Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5351) gabor222


gabor222
(tag)

Ti hogy szoktatok statikusnak adni "terveket"? Én elkészítek egy külön nézetet, csak a tartószerkezetekről, kitöltések nélkül. Majd ezt a nézetet átmásolom munkalapra, szétbontom az olyan elemet, ami esetleg nem bontódott szét vonalakká azzal, hogy a nézetből a munkalapra másoltam őket (pl. a roofmaker elemek sokszor nem szoktak), majd csinálok egy vonalas rajz egységesítést, hogy az esetleges takart vonalak megszűnjenek, egy fóliára rakok mindent, egy vonalvastagsággal. És ezt exportálom ki Publikálóban dwg-be. Így a statikusnak már csak át kellene állítani a vonalakat a saját dwg stílusára, számításai után esetleg változtatni, ha valami nem megfelelő. Nem kell, mindent nulláról megrajzolnia. Méretezni nem szoktam az ilyen nézeteket, mert úgy is a saját méretvonal stílusát használná. A rajz meg méretarányos.

Korábban csináltam azt is, hogy a nézetet exportáltam dwg-be, de arra azt mondták túl sok a felesleges elem, tele van egymást fedő vonalakkal, sok fóliával, vonalvastagsággal stb.

(#5352) Raysen623 válasza gabor222 (#5351) üzenetére


Raysen623
(PH! addikt)

Feleslegesen ennyit soha nem dolgozunk. DWG mentést kaphat bármiről, bárhonnan de nem pucolok le semmit. Rajzolja meg mindenki a saját munkarészét. Ha modell kell neki akkor kap egy IFC, ami csak a tartószerkezeti részt tartalmazza. Abból könnyedén felépíti az Axis modelljét és már le is tudja ellenőrizni.

(#5353) copass válasza gabor222 (#5351) üzenetére


copass
(PH! kedvence)

fú ez iszonyat időpocséklás!:D
engedélyes tervlapokból dwg, tömeg ifc-ben...
oldja meg, én is megoldom azt hogy olyan terveket képesek küldeni hogy megmakkan a gép mert annyi duplavonal vagy ifc-ben annyi tárgyat generál exporterük hogy egy nap elmegy rá hogy átvegyem ac-be.
nem egy esetben volt az hogy a statikus ifc-t újra kellett alkotni térben ac elemekből, mert egyszerűen annyira használhatatlan volt a millió profilos gerenda,tárgy.stb.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#5354) gabor222


gabor222
(tag)

Sajnos muszáj minél egyszerűbben küldeni nekik, mert különben hónapokat ülnek rajta. Eddig mindenki csak vonalas dwg-t kért, IFC-t soha. Mondjuk IFC-vel még én se sokat foglalkoztam, hogy mit hogyan kell beállítani, hogy használható legyen. Szerintem nem is jellemző az egyedül dolgozó statikusoknál. Meg szerintem az idősebbek (tisztelet a kivételnek) idegenkednek is az újabb dolgoktól. Van aki még mindig kézzel csinálja a rajzokat és a számításokat is. 300m2 alatti családi házakról van szó.

(#5355) OgreImre válasza gabor222 (#5354) üzenetére


OgreImre
(senior tag)

Én statikus vagyok és Archicadben rajzolok. Családi házak, kisebb társasházak, néha ipari épület.
Nekem ugye tudnak küldeni pln-t is, de elég a dwg is.
Én felépítem 3D-ben a szerkezetet mindig, így könnyebben átlátom a szerkezeti rendszert, látom hol kell belenyúlni. Ha megkapom a pln-t, akkor is felépítem újra, úgy ahogy az a valóságban épülni fog. Mert építészenként változó, hogy ki mit hogy old meg a modellban.
Ebből leképezem a nézeteket, metszeteket, bevasalom stb.
IFC-nek családi ház szintjén akkor van értelme ha nem Archicadben dolgozik a statikus, hanem Revitben vagy Allplanban. De sokan tényleg csak vonalasan szórják össze a rajzokat családi ház szintjén.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see"

(#5356) daninet válasza gabor222 (#5351) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

ez tök felesleg. 3-4 parancs autocad-ben
explode, overkill, select similar -> change layer

kevesebb mint 1 perc végigzongorázni. ne pazarold ezzel az időd. Ha valaki ez miatt nem képes időben odaadni a munkát akkor szépen felejtsd el. Van egy csomó statikus, tudom, mostanában nehéz találni olyat aki nem azt mondja 2 hónap, de hidd el van. Ez működik távmunkában is, nem kell művezetnie keress valakit az országban. Most egy nyiregyházi taggal dolgozunk kecskemétről, de még kicsit körbekérdezve helyben is volt aki jó határidőt mondott

[ Szerkesztve ]

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#5357) OgreImre válasza daninet (#5356) üzenetére


OgreImre
(senior tag)

Saját magam tapasztalataiból és az ismerős kollégákból kiindulva a 2 hónap teljesen átlagos. Persze mindig vannak olyan esetek amikor "azonnal fel kell tölteni mert nem lesz hitel/születik a gyerek/elfogy a vas a tüzépen", ilyenkor nincs mit tenni, de ha jön egy "ismeretlen" akkor tőlem 2 hónapot fog hallani.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see"

(#5358) daninet válasza OgreImre (#5357) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

Én mindig a statikusra fogom, hogy miért nem kell sietnem a dologgal ;]

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#5359) Nixon18


Nixon18
(senior tag)

Sziasztok!

Archicad 16-os átépítési szűrőkkel kapcsolatban kérdeznélek Titeket.
Az milyen beállítás kérdése, hogy a felmérési terven ne mutassa 3D-ben a meglévő elemeken tervezett elemekkel végzett szilárdműveleteket?
Ha kivonom pl az új pince szerkezetét a terepből, hiába kapcsolok vissza felmérési tervre, a bontandó elemek megjelennek, a tervezettek eltűnnek, viszont a szilárdtest-műveletek látszódnak.

(#5360) nagyt0m válasza Nixon18 (#5359) üzenetére


nagyt0m
(tag)

Szia

A megoldás az lehet, hogy a terepből egy másik terepet vonsz ki, ami bontandó, és akkor a felmérési állapotban a tereped nem lesz lyukas.
Ablakoknál falaknál az átépítési szűrő, pedig szépen működik, a GS lehet, hogy még nem tart itt, majd egy késöbbi verzióban lesz benne, hogy az új elem, csak a tervezett állapotban lesz hatással a meglévőre.

(#5361) Nixon18 válasza nagyt0m (#5360) üzenetére


Nixon18
(senior tag)

Igen, minden jól működik. Egyedül ezzel a terepmetszéssel volt csak probléma. De megoldottam úgy,ahogy írtad te is.

(#5362) nagyt0m válasza Nixon18 (#5361) üzenetére


nagyt0m
(tag)

A 22-ben is még így működik.

(#5363) L4mie


L4mie
(PH! kedvence)

Sziasztok,

Létezik olyan szoftver ami kompatibilis az archicaddel, megnyitja/képes konvertálni a saját formátumára az archicades formátumokat és kompatibilis formátumban ment?
+ igyenes vagy olcsóbb?

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#5364) copass válasza L4mie (#5363) üzenetére


copass
(PH! kedvence)

nincs.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#5365) L4mie válasza copass (#5364) üzenetére


L4mie
(PH! kedvence)

Köszi!

És gsm formátumot lehet valahogy 3ds-re konvertálni archicad nélkül?
*bocsi abszolúte laikus vagyok archicades témában...nem is nekem kell.

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#5366) copass válasza L4mie (#5365) üzenetére


copass
(PH! kedvence)

nem
semmi nem képes olvasni az ac saját formátumait, csak az ac.
de lehet exportálni archicadből több formátumba is. 3ds,dwg,ifc,stb.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#5367) L4mie válasza copass (#5366) üzenetére


L4mie
(PH! kedvence)

oké,
köszönöm a választ.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#5368) felsatan


felsatan
(újonc)

Sziasztok!
Egy felettébb idegesítő problémával találkoztam a 22-es ArchiCadben. Vannak ugye a kis ikonok, amivé átalakul a kurzor mikor bizonyos pontok közelében van (pipa, "mercedes jel") és ha ezt látod nyugodtan kattinthatsz és odakattint.....nos a 22-es AC nem, hanem random mellé valahova. Vagy ugyanez a pontatlanság, mikor elforgatnál vmit 90 fokkal, vagy csak húzni akarsz egy vsz-es/függ-es vonalat vagy falat, ott a szerkesztővonal, arra kattintasz és mégsem lesz vízszintes, hanem van benne pár század foknyi eltérés......Mi ez, miért van ez?
A 6.5-ös óta használom az AC-et, soha nem volt vele ilyen jellegű probléma.......Több ismerős is említette már ezt a problémát, nem értem hogy lehet ilyen hiba az AC-ben. A legújabb frissítéssel megy a program, de a frissítés előtt és után is csinálta. Van ismerősöm, aki 21-es AC-et használ, ő is tapasztalja (én azt a verziót kihagytam).
Köszönöm előre is!

(#5369) daninet válasza felsatan (#5368) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

munkakörnyezeti beállitásoknál növeld meg a vonzáskörzetét a pontoknak

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#5370) felsatan válasza daninet (#5369) üzenetére


felsatan
(újonc)

Meg fogom próbálni, de ha mutatja a pipát, akkor a "pont"ra kellene helyeznie a kattintást, nem? Ezzel a beállítással azt szabályozom, hogy a "pont" mekkora körzetében váltson a kurzor pipára, vagy rosszul értelmezem?

(#5371) daninet válasza felsatan (#5370) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

jól értelmezed.
nem cseréltél egeret vagy monitort aminek nagyobb a felbontása?

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#5372) felsatan válasza daninet (#5371) üzenetére


felsatan
(újonc)

Igazából minden új, mivel nemrég indítottunk irodát, csak az ArchiCad verzió változott (azelőtt 19-et használtam, az irodát 22-vel indítottuk). De a monitorok ugyanúgy FullHD felbontásúak, az egér ugyanaz a típus, amit eddig is használtam. Sokáig a frissdiplomás munkatársaimra fogtam a pontatlanságot, hogy figyelmetlenek, de utána párszor elég egyértelműen jelentkezett nálam is a hiba. Illetve több ismerőstől hallom ugyanezt akik nemrég váltottak szintén 20 fölötti AC verzióra.....teljesen tanácstalan vagyok, mert ez elég gáz egy többmilliós program esetében. Ugyanakkor meg nem értem, hogy ha az én ismerőseim között ilyen gyakori ez a jelenség, akkor hogyhogy nincs általános "forradalom" az Graphisoft ellen :D Másoknál nem jelentkezik a hiba vagy csak nem veszik észre?

[ Szerkesztve ]

(#5373) copass válasza felsatan (#5368) üzenetére


copass
(PH! kedvence)

elforgatott háló, tájolás is képes ilyenekre.
de ezek az 1 századfokos szög eltérések általában a kezdőknél jön elő...valamilyen rejtélyes módon!:D

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#5374) daninet válasza felsatan (#5372) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

amgy szokták mondogatni, hogy túl könnyű pontatlanul rajzolni vele, nem te vagy az egyetlen, de másik oldalon meg ott a revit ami dob egy figyelmeztetést ha kerek foktól eltér a vonalad. Sok szerencsét felrajzolni vele pár telekhatárt :D
Kapcsold be munkához 3 tizedessel a méretezést akkor pontosan látszik ha valami nem jó. Mindenhez nyomni kell a shift-et és mindent be kell irni kézzel. Ennyi a titka.
Esetleg bekapcsolhatsz egy 1mm hálóra illesztést, az növelheti a pontosságot

[ Szerkesztve ]

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#5375) felsatan válasza copass (#5373) üzenetére


felsatan
(újonc)

Én is rájuk akartam fogni, de saját magam is észre vettem.....10+ év gyakorlat után és úgy, hogy sose volt ilyen problémám a 22-es előtt. Illetve, amint említettem több ismerősöm is erre panaszkodik, szintén 10+ évnyi gyakorlattal. Szóval nem a kezdők hibája.

(#5376) felsatan válasza daninet (#5374) üzenetére


felsatan
(újonc)

Nem lenne ezzel bajom igazából, de eddig amióta van archicad elég volt nyomni a shiftet, nem kellett még beírni külön mellé hogy 0 vagy 90 fok, mert biztos lehettél benne, hogy az annyi lesz......Illetve nem kellett 3 tizedesre állítanod a kótázást (aztán nyomtatásnál vissza), mert biztos lehettél benne, hogy pontos....
Szóval ezt itt a fórumon elfogadom válaszként, de ha megreklamáljuk, a GS-tól már nehezebben fogom lenyelni. Sokmilliós tervezőprogram és nem lehet vele pontosan szerkeszteni.....mintha kocsit vennél kormány nélkül, megy-megy, csak egy picike hiányossága van....
De nem erőltetem a dolgot, látom, más itt nem tapasztalja.
Köszönöm a segítő szándékot :R

(#5377) copass válasza felsatan (#5375) üzenetére


copass
(PH! kedvence)

azért tudnék én is mondani elég sok példát arra hogy 10+ éves ac tapasztalat, aztán vonalkázik!:D
Ebben a facebook csoportban is tedd fel a kérdést.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#5378) Szibo


Szibo
(újonc)

Szevasztok!
Régi ArchiCAD használó vagyok, de itt új. A helyzetfüggő súgó AC22-ben nem működik, csak a főoldala jön be. Minden (Windows10, AC) újratelepítve, mi lehet a probléma. Köszönöm előre is!

(#5379) daninet válasza Szibo (#5378) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

ha jól emlékszem volt valami hülyeség ami miatt csak internet explorerben működött a súgó.
Azt hittem már kinőtték. Másold be a linket IE-be

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#5380) Szibo válasza daninet (#5379) üzenetére


Szibo
(újonc)

Úgy látom, hogy a link is a címoldalra (intro) mutat:

https://help.graphisoft.com/AC/22/HUN/index.htm?rhcsh=1&rhnewwnd=0#t=_AC22_Help%2F001_ACHelpIntro%2F001_ACHelpIntro-1.htm

(#5381) Nixon18 válasza felsatan (#5376) üzenetére


Nixon18
(senior tag)

Ugyan ez a jelenség nálunk is előforsult többször is 21 és 22-ben is, több különböző hardveren is, különböző buildekkel. Nálunk is próbálták a beosztottakra hárítani a dolgot, de aztán a vezető tervező is észlelte ugyanezt.
És ha nyomva is van a shift, akkor is ehhez a minimális eltéréshez igazítja az egyenest.
Reméltem, hogy ha már felhoztad lesz rá itt megoldás, sajnálom, hogy nem így lett.

[ Szerkesztve ]

(#5382) copass válasza Nixon18 (#5381) üzenetére


copass
(PH! kedvence)

gyári ac sablonban kell megnézni, hogy ott is csinálja-e.
ha ott jó és a saját tervben rossz, akkor egyértelmű hogy hol a probléma.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#5383) gNAT_hu válasza felsatan (#5372) üzenetére


gNAT_hu
(tag)

Ez akkor szokott előfordulni, ha a segédhálóra illesztés -akár véletlenül - be van kapcsolva.

(#5384) felsatan válasza copass (#5377) üzenetére


felsatan
(újonc)

Köszi a tippet, ezt a csoportot nem ismertem.

(#5385) felsatan válasza copass (#5382) üzenetére


felsatan
(újonc)

Nem tudsz olyan sablont létrehozni, hogy random pontossággal tegye le kattintásnál a dolgokat vagy random szögmásodpercekkel térjen el a vsz-estől/függ-estől, de kizárólag csak néha-néha.

(#5386) copass válasza felsatan (#5385) üzenetére


copass
(PH! kedvence)

dehogynem...olyan csodákra képesek néha hogy pislogok!:D elforgatják a hálót úgy hogy nullának látszik, tájolás, hálóra illesztés,stbstb. amit akarsz!:D
vegyétek videóra.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#5387) daninet válasza Szibo (#5380) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

a súgó a te gépeden van, nem online. A GS link átkonvertálja helyi linkké azt az online linket.

A súgó fájlok helye: C:\Program Files\GRAPHISOFT\ARCHICAD 22\Help
Illetve a teljes reference guide megtalálható itt: C:\Program Files\GRAPHISOFT\ARCHICAD 22\Documentation

Magyarul értelemszerűen súgó és dokumentáció

[ Szerkesztve ]

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#5388) Szibo válasza daninet (#5387) üzenetére


Szibo
(újonc)

Igen, ezt megtaláltam. Nekem a helyzet érzékelő súgó nem működik. A munkafelületen bárhol jobb egér katt és "MI EZ?". Így a súgó ide vonatkozó része nyílik ki. Ezt régebbi AC-nál sokat használtam. Lehet, hogy valami böngésző problémám van. Pedig mindent most telepítettem újra. Minden ötletet szívesen fogadok.

(#5389) djdaniel


djdaniel
(senior tag)

Sziasztok, valaki segíteni? 9 helységnév, 10 dilatációs réteg és csatlakozási helyek, többit viszont nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#5390) XuChi


XuChi
(PH! addikt)

Sziasztok.

Kis technikai segítség kellene. Archicad 21-hez építek gépet, és elakadtam a VGA-nál. Mivel jobb egy Quadro erre a célra mint egy sima desktop Geforce ? Sima Gefroce-al is rendesen fog futni ? Fontos hogy tutira menjen hiba nélkül !!! Illetve CPU téren sima i5-i7-i9-en is fog futni ?

Előre is köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#5391) Raysen623 válasza XuChi (#5390) üzenetére


Raysen623
(PH! addikt)

Proci oldalról mindegy mit teszel alá, persze a több mag adott esetben jobb lehet. VGA fronton én hanyagolnám a professzionális megoldást,mivel 22-től már van egy váltás 3D motort tekintve tudtommal. Bőven jó a gamer jellegű Geforce / Radeon.

(#5392) daninet válasza XuChi (#5390) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

nagyon sokat van itt ez a téma a topikban, kicsit tekerj vissza, ne is sokat.
alapvetően geforce 10xx szériából megveszed amit a pénzed bir

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#5393) OgreImre válasza Raysen623 (#5391) üzenetére


OgreImre
(senior tag)

22-től OpenGL 3.2-t használ, előtte OpenGL 2.0 volt a 3D motor.
Igaz még mindig nem jó AC21-ig a 3D opengl-ben az újabb AMD driverekkel...
topik

[ Szerkesztve ]

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see"

(#5394) Raysen623 válasza OgreImre (#5393) üzenetére


Raysen623
(PH! addikt)

Aztán lehet nem is driver hiba lesz. Közben jött ugye hotfix AC21-hez is.

(#5395) juhasz.p


juhasz.p
(fanatikus tag)

Helyszínrajzon szeretném jelölni a gáz, elektromos, víz és szennyvíz vezeték nyomvonalát. De a vonal típusokban nincs olyan vonal amin van G vagy E vagy V jel. Hol keressem vagy azért nem találom a vonaltípusok között mert nincs is?! AC21

...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...

(#5396) Raysen623 válasza juhasz.p (#5395) üzenetére


Raysen623
(PH! addikt)

Alapból nincs, le kell gyártani.

(#5397) juhasz.p válasza Raysen623 (#5396) üzenetére


juhasz.p
(fanatikus tag)

A francba. Köszönöm.

...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...

(#5398) gabor222 válasza juhasz.p (#5395) üzenetére


gabor222
(tag)

Vagy van tárgyként a közművonal jel.

(#5399) Sesy


Sesy
(fanatikus tag)

szeretnék egy jól felépített modellből listákat készíteni...
konszignáció használatával gyakorlatilag minden szükséges információt ki tudok szedni a tervből, gondoltam megpróbálom a listák használatát is...
érdemes ezzel foglalkozni, vagy ez a funkció már idejét múlt és ezért hozták be az elem/összetevő/felület konszignációkat?

csak kíváncsiságból próbálkozom egyenlőre, mert szeretném megérteni ennek a működését is (ha másért nem hát csak úgy just for fun) :)
de sehogy sem sikerül azt elérjem, hogy egy összetevő listánál például egy falhoz rendelt összetevő valódi mennyiségeit jelenítse meg a lista... bárhogyan is próbálkozom, csak a referencia egységre vonatkozó mennyiség jelenik meg... elvileg a jellemző tárgyat hozzá rendeltem az adott faldarabhoz... mit rontok el? mit nem veszek észre?

Born stupid... Try again!

(#5400) OgreImre válasza Raysen623 (#5394) üzenetére


OgreImre
(senior tag)

A hotfix ezen nem segített.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see"

(#5401) Raysen623 válasza OgreImre (#5400) üzenetére


Raysen623
(PH! addikt)

Úgy értem lehet a hotfixnél mászott el valami, ami a driverben okoz hibát. Lehet nem tesztelték ki rendesen.

(#5402) Hunattila


Hunattila
(kvázi-tag)

Üdv! Az évek alatt összeszedtem néhány olyan tárgy elemet, amit állandóan szertnék használni, da alapból az AC tárgyai között nem szerepel. Ugyan be lehet ezeket tölteni, de ez állandóan macerás. Van-e arra valamilyen megoldás, hogy ezeket az alapkönyvtárba bevarázsoljam és alapból betöltődnének? ... vagy marad a tervenkénti betöltögetés? :W

(#5403) daninet válasza Hunattila (#5402) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

Erre való a tervsablon. Nyiss egy üres tervet, mindent állitsd be ahogyan szeretnéd majd mentsd el tpl formátumba.
Mikor új fájlt nyitsz, a kis legördülő ablakban válaszd ki a tpl sablont.

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#5404) juhasz.p válasza gabor222 (#5398) üzenetére


juhasz.p
(fanatikus tag)

Igazán köszönöm. Ezt kerestem. :C :C :C

...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...

(#5405) copass válasza Hunattila (#5402) üzenetére


copass
(PH! kedvence)

tervasblon és kedvcenkbe elmented.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#5406) Sesy


Sesy
(fanatikus tag)

AC22 grafikus felülírásoknál tudok olyan beállítást csinálni, hogy egy réteges falszerkezetben csak a hőszigetelő réteget írja felül? Bárhogyan is próbálkozom, csak úgy sikerül, hogy az egész réteges szerkezetet felülírja :(

Born stupid... Try again!

(#5407) nagyt0m válasza Sesy (#5406) üzenetére


nagyt0m
(tag)

Szia

Ez lehet olyan probléma, mint hogy a réteges szerkezetnek 1-1 elemének nem lehet külön állítani az átépítési szűrőjét.

(#5408) gNAT_hu válasza Sesy (#5406) üzenetére


gNAT_hu
(tag)

A grafikus felülírás az egész elemre érvénesül. Réteg szinten (még) nem tudja az AC.

(#5409) Sesy válasza gNAT_hu (#5408) üzenetére


Sesy
(fanatikus tag)

gondoltam, hogy ez lesz :(

akkor lehetne továbbítani az illetékeseknek, hogy ezt azért be lehetne tenni a következő verzióba :)

meg azt is, hogy:

- lehessen a réteges szerkezetek rétegeitnek az átépítési szűrőjét külön kapcsolni
- lehessen a rétegeknek külön-külön tulajdonságokat adni, vagy ha ez nem megy akkor kezelje az építőanyag
tulajdonságokat rétegenként
- lehessen beállítani, hogy melyik rétegig tartson a helyiségpecsét

vannak még ötleteim :D

Born stupid... Try again!

(#5410) gNAT_hu válasza Sesy (#5409) üzenetére


gNAT_hu
(tag)

Mondj újat ! :Y

mondjuk ezt így nem értem pontosan mire gondolsz:
"- lehessen a rétegeknek külön-külön tulajdonságokat adni, vagy ha ez nem megy akkor kezelje az építőanyag
tulajdonságokat rétegenként"

(#5411) Sesy válasza gNAT_hu (#5410) üzenetére


Sesy
(fanatikus tag)

egy réteges falszerkezethez jelenleg, ha jól tudom nem lehet rétegenként tulajdonságokat megadni, csak a teljes szerkezethez lehet rendelni...

ugyan ez igaz szerintem a profilos szerkezetekre is, ott sem lehet építőanyagonként tulajdonságokat megadni

Born stupid... Try again!

(#5412) Raysen623 válasza Sesy (#5411) üzenetére


Raysen623
(PH! addikt)

Réteges szerkezeteknél minde egyes réteg esetén beállítasz egy eltérő építőanyagot, ami megadja a tulajdonságait. Profilos szerkezeteknél is lehet eltérő építőanyagot beállítani összetett profilok esetén.

(#5413) gNAT_hu válasza Sesy (#5411) üzenetére


gNAT_hu
(tag)

Ezeket a tulajdonságokat tudod az építőanyagokhoz rendelni. A hőtechnikai infókkal számol is a program:

(#5414) Szund_T válasza Raysen623 (#5412) üzenetére


Szund_T
(újonc)

...rosszul tudod: tulajdonságot SZERKEZETHEZ lehet rendelni, építőanyaghoz nem. Tehát ne várd, hogy fejlesztik tovább, mert úgy tűnik ez egy elég mély döntés volt... de építőanyaghoz gyártót, leírást rendelhetsz...

(#5415) Szund_T válasza gNAT_hu (#5410) üzenetére


Szund_T
(újonc)

..a helyiségpecsét meg a fal referenciavonalához igazítható, ha réteghez állítod, akkor ahhoz fog igazodni...

(#5416) Sesy válasza gNAT_hu (#5413) üzenetére


Sesy
(fanatikus tag)

ezt ismerem, de nem erre gondoltam, hanem az osztályozás és tulajdonságok megadásánál lévő tulajdonságokra... ezt csak adott réteges szerkezetekhez lehet hozzá rendelni, külön a rétegekhez nem...

Born stupid... Try again!

(#5417) Sesy válasza Szund_T (#5415) üzenetére


Sesy
(fanatikus tag)

persze, de nem szívesen tenném a referencia vonalat mondjuk a külső fal belső oldalára... és mi a helyzet egy válaszfallal aminek mind a két oldalán van helyiség... és csak egy referencia vonal van :D
nem életszerű a dolog :N

Born stupid... Try again!

(#5418) Szund_T válasza Sesy (#5417) üzenetére


Szund_T
(újonc)

...nem értelek: mi az a helyzet, amikor értelmezhető lenne az, hogy egy réteges szerkezet rétegéhez illeszkedjen a helyiség mérete? Amit írtam annak van realitása, pont a külső fal esetében, mert így mérheted a bruttó szintterületet. :) És még egyszer: az osztályozás/tulajdonság nem ÉPÍTŐANYAGhoz rendelődik, hanem ELEMEKHEZ. De egyébként kikerülheted ha akarod, úgy, ha osztályozással rakod össze a réteges szerkezetet, máris rendelkezésedre állnak a tulajdonságok :)

(#5419) Raysen623 válasza Szund_T (#5414) üzenetére


Raysen623
(PH! addikt)

Ahogyan olvasom két eltérő dologról beszélünk...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.