- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
HTPC/NAS "szerveremet" szeretném upgradelni, mert érzem elég combos. H.265 fullhd-ben Win 8.1 Kodi alatt már nem megy neki, és ha egy böngésző is van a háttérben akkor megáll az élet. Torrent fut mellette 24/7, de nem nagyüzemileg. Emellett az otthoni fotók/doksik vannak rajta megosztva eseti elérésre/backupnak (nem masszív files haring). FullHD TV van rákötve, 2.0 hangfalakkal.Jelenleg egy GA-J1900N-em van 4 GB DDR3 RAM-mal, 3 TB HDD-vel. Ez utóbbi kettőt megtartanám. Tehát csak egy új alaplap+CPU cserélődne most.
Árkeretet nem adnék meg, inkább megfordítanám. Amit jó szívvel ajánlanátok, mennyinél kezdődnek, és melyek lennének azok?
Összegezve a feladat kulcsszavai:
FullHD, HTPC/Torrent, Kodi(?), ITX - ALAPLAP+CPUKöszi előre is!
-
-
naja
aktív tag
válasz
FishAir #27614 üzenetére
Olyat földi halandó képes telepíteni, és karban tartani (ha kell)?
Windowson és OS/X-en nevelkedtem (és nem tartom magam kockának). Ha hasonló bonyolultságú mint ezek, és könnyen megtalálható minden infót hozzá, akkor nem lesz gond. De ha évekig tart az alapokba beletanulni, akkor kihagynám.
thx -
naja
aktív tag
Sziasztok!
Mini PC-re (Gigabyte J1900N-D3V + 4GB RAM) milyen rendszert dobjak fel?
HTPC + NAS + netezés + Skype lesz a feladata.Köszi!
-
naja
aktív tag
válasz
canniball #27250 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Elnézést, ha nem voltam egyértelmű, de nem tudtam konkrétabban megfogalmazni.
Az a minőség amit Magga írt az álom jó lenne. Az 5000 Ft-os DVD-Játékoshoz adott távkapcs szintjét elkerülném.
Ha nincs ilyesmi idehaza, hasonló áron, akkor azt hiszem marad az Ebay.
Köszi ért még egyszer! -
naja
aktív tag
válasz
canniball #27250 üzenetére
Köszi ezt olvastam. Csak azért kérdezek még mindig, mert:
-nincs benne konkrét ajánlat, hogy pl mi lehetne jó (konkrét termék). Bár amit Magga írt az tetszik.
-az okos telefonos nem rossz ötlet. kicsit el is gondolkoztatott. azonban sajtreszelésnek tűnik (most egy sima tv-t (nem) irányítok egy telefonról, viszont nekem nehézkes a telefonbekapcsol/képernyővédőki/appindít/vár/gombotnyom folyamat... stb)#27252 - Magga Viszont a HP MCE Remote az eléggé tetszetős. Hogy lehet ilyenhez, vagy ilyesmihez hozzájutni? A bill se rossz, én a rapoo kicsijét néztem ki, de a múltkor megtapogattam és kicsit lejjebb ment a lelkesedésem.
Visszatérve: a felsorolt alkatrészek illenek egymáshoz, illetve a házzal+táppal nem lehet baj? Nem hagytam ki valamit?
-
naja
aktív tag
J1900 téma még mindig, de most már konkrétabban. - Asrock Q1900B-ITX
- LC Power Case-1340MI LC75ITX 75W
vagy EPCA3 mini-ITX alumínium számítógép ház + ACDC12060
- WD 2,5" Red 1TB
- Kingston SO-DDR3 1333 4GB CL9 SR X8 ez gondolom bőven elég leszEzek jók lesznek együtt? Ez a ház+táp milyennek számít?
Az olcsóbb házzal ez 64 eFt.
Jól sejtem, h ennél kevesebből már nem lehet egy minimal HTPC-t kihozni?ui: távkapcsra valami jót és uzerfrendlit tudtok ajánlani, a nem-túl-drága-de-megéri kategóriából?
thx
-
naja
aktív tag
válasz
szabi__memo #27237 üzenetére
Szuper, köszi!
Erre a J1900-re valami tippet adnátok, mivel jövök ki a legjobban? Építéshez mi-minden kell? Netán jobb lenne kompletten venni?
Ja és kb. mibe fog ez fájni a végén?
Valami minimal ház kellene, meg egy 1TB WD Red, meg távkapcsnak valami jóság.Köszönöm mindenkinek előre is!
-
naja
aktív tag
válasz
szabi__memo #27235 üzenetére
Semmi játék, HTPC+NAS+torrent a feladat. Sőt most már net+skype is lehúzva a feladatlistáról. Arra tablet lesz mégis csak.
-
naja
aktív tag
válasz
PeterPH #27231 üzenetére
Köszi, Most nagyon örülök.
Esetleg valami hasonlóan letisztult házat tudnátok ajánlani, ami nem túl drága? Ezért a 17 ropiért is már szívtam volna a fogam.A tápkapcsolónak mit ajánlanátok?
Bár ha netezés megy, akkor gondolom BT billentyűzet kellene. Vagy URL-t még egy távkapcs-ról is be lehet pötyögni, a többi meg már szalad. Vagy rosszul tévedek? -
naja
aktív tag
válasz
szabi__memo #27166 üzenetére
Köszi, kezdek ezzel a J1900-al szemezni.
Erről valamit olvastam, hogy grafikában nem olyan jó, mintha az AMD-s AM1H-ITX-es alternatívát választanám. Ez mit is jelent a gyakorlatban?Megtetszett a Lian-Li PC-Q05-ös ház, ebbe be lehet ezt passzírozni? Az a 47 mm (gondolom külső) magasság elég kevés. Belefér abba minden? Látom én a fotót, csak olyan hihetetlen. Vagy van több féle magasságú alaplap? A Gigabyte GA S1170 J1900N-D3V honlapján nem találtam erről infót.
Még annyit, hogy távirányítóval lehet ezeket a HTPC-ket vezérelni? Gondolom csak nem egér+bill kombó járja...
köszi
-
naja
aktív tag
Köszi, de nem bírom kihámozni, hogy mit csinál.
Visszaolvastam csomót, de annyi minden másról van szó, és a felét sem értem. Viszont az jött le, hogy van azért bőven probléma/nyitott kérdés a dologgal.
Érdekesnek találtam viszont a PeterPH közölte adatokat. Ez is jó lehet a nekem szükséges feladatra? -
naja
aktív tag
Sziasztok!
Nappaliba a tévé alá keresek/építenék valami vasat. Ezeket az (alap-) feladatokat kellene tudnia:
-Film- (nem 3D, de FullHD) és zenelejátszás,
-Netezés (skype)
-Torrent kliens
-Backup szerver munkákhoz. Ehhez nem kell marha nagy teljesítmény (egy év alatt kb 40-50 GB mentődne rá).
-Legyen kicsi, csendes, ne fogyasszon sokat és legyen occsó.Brazos-t ajánlottatok anno, de olyat már sehol nem találok értelmes áron.
Van most valami best buy, hasonló teljesítményben?Köszi előre is mindenkinek
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Brazos alapú HTPC-be (XBMC) jól sejtem, hogy a legolcsóbb Kingfast SSD is bőven jó lehet?
Mivel gondolom, ha már egyszer összeáll a rendszer (kész a telepítés) akkor max olvasni fogja.
Netán egy 1GB-s pendrive is elég lehet? Vagy ez már szörnyen lassú lenne?Köszi előre is!
-
naja
aktív tag
válasz
canniball #25083 üzenetére
Ahh, köszönöm szépen, szuper-fehér!
Megtaláltam az összelegózós leírást is hozzá: AMD Brazos HálóbanEz amúgy mennyire lesz ügyes/okos/szép/gyors? Csak mert ha jól látom közel három éves ez a konstrukció.
Tutira nem fog akadozni a film lejátszás.Jut eszembe egy SATA2-es SSD-vel milyen bekapcsolási időre számíthatok? Fél perc, vagy kevesebb? Vagy ezeket nem szokás kikapcsolni, csak sleepeltetni? Ilyenkor mennyit fogyaszthatna nagyjából?
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani HTPC kezdőknek való oldalt. Olyat, ahol az alap tudnivalók jól össze vannak foglalva. Úgy látom ebben a topicban inkább a feketeövesek osztják meg a titkos receptek összetevőit egymással. Visszaolvasva oldalanként 1-2 használható infómorzsát (illetve kis gondolati összefoglalást pl #25037) találtam csak, ami mentén el tudnék indulni.Amúgy én csak egyszerű vasat szeretnék a nappaliba a tévé alá. Játsszon le filmeket (nem 3D, de FullHD) vagy zenét. Szeretnék rajta netezni. Egy oldalért ne kelljen már bekapcsolni a "nagy" PC-t, egy tablet még mindig sajtreszelés nekem.
Szuper lenne, ha skype-olni is lehetne rajta.Meg ofkorz, legyen kicsi, csendes, ne fogyasszon sokat és legyen occsó.
Köszi szépen előre is!
ui:
Nem tudom jó helyen járok-e. Csak mert a címben házi mozi szerepel. Nekem nem is annyira mozira lenne szükségem, csak a nappaliban lévő tévénk kiszolgálására/kibővítésére. Ez lehet inkább egy házilag épített mediacenter lenne, de nem szeretnék a szavakon lovagolni. Csak azért jelzem ezt, mert látom, hogy itt mindenki annyira más dimenzióban gondolkozik, én meg csak egy egyszerű alföldi, karika lábú parasztgyerek vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest