- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
senior tag
Tudnátok ajánlani DVB-C képes USB-s tunert? Nem lenne hátrány, ha valahogy be lehetne illeszteni Win10 X64 alatt az MPC-HC alá... a mostani DVB-T tunerem TotalMediaTheater alatt megy, már azzal is megbarátkoztam, ha nincs más megoldás...
-
gorbep
senior tag
válasz
dunkel #46755 üzenetére
Köszönöm mindenkinek... ez nekem tényleg új infó.....
de talán azért mert HD hang képes procival eszemben sincs ilyen irányba fejleszteni... bár HA lenne 4k60fps néznivalóm és megjelenítőm (na meg igényem.... talán ha legalább 90" lesz a TV-m...
), emiatt akkor sem cserélnék.... inkább külön portra tenném... és akkor a TV mehet a DP-ra.... neki úgyse kell hang....
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #45995 üzenetére
én most léptem Q6600 DDR2-ről i7-6700 DDR4-re.... és a zenében (is) nagy az előrelépés.... még úgy is, hogy a XDA-2 CM driverével szívok.... mert a win10 alatt a régi driver max 48k-t enged.... (érdekes a win8.1-el jó volt, és az arra jött win10 frissítéssel is... apropó, nincs CM usb drivered win10-re?... az XMC-1-is ugyan azt a drivert használja usb-n....
)
Szóval a HD felvételek (96k, 192k 24 és 32 bit) is jobban szólnak most 48k-ra resamplerezve is... úgy látszik az erő tartalék mégis sokat számít..... Zenehallgatás alatt általában 1%-on megy a CPU.....És kell az erő a HTPC-be... ez az erőgép CPU erőből végezve egy más szintre emelte a frame interpolációt.... kevesebb artifact... és végig megy egy egész film a legkisebb reccenés nélkül a tatisztika 1000 framenként 1 drop-ot mutat, ez mindig ennyi, szerintem az MSuper függvény a 24 000 /1001 FPS-t 60 000 /1001 FPS re számolja át........ és közben bármi mást lehet csinálni.... több winyóról másolni, neten böngészni, torrentezni stb... egyszerre.... a film lejátszásra semmi hatással nincs.... egyáltalán... a legdurvább beállítással sem nő a terhelés 50% fölé... FullHD 60FPS interpoláció max beállításokkal.... teszt jelleggel próbáltam 4K-val is.... azt is megeszi...
Lumin-nál nem lépnek, csak ha muszáj... de szerintem nem a hangminőség miatt.... majd fognak.... még 1 év és nem lesz DDR2... majd egyből DDR5-re fognak lépni....
-
gorbep
senior tag
válasz
oszkarfincs #45892 üzenetére
ez a Plug & Play "csodája" ... a gondot az okozza, hogy egy HDMI porton több eszközöd van, Audió és Videó, amiket nem egyszerre kapcsolsz ki és be...... sajnos sokat nem tudsz vele tenni... a legüzembiztosabb, ha mindig a HTPC-t kapcsolod be utoljára... és ki elsőként... akkor nem lesz semmi ilyen anomália...
-
gorbep
senior tag
válasz
gorbep #43946 üzenetére
Formal core Nvidia 560. Modified and upgraded version.
The Card I got today works with Windows 10 ! without a problem so far !!!!! with autoinstall original Nvidia Driver.
The Card is labled with GDDR 5 !
My testprogramms say GTX 960 GDDR 5 2MB Core Clock 810 Mhz Memory Clock 1002Mhz
The Card Supports DX 12 not only 11. -
gorbep
senior tag
válasz
tupacamaru #43945 üzenetére
-
gorbep
senior tag
GTX 960...
Valaki segítsen.... hol van az átverés.....
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #41653 üzenetére
elméletileg mennie kellene a 64 bitesen is, mert van 64 bites FFDShow és Avisynth is...... egyszer próbáltam is összelőni, de nem sok időm volt rá, és mivel 32 biten ment szépen, hamar elvesztettem a lelkesedésem... de ha valaki kisakkozza, nagyon megköszönném ha leírná hogy sikerült neki, hátha kicsit kevesebb erőforrást zabálna...
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #41619 üzenetére
Az SVP nálam se produkálja a legjobb képet... ami nálam a legjobban bevált: FFDSHOW, avisynth, és ez a script:
SetMemoryMax(5120)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=60000, den=1000, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : lastés ehhez erőben elég egy Q6600 +NV520GT...
-
gorbep
senior tag
válasz
gorbep #40755 üzenetére
Egyébként valami érthetetlen okból a tökéletes interpoláció mellett is maradt a képen egy mikroröcögés.....
ami ezen segített:
Renderer settings>VSync> VSync, Accurate Vsync, Alternatíve VSync... mindhárom mellé pipát téve a mikroröcöcés megszűnt....igaz hogy így néha meg lett egy-egy eldobott frame... de ez sokkal kevésbé zavaró...
A poén az hogy eddig soha sem állítottam itt semmit, és anélkül is folyt.... ez már X akta...
Viszont a Direct3D probléma nem oldódott meg.... de az nélkül tudok élni...
Ha van valakinek magyarázata... megköszönöm, csak hogy tanuljak belőle....
-
gorbep
senior tag
A neten többfelé is találsz több fajta scriptet...
amit én használok most csak 12 sor:SetMemoryMax(5120)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=60, den=1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : lastEzek kész függvények az avisynthben, csak megfelelően paraméterezve hívni kell őket.... ennyi az egész....
Csak dekódol, és képes átadni a már dekódolt képet RAW-ban az FFDShownak, hogy tudjam rajta futtatni az avisynthet... AZ a tapasztalatom, hogy így kicsit erősebb.... ezen a régi vason egy két nagyobb bit rátájú full HD film határon megy ,... és ez pont elég előny, hogy 100% alatt maradjon.... Munkahelyi i5-ömnek csak 30% proci terhelés.... mondjuk ott 8 szál van, itthon csak 4.....
Amúgy az SVP oldalán fent van hogy lehet a KODI-ban lévő DSplayert FFDShow-al rendereltetni, és akkor ott is lehet 60p-re interpolálni, sokkal elegánsabb, mit külső lejátszóként alá húzni az MPC-HC-t... ha lesz időm megcsinálom...
A LAV is jó lenne, csak az nem tud Avisynt scriptet futtatni..... de ha tudna, én örülnék a legjobban...
csak alá kellene tolni a scriptet és nem kellene az FFDShow... igen láttam hogy a LAV tud CUVID-et.... -
gorbep
senior tag
Nem... az SVP alatt is FFDShow fut, benne egy avisynth scripttel, ami számol, csak nem direktben tették a scriptet az FFDShowba, hanem onnan egy C++ progit hívnak, ami hívja az avisynth-et...
Nehogy valaki felháborodjon már, hogy azért a 10 soros scriptért pénzt kérnek... meg írtak egy alap GUI-t hozzá, ahol állítgatni lehet.... azért előnye, hogy nem kell buzerálni, allományokat másolgatni a windowson belül kézzel stb....
Gondoltam, ki is vettem az összes belső szűrőt.... az FFDShowt meg raw ra.... de nem indul a CoreAVC.... sajna őskövület, de nem tudok mást ami kihasználná a CUDA magokat.... ha már kifizetem őket...
és erre is jók.... lehetne valami dxva -cuda hibrid dekóder..
-
gorbep
senior tag
Kedves Jelenlévők!
Szívesen fogadnék szakma tanácsot HTPC : Win10 + MPC-HC +FFDShow + Avisynt +MVTools konfigurációban használt 60p Frame Interpolációs lejátszásra...
A gép tökéletesen működött, amíg egy váratlan áramkimaradás miatt el nem kezdett a Win10 rosszalkodni, majd lassan szétomlani.
Semmi baj, Win10 Reset file-ok meghagyásával, de utána jön a meglepetés:
Újra települt Win10-re Nvidia Driver nem megy fel, Fatal Exeption error...
(GT520) de ennek ellenére az állományokat feltette és látszólag jól működik.
Nagy nehezen újra összelőttem a rendszert, de valahogy sok FullHD film akadozik, ami előtte tökéletesen ment (pontosabban folyt
) a proci terhelés nagyobb mint előtte volt 90-100% között (i Q6600) GPU terhelés 40-60% Aztán eszembe jutott, hogy a régi verzióban a dekódolást a CUDA egységek végezték CoreAVC segítségével.... de akkor az Win8.1 alatt lett összelőve, arra jött a win10 upgrade... és most a csupasz Win10-en az istennek sem tudom működésre bírni a CoreAVC-t . Most az FFDShow dekódol.... Létezik, hogy ettől nagyobb a Proci terhelés? Valamint ha beállítom az MPC-HC-ban a Direct3D opciót, onnantól a seek baron az idő megy, de a csúszka nem mozgatható... valamint kilépni sem lehet, ha csak vissza nem térek teljes képernyőről ablakba... eddig ezzel sem volt gond...
A gond az hogy annyira megszoktam a Fluid Motion-t, hogy rendkívül zavar a BD 23.97-es stuttere gyors mozgásoknál... Kínomban már bepróbálkoztam az SVP4.0 projecttel, a jelenség ugyanaz.... nem meglepő, a belseje annak is ugyanez, csak ott fizethetsz azért hogy ne neked kellejen mókolni.
Bármi nemű tanácsot megköszönnék...
-
gorbep
senior tag
Frissült az MPC-HC ...
Csak nekem vannak egeres irányítási gondjaim az 1.7.10 x86 verzióval? Már kiidegelt, visszatettem az 1.7.9-et...
-
gorbep
senior tag
Tudtok ajánlani valami jó Android távirányító App-ot Infrával rendelkező mobiltelefonra ( Galaxy S5) ami normális.... Mert az előtelepített Peel Smart Remote gyakorlatilag használhatatlan.... Pár alapfunkciót visz. Pl. Klímát és TV-t ki/bekapcsol, csatornát vált meg hangerőt visz.... a többi funkció nem működik....
65ST60 és Imon vevő a fő csapás irány, de ha a klímát is vinné rendesen ( nem csak ki/be), az nem lenne hátrány...
Ideális lenne valami hasonló mint a Logitech távirányítóké.... de lehet hogy csak majd a bilibe ér a kezem...
-
gorbep
senior tag
van valakinek tippje XMOS GT1325L1 interface-hez hol lehet működő windows drivert találni?
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #30857 üzenetére
most ez mér kellett.....
Tudom szereted etetni a bogaramat.... a múlt héten szemeztem egy XSP-1-el.... pedig már tök jól lebeszéltem magam....
-
gorbep
senior tag
válasz
Mezga Aladár #30849 üzenetére
nem kell az oprendszerbe lépni, a lejátszó programban válts hangkimenetet.....(Kodi, MPC-HC) ott gyorsabb is mint az oprendszerben váltani..... Háttérfilmnézéshez néha én is az XDA-2 n sztereózok, mert lusta vagyok felkelni, és az XPA-5 hátulján átváltani a forrás kapcsolót, az MPC-HC-ban oprionsz output...és máris szól a sztereón a hang....
Csak ezért meg nem teszek be + előfokot, bár egy XSP-t kipróbálnék, de bemagyaráztam magamnak, hogy attól csak romlana a hang, és így olcsóbb is....
Ugye nem DirectSoundot akarsz használni.... a lejátszónak direktben kel kiküldeni a hangot, az oprendszert megkerülve....
-
gorbep
senior tag
válasz
Mezga Aladár #30844 üzenetére
de mikor kell hang a TV-be és az AVR/sztereóba egyszerre?
Hangkimenetet váltani 1másodperc.... de azt is minek?? Nálam MPC-HC (Film) fixen HDMI->UMC-1, Foobar (Zene) Fixen USB->XDA-2 mindkettő kötve egy XPA-5-re....
Egyszerre nem hallgatok Zenét és nézek Filmet...
-
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #30111 üzenetére
Az enyémben nincs gumiágy,,,,
ez kb 4 éves....Imon+ VFD-s....
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #30108 üzenetére
nekem az alaplap vezérli a shurikent egy Q6600-on ami nem a kis fogyasztásáról híres, és mégsincs hangja.....ja és szintén chieftech HTPC házban.... ( bár ha megizzasztom tartósan 100%-ra akkor hallható, de csak ha leveszem a ház tetejét. Ha felpörög egy HDD az sokkal hangosabb. de a Foobar lejátszás memóriából megy, és a HDD-k lekushadnak...
-
gorbep
senior tag
válasz
Freebush #28678 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tanácsot...
Most megnéztem.... pont két olyat túrtam itthonról....hááát.....azért bőven hallom, hogy mennek, ha leállnak a HDD-k a gépben....... a Noctua 12 dB-es zajszintje vonzana....csak az ára nem, de lehet eggyel bepróbálkozok, csak hogy tudjam milyen...... nem tudja valaki honnan érdemes beszerezni szállítással együtt?
-
gorbep
senior tag
válasz
radi8tor #28673 üzenetére
köszi, de elég kihalt az a topik...kb 4 hozzászólás 1 hét alatt..... nem is írtak 40-es ventiről......
a házon 2 40-esnek van hely amit eddig nem is használtam, de a "mini" chieftec tápot kiutáltam a benne lakó helikopter miatt, most egy normál ATX BeQuiet van mögötte, amit nem is hallani, csak látni, hogy megy, de így viszont minden fő, mert nincs aki kiszívja a levegőt a házból.....
Ideiglenesen összevakartam pár 40-es ventit itthon a lomokból, de most meg ugyanott vagyok, most ezek visítanak 3-an ( a 3. a táp "helyére" került).....
-
gorbep
senior tag
Tudnátok javasolni 40mm-es ventilátort nem platina áron? Néztem a Noctua-t de egyrészt 4e JMF meg nem is nagyon van.... Sajnos 4 db kell....Ilyen ez a Chieftec ház....
-
gorbep
senior tag
Most néztem a frissen telepített gépemen, ahogy felraktam és konfiguráltam az MPC-HC x64-et, hogy a belső szűrők között van Avisynth....
Hurrá..... akkor van lehetőségem benne pl. ffdshow nélkül scriptet futtatni? Hol találom meg az avisynth beállításokat, és ha MVTools függvényt akarok hívni (interpolációhoz), akkor hova kell bemásolnom a MVTools.dll-t??? Ha ez így direktben megy, megkoronázom az MPC fejlesztőket....
Előre is köszönöm a segítséget....
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #28528 üzenetére
Nincs gond a mozival.....csak zenét hallgatni kell vele.....én nem vagyok Linux guru....meg se próbálnék egy házimozit beüzemelni rajta....... csak beboot, Dedbeaf+Jack audio.... ha már nem hallgatom a zenét, akkor reboot vissza a win-re.....
Max böngészek róla, ha a zene alatt valamit pl fórumozni akarok.
Nem sztárolom, csak szerintem kézenfekvő kipróbálni, főleg hogy ingyen van, és még a telepítéssel se kell a próbához bajlódni, tud olyat mint a Live CD.... először én is tartottam tőle, hogy valamelyik HDD-be belematat, de semmi gond nem volt, kivettem a CD-t a drive-ból ...reboot, és ment a win8.1 tovább.......
Patice: Miért kell DAC kompatibilitás? Spdif mögött honnan látja mi van? Esetleg max USB driver kell, ha azon mész a DAC-ra....
De van itt sok Linux Guru....biztos tud valaki segíteni.....
-
gorbep
senior tag
válasz
t.zolka #28525 üzenetére
Mi ez a nagy Server 2012 mizéria?...... Mielőtt pénzt adtok érte azért teszteljétek egy Audiophile Linux-al is....
csak mert:
- Ingyenes
- Nem kell barkácsolni
- Egy CD-ről futtatható, én nem nyúl a rendszeredhez....zene végén reboot, és már is visszakapod a régi megszokott géped-és csak mert..... JÓ!
Ja hogy ezt most nem sztárolja senki......
Miért hisz mindenki egy divathullámnak a füle helyett??..... Marketing pszichózis....
-
gorbep
senior tag
Nesztek egy ház.....
-
gorbep
senior tag
válasz
HollywoodBoy #27796 üzenetére
Nincs interpoláció-Superfluid.....
-
gorbep
senior tag
Szívemből beszéltél.......
Hajrá 60 FPS fimek! 4K meg monnyon le!
Csak szopunk miatta..... a 60FPS ellen még mindig az az érv, hogy drága a film!!!!!!
A ku..... anny....kat! Nem is forgatnak már filmre, meg ha valami "művész" rendező mégis, a költségvetésnek ez csak elenyésző része.... Másik érv, hogy túl nagyok leszenek a file-ok, közben a BD-k reklámokkal, meg feature-ekkel vannak félig, meg azerbajdzsáni, meg grúz DTS-HD-MA hangsávokkal!!!! A 60 FPS-nél a korrelált + tartalom miatt is max. 30% többlet méretet eredményez..... ha lehetne ez ellen a szándékos kicseszés ellen tüntetni, eskü, hogy mennék.....
Ez sokkal nagyobb bűn a kiadók részéről, mint a gyártókéról a tervezett elavulás....
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #27175 üzenetére
nem csoda....a tápfesz előállítások ekkora átfogásnál 90% körüliek........ a veszteség meg hővé alakul......a borda meg drága, mert könnyű/színesfémből van...... csak annyi, hogy a tápegység egy része a tápból az alaplapra költözött, csak itt nincs benne jótékony ventilátor..... tipikus vám/rév esete....
A paneltápok nem melegednek ugyan ennyire?
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #27009 üzenetére
Húú....az érdekel, mire jutsz vele.....bár nagy Intel fan vagyok, de azért váltanék AMD-re....
mert én azt hallottam azt csinálja csak amit a MADVR interpolációja, és azért az közel sem az ami nekem kell......
Csodák nincsenek, ehhez kőkemény aritmetika kell, meg is lepődtem volna ha a 65ST60 tudta volna, ahhoz nincs benne elég számítási erő.... egy komoly 8 magos i7 lenne a fájint...
Bár állítólag az avisynthez is jön CUDA támogatás....
Játékos: Mert az a default, és eddig nem volt vele bajom....... de minden javaslat érdekel..... nem vagyok semmi rossznak az elrontója...
-
gorbep
senior tag
válasz
Játékos #27006 üzenetére
EVR Custom....
Nálam az avisynth csak a frame interpolációt csinálja, jelenleg csak 50 Hz-re, mert a nagyobb rátás FullHD anyagoknál nem bírja a Q6600 a 60Hz-et..... de 1000x jobb mint a 65ST60 IFC-je!!!!!!!
De gondolom te csak képjavításra használnád..... de megy a script, gondolom más scriptek is mennének....
Ha lesz lóvé egy i7-re akkor feltornászom 60 és 72 Hz-re..... ha az ST támogatja a 72Hz-t.... nem is tudom....
-
gorbep
senior tag
válasz
Játékos #27004 üzenetére
SetMemoryMax(5120)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=50, den=1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last -
gorbep
senior tag
-
gorbep
senior tag
Van valakinek tapasztalata ilyennel? Remote
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #26680 üzenetére
Meg a frame interpolációhoz 60 Hz-re.....
-
gorbep
senior tag
válasz
hétalvó #26377 üzenetére
Már az intel G45 hídvezérlő is így ment, hiába volt rajta HDMi+DVI+VGA a VGA-n kívül csak az egyiket használhattam...
De sebaj 8e -ért tettem bele egy GTX520-t és lőn HDMI+DVI +ha az alaplapi vezérlőt nem tiltom le van +egy VGA-m is egyszerre...... HDMI-TV, DVI -monitor, VGA-konyhában monitor TV-t nézni, recepteket keresgetni....
Olcsóbb mint +1 occó HHTPC....szerintem....
-
-
gorbep
senior tag
Igazatok van...... ez elkerülte a figyelmemet....
Bár akkor nem értem az árképzést.... Mahasz zsiráf ide vagy oda HDD+keret= külső HDD, árban is....Már régen vettem HDD-t, de mintha lett volna rajta hologramos matrica... valaki nézze meg, aki most vett itthon legális forrásból HDD-t!
Hacsak nem feltételezik hogy a PC audiovizuális eszköz, mert akkor vonatkozik rá a jogszabály.... vagy vélelmezik, hogy úgyis beépíted valahová, akkor meg már jogdíj köteles....
-
gorbep
senior tag
válasz
radi8tor #24605 üzenetére
+Peak: A belsőkre is kell fizetni.....
Ha benne van a készülékben pl kész HTPC,, LapTop, de ha külön veszed a HDD-t rajta van a hologrammos matrica.... és sajna nem ingyen került rá..... ha nincs, akkor az fekete/szürke import vagy be nem jelentett illegális HDD eladás....
-
gorbep
senior tag
válasz
korcsi #24603 üzenetére
Most másoltam ki a közlönyből, ezek az aktuális tarifák....
Pista0001: Artisjuis.... az....(én csak mahasz zsiráfnak hívom) és 2012.01.01.-óta kell a HDD-kre fizetni..... ami durvább hogy a tabletek és telók op memóriájának szabad részére is kiszabták....
radi8tor1: a belső HDD-kre még többet kell....Artisjus
-
gorbep
senior tag
válasz
Pista0001 #24601 üzenetére
Ez érdekes, mert 2012 jan. 1-óta kell ilyet fizetni......
12. Audio, illetve audiovizuális tartalom tárolására alkalmas, mozgó alkatrésszel rendelkezõ, merevlemezes külsõ háttértároló (pl. külsõ merevlemez, külsõ HDD)
250GB-ig 1247Ft/db
500GB-ig 1766Ft/db
1TB-ig 2286Ft/db
2TB-ig 2805Ft/db
2TBfelett 4676Ft/db -
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #24319 üzenetére
szerintem meg pont itt van a helye......
Van külön XBMC topik de kihalt... akkor azoknak meg ott lenne a helye....
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23637 üzenetére
a porvédő lap az erősítő aljzatában van/lehet, általában fehér vagy szürke, és alapállapotban fedi a csatlakozót, hogy ne menjen bele por....
Ha poros, vagy egyéb ok miatt ( rossz csati, megtört kábel) lecsökken a fény intenzitás pont így szokott viselkedni, az opto lelassul, kevés a beinjektált foton, lecsökken a bekapcsolás meredeksége. ha alacsony az adatsebesség, akkor tökéletes, ha megnő az adatsebesség, akkor a tartalomtól függően egyre többet hibázik.
Szóval a jelenség nem rejtélyes, pont hogy papírforma szerinti....
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23633 üzenetére
nem kell leszedni a burkolatot, csak húzd ki az optikai kábelt, nézz bele, nincs e benne hajszál, szösz, vagy valami..... némelyik csatlakozó aljzatban van porvédő lap, amit maga a csatlakozó tol félre. azt told el egy fogpiszkálóval.... (van hogy maga az a porvédő lap nem megy teljesen félre, és akadályozza a fény útját..... elég szarok ezek a csatlakozók....) ha nem látod tisztának a csatlakozó mélyén a felületet... akkor sűrített levegővel fújd ki, vagy vékony fültisztítóval kis alkohollal törölgesd ki....
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23630 üzenetére
többcsatornás módban nagyobb a bitsebesség, különösen ha a sáv bitrate-je magasabb... alacsonyabb bitrate-nél nincs semmi gond.... a keveréstől és az amplitúdótól is függhet.... nem a hangosabb filmeknél, vagy hangosabb effekteknél csinálja?
Talán az erősítő oldalon van valami gond az phototranzistor-al, vagy csak poros, vagy valami belement, egy jó nagyítós lámpával nézz bele....
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23628 üzenetére
Esetleg az alaplapi SPDIF optika kimenetedben " meggyengült" a LED? Ilyenkor bitsebesség és adattartalom függően meg megszakad az átvitel..... Nálam a kicsúszás okozott ilyet.... először a DTS kezdte, néha recsegett... azután már szakadozott is és a AVR-en a DTS ikon villogott....azután már nem is volt csak AC3....
koax-al is csinálja?
Nem porosodott be? (sűrített levegőt neki..... mármint a csatlakozóba takarításilag.....)
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23626 üzenetére
nálam nem recseg..... HTPC- MPC-HC - FFDShow Audio- Optika- AVR 2805..... biztosan nálad lesz a gond.....
de nekem már volt hasonló, akkor az optikai kábel lazult ki, általában jó volt, néha recsegett... szóval mielőtt kibelezed az erőlködőt, próbálj optikai kábelt cserélni, hátha megtörött vagy megsérült, vagy kilazult.....
-
gorbep
senior tag
válasz
gorbep #23510 üzenetére
Xt-ék nem tudnak...... még...., de azért szerintem erősen dolgoznak rajta,hogy egyszer megközelítsék vagy elérjék..... én szurkolok.....
Bajnokpityu: Ott a pont!
.
Jujj, ilyet ne mondj, mert jön a tegnapi HIFI fórumos vihar..... dedikált switch + szerver... minek amikor ez csak egy csomagkapcsolt ethernet, 1-esek és 0-k....
-
gorbep
senior tag
Most nem a Linn volt a példa, HTPC-t hasonlítsunk HTPC-hez, ne keverjük a szezont a fazonnal..... a promt időzítés egy Oprendszerrel rendelkező gépben sajnos igen komoly műveletvégzési sebességet, sok magot óriási erőtartalékot igényel.... sajnos
Úgy látom ez a HighEnd legtöbb területén így van, nem csak a digitális részen.... de lehet tévedek, majd kijavítotok....
-
gorbep
senior tag
Én is szivesebbsn használnék csomagkapcsolt átvitelt, de csak ez van..... Szerinted azok a felvételek, amiket hallgatsz milyen átvitellel készültek?
Ez nem vallás..... bár az inkvizíció eléggé eluralkodott itt.....
Aminek az én zsebem kategóriájában van szinkron átvitele zenére, azoknál én sokkal szívesebben hallgatom a saját rendszerem.... az AVR-ek ritka kivétellel MOZIRA valók....Tudom ez egy HTPC topik, de a zenelejátszás is szerintem ide tartozik.
PEACE
Paulo81: ne vedd magadra, biztos front van és pont belefutottál a pofonba..... a HIFI fórumon tegnap volt front....
Azért ha nem ilyen morcosak szoktak segíteni...
-
gorbep
senior tag
én SPDIf ról beszélek, nem hangkártyáról...(a Tabla az hangkártya??) és aztuán mégis van buffer.... na erre varrjatok gombot..... tudom érzékcsalódás áldozatai vagyunk...megyek is büntiből ABX-ezni...
CEKK:
Most írjam le én is helytelenül, hogy audiophile?
így inkább hívom csoda rendszernek
Csak kíváncsi vagyok, hogy mitől és milyen szoftveres beállítások miatt gondolja, hogy ez jó lesz egy audiophile rendszer alapjául. Egyáltalán mi a rendszer többi tagja ami audiophile. Tetszik ez a szó: audiophile
Lehet őt többet tud nálunk és olyan hangot ki tud csikarni belőle amitől mi sírva fakadunk, ha így van akkor kéretik elmondani.ha ez nem kötekedés, akkor én kérek elnézést...... ha én ilyen stílusban válaszolnék a te hozzászólásaidra..... de nem vagyunk egyformák....
-
gorbep
senior tag
Kívülről olvasva te kezdesz ki itt kezdő fórumozókkal.... és ez nem az első eset...... olvasgasd a JPLAY fórumát, abból talán megérted miért kell gyors, lehetőleg sok magos CPU a minőségi zenehallgatáshoz....ezt a meccset nem az alacsony fogyasztásra játsszák....
de te biztos úgy születtél, hogy mindent tudsz.... és ebbe a fórumba is biztos úgy jöttél, hogy soha nem írtál tudatlanságból hülyeséget..... ha nincs türelmed, akkor inkább ne írj, sokan tanulni jönnek ide, és a tiédhez hasonló stílus miatt nem mernek kérdezni....
Kérdezd meg Pityut miért nem 1 magos 10 éves cerkán hallgat zenét, mert szerintetek arra az is elég, vagy XT-t mekkora kapacitású CPU-kra fejlesztik a zenelejátszó audiophile- HighEnd PC-ket.....
De azért PEACE
Peak: azért a bufferelés sem mindenható.... Pityu elmondja neked miért nem hajítja ki a Tablát, hiába bufferel a DAC..... ha igazad lenne, az alaplapi ugyanúgy szólna.... és annak én örülnék a legjobban, hidd el....
-
gorbep
senior tag
-
gorbep
senior tag
Természetesen a hang nem csúszik el, a reclock azt is újra ütemezi......Ha van kedved játszogatni vele, lehet vicceseket gyorsítani-lassítani vele, még extrém fps értékeken is tökéletesen működik.
Peak: amúgy is illeszti a hangot, mert a hangsáv szabványoknak(szerencsére) közük sincs az idióta 23.97 pfs képfrekvenciához......ott szerencsére megmaradtak a 96/192 Khz-es mintavételek..... bár még valaki ktalálhatja hogy lehetne oda is bekeverni valami köbgyök Pi-s konstanst.....
-
gorbep
senior tag
Agyvérzést kapok már ettől az fps vadászástól.... annak kellene a mogyoróival pirospacsizni, aki ezt az elmebeteg fps értéket szabványban képes volt rögzíteni. Akkora kárt okozott......
(persze szándékosan!!!)
Az a véleményem, hogy aki látja a frame ismétlést vagy a frame drop-ot, és ez zavarja, az tegye fel a reclock-ot, és a TV-je által támogatott frekvenciára (pl 24p) húzza el a filmet. Ingyen van, és garantáltan nem lesz sem ismétlés sem drop soha ( még 1 000 000 000 000 óránként sem
) Ja hogy a 2 órás film 2 perccel korábban ér véget? Na bumm. Az interpoláció előtt nekem is reclock volt 25Hz-re gyorsítva, de még az sem volt észrevehető....
De akkor a gyártók hogyan marketingelnék az új procikat, hogy az övék 2 tizedessel tovább pontosan 23.97.... fps tudnak, és csak 5 évenként van 1 frame drop???
UI: Bocs füstölgésért, de azt az erőforrást amit erre fordítanak ezer hasznosabbra is lehetne fordítani... mire korrektül megoldják, addigra itt lesz a 30/60 fps, ami már évek óta korrekten megoldott...
Peak: nem ok nélkül, nekem a G45-öshöz 1.5 évet vártam, mire az intel meg bírta írni rendesen a driver-t hogy minden működjön..... ahogy kell..... de jobb későn, mint soha..
-
gorbep
senior tag
válasz
Patice #22711 üzenetére
Ne írj ilyet mert mindjárt megkapod, hogy milyen zavart kap? Csak 0-és 1.... ha zavart kap akkor javítja, vagy ha nem tudja akkor meg megszűnik, szétesik a kép....
Ettől az eretnekségtől már csak egy lépés, hogy a különböző kábeleken különböző zavart kap...... és már kerülsz is a topic inkvizíció elé.....
-
gorbep
senior tag
válasz
tom_tol #22636 üzenetére
Kétségbeesett próbálkozás részemről, hogy meggyőzzem, hogy arról tudunk valódi véleményt formálni amit KIPRÓBÁLUNK! Amit tapasztalás nélkül elhiszünk és állítunk, na AZ a definíció szerint a HIT!
Általában a férfiemberek érteni szoktak a kisarkított kiélezett autós hasonlatokból.....
De ígérem, részemről befejeztem....... végére had idézzem Huszti Zsoltot (HEED Audio):
Mindenki úgy élvez, ahogy tud!
-
gorbep
senior tag
Kár ezen vitázni...... Ha jól olvastam többen is felajánlották, hogy menj el, hallgasd meg.... de valahogy mindig kibújsz előle..... na ez ami kicsapja a biztosítékot....nálam.
Amikor hajtogatod az igazad, tapasztalás nélkül...
Minden autó egyforma, mert én egy földúton próbáltam egy Reanult Thaliát és egy Suzukit Swiftet..... tehát senki se mondja, hogy a Lamborgini Diabló más.... gurul az úton, azt kész, meg meg tud állni....
-
gorbep
senior tag
válasz
dabadab #22595 üzenetére
"HA" jól tudom, HDMI átvitel nincs is kép tartalom nélkül...... azért nem csinálnak HDMI DAC-okat sem. A sávszélesség elenyésző része csak az audio adat, ezért nem is igazán "gazdaságos" erre. Én Ethernetet tennék ezekre is, a memória olcsó, átsöpörnék egy teljes lemezt, aztán a DAC kaphatja a memőriából közvetlenül, sőt legjobb lenne ha ö vezérelné az adat lehívást is... szerintem.
-
gorbep
senior tag
A bithiba az bithiba..... vagy van, vagy nincs, ebben egyetértünk.....remélem..
A probléma ott van, hogy a köcsög gyártók nem hajlandóak szinkron csomagkapcsolt átviteleket alkalmazni hibajavítással..... Akkor vagy lenne kép/hang tökéletesen, vagy nem is lenne.
DE.: alkalmaznak aszinkron átviteleket, USB Audio, SPDIF..... ahol semmi javítás, sőt van ahol még a változó futási időből és rendszer szintű változó késleltetésekből Jitter alakul ki, ami befolyásolja a hangot. Ami már réges- rég megoldható lett volna, de a kompatibilitásra hivatkozva nem hajlandóak ezt az (már csak látszólagos) akadályt leküzdeni....
Szinkron átvitelnél én nem látok különbséget, bár HDMI-ből még nem járt nálam igazán drága kábel, egy 10m-es HAMA szintűt nyüstölök, de lehet hogy csak az én TH42PV7P-men nem jön ki a különbség, egy profi projektoron lehet hogy látszana. Ezért nem vitatom, hogy lehet különbség.....
Szóval 10Gb-es Ethernetet mindenhová 200 Ft/m kábellel 5 Ft-os csatlakozókkal...... ja hogy ez nem jó üzlet? NA INNEN FÚJ A SZÉL!
-
gorbep
senior tag
Bocs, hogy beleszólok, de egy kicsit elferdítitek a valóságot. Én is "póznamókus"= hiradástechnikus villamosmérnök vagyok, és a tervezési mérési folyamatok igenis, hogy szigorú mérnöki és méréstechnikai eljárások és alapelvek alapján működnek...... DE, mivel ezek a berendezések használatakor szubjektív érzékelésünket használjuk, a legvégén, amikor már minden kész, az utolsó tesztelés MINDIG a megtekintés és a meghallgatás..... és ha ott szubjektíven valami kánya van, akkor igenis borítjuk a méréstechnikán és tanult tervezési eljárásokon alapuló koncepciót......(azaz hiába jó mérve, végtelen a DF, O a THD.... ha nem tetszik a hangja, akkor egyszerűen F@S!) És ha valami változtatás nem tankönyvi irányú, de javítja a hang és képminőséget, hit/ nemhit kérdésén nem gondolkodunk, beletervezzük, mert ami jó, az jó, ha értem hogy működik, ha nem......
PEACE!
-
gorbep
senior tag
válasz
Patice #22492 üzenetére
Én ugyan így használom a HTPC-m, nálam MPC-HC megy a HDMI-n, mellette a DVI-on a monitor. Filmezés közben böngészek, fordítok stb, még meg se röccen a kép a TV-n...... a virtuális gép ezért ide ágyú verébre... meg nem tudom, hogy a CUDA/DXVA támogatás abban hogyan működik.... talán Peak tudna neked abban segíteni, de nem kell, nem lesz szükség rá.....
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #22346 üzenetére
állítólag 2014-ben...... de itt a hozzáértők azt mondták, hogy ez csak marketing fogás, hogy fellendüljenek kicsit az eladások.....
65" plazmát találtam Br 480e-ért, Bbéci 430-at mondott de annyiért én nem találtam.... meg mit csinálok a 42PV7P-vel? anno az is ennyi volt (2006- 450e) most meg eladhatatlan....Ha 100 ért el lehetne passzolni, már cserélném is, de szerintem teljesen eladhatatlan....
Regger: Ámen!!
, Noszogassák öket a HDD gyártók.....
-
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #22341 üzenetére
ne hallgass senkire, csak a szemednek higgy...... ha jársz errefelé nálam megnézheted milyen, ha jól be van állítva...
(persze asszonyt is hozhatod)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest