- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Az alábbi dologban kellene tanács:
PC összekötve 1060-as nvidia kártya HDMI-n keresztül TV-vel, s mivel az erősítő nem 4K-s, azt találtam ki, hogy az alaplapi HDMI-ről küldöm külön kábelen rá csak a hangot. Intel alaplapi.Ez alapesetben működik is, ha a PC-t kapcsolom be utoljára. viszont ha az erősítő nincs bekapcsolva, mikor indítom a PC-t, akkor nem érzékeli HDMI-n keresztül (bekapcsolásakor) mint új display. Pár perc elteltével viszont megjelenik. A TV azonnal reagál a váltásokra, sőt ott lekapcsolt állapot esetén is megmarad a kijelző a windows 10 asztal beállításoknál.
Van valami tippetek, hogy mit nézzek, hogy lényegében dinamikus legyen a másik HDMI is?
Az igazság az, hogy a VGA display portjáról akartam leválasztani a hangot, de arról nagyon nem működik...
-
Rederik
tag
válasz MasterMark #52803 üzenetére
Az nem gond, hogy kimegy a kép is az erősítőre, de közben frissült az ötlettáram. A videókártyámon van HDMI és Display port is, így elvileg azokról mennének ki a jelek.
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Megoldható valamilyen formában, hogy a PC-ből a VGA HDMI-jén keresztül kinyerem a HD hangokat, s vele párhuzamosan az alaplap HDMI-jén pedig kiküldöm a képet?
Erre azért lenne szükség, mert az erősítőm nem tud 4K-t továbbítani, így külön kellene valahogy választanom a hangot és a képet, amikor kijön a PC-ből.
Köszönöm!
-
Rederik
tag
válasz Gombinyó #25533 üzenetére
Hello,
Nem próbáltam még, mert most elindultam két úton.
Erősítőben kikapcsolom a kimenetet, s csak akkor kapcsolom be, mikor használom is, így a használati időn kívüli TV ki-be kapcsolgatás nem zavar be nekem. Ez kb 70%-os megoldás, mert így mindig állítgatnom kell az erősítőt, mikor a TV-n akarom nézni rajta keresztül a filmeket.
A másik pedig a két 10m-es HDMi kábel (az egyik ezek szerint Display portról menne)
Meglátjuk mire jutok. De az legalább megnyugtat, hogy mivel nem létezik normális médialejátszó 2 HDMi kimenettel, a BD lejátszók, amiknek meg van 2 kimenete azok nem teljes értékű médialejátszók, így nincs számomra jó alternatíva a PC helyett:-)
-
Rederik
tag
válasz Gombinyó #25514 üzenetére
Sziasztok,
Köszönöm az eddigi infókat. Látom már, hogy valószínüleg csak a 2 HDMI kimenet lesz a megoldás, de mivel nekem csak egy van az asus 7850-en, így az lenne a kérdésem, hogyha csak a képre a displayport vagy a DVI kimenet lenne használva, ezeken is kimenne a 3D kép? Persze DVI-HDMI átalakítóval? Tudom, hogy többféle 3D van, engem az érdekel, hogy akár 1.4-es HDMI szabvánnyal egyenértékű lesz-e a DVI kimenet, persze leszámítva a hang továbbító képességet.
Köszönöm,
Rederik -
Rederik
tag
Sziasztok,
Ha bárki, akinek hasonló konfigurációja van megnézné, hogy nála is így működik, azt megköszönném.
Szóval, PC ATI VGA HDMI kimenete az AVR-re kötve, AVR pedig a TV-re. így a TV-n látszódik a pc képe (nekem extended desktop)
mit csinál nektek, ha kikapcsoljátok a TV-t? mert nekem képernyőt frissít/ újra detektál. S ezt szeretném valahogy kiküszöbölni, ilyenkor ugyanis egy pillanatra lefagy a hangkártya (ami ugye az AVR), s néha kék halál lesz belőle. Ugyanezt csinálja, ha az erősítőt kapcsolgatom (ezt mondjuk még megértem)
Kérem, akinek hasonló a konfiguráció, nézze már meg nekem, hogy mi a helyzet. Igaz nem akarom elhinni, hogy csak én kötök PC-t AVR-en keresztül TV-re, s csak nekem lenne bajom.
Köszönöm,
Rederik -
Rederik
tag
sziasztok,
Olyan problémába futottam bele, hogy amikor teljes képernyős filmet játszok le (MPC-HC, Lav +Madvr), a kép alján csíkozást tapasztalok, mintha képeltolódás lenne az alsó 0,5-1cm-es sávban.
Ellenben ha bekapcsolom az aero-t. Ez a jelenség megszűnik. Aero-n kívül van valakinek tippje, hogy milyen beállítást nézzek még meg, ami segíthet még ennek a csíkzásnak a megszüntetésében?
Köszönöm
-
Rederik
tag
válasz lord_devil #22538 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Az egyébként miért van, hogy a házimozi erősítőkön eleve nincs 3 csatlakozó a dugó foglalatban a hátlapon? Ezeknél nem kell a földelés, úgy mint egy dvd játszó esetén?
Rederik
-
Rederik
tag
Sziasztok, nem tudom ide illik-e pontosan a kérdésem (tápok témában is próbálkoztam), de remélem tudtok segíteni.
Van egy Enermax Pro+ 525-ös táp a gépemben. Volt egy lehetőségem speciális tápkábelt szerezni(hifizéshez), csak az a baj, hogy nincs benne földelés. Tehát csak két vezetékes három helyett. Kipróbáltam, működik vele a gép, de nem tudom, hogy okozhat-e ez később problémát?
Köszönöm
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy a 7850-em HDMI kimenetére egy házimozi erősítő van kötve, s arra pedig a TV. Ha bármelyik eszközt bekapcsolom akkor azt érzékeli a gép, s képfrissítést csinál (egy-két másodpercre elmegy a kép) s persze a hang is. De eszközként (kijelzőként) csak az AVR-t kezeli, a TV-t nem.
Hogy lehet ezt letiltani, hogy ne önállósodjon ilyenkor, hanem én állíthassam be az "új kijelzőt"? Vagy legalább mikor a TV-t kapcsolgatom ne menjen el kép és hang a számítógépen.
Köszönöm
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Nekem a PC-ről a VGA HDMI-jére van kötve az erősítő, s onnan megy tovább a TV-be a HDMI.
Amikor az erősítőt, vagy a TV-t ki/be kapcsolom a PC új monitornak ismeri fel, vagy leválasztja, s közben elmegy a kép.
Ki lehet ezt valahogy iktatni, vagy együtt kell vele élni?
Köszönöm
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Ha én a PC-ről két HDMI kimeneten szeretném kiadni a HDhanggal és 3D képpel rendelkező filmet, az megoldható, hogy a VGA HDMI-jén kimegy a TV-be a kép, s pl a HDMI-s hangkártya (1 féle van ilyen, ha jól láttam) meg kiküldi a hangot az erősítőre?
Az erősítő ugyanis nem tudja továbbküldeni a 3D-t:-(
Lényegében mivel nincs két HDMI kimenetes médialejátszó a piacon, csak komoly bluray lejátszók, ezt szeretném PC-vel megoldani valahogy.
Működik?
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Most már én is elvesztem ebben a hangzásvilágos dologban.
Gép fejlesztés előtt állok, s az a kérdésem, hogy a sztereó zenék hangját digitálisan min érdemes kiküldeni a számítógépről a lehető legjobb minőség érdekében?
A fogadó fél egy Denon 4310-es AVR, aminek azért elég jó DAC-ja van, ahogy tudom.
Most az a dilemmám, hogy veszek egy HD7xxx-es videókártyát és HDMI-n megy ki a hang (sztereó), vagy vegyek egy komolyabb hangkártyát akár 30-40K-ért is, s arról digitális kimenet?
Lenne érezhető különbség?
Köszönöm
-
Rederik
tag
válasz Krampesz #17607 üzenetére
Szia,
Mivel szerintem elég komoly hangrendszerem van, pont a HD hang végett cserélnék vga-t, de a cél az lenne, hogy később a HD+3D végett ne kelljen megint valamit váltanom, mikor 3D irányba is elindulok. (bár bevallom számomra ez a 3D ami most van még nem az igazi...)
-
Rederik
tag
Sziasztok,
VGA oldalon is megkérdeztem, de hátha itt már foglalkozott ilyennel valaki:
Van olyan videókártya, aminek egyik kimenetén kiküldhetem a HD hangot az erősítőre, s a másik kimenetén a 3D TV-re mehet a 3D-s film? Tehát lényegében két 1.4-es HDMI-je van, s ezeket mindkettőt tudom használni?
Azért kell 2 kimenet, mert az erősítő csak 1.3-as HDMI-s, s nem továbbítaná a 3D-t a TV felé...
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest