- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Celtis #41515 üzenetére
Nem tudom. Nekem az jött le, hogy az AMD-s GPU-k drivere a win-en jobb minőséget ad.
Ki kellene próbálnom a TV kártyát is, mert ha win-en menne jó minőségben akkor biztosan szoftverhiba a kockásodás.
Régen volt a gépen a win7-es média center. Azzal simán bekapcsolt a gép a távirányítóval. Openelec alatt nem tudom elérni. Ha beállítottam a felvételt akkor is elindult és kikapcsolt a végén. Ezt se tudom beállítani most az Openelec-en.Ezért gondoltam, hogy meg kellene próbálni, csak melyik win-t tegyem fel?
-
Olvasgatva a Netet egyre inkább úgy tűnik, hogy az A4-5300-hoz - ma már - jobb lenne win+kodi mint openelec. Ráadásul a fránya tv kártya sem javul.
Nemsokára lesz időlegesen egy szabad ssd-m. Gondoltam felteszem próbából és közben megtartom az eredeti Openelecet is.
Melyik Windowst tegyem a kodi alá?
Van valahol egy friss leírás erről? -
Egy A4-5300-as procival felépített HTPC-m, az 5.0-s openelec fölötti verziókkal kockásra töri az élő tv-ben megjelenített képet. Csak egy kicsit, hogy zavaró legyen. Avermedia PCI-s vevő van benne már vagy 5 éve.
Vettem egy Ebay-es USB-s TV vevőt a Pi2-höz. TVheadend PVR és backend.
Ha ezt a vevőt a régi gépbe teszem, ugyanazokat a hibákat produkálja mint a PCI-s vevő. Ha az USB-s vevőt a PI2-be teszem tökéletes a vétel és a kép.
Az antennajel kijelzése mindkettőn hasonló 88 és 92% között.Mindkettőn frissen telepített (a régin sem upgrade) Openelec 6.0 fut.
- jó az antenna és a jelszint
- ugyanaz a vevőA TVheadend rendre azt jelenti, hogy
H264 1201 Continuity counter errormeg
invalid checksum
Merre kellene elindulni a hibakeresésben? Miért lett unofficial a tvheadend? Valami gond volt vele? Mit tegyek fel helyette?
-
"AMD A4-5300-as APU van a gépemben Openelec 5.08-cal.
Gondoltam frissítem a stabil 6-osra, de elgondolkoztam hogy eltelt már egy kis idő azóta mióta Openelec verziók futnak rajta.
Melyik oprendszer alatt lehet most a legjobb minőséget kicsikarni belőle?
Openelec vagy Win7 + kodi vagy win8.1+kodi vagy win10+kodi vagy más?"Mivel nem jött javaslat, gondolom mindegy.
Akkor frissítek openelec 6.0-ra.
A verzió 5 és 6 között visszatölthetem a mentést, vagy tanácsos újra konfigurálni az egészet? -
AMD A4-5300-as APU van a gépemben Openelec 5.08-cal.
Gondoltam frissítem a stabil 6-osra, de elgondolkoztam hogy eltelt már egy kis idő azóta mióta Openelec verziók futnak rajta.
Melyik oprendszer alatt lehet most a legjobb minőséget kicsikarni belőle?
Openelec vagy Win7 + kodi vagy win8.1+kodi vagy win10+kodi vagy más? -
Erre valaki? Valami nagyon triviális dolgot rontok el a beállításokban.
"Openelec 5.08-at újra kellett telepítenem. A szerveren lévő filmeknek a telepítés óta az angol címét jeleníti meg. A szerveren semmi sem változott: angol cím a mappa neve és magyar cím a fájl neve.
Mit kell állítani, hogy újra magyarul mutassa a címeket?
TMDB és a beállításokban magyar van beállítva." -
Openelec 5.08-at újra kellett telepítenem. A szerveren lévő filmeknek a telepítés óta az angol címét jeleníti meg. A szerveren semmi sem változott: angol cím a mappa neve és magyar cím a fájl neve.
Mit kell állítani, hogy újra magyarul mutassa a címeket?
TMDB és a beállításokban magyar van beállítva.Más:
Meg lehet azt csinálni Openelec-en, hogy az Élő TV-ből kettő legyen? Egy a gépben lévő TV tuner kártya által fogott adásoknak, egy pedig az IPTV-s adásoknak.
Most mindkettő megjelenik az Élő TV menüpont alatt és két M1-em van stb.
Döglődik a tuner és néha jobb az IP-s stream, de így együtt nagy a kavarás. -
válasz
Blabcsi #37129 üzenetére
Betöltöttem a fájlodat. Köszönöm.
Nekem az M-ek közül csak az M3 indul el, de ugrál. Nem megy még a Viasat Nature és a Duna-k.
A többi egész jó.Openelec 5.95.4 béta, 100/50 DigiNet, Gigabyte GA-F2A55M-HD2, A6-os proci azt hiszem.
Milyen másik programmal lehet tesztelni, hogy a gépemben van-e a hiba vagy a Net-en.
Ezek az adatok szoktak változni? Gondolom ezek olyan "kalóz" streamerek?
-
Frissítettem az openelec-et az 5.95.4-re. 64 bites.
A TVheadend-el mennek a MindigTV ingyenes csatornák, de az M1 és M2 esetén az alsó negyedben állandóan kockásodik a kép. Lehet valahogy befolyásolni a dekódert?
Valami config fájlban? Ezelőtt is jól működött, mi lehet a gond?
Hogy hívják angolul ezt a kockásodást, csak a keresés miatt? -
50%-os kedvezmény az adapter webes áruházban. Olyan HLTX1000 kupont küldenek ha feliratkozol a spamjukra.
Ha jól értem csak ma és holnap.
Psu, egyszerű itx ház, stb.
-
válasz
stickermajom #33619 üzenetére
Nekem ez alapján belsőnek tűnik.
-
Valaki segítsen! Ha engedélyeztem az Openelec 4.2.1-ben az Openelec settings addon-t hogy a fenébe tudom használni? Hol érem el. Aeon nox felület.
-
Nekem van egy ilyen gép C60M1 lappal, 2GB RAM, 2,5"HDD a rendszernek. Passzív. 14W-ot fogyaszt alapon, a 2T-s tároló HDD leállítva. Max 30-40 W. Pico PSU, kocka táp.
Ennek nem kell előtérbe lennie, ezért el kell dugni valahová. Ekkor már egy 1000Ft-os midi ház teljesen jó neki.
Így mindjárt olcsóbb lesz.
Szerintem 35 ezer forintból megáll. A "nagy" tároló HDD(k)-et meg úgyis megvennéd bármilyen NAS-ba is.
Nekem linux fut rajta. Szervernél sokat számít. Kevesebbet dolgoztatja a gépet ugyanolyan igény esetén. Szerintem vannak már kész disztribúciók is amiket telepítés után ugyanúgy állítasz be mint egy NAS-t. -
Ezt a HDMI-CEC-et össze lehet hozni Panasonic 42G30E TV és GA-F2A55M-HD2 alaplap között?
-
Ha már ilyen fadobozról esett szó..
A mi bútorunkban lenne hely a HTPC-nek, csak egy jól szellőző előlapot kellene találnom neki ami illik a fához. Honnan lehetne ötletet kapni?
On, reset, 2xUSB, és az infra vevő kellene csak hogy kilásson és sok-sok levegő meg bemehessen. Hátul szívná ki egy ventilátor.
Vannak profilra perforált falemezek, de csak 2m2-es táblában. -
"Valaki használ ilyen konfigot paneltáppal? (A5300-as proci, Gigabyte F2A55M-HD2 alaplap, 2GB RAM és egy 60GB-os mobil HDD.)
Mekkorával működik?"Kérem szépen akinek van ilyen vagy hasonló konfigja dobjon egy privátot!
Megmértem az ideiglenes táppal a fogyasztást és 110W-nál nem több. Ki tudom számolni, hogy a 120-as paneltáp jó neki, de az előző táp is megfelelő volt és mégsem indul el. Ezért keresek olyat akinek működő konfigja van.Köszi.
-
válasz
rene85 #23731 üzenetére
Az FSP működik a másik alaplappal. Ez rendben.
Az FSP háklis az induló terhelésre, de már kötöttem rá mindnféle ellenállást.
A 8 pinesbe 4-es csati bedugva. Megmértem nincs különbség a 8 és 4 pin között csak a több érintkező.
A 24-es teljesen bedugva.Valaki használ ilyen konfigot paneltáppal? (A5300-as proci, Gigabyte F2A55M-HD2 alaplap, 2GB RAM és egy 60GB-os mobil HDD.)
Mekkorával működik? -
Egy kis segítségre van szükségem.
Van egy FSP 300-60GNF ventilátor nélküli tápom. A mai napig működtetett egy AMD 4850e-s procival egy ASUS alaplapot és egy videokártyát HTPC-nek.
Vettem egy A5300-as procit egy Gigabyte F2A55M-HD2 alaplappal. Van még a gépben 2GB RAM és egy 60GB-os mobil HDD.
Ha mindent összedugok akkor a proci venti felpörög és meg is áll. Nem mérhetők a feszültségek.
Ha leveszem a HDD-t akkor forog a venti de nem botol. Ilyenkor megvan az 5V és mindkét 12V is közben.Egy Codegen/display táppal megy. A Codegen minden paramétere megegyezik az FSP-vel, minden ágon kivéve az 5V ott még gyengébb is.
Miért nem megy? Biztos, hogy bírnia kell!?
-
Ez lett az alaplap: Gigabyte F2A55M-HD2 + A4-es proci.
Ezekre melyik Openelec image-t kell felrakni? -
-
A következő alaplapokat ajánlották:
MSI FM2-A55M-E33
ASRock FM2A55M-DGS
Gigabyte F2A55M-HD2(Az előző típust amit kérdeztem nem tudták szállítani)
Van valakinek pozitív tapasztalata ezekkel?
A negatív is érdekel!Döntenem kell melyik lesz az új htpc-m alapja.
Köszönöm.
-
válasz
MasterMark #23220 üzenetére
Tudom, csak a betöltődési időt szerettem volna csökkenteni.
-
Fent van az openelec. Nem foglal el 1GB-ot. Nincs olyan "kütyü" ami pl. 2GB és SRAM-ok vannak rajta és atom gyors? Jó lenne HDD helyett.
-
Ilyet tudnék venni: Gigabyte GA-F2A75M-HD2 ilyen procival: AMD A6-5400K
Azt már tudom, hogy bőven elég HTPC-nek.
Tudom-e lejjebb venni a proci órajelét és feszültségét, hogy ne kelljen annyira hűteni?
Valakinek van ilyen? -
A múltkor nem kaptam választ, most másképpen kérdezem:
HTPC-nek FM2-es konfigot szeretnék:
Proci: A4-5300
RAM: 2GB
Alaplap ITX de melyik?Csak HDMI kapcsolat, a hang is ott megy ki.
Jó lenne az órajelet visszavenni a kisebb hőtermelés miatt.
Openelec futna rajta SSD-n.
3D nem kell.Van valakinek ilyen működő konfigja? Röccenésmentes a BD is?
Vagy tudja a fentieket egy Brazos is?
Azok véleményét kérdezem akinek működő konfigja van.
-
Visszaolvasva arra jutottam, hogy csak HTPC-nek, openelec alá, egy FM2-es lapba elég az A4-5300-as proci.
A linux vagy openelec alkalmazásnak elég a 2GB RAM.
Jól szűrtem le?Most melyik lap lenne a legolcsóbb jó, vagy melyik vált be nektek ezek közül?
MSI FM2-A55M-P33, AMD A55
Gigabyte F2A55M-DS2
MSI FM2-A75MA-P33, AMD A75
ASUS MB Sc FM2 F2A55-M LK
MSI FM2-A85XMA-P33, A85X
Gigabyte FM2 F2A75M-HD2
Asrock FM2A75M-DGS
Gigabyte MB Sc FM2 F2A85XM HD3 -
válasz
xigris #20560 üzenetére
Nekem évekig futott egy ilyen lap szerverként. Kék zalman nbf47 chipset hűtővel, passzívan, a lap függőleges állásban. Nem emlékszem a típusára. olyan mint egy legyező. Normál házban, lötyögve, jó szellőzéssel.
Tényleg, nincs valakinek ilyen lapja döglött? Elrontottam a bios flash-t, kellene egy másik bios chip bele. Vagy valahogy meg lehet oldani a flash-et?
-
válasz
lord_devil #20229 üzenetére
A képhez van beállítva, de most szürke mert a filmhez szinkronozza a kijelzőt.
-
Tudom így nehéz válaszolni, de hátha valakinek volt ilyen:
Asus m3n78 -EM, AMD Athlon 64 2850e, MSI Geforce N210, XBMCbuntu 12.0, Nox felület.
A kijelző freki szinkronizálva a filmhez. Panasonic 42G30E TV. TV képjavítások kikapcsolva.Gyönyörű lejátszás általában, de időnként ugrál a mozgás közben, ez általában képváltás után megszűnik és folyamatos lesz.
Nem bitráta függő, a Samsara FHD és a Féreglyukon át HD TV rip is egyaránt szenved tőle.
Ha kikérem az infót a két proci terhelése nem több mint 12%, és 23,98 Hz-et jelez, kis bitrátán nem ugrál, a Samsara esetén néha mozdul 23.96-ra majd rögtön vissza. Framedrop néhány db.
A NAS-ról Gigás kapcsolat van, ami ki is hajtható félig.A MSI Geforce N210 nem tudja pontosan a 23,976 Hz-et? Azért vettem mostanság, mert az alaplapi Geforce 8300 már igencsak elfáradt a nagyobb bitrátánál.
Hol lehet még ennek szűk keresztmetszete?
-
válasz
zsigus #19525 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Nox lett és az asszonka nevét írja ki. Nagyon baba.
Még egy kérdés: a Nox-ban hogyan tudom a fanart-okat kitenni az indító képernyő hátterének? Egy régebbi skin olyan szépen váltogatta őket. Kedvet kapott az ember megnézni a filmet.
A Nox alap hátterei olyan szomorú színűek. -
XBMC-ben hogyan tudnám a bekapcsolás után látható főmenübe kitenni az egyik mappa tartalmát ill a mappát a szerveren tárolt anyagból? Az a feladat, hogy a Nejem filmjeit sok gomb nyomogatása nélkül, azonnal el lehessen érni.
Most az alap skin van fent. v12 Frodo. -
A mostani alaplapi Geforce 8300-as helyett, szeretnék venni egy passzív Geforce 210-est. Néha akadnak a Blu ray rippek. Jelenthet ez megoldást? Többet tud a 210-es a videó támogatás terén?
Az biztos, hogy eddig sem a proci játszott le, mert 10%-nál nem ment feljebb a terhelés. Ezen a kártyán is kimegy a hang a TV-nek?
Nem kell 3D és 4k.AMD2 4850e 2GB RAM és linux+xbmc.
-
Tiszteletem!
MPC-HC AM2 2400MHz-es processzor és Geforce 7600GT kártya le tudja játszani a BD rippet? Most ugrál 3 másodpercenként. A proci 60%-on megy.
Érdemes túrnom a Netet a megoldásért, vagy nem fogja tudni? -
Eladó egy E350IA-E45 Brazos alaplap.
Gondoltam előbb ide berakom hátha valaki éppen kis fogyasztású htpc-t épít, mielőtt felteszem a piactérre.
Nem garis. Másolt driver lemez. Hátlap, 1db SATA kábel.
Az ára: 23 000 Ft.
2012.08.08-án vettem, és azóta megy otthoni szerverként, hiba nélkül. Azért cseréltem le egy ASUS C60M1-I-ra, mert még kisebb fogyasztást akarok, meg ez passzív.
-
Egy kérdésem van alulfesz témában:
Egy asus c60-i alaplapot visszafogtam 800MHz-re. De ezt csak az oprendszerben (ubuntu) tudtam megtenni, mert a BIOS-ban csak a proci feszültségét lehet állítani (vagy nem találom a kívánt beállítást).
A 800Mhz-hez elegendő kisebb fesz a stabil működéshez.
De... Mi történik a boot alatt? Ha ekkor teljes 1Ghz-vel megy a lap, nem fog hibázni olyan feszültségen amivel simán elfutna az oprendszer alatt?Hogyan kell megtalálni a legkisebb feszt amin még stabil?
-
Egy barátomnak olyan laptopot kellene venni, amivel le tud játszani filmeket. Úgy néztem, hogy a mai hdmi-s laptopok mindegyike képes erre.
Van esetleg valakinek kipróbált típusa, amivel flottul megy minden? Windows7 kerül rá.
Egy 42-es lcd tv-n néznék. Talán monitor nem is lesz. -
Mi van most az XBMC HDMI-CEC kompatibilitásával? A Pana G30-al tudom vezérelni az XBMC-t?
A HTPC-ben Gforce 8300-as van. -
"Megy a linux alapú xbmcbuntu az AMD APU-s alaplapokkal tökéletesen? 23,976, GPU gyorsítás, stb..."
Nincs egyértelmű válasz a kérdésemre?
Senkinek sem megy egy AMD Dual-Core Processor E-450 alapú gép otthon ahol minden jól működik? Lecserélném, de csak azért hogy szívjak vele nem éri meg. -
Elnézést ha triviálisat kérdezek, de nem találtam egyértelműen:
Megy a linux alapú xbmcbuntu az AMD APU-s alaplapokkal tökéletesen? 23,976, GPU gyorsítás, stb...
Most egy AMD X2-n fut alaplapi GForce 8200-al. Itt sem tökéletes a 23,976 magas bitrátánál, de elfogadható.
Tudom, hogy van az Openelec, de nekem nem jött be. Kevesebb beállítás és az istennek sem váltott 24Hz-re a TV. Ugyanaz a hardver. Az Eden telepítése után működött. -
Egy ismerős keres "erős" HTPC-nek házat. Ilyen hely van a TV alatt:
30cm x 60cm x 30cm (szél x mag x mély)
Van valakinek a házra ötlete? ITX alaplap menne bele.
Gondolom ilyenkor táppal együtt érdemes venni?! -
Van valahol magyar openelec fórum? Feltettem egy pendrive-ra. Gyors, szép, csak van néhány gondom vele.
-
"Megoldódott a PVR addon hiba? Egy pár hete nekem is kiírja és újabban ki is lép az xbmc egy kis idő múlva.
A gép: AMD 4850e + 2G RAM + alaplapi Gforce 8300 mGPU 512MB + HDMI + FullHD TV
Mythbuntu 11.10 (mythtv letiltva) XBMC+Tvheadend (így alakult a telepítés során)
Semmihez sem nyúltam aztán egyszer csak előbukkant.Még kérdések: Van olyan fájlkezelési lehetőség az xbmc-ben amit távval tudok kezelni? Ha igen merre van?
Mit jelent a codecinfo-ban az S sor?"
Valaki...-,
Továbbra is panaszkodik pvr addon engedélyezés hiányára. Ha kilép és újra betöltöm az xbmc-t simán működik minden gond és hibaüzenet nélkül. Lehet, hogy csak időzítési gond?
Hogyan tudnám elérni, hogy hamarabb induljon a tvheadend vagy később az xbmc? -
válasz
buca84 #11489 üzenetére
Szia!
Megoldódott a PVR addon hiba? Egy pár hete nekem is kiírja és újabban ki is lép az xbmc egy kis idő múlva.
A gép: AMD 4850e + 2G RAM + alaplapi Gforce 8300 mGPU 512MB + HDMI + FullHD TV
Mythbuntu 11.10 (mythtv letiltva) XBMC+Tvheadend (így alakult a telepítés során)
Semmihez sem nyúltam aztán egyszer csak előbukkant.Még kérdések: Van olyan fájlkezelési lehetőség az xbmc-ben amit távval tudok kezelni? Ha igen merre van?
Mit jelent a codecinfo-ban az S sor?
-
Az öszerakott HTPC-m csendesen működött, amíg fixen be nem csavaroztam a HDD-t. Addig, csak úgy le volt téve egy 5,25"-os helyre. Ahogy lerögzítettem a helyére, még egy méterre is hallani boot-ot.
Honnan lehet olcsón, valami 0,5-1mm-es puha (szilikon?) gumi lapot szerezni amiből alátéteket és oldalsó rezgéscsillapítót faraghatok? Mégsem állíthatom úgy a végleges helyére, hogy lötyög benne a HDD. -
Windows 7 esetén milyen progit lehet használni, hogy a HTPC-t elérjem a másik gépemről. Ugye ilyenkor meg tudom csinálni, hogy a HTPC-n fut a film, én meg kapok a másik PC-n, egy ablakban egy másik asztalt ahol végezhetek mindenféle beállításokat?
-
Szeretnék a gépembe aplikálni egy mobil hdd-t. Kellene egy kis aluminium konzolt hajlítanom a beszereléshez. Az alu hűti, meg két gumicsíkkal halkítanám. Bár a mobil hdd-k nem hangosak. Lehet, hogy kettő is ráférne.
Tudtok valahol linket,rajzot a felfogató furatok méretéről a 2,5"-os és a 3,5"-os hdd esetén?
Ugye mehet a mobil hdd függőlegesen? Pont így van még helyem.Köszi.
-
Igen, igazad lehet. A gond, hogy ennyit költöttem eddig rá, és már klasszul lejátszik. Nem hiszem, hogy mégegyszer ennyit beleteszek, hogy szép legyen
Apropó, Ha valaki kb. 4 méterre nézi a szép tv-n a filmet, lát egyáltalán valamit a vfd kijelzőből, el lehet onnan olvasni?Egy másik kérdés: Sokan árulnak olcsó usb-s távot, ami egeret és billentyűzetet szimulál. Ezeket lehet használni a W7 MCE-hez? Úgy értem ki lehet használni a funkciókat? Ha be van égetve, hogy melyik gomb mit csinál (azt mondja nem kell hozzá driver ebből gondolom) akkor az MCE-ben lehet állítani, hogy mire mit tegyen?
-
Elérkeztem a htpc építés kritikus pontjához.
Deszkamodellként megy a gép, Windows7 mce rajta.
Be kellene dobozolni. A kérdés, hogy beruházzak-e egy kijelzős cuccba (majdnem annyi az ár amennyi eddig volt)?
Már írtam ide, de megpróbálom megint hátha valakinek azóta van tapasztalata:
Meg tudom-e jeleníteni az mp3 lejátszásnál az adatokat a kijelzőn úgy hogy ki tudjam választani mit szeretnék lejátszani. A TV bekapcsoláson szeretnék spórolni.A másik gondom:
Van egy picopsu 120W tápom. Csak 80W-os AC-DC kockákat találtam amit elé köthetek. A gép most csúcsban 80-90W-ot eszik egy hagyományos ATX táppal a konnektoron mérve. El fogja bírni a 80W-os táp?
ASUS M3N78 alaplap
AMD X2 4850e
1G RAM
TV kártya
Most 3,5"-os HDDKöszi.
-
Azt kérdezem, hogy a htpc-t tudom-e használni Internet rádió, mp3 és más hangok lejátszására a TV bekapcsolása nélkül? Valaki használ működő megoldást? Melyik szoftverrel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged