Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz
slashing #24498 üzenetére
Mert USBről csak sleepből lehet felhozni, és visszatenni ezzel a távval.
Nekem is ilyen távirányitóm van, a régi asrock alaplapot igy irányitotta.
a kikapcsolt gépet bekapcsolni nem lehet, csak az alaplapi poweron tüskével, vagy speciális célelektronikával pl. szerveralaplapon, de ott is különleges energiaállapotban vannak a gépek. -
slashing
senior tag
Nah ennek fényében már tisztább a kép....
Nekem az asrock alaplaphoz adtak egy "MCE" távot. Azzal meg hol elindul hol nem és így azt sem tudom mi lehet a gondja baja. Bár elenyésző számban nem indul a power gombra de roppant idegesítő, főleg hogy nem tudom miért(az tuti hogy nem elem gond)
Usb-ről hogy hogy nem lehet bekapcsolni ? ez igaz?
Oké sose használtam de abból kiindulva hogy a ps2-ről annak idején simán indítottam a gépet, bármiről, fel sem merült benne hogy usb-ről nem lehet.... ez nekem új
-
canniball
nagyúr
válasz
Celtis #24496 üzenetére
"...mert alapból bármelyik billentyű lenyomásra indulnia kéne, de végülis jó."
Szerintem ha billentyűzeten ütsz le egy gombot akkor indulni is fog, de szvsz a bill. és a távrángató gombjai nem teljesen "kompatibilisek". De jobb is ez így, ha véletlenül tenyerelsz rá a pálcára akkor nem indul el a gép, csak ha direkt az az egy dedikált gombot nyomod."Kerülő megoldás USB/PS2 átalakító használata lehet..."
Nekem volt olyan tapasztalatom (igaz csak egy lapon próbáltam), hogy PS2-ről ébredt a gép, de PS2 adapterrel rákötött USB-s bill.-ről nem."De egyszerűbb a készenlét használata teljes kikapcsolás helyett."
Ahogy mondod. -
Celtis
veterán
válasz
slashing #24494 üzenetére
Amire eddig jutottam.
- Konfiguráció nélkül kezeli az XBMC-t (legalábbis Openelec alatt)
- A gond a piros bekapcsoló gombbal van. Alapból nem a kikapcsolás menüt indítja. Kérdéses, hogy a megfelelő mapping megoldható-e. Legrosszabb esetben egy másik gombra fog kerülni a kikapcs.
- Készenlétből csak a piros bekapcsoló gomb indítja el a HTPC-t. Ez kicsit érthetetlen, mert alapból bármelyik billentyű lenyomásra indulnia kéne, de végülis jó.
- Kikapcsolt állapotból USB-n nem lehet bekapcsolni a PC-t. Kerülő megoldás USB/PS2 átalakító használata lehet, mert általában a BIOS támogatja a PS2-ről történő bekapcsolást. De egyszerűbb a készenlét használata teljes kikapcsolás helyett. -
Ragnar95
félisten
Nem feltétlenül kell időtálló, a lènyeg, h a fhd sbs/ou filmeket is elvigye, amik 35-40mbps-osak. Ahogy néztem, a 40mbps-os fhd filmekhez egy 17k-s A350M1 is elég lenne magában, csak azt nem tudom, h az sbs/ou 3D-khez is kell-e a 3D gyorsítás, hogyha a Tv rakja össze a 3D képet v az csak BD3D esetén kell
-
drdr
senior tag
válasz
Ragnar95 #24447 üzenetére
FHD 3D-hez PDVD v TMT fog kelleni, hogy időtálló legyen és esetlegesen upgradelhető Kaveri-re:
Nem írtad, hogy ITX v. mATX...Alaplap: A88X (Gigabyte FM2A88XM-HD3 v. D3H) ~16e
APU. FHD 3D miatt szerintem A8 v. A10 pl: A8-6500 v 5500 v A10-6500 (legolcsóbb ~23e)
RAM: 4GB 1866 ~12e+
ház + táp
vinyó (SSD)Ez alaphangon is 55-60 ezer. Intelből is lehet válogatni, az sem lesz olcsóbb szerintem.... Az árak nem pontosak....
-
cekkk
veterán
válasz
Joseppe210 #24487 üzenetére
Csak az amit te feltettél egy médialejátszó os, és nem fájlmegosztó, lehet arra is használni de nem arra való.
-
canniball
nagyúr
válasz
Joseppe210 #24486 üzenetére
De ez nem "házi szerver", hanem Home Theater PC (magyarul: HáziMozi PC) topik...
-
Joseppe210
tag
Igenis meg nem is. Házi szervernek házi szerver. de köszi.
-
cekkk
veterán
válasz
Joseppe210 #24483 üzenetére
http://www.openmediavault.org/
Ez való arra amire neked kell.
Van neki külön topikja itt a ph-n is.
Arra figyelj, hogy az oprendszer külön lemezen kell lennie. Mondjuk egy penen vagy memória kártyán esetleg egy kis cf kártyán. -
canniball
nagyúr
válasz
Joseppe210 #24483 üzenetére
-
Joseppe210
tag
-
-
BullZeye
veterán
Media Center távirányító PC
Ez ugye nem univerzális távirányító, szóval csak HTPC-t tudom vele irányítani, de magát TV-t, hangfalat nem? -
Tomacko
őstag
válasz
szabi__memo #24475 üzenetére
Én ezt az ASUS E45M1-M PRO lapot használom, de én sem találtam még utalást sem arra, hogy valami köze lenne a 3d-hez az e450-s APU-nak.
-
szabi__memo
nagyúr
-
cekkk
veterán
válasz
radi8tor #24467 üzenetére
Milyen lapod van?
Itt is azt írják, hogy tudja a 3D valamint ezen a külföldi oldalon is. Bár mondjuk ezek éppen laptopokról írják.
-
dlaccc
aktív tag
Köszi. Én 2éve azt se tudtam mi az a htpc.
A ház része még kérdés, nagyon befürödtem egy matx házzal pár hónapja, a hozzá ajánlott sfx táp nem ment bele. Ahogy elmerültem a táp témában nekem egyre kuszább az egész, paneltáp ilyen-olyan táp...
Lehet jobban járok komplett ház+táp megoldással.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #24467 üzenetére
Nem tudom ebből mennyi lesz végül igaz (forrás):
Valamikor az év közepe tájékára várható a belépőszintű Beema APU (SoC), ami a Kabini leváltására hivatott. Az előzetes eredmények alapján az újdonság meglehetősen nagy előrelépést fog jelentetni a teljesítmény/fogyasztás mutató tekintetében, ugyanis a 25 wattos Kabini kódnevű A6-5200-hoz mérten a 15 wattos Beema 24%-kal magasabb eredményt mutatott fel PCMark-ban, míg 3DMark alatti pontszáma 20%-kal volt erősebb.
De ha valós, akkor az egy éve várt Kabinit átugrom. Vagy a Beema is ígéret marad, talán látjuk 2015-ben.
-
Peak
addikt
vajon az A8-6500T-t ha 45W TDP-je van, egy nagyobb borda passzivan képes volna hűteni?
pl. egy scythe big shuriken v2? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
válasz
radi8tor #24458 üzenetére
"Maga az APU asszem képes lenne rá, de az alaplapokról lespórolták."
Ilyen nincs. Az alaplapok dolga annyi, hogy az APU labat osszedrotozzak a HDMI csatlakozoval, azt meg csak egyfelekeppen lehet, nincsen sporolos meg nem sporolos modszer. Ha az APU tudja, akkor kimegy a kabelen is, ha nem, akkor nem.
-
cekkk
veterán
válasz
radi8tor #24458 üzenetére
Valamiért bennem az van, hogy volt egy brazors kis komplett gép amire írták, hogy tudja, de lehet már csalnak az emlékeim. De nem is találom, lehet nem is az volt.Nem a csatlakozó a lényeg,(mert ugye az nem is változott) hanem, hogy a proci támogassa azt, az E-450 ezen cikk szerint támogatja.
-
Ragnar95
félisten
válasz
#75912448 #24456 üzenetére
SBS és OU filmeket szoktam nézni, szóval ha erre érted a felezettet és azt elviszi, akkor az elég lehet
Amúgy ezt a gépet néztem ki, ha használtat választanék, csak HD6450 1GB-al, így ez meglenne 28-ból. Bár nem tudom, 2GB ram elég lenne-e.
Újonnan meg ezt raktam össze gyorsban iponon:Alaplap MSI H61M-P20 (G3) 1 db 10643 Ft
Processzor INTEL Celeron G1610 2.60GHz 1155 BOX 1 db 10744 Ft
Memória KINGMAX 4GB DDR3 1333MHz 1 db 10109 Ft
Videókártya ASUS 210-1GD3-L 210 1GB DDR3 PCIE 1 db 6323 Ft
Merevlemez 1 db 0 Ft
Ház XDL Basic X-01 400W 1 db 6744 Ft
Összesen: 44.563 FtBár mondjuk egy Codegen MX31-A2 ház jobban tetszene, csak nem tudom, abba milyen lap kéne.
A fenti konfigon amúgy ti mit változtatnátok?Mert nyilván ki lehetne hozni ekkora keretből jobbat is, csak nem nagyon követem egy ideje az árakat/hardvereket, így nem tudom,h mi a legjobb ár/érték arányban jelenleg
-
törölt tag
Brazos nem tud BD3D-t, csak felezetteket, így kiesik.
-
Peak
addikt
válasz
dlaccc #24454 üzenetére
http://ipon.hu/webshop/product/asrock_e350m1/171470
13800 huf
általában használtban netto ár, minusz X százalékért mennek a cuccok.
milyen passzivosat vettél?
-
Tomacko
őstag
Antec házakat nézd meg. Nekem is egy olyan van és én el vagyok benne. Ezek a cube házak nagyon jók. ráadásul nálam csak az jöhetett szóba a már meglévő alkotók miatt
Antec NSK 1380 ami nekem van, ebbe a gyári táp is elég erős (350 W) és hely is van benne bőven. És persze egy microATX lappal van szerelve, vidáman beleférnek
-
Ragnar95
félisten
Azt írtam,h 30-ból használtan tudok venni gépet és ezt kérdeztem,h újonnan mennyi lenne az a minimum keret, amiből ez megvalósítható lenne...
Amúgy most így gyorsban 50-ből sikerült egy új gépet összedobnom iponon, de lehet,h ennél lehetne olcsóbban is, ezért jöttem a topikba, mert itt hozzáértők vannak. -
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Gondolkozom egy HTPC építésén, amit filmek lejátszásán kívül NAS-ként használnék.
Fontos,h fullHD 3D filmeket lejátsszon akadásmentesen, erre mennyi lenne a legkisebb összes, amiből kihozható egy gép újonnan? Használtan 30körül találtam megfelelő gépet, de mivel hosszútávra tervezek, hogyha nem sokkal drágábban ki lehetne jönni újonnan is friss architektúrával, akkor rááldoznék kicsit többet.Előre is köszönöm a segítséget
-
drdr
senior tag
válasz
dlaccc #24445 üzenetére
Én egy mikroATX házat keresek régóta, amibe atx táp is belefér. Valami olyasmi lenne jó mint a CoolerMaster Elite-120, csak épp szélesebb kivitelben, hogy a mATX lap épp beleférjen....
-
drdr
senior tag
válasz
dlaccc #24439 üzenetére
http://ipon.hu/webshop/product/codegen_mx_31_a2_300w/126401
http://ipon.hu/webshop/product/lcpower_lc_1400mi_200w/177837
http://ipon.hu/webshop/product/spire_powercube___spm210b_300w/117535
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_rc_120a_wwn1_elite_120_advanced/465866
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_rc_130_kkn1_elite_130/515798Ezek mind tizen-pár ezresek....
[ Módosította: radi8tor ]
-
dlaccc
aktív tag
Sziasztok!
Itx rendszer köré szeretnék házat venni. Sajnos kicsi a választék, ami jó az pedig méregdrága. 10-12ezret szánnék max a házra. Néztem az alibaba oldalon ahol mázsaszám vannak jobbnál jobbak, de félek onnan rendelni. Nem sok jót olvastam az oldalról... Hol lehetne még itthon kapni? -
t-bali3
senior tag
Szokom az XBMCt. Az a fura, hogy ha az ismereteim nem csalnak a sorozatok nem 24p-sek. Ennek ellenére arra állítja be a lejátszást. Ráadásul ezzel (szerintem) összefüggésben kialakul egy kis kép-hang elcsúszás az erősítő és a tv között. Az a fura, hogy amikor media playerről indítom a lejátszást, akkor nincs csúszás.
-
okiman
tag
Segítséget kérnék: Adott 1 HD5450 1Gb passzív kártya 13.9 catalyst-al.Képjavítókkal laggolt rendesen ezért azt a javaslatot kaptam, hogy azokat lőjem ki a catalystban. Így gyönyörűszép laggolásmentes képem lett, viszont random módon rövid fehér csik jelenik meg mindíg máshol, és igaz nem túl sűrűn. Mitől lehet? Valahol azt olvastam hogy ez a driver már igényli a NET4.5-öt. Okozhatja ennek hiánya ezt a hibát? ( A frissítések rég ki vannak kapcsolva mert utálom ha filmnézés közben felugrik 1 értesítési ablak, és most még megnézni sem tudom mert anyósom és a nejem éppen moziznak )
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Openelec alatt a hangerőt állítással van gondom.
d945gsejt alaplapom + flirc vevőm + logitech harmony 600-am van csak zenehallgatásra használja a feleségem, de a hengerő állítás nem megy, se le se fel nem tudom tornázni. Tuti júzer error, csak nem tudom hol bénzom el
Légyszi segítsetek -
drdr
senior tag
válasz
BullZeye #24429 üzenetére
A 24396 hsz-tól olvasd, szerintem benne lesz a megoldás.
-
BullZeye
veterán
XBMC-t eddig p60-on használtam, jó volt, nem volt vele baj. De kipróbáltam most 24p-be rakva (beállítva, hogy szinkronizálja a frissítést XBMC, ez eddig ki volt kapcsolva)
És msot 24P-re indítja a sorozatokat (mkv, 720p) és olyan nagyjából 10FPS-el fut így a lejátszás. Neten amiket találtam ott hardverre hivatkoznak, hogy kevés, de hát itt nem ez a helyzet, tapasztalt ilyet már valaki?Szoftveres lejtászást használok, mert fullHD 3D-hez is elég, és kevesebbet fogyaszt a gép így. Ha ez számít valamit.
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24426 üzenetére
Nincs egyáltalán "automatikus", ebben a modellben "kifelejtették", az új LA6xx-ban van és gondolom felfelé is..., de épp azon gondolkodtam, ha lenne is ilyen automatikus, akkor sem lenne jó, mivel a fényerő és kontrasztot is be kellene állítani újra...
YCbCr úgy látom jó lenne, csak ott meg van egy kis HDMI handshaking probléma időnként a beltérivel (az csak RGB limit-et ad ki). Viszont a TV 2 db ISF profilt enged, azokat viszont egyszerűen lehetne kapcsolgatni. De az is lehet, hogy az erősítőben kikapcsolom a passthrough-ot (csak a felbontást hagyom pure-on), akkor nincs a HDMI handshaking gond és az erősítő is YCbCr-ben tolja tovább az anyagot, így maradhat a PC azon... Csak itt jön az, hogy AMD nem tud 36 bites deep colort és extended színteret, szemben az intellel amit korábban írtam.
Na mindegy, majd eljátszadozom vele (holnaptól lesz időm...) -
törölt tag
Erre mondhatnám, hogy küldj a HTPC-ből YCbCr 4:4:4-et alacsony fekete mellett, és akkor BD YCbCr, ahogy STB is. Viszont elfelejtettem, hogy nálad valami nem OK, ha HTPC-ből YCbCr a kimenet? Az szívás lenne. Az automata fekete szint valóban létezik, csak épp koax bemeneten (vagyis szürke a menüben), ami ugye totál felesleges,
HDMI bemeneten lenne ildomos.
-
drdr
senior tag
Most kaptam a választ az LG-től, miszerint az "Automatikus fekete szint" típus függő, a menü benne van, de csak "alacsony" és "magas" értékek, "automatikus" nincs.
Magyarul kézzel kell váltani fekete szintet (és ugye ennek megfelelően fényerő és kontrasztot is), ha a bemeneti jel változik, pl. HTPC RGB full v. BD YCbCr....
A 2011-es modellekben (LW) csak ennyi van, legalábbis a 6xx-osokban. Kérdeztem, van-e rá lehetőség beletenni, nincs! Mivel csak hibákat javítanak és ez nem hiba... (már akinek). A manuálja a TV-nek kissé félrevezető, mivel valóban ott van, hogy típusfüggő az almenü, de a benne levő értékek is azok lehetnek....Vicc...
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24191 üzenetére
Igen. Így van ahogy írtad. YCbCr444 és RGB full között nincs különbség és valóban "magas"-nak kell lennie a fekete szintnek. Ekkor 50 körül látom jónak a feketét teszt ábrákkal (bár most megint érdemes lenne mindent újra állítani, de most már kivárom a colori metert...). Set top boxnál viszont ez baromira nem jó és mint írtam 1 hdmi-t használok csak. Mindenesetre írtam az LG-nek, mivel a manuálban van automatikus beállítási lehetőség -ami a bemenő hdmi jel alapján állítaná magasba v. alacsonyba a fekete szintet-, de a TV menüjében pedig nincs.
Most várok mit lépnek, elvileg (szerintem) ezt szoftver frissítéssel lehetne orvosolni (talán). Ill. az erősítővel is lehetne még operálni, hogy ne kép-passthrough legyen (bár ezt nem szeretném kikapcsolni, a képpel foglalkozzon a TV, de ez már lehet meghaladja e topic kereteit).
-
drdr
senior tag
válasz
MasterMark #24416 üzenetére
De mi az amit nem tud egy erősítő manapság az 1-2 éves modellek legalábbis még a belépőszinten is mindent dekódolnak. Olyannal találkoztam, hogy az A75M + A8-3870K kombináció nem bírt el a Dolby Digital Plus-szal pedig az erősítő tudja. Viszont A88X + A10-6800K simán viszi, mint ahogy a HD7790 is...
(Ez a DD+ is csak egy demo/teszt video volt.)
-
Pityu89
senior tag
Hogyan lehet legegyszerűbben filmet hozzáadni az XBMChez?
Most úgy csinálom, hogy torrent lejön, film átmásol átnevez. XBMC keres, talál, győz.
Igen, de így erősen romlik az arányom és körülményes is.Van valami megoldás arra, hogy a lejött film egyből bekerüljön a lejátszóba és még seedelödjön is?
Más: Google Musicot sikerült már valakinek működésre bírnia XBMC-vel?
-
korcsi
veterán
Passthrough-nál miért nyúlna bele bármi a hangba? Ha nem soksávos PCM-be megy ki a hang akkor az az eredeti lesz amit a forrás biztosít, nem?
-
t-bali3
senior tag
válasz
canniball #24411 üzenetére
Kicsit furán tettem fel a kérdést, de a választ szerintem megkaptam. Én azt akarom, hogy az erősítő keverjen le, így beállítottam 7.1-re.
(#24412) MasterMark
Sajna már késő van teszteléshez, de szerintem 7.1 jobb megoldás abban az esetben, ha sima 5.1 forrásnál nem csinál kamu csatornákat a program.
HDMI összeköttetés van. És igaziból, csak azt akarom, hogy az XBMC ne nyúljon bele a hangba egyáltalán. -
t-bali3
senior tag
Még arra tudja egy házimozis a választ, hogy ha én passthrough küldöm a hangot az erősítőbe és csak 5.1-.es rendszerem van, akkor van-e különbség aközött, hogy a beállításoknál 5.1-et vagy 7.1-et állítok be?
Igaziból arra gondolok, hogy, ha csak 5.1-et jelöltem, akkor ugye nem vágja meg a jelet vagy ilyesmi? -
t-bali3
senior tag
Megoldódott minden!
(#24405) canniball
(#24406) MasterMark
tesztelgetem a lejátszót, aztán meglátjuk könnyen előfordulhat, hogy repül minden pack
A végső hiba egyébként a hangban volt. Elfelejtettem HDMI-ről levenni a hangot miközben egyelőre csak a laptopon akartam lejátszani. -
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #24400 üzenetére
Jaja, valami ilyesmi.
t-bali3!
Ha AMD-d van, akkor a Catalystban kapcsold ki a képjavítókat! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest