- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
szuszinho #58580 üzenetére
Az N100 elott pont egy ilyenem volt Asus lappal
A windows eleve felejtos rajta, megeszi az egeszet
Nalam nagyon kicsi eroforras igenyu Linux volt rajta es ugyis nehezen boldogult a full HD-val
Nem ezt mondom hogy lathatoan szar volt, de mikrolagok voltak rajta szinte folyamatosan, bar miota Linuxon is frissult a Kodi es atallitja a TV frekit 24-50-60-100 HZ-re a mikrolagok elmultak letoltott filmeknel is
Szoval ha nincs mas....akkor okes, ha van benned kis kompromisszum
Filmnezes kozben no torrent es semmi mas se ami hasznalna a HDD/SSD -
SunMount3r
nagyúr
válasz
szuszinho #58509 üzenetére
2.5"-os (Laptop) HDD-t én már semmibe sem vennék, általában gagyik és ami meg jobb lenne az arany áron van (még egy normális SSD is olcsóbb, ugyan akkora tárral).
Szóval, ha nem akarsz bele inkább SSD-t venni, akkor egy külső USB-s winyó ugyan úgy jó lehet a filmezéshez
-
-
-
válasz
szuszinho #46903 üzenetére
Hát, az EGL-es Kodira nem tudom mennyire lesz jó böngészőt rakni az Openbox miatt. Sosem próbáltam.
Ez dedikált HTPC-re van kitalálva.Ha kellenek egyéb funkciók, akkor vagy Kodibuntu vagy Desktop Ubuntu és ezek alá felrakhatod azokat a repókat, amik az EGL-es változatban vannak. Csak így elesel a képkimenet teljes irányítása alól, ami pont a lényegét adja nagy részben.
-
válasz
szuszinho #46792 üzenetére
Igen, Win10. A HD filmek lejátszása, vagy a HTPC mélyvíz topikban olvashatsz a beállításokról.
-
stigma
addikt
válasz
szuszinho #46783 üzenetére
Úgyemlékszem nem kell.
Szívtam vele régebben (Link), mert én Pulseaudio-val próálkoztam alsa helyett.
Problémát az is megoldotta, hogy telepítést után ha jól emlékszem, amikor nem volt hang akkor linyomtatm a gépet, kábeleket széthúztam, majd újra összedugtam, és utána már tökéletesen szólt a hangrendszer.
Nálad nem tudom mi a max, nekem az erősítőm támogatja a TrueHD hangokat, ez a max.
Az alábbi típusom van (Harman/kardon AVR 156)Amúgy asszem Kodi 17-be már támogatott az Atmos is, igaz szerintem erre itthon kb 1%-a a felhasználóknak aki talán ki is tudja használni, és van rá rendszere.
-
stigma
addikt
válasz
szuszinho #46776 üzenetére
A pontos leírást linkelem, amivel sokat nem kell szenvedned:
Intel VAAPI howto with Krypton v17 based on Ubuntu 16.04 server
Nekem is ubi szerver van, mivel annyira nem vagyok prfi tettem egy desktop GUI-t.
Ezenfelül Transmission megy, ftp, Plex szervert tettem fel. Nálam egy N3150 van ami kb olya mint a tied, csak a tied IGP-je szerintem erősebb mint az enyém.(#46777) PistiSan :
Elgondolkodtam 16.10-en, feltettem az asztali gépemre de még nem tökéletes sajnos.
Nálam most az asztali gépen egy furcsaságot tapasztaltam, hogy a rendsse stabil ppa-s repoban vanamiért kdoi 18-at tesz fel.
sudo apt-get install software-properties-common
sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install kodiPróbáltam apt-get dist-upgrade-t is de sajnos valamiért a V17-et enm tudtam felküzdeni.
most v16.1-et használok + passthougt ( az erősítő miatt, HD hangok kedvéért.) -
_Smooth
senior tag
válasz
szuszinho #35772 üzenetére
Köszi szépen, megnézegetem majd. Premium acc nem probléma.
És köszi Nektek is, (#35773) MineFox54, (#35775) generic.
Átnyálazom a linkeket (bár MineFox-én egy "nem műxik Helix-en" szöveg jött - ha ugyanarra vonatkozik, mint amit szuszinho linkelt, akkor nem értem, mert ott az első sorban szerepelt, h Helix-en is fut)
Ill. rákeresek majd erre a SpotiMC-re is. (bár ez elég ismerősen cseng - mintha korábban a nagyobbik gépen már próbálkoztam volna vele) -
Oszilaci
senior tag
válasz
szuszinho #32489 üzenetére
kingfast 32GB 5100ft igaz 1,8" viszont normál sata 3 csatis
nem sebesség bajnok,de egy openelecnek tökéletes.
van itthon SD to Sata kártyám ideiglenesen raktam bele egy 16GB sd class 4-est és még azzal is hasított az openelecén ügyesen figyeltem a hirdetéseket és lecsaptam amikor felkerült és kaptam hozza a gari papirt is "0"km-es darab amit elötte pár nappal cseréltek gariban ,de mire megkapta az újat vett nagyobbat
-
Dave™
nagyúr
válasz
szuszinho #30225 üzenetére
Jó, akkor meséld el XBMC alatt hogyan abszolválod a csempés felület funkcionalitását máshogy, amit az Xperience1080 skin nyújt.
Úgy kell elképzelni, mint az Xbox dashboardját, ha esetleg ez segít. Vízszintesen vannak a főkategóriák, alatta pedig a csempék egy része fix, a többi szabadon konfigurálható. Van featured csempe, vagyis ajánló, filmekre is, albumokra is. Én ez utóbbit zenénél előszeretettel használom.
-
canniball
nagyúr
válasz
szuszinho #29935 üzenetére
Akkor nagy spanok lehettek a guglival.
Én múltkor nem keveset nyomkodtam, több fájlt is kipróbáltam amit dobott de egyik sem volt jó...
(#29944) drdr!
Jól emlékszel, Win alatt volt a HD hangokkal probléma ahogy arról bigdee888 kolléga beszámolt; majd arról is hogy már nincs. -
drdr
senior tag
-
zzola
titán
válasz
szuszinho #26008 üzenetére
Köszi! Feleslegesen nem tennék bele memóriát, háznak pedig a sokak által említett "LC ITX 1340MI mini ITX 75W external" házat gondoltam. Már csak egy távirányító kellene, elég sokan használnak különböző típust, nincsen egy jó árban levő, többek által elismert típus?
Köszi! -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
szuszinho #25663 üzenetére
Csak egy tipp. A rendszer/hangbeállításoknál a rendszerhangok engedélyezése. Szintén ellenőrizni kell, hogy a lejátszó eszköz és a passtrough eszköz ugyanaz legyen.
Amúgy sokkal elegánsabb lenne egy plugint találni, ami az XBMC felületen belül indítja el az online TV nézést. Csodálkoznék, ha nem lenne.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- Suzuki topik
- Titan Quest II
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t