- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
Pgabor79 #24886 üzenetére
Kicsit visszaolvasol, épp most csináltam egy teszt videós "kalibrációt". Végülis intel (2 proci, egy régi és egy új 4670-es) tudott mindent, csak épp a szürke skála alja hiányzott. Amd apu-t az utóbbi 2 évben teszteltem 3-at is. Valójában nekem az amd apu képe szebb és a szürke skála filmekben látható része is teljes. Nvidia-ról nem tudok nyilatkozni...
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #24880 üzenetére
Ezzel működni fog. De most nem tudom, hogy az első hszben lévő jó lesz-e, én is töltöttem fel ide olyat ami tuti, hogy működik.
Közben látom megtaláltad(#24886) Pgabor79
Intelnél figyelj oda, hogy melyik alaplapot veszed, mert van amelyiknél nem lesz 24P ha jól emlékszem a 77esektől van már. -
robim
tag
válasz
bajnokpityu #24890 üzenetére
Nagyon jó, köszönöm, ki is fogom próbálni!
-
Tonyo
őstag
XBMC-ben lehet hangot eltolni valahol?
-
Pgabor79
aktív tag
Na szóval mi az a konfig amivel már szépen mennek a Full hd filmek? Milyen konfig ajánlható HTPC-hez? i3 proci 2x2G RAM megfelelő?
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #24883 üzenetére
cekkk nagy mester ebben, ő próbálkozott ezzel.
-
robim
tag
válasz
bajnokpityu #24883 üzenetére
Uh, igen, én még nem mertem elkezdeni az imon beállítását, úgyhogy az nálam egyelőre nem megy. Szóval ha sikerül életre kelteni, akkor a megoldás engem is érdekelne.
-
robim
tag
válasz
bajnokpityu #24880 üzenetére
Toobee-nak is azt hiszem hasonló gondja volt Win2012 alatt, és neki a 80-as port foglalt volt, azért nem ment a webkiszolgáló.
Pgabor79: nekem pont ilyen házam van most feketében (HM-03B-OP) [moderálva] -
bajnokpityu
félisten
"xbmc webkiszolgáló indítása meghiusult"
Hmm, épp az emlegetett chieftech imonját akarok rávenni arra, hogy az xbmc üzeneteit kirakja a gép elejére,sikertelenül... -
Pgabor79
aktív tag
A "kolléga"
jelenleg Egy HK 255 - JBL ES 5.1 szettel rendelkezik....
Alapjában véve meg vagyok elégedve a Dune-vel (mint egybe mp-vel, bár szerintem azért nem sorolandó egyértelműen a kommersz mp-ek közé...) de több lehetőséget látok most már én is egy HTPC-ben. A Dune ki tudja meddig bírja még kezelni az egyre csak megújuló médiatípusokat. Frissítések sem úgy érkeznek mint vártam volna....
-
cekkk
veterán
válasz
radi8tor #24876 üzenetére
Én nem akarok bele menni, de azt nem jelenteném ki, hogy mondjuk két eszköz digitális kimenete teljesen ugyan azt produkálja.
Ki kell próbálni, ha megfelel a kollégának akkor jó, ha nem akkor nem jó neki. Mondjuk szerintem jobb minőséget nyújt a htpc mint egy ilyen egybe mp-t. -
Pgabor79
aktív tag
Srácok! Tudom hülye kérdés, de mennyiből lehetne kihozni egy használható HTPC-t? Dune DUO-t váltanám ki vele, tehát azt a szintet minimum üsse meg. 3D nem érdekel. FULL HD filmek MA hanggal menjenek! Esetleg néha játék is előfordulhat. Hangkártya mennyire fontos? Egyáltalán hogy oldjátok meg? Videokártya HDMI portja van a HM erősítőre csatlakoztatva és azon megy ki a hang is, vagy külön hangkártya kell? Láma vagyok a témában, de egyre jobban foglalkoztat....
-
Celtis
veterán
válasz
Warter #24861 üzenetére
Ha a gúnyos megjegyzés helyett visszaolvastál volna 24801-ig, akkor látod, hogy lejátszási problémával indult a dolog. Konkrétan erre a problémára javasoltam az Openelecet. Utána kérdés volt hogy igen ám, de helyi hálózaton tudja-e a fájlmegosztást, erre is válaszoltam, hogy igen tudja, aztán jött a távoli ébresztés, streamelés, stb, amit továbbra is tartok, hogy nem a topic témája, inkább NAS kérdés.
Ha még sokkal visszaolvasol, akkor azt is megtalálod, hogy milyen kalandosan jött össze bigdady brazosa. Mennyien próbáltunk (magam is) segíteni éleszteni azt a gépet. De az emlékezet rövid...
-
Pgabor79
aktív tag
Antec fusion-hoz hasonló HTPC házat keresek. Miket ajánlanátok?
(lehet hogy eladó lesz a DUO!)
-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor #24860 üzenetére
Köszi! Nem akarok tovább offolni, úgyhogy folytatás itt, ha valaki tudja a megoldást.
-
bigdady
nagyúr
Na úgy néz ki odáig jutottam, hogy levettem a kliensekben a minimumra a minőséget és így simán tudok streamelni 720p-ig akadásmentesen interneten keresztül kivülről is. Közben a Brazos elviszi a hátán a kódolást 95%-on ketyegve
10 perc strem kb 50 mega
Ugyan sd minőség de legalább működik és nem kell az ipadre másolgatnom semmit a gyereknek ha elmegyünk valahová
Kösz mindenkinek -
canniball
nagyúr
válasz
bigdady #24851 üzenetére
Én csak itthon használom, kívülről fogalmam sincs miként lehet megoldani. De ez szvsz hálózati kérdés, ha kintről ugyanúgy eléred a fájlokat mint otthon akkor gondolom ugyanúgy is működik mint otthon.
MÁS.
Ha már offolok, van itt jó angolos? Ez:
SATA power delivery is rated as follows for any combination of hard drives and/or optical drives:
• 5 V rail: up to 3 A
• 12 V rail: up to 1.5 A
mit jelent pontosan? -
FishAir
senior tag
Na kész a masina. Egyelőre usb-ről megy openelec 3.2, mert a6 6400k-n más nem megy. Nagyon pöpec. Nem ugrál nem rögöc semmi. Már csak a távirányítót kell kibírnom, hogy megérkezzen kínaországból. Egy kérdés: amíg be nem jön az xbmc, a képernyő ilyen szép színes csíkokkal van tele. Ezt hogy lehetne megszüntetni?
-
Celtis
veterán
válasz
bigdady #24854 üzenetére
Itt sok különböző dologról van szó.
1. Azt javasoltam, hogy ha a Brazost csak HTPC-nek használod, akkor az Openelec bőven jó rá, kár windowssal küszködni.
2. Kérdezted a windows fájlmegosztást és torrentet, amit ez a rendszer is tud.
3. Vannak extra igényeid. Távoli ébresztés - ez nem oprendszer függő. NAS funkciók, távoli elérés - Rossz topicban jársz. -
bigdady
nagyúr
válasz
Celtis #24853 üzenetére
1: Akkor nas-sá kene alakitanom a htpc-t vagy hogy erhetem el kivulrol a win/samba megosztas fajljait szerver program futtasa nelkul? Ilyen kloens keresek amivel elerném ezt a megosztast neten keresztul.
2: Ez az openelecet elrném tavolrol, tudnám ebreszteni, neten bongeszni ill elinditani torrent fajlt illetve letoltest? -
Celtis
veterán
válasz
bigdady #24849 üzenetére
A win fájlmegosztás hogyan működik az interneten keresztül? Úgyanúgy meg a samba is.
Ha távolról akarom elérni a fájljaimat, akkor az nekem NAS kérdés, és nem HTPC. A HTPC, mint a neve is mutatja egy házimozi eszköz.
Ettől függetlenül íme egy link Plex media szerver addon Openelechez. Fogalmam sincs, hogy mire jó és mennyire működik.
-
Celtis
veterán
válasz
Vincsó #24844 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagy különbség van a paneltápok hatásfokában. A 12V a legterheltebb ág, és azt csak kapcsolniuk kell, hiszen a bejövő feszültség is 12V. Szabályozás azon a körön nincs.
(Persze van olyan picoPSU, ami a 12V-ot is szabályozza, más is az ára, és az alkalmazási területe)A tápkocka hatásfoka lehet érdekes, de az meg úgyis kb. 80% lesz. Legfeljebb baromi drágán pár százalékkal jobb.
Az említett ház semmiben sem rosszabb, mint egy átlagos tápkocka+picoPSU, csak sokkal olcsóbb, és még jól is néz ki.A tápkábel hangminőségre tett hatását inkább meg sem hallom. Nekem ezektől feláll a szőr a hátamon.
Felesleges magyarázni, hogy hallod a különbséget, mert ezirányú kétségem nincs, csak a jelenség magyarázatában van gyökeresen más nézőpontom. -
bigdady
nagyúr
válasz
canniball #24846 üzenetére
Tudsz ilyen megosztast/programot ami kivulrol kodolas nelkul lejatszik stream videot brazos nelkul? Mert a kliens gep csak halozaton belul jatszik le kodolas nelkul. Azzal nincs is gond.
Celtis: samba belso halozaton tokeletes is, van is ilyen kliensem ami kodolas nelkul stremben lejatszik. De samba megosztast elerni kivulről egyaltalan? Nekem olyan kéne amit elerek. Egyelore openelec akkor ugyanazt tudja csak mint win (fontos hogy winen tudok wol-t meg torrent fut meg net)
-
Celtis
veterán
válasz
bigdady #24845 üzenetére
Samba share-t tud az Openelec. Az ugyanaz, mint a windows fileshare, ugyanúgy látszik más gépeken.
Érdemes lehet kipróbálni. Akár egy pendrive-ra is telepítheted 3 perc alatt, és megmarad a telepített win.Nemrég csináltam egy ilyen HTPC-t E350M1 lappal. Pendriveról 30 másodperc alatt bootol az Openelec (teljes üzemkész állapotig), pedig azon nincs is USB3, mert ez a fajta már nem kapható.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Celtis #24842 üzenetére
Win megosztasban streamben megy rola itthon még ipaden mese a gyereknek. Itthoni halozatban tokeletes wines otthoni halozati megosztassal. Ezt az openelec tudná?
Cekk: egy media szerver klienst raktam csak probaként ra hogy kivulrol is tudjon nezni pl kocsiban mesét 3g-n de a Brazos 100 szazalekon porog es nem gyozi a kodolast igy akad a film ilyenkor az ipaden illetve telefonon stb-n. Szoval erre már gyenge a Brazos vas
-
Vincsó
aktív tag
válasz
Celtis #24841 üzenetére
Igen Csak HTPC leginkább zene + néha film. Pico PSU a hatásfoka miatt tetszik, ez szerintem a kapott hang minőségben is megmutatkozna a mostani gépem is egy csak egy jobb tápkábelt kapott és jobb lett hangzás.(de ez inkább HI-Fi része a dolognak)
Amúgy windows server 2012 core edition - el szeretnék majd idővel megpróbálkozni, szóval lehet lesz egyszerre több op rendszer is rajta... ezért az ssd.
A 4GB-re meg azért gondoltam elsősorban mert foobar, Jriver elsősorban memóriából fogja a zenét lejátszani.
-
cekkk
veterán
válasz
okiman #24838 üzenetére
Értem, és vált frakit így a külső lejátszó? Az is lehet gond, valamint én pl azt vettem észre hogy HD filmeknél teljesen jó a XBMC is, viszont a TMTnél lehet javítani a SD anyagokon , de nekem az olyan túl művi képet csinál.
De lehet ez másnak tetszik, mert ha nem így lenne akkor kivették volna már belőle(#24842) Celtis
Ahogy látom máshol a hszeit ezt a gépet még valami almás streamre is használja szóval nem csak htpc(meg kitudja még mi van ott), van egy olyan érzésem, hogy tele van telepítve minden hülyeséggel és azért nem úgy mennek a dolgok. De mindjárt ezért is megkapom a magamét, hogy mekkora F vagyok, hogy ilyet merek mondani -
hati
addikt
-
törölt tag
-
okiman
tag
válasz
#75912448 #24833 üzenetére
Lehet ebben a Q6600 processzor 23.976 támogatásban valami. Kipróbálom és reagálok. A mókás az egészben az, hogy a processzor 1 C2D 1.86Ghz-et váltott ami nem vitte a TMT5-öt és azért ez lett, mert az alaplap és a bios (DELL GX 745-minden változtatásra bepofázik). Ezzel a procival stabil és gyors a rendszer.
-
cekkk
veterán
válasz
okiman #24834 üzenetére
Miért másolod őket ki? a TMT tud menüt lejátszani ezek a lemezek pedig azzal rendelkeznek. Vagy mountolod a iso-t és akkor úgy indítod el, vagy kicsomagolod a iso-t és akkor úgy indítod el a lemezt.
Ha csak erre akarod használni akkor így jó az xbmc sőt az még isoból is lejátssza menü nélkül. -
canniball
nagyúr
válasz
Vincsó #24832 üzenetére
Ehhez szerintem a kapható legkisebb is elég lesz; itthon én ezt a boltot ismerem vagy nézz körül az ebayen.
-
okiman
tag
-
törölt tag
Igen, szerencsére ma már tévék 90%-a OK gyárilag, vagy nagyon minimális 1-2 egységnyi állítást igényel. SD anyagnál lehet feljebb tolni ízlés szerint.
Cekkk
Felmerült bennem egy elméleti kérdés a felett tárgyaltak miatt. Mi van ha régi procid van, mint pl Q6600, de lehet régi AMD is, ami tuti nem támogat 23,976Hz-et, ellenben a VGA mai modern és GPU számol.
Feltételezem ennek ellenére a proci miatt 24p-s lejátszás közben frame dobás-duplázás történik (attól függően .976 alatti vagy feletti a proci), emiatt a szokásos ismétlődő piciny akadások láthatók lesznek.
-
Vincsó
aktív tag
ilyesmiben gondolkodom akkor: ASRock E350M1 4gb mem + SSD ehhez jönne még idővel külső hdd vagy esetleg NAS (gondolom ez lenne a jobb megoldás) ehhez kéne egy picopsu. Honnan kéne megrendelni és mekkorát?
-
cekkk
veterán
válasz
okiman #24828 üzenetére
Mi gátol meg benne, hogy levetkőzd a félelemeidet és az előítéletedet és kipróbáld a GPU gyorsítást?
Évek óta azt javasolják a CPU helyett. Lehet nem az a baj, de elsősorban ha van alkalmas gpu akkor azt kell használni, nekem egy A4-es APU van a gépemben, ami nem erő bajnok, de mégis tökéletesen működött a TMT a GPU-s gyorsítással.
Persze ha nem valami otthoni elrontott m2ts fájlokról van szó. -
okiman
tag
Segítséget kérnék. Van 1 olyan problémám, hogy TMT5 alatt az m2ts lejátszás akadozik. A hanggal semmi gond a kép akadozik. Szerintem a vas elég hozzá (W7U 32bit, Q6600, 4Gb RAM(a rendszer 3.5Gb-ot lát belőle és 2x2Gb-os 667-es DDR2 RAM-ok) HD5450 1Gb passzív kártya 13.12 catalyst-al valamint 1 xonar d1 hangkártya Az Op rendszer SSD-n van. Valami TMT5, vagy Catalyst beállítást rontok el?
-
törölt tag
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24803 üzenetére
RGB a játékok miatt lenne jó, de ez htpc, webezés, film... Esetleg fotók nézegetése, gondolom ott is rgb lenne a megfelelő.
Viszont, rgb-ben mindig marad egy kicsi homályosság. A filmek egyébként is YC-ben vannak, azt is kipróbáltam és ott tisztább a kép, a színek is élénkek. (Sajnos nem jött meg az alkatrész a colori meterhez, a végső döntést az fogja meghozni). Az stb-t kis trükközéssel meg rá lehet venni, hogy elinduljon (ugye van ez a handshaking probléma), ill. írok a gyártónak, hátha javítják....
-
cekkk
veterán
válasz
bigdady #24801 üzenetére
Szerintem dobd ki az a htpc-t és vegyél egy mp-t
Viccet félretéve, esetleg az erősítőben nem állítottál el valamit, vagy előző wines telepítésnél nem állítottál el semmit amit utána mással kompenzáltál? Én a helyedben még a erősítőt is resetelném, biztos ami biztos alapon.
-
törölt tag
Neked melyik jött be? Feltételezem full RGB, PC-n alapesetben ezt lenne ildomos küldeni a megjelenítő felé. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ezt különböző tévék milyen módon konvertálják oda-vissza, miként képesek megjeleníteni. 2-3 eszköz plusz erősítő 1 HDMI out esetén a kényelem is beleszól, főleg ha a tévé nem képes automata módban feketét állítani, hiszen BD-n kötelező YC-t küldeni, míg PC estén előfordulhat, hogy csak RGB OK.
Egyébként szép munka
Egy biztos, limited mód nekem sehogy sem tetszik, megjelenítőtől függően YC 4:4:4 vagy full RGB kimenet lesz helyes.
-
drdr
senior tag
Kipróbáltam egy viszonylag új IGP-t (i5-4670). YC-be nem is tudtam állítani, rgb-n mindig alacsony fekete szintet kellett beállítani. Teljes színtérrel (gondolom ez lehetett 0-255), fényerő 38, kontraszt 98. ekkor tűnnek el a 16 alattiak, a fehérek 235 felett is elkülönülnek, a kontraszt szinte hatástalan.
Ha a színtér csökkentett, akkor fényerőt 56 fölé kell vinni, és akkor is a 17 éppen hogy látszik, már a háttér is világít, a kontraszt 100 körül jó, de itt is 235 fölé megy kicsivel...
Szóval egy régi és egy új intel igp-vel nem lehetett beállítani olyan pontosan mint amd-vel...
Siralmas
-
bigdady
nagyúr
Ujratelepitettem a wint es az xbmct is. Azota a filmek beszede halk, de az efektek meg brutal hangosak igy meg elvezhetetlen a film. Mi lehet a gond? Szuz win7 es 13.2 frodo.
nincs otletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest