint) tud 24p-t, mivel itt azt írtátok az a f@sza kipróbáltam de amáliába ütköztem így kikapcsoltam.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #25568 üzenetére
Biztos az én szemem hibája, de én nem láttam különbséget amikor a 24Hz-et próbáltam. Legalábbis a filmben, a menü az elcsúszott úgyhogy gyorsan vissza is állítottam.
-
MasterMark
titán
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #25566 üzenetére
"Akkor marad a Confluence."
Vagy a gugli.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #25564 üzenetére
Ennyire már nem merültem bele.
-
MasterMark
titán
válasz canniball #25560 üzenetére
Na ez tetszik. Beraktam az Aeon háttereit, és vízszintes menüt, így már egész korrekt lett.
Viszont pár dolog itt is zavar. Lejátszás közben a pause-nál a filmborítót hogy lehet eltüntetni? Lejátszás közbeni gombokat valahogy testre tudom szabni? Meg a felső logo-dátum-idő sávot el tudom valahogy távolítani?
Ja igen meg ami fontos, hogy nincs ilyen most játszott menü, vagy hasonló. Ha véletlen kilépek escape-el a lejátszás alól, akkor a háttérben az még fut, és nem tudok visszajutni rá. Van erre valami menü?
Az meg hogy megint tök értetlenül állok néhány fura jelenség előtt, már nem is mondom. PC-s lejátszás...
Catalyst képpontformátum beállítása kiterjesztett módban nem hat... (Szerencsére pont jóra áll be.) Ha a TV az egyetlen kijelző akkor az XBMC nem vált frekit... Berregő hang, ami kimenet oda vissza váltásra megjavul...
Hát nem könnyű...[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
okiman
tag
válasz tom_tol #25562 üzenetére
Gond az nincs. Hasít a kártya, csak a Catalystban voltak képjavítók amik ki voltak kapcsolva, meg még pár apróbb dolog. Nvidia driver teljesen más felépítésű és ebből szeretném kihozni a legjobb képminőséget.
Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
okiman
tag
Nvidia driver beállításokat keresek HTPC-hez. Most váltottam HD5450 1Gb DDR2-ről (anno benéztem), GT630 1Gb DDR3-ra. Idáig csak AMD kártyáim voltak, úgyhogy Nvidiaszűz vagyok. Kénytelen voltam váltani, mert m2ts-nél random akadást, egyes 1080p filmeknél pedig random fehér csíkozást okozott a HD5450, mint kiderült a DDR2 miatt. Tudnátok a beállításban segíteni?
[ Szerkesztve ]
Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
canniball
nagyúr
válasz MasterMark #25559 üzenetére
Transparency?
-
MasterMark
titán
Kipróbáltam ezt az Aeon Nox-ot de nekem túl csicsás. Elkezdtem kiszedegetni ami nem kell, de egyre többet találok ami nem tetszik.
Tudtok valami hasonlóan szép, de visszafogottabb témát mondani amit érdemes kipróbálni XBMC-nél?
Switch Tax
-
törölt tag
válasz dabadab #25553 üzenetére
Pedig néhány hónapja előjött a téma, engem izgatott és kipróbáltam, de más nem csatlakozott. Tehát HD hang XBMC bitstream az erősítőnek vs XBMC dekódol és multichannel az erősítőnek. Csak ismételni tudom az akkoriakat, teljesen más a két hangzás, de továbbra sem tudnék dönteni melyik jobb vagy rosszabb, filmje válogatta. Egész elképesztő változás a hangok irányában van, a térben merőben eltérő pozícióból indul és vagy végződik egy-egy hang. El tudom képzelni azt is, hogy ahány erősítő, annyian mást hallanánk. Nálam akkora különbség volt, hogy botfüllel is bárki kihallaná. Amiért nem szórakoztam többet vele, az XBMC dekódolásra érzékeny volt az erősítőm és sokat recsegtek szerencsétlen hangsugárzók beletekerésnél, jelenet ugrásnál. Azóta volt és van néhány komponens cseréje, majd ha lesz időm belehallgatok megint.
Más:
Említettem nemrégiben, hogy ismerősnek összeraktam egy Brazos konfigot. Anno nekem nem jött össze Full HD mellett MPC-HC-madVR-t futtatni, most sikerült. Maximum amit elbír Chroma Upscaling estén Spline/3taps anti-ringing nélkül, Image Upscaling szintén. Csináltunk néhány képet ezen beállítás vs XBMC 13, óriási különbség nincs, legalábbis Full HD mellett, XBMC-nek ebben a formában nincs különösebb szégyellnivalója. 720p felkonvertálás érdekesebb volt, arról majd talán később. Természetesen adott állítás Brazosra és egy ST60-ra vonatkozik, egyébként itt egy szemléltető kép. Nem ugyanaz a képkocka, de most nem is ez a lényeg, hanem a különbség szemléltetése átlagfelhasználó számára. Az AMD driverben minden képjavító kilőve, élesség 6/100, madVR esetén minden alapon. Én a Jinc/tap3+aktív AR-t szeretem, de ez oda felesleges és erőben kevés hozzá a Brazos. Kipróbáltuk, hogy egy újabb generációs Intel NUC (HD5000) mit tud kezdeni vele, ennek is ismét beletört a bicskája, szimplán kevés a GPU. Korábban i7-tel sem sikerült futtatni
Kérés volt, hogy XBMC-be integráljam MPC-HC-t mint külső lejátszó. Anno többen szenvedtek frekiváltás és egyebekkel. Nos, működik, nem csak nálam Problémát okozott, hogy nem MPC-HC beállításaiban kell fullscreen frekiváltást állítani, hanem madVR-en belül! A Brazos minden más esetben akadozott, ha madVR állít fullscreen frekit, akkor nem. Tehát madVR/saját megjelenítő/display modes, és ezen belül kell beállítani, hogy 1080p23, 1080p24, 1080p50 stb stb. Ha valakinek segít, lejátszó integrálása így megy: link még anno cekkktől kaptam, de azóta is OK
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
A vita mindig jó! Azt gondolom a szituációról, hogy (ha már veszteséges és veszteség mentes) van, aki a CD és az arról ripelt FLAC között is hallja a különbséget!
Van, aki meg nem.A kérdéskörömhöz visszatérve: kicserélem a pincében lévő VGA-ra az enyémet, de igaz az, hogy az i3 2100T (Sandy bridge)is képes a hd hangokat kiengedni HDMI-n?
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz MasterMark #25550 üzenetére
Es az egyik dekoder szerint 2+2=5, a masik szerint meg 2+2=3?...
Vesztesegmentes formatumrol van szo, pont, mint a zip, ezt csak egyetlen egy felekeppen lehet dekodolni helyesen, ott se fordulhat elo, hogy egyik gepen ez jon elo a zip-bol, a masikon meg az.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
-
Játékos
addikt
válasz MasterMark #25547 üzenetére
szuper, köszi!
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz MasterMark #25545 üzenetére
Persze, hogy nem modtad. Én se mondtam, hogy mondtad!
Arról beszéltem, hogy biztos megfelelő a 7.1 PCM is, csak, mivel én nem használok XBMC-t, így marad az, hogy vennem kell valami VGA-t. Viszont továbbra is az a kérdés, hogy melyik a legolcsóbb, HTPC-be való VGA, ami kiereszti a HD hangokat HDMI-n?Van itthon egy ILYEN nekem a pincében. Jól értem a leírásában, hogy ez megfelel a fenti igényeimnek?
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz MasterMark #25543 üzenetére
Szia.
Denon 1912, JPW203, CC60, JPW Sonata, illetve Dynavoice T12 az elképzelés.
Másrészt annyira biztosan nem hallgathatatlan a 7.1 pcm, de nem szeretem az XBMC-t.
Ffdshow+avisynth nekem jobban bejön...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz dabadab #25538 üzenetére
Kezdetnek nem rossz! ez a konverzió, amit az XBMC végez, vajon hallható minőség romlással jár?
Másrészt az jut eszembe, hogy nem igazán használok XBMC-t.
Köszönöm a választ.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Rederik
tag
válasz Gombinyó #25533 üzenetére
Hello,
Nem próbáltam még, mert most elindultam két úton.
Erősítőben kikapcsolom a kimenetet, s csak akkor kapcsolom be, mikor használom is, így a használati időn kívüli TV ki-be kapcsolgatás nem zavar be nekem. Ez kb 70%-os megoldás, mert így mindig állítgatnom kell az erősítőt, mikor a TV-n akarom nézni rajta keresztül a filmeket.
A másik pedig a két 10m-es HDMi kábel (az egyik ezek szerint Display portról menne)
Meglátjuk mire jutok. De az legalább megnyugtat, hogy mivel nem létezik normális médialejátszó 2 HDMi kimenettel, a BD lejátszók, amiknek meg van 2 kimenete azok nem teljes értékű médialejátszók, így nincs számomra jó alternatíva a PC helyett:-)
-
Játékos
addikt
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a legolcsóbb módja annak, hogy HDMI-n kiengedjek 7.1-es HD passthrough-ot? Akár hangkártya, akár vga, mindegy.
Előre is köszi.Némi infó: van otthon egy Gigabyte B75M-D3H, G21 geforce, illetve Xonax D1.
Ezekből kellene valamit lecserélnem a cél érdekében.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Rederik
tag
válasz Gombinyó #25514 üzenetére
Sziasztok,
Köszönöm az eddigi infókat. Látom már, hogy valószínüleg csak a 2 HDMI kimenet lesz a megoldás, de mivel nekem csak egy van az asus 7850-en, így az lenne a kérdésem, hogyha csak a képre a displayport vagy a DVI kimenet lenne használva, ezeken is kimenne a 3D kép? Persze DVI-HDMI átalakítóval? Tudom, hogy többféle 3D van, engem az érdekel, hogy akár 1.4-es HDMI szabvánnyal egyenértékű lesz-e a DVI kimenet, persze leszámítva a hang továbbító képességet.
Köszönöm,
Rederik -
fecus
őstag
válasz Tomacko #25529 üzenetére
Ez lesz a kivitelezhető: a vászon. Abból bármifélét/színűt lehet találni.
Nem megy a fafaragás.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Tomacko
őstag
Fecus ha megy szépen a fa faragás, vagy találsz valahol előlapnak illő perforált faragott fát, akkor a megoldások egyike lehet, hogy keresel valami olyan szövetet ami jó légáteresztő, ilyesmit szerintem bútorszövetek közt kell keresni nyári butorra valót. Másik, ha meg van a design-s faragott fa előlapod, akkor létezik rá milió féle perforlált lemez, vagy esetleg finom rács mintás fém háló, és akkor tudsz rá tenni ventit is ami szívja befelé a levegőt.
Illetve az a ház amit linkeltem az pont jól szellőzik front oldaon mindkét felén, csak szívó ventilátort kell feltenni rá és készen vagy
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
róland
veterán
Mondjuk innen: Lancia Thesis - "A légkondi külön bekezdést érdemel ..."
S ezután megnézni a belteréről készült fotókat. (Sajnos a tc-n nem elérhetők a képek )
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
fecus
őstag
Ha már ilyen fadobozról esett szó..
A mi bútorunkban lenne hely a HTPC-nek, csak egy jól szellőző előlapot kellene találnom neki ami illik a fához. Honnan lehetne ötletet kapni?
On, reset, 2xUSB, és az infra vevő kellene csak hogy kilásson és sok-sok levegő meg bemehessen. Hátul szívná ki egy ventilátor.
Vannak profilra perforált falemezek, de csak 2m2-es táblában."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Tomacko
őstag
Minőségi küllem ! Hát én ebbe ma kb teljesen bele szerelmesedtem. Egyetlen bajom vele, hogy a méretei a lehetőségeimen túl vannak. De mindenképp valami hasonlóba fogok gondolkodni ha majd bútort cserélek egyszer a lakásban(a mostani bútor adottságai a korlát oka most).
De nem is ez a lényeg, hanem az, ahogyan kinéz. Gondoltam megosztom veletek is, nem vagyok önző
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
szuszinho
őstag
Háj!
Melyik Brazos lapot ajánljátok?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz zsola32 #25521 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, csak gondoltam hátha van vélemény a kisebbik Silverstone-ról.
Persze, hogy más kategória a LianLi, amikor kétszer annyiba kerül, de arra sajnos nincs pénzem.
Mondjuk az sem véletlen, hogy a LaScala, meg Grandia modellek is drágábbak a Milo-nál."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
zsola32
senior tag
válasz AxBattler #25520 üzenetére
nekem lc20 van, az ha jól nézem kb. 6 centivel magasabb, igaz több cucc is fér bele.
a silverstone alapvetően nem rossz ház, de a lian li szerintem jobb.
egy lian li pc37-es házról nyergeltem át a silverstonra.
a lian li azért egy más kategória (aluminium ház... stb).[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
HTPC-be, Kaveri (majd A8-7600) mellé mekkora RAM-ot célszerű tenni? Illetve Dual Channel-ben van-e értelme gondolkodni, vagy elég szimplán? Sebesség számít-e?
Dedikált VGA nem lesz. (GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H alaplap) Win 8.1 és XMBC fut majd rajta.
Elsősorban mozigép lesz (BD25-50, 1080p MKV, stb lejátszás, néha kis játék, de ez igazából nem szempont)[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Ide is beírom, hátha...
Tudtok ajánlani a Silverstone ML03-hoz hasonló méretű, és adottságú HTPC házat?
Az árkategória is kb. ugyanez kellene, hogy legyen, LianLi-re nincs keretem.Köszi!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég elkezdett érdekelni egy TV okosító eszköz, aztán jobban utánanézve elég sok megkötései lettek volna (Android alapú).
Ezt követően jött a gondolat, hogy devboardok között nézzek körül: CubieBoard 2 és Truck lett a kiszemelt, de azokról kiderült, hogy a MALI400 GPU nem jó linux alatt.
Léptem tovább: booksize barebone PC-ket kezdtem nézegetni. Intel HD vidkarival, melyekről megint kiderült, hogy fullHD lejátszásra nem igazán alkalmas.
Akkor legyen Brazos! Na de ezek már nem az 50$-os stick árszintjeit képviselik...Kimondottan WIFI-n keresztüli, NAS-ról lejátszásra, alapvetően XBMC (esetleg OPENElec) használatával, milyen vasat ajánlanátok?
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag
válasz MasterMark #25511 üzenetére
Passz, ki kellene próbálni, de ha jól emlékszem Nvidia kártyával is ugyanígy működött.
-
Katsu
aktív tag
válasz slashing #25505 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, nekem az ember media manager eddig megfelelő volt, de mostanában sok hibaüzenet jelenik meg és le is fagy időnként.
Szóval most alternatívát keresek.
5TB filmet kell menedzselni. Persze egy része megvan automatikusan, de mindet meg kell nézni, hogy tuti jót szedett le a rendszer. -
slashing
senior tag
Media Companion a filmekhez a sorozatokhoz Ember Media Manager. Ma már lehet elég lenne egyet használni de régen a Media companion-nak rettenetes volt a sorozat része viszont a filmek része meg jobb mint az Emberé. Manapság már elképzelhető hogy bármelyik jó választás mindkettőre de nálam már kialakult a rendszer....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest