Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pardise
üzenetére
Csak a töltési folyamat legelején 40-45 watt, talán 10-12 percig, aztán rohamosan csökken. Az utolsó 15-20 perc 8-6-5-4-3 watton történik.
Ha veszel egy teljesítménymérős konnektort, vagy kábelt, vagy töltőt, vagy ezeket kombinálod, ezt magad is láthatod.
[kép] [kép]
(persze az ilyen kábelekkel óvatosan, 4 db is van/volt otthon, de csak ez az 1 pontos, a többi 120 wattot mutat a 7 wattot felvevő ezer éves eszköznél is)
(1-et kib.sztam a kukába, 2-nek visszakértem az árát, vissza is adták, még otthon vannak a fiók mélyén)
Ez alól kivételek a Xiaomi-k, azok elég konstansan végigtolják. A 33w töltésű 5000mAh akkus Redmi Note 12S gyorsabban feltöltődik mint a 45 watt töltésű 5000mAh akkus Samsung A56.

-
cs.zs.
veterán
válasz
Pardise
üzenetére
Az akku a töltés/merítéses ciklusszámoktól megy tönkre. Ha 80-ról meríted 20-ra az is 0,6 ciklus, és ha 100-ról meríted 40-re az is 0,6 ciklus. Ha 3x merítesz 20%-ot, az is 0,6 ciklus.
Magyarul az akkuba a sok kicsi merüléssel is ugyanaz a ciklusszám megy bele, csak ssját magadat szivatod az állandó töltögetéses időtöltéssel.
A gsmarena com-on az adatlapon legalul ott van hogy hány teljes ciklusra van tervezve az adott készülék akkuja. Nincs különbség, hogy gyorsan töltöd, vagy lassan, vagy teljes ciklussal merítesz, vagy 0,6 ciklusokból többször.
A 80%-ot egy egész más dologgal keveri a nép.
Laptopoknál jellemző az, hogy folyamatosan be van dugva (akár hónapokig, vagy tovább) és az akku 100%-on áll. Ezzel kapcsolatban állapították meg azt, hogy ilyen esetben lehet hogy hasznosabb, ha nem 100-on áll, hanem 50-60-80-on. Be lehet kapcsolni a "tárolási, vagy szállítási" módot, és akkor nem töltődik 100-ra az akku, és lehet hogy tartósabb lesz kicsivel, - de aki ilyen üzemben használja a laptopját, annak pont tökmindegy... -
Pardise
senior tag
Sziasztok!
Töltéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Galaxy S25 ultra. Akkuvédelemmel 80%ig tölt. Olyan 20-80%ra durván 20 perc alatt tölti fel, de akkuvédelem nélkül 20-100%-ra több, mint egy óra. Kérdésem, hogy hosszabb távon melyik jobb az akkunak? Ha naponta rátöltök 2-2-3-szor kevesebbet, vagy ha egyszer töltöm fel 100%-ra?
Köszönöm.
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
FoLey-v
üzenetére
"...A telekomnál abban egyetértek,hogy szolgáltatásuk drágább..."
Ez max a lakossági mobiltelefonos csomagokra igaz, de ott sem úgy, hogy "drágább", hanem szimplán csak drága. A sima eccerű lakossági mobilcsomagok a Yettelnél és a One-nál sem olcsók.Otthoni vonalas telefonra, vagy internetre szerződve, ahogy Te is és én is csináltuk, teljesen korrekt áron hozhatók ki eszközök, ráadásul akár 22 havi kamatmentes részletre.
Az, hogy ez egy tablet, vagy laptop, vagy TV, vagy telefon, tökmindegy, tök jó szerződések köthetők.
2023 karácsonyán vettem meg internetre szerződve a TV-t, az internet-hűségem épp lejárt.
Most nyáron a telefonvonalra szerződve hoztam ki részletekre a tabletet. Azt most januárban 1 összegben kifizetem, [kép] és megnézem hogy az internetre újraszerződve milyen laptopot találok mondjuk havi 20-22 ezerig. (szigorúan gamert)
-
FoLey-v
addikt
válasz
User05
üzenetére
Két évig most kénytelen leszek maradni a telefon miatt is,de utána biztosan fogok váltani csomagot. Yettelt nézegettem nagyon. A telekomnál abban egyetértek,hogy szolgáltatásuk drágább. Nem azt mondom rossz is,mert 90%-ban megvoltam velük elégedve.
2 év múlva kiderül hogy haladunk. -
mhydas99
senior tag
válasz
cs.zs.
üzenetére
En is mar tobb, mint egy eve hasznalok Netfonet (is). Teljesen bevalt, semmi gond nincs vele es az ar-ertek aranya az egyik legjobb. Mar egy ideje probalom ravenni a csaladot is, hogy arra valtsanak, de idosebbek, csak a nagy szolgaltatokban hisznek es ugy vannak vele, hogyha valami olcso, akkor rossz is. Ugyhogy inkabb fizetnek ketszer annyit egy a Netfonnal kisebb csomagra a Telekomnal ahelyett, hogy valtananak. Az o dolguk en mar feladtam...
-
cs.zs.
veterán
válasz
User05
üzenetére
Ez igaz, korlátlan netet még Magentában sem adnak jó áron. Korlátlan netet Yetteltől és Vodafontól (one) lehet venni 6000 Ft körül. Olyan szolgáltató nincs, amelyiknél minden olcsó, hiszen akkor egyedül lenne a piacon.
MÁV-dolgozóként a Telekomtól 1 ember 5 db kedvezményes előfizut hozhat ki, 2-féléből lehet választani:
Korlátlan EU-1 hívás + 10 GB adat, 4606.- Ft,
Korlátlan EU-1 hívás + korlátlan adat (EU 37 GB), 10.519.- Ft.
Ezek viszont nem rosszak, pláne az utóbbi, külföldön élő/dolgozó családtagunknál ez van. Egyébként szépen lassan mi is szivárgunk át a Netfone-hoz. Nagy család vagyunk, most kb mindenünk IS van, kivéve a hagyományos értelemben vett lakossági mobil előfizukat, azok meglehetősen drágák, értelmetlen árazással.
Helyette mindig ott volt a kedvezoflotta.hu, most meg ugye a Netfone.
-
-
FoLey-v
addikt
válasz
cs.zs.
üzenetére
Most csak telefonra vállaltam hűséget.
A telefonosra még 2 hónappal ezelőtt tettem meg,úgy mint a Mobil S + Net M-re is.
Még 5 évvel ezelőtt volt ez amikor 1000/1000 internet mellé két Mobil 2020 havidíjra szerződni,hogy kedvezőbb ár legyen. Nevemen van ez a szerződés.
A telefonos vonalat lejjebb vettem,mert szüleim havonta max. 1-2x használják bediktálásra.
-
cs.zs.
veterán
válasz
FoLey-v
üzenetére
Akkor most a 788 Ft-os vonalas telefonra vállaltál hűséget?
(eként a többi most tök mellékes)
Mert az egy elég kicsi bevállalt költési szint, ahhoz nem jár nagy készülékkedvezmény.
Ugyanezt csináltam nyáron egy Honor Pad9 5G tabletért. Meglévő olcsó telefonvonalra további 2 év hűség. Készülékkedvezmény így nemnagyon volt, de mivel eleve akciós listaára volt a kivezetése miatt, nem panaszkodom, jó ár jött ki. (22x4351=95.700.- Ft) [kép] [kép]
-
FoLey-v
addikt
válasz
cs.zs.
üzenetére
Na akkor számoljunk
Telefon 788ft/hó (Hűségidő 2026-ig mobilcsomagváltás közben erről lejjebb vettem)
Internet Gigaerős Net 1000/1000 6379ft/hó (Nincs hűségben)
Mobil S + Net M 7642ft/hó (Hűségben,mert ebben az évben váltottam csomagot Mobil S 2020-ról)
Mobil S 2020 + Net 4GB 2020 3117/hó (fateromnak) (Nincs hűségben)
Xiaomi 15T Pro 256GB 22x10165ft azaz összesen 223630ft lesz a végösszeg. Hűségben van
Az internet hónap végén kell fizetnem. A többit meg hónap közepén. -
cs.zs.
veterán
válasz
FoLey-v
üzenetére
Értem, de mekkora havi mobilszámlával jön ki ez a vételár?
(én is ezt csinálom, Magentás vagyok sok-sok előfizuval, és mindig csak 1 dologra írok alá, sohasem az összesre. Így kiléphetek/szolgáltatót válthatok, és váltok is, de a részletfizetés lehetősége mindig ottmarad)
-
mhydas99
senior tag
válasz
Pardise
üzenetére
Mivel lassan mar semmihez nem adnak toltofejet az EU-ban, igy erdemes mar most egyetlen olyan fejet venned, amin legalabb 2 port van (usb-c) es az osszteljesitmenye 100 vagy 120 wattos, de legalabb 1 portja kepes minimum 65 wattot leadni, termeszetesen PPS tobbfojozatu tamogatassal. Vegyel egy jo minosegut es kiszolgal 10 evre minimum. Plusz egg jo kabelt is hozza termeszetesen, ha valamiert nem lenne.
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pardise
üzenetére
Samsungnál a
Beállítások menüben
a Telefon névjegye menüpontban
az Állapotinformációk utolsó sorában meg lehet nézni, hogy az adott telefon milyen feszültségen hány Ampert kér ahhoz, hogy maximális sebességgel töltődjön.
Samsungról van szó, tehát olyan PPS töltőt kell venned, ami azt tudja.
Tehát ha pl 10V 4,5Ampert látsz ott, akkor olyan PPS töltő kell, ami pl a 3,3V-15V sávban végig tudja a 4,5 Ampert. -
Pardise
senior tag
Sziasztok!
Samsung galaxy s25 ultra telefont vettem. Az alábbi töltőt és kábelt néztem ki hozzá.
Mik ezekről a vélemények?
Köszönöm szépen.
-
hhgygy
senior tag
Helló, tud valaki valamit a Coolmobile.hu áruházról?
Úgy néz ki, mintha atomtámadás érte volna, szinte minden Xiaomi eltűnt a kínálatból. -
cs.zs.
veterán
válasz
User05
üzenetére
"...sok gyártó nyomja még az A-C-t,..."
Persze, és ez így is lesz még egy darabig.
C-C kábel akkor van gyárilag, ha az adott eszköz töltése PD-alapú (PD, PPS). Ez mindig C-ből indult.
A másik kiindulási alap a QuickCharge, ez pedig mindig A-ból indult. [kép] [kép]
5V x 2 Amper (10 Watt) , 5V x 3 Amper (15 Watt) bármelyikben lehet, tehát 10-15 watt töltést bármiről felvesz majd az eszköz.
Természetesen az eszközöket lehetne úgy programozni, hogy bármilyen (avagy minden) szabvánnyal kompatibilisek legyenek, de üzletileg az nem jó. Egyéni gyorstöltési szabványokat dolgoznak ki (Pl Honor, pl Vivo) hogy garantáltan költs még pénzt töltőre is. -
User05
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Sajna sok gyártó nyomja még az A-C-t, nekem is van vagy 10 db, C-C meg egy, az is Samsung miatt. Xiaomi, motorola, realme-oppo még általában A. Talán a oneplusok elkezdték a C-C kábeleket már. Nekem nincs bajom az A-val sem amúgy, mert sok mellék kütyü még A-s telepet kér.
-
dzsi23
addikt
válasz
cs.zs.
üzenetére
"manapság C-C kábel mindenkinek van otthon"
Megkockáztatom, hogy az emberek 70-80%-ának nincs, és a 40%-a nem is tudja, hogy mi az. Nekem is csak 1 darab van, amit egy ssd házhoz csomagolt a gyártó, pedig millió kütyüm van (azt az ssd-t is A-C kábellel használom, mert az mindig kéznél van).
Idén vettem egy új laptopot (Lenovo LOQ), 1 db C csati van rajta, és 3 db A. Vettem 4 új telefont is (Realme, CMF, Moto, Vivo), csak 1-hez adtak C-C kábelt (azt a telefont pont nem tartottam meg), a többihez A-C-t pakoltak.
-
cs.zs.
veterán
Vadiúj, vagy használt, mindegy, a folyamat ugyanaz.
1. Az ő meglévő telefonjáról a fényképeket/videókat eltávolítani (pl PC-re kimásolni), hogy a költözéssel kevesebb adatot kelljen másolni
2. Te telefonodat gyári alaphelyzetbe rakni teljes törléssel
3. a Te telefonod újrakonfigurálásakor
másik eszköz költöztetése/másolása opciót kell kiválasztani, és itt én a kábeles megoldást szoktam választani a felkínált lehetőségek közül.
Ekkor kell összekötni az ő régi telefonjával, és a rendszer mindent megold. -
cibus
senior tag
-
cs.zs.
veterán
Első bekapcsoláskor/konfiguráláskor a telefon megkérdezi, és végigvezet rajta.
Én kábellel szoktam, manapság C-C kábel mindenkinek van otthon. Azt kell kiválasztani az adott kérdésre hogy MINDENT húzzon át a régiről az újra. Még a háttérkép is ugyanaz maradt Redmiről Vivora váltáskor.
Ha sok fénykép/videó van, azt is áthúzza, de arra készülni kell hogy idő-idő-idő...
Érdemesebb a fényképeket pc-re kimenteni, hogy üres(ebb) tárhelyű telefont kezdj el felmásolni az újra. -
cibus
senior tag
hogyan lehet legegyszerűbben átköltözni másik telóra? Xiaomiról realmere. Ami lényeg lenne neki, hogy átmenjen:
telszámok, sms, meg mindenhova a mentett jelszó, jó lenne ha email cím beirasa után tudná automata a jelszavakat. Ezen kívül van még valami fontos, amit át kellene mentenie?
ezeket pl egy gmail szinkron megoldja? Hogyan kell csinálni lépésről lépésre? Köszi
-
User05
tag
Valaki tudja amúgy, hogy mizu a Realme 15 szériával? Júliusban csendben megjelent de ahogy látom sehol sem kapható itthon..
Pedig kecsegtető a tudása -
User05
tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Szerintem ez csupán azért van, mert kikapcsolt állapotban a telefon szoftveres része nem ismeri fel a töltőt, így egyszerűen csak sima, és nem gyorstöltéssel tölti. A legtöbb ilyen protokoll általában szoftveres, és így nem tudnak kommunikálni. (Illetve alap védelem is lehet pluszban, hogy ebben az állapotban ne legyen semmi melegedés pl) De hibának nem gondolnám.
-
cibus
senior tag
Ha 40 fokon megy a teló, az mennyire sok neki meg az aksinak?
-
Cheif
tag
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/multisim
szerintem neked ez kéne hozzá
azt hiszem csak a telekomnál van ilyen
legalábbis Yettelnél nem tudtam megoldani, hogy a gyereknek az e-sim-es okosórába maradjon az e-sim és a telefonba sima fizikai, ugyanazzal az előfizetéssel -
cibus
senior tag
válasz
ata007
üzenetére
Jah igazából csak érdeklődtem, hogy hogyan működik. Mert nem az eSim miatt vettem az telót, de ha már benne van és működne, akkor egy régebbi telefont használnék mondjuk koszos, porok melóknál, óvva az új telót. De akkor ezek szerint ez így nem kivitelezhető.
Mondjuk már az sem lenne egy rossz dolog, ha legalább mind a kettőn menne a mobilnet, mert legalább tudnék akkor spotifyozni, YouTube prémiumozni lezárt képernyőn, meg akkor max elérnének viberen -
cs.zs.
veterán
Szia,
lehet ilyesmivel szórakozni,
kollégám (korlátlan csomagban) csinálja azt, hogy szülői házban egy telefonban van a fizikai sim, és az maga a router, nem kell net-előfizetést bekötni, iPhone-jában pedig e-sim, és ő azzal jön-megy - korlátlanul. Az otthoni nincs hívásra használva, ha őt hívják akkor az iPhone-ja csörög.
(nem vágom pontosan, lehet hogy társkártya van a dologban, de lényegesen olcsóbb mint a net-bekötés)
-
cibus
senior tag
az új telóm tudja az eSimet. Ha igénylek a telekomtól, akkor a régi telóban bent hagyhatom a simet, az újban aktiválom és a régin meg az újon is tudok telefonálni, elérnek mind a kettőn és tudok mind a kettőn mobilnetezni?
-
dzsi23
addikt
válasz
üzenabakusz
üzenetére
Ritkán hallgatom fülhallgatóval (és most nincs is kéznél), de emlékeim szerint, külön lehet állítani a fülhallgatóba menő hangerőt, így nem befolyásolja. De ez lehet, hogy telefonfüggő dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Formula-1
- További aktív témák...
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Eladó Jamo SW 410E
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Pedig kecsegtető a tudása
sose csinálok vele semmit töltés közben. 2-3 naponta 15-20 percet kibírok