- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
15 éves PC-s pályafutásom alatt 4 db halott tápegységgel találkoztam: 1 Trust (komoly
), és három FPS!!! (3 különböző gépben haltak meg, két féle tápegység) Én is azt hittem, hogy az fps-ek nagyon jók, de kettő döglöttet még mindig tudok mutatni otthon a lomok között. (Viszont egy sok éves LiteOn még mindig megy az egyik otthoni gépben, pedig csak ideiglenesnek vettem anno...)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
radi8tor #26996 üzenetére
Nekem egy D osztályú erősítőhöz (Muse M20) volt kétszer LiteOn, az egyik 15perc után égett el, a másik 1 napot bírt. Persze az lehet valami átmatricázott gagyi volt ...
Nem érdemes elspórolni. Amit regger linkelt jónak tűnik. FSP megbízható márka.Én maradok még a Brazosnál. Amíg HW-esen bírja ami nekem kell fölösleges cserélni.
-
törölt tag
Pl ezek közül az egyik nem tűnik rossznak 2 év garral.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
szabi__memo #26993 üzenetére
Nálam volt fogalomzavar, jóra gondoltam csak hülyeséget írtam.
Gondolom egy 90W-os laptop táppal elmegy. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26959 üzenetére
Tápból mindenképpen érdemes lenne halkabbat venni. HDD-ből is inkább WD Red. (+ szerintem 1TB manapság nem sok mindenre elég). Memóriából elég a 4GB, de ha belefér a keretbe inkább 8-ra szavaznék.
+ még annyit fűznék hozzá, hogy OSX támogatás ide vagy oda én AM1 platformra építenék a helyedben (néma) paneltáppal (+esetleg külön NAS). Kezdőként, alap rendszerrel kétségeim vannak, hogy szükséged van OSX-re illetve végül azt raknál rá. Pityu más kategóriában mozog. Maga szintjén biztos igaza van.
-
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26983 üzenetére
Ha megfelel az ízlésednek egy olyan magasabb ház mint amit linkeltél akkor szerintem azzal jobban jársz (több hely van benne, ATX tápot is befogad etc.). A SST-nak is vannak ilyesmi házai a linkelt árkategóriában, ha válogatnál.
-
törölt tag
Még annyit fontos megjegyeznem - lehet felületesen vázoltam a kérdést- , hogy ezeket a fájlokat amúgy gyönyörű kép és hangminőséggel játssza az AM1. XBMC esetén az anyag elindításával van gond, tehát a film kezdetekor ugrál, mint a barom, utána léptetsz néhányat az idővonalon és helyrejön, ami után akár a film elejére is ugorhatsz, immár tökéletesen játssza!
MPC-HC és madVR pedig jól kezdi el játszani, azonban ott a beletekerések okoznak hasonló problémát, ami néhány mp után szintén helyrejön. Ellenben sokkal több film/koncert esetén csinálja, mint XBMC. Mindkettőnél megszűnik, ha a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva. Ebből gondolom, hogy a hardver frissessége miatt talán driver szinten lehet probléma.
-
törölt tag
De sajna nem az anyag, Trinityvel mindegyik OK, ahogy hardveres gyorsítással ugyanezen konfig plusz Openelec esetén is. AMD driverre gyanakszom, ami valamit elbarmol magas bitrátás anyag esetén (kódolás is számíthat, hisz nem mindegyiknél) bekapcsolt hardveres gyorsításnál.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #26969 üzenetére
Én is arra tippeltem volna, hogy az anyaggal van a gond. Belefutottam már én is olyan - főleg m2ts - fileba, amit semmi nem vitt normálisan. Vagy amit pityu írt: rosszul remuxolt mkv-be is. Azt meg végképp semmi nem vitte hibamentesen. A desktop gép se, sw-sen, DXVA nélkül se.
-
gorbep
senior tag
Van valakinek tapasztalata ilyennel? Remote
-
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26959 üzenetére
Ja hogy neked ez a lapos ház! Azt hittem ilyesmire gondolsz.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26951 üzenetére
Nem kétlem hogy így van. Ugyanakkor úgy vélem hogy egy szűk réteget képeztek, és egy szűk réteg igényét nem gondolom "alap"-nak.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #26977 üzenetére
Vendégségbe úgyse illik menni üres kézzel, nekem néhány sört megér, hogy halljam/lássam a különbséget az osx és a win között.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #26975 üzenetére
Még mindig nem tudom, hogy mi az a kocka sör, de nem fogadásról beszéltem, hanem vaktesztről pár sör után.
-
bajnokpityu
félisten
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #26968 üzenetére
Bár nem tudom, hogy mit jelent az, hogy kocka sör, de egy 6-os packot szívesen viszek. Aztán jöhet a vakteszt.
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #26971 üzenetére
az asrock brazos lapomon nem volt... ezért is kérdezem.
nagyon tetszik az új platform.
erősen gondolkozom a brazos cseréjén. csak mindenképp olyan lap kell, amin van koax, mert csak így tudom etetni a rotel procit.
optikait nem akarok használni...
PeterPH:
kösz, meglesem.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Ezeknél az új csodáknál akár intel, akár amd fronton van olyan lap, amin van digit koax kimenet? Mini ITX méretben...
nézegetem, de nem nagyon találok...
vagy akár tüske, amire lehetne építeni egy csatlakozót... -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26968 üzenetére
Próbáltam pl régebbi xbmc-vel és régebbi driverrel, majd ezek kombinációjával, s ugyanazok az anyagok nem tetszenek neki.
-
törölt tag
válasz
LógaGéza #26965 üzenetére
XBMC szintjén az a furi, hogy nem mindegyik anyagot érinti, sőt, most, hogy több filmre ránéztem.... Szóval a nagy része a remuxokat (ott se mind) nem szereti, 25ök nagyjából rendben. Driverre gyanakszom én is, ami a hardveres gyorsítással kapcsolatos.
Ha az ugribugri elejéről addig tekergek míg magjavul, újrakezdve a filmet már müködik. Ha kilépsz és úgy kezded elölről, újra ugrál. Tehát tuti nem hardveres gond, majd csak rájövök....
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #26964 üzenetére
Szerintem ami egy pohár sör után nincs, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #26941 üzenetére
Ne kezd te is, amit Dorian. Én elhiszem, hogy van különbség. Az már más tészta, hogy milyen rendszer kell hozzá és az egyéb komponensek mennyire meghatározók emellett. Gyanítom egy fárasztó nap után nem tudnád megkülönböztetni a win95-t az osx-től. No offense.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #26953 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy ne az os kényszerítsen arra, hogy mit használhatok.
Mondjuk nekem most mindegy, hogy osx vagy win vagy Linux. -
törölt tag
válasz
#75912448 #26942 üzenetére
No, alakul. Fórumtársunk volt olyan kedves és megnézte nekem. Azóta picit még előrébb jutottam, madVR nélkül (uninstall) minden rendben MPC-HC-vel, ellenben XBMC nem OK. Reménykedem benne, hogy a madVR installálása érintette az XBMC m2ts lejátszását is, bár erre kevés az esély, de most adok neki egy full tiszta telepítést, madVR nélkül.
Egy biztos, 8.1, AM1, Cata és madVR együtt nálam nem teljesen OK, ami adódhat a hardver frissességéből, amire vagy a madVR, vagy az AMD driver nincs érdemben felkészülve. Most reménykedem, hogy XBMC jó lesz ha madVR mentes a gép .... (Openelec alatt jó volt)
-
Játékos
addikt
válasz
bajnokpityu #26956 üzenetére
De ez csak akkor lényeges, ha nincs külön VGA a gépben, igaz?!
(egyébként nem 0,04, hanem 0,004 a difi, de csak építő jelleggel mondom...) -
Játékos
addikt
válasz
Lemaradtam. Mit tud a 4330, amitől nincs frame drop?
Mert egyébként sajnos engem is zavar. Már a tudata is, hogy dobál/kettőz képkockát...
-
bajnokpityu
félisten
Hááát, mivel az apple az osx egyetlen fejlesztője, nyilván nem fogják olyan eszközökre kiterjeszteni a támogatást,amiből nem fognak pénzt látni. Egy időben felröppent a hir (10.6 idején), hogy lesz gyári AMD támogatás, mert gondolkodtak,h AMD alapú mac is lesz,aztán még se lett ebből semmi.
páran belefogtak átültetni, de beleolvasva a topicba, gyorsan elvetettem a témát.az, hogy miért megy a legtöbb fontos funkció giga cuccokon, talány, lehet, h ők csinálják a mac alaplapját?
-
cekkk
veterán
válasz
Vagy az oprendszer támogassa már a procit nem?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
canniball #26947 üzenetére
Neked nem fontos a lehető legjobb hang.másnak igen. nekem nem akkora para i3225 esetén,h 4 percenként kihagy képkockát, neked igen.
de mivel van közös nevező az i3-4330 + giga lap esetén, ezért én ezt tartom a legjobb megoldásnak, a többi kompromisszum.
ismerősi körben,akik hallották az osx-et winfossal szemben, jöttek, hogy de kár,h AMDt vettek, gondoltam figyelmeztetek másokat is. innentől nem csak az én vesszőparipám. Ráadásnak azt mondják, hogy a képe is jobb az oprendszernek. nekem is olybá tűnik, hogy jobb,de nem volt még kedvem osx+xbmc-re megoldani a HD hangok támogatását, ezért mozin egyelőre server a befutó. 13beta3 egyébként akármennyire lehetetlen, de olyan,mintha olyasmi képet adna,mint az OSX teszi. Nem lehet, hogy 24bit fixponttal kezeli a szineket?
az új haswell egyébként ráadásnak 3/3 esetben jobb hangot is adott,mint a régiek, ezért én is fogok upgradelni 3225ről 4330ra. nem a drop miatt.
de,még ha most nem is lenne fontos a támogatás, sztem alap,hogy minden létező oprendszer menjen már fel a gépre.
-
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26948 üzenetére
Na az nem!
De Intel-vonalon én nem vagyok képben, majd a többiek elmondják ott mi az alap és akkor össze tudod hasonlítani a kettőt.
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26938 üzenetére
No offense, nem szándékom senkit és semmit védeni, de ez az OSX-támogatás csak a te vesszőparipád, ennek fényében alapnak nevezni kissé túlzásnak érzem...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26943 üzenetére
Látod ezt nem tudom. Megnézem w7-tel, hogy kizárjam az op rendszer hibát.
-
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26929 üzenetére
Egyszer igen másszor nem, ahogy írták első körben tényleg azt kéne eldönteni hogy lesz játék vagy sem.
A lapos ház is ettől függ, ha mATX akkor (ha körülményesen is de) jó eséllyel lehet bele kártyát tenni, ha mITX akkor már necces. -
pFEFErohni
tag
válasz
Akkor Intel vonalon melyik az ajánlott konfiguráció?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
najó, az utolsó mondatomat visszavonom. aki érzékeny a hangszerek élethűségére, textúráira,annak hatalmas a difi, akinek csak a csimmbum kell, nekik semmi difi nem lesz. és azért a difi sincs akkora, csak,ha már valaki meghallotta otthon az osx-et, és érzékeny rá, az utána jó eséllyel nem fog win alatt zenét hallgatni.
regger: régen voltak nem betás, hanem gyártófüggetlen driverek is ATIra. ezek ma már nem dolgoznak?
-
törölt tag
válasz
MP kizárva, inkább a halál
Amúgy nagyon jó a Kabini, hangja is meglepően rendben van, megfordult a fejemben, hogy nem ideiglenes lesz a Kaveri megérkezéséig, hanem végleges, vagy második, de most picit megrendültem.
Nincs semmi hardveres szarság bekapcsolva, képj és hasonlók is inaktívak, ráadásul MPC ezeket megkerüli, mégis ugyanazt a hibát produkálják. Lehet betámadom radi8tor1 kollégát egy privivel.
hangban nagyságrendileg akkora a difi a server 2012 és a kiokosított osx között, amekkora a w7 és server között.
Elhiszem neked, de most nincs erőm belekezdeni az osx-be, ráadásul "csakmozi" a gép.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #26939 üzenetére
serverről én se lépnék visszább már. akkor inkább egy popcorn hour
állitgattad a hardver-támogatási funkciókat? lehet valami hardveres gyorsitás okozza,nem?gabesz: milyen kompromisszum van egy mai 4xxx inteles gépen? max az ára.de akkor nézd meg, kész médialejátszók milyen minőséget adnak ugyanannyiért. 3xxxnél még elfogadom, hogy van, akit zavar, ha 4percenként megröccen a kép. én pl észre se veszem. és csak AMDt használó haverom van,aki megbánta a platformot. inteles egy se.
hangban nagyságrendileg akkora a difi a server 2012 és a kiokosított osx között, amekkora a w7 és server között.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Azt írtam, hogy "talán" a legjobb
. (sokkal többen építenek amd alapra HTPC, mint intelre. És mindkét oldalnak van olyan ami miatt némia kompromisszumot kell kötni)
-
törölt tag
válasz
Az a baj, hogy az m2ts formában tárolt filmjeim 80%-át érinti, akkor is ha áttolom mkv-ba! Eszement egy hibajelenség, remélem nem a HD8400-re rossz az AMD drivere. 13.12 és a legújabb beta 14.3 is ugyanúgy hibás. Talán w7-tel lehetne kipróbálni, de azt akkor se használnám, ha agyonütnek
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #26934 üzenetére
intel se tökéletes. nagyon sok file közül van egy 43GBos fileom,amit a régi 12es xbmc nem játszott, hanem bekockázott. rittig a batman volt. más lejátszók vitték, és egyetlen más fileom sincs,amit ne játszana le az xbmc.
intelnek azért a mostani driverei nagyon jók.
gabesz26: hogy lehet bármi a legjobb platform, ha olyan alap dolgot se tud,mint a legjobb hangú oprendszer támogatása? Ez nagyon alap dolog az értékrendem szerint. ki a fenének van kedve a htpc-je mellé venni még egy macminit?
-
válasz
Barthezz2 #26801 üzenetére
Na, végül mégis Node 304 lett, és ahhoz képest, hogy nem olyan "kicsi" házikó, ebben sem egyszerű elférni. És elméletileg még egy combosabb VGA és plusz 1 merevlemez, vagy plusz 3 merevlemez is belemegy, csak azt nem tudom, akkor a kábeleket hova tenné az ember. Akkor már egy moduláris táp sem nagyon lenne előny, mert ahhoz is kellene elég sok tyúkbelet tenni, hogy minden etessen az ember.
A gyári kis hűtést(Asrock E350M1) meg lecseréltem egy 12-es hűtőre:
Bocs a képekért, a fényképező nincs itthon..
-
Gabesz26
senior tag
válasz
pFEFErohni #26933 üzenetére
Amit canniball is ajánlott talán az a legjobb HTPC alap most (AMD AM1 platform).
regger konfigja lehet alap, azt próbáld meg a saját igényeidre szabni (HDD v. SSD esetleg mindkettő, milyen ház stb.).
Zenét azt HDMI-n keresztül hallgatnád?
-
törölt tag
válasz
#75912448 #26924 üzenetére
Megvan az első gondom az új konfiggal, vagyis mióta HTPC-zem az első
Az érintetlen, eredeti BD-k nagy része (50, remux, de lehet 25 is), m2ts lejátszása hibás (BD3D is, ha pl megnyitom az egyik szemnek szánt m2ts-t.). XBMC 13.3 villogva-csíkozva kezdi el lejátszani, ha beleugrok a film közepébe, abbahagyja. Az MPCHC ugyanezen m2ts fájlok esetén pedig beleugrani képtelen, bárhová is, azaz kívánt jelenetnél villog-ugrál a kép. HDMI kábel hiba kizárva, friss 8.1 telepítés, próbáltam régebbi XBMC-t, hiba ugyanez.
A10-5700 ugyanezeket a filmeket rendesen viszi. AM1 konfigon az Openelec is!-ahogy hálózaton az asztali gépem is. Hab a tortán, hogy a Windows MP azért lejátszaná őket, ott hibátlan.
8.1 plusz Kabini lenne driveresen összeveszve? Tippem sincs sajnos, esetleg speciális, saját környezeti hiba...
-
pFEFErohni
tag
Jogos, csak már kicsit túl pörgetem az agyam...
Tehát egy olyan htpc kellene, ami 50-50 arányban használnék filmre és zenére is!
Gabesz: köszi, de a játék tényleg nem fontos, arra ott a ps! Csak gondoltam ha már új masina, az tudjon nagyjából mindent! A jelenlegi pcm szerintem be tudom számíttatni 50 ezerért, bár lehet neki adom apunak mert neki eléggé régi gépe van...
-
Gabesz26
senior tag
válasz
pFEFErohni #26930 üzenetére
Én a helyedben építenek filmezésre, zenére egy kisfogyasztású HTPC-t AMD AM1 alapokon (ez bőven kijön 100 alatt). Így, hogy van külön asztali géped is a maradék keretet annak a fejlesztésére költeném, és ha néha játszani támad kedved, akkor rákötöd azt is a rendszerre.
HTPC esetében egy gamer konfig több szempontból sem szerencsés. A kimondottan HTPC házak többségébe nem tehető normál magasságú dVGA, és egyébként sem tudnának mit kezdeni egy gamer gép termelte hőmennyiség elvezetésével. Emellett sok embernél szempont HTPC esetén a halkság, amit szintén elég nehéz megvalósítani egy komoly VGA-val terhelés alatt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26927 üzenetére
Azért nagyon nem mindegy, hogy 150-ből gamer gép vagy htpc ... A végén nehogy egyiknek se legyen az igazi.
Ha ott a PS4, akkor inkább egy korrekt, csendes, jól felszerelt, keveset fogyasztó htpc. Arra bőven elég a keret. -
pFEFErohni
tag
válasz
pFEFErohni #26929 üzenetére
A gépen lenne minden, ajánlott az ssd is? Melyik oldalt lenne érdemes böngészgetnem? Bocsi csak lejárt a Szerk. idő!
-
pFEFErohni
tag
-
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26927 üzenetére
Mi a gond az integrált vga-val? Filmnézésre jó pl. az AM1 platform, integrált de visz mindent; ha nem játszol szvsz felesleges külön kártya.
Házból milyet szeretnél? Kicsi legyen vagy az erősítő méretéhez passzoló?
A gépben lesz "a tartalom" vagy hálózaton? -
pFEFErohni
tag
válasz
canniball #26926 üzenetére
Igazából épül a kis házimozim! Erősítő már meg van(denon x1000) meg a front pár is(castle knight 5) játék nem szempont, de ha ennyibe bele fér akkor integrált vga nélküli lenne jó, ps4 is van mellette! Inkább egy igazi filmezős/zenélős masinára gondoltam! Bár ahogy a házakat is elnézem, megkérik a designosabbak árát rendesen!
-
canniball
nagyúr
válasz
pFEFErohni #26925 üzenetére
Annyiból már sok minden kijön. Mi lenne pontosan a felhasználási terület (pl. lesz-e 3D, játék ect.)?
-
pFEFErohni
tag
Sziasztok!
Erőteljesen gondolkozok egy htpc építésén! Jelenleg egy normál asztali pcrôl megy a rendszer, de jobb lenne egy kisebb htpc a tv mellé! Segítséget kérnék a jelenlévő szakiktól, hogy manapság 150ezerből miket kellene rakni a kicsikébe!? Nézelődök/olvasgatok a neten magam is, csak jó lenne valami támpont a hozzáértőktől! Segítséget előre is köszönöm!!!
-
törölt tag
válasz
MasterMark #26921 üzenetére
madVR display modes, es az ures mezobe beviszed az altalad hasznalt frkiket, pl
1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p60, igy ebben a formaban.Egy kabini tulaj ranezhetne, hogy m2ts es mpc-madvr fronton minden rendben van-e nala, tekeres, leptetes stb, nalam szetesik, akad.
-
PeterPH
senior tag
válasz
MasterMark #26921 üzenetére
A MadVR-ben be lehet állítani afrekvencia váltást.
-
sb
veterán
válasz
_Smooth #26916 üzenetére
Tipical-t így lehetetlen mérni, ahogy te írod.
Pl. XBMC meg torrent alatt fogyaszt 30W-ot az egész rendszered. Ha neked az a tipikus felhasználásod akkor arra mit mondhatunk?
Más meg mondjuk egész nap filmet kódol rajta. Annak meg egész nap 80W-on megy a cucc.Szóval ebből a szempontból "tipikus" fogyasztást megadni lehetetlen. Épp ezért a TDP az a full terhelést vagy a full terhelés átlagos mértékét adja meg. Utóbbi esetben hosszabb-rövidebb időre át lehet lépni.
Ha eszerint nézzük (ez alapján szokták és van értelme a fentieket tekintve) az A6-od bekajálja az 50- 65W-ot.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #26918 üzenetére
XBMC nem mutja olyan pontossaggal.
-
MasterMark
titán
Ezt most akkor nekem is megszakértenétek?
Általában 23.98-ra áll be, de néha ingadozik. -
_Smooth
senior tag
Én ezt a TDP harcot (de magát a "meghatározást") sem igazán értettem soha.
Az én A6-5400K APUmra azt írják, 65W TDP.
Na most falon mérve a rendszer 60-65W környékén szépen muzsikál is. (80W környékét csak Prime95 alatt hozta)
Tehát a "Tipical" adatot tartja is (a teljes rendszer, nem csupán az APU önmagában). -
válasz
bajnokpityu #26914 üzenetére
nálam nem dobál framet 1et sem a filmek alatt, nekem van más, ha duplicate-re van a kijelző állítva a 2x TV miatt, akkor tearing effect van a nagy TV-n. Ezért profilt kellett megint létrehoznom, ami plussz adminisztráció... korábbi VGAval régebbi Catalysttal persze jó volt...
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #26910 üzenetére
"Az XBMC képminőség terén történt pozitív változásait nem csak én vettem észre, de nálam annyi minden csere volt és van mostanában, lehet hogy ez is közrejátszik
"
Tisztában vagyok vele. Csak 24p problémáról is többen írtak.
Most meg csak összefoglalni próbáltam, hogy ha már a 24p is rendben van + a képminőség is jobb akkor egyértelműen megéri cserélni a 13-asra. -
sb
veterán
válasz
bajnokpityu #26909 üzenetére
"intel tdp-t meg régebben úgy határozta meg, hogy a platform általi elméleti maximumot irta. namost eleve kisebb frekin mennek a kisebb procik, meg még az energiahasználata is jó, szóval lehet,h áramfogyiban is visszahozza az árát."
Azzal tisztában vagyok, hogy TDP osztály van, amibe ugyanúgy belekerülnek a kisebb procik. Nade ha a TDP osztály felét eszi akkor azért nagy információtartalma így nincs az egésznek.Másfelől pedig az sem igaz hogy a TDP az elméleti maximum Intelnél. Már csak a nevéből kiindulva sem lehet igaz, mert "Tipical", nem maximum. Régen kb. minden proci át is lépte Intel oldalon is.
Ma már nem mind, de a Turbo-s modellek még simán átlépik továbbra is. Biosban állítható az átlépés. -
törölt tag
Trinity is hasonló (épp most adtam el
) volt nálam, 23,976xx, míg az Anandtech 23,977xx-et mért rá, igaz 4 órás frame repeat-tel. A Haswellre 23,97605-öt kaptak, Kabini is kb ugyanez, magyarul mindkettő tökéletes. Igaz Kabinivel előfordul, hogy beáll 23,9703-ra, ilyet még HTPC-ben nem láttam (persze tök mindegy az néhány egység
)
GPU használat 40% körül Chroma/Spline 1080p mellett, 720p esetében 50% környékén, szintén Chroma-Image/Spline.
Fogyasztás adapterrel kicsit csökken majd, de valóban magam is kevesebbre számítottam, ellenben egész biztosan passzívan üzemeltethető egy arra alkalmas házban.
Az XBMC képminőség terén történt pozitív változásait nem csak én vettem észre, de nálam annyi minden csere volt és van mostanában, lehet hogy ez is közrejátszik
szerk:
Látom már bajnokpityu is ue írja, észrevehető tévén és vásznon is. -
bajnokpityu
félisten
már irtam,h jobb az xbmc 13 beta3 képe. LCD TVn is kijön, nemhogy vásznon.
azóta ezt használjuk, fagyi nem volt, lányom nincs 3 éves, és elinditja,megállitja, tekeri a mesét. kicsit szabták a kezelőfelületet is, több egérhasználatot eredményez, kevesebb menüt.
intel tdp-t meg régebben úgy határozta meg, hogy a platform általi elméleti maximumot irta. namost eleve kisebb frekin mennek a kisebb procik, meg még az energiahasználata is jó, szóval lehet,h áramfogyiban is visszahozza az árát.
és egy giga lappal köritve még osxezni is lehet. aztán a végén még zenét is hallgat az ember htpc-ből,nem csak winfosos szintetikus zajt.
-
sb
veterán
Ezt Abunak írd.
Bár elvileg egyébként nem feltétlenül kamu. Legalábbis a korábbi APU-knál valóban magyarázható azzal, hogy nem a konnektor oldali teljesítményt adják meg és a körítés, lap, stb is többet eszik. Határesetben kijöhet, hogy valóban nem lépi át a TDP-t. (pl. 80W-t mérsz konnektornál, az kimenő oldalon max 70W, ahhoz is 90% körüli hatásfok kell, rendes tápnál 80%-al számolva inkább 64W. Ebből egy SSD, ramok, 1-2 venti 6W körül elvisznek, a 45W-ot levonod, marad 13W a lapra.)
Egy biztos: ha TDP akkor az Intel kamuzik. Ha másért nem, mert az 53-55-65W-os procijaik közel sem fogyasztanak ennyit.
G2020 55W TDP-vel és a komplett rendszer (lap+ssd) + a táp fent írt veszteségével együtt is 35W Prime alatt? Oké, a GPU nem volt épp hajtva, de azzal együtt sem lett volna 40-45W felett az egész gép.
Egyébként AMD-nél azt sem értem miért feszelik így a procikat.
A6-3620-ra Prime95 alatt:
gyári default 84W
alulfeszelve: 54W
alulfeszelve és 1.8GHz (2.2 + 2.5 Turbo helyett - ez kb. az 5350 teljesítményszintje) 39W (míg az 5350 45-46W).Szóval van benne tartalék. A GPU-t is alulfeszeltem, tehát nyilván egy cpu+gpu load tesztben még nagyobb javulás lenne a mérésekben.
szerk: Egyébként az általam mért 84W-nál is kb a számítással megegyező az arány. CPU+GPU-ban lehet max 90-95W, paneltáppal mértem, kb. 90% hatásfok, levonva a sallangokat és a 65W TDP procit itt is az jón ki, hogy a lap 10-14W között van.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #26887 üzenetére
Köszi!
Lásd előző hsz-em: Úgy néz ki megszaporodtak a 24p-t tökéletesen tudó platformok.
MadVR-nél átlagos gpu használatot nem néztél esetleg? Én megpróbálok majd ezt is mérni, ill. fogyasztást.Ill. ha ennyire rendben van mostmár drop tekintetében a 3. beta a 13-as XBMC-ből akkor asszem felteszem én is. Az is pozitív, ha jobb a képminőség és nem kell MadVR.
A Kabini pedig igen jó. Egyedül a fogyasztása nem meggyőző nekem. Azt hittem előrelépés lesz, de alig van egy régebbi APU-hoz képest. De még egy régi Athlon X2-ből is ki lehet hozni ilyesmit... persze az már gyengébb proci ehhez képest.
Furcsa ez a TDP-s játék. Itt is ugyanaz van, mint a felsőbb régiókban Intel vs. AMD téren. Bay Trail 10W TDP és a valóságban is 12-13W-ot mérnek egy SSD- rendszer komplett fogyasztására. Kabini 25W és a komplett rendszer 45W körül áll meg. Persze normál használatban 24/7-en kívül nem számít, de mégiscsak furcsa.
Most amúgy sincs időm rá, de a családi HTPC cseréjére valamelyik be lesz egyszer szervezve. 3D oda nem kell - bár elvileg még azt is tudja mindkettő - másra pedig elég bármelyik, tökéletes HTPC-k. Majd döntenek a sallangok. Direkt meghagytam a Feel 202 házat a paneltápjával ilyen célra, de Kabini mellett arra se lenne szükség.
-
sb
veterán
válasz
PeterPH #26898 üzenetére
Köszi a tesztet!
Ez kvázi a tökéletes kategória. 3.81 óránkénti frame ismétlés az azt jelenti, hogy egy film időtartama alatt nem lesz egy sem.
Régebbi NV, AMD, Intelek (Ivy-tól visszafelé) is csak megközelítőleg tudták a 23.976Hz-et, így ott 4-8 percenként előfordulhat frame ismétlés.
Eddig a Haswell volt az egyetlen ami pontos volt kellően ilyen több órás ismétlés nélküli lejátszáshoz. Most úgy tűnik regger és a te tesztedből, hogy a Kabini és a Bay Trail is előrelépett ebben és tökéletesen tudja.
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok egy Htpc-t és Nas-t szeretnék építeni de nem tudom eldönteni melyik lenne jobb erre a célra.
Eddig ezeket néztem ki.
Amd kevesebbet fogyaszt de az intel erősebbnek tűnik.
-Gigabyte GA-H87N-WIFI+ Intel Core i3-4330 +8Gb 1600mhz ram
-ASRock AM1H-ITX +AMD Athlon 5350+8Gb 1600mhz ram
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Linux Mint
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest