-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Játékos #38910 üzenetére
Most csak pici különbségnek kéne lenni felbontástól függően, pl divx filmek felirata biztos nagyobb, mint amit eredetileg 1080p-hez állítasz be. De nem kéne órási difinek lennie, régen az volt, ezért kérdeztem mindenből frisset használsz-e.
Ha letolod a képet, a bottom fülön egy tetszőleges számmal az aktív kép területére told a feliratot, onnan már nem mozog el. Valahol 10 és 16 között lesz OK. Gondolom a Madvr elmozgatja auto módban, a filtert pedig állítsd kicsit feljebb. Ugyanígy használom felül maszkolt 21:9 képet vetítve.
Igen, Kodi SubtitleShiftUp és SubtitleShiftDown parancsokkal nagyon jó, DS alatt ugyanez a forma nem működik.
-
törölt tag
válasz
Játékos #38886 üzenetére
Élőben mozgatni szvsz nem fogod tudni, azonban fix helyre teheted. Könnyű megoldani, de kell hozzá a legújabb DSplayer verzió, vele egyetemben xys és madvr, ahol ezt a funkciót javították. Szükség volt rá, mert nagyon eltérő méretben feliratozott felbontástól függően. Én pl letolom a kép alsó fekete sávját, a feliratot pedig a valós kép legaljára tolom.
Kodi setup/filters/subtitle f./main/styles, Bottom: a szöveges feliratok testre szabása mellett itt megadod a tetszőleges és fix helyét. Kodi és MPC beépített szűrője rugalmasabb és jobb, az új xy ebben a formájában már használható.
Lejátszás közben is elérheted ugyanezt a fület a nav bar, kép opciók, dsplayer filter list, xysub útvonalon, majd szerkeszted tetszés szerint. Egyéb "élő" mozgatási trükköt, távirányítóra konfigurálást, mint MPC-vel, gyári Kodival nem ismerek.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Játékos #28266 üzenetére
Szerintem igen.
Bár nem tudom pontosan ebben milyen az integrált VGA (talán HD4000-es), de csak a Haswell óta tudják az Intel procik a szinte tökéletes 23,976-ot (ill. azt elég jól közelítő értéket..)
DXVA menni fog, max néha láthatsz döccenést lejátszás közben. Ha nem vagy érzékeny az ilyesmikre, akkor jó választás.
-
-
törölt tag
válasz
Játékos #27347 üzenetére
Lehet, h a két kis vga a ludas. Ugyan most kissé lejjebb adtam, de nálam mpc-hc ill madvr/jinc vs XBMC-n sem volt bazi nagy, ahogy említed. Van különbség, de hasonlót kb 1 éve éreztem, mikor a LUT profilos madVR-t vetettem össze az akkori lejátszókkal és XBMC-vel.
Mivel millió összetevője van a végeredménynek, simán lehet nálad ekkora különbség. Ebben az estben hívd meg a beállított playeredet külső lejátszóként az XBMC-be. És boldog lesz az egész család :-)
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Játékos #27333 üzenetére
Megesküdtem volna rá hogy gyárilag van benne ilyen, de úgy tűnik a keymap.xml-t kell szerkeszteni hozzá:
AudioNextLanguage - Change to the next audio track in a video with multiple audio tracks. -
törölt tag
válasz
Játékos #27324 üzenetére
Na, ha egyszerűsítve van a médiatár, majd beállítod a kezdőképernyőt indulásra, akkor a filmek gomb megnyomásával rögtön a médiatárban vagy. Ennél egyszerűbbet, vagyis gyorsabbat a médiatár elérésére nem tudok. Én csupa felesleges dolgot csinálok a HTPC-vel, ezért a Videók/Fájlok menüt használom többnyire
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Játékos #27120 üzenetére
De várjál, a 23.976 vs 24et én is látom. sima LCD tvn is. a 23.972 vs 23.976ot már nem.
Sőt, most, h 23.976om van, viszont néha lanról is indítok filmet, poenból megnéztem, 12kockát is is eldobott egy film alatt. Semmit nem vettem ebből észre, viszont baromi jó filmeket néztem meg
Rainbow meg olyan, hogy látom, és nem zavar. ellenben nekem a 600Hzes plazma is villog. Különbözünk.
-
törölt tag
válasz
Játékos #27114 üzenetére
Na, eddig bírtam! Sokan nézegetik a számlálót, de pl. nekem még mindig Atom+ION lapom van, frekiváltáskor eldob 8-10 képkockát, aztán semmi többet. Viszont, mint tudjuk, azért korántsem folyamatos a lejátszás, néha megröccen a kép, de NINCS drop! Az a lényeg, hogy látod-e, vagy sem, nem pedig az, hogy mit ír a lejátszó...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Játékos #27114 üzenetére
ez programon belül elérhető funkció. xbmc esetén o betű.
egyébként,nemtom hányan érdekeltek, de ha nagy filet játszok hálózaton keresztül, akkor ugyanúgy nő a drop,mintha nem lenne tökéletes a szinkron, hiába z87, és 23,976. és magam részéről még mindig nem veszek észre semmit.
ja még egy adalék, mennyire bevált a 13beta3. az egyetlen file, egy remuxolt BR,amit a 12es még csak nézhetetlen kockázással szenvedett, most simán, tökéletesen megy az új xbmc-vel.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Játékos #27000 üzenetére
Nekem csak 13-14éves a PC-s "pályafutásom" - és lehet, hogy pont azon az 1-2éven múlthat a dolog - de eddig csak egy döglött táppal találkoztam, az pedig Chieftek volt - szerencsére saját.
Azt most Corsair-re cseréltem, de egyébként mindenkinek, ahol az ár erős szempont, ott minimumFPSFSP-t raktam be. Van olyan, amelyik már 12éve megy.De nem is az a legfontosabb szempont, hogy megdöglik-e (persze, hogy meg fog dögleni). Az a nem mindegy, hogy közben mit ránt még magával. Személyes tapasztalatom még nem volt, szerencsére, de beszélgettem már olyannal, akinek pl Codegen táp vitte a "szerverét" egy áramszünet után. Alaplap, RAM és egy merevlemez rögtön kuka lett. (azt most ne minősítsük, hogy milyen ember és milyen szerver lehetett ez)
Az én Chieftekem is szépen csendben halálozott el kb 6évnyi szolgálat után. Miközben öcsémnek egy Mercury tápja 10-12éven keresztül táplált 3-4 különböző konfigot hibamentesen. Szereti az hazárdjátékot - én meg inkább nyugodtan alszom, és cserélek csupán tápot egy teljes konfig helyett.
-
gorbep
senior tag
válasz
Játékos #27006 üzenetére
EVR Custom....
Nálam az avisynth csak a frame interpolációt csinálja, jelenleg csak 50 Hz-re, mert a nagyobb rátás FullHD anyagoknál nem bírja a Q6600 a 60Hz-et..... de 1000x jobb mint a 65ST60 IFC-je!!!!!!!
De gondolom te csak képjavításra használnád..... de megy a script, gondolom más scriptek is mennének....
Ha lesz lóvé egy i7-re akkor feltornászom 60 és 72 Hz-re..... ha az ST támogatja a 72Hz-t.... nem is tudom....
-
gorbep
senior tag
válasz
Játékos #27004 üzenetére
SetMemoryMax(5120)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=50, den=1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last -
gorbep
senior tag
-
-
sb
veterán
válasz
Játékos #19660 üzenetére
24p (23.976) képes a kijelződ?
Mert ha igen akkor inkább a valós 24p beállításával kellene vesződni és elfelejteni a Reclock-ot.
A vga-d is támogatja egyébként, tehát nem szabadna akadoznia alapból sem 24p-n Reclock nélkül... de azért írtam vesződést, mert ez nem mindig jön össze alapesetben, némi állítgatás szükséges.Szóval:
1. 23.976-ot támogat-e a TV?
2. Milyen nv driver van fent, van-e benne 23Hz és 24Hz képernyőmód vagy csak 24Hz? -
band1103
őstag
válasz
Játékos #6779 üzenetére
A "másrészt" engem nem érdekel. Ha elolvasod a hsz.-emet újra, rájössz talán hogy én nem is ahhoz szóltam hozzá hogy minek milyen a képminősége úgyhogy engem ebből hagyjál ki. Ahhoz szóltam hozzá hogy te szerinted a 8GB-os 720p-s rilízek az átlagosak szerintem meg az átlagos kifejezés nem mondható rájuk. Hidd el kérlek elég jó helyen keresem őket és a következő tapasztalatom van: átlag 10 720p-s filmből mindössze csak átlag 3 az ami 8GB-os további 3 7,5-5GB-os és 4 pedig 4,5-3GB-os.
Tehát az nem hiteles meghatározás hogy a 8GB-osak vannak többen tehát azok az átlagosak. Én ehhez szóltam hozzá. Minden más téma amit felhoztál engem hidegen hagy. Ennyi erővel a túrós csuszáról is bizonygathatnád az igazadat mert engem az se érdekelne csak az az egy kijelentés az átlagosságról.
-
kovasz
senior tag
válasz
Játékos #6762 üzenetére
hát ez az állitás erősen igényli a bizonyitást..
egy 3dlp-s proji ami tényleg hd 2milla körül indul.. 2m képnél simán látszik még a 1080p-720p különbség is. ez tapasztalat mert nekem van ilyen nem csak olvastam róla. 106cm-es plazmán még némelyik dvd9 is jobb, mint jópár (régebbi) netes 720p.. sajnos amikor benyomják dvd5/9-be és odairják hogy 720p az kb a jobbfajta dvd minőséget hozza. 20G felett már látszik a különbség de nem sok film van amit érdemes ekkora méretben szedni.
lcd-nél meg annyira szar, kontraszt szegény a kép hogy még ennyi különbség se látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest