- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
válasz
PeterPH #26891 üzenetére
Bár csak igazad lenne! De nem áll be sajnos.
A Proji mutatja, hogy 24.00 Hz-es jelet kap. És persze a lejátszás sem kadenciahelyes...
XBMC alatt 23,98 Hz-et mutat a projektor, és riccenésmentes a lejátszás.Ezt megelőzően Nvidia volt a gépben, és ott volt egy külön menü, ahol lehetett saját felbontást/frekvenciát létrehozni, mert egyébként az is csak 34 Hz-en hajtotta a vetítőt.
De fizikailag lehetséges, hisz az XBMC megcsinálja szó nélkül. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítsetek, légyszi, ha tudtok.
A problémám az, hogy Infocus X10 projektort használok, ami specifikációi szerint nem tud 23,976 Hz-en működni, legalábbis a Catalyst szerint. Ha XMBC-t használok, akkor gyönyörűen fut, mert a program kényszeríti a helyes frekvenciát, de a többi program nem. Catalyst-ban hiába állítok 23 Hz-et, visszaugrik magától 24-re.
A kérdés az, hogy hogyan lehet kényszeríteni AMD oldalról, hogy 23,976-on menjen a projektor?
Előre is köszi a választ! -
törölt tag
Végigment XBMC alatt egy 1:40 hosszúságú film, nem volt frame drop (kivéve ugye az indításkori). Friss update w8.1, 13.12 catalyst, 13.3 XBMC. Ebben a formában MPC-HC plusz madVR 23,97603-06 körül mozog, tehát egész pontos.
GPU-ból madVR 720 és 1080p full képernyő 24Hz chroma: Bicubic vagy Spline-ra elég az erő, image u. szintén. AR itt talán épphogy bekapcsolható, de szvsz értelmetlen. 60Hz Smooth Motion bekapcshoz is kevés az erő, akinek hasonlóra fáj a foga. Egyébként normál tévéseknek (vagy proji mellé) elég lehet az XBMC is, nagyon jó a képminőség ott is.
Fos 200w (adapterem utazgat) Chieftec táppal 14-50w között ugrál a fogyasztás, 2HDD-vel egyszer 70w-ra ugrott. CPU hőmérséklet 40 fok körül, még a gyári hűtéssel 40%-on.
A hang pedig meglepően jó. Részemről ajánlott plecsni a cucc.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Tomacko
őstag
válasz
radi8tor #26885 üzenetére
akkor le írom még1x, hogy csak a kérdést tettem fel és nem gondolkodtam a cserén
.....kérdezni a legolcsóbb mindig
Én meg mostanság az utóbbi 5-6 évbe nem nagyon követem a fejlődést és olvasok a procik, GPU-k, APU-k és lapok világáról, fejlődéséről, így marad a kiváncsiskodás.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tomacko #26882 üzenetére
Intel Atom még Brazos E-450-nél is gyengébb.
Jelenleg, amire van értelme cserélned E-450-et az Athlon 5350.
Topicja: AMD AM1 "Kabini" platform (Athlon és Sempron) -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #26878 üzenetére
Nekem felvették egy nap alatt. Mondjuk minden infot megadtam és elkészítettem a thumbnailt-t is (300x300pixel)
DE!
A radio apphoz, nem így kell felvenni saját adókat. Amit írtál az általános XBMC-s dolog.
Helyette lépj be az appba, keresd meg a saját adó hozzáadása menüpontot, vedd fel az adót. Azt hisezm 3 dolgot kell csak megadni. Ezek után nézd meg az app saját konfig fájljait, és meg fogod találni a custom csatornákat tartalmazó fájlt. Utána ezt kényelmesebb kézzel szerkeszteni. Ezek pont úgy viselkednek, mint az app saját adói.Most nem vagyok a HTPCm közelében, azért írom le ilyen körülményesen a konkrét fájlnevek és elérési utak megadása helyett.
-
Tomacko
őstag
Sziasztok!
ASRock_AD2550-ITX_s559 lapról mit tudtok mondani ? Egy Asus E45M1-M PRO-t esetleg érdemes lenee lecserélni rá?
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Celtis #26877 üzenetére
Szia4
Este megnézem pontosan.
A saját internet adókat ez alapján az útmutató alapján készítettem.
Ezen a lapon meg (igaz más kontextusban), de volt szó a thumbnail-ekről.
Azt hiszem egyszerűbb, ha a rad.io oldalt használom, remélem nem hónapokig tart felvenni pár új magyar adót :-) -
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #26875 üzenetére
A http://www.rad.io/ oldalon lévő elérhetőségen lehet bejelenteni új adókat.
A futó program kijelzése nálam sem volt jó Yatsee-ban, de ezt az összefüggést nem ismertem fel. Ha rájössz valamire, oszd meg légy szíves.
Már rég csináltam, de úgy rémlik, hogy custom station-ök esetén több URL-t is meg kell adni, az egyik talán az ikoné. Az XBMC GUI-ban adtad hozzá az adókat vagy a konfig fájlt szerkesztgeted? .strm kiterjesztésre nem is emlékszem...
-
sb
veterán
válasz
PeterPH #26857 üzenetére
Hát elvileg a madvr kiírja pontosan, hogy milyen időközönként lesz drop.
MPC-HC önmagában is kiíratható a statisztika, de ott nem tudom milyen infók vannak pontosan. Esetleg ha beraksz egy ilyen statisztika screenshot-ot akkor valaki megszakérti, pl. regger.szerk: Persze akár madvr-ről akár a sima mpc-hc rendererről van szó, a frekiváltást be kell állítani 23Hz-re.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Celtis #26837 üzenetére
Köszönöm, végre sikerült a Yatse-ban beállítani rendesen a Kedvenceket. A saját adók felvételét, a radio.de oldalon kell kérni, vagy ott, akik a Radio add-on-t készítették? Ha ez utóbbi, hova kell írni?
Más: több internet rádiónál streaming alatt kiírja, hogy éppen mi megy adásba (pl. Cinemusic, Klasszik is). Ez látszik az XBMC felületén, de érdekes módon Yatse-ban csak akkor, ha nem custom station-ként (*.strm fájlból) van felvéve, hanem az add-onból jön. Ez valami feature, vagy fel lehet venni úgy a saját adókat, hogy látszódjon ez az infó is Yatse-ban?
Még 1: a custom station-ök esetén (strm) nem jelenik meg ikon/thumbnail sem xbmc-ben, sem yatse-ben. Ezt úgy lehet áthidalni, hogy berakon az strm fájl mellé egy ugyanolyan nevű jpg fájlt is? Van valami méret/színmélység megkötés?
-
z123456789
addikt
válasz
adodaniel #26869 üzenetére
Szia!
Ilyen nálam is volt, ha jól emlékszem be is volt állítva hogy melyik az elsődleges/másodlagos, ennek ellenére ugyan ezt csinálta mint nálad.
Nvidia szintén, az elsődleges/másodlagos dolgokkal szarakodtam miután jó lett, de már nem emlékszem konkrétan. Talán kiindulópontnak ez is megteszi. Arra emlékszem hogy minden logikusan volt beállítva, mégsem adta ki a dolgot. Sok sikert! -
adodaniel
őstag
Erősítő HDMI-vel van a TV-vel összekötve, szóval a PC kiterjesztett módban van. Na most a böngészőtől kezdve minden ablak szinte mindig a TV-n nyílik meg. Ez miért van? Eléggé idegesítő, mikor megy a TV adás és közbe megnyitok egy böngészőt és nem látom, csak ha átkapcsolom a TV-t is. Lehet ezt valahol szabályozni?
A PC az elsődleges. A helyzet úgy néz ki, hogy dolgozok a gépen, meg van nyitva több ablak. Majd egyszer bekapcsolom a TV-t, akkor minden átugrik a másodlagos asztalra... Megőrülök már tőle. A másodlagos asztalon semmilyen parancsikon nincs. nVidia a GPU.
-
LógaGéza
veterán
válasz
_Smooth #26867 üzenetére
Ahogy számolgattam, Pi-hez olyan 10es körül lehet (50db-os ledsor + táp + felfogatás). PC-hez módosul ez annyival, hogy kell valami, ami átalakítja USB-sre. Na ezt a valamit nem tudom, hogy mi lenne...
Mindenesetre ha többeket is érdekel, akkor beleásom lehet magam a témába, és megosztom ha találok valamit. -
Pgabor79
aktív tag
HTPC alapnak W8.1 melyik változata ajánlott?
-
Magga
aktív tag
-
_Smooth
senior tag
válasz
superTibcsi #26861 üzenetére
Csatlakozom
Főleg az asszonyt foglalkoztatta a kérdés TV vásárláskor.
Mondjuk azt nem tudtam, hogy ez megoldható TV-től függetlenül is.Persze azt nem tudom, van-e úgy értelme, hogy kb 50cm-re van a TV a faltól.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Valaki épített már véletlen Ambilight/Boblight rendszert Windows vezérléssel? -
Gabesz26
senior tag
A videokártya beállításait hagyd, ne ott állítsd be a 23,xxx Hz-et (a win asztal egyébként sem a legjobb, ha ennyin megy), azt a lejátszóprogramnak kell tudnia átváltani az adott anyaghoz megfelelő Hz-re. Sorozatoknál gyakori az 50Hz, már csak emiatt sem jó, ha beállítod a videokártya segédprogramját mondjuk fix 23 Hz-re.
Nem tudom milyen lejátszóprogramot használsz, de az ajánlottak XBMC, MPC-HC, ezeknél egészen biztosan be lehet állítani, hogy a program a forrásanyaghoz igazítsa a képfrissítési frekvenciát (természetesen, ha a hardver képes rá...)
-
Magga
aktív tag
válasz
PeterPH #26846 üzenetére
Akkor elvileg a rendszernek tudnia kell!? Intel procim van (E8500) és Point of View GeForce 8500GT videókártya...
Ha valóban csak a számokat látnám, nem érdekelne, de időközönként meg-megakad/ugrik a kép, jellemzően filmnézés közben veszem észre. Ez emiatt lehet vagy beállítások közt keresgessek? -
Magga
aktív tag
Ha egy régebbi gépet használok lejátszóként, amiben van dedikált VGA, akkor melyik komponensen múlik a pontos 24 p lejátszás (GPU, CPU)?
Azt vettem észre, hogy általában 23.95-öt ír ki a lejátszó és szépen növekszik a drope frame-ek száma! Megnéztem a videókártya beállításait, amiben van 23, 24 Hz is és a monitor tulajdonságai közt is szerepelnek ezek! Most akkor hogy is van ez???
-
_Smooth
senior tag
válasz
keegangerike #26841 üzenetére
Ha esetleg a feljebb ajánlottak nem tetszenének, akkor lenne egy A6-5400K + Scythe Kozuti egy Asrock FM2A88M-HD+ lapon, egy Ansys extra slim HTPC házban (nem találtam róla képet a neten, de fekete és kb akkora, mint egy asztali DVD lejátszó).
Ebbe már csak a merevlemezed kell és DDR3 RAM.
(még slim, notebook ODD is van benne, csak IDE-s - egy átalakítóval ráköthető a lapra) -
Celtis
veterán
-
keegangerike
csendes tag
Szép estét!
A mai napig egy notebook oldotta meg a HTPC feladatát otthonomban, de ma sajnos az alaplapja felmondta a szolgálatot. Egy HTPC építésében kérném a segítségeteket, mivel én nem igazán értek hozzá mélyebben. Feladata a torrentszerver, és a médiaközpont között lenne félúton. A lényeg, hogy 50ezer forintnál többet nem szeretnék rá költeni. Értsétek ezt winchester, és ODD nélkül. Előbbi van, utóbbira nincs szükségem. Jó lenne ha a fullHD-val nem lenne problémája, és a néhányszáz torrent sem okozna neki fennakadást. 0-24-ben menne, tehát a halkság előny.
Szóval ezeken a kritériumokon felül minden ötletet szívesen fogadok.
Köszönöm!
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #26819 üzenetére
1. A Yatseenál jobbat nem találsz.
2. Az XBMC kedvenceket szerintem egyik távirányító app sem látja.
3. A Yatseenak van saját kedvenc menüje, ott bármit hozzáadhatsz, pl a kedvenc rádió adóidat vagy zenéket.
4. A radio addon-ban magad is hozzáadhatsz online rádiókat, vagy ha veszed a fáradságot írsz az üzemeltetőnek és pár adat megadása után felveszik a javasolt adókat. Működik, én már 3 adót is berakattam.5. Ha nem csak kérdeznél, hanem olvasnál is, akkor megtalálnád a válaszokat #26734
-
_Smooth
senior tag
Hát én 2,2m-ről. De nem a távolsággal van a gond, próbáltam azt is. Egészen 25-30cm-től 4m-ig.
Több különböző filmmel is (2-3 aninmációs, egy avatar, egy természetfilm stb).
Az eredmény pedig mindig ugyanaz... nem változik, talán nem is nagyon enyhűl (max a minőség javul, ha nem SBS vagy OU, hanem BD ISO vagy eredeti BD lemezről megy).És nem tudom, hogy ez tényleg elfogadható-e így, hogy létezik-e, hogy ennyit tud a TV és így mégis piacra engedik, vagy csak az enyém ilyen botrányos.
Bár a szervizesek azt mondták, ők is kipróbálták bent és nekik is ilyeneket produkált. A 60" verzió (ugyanez a széria - LC-60LE650) meg állítólag klasszisokkal jobb. Létezhet ez? Nem csak képátlót növeltek, hanem teljesen más a két készülék?
Azt mondták, az ebben lévő panelnek gyenge a válaszideje, emiatt ilyen a 3D hatás. (de mondom, nekem nem a hatással van gondom, felfogtam, hogy belépő kategória, nem kell, hogy körülvegyen a film... de a crosstalk szerintem igenis hibás üzem)(#26834) dabadab
Amúgy mit érnék el, ha rájuk borítanám az asztalt?
Ezen agyalok már hetek óta. Szerencsém volt vele és akciósan vettem... ergo, ha vissza is viszem és a pénzt is vissza tudom kérni, akkor sincs alternatívám... ebben az árkategóriában nem tudok olyat, ami mindenben megfelelne.
50" környéke kéne (de nagyon minimum 47), remek képminőség, használható 3D (lehetőleg aktív) és max 180... esetleg 200k plafon. -
adam3
aktív tag
válasz
_Smooth #26832 üzenetére
Nekem Samsung 40"-os aktív 3D TV-m van, és már találkoztam ezzel a jelenséggel. Ami érdekes, hogy egy Hobbit alatt nem jött elő, általában csak a természet filmeknél. Legutoljára egy óceános filmet néztem, ott amikor kiúszott volna felém a hal a képből, akkor volt nagyon erősen tapasztalható az általad is leírt jelenség. Ilyenkor ugye jobban eltávolodik egymástól a bal és jobb szemnek szánt kép, és mintha a fejem nem rakná össze őket. Te milyen távolról nézed a TVt? Nálam olyan 4 méterre van.
-
_Smooth
senior tag
válasz
MasterMark #26830 üzenetére
Aktív (LC-50LE650).
Mindig látni - és már próbáltam TV saját 2D63D konverziójával, HTPCről halfSBS, OU, BD ISO stb verziót, próbáltam LG BD660 lejátszóval és eredeti Avatar 3D BD-vel. Mindig ugyanaz.Van egy nem túl erős 3D hatás, de ahol épp nem éles a kép, vagy nagyon eltér a panel síkjától (akár kifelé, akár befelé), ott mintha "széécsúsna" a kép. Ha lecsukom az jobb szemem, akkor a tiszta, éles kép (amit a balnak szán) egyik oldalán halványan van valami a jobbnak szánt képből. Ha meg a balt csukom le, akkor ugyanez fordítva.
3 szemüveggel is próbáltam, mind ugyanaz.Ekkor vettem fel a kapcsolatot a szervizzel, ahol közölték, hogy ez ilyen. Vagy vegyem a 60" verziót (350ért).
Csak ezt nem annyira érzem megoldásnak (így akkor miért írják rá, h 3D?) -
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
Sokat írtok erről a madVR-ről, rá is kerestem a topikban hogy mi ez és úgy döntöttem ilyen nekem is kell.
Fel is raktam, viszont a beállításoknál teljesen elvesztem, le tudnátok írni ki hogy használja? Eleve ami itt logout-on van írás ott a madVR az external filter, amit pedig itt linkelt valaki angol nyelvű útmutatót ott pedig a LAV. Szóval mit és hogyan kell beállítani hogy jó legyen (jinc , lanczos stb. meg a többi beállítás.
) Ha valaki ezt leírná, vagy tudna adni egy jó leírás linkjét azt nagyon megköszönném.
Üdv, ManUnited
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #26828 üzenetére
Mivel a TVm sajna 230e ára ellenére "csak belépő szint"-nek számít a 3D világába (Sharp magyaroszág szerint), így aztán szerintük teljesen elfogadható, h élvezhetetlenül crosstalkos a műsor, ezért sajnos a 3D nálam egyelőre kilőve.
Persze nem lenne baj, ha azért bírná a rendszer. Szóval kíváncsi vagyok az eredményekre -
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #26821 üzenetére
R*hadj meg
(egyértelműen, határozottan, a szavak kizárólagosan pozitív értelmében)!
Hát így kibabrálni velem... olyan szinten felcsillant most a szemem.
Feszülten figyelem innentől a visszajelzéseidet ezzel a konfiggal kapcsolatban. De basszus, ekkora szívást, hogy már nagyjából összállt nálam a dolog (de kb amolyan "ha nincs ló" alapon), jön egy olyan rendszer, amit mindig is szerettem volna - mikor elkezdtem foglalkozni vele, még nem igazán volt jelen ez a platform, azóta meg nem néztem.
Persze most az érdekelne igazán, hogy akár egy 5150 is elég lehet-e ugyanerre. (mivel másra nem használom, nem adnék érte 3k+t)Kb 17k egy Asrock AM1H-ITX + 12k egy 5150.
Igaz, hogy ugyanennyiért vettem a mostani FM2+ rendszert is, de mATX és most még pluszban vehetnék hozzá egy picoPSU-t is kb 15-ért.
Most akkor azért a 15-20-ért veszek inkább egy tuti ITX kuckót, eladom a mostani lapot és CPU-t és veszek egy ilyen szettet.Áááá....
-
törölt tag
Kabini esetén (5350 HD8400) úgy néz ki okés lett a 24p kezelés. Film elindítása után beáll 23,97606-ra a lejátszás, tehát gyakorlatilag egész estés film alatt nem lehet sem drop, sem ismétlés. Mpc hc-vel néztem, amúgy a rendszer hangja is ok.
Ha 20 perce megy a film, már 10 nap feletti a frame drop számláló :-)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
schferenc77 #26804 üzenetére
Szép remények.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #26804 üzenetére
Valami ötlet erre?
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #26817 üzenetére
Az a gond, hogy már sokadszorra hozod elő a témát.
És míg itt van kézzelfogható érv, hiszen látszik programon belül is a hiba: dropolt frame-ek száma növekszik, frissítést pontos értéke kiíratható, stb... ezért nem értem miért kell ezzel kötekedni.Azt meg elhiheted, hogy nem azért sz*patjuk magunkat gépcserékkel mert nincs jobb dolgunk és ráérünk hanem mert látjuk. Nézem a filmet, megakad a kép, nyomok egy OSD info-t az XBMC-ben és láss csodát a drop számláló 1-el nagyobb mint 1 perce volt.
Ennyire egyszerű. Ehhez nem kell nagy tehetség, 1 frame nem tűnhet soknak, de teljesen átlagos néző is észrevesz egy jól látható ugrást az egyébként teljesen folytonos mozgás közben.
Tehát ez:
1. Látható simán.
2. Magyarázható is 2 perc alatt egyértelműen, tényszerű okai vannak.Ezzel szemben digit hangnál "hallom", "érzem"-en kívül sok érv még nem hangzott el soha, hogy miért más egy bitre azonos 0-1 adatsor egy másikhoz képest. (DA átalakítást, jittert, stb most hagyjuk ki, mert tényszerű megintcsak, azon nem lehet vitatkozni, hogy létező probléma. Max annyin, hogy mennyire és milyen esetekben létező/zavaró.)
-
bajnokpityu
félisten
sztem nem fogalmaztam sztem ennyire szélsőségesen.
úgyhogy kéretik személyeskedést csirájában elfojtani, peace.
ha vki nem szereti az interpolált képkockákat, neki az is zavaró. nekem nem.
de volt, aki azt hitte,h a 4 percenkénti eldobott képkockát látja,közben csak az interpoláció be volt kapcsolva.
ott esett le,hogy nem zavarhatja, hiszen 4 percenként kéne rámutatni a képre, hogy nah,most duplázott/droppolt egyet a mocsok.nekem viszont az zavaró,ha rossz a digi kábel,digi forrás,stb.. ami szintén nem hit kérdés. elfogadom,h van,akit zavar, de, hogy nem általános, arra mutattm rá. Sztem szimplán más hibát vél dropnak.
-
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #26810 üzenetére
Mit magyarázzak el?
Megduplázza. Attól hogy nem látod még tény és mások látják.
Vannak még ilyen dolgok a világon. Pl. cunami is van attól, hogy vélhetően nem láttál még élőben. De a homokba is dughatod a fejed és lehülyézheted azokat akik látják.Persze aki látja a droppolt frame-et az b*zi, de aki nem hallja a különbséget két ugyanolyan bitsorból képzett digitális hang között az is b*zi.
Kicsit szánalmas ez a kettős mércéd. Hinni tudsz, de elfogadni tényt, azt nem.
-
alázógyík
addikt
-
Quelrin
csendes tag
válasz
alázógyík #26808 üzenetére
Elgondolkodtam most ezen is, hogy nekem kellene összehegesztenem vmit ilyen csöpnyi házba.. De jobban prferelánék egy kész verziót..
Ez az XMBC hogy működik? Tv-n tallózni tudod a tartalmat, mintha arra dugnád a filmeket tartalmazó tárolót és lejátszod (de a gép játszik le és nem tv)?
-
alázógyík
addikt
válasz
Quelrin #26803 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen házba van belereakva egy Asrock B75M-ITX lap(külső 120W-os táppal), benne egy G1610-es CPU-val, 2*2GB ddr3 rammal, egy 2TB-os HDD-vel.
Win7/XBMC fut rajta, tökéletesen. LEtöltés, és filmnézés alatt 21-25W között fogyaszt, hangja semmi.
A torrentet bárhonnan el tudom érni, indítani, leállítani, hozzáadni. -
Quelrin
csendes tag
válasz
_Smooth #26805 üzenetére
Köszi az ötletet megnézegetem jobban mit is tud, a gigabyte-okra valahogy autoszűr aszemem
...
De jól gondolom, hogy ebbe még kell ram és vmi hdd/ssd?Örülnék pár tapasztalatnak is ilyen készülékekkel kapcsolatban, mégiscsak az a tuti, ha valakinek lenne szívesen beszélgetnék kicsit róla.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Quelrin #26803 üzenetére
Ezt is nézted?
Ez az IvyB Celeron el kell vigye, amire szükséged van. TDP meg 17W.
Ház kicsi, rendszer teljesen néma. Árban kb a kereted.Tapasztalatom nincs vele, csak papírfoma és benchmarkok alapján tudom megítélni, így azért várd meg, hátha valaki próbálkozott már ezekkel.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Melyik progival lehet a legkényelmesebben Android-os mobilról a kedvenc internet rádiókat és a NAS-on tárolt zeneszámokat elindítani?
Adott egy NAS (nfs, upnp, dlna, smb megosztásokkal), rajta vannak a zenék tárolva. Van egy mini PC, XBMC-t futtat. Adott egy Android-os mobil. Az elvárt végeredmény az lenne, hogy az android-os telón kiválasztanám az adott internet rádiót, vagy a NAS-on tárolt zenéket, és az xbmc-hez csatlakoztatott hangszórón játszaná le.
Az xbmc-ben próbáltam a radio add-on-t, de abban nincs minden netrádió benne, amit hallgatnánk. Yatse-ban a kedvencek kezelése nem megy, bele kell menni a kiegészítőkbe, ott kiválsztani a last.fm vagy radio add-on, és azon belül a local station, és ott kiválasztani az adott netrádiót. Ez így túl hosszú. Nincs valami olyan app Android-ra, hogy ki lehessen rakni parancsikonként azt a 7-8 netrádiót, és onnan lehet elindítani? A jelenlegi módszerek nagyon hosszúak/bonyolultak. Ugyanez az elvárás a NAS-os zenékre... -
Quelrin
csendes tag
Sziasztok,
Én szeretnék magamnak egy olyan kis gépet, amire rá tudom tenni a Mybook-om, tudok rajta letölteni és a tv-re kötve hd filmeket tudok nézni vele(ha lehet win fusson rajta). Nézegettem a barebone pc-ket, de sajnos nem tudom eldönteni, hogy ezek alkalmasak-e ilyesmire (pontosabban a hd lejátszásra akadásmentesen). A lényeg az lenne, hogy kis helyen elférjen, ne fogyasszon sokat (24/7-ben menne), valamint ez végezze a videó lejátszást és ne a tv (elég régi és az mkv-k felét nem játsza le vagy hangot nem játszik és az istenért sem akar rajta frissülni a firmware...
)
A Foxconn nt-ket nézegettem, hogy azoknak a méretei tetszenek és tök jó lenne, ha így menne a dolog.. Kb 50 körül szánnék rá.
Van ilyen készülék?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest