- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Pár napja kérdeztem én is itt pár dolgot, azóta összeállítottuk hölgy ismerősömnek a konfigot.
Eredetileg itt ph-n néztem ki hozzá egy ASRock H110M-ITX-es alaplapot, i3-7100 CPU-val (Kaby Lake), végül hajlandó volt fentebb menni árban és lett egy szintén használt-garos, szintén ASRock (nem a mániám, csak pont így jött ki) Z170 itx/ac, 2T2R-es WiFi + külső antennás mindentudó lapocska. 1x8GB DDR-2400 Kingston, 4TB WD Purple, 120GB Kingston SSD, HDMI-n be a tv mögé egy Cooler Master Elite 110 kunyhóban, hozzá egy USB pöckös vezeték nélküli Trust billentyűzet+touchpad kombó. Hát nagyon bevált, fülig ér a száj, szuperül teszi a dolgát. A gyári Intel hűtőt most cseréljük valami halkabb Arctic-ra (ami befér a táp alá), de ennyi kb, a ház és a többi egység fullkuss.
Egyelőre Win10 mellett, kishölgy 7-en nőtt fel, ez Kaby, szóval ...
Gondoltam egy Ubuntura, vagy mókolni valami specifikusabbal, amivel Ti is dolgoztok, de aztán áhhh, jó ez így neki. Elkezelgeti, én meg TeamViewer-el belépek néha, ha nyűgje van.(Mondjuk talizunk havi 1x szóval no para).
Ja, a proci végül i5-7400T lett, csak úgy megérzésből. Nincs kihasználva, de pár év múlva jól fog jönni, hogy nem kell továbbra sem hozzányúlni.
Nagyon baba, szépen gyorsít böngésző is youtube 4K-t, meg úgy általában mindent az Intel GPU. Most kb. adja is el az összes külső kütyüjét, már hülyét kapott az USB-zéstől meg hogy egyik ezt játssza, másik azt játssza, satöbbi, android csájna & co. Más világ.
Csak leírtam egy tapasztalatot. 170-ben állt meg (kereken). De a H-s lappal és a 7100-zal is bőven jó lenne, valamivel kedvezőbb áron. Az éves portalanításon kívül szerintem a következő upgrade majd 6-8 év múlva egy 8K-t gyorsító minimál PCIe VGA lesz és kész. Kb.
-
FishAir
senior tag
Bocs. Csak nevelő szándékkal írtam, hogy a utorrentet, transmissiont meg a windows share-t ne nevezzük már NAS-nak. Mert ennyi erővel a pendriveos router transmissionnel is NAS. De lassan kezdem feladni. Egyébként ha van SSD-d is Win 8.1-et ajánlanám, mert bitang gyorsan bebootol, ha GPT partícióra telepíted.
-
Magga
aktív tag
Valóban én is az ebay-ről rendeltem! Itthon is láttam, valaki hirdette, de dupla áron!
A választék pazar van többféle típus (méret, szín, forma...) kb. 4000 HUF vevővel együtt és mivel a hirdetések nagy része kínai, ingyen postázzák! -
canniball
nagyúr
Azért nem volt konkrét ajánlás mert még nem nyilatkoztál mit szeretnél pontosan.
HP vevőt boltban szvsz már nem kapsz, marad az apró. Vagy itt van ez, boltból ez; vagy ebayről szerintem fele ennyiért is megkapod (csak ugye ott várni kell).Bill.-ből ott van a már említett Logitech, vagy ahogy írtad is a Rapoo-k. Utóbbival mi volt pontosan a probléma?
Mod. Abban igazad van, hogy a fizikai eszköz sokkal kényelmesebb, viszont mérlegelj: mennyit használnád? Én pl. a távirányítót sokat így azt vettem, a klaviatúrát viszont ritkán így arra bőven jó az androidos "táv-bill.". Persze ha te azt is sokat nyomkodnád akkor nem szóltam.
-
Magga
aktív tag
Nekem pl. egy Logitech K400 és egy HP MCE remote van a segítségemre!
-
naja
aktív tag
J1900 téma még mindig, de most már konkrétabban. - Asrock Q1900B-ITX
- LC Power Case-1340MI LC75ITX 75W
vagy EPCA3 mini-ITX alumínium számítógép ház + ACDC12060
- WD 2,5" Red 1TB
- Kingston SO-DDR3 1333 4GB CL9 SR X8 ez gondolom bőven elég leszEzek jók lesznek együtt? Ez a ház+táp milyennek számít?
Az olcsóbb házzal ez 64 eFt.
Jól sejtem, h ennél kevesebből már nem lehet egy minimal HTPC-t kihozni?ui: távkapcsra valami jót és uzerfrendlit tudtok ajánlani, a nem-túl-drága-de-megéri kategóriából?
thx
-
canniball
nagyúr
Ha gépelni is akarsz akkor jobban jársz a klaviatúrával (vagy azzal is). De aprón 2-3k környékén találsz távpálcát. Esetleg ha akad okostelefon/tab arra van több ingyenes app is mindkét feladatra; nem olyan kényelmesek mint a hardveres megoldások de cserébe nem kerülnek semmibe.
-
sb
veterán
Szerintem megfelelő lenne.
Ami szűk keresztmetszet lehet, hogy ezeken a lapokon általában csak 2db SATA port van, ami elég kevés NAS-hoz.Itt találsz összehasonlítást a különböző kisebb fogyasztású konfigokról.
-
Celtis
veterán
-
dabadab
titán
"Ez amúgy mennyire lesz ügyes/okos/szép/gyors? Csak mert ha jól látom közel három éves ez a konstrukció.
Tutira nem fog akadozni a film lejátszás."Tutira nem.
"Vagy ezeket nem szokás kikapcsolni, csak sleepeltetni? Ilyenkor mennyit fogyaszthatna nagyjából?"
Igen, csak sleep, elhanyagolhato fogyasztasuk van ilyenkor.
-
canniball
nagyúr
Íme a kb. alap tudnivalók azok alapján amit írtál:
- vegyél egy brazos lapot (pl. Asrock E350M1) és hozzá körítést (ram, ház etc.)
- telepíts egy tetszőleges Windowst (7 vagy újabb), egy Catalystot és a számodra szükséges szoftvereket (böngésző miegymás)
- kösd rá a TV-re
- ha akarsz némi médiacenter élményt akkor telepítsd az XBMC-t, pofon egyszerű progi.Remélem elég fehér öves volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged