- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Megoldható az, hogy egy erősítőt, ami HDMI-vel van a PC-hez kötve, a Windows NE kijelzőként kezelje, hanem csak hangeszközként?
Előre is köszönöm a segítséget!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nem tudja nekem megmondani valaki annak a kis programnak a nevét, ami megjeleníti a távirányító infra kódjait? Becsszó, kerestem, de nem találtam.
Előre is hálásan köszönöm!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Kb. 6-8 évvel ez előtt próbálkoztam utoljára 23.976Hz-es videók interpolált megjelenítésével, de akkor nem voltam teljesen megelégedve az eredménnyel. Elvileg a projektor tud 48 Hz-en vetíteni, így a kérdésem, hogy mostanában már van szépen dolgozó algoritmus?
Régen ffdshow+avisynth volt, persze tized ekkora PC teljesítmény mellett.
Előre is köszönöm a választ.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz #75912448 #38916 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a törődést!
Nálam a "move to active area" azért nem jó, mert, bár akkor tudom a vsfilterrel állítani, viszont együtt mozog a filmmel.
Most megleltem, hogy a mérete egyforma legyen a különböző filmek alatt.
Jelen pillanatban a madvr-ben "move to bottom of the screen/window" a beállítás, így a felirat "függetlenedik" a képtől, tehát 21:9 film esetén, ha lehúzom a kép aljára, akkor is gyakorlatilag helyben marad a szöveg.
Remélhetőleg egyszer a közeljövőben megoldják, hogy lehessen "huzigálni" az embernek kedvére...
Köszönöm még egyszer!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
-
Játékos
addikt
válasz #75912448 #38909 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ! Megoldom így, már majdnem tökéletes.
Kérdés, hogy miért van az, hogy a feliratok mérete (betűméret) nem egyforma? Egyik film alatt pici, a másik alatt normális méretű?Másik:
A "smia" KODI-ban a keyboard.xml-ben van két sor:
....
<right>StepForward</right>
<up>ChapterOrBigStepForward</up>
<down>ChapterOrBigStepBack</down>
<three>SubtitleDelay</three>
<escape>Fullscreen</escape>
<c>Playlist</c>
<v>XBMC.ActivateWindow(Teletext)</v>
<two>SubtitleShiftUp</two>
<five>SubtitleShiftDown</five>
</keyboard>
</FullscreenVideo>
- <VideoTimeSeek>
- <keyboard>
<return>Select</return>
<enter>Select</
.....bármilyen billentyűt beleírhatok, és tökéletesen mozgatta le-fel a feliratot!
De persze az a saját beépített feliratozója volt. A DSPlayer-es kodiban nem lehet a "sajátját" használni???Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz devil-k #38883 üzenetére
Megoldódott. Csak .zip-ből lehetett telepíteni, repo-ben nem volt.
Köszönöm még egyszer!Legutolsó kérdés, amivel tökéletessé válna a KODI számomra:
DSPlayer-es lejátszóról van szó, madvr a renderer és ez alapból az xysubfiltert használja, amivel viszont nem tudom le-fel mozgatni a feliratokat. Erre nem tud valaki megoldást véletlenül?
Köszönöm!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz devil-k #38880 üzenetére
Köszönöm! Én is ezt szerettem, de nálam NINCS ilyen lehetőség! Win 10 és KODI 15.2 (DSPlayer) van használatban és nincs a választható lehetőségek között. Lehetséges külön beszerezni ezt a kiegészítőt és úgy telepíteni?
Vagy egyáltalán miért tűnt el?
Köszönöm!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Mit lehet használni jelenleg Kodi-ban feliratok keresésére, letöltésére?
Előre is köszönöm a segítséget!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nagyon rég óta bütykölgetem a KODI-t (XBMC-t), mert a felülete nagyon szuper, de a képe nem tetszett. Most már majdnem tökéletes számomra, DSPlayert-es KODI-ról van szó, madVR-rel.
Összesen 2 dolgot kellene megoldanom:- eltünt az Opensubtitles a kiegészítők közül,
- nem tudom le-fel mozgatni a feliratokat.A "sima" KODI-ban be volt állítva 1-2 gomb a felirat mozgatására, de a madVR-rel az xysubfilter töltődik be, abban pedig nem lehet "csak úgy" mozgatni a feliratokat.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy XBMC-ben, ha külső lejátszót állítok be, akkor film indításakor elindítja a másik lejátszó programot és abban indul el a film? Vagy csak annak a kodekjeit használja és megmarad az XBMC felülete?
Előre is köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz Patice #28267 üzenetére
Intel® HD Graphics van benne. Nekem zavarja a szememet a ricegés, de aki használni fogja, annak nem. Ezért írtam, hogy nincs különleges (bár kinek mi az...) igény vele szembe támasztva.
Köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Megerősítést szeretnék kérni tőletek, hogy G1620-as Cerkával lehet-e extra igények nélkül HD-mozizni? DXVA-t szeretik ezek a procik? Illetve az integrált VGA-juk?
Előre is köszi a választ!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz Mercutio_ #27366 üzenetére
A másodikra: mvk merge-re, mvk toolnix-ra keress rá. Egyszerű a használata, és eredeti formában elmenti a sávot, ahova szeretnéd, onnan meg akár össze is fűzheted egy másik filmmel/file-lal.
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz #75912448 #27349 üzenetére
Ha külső playert használok, akkor a lejátszás idejére "megszünik" az XBMC? Tehát úgy néz ki, mintha a Zoomplayerben indítottam volna a filmet alapból?
Köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz #75912448 #27344 üzenetére
A "cuccaim" között le van írva minden lényeges hardver, ami itthon van, de elmondom:
GIGABYTE GA B75M-D3H/i3 2100T/Geforce 210(AMD 5450)/2x4 GB G.Skill/128 GB Samsung EVO 840 SSD/LG E2260V-PN/Infocus X10.A monitoron is, meg a vásznon is bazinagy a különbség! Nem kutatni kell, meg nagyítóval nézegetni, hanem az én szememet kiszútja. SAJNOS! Bár ne így lenne...
ZoomPlayerben: EVR custom, ffdshow, avisynth, (removegrain, limitedsharpenfaster), a hang most nem lényeges.
A fenti összeállításhoz képest még a madVR-en is megfigyelhető egy "fátyolosság". Nem találok jobb kifejezést rá. Lehet, hogy a madVR sokkal szebb is lehetne, de se az 5450-es AMD, se a kis 210-es GF nem tud többet.
Viszont EVR-rel!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz canniball #27342 üzenetére
Nagyon kényelmes, és elképesztően jól testreszabható. Hyakorlatilag épp csak el nem megy a boltba helyettem. Csak ne látnám, hogy milyen képe van az ffdshow-nak...
Nem baj, a család tudja ezt használni, ha meg apa ül a vászon elé, akkor úgyis Zooplayer/MPCHC dolgozik.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz canniball #27335 üzenetére
Sőt!
Van öröm, mert beállítottam a távirányítón 1-1 gombra a "verticalshift"-et, meg a subtitleshift"-et is. Ezek se voltak benne eredetileg.
Így gyakorlatilag egy tökéletes lejátszó szoftver. Bár az ffdshow+avisynth képminősége még mindig jobb...[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz Játékos #27333 üzenetére
Lejárt az 5 perc...
a keymaps\remote-ben van ilyen:
<language>AudioNextLanguage</language>
<hash>AudioNextLanguage</hash>de a keyboardban nem találok!
-
Játékos
addikt
Jól haladok. Egy fontos kérdéem van még: nincs olyan, billentyű, hogy next audio, vagy audionextlanguage? Sehol sem találtam, pedig régebben volt szerintem.Előre is köszönöm!
-
Játékos
addikt
válasz Old Cyborg #27328 üzenetére
Ügyes!
-
Játékos
addikt
válasz #75912448 #27325 üzenetére
Jaaa, így persze. Ha a fő képernyőn nyomok egy filmek-et, akkor ott vagyok, ahol kell. De a gyerekeknek asszem 12-es az XBMC, es ott ahogy a program elindul, az első, amit látsz, a filmek, fanarttal, és máris lapozhatod őket.
-
-
Játékos
addikt
válasz #75912448 #27313 üzenetére
Köszönöm a választ.
Természetesen "Profira" van álítva, és a kezdőablak a "Videók", de mikor megnyitom az XBMC-t, akkor a következő fogad:Itt a "Filmek"-re kattintok, ott kapok egy újabb listát, amin rákattintok a "Cím"-re, és akkor vagyok ott, ahol szeretnék lenni, mikor megnyílik a program. A gyerekek gépén régebbi az XBMC, és ott megnyitást követően egyből a médiatárban vagyunk, válogathatjuk a filmeket...
Médiatár import-export továbbra sincs sehol.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Két kérdésem van XBMC 13b3-hoz:
- az első Mbazsika problémájához hasonló, csak én nem is találom az adatbázis (illetve Médiatár) beállításait, pedig végignéztem minden menüpontot kétszer is. Előző verziókben volt mentési lehetőség is, itt nem találok semi hasonlót...
- a másik, hogy beállítható-e, hogy a program megnyitása után rögtön a médiatárban legyek, és a filmek között böngészhessek?Előre is köszönöm!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Haswell-ek HD 4600-asa tud kényszeríteni nem támogatott frekvenciát, úgy, mint az nVidia VGA-k? Nem találtam erre vonatkozó információt...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
XBMC-ben minden alapértelmezett Magyar, de az OpenSubtitles-ről mégis kizárólag angol feliratokat ajánl fel letöltésre. Mit kelle tennem, hogy csak Magyar nyelvűeket keressen?
-
Játékos
addikt
válasz #03969024 #27130 üzenetére
Semmi probléma!
Mint írtam, kipróbáltam nVidia-val (G210), és ő tudja forszírozni a 23,976 Hz-et, mégpedig natív felbontáson, nem úgy, mint az erősítő. EVR alatt is, meg XBMC-vel is nagyjából stabil (23,974-23,979 Hz) ezt mutatják a programok is, meg a projektor is. Szépen is megy a rendszer, nem látok/hallok kihagyásokat/ismétléseket!
DE! Elvileg dobál a hangból! Egyelőre fent maradt a Reclock, és érdekes módon azt írja a forrásra, hogy 23,976, meg a megjelenítőre is ugyanezt (974-978), de mégis szépen számolgatja, hogy a hang szinkronban legyen, és 32 ms-ig felmegy, majd nullázódik a számláló, és ilyenkor elvileg eldob egy mintát a hangból, de akárhogy hallgatom, még, ha direkt figyelem, akkor se hallani ebből semmit sem.
Szóval így jól megy a rendszer.
Nem baj, majd olvasok valami újabb hülyeséget, és akkor megint lehet vele szenvedni egy ideig...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz bajnokpityu #27122 üzenetére
Sajnos nekem ez nem adatik meg mindaddig, ameddig le nem cserélem a projektort, ugyanis az csak 24 Hz-en működik rendesen. Amit a múltkor beszéltünk, valóban átváltja az XBMC, meg a madVR is 23, 976-ra, de csak az erősítőn keresztül, de ha direktben megy, akkor nem. Eddig nincs is baj, DE ilyenkor a felbontás nem 1920x1080, hanem 1921x1080, és sajna jócskán észrevenni, mert az egész kép homályosabb, mint a natív felbontás mellett, illetve a kép bal szélén van egy zöld csík, kb. 1-2 pixelnyi...
Szóval egyelőre marad a 24 Hz, illetve lehet, hogy kipróbálom mindjárt nVidia-val, hogy tudom-e kényszeríteni a 23,976-ot...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz #03969024 #27117 üzenetére
Részemről még bírhattad volna... Ne gondold, hogy engem a számok zavarnak! Sajnos kifejezetten jól érzékelem a kép és hangrongáló dolgokat! A rainbow-t, a sávosodást, a 60 Hz-en való lejátszást, a képzajt, a 23,976-24 Hz problémáját, stb., a hangot nem is említve.
A családból senki, soha nem vette észre, hogy 60 Hz-en megy a projektor, én az első néhány másodpercben. Ebből következik, hogy érdeklődik az ember, hogy mit hogy, és hogy mit.
Békesség!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Mi az a számláló, amivel a képkocka ismétlést/dobást lehet kiiratni a képernyőre? Képeket láttam itt, de melyik program?
-
Játékos
addikt
válasz bajnokpityu #27110 üzenetére
Ahhoz már én is! Néhány éve... HTPC szempontból érdekelne, illetve madVR kapcsán jutott eszembe konkrétan. Igazából EVR-t preferálom, de volt olyan helyzet, mikor a madVR jobban működött, és az igencsak megdolgoztatta a VGA-t...
-
Játékos
addikt
köszi!
Nem követtem figyelemmel a kérdést, de hátha tudjátok a választ:
az Intel HD4600 ereje hogyan viszonyul az AMD HD5450-es GPU-hoz viszonyítva?[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy i3 4330 esetén, ha nincs vga a gépben, csak a hd4600, akkor azon keresztül ki tudok csikarni a gépből passthrough dts-hd-t!
-
Játékos
addikt
válasz _Smooth #27061 üzenetére
Valóban írta, csak gyorsan olvastam, átsiklottam felette. Illetve arra koncentráltam, hogy milyen ördögi mágia, ami elnémít 2 nagy vincsit?
Nekem például volt régebben Watercool Silentstar-ban 2 vincsim, mindez 2 cm vastag szigetelt tölgyfaházban, passzív radiátorral, és akkor volt néma kb. 0,5-1 méterről a gép. De az egészet átgondoltam, és most egy HDD sincs a gépben, inkább leköltöztettem a pincébe egy kis home serverbe mindet, így valóban nem hallom őket.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz bajnokpityu #27053 üzenetére
Pityu!
Milyen vincsid van neked, hogy kettő is néma?
-
Játékos
addikt
válasz gorbep #27007 üzenetére
Igen, sejtettem ránézésből. Régebben én is használtam, de nem tetszett mindig. Egyes jeleneteknél brutálisan jó volt, mert sokkal jobban láttam, mi történik, de sokszor kifejezetten zavart, természetellenesnek tünt. Illetve a proci nem bírta, ha a képjavítók is mentek vele együtt.
Elsősorban élesítésre, és zajszűrésre használom. Meg néha interpolálja a frame-eket. Természerfilmeknék kifejezetten előnyös.EVR mi miatt? Egyébként én is azt használom legszivesebben!
72 szerintem már felesleges. 48 elég simán. Mármint nekem...[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz gorbep #27005 üzenetére
No! Ez sokkal bonyolultabbnak néz ki, mint az enyém! Ki fogom próbálni, mert kiváncsi vagyok, mit lehet még kifacsarni a rendszeremből. Az biztos, hogy sokat szenvedtem az avisynth-tel eddig is, de mindig megérte! Egy lejátszó/kodek sem tudta azt nyújtani számomra, mint az ffdshow+avisynth.
Melyik renderer?Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz gorbep #27003 üzenetére
Uhh...de jó! Alig várom, hogy hazamenjek, reggel ki is próbálom! (madVR-el??)
Szabad érdeklődni, hogy miket hastnálsz az avisynthben? Hátha jobb, még az én általam használtaktól is?
-
Játékos
addikt
válasz MasterMark #27001 üzenetére
úgy, ahogy mondod! Köszi!
Ha már itt vagyunk, megkérdezném, hogy használ-e valaki közületek ffdshow+avisynth-et??
Én használtam eddig win7-en, és nagyon szerettem a "képét", de sajna 8.1-en nem tudom működésre bírni.
Lehetséges egyáltalán???Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
15 éves PC-s pályafutásom alatt 4 db halott tápegységgel találkoztam: 1 Trust (komoly ), és három FPS!!! (3 különböző gépben haltak meg, két féle tápegység) Én is azt hittem, hogy az fps-ek nagyon jók, de kettő döglöttet még mindig tudok mutatni otthon a lomok között. (Viszont egy sok éves LiteOn még mindig megy az egyik otthoni gépben, pedig csak ideiglenesnek vettem anno...)
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz bajnokpityu #26956 üzenetére
De ez csak akkor lényeges, ha nincs külön VGA a gépben, igaz?!
(egyébként nem 0,04, hanem 0,004 a difi, de csak építő jelleggel mondom...)Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz bajnokpityu #26951 üzenetére
Lemaradtam. Mit tud a 4330, amitől nincs frame drop? Mert egyébként sajnos engem is zavar. Már a tudata is, hogy dobál/kettőz képkockát...
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz PeterPH #26891 üzenetére
Nem is merek hozzányúlni a rendszerhez. Lehet, hogy ki se kapcsolom többet, mert most úgy van, ahogy írtad!
A képpontformátumot állítottam át RGB-ről YCbCr 4:4:4-re, és most tökéletes!
Csinálok is egy rendszermentést menten!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz PeterPH #26891 üzenetére
Bár csak igazad lenne! De nem áll be sajnos. A Proji mutatja, hogy 24.00 Hz-es jelet kap. És persze a lejátszás sem kadenciahelyes...
XBMC alatt 23,98 Hz-et mutat a projektor, és riccenésmentes a lejátszás.Ezt megelőzően Nvidia volt a gépben, és ott volt egy külön menü, ahol lehetett saját felbontást/frekvenciát létrehozni, mert egyébként az is csak 34 Hz-en hajtotta a vetítőt.
De fizikailag lehetséges, hisz az XBMC megcsinálja szó nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítsetek, légyszi, ha tudtok.
A problémám az, hogy Infocus X10 projektort használok, ami specifikációi szerint nem tud 23,976 Hz-en működni, legalábbis a Catalyst szerint. Ha XMBC-t használok, akkor gyönyörűen fut, mert a program kényszeríti a helyes frekvenciát, de a többi program nem. Catalyst-ban hiába állítok 23 Hz-et, visszaugrik magától 24-re.
A kérdés az, hogy hogyan lehet kényszeríteni AMD oldalról, hogy 23,976-on menjen a projektor?
Előre is köszi a választ!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
A vita mindig jó! Azt gondolom a szituációról, hogy (ha már veszteséges és veszteség mentes) van, aki a CD és az arról ripelt FLAC között is hallja a különbséget!
Van, aki meg nem.A kérdéskörömhöz visszatérve: kicserélem a pincében lévő VGA-ra az enyémet, de igaz az, hogy az i3 2100T (Sandy bridge)is képes a hd hangokat kiengedni HDMI-n?
-
Játékos
addikt
válasz MasterMark #25547 üzenetére
szuper, köszi!
-
Játékos
addikt
válasz MasterMark #25545 üzenetére
Persze, hogy nem modtad. Én se mondtam, hogy mondtad!
Arról beszéltem, hogy biztos megfelelő a 7.1 PCM is, csak, mivel én nem használok XBMC-t, így marad az, hogy vennem kell valami VGA-t. Viszont továbbra is az a kérdés, hogy melyik a legolcsóbb, HTPC-be való VGA, ami kiereszti a HD hangokat HDMI-n?Van itthon egy ILYEN nekem a pincében. Jól értem a leírásában, hogy ez megfelel a fenti igényeimnek?
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz MasterMark #25543 üzenetére
Szia.
Denon 1912, JPW203, CC60, JPW Sonata, illetve Dynavoice T12 az elképzelés.
Másrészt annyira biztosan nem hallgathatatlan a 7.1 pcm, de nem szeretem az XBMC-t.
Ffdshow+avisynth nekem jobban bejön...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz dabadab #25538 üzenetére
Kezdetnek nem rossz! ez a konverzió, amit az XBMC végez, vajon hallható minőség romlással jár?
Másrészt az jut eszembe, hogy nem igazán használok XBMC-t.
Köszönöm a választ.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a legolcsóbb módja annak, hogy HDMI-n kiengedjek 7.1-es HD passthrough-ot? Akár hangkártya, akár vga, mindegy.
Előre is köszi.Némi infó: van otthon egy Gigabyte B75M-D3H, G21 geforce, illetve Xonax D1.
Ezekből kellene valamit lecserélnem a cél érdekében.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Szia!
Köszönöm a hsz-t. Természetesen 24p képes a megjelenítő (Infocus X10). Drivert egy ideig rendszeresen frissítettem, de 3-4 hónapja már nem foglalkoztam vele, mert egyik se volt jobb a másiktól.
A driverben van 23 és 24 Hz is, de egyik se jó. A legjobb eddig Reclock-kl a 24, vagy méginkább a 48 Hz. Valamiért olyan, mintha időnként "elvesztené a szinkront". Felmerül bennem 2 kérdés:
- az alaplapon van ugye egy órajel generátor. Ez nem lehet a ludas?
- 10 méteres HDMI-DVI kábelt használok, 6-7 ezres volt, nem emlékszem pontosan, de nem a felső kategória. Ez nem lehet a hiba forrása 24p ügyben? Persze ettől még a hang-baj megmarad...Illetve mi a különbség a Wave out és a Directsound között?? Sőút! Egyáltalán mik ezek? Mert Wave out-on jobb a helyzet, de 10-ből 2-3 alkalommal így is szétesik a hang, akármit csinálok...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
SEGÍTSÉÉÉG!
Nagyon rég óta próbálkozok WIN7 alatt összehozni a mozigépemet. Az összeállítás a következő:
i3 2100T, 2x2 GB 1333DDR3, nVidia G210, Audigy4. Zoomplayer (de lehetne MPC-HC is), ffdshow, avisynth, Reclock, AC3Filter. XP alatt minden tökéletes, nem riceg, folyamatos a 24Hz, hibátlan a hang.A problémák:
akármit csinálok, WIN7 alatt a DTS-ek egy része S/PDIF-en (nem tudom, mi alapján!) egyszerűen "szétesik", szakadozik, ha Zoomplayert, vagy MPC-HC-t használok. Azért ezeket, mert ehhez lehet használni a Reclockot. XBMC-vel például tökéletes a hang, de mivel Reclock nincs, így időnként riceg a kép...
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mit rontok el? Már elég kétségbeejtő a helyzet.
Előre is köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Elnézést kérek, teljesen igazad van! Viszont szeretném felhívni band1103 figyelmét arra, hogy a későbbiekben próbáljon egy kicsit figyelmesebben olvasni. Én magyarul írtam, idézem:
Mert egy átlagos 8GB-os 720-as BRRip csúnyán gyalázza a DVD minőséget!
A "8 GB-os" után nincs vessző, így a mondat azt jelenti, hogy a 8 GB-osak között átlagosnak mondható! (Mivel 1000 féle release készülhet egy adott digitális tartalomról.) Nem pedig az átlagos, hogy a 720-as ripek 8GB-osak...
Mégegyszer elnézést kérek!
Béke!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz band1103 #6778 üzenetére
Egyrészt, jó helyen kell keresni! Másrészt pedig egy 1280x720-as projektoron sokkal szebb egy 4,5 GB-os 720 soros .mvk, mint egy DVD! Ezt hidd el nekem kérlek. Ha a saját felbontásán használod a megjelenítőt, az "meg fogja hálálni" ! (Ismétlem: pláne néhány avisynth script-tel.)
-
Játékos
addikt
Mit jelent az, hogy a 3dlp proji, ami tényleg hd? Ha szimpla DLP, vagy LCD (vagy más tech.), akkor az nem fullhd?
Jómagam Infocus X9-el vetítek jó ideje, és nálam SENKI nem látta a felbontásból adódó hibát (rácsot) 3,5-4 méterről. Pedig csak 1280x720...
Én nem bizonygatok semmit, saját, illetve környezetem tapasztalatát írtam le. Illetve azt mondtam, hogy full HD projektort jóval milliós érték alatt is lehet venni. Nem is egy gyártótól! Így erős túlzásnak éreztem a 3-5milliós intervallumot. Mert ezzel azt mondtad, hogy 3 milliónál kezdődnek az 1080 soros vetítők. Ez pedig egyszerűen nem igaz.
Béke!Szerk.:
sajnos amikor benyomják dvd5/9-be és odairják hogy 720p az kb a jobbfajta dvd minőséget hozza
Ez release függvénye, de kíváncsi lennék, hogy a kép mely tulajdonságára, melyik képjellemzőre gondolsz konkrétan? Mert egy átlagos 8GB-os 720-as BRRip csúnyán gyalázza a DVD minőséget!
(Pláne, ha van egy kis avisynthes "turbó" hozzá.)[ Szerkesztve ]
-
-
Játékos
addikt
válasz zsola32 #6755 üzenetére
ma rá tudtam végre kötni optikai kábelen az erölködőre. (első blikkre hangba alázza a popcorn-t)
Bitstream out, vagy analóg hang? Milyen hangkari van a gépben?
-
Játékos
addikt
válasz #98593280 #6761 üzenetére
Szia!
A HDReady felbontás ezeknék a kisméretű tévéknél elég lehet. (1024x768) Egy méter alatt kicsiről beszélek.
Ami a gép részét illeti, az pedig attól függ, mivel fogod használni. Mivel az integrált videokari, ha jól tudom, segít kikódolni a filmeket, így akár elég is lehet. Feltéve, hogy a film úgy van kódolva. (DXVA kompatilbilis módon. Egyébként az újabbak mind ilyenek, de régebbiek között lehet találni még olyat, amit nem kódol ki a VGA.)Ha viszont "komolyabban" akarod postprocesselni, esetleg képetduplázni, vagy ffdshow-val kódoltatni a filmeket, akkor a kis AMD kevés lesz, de nagyon. (Nekem most cserélnem kéne procit, mert az E7300 is kevés, ahogy én szeretném használni.)
Memória kérdésben pedig igen, a dual channel miatt.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Nem kötekedni szeretnék, de nem értek egyet a projektoros részével a hozzászólásodnak.
Először: elég lehet a 720p is, 2 méteres képet 3,5-4 méterről nézve nincs olyan "felbontása", érzékenysége a szemednek, hogy különbséget láss.
Másodszor: a 3-5 milla egy "kicsit" túlzás. Ennek a tizedéből is lehet fullhd projektort venni.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest