- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz okiman #24838 üzenetére
Értem, és vált frakit így a külső lejátszó? Az is lehet gond, valamint én pl azt vettem észre hogy HD filmeknél teljesen jó a XBMC is, viszont a TMTnél lehet javítani a SD anyagokon , de nekem az olyan túl művi képet csinál.
De lehet ez másnak tetszik, mert ha nem így lenne akkor kivették volna már belőle(#24842) Celtis
Ahogy látom máshol a hszeit ezt a gépet még valami almás streamre is használja szóval nem csak htpc(meg kitudja még mi van ott), van egy olyan érzésem, hogy tele van telepítve minden hülyeséggel és azért nem úgy mennek a dolgok. De mindjárt ezért is megkapom a magamét, hogy mekkora F vagyok, hogy ilyet merek mondani[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz okiman #24837 üzenetére
Hülye vagyok hozzá, ha egy mai dedikált AMD VGA számol, akkor mennyire szól bele a mellette lévő proci, ami lehet pl egy korábbi AMD Phenom, Athlon II vagy az említett Intel.
Az általam felvetett apró képi akadásnak a te problémádhoz nincs köze, csak elméleti kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz okiman #24834 üzenetére
Miért másolod őket ki? a TMT tud menüt lejátszani ezek a lemezek pedig azzal rendelkeznek. Vagy mountolod a iso-t és akkor úgy indítod el, vagy kicsomagolod a iso-t és akkor úgy indítod el a lemezt.
Ha csak erre akarod használni akkor így jó az xbmc sőt az még isoból is lejátssza menü nélkül.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz okiman #24828 üzenetére
Mi gátol meg benne, hogy levetkőzd a félelemeidet és az előítéletedet és kipróbáld a GPU gyorsítást? Évek óta azt javasolják a CPU helyett. Lehet nem az a baj, de elsősorban ha van alkalmas gpu akkor azt kell használni, nekem egy A4-es APU van a gépemben, ami nem erő bajnok, de mégis tökéletesen működött a TMT a GPU-s gyorsítással.
Persze ha nem valami otthoni elrontott m2ts fájlokról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz okiman #24432 üzenetére
egy mobility hd5650essel notebookkal nézek most épp filmet, az összes képjavitó be van kapcsolva, a notebook processzora 6-14% terhelt, a kép folyik.
valami nagyon el van kefélve nálad.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
sb
veterán
válasz okiman #23691 üzenetére
XBMC alatt ugyanez megvan kb. Nem tudom milyen pl. az androidos app, amivel távirányítod, de XBMC-re van egy egész jó. Media library a készülékre frissül, hang, felirat állítás is belülről megy, a wol is az appon belül van, sőt még az exe indításhoz is fel lehet dobni egy service-t a PC-re. Vannak netes pluginek dögivel. Web szerver a médiatárral. DNLA kliens/szerver is egyben, ami szintén elég jó. Fizetősen ugyanezzel az app-al megy a streaming is oda-vissza. Telefonról a TV-n (XBMC-n) keresztül, vagy fordítva: XBMC-ből stream a telefonra.
Persze van rá nem fizetős app is, csak az akkor külön megy, egybeintegrálva pedig még kényelmesebb.
Azért az XBMC viszi a prímet, mert kegyetlenül sokat tud. De én sem látom, hogy más le lett volna szólva itt. Ha van ennél jobb akkor szerintem itt sokan vevők lesznek arra is.
-
-
dabadab
titán
válasz okiman #23684 üzenetére
"Az itt hozzászólók 99%-a mereven elutasít minden más lejátszó software-t."
Mereven elutasit?... En ilyet nem lattam. Az mondjuk teny, hogy az XBMC eleg nepszeru, raadasul nem veletlenul, de nem lattam olyat, hogy vasvillaval kergettek volna el valakit, akinek pl. a MediaPortal tetszik.
Sot, meg is lehet vitatni az egyes HTPC szoftverek elonyeit meg hatranyait, de mondjuk azt se lattam, hogy barki felvetett volna ilyet.(#23678) mandju: Debian meg OpenElec.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
slashing
senior tag
Nincs is igazából nagyon alternatíva aki kis időbefektetéssel akar egy jól működő htpc-t és itt a lényeg a HTPC szón van! A HTPC tulajdonképpen egy házimozis számítógép, amit kimondottan szórakozásra használnak egy célirányos szoftverrel, nem pedig egy desktop gép egy mpc-hc lejátszóval és total commanderrel.
Aki idegenkedik az xmbc-től annak olyan alternatívái vannak mint a windows media center, ezt kb. senkinek nem ajánlanám csak akinek semmilyen igénye nincsen csak hogy lássa a kiválasztott fájlokat amiket lejátszhat, ha már kicsit is pofásra akarja csinálni az nagyon macerás. Aztán van a Plex ami talán a második legjobb célirányos szoftver de véleményem szerint macerásabb mint az xbmc. Aztán van még a Media Portal amivel ugyan azt el lehet érni mint a fenti kettővel, de és ezt most komolyan mondom ( én aki otthonosan mozog a informatikában és nem ijed meg az új programoktól és azok megismerésétől ) 1 nap alatt nem jöttem rá hogyan is kéne rendesen működésre bírni olyan össze vissza vannak a beállítások az információkat lehúzos részek stb... hogy nem is erőltettem, a többi szoftver mert van még vagy 5 mind egyszerű mint egy faék.
Mondom még 1x a lejátszó szoftver nem egyenlő egy HTPC-vel semmilyen tekintetben de főleg nem élményben ami a fő szempont egy Házimozi rendszernél.
-
canniball
nagyúr
Valóban legtöbbünk XBMC-t használ (és így nyilván ezt ajánljuk mert adott esetben ebben tudunk segíteni), de "merev elutasításra" én senki részéről nem emlékszem.
A kolléga postjával pedig nem az a probléma hogy az XBMC nem tetszik neki, hanem hogy a HTPC létjogosultságát kérdezi meg. És pont ebben a topikban...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Peak
addikt
válasz okiman #23322 üzenetére
a bluray max 43mbps tol.
ha a hálózaton pillanatnyi túlterhelés van, vagy a kiszolgáló vinyó épp tölt mást, akkor lehet lag, döcögés.
a megoldás a lejátszó szoftver bufferének megnövelése.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
cekkk
veterán
válasz okiman #18702 üzenetére
Na hoppá mik ki nem derülnek
Köszi az infótA szét konfigolhatóság alatt mit értesz?
Tamoo
De a jobb hang miatt nem megérheti neked az? Szóval ha a videó kártyád elbírna a filmekkel ezen meg van hdmi amin ki tudnád küldeni a képet és tudnád használni a koaxot nem lehet, hogy ez jobb befektetés ?
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Ezt tök felesleges így túlbonyolítani, Brazos + viaLAN EPC3 + Scythe Slip Stream 120mm Slim.
Nálam is van ilyen, mondjuk az Ionnal, ami talán egy hajszállal többet eszik, mint a Brazos, teljesen rendben elketyeg rajta az XBMC, a 400 rpm tájára lehúzott Scythe meg kb tényleg hallhatatlan.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
"ha a többségnek most az ION a fétis az még nem jelenti azt, hogy valaki nem szeretne normál ATX deszkára konfigot építeni"
Ez hogy jön ide? Aki épiteni akar, az épít, nem egy készre dobozolt Cinemaster HD-t vesz.
"Minőségről meg csak annyit, hogy kétlem, hogy 1 JBL Synthesis hangrendszert meg 1 SIM2 projektort ki tudsz szolgálni 1 sima ION-nal, meg XBMC-vel. Azért oda már minőségi vas kell."
Konkrétan milyen minőség? Ne viccelj már, full digitális cuccokról beszélünk, tök ugyanazt tudja csak produkálni más is.
Egyébként meg az XBMC messze jobb és sokkal többet tudó megoldás, mint a Windows Media Center."de hát a szolgáltatást meg kell fizetni."
Milyen szolgáltatást?
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
xtremetuning
addikt
A stabil működésről pedig annyit 8000-ért, hogy a tavalyi HM shown megfagyott demo közben... A Sanyi meg exkluzálta magát, hogy operátorhiba....
És kb. 2 hete vittek vissza egy nagyot, mert nem tudta lejátszani az iron man2-t blu-ray formátumban....Azért még ott is vannak hiányosságok......
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
Köszönöm a választ.
Igen ismerem a cinemastert. Pláne a Thx tulaj Schnell Sanyit.
Ezért nem fogok soha venni tőle semmit.
Egyébként a nagy 8000, a kicsi 4000 euro. És azt is tudom, hogy nagyjából tized árból gyártják le. Belső info.... Van elég pénze, én nem fogok a zsebébe rakni még 7000 eurót tisztán.....
Azt gondolom, hasonlót épiteni nem olyan nehéz, ha van lé rá. A dune, mint célhardver már egy éve halogatja a pro kategóriás beharangozott készülékét. És az is min. 500k lesz.
a nagy neveké pedig 5-6000 euro...
Ezért kérdezek Tőletek, mert egy 'kevés' szakértelmet látok a topic tagjainál....Sim2-vel minden üt....
Látod a belső szervekről már van is infom, hála neked és ezért köszönet !
Mellesleg Te honnan tudod, mi lakik benne ?
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
GerykO
aktív tag
Én sem vagyok elájulva az Audigy SE-től, mióta van normális nForce driver, az nForce2 teltebb hangzással jutalmazott meg, viszont az alaplapi meg elég zajos, mozgatom az egeret, hallom a hangszórókban, vagy ha felpörgeti a dvd-t (legalább tudom, hogy markolom az egerek és mozog a kezem így a bal kezem is tudja mit csinál a jobb ). De leginkább hardver ütközést nem okoz. Az Audigy-t a 4 pci portban havonta kéthavonta cserélgetni kellett, mert mindig beleszeretett egy-egy valami IRQ-jába, pedig amit csak lehet letíltottam BIOS-ból.
Pedig élveztem azt a helyzetet, amikor az alaplapi vezérelte a skype/msn hangját, minden egyéb meg az 5.1es erősítőn keresztül jött, ami a "másodlagos kijelzőre, TV-hez volt igazítva. Most már nem ülök a monitor elé, és tornáztatom a szemem, hogy 2-3 méterről is el tudjam olvasni a 6os betűméretet, de jó lett volna ilyet a fősulis puskázásokkor is tudni.De hogy érdemi véleményt is mondjak, előnye a nem integrált hangkártyának, hogy nem gyűjt be minden kóbor áramot, vagyis nagyon kicsi a zaj. Viszont hiába buherálom szana-szét a beállításokat, nem akar igazán szépen szólni a mélyládám, még ha egyeztetem a hangváltási frekit, csak 60 hertz alatti jeleket kap, rádió, cd bemeneten, vagy csak szimpla sztereónál gyönyörűen szól, lehet csak az én Yamaha natural sound erősítőm nem kedveli, vagy nem elég neki az aranyozott rca kábel, és kéri a 10ezer forintos kábelt?
Ami viszont pozitív dolog, hogy a játékok hangzása egész más Audigyvel, csak már nem játszom max SC, néha CS, esetleg NFS, de ezeknél semmi extra nem volt. Filmeknél meg ugyanaz a hangzás, leszámítva a mélyet, ami pedig kell a "moziélményhez". A magas tartományban viszont egy hajszálnyival jobb az Audigy, csak annál még jobb az eredeti audióCD, mp3-nál, vagy egyéb tömörített audióformátumnál pedig pont a magas hangok rovására megy a tömörítés, mert a felharmónikus hangok teltebbé teszik a hangzást, még ha nem is hallod őket.
Tömörített zenét csak utazás közben hallgatok, mert az utazás zaja úgyis hazavágná a szebb hangzást. Ezek alapján sajnálom már, hogy pénzt adtam ki érte, viszont volt idő, amikor ki is használtam.
Persze havernak egy génius 3600-as 5.1 van rá kötve, ott nem jön ki valamiért a probléma a mélyládával, de az ő kártyáját használva se akart szépen szólni a mélydádám. Szóval ez inkább szériahiba lehet mert fél év eltéréssel vettük meg, ráadásul más városban is. Szóval attól is függ mi szólaltatja meg a jelét, szóval Yamaha NaturalSound erősítő, és Yamaha hangfalak mellé nem javaslom.
Persze ez az én véleményem, viszont engem is érdekelne még mások véleménye, mert lehet csak kártyahiba.[ Szerkesztve ]
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
Bitlisz
aktív tag
Csak nem bírom ki...
Ha kábelek között van is laboratóriumi műszerekkel kimutatható különbség, azt valószínűleg otthoni eszközökön nem fog látszani.
Egy kábel legyen minőségi kivitelű, normális csatlakozók, és megfelelően árnyékolt kábel.
Ha 5-8m feletti hosszban gondolkodunk, ezek még fontosabbak.
Veszteség, zavar, érintkezési hiba esetén a hiba valószínűleg "HDMI handshake" jellegű lesz, ami kb annyit jelent, hogy kép villódzás, másodperces hang kihagyás. Tehát jól észrevehető. Az OFC (Oxigénmentes réz) sem okoz kimutatható különbséget.
Véleményem szerint még mindig jobban jársz, ha veszel két-három elfogadható árút mint 1 drágát. Szerintem az az ár kb 2 ezer/méternél kezdődik (max kb 4ezer) (mondjuk 500-1000Ft csati, plusz méterenként 1000Ft, tehát 2m kábel: 3-5ezer között van, boltban, de pl egy webshopban még olcsóbb lehet). Az ennél több már inkább luxuasadó, mint valós előnyPersze mindig lesz olyan, aki az ~5 méteres vászonra kötött csúcskategóriás eszközökön kockánként próbál valami különbséget kiszúrni...és talál is, de ezek többnyire a placebo effektnek köszönhetőek.
Az olcsó MM-os, Tes..-os, gyorskötözővel megtépve csomagolt (amit úgy meg is húznak, hogy örökre meglátszik a kábelen), láthatóan gagyin fröccsöntött "aranyozott" csatlakozósat hanyagolnám.
Az ilyen kábel még az eszközök csatlakozóira is veszélyes lehet (nem egy ilyenről hallottam már...). De semmiképp sem ajánlom, hogy valaki gyakran használja a csatlakozókat (a ki-be dugdosás), amennyire csak lehet kevésszer csatlakoztassuk újra. pl ha valakinek kevés bemenete van a megjelenítőn és sok eszköze, jobban járhat egy HDMI switch-el...[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
nálam fontos volt a fekvő ház, ami belepasszol egy házimozi rendszerbe.
én egy silverstone Lc20 házat szemeltem ki erre a feladatra.
az i3 proci hűtőt kidobtam és vettem helyette egy Noctua NH-U9B SE2 hűtőt.
125 mili magas, tehát a silverstone 135 milis magasságába elfér.
a hűtőhöz jár két venti is, amiket 1000rpm/7.9 db-re le lehet folytani. (bőven elég az i3-nak)(van a dobozban két spagó melyek be vannak állítva bizonyos kimenő volt-ra)
tettem a házba még 2db 92 milis Noiseblocker hűtőt, amit a megmaradt procihűtő spagóval szabályoztam vissza.
a tápom hangtalan (seasonic x400)szóval a végére összeállt a htpc gép valahogy.
a jézuska meg hozott egy silverstone 3,5-ös belső kártyabeolvasót, ami meg azért érdekes mert van rajta 5 illetve 12 voltos csati.
természetsen kábelt is adtak hozzá, így ha rackot dobok a gépre, nem kell a tápjával szarakodni.a másik gép egyszerűbb, mivel ION-os.
a hűtőbordára szereltem egy Noiseblocker 8 decibeles hűtőt, oszt szeva.
külső tápos, így szinte hangtalan.
a ház amiben van, rezgéselnyelős megoldással van szerelve, így elég jól mossa a HDD-k hangját.[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
szerintem a HTPC építésnél fontosabb szempont, hogy a ketyere csöndes legyen, mint hogy a végére milyen spagót akasztasz.
8000 vagy 30000
mert ugye, ha jól gondolm nem a spájzban lesz a vas.
ha ezt a kérdést letisztáztuk, utána jön a küllem.
van aki szerverszobának építi, van aki 2-3 vinyót tesz bele és van aki csak a minimális hardvert szeretné beépíteni.
persze itti s lehet finomítani.
ha pölö pendrájvról megy a ketyere és usb-s vinyóról dolgozol és még külső tápos is a kicsike, már nyert ügyed van.
aztán érdekes még a hűtés kérdése is...milyen ventik, hány venti, mennyi kakaót kapjon és a procihűtő csak a hab a tortán.ezek szerintem mind fontosabb dolgok, mint egy digitális kábelen rágódni, egy adott szegmens felett
egyébként itt mindenre meg lehet kapni a választ, szerencsére vannak nagyon nagy tudású emberkék a fórumon....
az Ő segítségükkel raktam és is össze a gépeimet és nem csalódtam.
-
zhagyma
őstag
" ... olcsó és drága HDMI kábeleket 2 órán keresztül ugyanazzal a 10 perces jelenettel... ..."
Az emberi szem úgye a legkiválóbb műszer, ami 2 órán keresztűl meresztve is felfedezi azt az óránként 1 db bithibát, amit egy tisztességes HDMI kábelnek tudnia kell. Szóval megemelem a kalapom a vakteszt hívők előtt, de ha nem haragszol Én maradnék a műszereknél és így hetekig nézhetem / számlálhatom a keletkező hibákat. Az egészben az a szép, hogy még ott sem kell lennem ...
-
sb
veterán
Ezt soha, de soha nem értettem meg.
Digitális jelen hogy segíthet BÁRMILYEN kábelminőség? Az vagy 0 vagy 1. Vagy átmegy vagy nem. Ha nem akkor torzul a kép... de nem úgy, hogy elhalványodik a piros és nézhetem a fakó színeket....Tök mind1 milyen a szigetelés, ellenállás, stb.. ha átmegy a végén a 0 vagy 1. Ha meg nem megy át (gyk. képtelenség megkülönböztetni a 0-át az 1-től) akkor meg vége a képnek... vagy digitális, durva hiba lesz.
Szóval ki tudnád ezt fejteni, hogy mitől lesz jobb egy aranyozott több tízezres kábel, mint egy sima, aminek a végén mondjuk tökéletesen ugyanaz a bitfolyam jön ki?
Vagy van erről valami értelmes teszt? Nem szubjektívre gondolok, hanem olyanra, ami bit szinten megnézni. -
hati
addikt
Hát pont a digitális technikában a kábel minőségének nem sok köze van a képhez. Vagy megy vagy nem. Az analog D-SUB kábelnél lehetnek árnyékok, szellemképek. Ugyan ez vonatkozik az analog hangra is. Ott számít, a digitális hangnál már nem. Ha van hang adott kábelen, akkor egy sokkal drágábban is ugyan olyan lesz. Drágább (digitális) kábelt akkor érdemes venni, ha nagy a távolság avyg sok a zaj és az olcsóval már nem lehet átvinni a jelet. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest