Aktív témák

• ladybug
    őstag

Az éjszaka megint nyugtalanul telt, de nem ébredt fel egyik leányka sem, csak nyöszörögtek, forgolódtak. Rékus 4-kor ébredt fel, aztán szopizás után visszaaludt. 9-kor ébredt fel, de addig sokszor felsírt.

Borka 7 előtt már fent volt, ezért délután kellett pihenőt tartani. Aludt is egy jó órácskát.

Ebédre ma palacsintát sütöttem. A lányok addig az udvaron játszottak. Réka nagyon szeret a fűben ülni. Imádja a fűszálakat húzogatni, és a lábával csiszatolni a földet.

Áttértünk a két alvásra napközben. Ebéd előtt kicsivel elalszik 1/4 12- fél 12, és délután 3 körül alszik még egyet. Így fél 9 - 9 körül alszik el este. De vmiért igen hosszadalmas az elalvás.

Délután elmentünk meglátogatni anyósomat. Nagyon jól van, örült a gyerekeknek. Hétfőn vagy kedden jöhet is haza.

• ladybug
    őstag

Réka éjjel megitn felébredt, aztán hajnalban is 2x. Sír, és csak a cicin hajlandó megnyugodni. Mi lehet vele?

Reggel Kedvesem úgy elment itthonról, hogy fel sem ébrdtem. Borka jött át 8 körül, és ébresztett fel, de elég keservesen sikerült kikászálódnom az ágyból.
    Megreggeliztünk, és Rékára vártunk, hogy felébredjen. Addig játszottunk. Kettecskén. Fél 10-kor ébrdt fel Aprómanó, de ha ezt tudom, akkor az ebédet elkészítem.
    A piacra mentünk ki délelőtt, és a postára. Egy rakat csekkett kellett feladni, és Borkának ígértem meg a pattogatott kukoricát, amit csak a piacon lehet kapni.
    11 előtt értünk haza, és az ebéddel igyekeznem kellett. A szilvásgombócot nem szeretem rohanva elkészíteni, de ma ezt kellett tennem.

Ebéd után Borka mesenézős délutánra hívta meg a szomszéd fiúkat, de sajnos nem tudták megnézni a mesét, amit hoztak, mert nem játszotta le a lejátszó. Inkább kimentünk az udvarra. A gyerekek játszottak, mi pedig anyával elkezdtünk kint rakodni, hogy helyet csináljunk az új fáskamrának. (Mintha fával tüzelnénk.... :F ) A mostaniból pedig rakodótér lesz. Bicikiliknek, kisjárműveknek.

Este sétáltunk a kutyával, közben hazhoztuk Borkát is. Aztán hazaérve fürödtünk is. Réka ma nagyon nehezen aludt el, pedig nagyon fáradt volt.

• ladybug
    őstag

Éjjel felébredt megint Réka. Nyöszörög, sírdogál is, ha nem veszem fel. Pedig jó lenne, ha csak egy simogatásra megnyugodna. De ragaszkodik a szopizáshoz.

A mai reggel szépen pörgősen telt, ahogy az egész nap. Reggeli után bementünk az önkormányzathoz, mert volt egy ksi papírügyünk. Aztán kis bevásárlás, majd haza.
    Rékát elaltattam, aztán felkészítettem az ebédet. Borkával kimentünk játszani az udvarra, mert végre jó idő lett. Aztán a Drágám átkéretőzött a szomszédba a fiúkhoz, és több, mint 1 órát ott játszottak.
    Az ebéd elég szörnyen sikeredett, ma nem voltam fomrában, de ennek ellenére mindenki jóllakott.

Rékus 1-fél 2-ig aludt csak, közben vasaltam, Borka pedig mesét nézett. Aztán átkéretézött megint a fiúkhoz, de csak úgy engedtem át, hogy ha átjönnek később hozzánk. Így is lett, fél óra múlva már nálunk voltak. Bújócskáztunk, és persze a szomszéd kislány már itt is sündörgött a kerítés mellett arra várva, hogy mikor hívjuk be. Ahh, de bosszantó ez már. Rájöttem, hogy a kislány kiállhatatlan viselkedése mellett az sokkal jobban felbőszít, hogy az anyukája egyszerűen nem foglalkozik vele. Át se kéretőzik a kislány, és fél napokat nálunk van. Az anyukája rá se néz, hogy éhes-e, hogy mi van vele? Felháborító. :((( Én küldöm haza, mert egész estig itt lenne.Egy lépést nem lehet tőle tenni, mert vagy majmol, vagy hergel vkit. Jaj, remélem nem egy osztályba kell Borkának vele járni.

Anyósom állapota javul. Már kezdi a kis hiszitjeit, ami kifejezetten a javulás jele. Kapott ''játékokat'', amivel a kézkoordinációját fejlesztik.

A fűtésszerelővel is beszéltünk ma. Aug. 20 után tud jönni. Az már csak 1,5 hét. :)

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #296

3 előtt érkezett meg a kis barátnő, és egész délután csendben játszogattak. Néha be is néztem a szobába, hogy nem incselkednek-e vmin, de csak a játékkal foglalkoztak. Aztán kis időre kimentünk az udvarra. A szomszéd kislány persze azonnal észrevett minket, és jött is, hogy átjönne. Mondtam jöjjön. Kicsit játszottak, aztán egye nagyobb szél fújt, és inkább bejöttünk. A szomszéd kislány persze mondta, hogy ő is jön, én meg mondtam neki, hogy nem. A szemtelen mindenit neki. :((( Úgy ráakaszkodik Borkára, mint egy kis kullancs. Persze megsértődött...

Fél 6-kor ment haza a kis barátnő, aztán Kedvesem is megérkezett, és vacsoráztunk. Este pedig elmentünk kutyát sétálni. Borka már a fáradtságtól ide-oda tekergett a biciklivel, és folyton elesett. Úgyhogy hazaértünk, és fürdés. 8 után peddig lefektettem. Pillanatok alatt elaludt. Nem úgy a huga. Fél órával ezelőtt fektettem le, mert addig vígan ücsörgött, és játszogatott. Esze ágában sem volt fáradtnak lenni. :D

• ladybug
    őstag

Nos, voltam az opt-ben ma is. Most már minden papír lerendezve, minden elfogadva. A héten ígérték a pénzt, legyen is belőle vmi. Bár nem is az lenne a fontos, hanem hogy a szakemberek jöjjenek. Az idő egyre rosszabb, sokat esik. Azt kívánom, hogy csak két hétre legyen jóidő, amíg átcserepezik a tetőt. Utána már eshet, döröghet, zúghat, búghat...nem érdekel, mert a többi már belső munka lesz.

Réka az éjjel felébredt, és szopizott. Ritkán van ilyen, kb 2-2,5 hetente 1x. Eszembe jutott, hogy Borka már ilyenkor nem szopott, és át is aludta az éjszakákat. Mi lesz, ha elapad a tejem? Mikor fog egyedül, cici nélkül elaludni? Gondolom, ez csak tőlem függ. Ha ugyanis nem akarom, hogy így legyen, akkor nekem kell ellene tennem. De zavar? Igazából nem. Mert szopizik és elalszik. A közleségérzését is pótolja. Akkor meg miért rágódok ezen? Az egyik ismerősömnek 2 héttel fiatalabb kisbabája van, és elapadt a teje. Ezért fordult meg nekem is a fejemben. A babája sír, mert szopizna, de nincs mit. Aludni is nehezebben alszik el.
    Mondjuk ő babás lett, azért apadt el a teje. Ez nálunk nem fordul elő.

Borka nem tudott délután aludni. Lefektettem, de csak vergődött. Most netezik, majd jön át a barátnője játszani. Jó is lesz, mert megint esőre áll. Sajnos nem tudunk kimenni.

• ladybug
    őstag

Éjjel nyugatalanul aludt mindkét leánykánk. Nem ébredtek fel, csak nyöszörögtek. beszéltek álmukban.
    Reggel Réka ébredt elsőként 7-kor. Elég korai volt neki is, hiszen mostanában nem szokott ilyen korán felébredni. Szopizás után el is bóbiskolt egy kicsit.
    Borka fél 8-kor ébredt.
    Reggeli után átvittem a lányokat anyához, majd elmentem az opt-be. Nem állt senki előttem, így nagy esélyem volt rá, hogy hamar végezzek. Alá kellett írnom pár papírt, de a földhivatalhoz csak holnap tudok bemenni, mert a fiókvezető aláírása is kell, aki viszont csak holnap lesz ott. Jaj, de remek. Tehát holnap megint be kell menjek.

Kb egy órácskát kint voltunk az udvaron, aztán bementünk játszani, mert elerdt az eső. És egész nap nem is állt el.

Ebéd után Réka elaludt, Borka pedig mesét nézett. Aztán 3 után átvittem a szomszéd utcai kislányhoz, hadd játszanak.
    Itthon Rékussal játszottunk még kicsit, maj megint aludt. Addig kivasaltam, és rendbeszedtem a lakást.

Fél 6-ra mentünk Borkáért. Kedvesem is hazaért a látogatásból, és vacsiztunk.
    Aztán fürdés, mert a lányok már nyüglődtek. Sokáig pancsoltak, aztán megpróbáltam lefektetni Rékát, de nem akart elaludni, pedig már össze-vissza dörzsölte a szemét Így aztán Borka 3/4 9-kor, Réka pedig 1/4 10-kor aludt el.

• ladybug
    őstag

Nagyon rosszul aludtam az éjjel. Folyton felébredtem, és ha már fent voltam, átmentem a lányokhoz megnézni, hogy nem kell-e őket betakarni, mert elég hideg volt az éjszaka. Persze minden rendben volt.

Reggel viszont nehezen ment a felkelés. 8 után jött át Borka is, hogy akkor most ő felkelne. Rékus és Kedvesem pedig édesdeden aludtak. Így hát megreggeliztünk kettecskén, és nekiálltunk volna az ebédkészítésnek, de Réka felébredt, aztán Párocskám is.

Az ebéd megvár, magától sajnos nem fog elkészülni, de most nem is idegesítettem magamat ezen.
    A lányokkal játszottunk a szobában, de Borka folyamatosan terrorizált azzal, hogy most akkor játszak vele lovasat. Jaj, annyira nem szeretem ezeket a szerepjátékokat játszani vele. Bármi mást szívesen játszok, de ezzel az őrületbe tud kergetni. Elmondja, hogy mit kell mondanom, utasítgat...Egymás közt még elmegy, csinálják, de én ezt nem bírom elviselni.
    Az újdonsült kis barátnőjével ki is játszották magukat a szerepjátékkal. Egész délután barbieztak. Borkának egy idő után nehezére is esett.
    Én meg sokszor táttol szájjal hallgattam, hogy mit mond a kislány.
    2 barbie beszélgetett:
    - Te lotyó, te ribanc!
    - Én nem vagyok ilyen, takarodj innen.
    - Te disznó, ne merj közelebb jönni.
    És belép a kislánybarbie:
    - Anya, vmi baj van?
    - Nem, dehogyis. Nyugodj meg, apádat már kirugtam. Most már rendben lesz minden.

Ilyen és hasonló beszélgetést hallgatunk végig, mert Borka és én is csak néztünk. Aztán megbeszéltem a kislánnyal, hogy ezt azért nem kéne.
    Egyébként érdekes, mert szépen nevelik, látszik, hogy mennyire szeretik egymást a szülei és a kislányt is. Szóval nem tudom honnan szedheti ezeket a kifejezéseket?
    Illetve a tippem, hogy a tv-ből, mert egyik jelenete a barbieknak arról szólt, hogy a fiúbarbie a lánybarbie cicijét kellett, hogy nyalogassa. :Y Na, itt köpni-nyelni nem tudtam hirtelen. És ez fordul meg egy 6 éves kislány fejében? Azaz, hogy nem fordul meg, de így reagálja le, amit lát. Szörnyű, hogy mennyire rosszat tesz a televízió.
    Egy érdeklődő, okos kislány, választékos beszéddel, ami azt mutatja, hogy sokat foglalkoznak vele. Borkával is jól kijönnek, egyszer sem veszekedtek. Minden nézeteltérésüket megbeszélték.
    Szóval érdekes ez a kettőség.

Miután jól kijátszották magukat, elmentünk fagyizni. 2 játszóteret is meglátogattunk, és utána haza. Bent még jétszottak kicsit, majd hazament a kislány. Jól elfáradt mindenki.

Este korán lefeküdtek a leánykák. Réka 8-kor, Borka pedig fél 9-kor aludt el.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Na, a mai nap is jól elfáradtam.
    Reggel fél 8-kor ébredtünk fel, és közös reggeli után bementünk Borkával Párom gyárába, és megnéztük a termelést. Borcsi le volt nyűgözve, nagy élmény volt neki.
    Rékát otthon hagytam édesanyára. Mire hazaértünk el is aludt.
    Borka aztán játszott, én felkészítettem az ebédet, meg beindítottam a mosógépet, Kedvesem meg leült a gép elé.
    Aztán átmentünk ismerősökhöz kicsit, kaptunk tőlük barackot. A gyerekek meg legalább játszhattak.

Fél 12-re értünk haza. Gyorsan megfőztem a nokedlit, aztán ebédelhettünk is.
    Borkát le kellett fektetnem délután, mert nagyon nyűgös volt. Pillanatok alatt elaludt. Réka viszont a szopizásra sem tudott álomba szenderülni, így inkább kivittem a kocsijába a levegőre. A mai nap során egyébként csak a kocsiban aludt el szopizás közben. A többi alkalommal, pedig elringattam, vagy eltologattam. Nem tudom, mi van vele. Nagyon nyugtalan, felsí álmában, nehezen alszik el. Remélem, csak ma volt ilyen.

Anyósomat is meglátogattuk a gyerekekkel. Sokkal jobban nézett már ki, mint tegnap. A bal karját még nehezen mozgatja, de a lába már majdnem ok. Kapja a kezeléseket, gyógyszereket, hétfőn azonban már vizsgálati eredményeket is tudni fog.
    Erős fél órát bírtak a lányok, aztán hazajöttünk.

A kocsi annyira piszkos volt belülről és kívülről is, hogy nekiálltunk kitakarítani. Borka közben átment a szomszéd fiúkhoz, Réka pedig aludt.
    6 után elvittük a kutyát sétáltatni. Jött velünk a 3 fiú is. Jól nézhettünk ki: 3 fiú, 1 nagylány, 1 kislány, 1 kutya és 1 anyuka. :D
    Hazaérve pedig fociztunk egy jót, kipróbáltuk a coca-cola-s labdánkat.

8-kor mentünk be. Rékust lefürdettem, majd el akartam altatni, de nem sikerült. Ide-oda forgatta a fejét, szopizni már nem akart, nagyon fáradt volt, mégsem tudott elaludni. Ringattam fél órát, mire megnyugodott, és elpihent.
    Borka emiatt csak később tudott lefeküdni, 3/4 10-kor aludt el.

• ladybug
    őstag

A mai napra is akadt esemény.
    Anyósom reggel mondta, hogy elzsibbadt a bal fele, alig tudja mozgatni a kezét, lábát. Párom gyorsan el vele orvoshoz, onnan pedig beutaló a megyei neurológia osztályra. Agyvérzés. Na, paff. Előbb megijedtünk, majd szépen lassan próbáltunk megnyugodni mindannyian. Az okot még nem tudjuk, de nagy valószínűséggel a magas koleszterinszint és a dohányzás lehet a ludas. Min 1 hét, de legalább 2 hét a benttartózkodási időt mondtak, amíg a rög fel nem szívódik. Már csak azt remélem, hogy hamar jobban lesz, és tanul az esetből, és befejezi a mérhetetlen evést és folyamatos punnyadást.

Délután aludt mindkét leányzó. Fél 3 után keltettem fel Borkát, mert megbeszélte, hogy átmegy játszani a szomszéd utcába a kislányhoz. Utána mi pedig elmentünk a közjegyzőhöz. Gyorsan lezavarták az ügyünket, és pikk-pakk mehettünk is. Na, de pénz, az még nincs. Ilyen meg iylen papír kell még, és akkor a jövő héten vmikor (?) utalják.
    Hétfőn be is megyek, lerendezek mindent, ami szükséges, és pörgetem a dolgokat. Főleg, hogy minden mesterembert már iderendeltem.

Bementünk meglátogatni anyósomat is. Hát eléggé le van robbanva, és ahogy Rékát meglátta, rögötn sírva is fakadt. No, ezek után igyekszünk a gyerekeket itthon hagyni, amikor bemegyünk hozzá.

Este egy jót sétáltunk a lányokkal. Fagyiztunk, meg megkukkoltuk a városi néptánccsoport próbáját. Borka imádja nézni őket, és hallgatni a zenét. Azt hiszem ősszel beiratom néptánc foglalkozásra.

Rékus ma hamar elaludt. 8-kor már durmolt is. Borka pedig fél 10-kor feküdt le.

Jah, és megint elmaradt: 7 hónapos lett Réka.
    Tud állni, de nem kitartóan. Tud már lépni párat. 74-80-as a ruhamérete. Ismeri a ''nem szabad'' és a ''gyere'' kifejezést. Utóbbikor emeli a kezét magasba, és örömködik, hogy vki felveszi. Ülésből négykézlábra ereszkedik.

• ladybug
    őstag

Ma reggel elég sokáig aludtak a lányok. 8 körül ébredtek fel mindketten. Reggeli után a piacra mentünk el, hazafelé pedig bevásároltunk.
    Borka játszogatott a szobájukban, én meg elkészítettem az ebédet, aztán elaltattam Rékát.

Ebéd után játszogattunk együtt. Réka imádja nézni a játékunkat, szívesen elüldögél mellettünk. Fél 2 felé elaltattam, Borkához pedig átjött az úszótanfolyamos kislány. Nagyon aranyosan játszogattak, vita sem volt köztük. Aztán 1,5 óra után kimentem velük az udvarra, mert már mutatkoztak a mozgásigény jelei. Bicikliztek az utcában. Jó kis gyrekcsapat összejött. 8-an kerekeztek fel s alá.

Fél 5 felé Borka elment a kislánnyal uzsonnázni, mert anyukája megkérte, hadd egyen vele, mert nagyon rossz evő. Borcsi persze örömmel ment.
    6 felé pedig érte mentünk, utána meg sétáltunk a kutyussal.

Vacsora, majd fürdés. Játék Borkával, aztán 1/4 9-kor alvás. Rékus 9-kor aludt el.

Holnap megyünk a közjegyzőhöz....

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #289

Délutánra szörnyen nyűgösek lettek a lányok. Réka is csak ide-oda nyüglődött.
    Borkához jött játszani egy másik utcabeli kislány, akivel együtt úsztak a tanfolyamon. Előbb kimentünk vele biciklizni, és persze jött a szomszéd kislány is, akit nem lehet levakarni sem. Állandóan jött utánuk, és mikor megeredt az eső, persze evidens volt neki is, hogy bejön játszani. Alapvetően egész aranyosan eljátszottak, vita nem is volt. Aztán 1,5 óra benti játék után kimentünk az utcára biciklizni. Aztán 5 után hazaküldtem mindenkit.

Bementünk, összepakoltuk a csatateret, aztán Réka elaludt, Borkával pedig elmentünk ketten biciklizni. Juj, de hideg lett. Én meg egy pólóban és mezitláb indultam neki.

Rögtön ahogy hazaértünk mentünk is fürdeni. Borkát 8 előtt már lefektettem, mert teljesen használhatatlan volt. Sírt és nyafogott mindenért.

Réka 3/4 10-kor aludt el.

Ma tapasztaltam meg igazán, hogy mennyire kötődnek egymáshoz a lányaink. Együtt fürödtek, és Réka eldőlt a kádban, lebukott a víz alá, és amikor felemeltem prüszkölt, és kapkodott a levegő után. Borka annyira megijedt, hogy sírni kezdett, aztán amikor kicsit megnyugodott, akkor összeölelgette a hugát.

• ladybug
    őstag

Borka már megint kezdi a szenvedést. Butaságokat talál ki, beszél, és folyton vmi idétlenségen töri a fejét. Hát, igen. Vége van az úszásnak, vége a mozgalmas hétvégéknek. Most látom igazán, hogy mennyire le kell foglalni. Az itthonlét nem fárasztja le eléggé. Főleg, ha még bent is kell lennünk a rossz idő miatt.
    Jövő héten megyünk is ki a fürdőbe, mindenkinek jó lesz.

Kaptam végre ma telefont. Elfogadták a hitelkérelmet, és mehetünk pénteken délután a közjegyzőhöz. Jövő héten pedig megkapjuk a pénzt.
    A szakembereket mozgosítottam, remélem mielőbb tudnak jönni.

• ladybug
    őstag

Végre a saját ágyában alhatott mindenki, emiatt nyugodtan is aludtunk reggelig. Fél 8-kor ébredtek fel a lányok.

Reggeli után elmentünk a boltba, bevásároltunk az ebédhez. Aztán hazajőve elaltattam Rékust, majd nekiálltam főzni. Borka addig szomszédolt.
    Hamar végeztem, de Aprómanó még mindig aludt, ezért neteztem kicsit.

Délben ebédeltünk, de Réka még mindig aludt. Párom visszament dolgozni, mi meg Borkával leültünk ejtőzni. És végre 3 óra alvás után felébredt Rékus is. Ezek szerint a hétvégét még pihengeti ki rendesen.

2 után kimentünk az udvarra. Be volt borulva, hűvösebb is lett, de alapvetően jó idő volt. Fociztunk Borcsival, aztán kiment biciklizni a szomszéd gyerekekkel.
    5 felé bementünk. Jött a szomszéd kislány is, Borkával jól eljátszottak.

Fél 6 után pedig elindultunk a kutyánkért. Előbb azonban a tecsóban bevásároltunk neki minden fontosat. Aztán jött a nagy csalódás, hogy nem hozhatjuk el, mert még nem vált le az anyjáról, még szopik.

[kép]
    [link]

Most szomorú vagyok, és a legszomorúbb azér vagyok, mert Kedvesem annyira lelkes volt, úgy örült, aztán meghiúsult minden.

Most meg aluka, mert késő van. Az előbb már elaludtam a gép fölött.

• ladybug
    őstag

Hazaértünk, itthon vagyunk,
    Borka délután szülinapi zsúron volt, és jól érezte magát.
    És megkóstoltam a tokaji szomorodnimat. Jaj, de mennyire finom. Még jó, hogy van egy üveggel. :DDD

Röviden ennyi. Más fontos nem történt.

• ladybug
    őstag

06.30. - vasánap

Elég jól aludtunk éjszaka. Borka elég nagy mozágásokat végez közöttünk az éjszaka folyamán, pl: csapkod a kezeviel, rugdos a lábaival, de alapvetően nem sokszor ébredünk meg rá. Réka pedig édesdeden aludt mellettünk. 8 után ébredtünk fel.

Reggeli után Réka el is aludt, mi pedig Borkával és Párommal elmentünk bevásárolni az ebédhez szükséges hozzávalókat. Negyed óra múlva már vetetttem is bele magam a főzés örömeibe. Szinte mindennel végeztem, amikor Rékus felébredt. Aztán ebédeltünk is.

Egy kis ejtőzés után már muszáj volt levinni a lányokat mozogni, sétálni. Épp esett az eső előtte, de a nap hamar felszárított mindent. A levegő pedig nagyon párás és fülledt lett, de kint mégis elviselhetőbb volt az idő, mint bent a lakásban. 1,5 órás levegőzés után haza is mentünk. Borkát lefektettem aludni, hogy este ne legyen olyan fáradt. 5-kor ébreszteni kellett, aztán indultunk találkára.
    Nagy nehezen találtunk is magunknak éttermet, és degeszre ettük magunkat. Réka már fél 9 felé nagyon nyűgös lett, így 9-kor haza is indultunk Sipihez.
    Fél 11-kor meg már le is feküdtünk.

• ladybug
    őstag

A szombat reggel elég korán kezdődött. Réka még sohasem ébredt 6-kor fel, de ma megtette. A többiek még aludtak, azért a konyhában foglaltuk el magunkat. Kávét és teát főztünk.
    3/4 7-kor felébredt a család másik része is. Reggeli után összepakoltunk, és elindultunk, még nem tudtuk hova. Aztán kedves Mikulás meghívott minket magukhoz. A lányok jól eljátszottak, mi felnőttek pedig jól elcsevegtünk. Kaptunk egy nagy rakat legot. ezúton is nagyon köszönjük. A lányok épp most játszanak vele.

Fél 3-kor indultunk el Sárbogárdra. ott átöltöztünk a szép ruhánkba, aztán onnan Kálózra, az esküvőre. Sok ismerőssel futottunk össze, akiket még főiskolán láttunk utoljára.
    Az esküvő előtt nagy zivatar volt, de szerencsére utána jó idő lett.A menyasszony nagyon szép volt, a ceremónia nem a megszokott, a lakodalom pörgős és finom ételeket ettünk. Jól éreztük magunakt, és a lányokra büszkék voltunk, mert sokáig bírták. Sok gyerek volt, úgyhogy játszottak, szaladgáltak, szórakoztak.
    Fél 11-kor visszaindultunk Pestre, egy óra múlva otthon is voltunk.
    Aztán alvás ezerrel.

• ladybug
    őstag

Reggel 7 előtt felébredtünk. Mire kiértünk a fürdőbe Rékus már el is aludt. Majd egy órát pihent, aztán úsztunk kicsit. Borka is végzett az úszással. Kapott oklevelet és csokit, ami nem ízlett neki, de psszt. Nagyon büszke vagyok rá. Már egy medencehosszt végig tud úszni.
    11 után hazaértünk. Megebédeltünk, majd vasaltam. Aztán bepakoltam az útra mindent.
    Réka fél 1 felé elaludt, Borka pedig mesét nézett. Így nyugodtan összepakoltam mindent.

2 után indultunk útnak. Budaörsön megkaptuk a babakocsinkat is. Szerencsére meg tudták javítani. 5 körül értünk Sipihez. Kis ejtőzés után kisütöttem a heti adag palacsintánkat. Jól belaktunk vele. Juj, de melegem volt közben.

Aztán sétáltunk egy nagyot. Láttunk kis állatkertet is. És egz hatalmas parkban vűjártunk, ahol sok-sok kutya volt, és csudajó játszóterek.

Réka sem aludt el, nézelődött kíváncsian. 9 után azonban beájult szegényem. Borka pedig még mindig ébren van. No, megyek is aludni, mert ő is csak akkor fog.

• ladybug
    őstag

Éjjel Réka sokszor felébredt. Az okát nem tudom, de a lényeg, hogy hamar vissza is aludt. Reggel pedig 1/4 8-kor kelt fel egységesen a család.

Reggeli után gyorsan összedobtam az ebéd egy részét, aztán indultunk a fürdőbe. Borka nagyon ügyes az úszásban. A nagymedencáben kissé bátortlan és fázik, de a kötelező távot ő is megteszi deszka, és segítség nélkül. Látom rajta, hogy mennyire kimeríti ez a mozgás, egyre gyorsabban fárad el mostmár. De holnap az utolsó nap, utána pihenhet. Majd kijárunk úszni, hogy szinten maradjon, és ősszel beiratom heti 1x-i folytatásra is.

11 után hazaértünk. Amíg Borka játszott a szobában Rékát megetettem, közben pedig kisütöttem a húst az ebédhez. Ebéd után játszottunk, majd lefektettem a lányokat. Borka ma is majdnem 2 órát aludt, Réka meg egyet. Amíg a lányok játszottak, kiporszívóztam és letöröltem a port. Ideje volt már, hogy takarítsak.
    Aztán ki az udvarra. Belecsobbantunk a medencébe, majd játszottunk. Aztán uzsi, és bicikliztünk. Utána pedig tettünk egy nagy sétát.

8-kor jöttünk be. Fürdés, majd játék. Későn aludtak el a lányok. Rékának rettenetesen melege volt, de 3/4 10-kor sikerült elaludnia. Borka pedig 10 után aludt el.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #281

Jót aludtak a lányok. Borka is aludt vagy 1,5 órát. Aztán kimentünk az udvarra játszani.

Ma nem jött át a szomszéd kislány. Borka nyugodtabb is volt. Játszottunk mindenfélét, este pedig sétáltunk egy nagyot. Amikor hazaértünk, Borka kint maradt még az utcán, és kihívta a szomszéd kislányt is.
    8 után mentünk be. Estére Réka nagyon nyűgös és hisztis lett. Most minden pillanatban állni akar, és bosszantja, hogy gyengék a lábai, bosszantja, hogy eldől, bosszantja, hogy nem mindig tud visszállni. Szóval ezzel meg kell bírkóznia.

9-kor elaltattam, Borka pedig fél 10 után ment lefeküdni.

• ladybug
    őstag

Borka ma elég korán felébredt. Már 7 előtt átjött hozzánk. Odabújt közénk, és kicsit még pihentünk. 1/4 8-kor felkeltünk. Reggeli után pedig elment anyával a fodrászhoz. Addig Rékát elrendeztem, és összepakoltam a fürdős cuccokat.
    9-re ki is értünk nyugiban a fürdőbe.
    Amíg Borka tanult, addig pancsoltunk kicsit Rékussal, aztán el is aludt.
    Az óra után még fürödtünk egyet, majd 11-re haza is értünk. Az ebédet megfőztem, közben pedig játszottunk.

A lányok teljesen kifáradtak. Nem csak a meleg, az úszás is fárasztja őket. Most alszanak.

Réka ágyát pedig lejjebb kellett tenni, mert felállt a Drága egyedül. :)

• ladybug
    őstag

Jaj, már megint kiborítóak a nagyszülők. Tudom, ezt másként éli meg az, aki kívülről látja.Tudom, szörnyen szubjektív a véleményem. Sőt azt is tudom, hogy megbántom őket azzal, hogy kimondom a véleményem, de egyszerűen nem bírom elviselni, amikor nálam jobban tudják, vagy helyettem akarják megcsinálni a dolgokat.
    Először is az édesanyám: folyton segít. Mindig igazít, terel, hogy mit hogyan csináljak. Mert az ő kicsi lánya vagyok még. Csak azt nem veszi észre a Drága, hogy 30 leszek már idén, és van két gyerekem.
    Másodszor anyósom: na, ő ugyanez szintén, csak ő a lakásban teszi mindezt. Ide-oda járkál, nyitogatja az ablakokat, rendezi a fürdőszobát, a virágokat stb. Csak azt nem veszi észre, hogy az már a mi magánszféránk, ahová ő belép.
    Egyik sem jó. Nekem. És szörnyen bosszantó, hogy mindig vmelyikük ott van körülöttünk.

A napunk amúgy egész jól telt. Reggel a lányok elég későn keltek. Réka 8-kor, Borkát pedig 1/4 9-kor ébresztettem, hogy elkészüljünk az úszótanfolyamig. 9 előtt már kint is voltunk a fürdőben. Borka nagyon ügyes az úszásban. Miután befejeződöt az oktatás gyakoroltuk az eddig tanultakat. Lelkes, akarja, csinálja. Örülök neki. A kitartása nőtt, de remélem még fog fejlődni. Szuperül tud már víz alatt evezni. Büszke vagyok rá.

Hazajöttünk, befejeztem az ebédet, utána neteztem kicsit. Borka dédizett, Réka meg szépen eljátszott.
    Ebéd után mesét néztünk. Rékust fél 2 után altattam el, Borka nem aludt. Elbicikliztem gyorsan a postára, amíg kismanó durmolt, a nagy meg tvzett.
    Borka már a kapuban várt. Édes volt, ahogy örült nekem. Rékus pedig pont akkor ébredt fel.

Aztán kimentünk az udvarra. Átjött a szomszéd kislány, és Borkával az árokban barbieztak itt előttünk. De nem sokáig, mert megeredt az eső. Egy kiadós, nyári zivatar jött. Átmentek a lányok a szomszédba, ott jászottak. 6 felé hazahoztam Borcsit. Vacsiztunk, majd elvittem őket sétálni.
    Aztán sikerült Borkának egy hatalmas hisztit csapni azért, mert fogócskáztak, és majdnem elkapta a kislány.
    No, akkor szépen bejöttünk, lefürdött, és ment aludni.
    Rékát pedig 1/4 10-kor altattam el.

Rékus az állást gyakorolja erőteljesen. Folyton megkapaszkodik vmiben, és állni akar. Egyedül még nem megy neki, de kitartóan próbálkozik.
    A másik fejlődés: ülésből lemegy 4 kézláb tartásra.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #278

Ahogy Rékus felébredt kimentünk az udvarra. A nagylányunk nem bírt magával, mindenáron a szomszéd kislánnyal akart játszani. Persze csak egy ideig működik ez a nagy barátság. Egy óra után már püfölték is egymást a nyavalyások. Aztán persze drámai kibékülés, és minden el van rendezve. Ahh, megőrjítenek ezzel.

Késő délután tettünk egy nagy kört a biciklivel, vittük a szomszéd kislányt is. Borka már teljesen profi a kerékpárral. Mostanában az ''indexelést'' gyakorolja. Magabiztosan fogja a kormányt, akkorákat fékez, hogy porzik utána az út, és mindne gödörbe belemegy, hogy hadd terepezhessen.

Fél 8 után jöttünk be, vacsi, majd fürdés. Kis mesenézés még, aztán alvás. 9 után aludt el mindkét terroristánk.

• ladybug
    őstag

Tegnap megerősített egy sorstársam abban, hogy a nők rendezik a családi életét. Ha a feleség nem áll a helyzet magaslatán, nem rendez, pakol, szervez, akkor a férj el van veszve, és félkarú óriás. Persze nem azt mondom, hogy ez minden kapcsolatban igaz, de a többségnél igen. És most ezzel nem magunkat akarom fényezni, mert nekünk ez teljesen természetes és egyáltalán nem megterhelő. Megnyugtató, ha egy hasonló gondolkodású feleséggel és családdal találkozik az ember, és hasonló helyzeteket tapasztal meg, mint amivel a saját családjában is találkozik.

Az éjjel aludtunk, mint a bunda. Reggel pedig amint elkészültünk areggelivel, pakolással, mentünk a fürdőbe, hogy Borka folytathassa az úszótanfolyamot.
    11-ig maradtunk, majd itthon kicsit játszottunk, aztán ebédeltünk. Rékát 1/4 2-kor fektettem le aludni, Borka pedig mesét néz.

• ladybug
    őstag

És elérkeztünk mai naphoz...
    Az éjjel ki is tudtuk magunakt pihenni. Réka 4-kor és 6-kor felébredt, aztán 7 után keltünk fel mindannyian. Reggeli után összecsomagoltam mindent, és elindultunk hazafelé.
    Budaörsön megálltunk, és beadtuk a kocsinkat. Remélem meg tudják javítani.

Fél 1-re pedig már le is értünk a Balatonhoz, ahol Mikulással és kedves családjával egy nagyon kellemes déutánt töltöttünk. Ezúton is nagyon sok köszönet érte. Nagyon jóléreztük magunkat.

8 után hazaértünk. A kipakolás után fürdés következett. Borka hamar elaudt, Rékát 1/4 11-kor fektettem le. Most dumolnak. Iszonyat meleg van. Az ablakok nyitva, és a kongatás megint folytatódik.

[kép]
    Réka alszik a parton.

[kép]
    A lányok egymásra találtak.

• ladybug
    őstag

07.22. - szombat
    Az éjjel a katasztrófális jelzőt kaphatná, de belegondolva, ennél biztos van rosszabb is. Kedvesem kb fél óra alvás után felébredt, mert iszonyú fejgörcse lett. Borzasztó ilyenkor tehetetlenül állni, és várni, nézni, reménykedni, hogy mikor lesz jobban. De szerencsére kb egy óra múlva már jobban lett.
    Mire elaludtunk a másik szobában egy nagy puffanásra ébredtünk. Szegény Borka leesett az ágyról. Átvittem hozzánk, és rögtön vissza is aludt. Aztán inkább Rékához feküdtem le, és ott aludtam tovább, hadd aludjanak az álomszuszékok, meg Rékust is gyorsabban vissza tudtam altatni, amikor megébredt. Ez csak 1x volt, az is hajnaltájban.
    Örültem, hogy milyen hamar visszaaludt, és feküdtem vissza én is, de 5-kor meg óracsörgésre ébredtem. Jaj, majdnem felüvöltöttem már mérgemben és fáradtaságomban, de gyorsan - kihasználva az előttem álló kb 2 órát - aludtam tovább.
    3/4 7-kor jött is Borka, hogy ő felébredt.
    Mire rendbeszedtük magunakt Réka is felébredt, aztán Párocskám is. Reggeliztünk, és elindultunk kirándulni.
    Az első állomás Aggtelek volt. Gyönyörű szerpentines utakon mentünk végig. Igaz, kicsit meglepődtünk, mert azt hittük közelebb van, de a 1,5 óra autózás megérte. Csodálatos volt a cseppkőbarlang, és hideg. Réka viszont nyugodtan aludt az egy órás túra alatt.
    Aztán pinikeztünk a barlang előtti parkban. Egy kis pihenés után elindultun tovább Szilvásváradra. Az erdei kisvasúttal mentünk be az erdőbe, aztán kifelé gyalogoltunk. Amennyire élvezték a lányok a vonatozást, annyira szenvedtek a sétától. Meleg volt, fáradtak voltak, nyűgösek voltak. De nagynehezen kivergődtünk az autónkig. Be a kocsiba, és indulás vissza Salgótarjánba, ami megint csak egy jó órás út volt. Otthon rögtön nekivetettük magunkat a vacsorának, nagyon éhrsek voltunk már.
    10 felé pedig már aludtunk is. Teljesen kifáradtunk.

[kép]
    Így aludt a kis Drága a barlangban.

[kép]
    Réka lehűti magát a patakban.

[kép]
    Visszafelé...

• ladybug
    őstag

No, jól lemaradtam a bloggal és offline sem volt időm, hogy megírjam, mert folytonosan tettünk-vettünk vmit, aztán meg persze aludni is kellett.
    Akkor most próbálom összeszedni a gondolataimat, és rendszerezni, hogy melyik nap mi is történt velünk.

07.21.- péntek

Anyáék elvitték Borkát az úszótanfolyamra, addig én elpakoltam. Közben Réka is elaludt, és így gyorsabban ment a csomagolás is.
    Mire Borka megérkezett - fél 11 - addigra a kocsiba is bekerült minden, és útnak indulhattunk Salgótarjánba, ahova Kedvesem unokaöccsét vittük haza. Dög hőség volt, de a klíma sokat segített a helyzeten. A lányok nyugodtan utaztak, mert hátul ültem velük. Rékának sem volt egy hangja sem.
    4 körül már meg is érkeztünk a kitűzött célhoz úgy, hogy közben 2x is megálltunk.
    Vacsi után tettünk egy kellemes sétát a városban, és megnézegettük a helyi látványosságokat. Pffa, hát nem az a régi műemlékekben gazdag város. Az a sok kockaépület és blokkrészleg teljesen kiábrándító.
    Na, de a játszótéren jól érezték magukat a lányok, és ez a lényeg.
    Este kellemesen elbeszélgettünk még, és kiterveltük a másnapi programot.
    Elég későn aludtak el a lányok, Réka 10 után, Borka pedig 11 után.

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag

Rég volt már ilyen éjszakánk, mint a mostani. Réka 2 óránként felsírt. Nem igazán ébrdt fel, a szemét sem nyitotta ki, de csak szopizásra nyugodott meg, és aludt vissza.
    Reggel vmikor Borka is odakeveredett az ágyunkba. De hogy mikor? Mindenesetre aludt még kicsit velünk.

7-kor keltünk. A reggeli után felszedelőzködtünk, és mentünk a fürdőbe.
    A lányokat és szüleimet kitettem a fürdőnél, én meg visszaautóztam a bankba, utána pedig Zegre mentem Kedvesem monitorjáért.

A helyi opt-be utálok bemenni. Egy csomó időmet elveszik a lassú és hozzá nem értő ügyintézéssel. Ma is ez történt, ezért holnap megint be kell menni.
    A monitor pedig kalandos úton, de végülis hozzám került. Az történt ugyanis, hogy bementem az adott épületbe, és ott mondtam, hogy miért is jöttem. Mire közölték velem, hogy ez nincs itt, menjek el ide és ide. Megtettem, de onnan visszaküldtek oda, ahonnan eredetileg indultam, hogy mégis ott lesz, ami nekem kell. Mindezt hőségben, belvárosban, alig parkolóhellyel.

11-kor értem vissza a lányokért és anyáékért. Rögtön indultunk is haza. Kis pihenés, majd ebéd. Ebéd után pedig alvás. Nagyot aludtunk, én is lefeküdtem.

4 körül mentünk ki az udvarra. Borka a szomszéd kislánnyal játszott hol nálunk, hol meg az utcán. Később pedig, amikor már hűvösebb volt kerekeztünk egy nagy kört. Vittem a szomszéd gyerekeket is.

8-kor mentünk be. A lánykák játszottak, majd fürdés. Rékát le akartam fektetni, de nem tudott elaludni a Drága. Nagyon meleg volt. Így 10-kor aludt el végülis. Borka is.
    Én pedig nemrég fejeztem be a vasalást. Jaj, de uuutálok vasalni.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #272

Rékus 3/4 2-kor köszönte, neki elég volt az alvásból. Kimentem vele az udvarra. leültünk az árnyékba, és játszottunk kicsit. Aztán bementem Borkát megnézni. Éppen ébredezett. Annyira elhagyta magát. Kivittem a hintaágyba, amo tetszett neki, aztán odafeküdtem mellé, és beszélgettünk. Aztán ''dolgozott''. Imád vizezni. Mindig is ez volt a kedvenc elfoglaltsága nyáron,hogy öntözgetett. Egyik edényből a másikba. Fél órát játszott vele, majd kiment biciklizni a szomszéd kislánnyal.

5 körül elmentünk egy nagyot bringázni. Elvittük a kislányt is magunkkal. Mire hazaértünk Réka is felébredt a délutáni fél órás alvásából. Mesét olvastunk, a lányok meg színezgettel közben. Megérkezett Kedvesem is. Adtam neki vacsit, a lányok játszottak közben idebent a szobában, én pedig megfőztem holnapra az ebédet. Örültem neki, hogy gyorsan elkészültem. Legalább nem holnap reggel kell kapkodnom.

Aztán még egy kis esti levegőzés. Borka jót rohangált, biciklizett. Elfáradt, de mégis nagyon nehezen aludt el este.

• ladybug
    őstag

Annyira nyomott vagyok. Annyira morgós vagyok. :( :((( Utálom az ilyen napot. Undok béka vagyok.

Éjjel Rékához fel kellett kelnem, mert rosszat álmodhatott. Nagyon ritkán ébred fel éjjel, azaz nem is igazán ébred fel, csak sírdogál. Kis szopi után vissza is aludt. 6-kor szopizott még egyszer, majd 7-kor felébredt. Borka is és mi is ekkor keltünk.
    Reggeli után elkészítettem a pogácsatésztát, hogy mire hazaérünk csak ki kelljen szaggatnom. Aztán irány a fürdőbe.

Borkának nagyon jól megy az úszás. Szépen fejlődik, egyre biztosabba mozog a vízben. Ma azonban többször is ki akart jönni a vízből, mert fázott. De szerencsére nem adta fel, és ment is vissza a többiekhez.
    Egy órácskát még maradtunk az úszás után, aztán 1/4 12-re itthon is voltunk.
    A pogácsát gyorsan bedobtam a sütőbe, aztán megetettem Rékust. Imádja a tökfőzeléket. Tegnap és ma is megevett egy teli tányérkával.

Most alszik a 2 pernahajder. Egyszerre aludtak el.

• ladybug
    őstag

Jól aludtunk. Reggel Párom és én keltünk fel elsőként, lányok aludtak. Reggeli előtt gyorsan felkészítettem a tökfőzeléket, meg is főtt, mire indulnunk kellett.
    Közben a lányok is felébredtek. Borka nagy legozásba kezdett, és nem volt szívem a reggelizéssel megzavarni. Ezért amíg ő játszott mi Rékussal beágyaztunk, rendet tettünk, összepakoltuk az uszodás holmit. Gyors reggeli a Nagylánynak, majd indulás.

Rögtön be is csobbantunk a melegvizes medencébe, és Borka már gyakorolta is a tegnap tanult dolgokat. 10-kor kezdődött az úszásóra. Réka is elaludt, így az ismerős szülőkkel beszélgettünk.

Fél 12-kor indultunk haza. Az ebédhez sütöttem kis husifélét, aztán megérkezett Kedvesem is. Ebéd, majd játék, és mesenézés.
    Réka 3/4 órát, Borka 1 órát aludt. Aztán kimentünk az udvarra. Borka rögtön ki is ment biciklizni, majd átment a szomszéd kislányhoz. Kis veszekedés volt ma is, de korántsem olyan kaliberű, mint a korábbiak. Ennyi meg kell...

Sétáltunk ma, 4-esben. :) Olyan jó volt. Szeretem, amikor a lányokkal együtt nekivágunk, és amíg Borka nagylányoskodik, addig mi beszélgetünk, Rékus meg nézegelődik. Csak hiányérzetem volt. A kutya. Hiányzott, hogy nincs kutya velünk. De talán nemsokára lesz...

8 előtt jöttünk be az udvarról. Borka megint nagy játékba kezdett, örülök, ha így feltalálja magát. Fog kapni majd komolyabbb legoskészletet, mert ami most van neki, abból már kinőtt.

• ladybug
    őstag

Az éjjel többször is felébredtek a lányok. Felváltva persze, hogy legyen egy kis szünetem kettejük között. Hogy mi volt a gondjuk? Magam sem tudom, mindenesetre reggel olyan voltam, mint a mosogatórongy. Pocsék állapotban...

Páromat reggel elvittem a kolléganőjével együtt a munkahelyre, majd haza. Reggeli, aztán Borka úszós cuccainak elpakolása, majd indulás. Rékát anyósra hagytam.
    Nem akartam Borcsival ottmaradni, de aztán mégis leragadtam. Szerencsére nem zavarta a jelenlétem, így holnap megyünk mi is Rékussal vele. Amíg ő úszik, addig mi pancsolunk.
    Nagyon jól érezte magát a Nagylány egyébként, és ez a legfontosabb. Aranyos, játékos foglalkozás volt.

Itthon gyors husisütés, addig játék a gyerekekkel, amíg a sütőben a kaja. Fél 12-kor indulás, viszem a család egy részét a fürdőbe, visszafelé pedig Kedvesemet és kolléganőjét. Na, ekkorra már totál kivoltam. Jó lett volna leülni, mert sok volt ez a jövés-menés.

Ebéd után lefektettem a lányokat. Réka 3/4 órát, Borka 1 órát aludt. Ezalatt a vasalnivaló nagy részével sikerült megbírkúznom. A másik még várat magára holnapig.

A délutánt az udvaron töltöttük. Átjött a szomszéd kislány is. Egy darabig ment is rendesen a játék, majd Borka bezizzent. Jobbnak láttam hazaküldeni a kislányt. Borcsinak pedig fejmosást tartottam.
    Most már torkig vagyok vele. Megbolondul, ha itt van vmelyik gyermek a szomszédból. Mindig ő hívja be őket, de egy idő után becsavarodik tőlük produkálja magát a Ki tud nagyobb hülyeséget mondani vagy csinálni? játékkal. Ordít, visít, veszekszik, erőszakos és nagyon irigy...brahh. ELÉG VOLT! Eddig papoltam. Most már tettlegesség következik. Igen, néha oda fogok ütni. Igen, tudom, hogy nem helyes, de nem látok más kiutat. És...Büntetések, szigorúan. Eddig is voltak, de ide most már erősebb formában lesz rájuk szükség. És nagyon remélem, hogy pár nap alatt rendbe szedi magát.

Egyébként ezután türelmes, nyugodt, megértő, szinte mintagyerekké vált. Jó volt látni, érezni, hogy meg szeretne felelni. Csak sokszor, túl sokszor elveszti a fejét.

Rékus fél 9 után aludt el, Borkával kicsit kettesben lehettünk. Játszottunk, beszélgettünk.
    1/4 10-kor fektettem le.

• ladybug
    őstag

Ma 8-ig aludtunk. Jaj, de jólesett, pedig így is nehezen tudtam csak kikászálódni az ágyból. Rékus kb fél óra múlva ébredt fel, így megint együtt reggelizhettünk. Aztán a tegnapi romok eltakarítása következett.
    Kis játék, majd Rékus elaludt. 1,5 óra múlva ébredt fel. Akkor felszedelőzködtünk és elmentünk Tibiékhez. Meghívtak minket ebédre.

Az ebéd nagyon finom volt. Köszönet érte Eszternek.
    Sajnos a szél nagyon fújt, emiatt ebéd után be is kellett mennünk a gyönyörű kertből a lakásba. Beszélgettünk, tv-ztünk, legoztunk. Jó volt így együtt.

4 körül hazaindultunk. Réka el is aludt. Borka is nagyon fáradt volt, de csak nézett bambán Szegényem maga elé. Itthon kicsit játszottunk, aztán 6 felé elvittük a kutyát sétálni. Borcsi biciklizett. Nagyon ügyes már, biztosan vezeti a kerékpárt. Árokba be- és kikerekezik, megfordul, megáll. Szóval nagyon jól belejött.

Borcsi ma korán ment aludni, fél 9-kor már durmolt. Réka 8 előtt aludt el, gondoltam, most megint lesz egy este, amikor korábban fekszenek le a lányok. Hát nem felébrdt akkor, mikor a nővére elaludt? Dehogynem... De fáradt volt a kis Nyavalyás, visszaaludni viszont nem tudott. És semmi nem kötötte le. Fél 10-kor sikerült elaltatnom. Most csend van, én meg hullafáradt vagyok.
    Megyek is az ágyba.

• ladybug
    őstag

A mai reggelünk kissé korán kezdődött. Szerettem volna még aludni, Réka nem. Nehezen tértem csak magamhoz, de Kedvesem is felébredt 8-kor, így együtt reggelizhettünk. Szeretem a hétvégéket, főleg, ha együtt kezdhetjük a reggelt.

Elaltattam Rékust fél 9 után, Borka pedig elment anyósommal a boltba. Aztán szereltünk, Zalman hűtőt. Egész jó leszek már benne, ez a második szerelésem volt. De vhogy mégsem akar úgy működni, ahogy kellene, azaz nem halk.
    Ezután végte nekiláttam az ebédkészítésnek is. Borka is hazaért, játszottunk kicsit, aztán kimentünk az udvarra ebéd előtt.

Délután Aprómanó nagyon keveset aludt. Próbáltam visszaaltatni, de sikertelenül. Borka viszont jól kipihente magát.

4-kor át is vittem a szomszédba a szülinapi zsúrra. Már nagyon izgatott volt miatta. Szerencsére nagyon jól érezte magát.

Eszter és Tibi fél 5 körül érkezett meg. Beszélgettünk kicsit, majd nekiláttunk a grillezésnek. Finom lett a hús és a cukkini, ettek is belőlejóformán. Ezt szeretem látni. Ha vki jóízűen eszik. :)

Aztán elsétálunk fagyizni. Közben beszélgettünk, viccelődtünk, jól éreztük magunkat. A fagyizó mellett egy 7-8 éves kisfiú focizott. Borka nézegette egy darabig, majd eltűnt. Kiderült, hogy egész közelről nézte, hogy mit csinál. Aztán mikor végeztünk a fagyizóban, és indultunk hazafelé, odasúgta a fülembe: ''Anya, jó srác, ugye?'' Heh, ilyen nyíltan, kertelés nélkül. Helyes... De hogy kitől szedte ezt a dumát?

Lányok ma megint későn feküdtek. Borka fájlalta a fülét, és mintha megint hőemelkedése lett volna. Kapott mindenféle szirupot és fülcseppet.
    Rékus aludt el nagyon nehezen, 3/4 órát cicizett.

[kép]
    [link]

[kép]
    [link]

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #266

Borka nyűgösen ébredt délután. 1 órát aludt, de nyüszítve jött át. leültettem az ölembe, és el is aludt negyed órára.
    Réka 3 után ébredt. Felkaptuk, majd kimentünk az udvarra. Fürödtünk fél órát, aztán nagy szél kerekedett, és jöttek a felhők. de aztán végülis semmi nem lett belőle.

Fél 7-kor elvittük a kutyát, gyerekeket sétálni, és a kintlétet focizással fejeztük be.

Estére Borcsinak megitn megfájdult a füle. Kapott fülcseppet, meg Cataflamot, és lándzsás útifüvet. Fél 10-kor el is aludt. Rékát viszont minden érdekelte, nem akart aludni.
    10-kor fektettem le.

• ladybug
    őstag

Borka kelt ma megint a legkorábban, Réka pedig a legkésőbb (8-kor). Épp alszanak a Drágák, így nekem van időm leülni, a csendet hallgatni - bár itt bürrög a ventillátor - , és netezni.

A délelőttöm takarítással, vasalással telt. A lányok itt voltak végig velem, mellettem, aranyosan játszogattak.Milyen jó, hogy Borka ilyen nagylány. Leültetem Rékust mellé, és elnézegeti, ahogy játszik. Néha ''cserélnek'' játékot, lefekszik Borka a huga mellé. Szóval nagyon aranyosak együtt.

Az ebéddel nem volt ma nagy fracni. A maradékokat ettük meg, csak egy kis krumplit főztem a hús mellé. Jól belaktunk. Réka is imádja az ebédeket, amikor leülülnk, és a sok finom étel ott gőzölög az asztalon, és ő mindegyikből kaphat. Mondjuk ki is követeli magának... :)

• ladybug
    őstag

A mai reggelen megint Réka aludt a legtovább. Borka pedig elsőként ébredt.

Délelőtt elment dédivel a piaca, és 1,5 órám szabad volt, mert Réka is elaludt közben. Ez az idő persze a szokásos ebdkészítéssel és rendrakással telt el, de legalább nyugiban végezhettem a dolgomat.

Ebéd után a lányok alig aludtak. Réka 3/4 órát, Borka pedig semmit. Izgatott volt, hogy megyünk a Tescoba, és veszünk neki úszósapkát. Na, most minden mást kaptunk, amit szerettünk volna venni, de úszósapit nem, sajnos. Odafelé úton elszundított mindkét leányka, visszafelé pedig Réka aludt megint 20 percet. Emiatt az esti lefekvés megcsúszott. Borka 10-kor, Réka 1/4 11-kor aludt el.

Ma is tanultunk újat: tud Réka szopókás üvegből inni.

Borka miatt aggódom. Bevallom őszintén, hogy türelmetlen vagyok vele. De amikor már mindenért 3x (vagy többször) kell szólni, és ő csakazértis megteszi, akkor felmegy bennem a pumpa. Vagy amikor olyan ''okos'' kérdéseket tesz fel, hogy: Miért pad a pad? Vagy miért eszünk villával? Vagy miért kanál a kanál? stb, jaj, akkor nagyon elegem van.
    Mit tegyek? Szegény gyerek. Utálok már rászólni, mert egész nap be nem áll(na) a szám. Vagyis hát, most is ezt csinálom. :( Kellene egy nagy levegő, és csend. Egy kis erőfeszítés, amit magamon teszek, hogy ne tegyek szóvá mindent. Akkor talán ő sem lesz ennyire akadékoskodó, kötekedős. Pont olyan, mint én...:(

Anyáék cicája evett, jobban van. Már játszott is ma, így mégsem mentünk el vele orvoshoz. Jövő héten már a mi dokink is rendel, hozzá könnyebben elvisszük. De remélhetőleg nem lesz rá szükség. Szüleim láttam, hogy kicsit megnyugodtak.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #263

3/4 2-kor sikerült Rékust is elaltatnom. Egy óra múlva azonban már jelezte is, hogy neki elég volt, kipihente magát. Borka is felébredt a hugára, de kialudta ő is magát.
    Kimentünk az udvarra, hogy játszunk, és levegőzzünk. Esőfelhők gyülekeztek, és dörgött az ég is, de maradt 1,5 óránk, amit kint tölthettünk.

Aztán idebentről néztük, ahogy esik. Nagyon esett, és sokáig. De kellemesen friss lett a levegő utána. Ennek örömére megegyeztünk, hogy vacsorára kap a társaság palacsintát.
    Miután Rékus elaludt, neki is fogtam, és mire Kedvesem hazaért Borkával a boltból - mert elmentek túrót venni -, kész is volt 5-6 db. Ezek el is tűntek pillanatok alatt.

Vacsora után elvittük a kutyát sétálni. Borka biciklizett előttünk, Réka pedig ült a babakocsiban, és örömködött a kutyáknak, amiket éppen meglátott.
    Hazaérve rögtön fociztunk, aztán be, fürdés.

Borkának megfájdult megint a füle. Becseppentettem, és alvás előtt kapott lázcsillapító cseppet, mert hőemelkedése lett. Remélem holnapra javul az állapota, és nem lesz olyan hosszan beteg.

Anyáék cicájáért is aggódom.Apán látom, hogy ő is nagyon odavan. Szereti azt a macsekot. Holnap végre elviszem orvoshoz, mert nem akar jobban lenni. 3 napja nem eszik szinte semmit, egész nap csak alszik, és nagyon le van gyengülve. Bár tegnap még játszogatott, mára már rosszabbul lett. Nincs értelme várni. Holnap orvoshoz megyünk.

• ladybug
    őstag

Éjjel 1-kor jött át a Nagylányunk, hogy menjek vel visszafeküdni. hamar el is aludt, úgyhogy ezt leszámítva alapvetően jól aludta,, kipihenten magamat. Réka 3/4 5-kor ébredt fel, aztán aludt reggel 8-ig.

Mi 7 után keltünk, Borka is velünk ébredt. Reggeliztünk, beágyaztam, és Réka is felébredt. Szopizás, majd indulás postára, ajándékot venni. Borkát ugyanis meghívta a szomszéd kislány a szülinapi zsúrjára. Persze Borka is kapott egy apróságot, és Rékusnak is vettünk rágós, gumiállatkákat.

Aztán kis játék, majd elaltattam Rékát, és ebédet készítettem. Hamar megfőztem, így volt még időnk játszani és beszélgetni.
    Ebéd után Borka el is aludt 1/4 2-kor, Réka meg épp a függyönyt tépi.

És zuhanyzott ma. Beletettem a kádba, mert ebédre egy kenyérhéjával bajlódott. Persze csupa nyálas morzsa lett a végén mindene, de olyan jól elvolt vele, és alig maradt a kezében. Szóval beleültettem a nagykádba és lezuhanyoztattam. Aztán letettem elé a zuhanyrózsát, és azt nézte 10 percen át, hogyan folyik ki a víz belőle.

• ladybug
    őstag

A lányok teljesen kimerülten feküdtek ma le fél 8-kor. Pár percen belül el is aludtak. Viszont Réka azóta már 2x is volt fent. Csak szopizott, és aludt is vissza. Nagyon megviseli ez a meleg. Az éjjel is fél 3-fél 4-ig negyed óránként ébredt fel. Így nem csak ő, hanem én sem tudtam kipihenni magamat.

De reggel fél 8-ig aludtak a kis Édesek. Borka emiatt kihagyta a délutáni alvást, azaz megpróbáltam lefektetni, de fél óra ide-oda vergődés után megkönyörültem rajta. Estére azonban lett nagy nyüglődés, sírdogálás a fáradtság miatt.

Ma borzasztó hőség volt. Réka sokat nyűgösködött, nehezen aludt el, akkor is keveset. A megszokott 4x-i alvás helyett, ma csak 2 volt. Megviselte ez a meleg. Bent nem is tudott elaludni, ki kellett vinnem egy fa alá az árnyékba délelőtt és délután is.

Borkával délelőtt együtt sütöttünk, nagyon élveztem ezt a kettesben töltött időt. Voltunk bevásárolni is. Rékának akartam venni ujjatlan bodyt, de a kis városkánkban nem nagyon lehet kapni. Az meg, hogy trikócska, nem is létezik ekkora (74-es) méretben - állítja az eladó. Egy ujjatlan kis pólót sikerült azonban találnunk, Borka pedig kapott egy csini szoknyát és egy felsőt. ''Anya, olyan felsőt vegyünk, amiből kilátszik a vállam.'' - Nem semmi a kiscsaj. Végülis egy nyakban kötős felsőt vettünk neki. Naon szexi. :)

Az utcánkan egyre több a kiskutya. 2 szomszéddal arrébb egy berni pásztor kölyök került a házhoz, mellettük pedig egy szálkás szőrű tacskó. Nagyon szép mindkét kutyuska. A lányokkal ma 2x is elmentünk megnézni, és persze megsimogatni őket. Jaj, de várom már a mi kuytuskánkat. Remélem 1 hónap múlva már nálunk lehet.

• ladybug
    őstag

No, egy gyors blogolás, és spuri az ágyba, mert teljesen ki vagyok fáradva.

Szóval, a mai napunk...
    Réka 3/4 5-kor jelezte evési szándékát, majd szopizás után vissza is aludt, de 6 után sokszor felébredt. Hát persze, mert anyósom és dédi nekiálltak füvet nyírni a gyerekek ablaka alatt reggel 6-kor. Ez még annyira nem is lett volna gáz, mert a monoton zúgásra szeretnek aludni, hanem a fűnyírót túlkiabálva ''beszélgettek''. Na, erre sem mondok megint semmit. :( Tudom, én vagyok ismételten a kritikus.

Szóval többször is visszaaltattam Rékát, de 7-kor nem bírta tovább, és felébredt. Borkával együtt. A reggeli rendrakás, és étkezés után elindultunk boltba, postára, végül tanácsadásra.

A boltban azonban kellemes élményben volt részem. Egy anyuka, akivel köszönőviszonyban vagyunk, de nem beszélgetünk még, a következő dolgot tette: a kisfia túró rudit evett, és kiejtette a kezéből. Ő felvette neki, megnézte, hogy mennyi szennyeződés került rá, majd visszaadta a kisfia kezébe, aki jóízűen megette. :)
    A tanácsadóban viszont egy másik jelenet, pont az ellentetje zajlott le: anyukának 1 hónapos kisfia, és 9 éves lánya volt. Melléjük pakoltam le a pelenkázón, és vártunk a sorunkra. Réka üldögélt, és nézegette az alvó kisbabát és a nővérét. A kislány odajött hozzá, és elkezdett vele játszani. Anyuka leteremti a kislányt, hogy ne nyúljon a játékokhoz, mert attól beteg lesz a kisbaba. Aztán rászól azért is, mert a kezét megfogta, ''hisz piszkos!''. Ezek után elgondolkodtam. Vajon melyik a jobb és/vagy egészségesebb hozzáállás? Vajon ez a kislány mikor nyúlhat az öccséhez úgy, hogy előtte nem mos kezet? Vajon, aki így vélekedik, az mikor fogja szó nélkül hagyni a ''piszkos'' kezet, mikor fogja a gyerek kezébe adni a földre ejtett ételt? Úgy vélem soha. Pedig aztán senkinek sem árt.

Visszakanarodva...Réka súlya: 8,1 kg, hossza: 65 cm. Jah, és fél évesek vagyunk. Írtam már? Pedig múlt hét hétfőn töltötte be.

Hazafelé úton elaludt Rékus. Nagyon kifáradt, meleg volt, sokat várakoztunk. Borka felment játszani a szobájába, én meg megfőztem az ebédet. Aprómanó is felébredt fél óra múlva. felvittem Borcsihoz, és aranyosan játszogattak együtt. Addig befejeztem az ebédet.

Ettünk, majd alvás. Mindkét leányka 3/4 órát aludt. Aztán kimentünk az udvarra. A szomszéd kislány máris itt állt a kerítésnél. Egész délután együtt játszottak Borkával. Egy-egy apró veszekedés volt csak köztük.

Este Rékus nehezen aludt el, fél órán át altattam. Borka viszont pillanatok alatt álomba szenderült.

Elnézést a rossz minőségért, de a telefonnal fényképeztem. :B
    [kép]
    [link]

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #259

Borka egész jól viselte magát délután. Voltunk egy nagyot biciklizni. Láttunk sok érdekeset - rókalyukat, ami használatban volt, mert friss nyomok voltak körülötte. És nézegettünk vadvirágokat, és jókat beszélgettünk. De jól éreztem magam vele.

Réka itthon maradt anyáékkal. Sétáltak egy jót a kutyával. Addigra aludt el, mire mi hazaértünk. Nagyon melegünk volt, és pancsoltunk egy nagyot. Dobáltam Borkát, nevetgéltünk, játszottunk.

Fürdés után kis mesenézés, aztán Borka 3/4 9-kor pillanatok alatt elaludt, Rékust pedig 1/4 10-kor altattam el.

Réka napról-napra egyre több hang kimondását, képzését fedezi fel. Legelőször a ''b'' és ''a'' hangot találta meg. Most már a ''t'', ''p'' és ''e'' hangok is megvannak neki.

• ladybug
    őstag

Sikeres volt az első együttalvás. Réka ugyan felébredt 3/4 5-kor, de meghallottam, szopizott, és aludt tovább. Ma megint Borka volt az első, aki felébredt. Aggódom érte, mert keveset alszik, de azt hiszem, megint a délutáni alvás tett be neki.
    Szóval felébredt, felébresztett engem is, és kerestünk vmi csendes elfoglaltságot. Rékus 3/4 8-kor ébrdt fel, de szerintem még aludt volna tovább, csak mi ébresztettük fel a beszélgetésünkkel.

A délelőtt nyugodtan telt. Borka anyával templomba ment, Réka 9-kor visszaaludt, én meg nekiálltam az ebédnek. Aztán játszottunk idebent, majd kis kintlét után ebédeltünk.
    Aztán a lányok ebéd után játszottak kicsit, és Réka elaldut 1 előtt, Borka meg csak szenvedett az ágyban. Így jobbnak láttam, ha kijön a szobából, és mesét néz. Így is pihen kicsit. A kedvenc rajzfilmjét nézi, a sárkányosat.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #257

Aprómanó 2 előtt ébredt fel. Interneteztünk együtt, és Réka nagyon élvezte. Találtunk egy oldalt, ami teljesen lekötötte: [link]. Ajánlom a kisgyerekes szülők figyelmébe.

Borka 3 után ébredt fel, jól kialaudta magát. Ki is mentünk gyorsan az udvarra, hogy pancsoljunk egyet. A szomszéd kislány is átjött. Most már kicsit kezd zavarni, hogy nincs egy délutánunk sem, amit együtt tölthetnénk. De nem lehetek ennyire önző, hiszen a gyerekek szívesen játszanak egymással.
    Meguzsonnáztak a lányok, majd még kis játék, és utána öltözködés. Édesanyával elmentek a templomba, mert esküvő volt, és anya volt az ügyeletes. Neki kellett kinyitni és bezárni a templomot. 6-8- ig voltak távol. Fura volt ez a 2 óra. Sokkal csendesebb, ''unalmasabb'' volt minden a kis Tornádónk nélkül. Viszont elmentünk Kedvesemmel. Rékussal és a kutyával sétálni. Örültem, hogy kicsit kimozítottam a gép elől.

Borka hazaérve vacsizott, aztán fürdés. Réka el is aludt utána, ő pedig még megnézett egy mesét. Elég nehezen aludt el a Drágánk, de most ketten szuszognak a szobában. Remélem Rékus nyugodtan alszik.

[kép]
    [link]

Réka kedvenc játéka pár napja a dobozolás. A játékait beletettük egy dobozba, eltesszük, ő pedig pakolgat. Kutat, keres, tesz-vesz. :)

• ladybug
    őstag

Borka reggel 1/4 7-kor felébredt, és bár visszaaludt, de nem sokáig. Réka 3/4 7-kor kelt, és szopi után kezdődött is a napunk. Szegény Kedvesem nem is tudott aludni tőlünk. Így a mai reggel korábban kezdődött, mint a hétköznapok reggelei.

Reggeli után Rékus vissz is aludt majdnem egy órára, Borka meg elment anyósommal a boltba. Én pedig úgy döntöttem, hogy Réka átköltözik Borkához. Délután és este is nagyjából egy időben fekszenek, és Réka át is alussza az éjszakát. Így legalább nekünk sem kell csendeskednünk, nyugodtan beszélgethetünk.

A délelőtt hamar eltelt, az idő nagy részét idebent töltöttük. Borkára ma pipa lettem, mert kikéretőzött bickilizni, aztán lelépett a szomszédba, amíg bejöttem pár percre. Kimentem, hogy behívjam. Először megijedtem, hogy hol lehet, majd elindultam az egyik szomszédba. Meg is találtam. Megbeszéltük, hogy elkéretőzés után mehet csak el vhová. De ezt eddig mindig megtette, most nem értem, miért nem? Aztán közölte, hogy az ebéd, amit készítettem: ''Pfúj, és utálom.'' Ha nincs Réka a kezembe tuti pofon vágom, így csak az maradt, hogy hazajöttünk, és mondtam neki, hogy felmegy a szobájába, és nincs ebéd.
    10 perc múlva már jött a bűnbánás.

Ebéd után Réka hamar elaludt 1/4 1-kor, Borka pedig fél 2-kor.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #255

2 után ébredt fel Réka. Borkával addig játszottunk. Aztán ki az udvarra, fürdés. De a szomszéd fiúk már kopogtattak is, hogy jönnének fürdeni. Be is csobbantak a gyerekek a medencébe. Aztán átjött a szomszéd kislány is.
    Íme a csoportkép:

[kép]
    [link]

Kedvesem fél 5 körül jött haza, de már érkeztek is a telefonok, hogy hiányolják. Elaltattam Rékát, közben a fiúk is hazamentek, majd elmentem Párommal. Hazafelé beugrottunk a boltba jégkrémet venni, ami majd a finom kapucsínóba lesz. Mhhmm, jegelkávé. :)

6-kor Borka elkéretőzött a szomszédba. Elengedtem, majd nekiveselkedtem az autótakarításnak - kívülről és belülről is. Egy óra alatt végeztem. Aztán elvittük Rékussal megsétáltatni a kutyát, és Borkát hazahozni. 8-kor fürdés, majd alvás. Elég későn aludtak el.
    Rékának ez már a 3. este, hogy szopizás után nem alszik el rögtön, hanem elnézegelődik a kiságyban és álomba dudorássza magát. Nagyon édes ilyenkor.

• ladybug
    őstag

Mivel Réka teganp este 11 előtt felébredt, és szopizott, egész éjjel nyugodtan aludt. Borka viszont felébredt 4 felé, de aztán őis aludt reggel fél 8-ig. Ekkor keltünk fel mindannyian.
    Én viszont nagyon nehezen aludtam el, vmi mindig motoszkált a fejemben, ráadásul mivel nyitva volt az ablak, hallottam, hogy kinyílt a kiskapu. A szomszéd kutya jött be rajta. Kikergettem, és bezártam.

Reggeli után elmentünk a boltba. Réka nagyon csuklott, és mivel nem tudtam gyorsan megszopiztatni, adtam neki a nálunk lévő szívószálas innivalóból. Hogy milyen ügyesen ivott. :C

Hazaérve rögtön el is altattam Rékát, majd nekiláttam az ebének. Mire felébredt a Drága készen is voltam. Borka meg itt-ott szomszédolt a gyerekeknél.
    Ebéd után peig szieszta. Borka mesenézés, Rékus alszik.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #253

Aprómanó aludt is 1,5 órát. Közben Borcsival játékra is jutott idő. Majd miután Rékus felébredt kimentünk az udvarra. Jól fújt a szél, így a meleget nem éreztük elviselhetetlennek.

A délután nyugodtan telt. Borka és a szomszéd gyerekek aranyosan eljátszottak. Bicikliztünk egy nagyot, majd sétáltunk is velük.

Réka délután rengeteget evett. Nagy az étvágya, mindenből kér, amit eszünk. Bedobott egy szelet meggyes süteményt, egy fél szelet kenyeret és 1,5 dl vizet; mindezt szopizás után. Nem csoda, hogy úgy elaludt, mint akit kiütöttek.
    Most már egész nap adok neki 3-4x mást is enni a szopizás mellett, mert nem elég neki az anyatej. Reggelire kap egy darabka kiflit vagy kalácsot, amikor eszünk, délben az ebédből, délután gyümölcs vagy gyümölcsös étel, este pedig amit találok.

Mivel Borka ma nem aludt délután este fél 9-kor már lefeküdt, és hamar elaludt. Rékust pedig szopizás után lefektettem, de nem aludt még teljesen. Viszont a kiságyában fekve elaltatta magát 10-15 perc alatt.

• ladybug
    őstag

Réka 5-kor ébredt fel szopizni, és hamar vissza is aludt. Reggel pedig szinte együtt keltünk. Összebújt a család kicsit szeretgetni egymást.

Reggeli, majd elkészítettem az ebéd egy részét. Borka addig anyósommal játszott, majd internetezett.
    Réka aludt kb fél órát, addig egy sütit is sütöttem.

Aztán 10 felé kimentünk az udvarra. Rékussal beültünk az árnyékba, Borka pedig átment a szomszéd kisfiúhoz, utána meg együtt bicikliztek. Aztán összetalálkoztak a szomszéd kislánnyal is, és behívta őket játszani. Van egy nagy doboz kindertojásos figuránk. Kiterítettem nekik a plédet, ott játszhattak velük. 20 perce játszadoztak, amikor a Nagylányunk eljött, hogy ő befejezte a játékot, mást csinálna. A szomszéd kislány pedig elkezdett azokkal a figurákkal játszani, amivel Borka. Erre a hisztiláda lányunk akkora ordítást és toporzékolást csapott, hogy külön ültettem a két gyereketől. De csak folytatta. Üvöltött már magán kívül, nem lehetett vele beszélni, és mindenáron verekedni akart ismét. Egy ideig hallgattam, miután a szép szó semmit nem használt, majd mikor már kb 10x-re szóltam rá, hogy fejezze be, elkezdett velem is kiabálni. Na, akkor megfogtam a Kisasszonyt, és megrendeztem kicsit. Tetszik, nem tetszik, rácsaptam a fenekére. Többször is. Utálom megütni, viszont ez a viselkedés amit napok óta csinál, minősíthetetlen, és elfogadhatatlan. Semmi más nem vezeti csak az irigység és a rosszindulat. Soha nem volt ilyen. És nem is lesz, mert nem fogom hagyni. A szép szóra nem hallgat, sőt, még provokál és gonoszkodik. Ez így nem mehet tovább.

Egy ideig sírdogált, majd odajött, és az ölembe bújt. Ez a bocsánatkérés jele, az ''elfogadom, hogy buta voltam'' helyzet. Aztán sikerült a gyerekekkel is szót értenie, és játszottak mégegy ideig, utána pedig kimenttek biciklizni.
    Ebéd után kis ejtőzés, majd Rékust lefektettem 3/4 1-kor, Borka meg mesét néz.

• ladybug
    őstag

Kb 27 perce tudtam csak leülni a gép elé. Azt hiszem beefejezem a blogolást, és alszom, mint a tej.

A lányok ma reggel fél 8 körül ébredtek velem együtt. Beágyazás, reggeli után elmentünk a boltba, aztán az óvodába. 10 után értünk haza, akkor neki is fogtam az ebédnek. Borka átment szomszédolni, Rékával pedig megsütöttük a palacsintát. Jaj, de nyűgös volt egész idő alatt.

Ebéd után kint próbáltam elaltatni a két kis Vadócot, de hiba volt. Fél órás próbálkozás után bementünk, és elaltattam őket. Borka kb 1 órát aludt, Rékus viszont 3 óra hosszat.
    Míg Réka aludt, Borka játszott, és meg kivasaltam a ruhákat. Aztán mikor Apórmanó is felébredt, kimentünk az udvarra.

Átjött a szomszéd kislány és a szomszéd kisfiú is, és egész délután együtt játszottak.

Közben az értékbecslő is itt volt, és miután mindent megszemlélt, lefényképezett és ledokumentált, közölte, hogy kb még 3 hét az ügyintézés. Tehát ebben a hónapban ne is számítsunk pénzre.

A lányok ma későn aludtak el. Borka 3/4 10-kor, Réka pedig 10 után. És nem cicin, hanem elringattam a popójánál fogva.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #250

Rékus aludt 40 percet, majd kimentünk az udvarra, mert végre szépen kisütött a nap. Anyáékkal szedtünk egy kis ribizlit, majd felkeltettem Borkát is.

A délutánt az udvaron töltöttük. Traktoroztunk, hintáztunk, Elmentünk sétálni és biciklizni is. És fociztunk este a szomszéd kislánnyal. És minő meglepő: tudtak egy cspatként játszani. Ennek kifejezetten örültem.

Réka estére nagyon nyűgi volt már, de hamar elaludt, és nem sírt csak pár percig. Aztán szopi, és alvás.

Borkával pedig beszélgettünk kicsit, megszeretgettem, majd meseolvasás, és alvás. 3/4 10 körül aludt el.

Rékának nagyon be van dagadva a fogínye. Sokat rágja a kezét, szerintem hamarosan jön a foga.
    És felismeri már a szavak jelentését. Pl tudja, hogy a nővérét, apját, kutyát, macskát hogy hívják. Ha mondjuk neki a nevet, megkeresi, akienk a nevét hallota.

• ladybug
    őstag

Rékus éjjel fél 2-kor jelezte evési szándékát. Kis szopi után vissza is aludt, és fél 6-kor ébredt fel megint.
    Borka most nem ébredt fel éjjel, reggel viszont már 7-kor ébren volt. Réka is hamarosan megébredt.

Jól megölelgettük, megszeretgettük egymást, majd kis játék után reggeliztünk. Réka most már szinte mindenből kap, amikor eszünk. Egy briósdarabot nyomtam a kezébe reggeli gyanánt, és jól elmajszolta, amíg ettünk. Aztán Borka anyával elment boltba, mi meg itthon maradtunk.

Mosogatás közben vettem észre, hogy a konyhára egy alapos nagytakarítás vár. Anyósom tegnap ribizlilekvárt főzött be, és az egész előtér és konyha csupa ribizlilé és -lekvár volt. A padlón végigcsöpögtetve, a gáztűzhelyen ráégetve a rózsáknál, a gáztűzhely oldala, háttámlája, a fal fölötte....szóval mindenhol ott éktelenkedtek a tegnapi befőzés maradványai. Persze ő letörölt mindent tegnap. :U Jah, hát a felmosást elfelejtette...
    Szóval megvártam míg Réka elalszik, és nekiveselkedtem. Szerencsére a hideg zsíroldó is segített, mert ugye olyan maradványok is voltak, így gyorsan végeztem.

Borka pont addigra érkezett meg, mire végeztem. Átment kicsit a dédihez, majd hazahoztam. Sikerült megint egy kelekótya, eszetlen gyereket kézhez kapnom. Miért bolondul meg a gyerek, ha itt játszik??
    Hazahoztam, ebédet készítettünk, majd meg is érkezett Kedvesem, és ettünk.

A lányok alszanak most. Borkát is lefektettem.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Reggel a lányok nyugisan aludtak. Én is úgy aludtam volna, de vinnem kellett páromat és a kollégáit dolgozni, mert kellett ma délelőtt az autó nekem.

Hajnalban igaz felébredt Borka és Réka is, de mindkettő 8-ig aludt. Pont akkor ébredtek, mikor hazaértem. Anya vigyázott rájuk.

Felöltöztettem őket, reggelitzünk, Réka szopizott, majd útnak indultunk. Hévízre kellett bemennem az önkormányzathoz egy papírért, amivel a jelzálogátrangsort meg lehet változtatni.

Miután telefonon időpontot egyeztettünk elindultam a lányokkal, de mire odaértem hidegzuhanyként ért a hír, hogy az ügyintéző testületi ülésen van, aminek csak úgy néz ki, hogy 12-kor lesz vége. És persze már nem állíthatja ki azt a papírt. Kb 3/4 órát várakoztunk, majd a gyerekek már unták magukat. Szerencsére a kolléganőmmhöz el tudtunk menni. Ezúton is nagyon köszönöm, hogy mindig számíthatok rá.

Aztán 1/4 12-kor telefonáltam vissza a hivatalba. És felvette a hölgy, de közölte, hogy nem ér rá, kb fél órás elintéznialója van. Mondom ok, akkor dél előtt kicsivel ott leszek.
    Útban odafelé felhívott az értékbecslő is, szerdán délután jön.

Kb 5 perc alatt végeztem is az önkormányzaton, majd kis beszélgetés után elindultunk haza a kolléganőméktől. Fél 2-re értünk haza, fáradtan, és nagyon éhesen. Még szerencse, hogy Kedvesem elment ebédelni a kollégáival, itthon meg volt étel a hűtőben.

Aztán ki az udvarra, Borka meg az utcára biciklizni a szomszéd kislánnyal. Persze kb 1 órás játék után megint püfölés lett. Miért kell minden nap ezt csinálniuk? :(

Borka most egy nagyon rossz fázisban van. Sokat szemtelen, flegma, idétlen, figyelmetlen,hisztis és nyafogós. Nem szeretem, hogy ilyen, és kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit is tegyek.

Az elalvás egyébként ma egész korai volt, Réka 8-kor aludt el, Borka fél 9-kor.

• ladybug
    őstag

A lányokat kiütöttük rendesen a tegnapi nappal. Igaz, Réka felébredt hajnalban(4-kor) és fél 7-kor is, de szopizás után aludt tovább. Sőt, vissza is kellett tennem a kiságyba, mert mellettem csak feszengett. Így aludt délelőtt fél 11-ig.

Borka fél 8 után ébredt fel. És emiatt nem is próbálkoztam délután elaltatni. 6 felé már elég nehezen viseltem a pörgését, de fél 9-ig bírta a strapát.

Ma a szokásos vasárnapi nap volt. Nyugodt, csendes. Délután egy jót sétáltunk. Borka biciklivel, Réka a kocsiban, én gyalog, a kutya meg pórázon. Szép kis társulat.

Miután hazajöttünk a szomszéd kislányhoz odament Borka. Kérte, hadd maradjon kint vele biciklizni. Mondom ok. No, 20 perc után már gyepálták egymást. Fejmosás, és hazajövetel. Jaj, sosem lesz béke köztük. :(

Este Rékus a szokásos fél óránkénti szopizással aludt el 9 után. Végre csend van.
    Én meg most eszek vmit, mert nagyon korog a gyomrom. :D

• ladybug
    őstag

Tegnap már nem jutott erőm arra, hogy összeszedjem a gondolataimat. Ezúton szeretném most bepótolni.

Az éjjelünk nem volt sokkal jobb, mint az előző. Réka 2x, Borka 1x ébredt fel. Reggel viszont elaludtak nyugodtan fél 8-ig.
    A délelőtt nyugiban telt, egy kis séta is belefért még ebédkészítés előtt. Aztán gyorsan főztem egy krumplis és túrós tésztát, majd megebédeltünk. Réka közben aludt egy kicsit.

1-kor pedig felkerekedtünk, hogy megnézzük a kiskutyánkat, amit majd jó eg:y hónap múlva hozhatunk el. Rékát megszopiztattam, mielőtt elindultunk, és útközben el is aludt. Meg is lepődtünk, hogy milyen nyugodtan elvolt.

A kutya nagyon aranyos volt, az apja és anyja is barátságos nagyon. Borka jól kiszaladgálta magát. Igazi falusi háztartás volt ez: kutyák, malacok, tyúkok, kacsák. Mivel Borcsi imádja az állatokat, azt sem tudta hová szaladjon örömében.

Kb 1,5 órát töltöttünk itt, majd elmentünk Kanizsára. Kicsit körülnéztünk, de szombat délután minden olyan kihalt tud lenni.
    Aztán a Kisbalaton felé elkanyarodtunk Keszthely felé. A táj csodás volt, de annyira fújt a szél, hogy nem kockáztattunk meg egy sétát a gyerekekkel.
    Keszthelyről a kolléganőmhöz mentünk át Hévízre. Itt is olyan 1,5 órát voltunk. Fél 8-ra haz is értünk.
    Mindannyian jól elfáradtunk, a gyerekek el is aludtak hamar.

[kép]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #245

Franc. Egyszerűen gondolkodni sem tudok, mert teljesen eluralt a fáradtság. Üblök csak, és nézek magam elé, közben többen is szeretnének velem msn-en csevegni, de nem bírok már ilyen későn ilyen fáradtan ennyi felé figyelni.

Nem is tudom, mit írjak még...

Ez a nap is eltelt, és végre lehet pihenni. Lányok is alszanak. Remélem ma nyugodtabb éjszakánk lesz, mint tegnap.

• ladybug
    őstag

Zsibbadtság, fáradtság van bennem, de megérte. Minden papír leadva, elfogadva: hitelkérelem benyújtva. Most várunk. Remélem nem annyit, mint az építési engedélyre, de ha annyit, azt sem bánom. Már nincs visszaút, már nincs idő az átgondolásra, most már határozottan ki kell tartanunk a terveink, céljaink mellett.
    A kreatívabb, látványosabb része következik, és ez örömmel, boldogsággal és izgatottsággal tölt el.
    A megkönnyebülés talán a napokban megtörténik, és akkor agyilag is helyén leszek.

A gyerekeim rosszul aludtak az éjjel. A vihar miatt Réka és Borka is 2x felébredt, mindketten más-más időpontban, úgyhogy nem nagyon aludtam nyugodtan az éjjel. Ráadásul a macska is rettegett a vihar hangjaitól, és őt is meg kellett nyugtatni.

Reggel Borka már jó korán felébredt, mi pedig 7-kor keltünk. Réka aludt nyugodtan 9-i, így szerencsére rendbe tudtam tenni a lakást, mire felébredt. Akkor szopi, öltözés, és lányokat itthon hagytam, mentem bankba intézkedni.
    Minden papír rendben volt, és hivatalosan is benyújtottuk a hitelkérelmet. Fél 12-re értem haza. Gyorsan szopi Rékusnak, ölelés Borcsinak, és ebédkészítés. Nem lett a legjobb, de nem érdekel.

Most meg alszanak a Drágáink, én meg kicsit szusszanthatok.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #243

Folytatás...

Elment az áram. De jó, hogy notim van, és megírhatom rajta a blogom mai befejező bejegyzését. Csend van és sötétség. Érdekes, izgalmas, rémisztő, nyugtató. Ez most így mind együtt.

A délutáni önkormányzati látogatásom sikeres volt. Az titkárnő már megismert, és rögtön nagy örömmel közölte, hogy kész a jogerős építési engedély. Fogtam is a pakkot, és a jegyzőnőtől kapott szocpolos papírral bementem a bankos ügyintézőnkhöz. Átnéztük minden megvan-e. Meg, és itthon nyugiban kitölthettem a papírokat. De sajna elrontottam egyet, így holnap ezt pótolni kell.

Este elmentünk Zegre vacsorázni rég nem láttot barátainkkal, de Réka nagyon nyűgös volt. Illetve ha felvettem és sétáltam vele, akkor minden ok volt, más helyzetekben viszont nyafogás, hiszti-miszti. Ej, de egy hisztérika. Hisztiréka. :)
    8-ig bírtuk a strapát, de eléggé el is fáradtam.

Hazafelé utunk csendes volt, de ez annak köszönhető, hogy Aprómanó a kezemben utazott végig, mert néha-néha rábukott a cicire. Jókat nevetgélt, sikongatott ha meglátott vmi érdekeset.

Elalvás hamar ment. Réka 9 után aludt el, Borka ¾ 10 –kor.

• ladybug
    őstag

Bizony pörögtünk ma is.
    Szerencsére anya aláiratta az utolsó lemondó nyilatkozatot is, és vihettem be mindent a bankba. De még pár papír szükséges, ezért ma délután közösen, nyugost körülményke között kitöltünk mindent, hogy pontos legyen.

A CASCO-t is sikerült újból lemondanom. Remélem most már tényleg nem küldenek több csekket. Ugyanis juni elején együtt lemondtam a GFB-t és a CASCO-t, de csak a GFB-ről jött lezáró papír, a másikról nem. Viszont nem vettük észre, csak most, mert ott virított a csekk a borítékban. Az ügyintézővel megígértettem, hogy most azonnal mondja le, és akkor talán nem kell(ene) kifizetnünk ezt a pénzt.

Az önkormányzatnál is voltam bent. Bevitttem a lemondó nyilatkozatokat, és délután mehetek a jogerős építési engedélyért, mert a hitelhez ez szükséges. Az aljegyzőhöz is vissza kell mennem a gyerekek utáni szocpolos papírért is, ezt is kora délután kapom meg. Úgyhogy van még teendő.

Közben gyorsan bevásároltam és összedobtam egy ebédet. Egész jó lett. Mindig meglep, hogy a sietságben milyen jó kajákat találok ki. Roston sült natúr csirkemellett és cukkinit sütöttem, hozzá újhagyma mártás volt párolt rizzsel. Finom lett.

Réka most egész jól alszik. Nagy eső volt ebéd előtt, 3/4 órán át tomboló szél mellett esőáradat zúdult ránk. A tűzoltók járnak is a fák miatt. Sok letört. Szóval most kellemes hűvös van.

Borka is alszik. 6-kor ébredt, és nem tudtam visszaaltatni, pedig odafeküdtem mellé.

• ladybug
    őstag
    válasz parandroid üzenetére #241

Köszönöm Kedvesem.[kép]

Jaj, még dolgom van, mert ezer papírt kell kitöltenem, de gyorsan leírom előtte, hoy mi történt velünk ma.

Reggel elmentünk a bankba, megbeszélni a szükséges eljárásokat, és hogy milyen papírok kellenek a hitelhez. Utána önkormányzat - szocpolos papír, de kell hozzá az építési engedély. Aztán földhivatal - tulajdoni lap másolat, térképmásolat.
    Aztán haza, gyorsan ebédet összedobni. Dél is lett.

Ebéd, majd gyerekek altatása, mert Borka korán kelt (fél 7), Rékának pedig fáradt volt. Borkának olvastam mesét, aztán el is aludt a Drágám pillanatok alatt.
    Rékát pedig kint az udvaron altattam el.

Közben megérkezett az építési engedély. Végre. :) Anyával neki is álltunk a fellebezési lemondásokat megírni, hogy a szomszédoknak át tudjam vinni. Egy kivételével sikerült is mindenkivel aláiratni. Aztán kicsit pancsolás Rékussal, majd megérkezett az ügyintézőnk is a banki dolgok miatt. Megint egyeztetés, és kalkulációk. Sikerült egy jó ajánlatot találnunk, így ez is megoldva, és holnapra elkészíti a szükséges papírokat.

Babanézőben is voltunk délután. Egy 1,5 hetes kis Csöppséget látogattunk meg. Olyan pici volt. Jaj, de régen voltak az enyéim ekkorkák.

Este fociztunk Borkával. Ez rendszeres esti program lett, és Réka is nagyon élvezi. Ő a mi közönségünk. Egy új hangot is felfedezett ma, amit ki tud ejteni. Mintha azt mondaná babababa, és sokszor mozgataj a száját is, hogy gyakorolja ennek kimondását. Ilynekor nem mindig ad hangot.

Borkával fürdés után játszottunk még, majd 1/4 10-kor fekvés. Réka 5-től ébren volt eddig. Nagyon jól eljátszott, nevetgélt, de az elalvás bizony keservesen ment. Nem kellett a szopi, mert már tele volt, és bizony ilyenkor sírva alszik el. De szerencsére 10 percig tartott csak az egész.

Holnap pedig szintén egy hasonlóan pörgős nap vár ránk.

• parandroid
    félisten

Nahát, csak most vettem észre:

Boldog születésnapot tegnapelőttre itt a Ph!-n, Katica.

[kép]

p

• ladybug
    őstag

Napok óta úgy esem be az ágyba esténként. Kis netezés, max egy óra, aztán beájulás. Hajnal tájban viszont pocsékul alszom, minden kis neszre felébredek.

A lányok nyugodtan aludtak az éjjel megint. Réka 1/4 7-kor ébredt fel, és szopi után nem aludt rögtön vissza. Nevetgélt, gyömöszölte a lábát. Aztán elunta magát, és fel-alá sétálgattunk, mert még mindenki aludt. Fél 8-kor aéudt vissza, amikor Borka pedig felébredt. Nyugodtan megreggeliztünk, beszélgettünk , majd Borcsi leült nezetni, én meg kivasaltam. Rékus 9 után kelt fel. Szopizás után kimentünk az udvarra, és ott töltöttük a délelőttöt. Fürödtünk is, de a nagyobbik Drága épp be akart menni az úszógumijáért, amikor elcsúszott, és lenyúzta a bőrét. Lett is egész napos probléma belőle.

Ebédre gyorsan összeobtam egy tojásos nokedlit. Aztán evés után visszamentünk a doktornőhöz. Borkát rendben találta. A fülére egy megoldást javasolt, hogy ne tisztítsuk annyira alaposan, hogy a fülzsír megvédje a fülét, emellett pedig, ha megy fürdőbe, akkor étolajjal jól kenjem be a fülét, vagy étolajos vattát tegyek bele. Ilyen egyszerű lenne? De jó.

Hazafelé fagyiztunk, majd otthon fürdés. Borka persze nem, de erre elég erősen rásegített a dédi is, mert ''fájni fog ám az''. Úgy szeretem, amikor ''segít'' a nevelésben.

Estefelé füvet nyírtunk, és Borcsi nagyon segítőkész volt. Meg is kapja majd a jutalmát, amit közösen megbeszéltünk, hogy a hőn áhított Rózsa póni lesz.

Mod: Jaj, majdnem elfelejtettem leírni egy fontos dolgot. Felhívott ma az ügyintéző az engedély ügyében, hogy hogyan állítsa ki az engedélyt. Tetőtér vagy külön lakás? Nagypn meglepődtem, aztán mivel anya nagyon kuncogott rájöttem a turpisságra. Volt bent az önkormányzatnál. Az édesanyám...szeretem. Mindig segít.
    8-kor bementünk. Borka a fürdés után ment is aludni, mert már minden baja volt. Réka pedig 3/4 9-kor aludt el szopi után.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Borcsi az éjjel megint felébredt. Hőemelkedése volt, de csak cataflam cseppett adtam neki. Reggelig nyugodtan aludt.
    Réka is csak reggel 5-kor ébredt fel először, majd 7-ig aludt.

A szokásos reggeli procedúra után kiemntünk a lányokkal az udvarra. Réka elnézegelődött, Borka pedig nekiállt játszani. Én meg visszamentem a lakásba, és nekiveselkedtem a takarításnak. Hamar végeztem, de a portörölgetést meghagytam holnapra. Mire kiértem Rékus elaludt, így Borkával elmehettünk bevásáolni pár dolgot.

Fél óra múlva haza is értünk. Elviselhetetlen meleg volt. Beugrottunk a medencébe, amitől kicsit felfrissültünk, aztán játszottunk Borcsival. Ma nem főztem, amiből probléma is lett. Kedvesemnek nem tetszett az ebéd. Ez pedig nekem lelkiismeretfurdalást okozott, mert igazán készíthettem volna vmi apróságot. De nem volt kedvem. De a vacsorával kárpótoltam őt és magamat is.

Borcsi nem aludt délután, és inkább kijöttünk az udvarra. Fürödtünk megint, persze a fülére vigyázunk, majd bicikliztünk. Rékát apára hagytam, azaz aludt, csak rá kellett nézni. De amikor hazaértem, Réka pont akkor ébredt fel, de nagyon sírt. Felemeltem és szorosan ölelt és kapaszkodott belém. Ez jól esett nagyon. Az utóbbi napokban egyre jobban örül nekem. A család más tagjainak is, de nekem különösen. Folyton keres a szemével, ha más veszi fel. Az idegenek kezéből hozzám kérdezkedik, és érezhetően ''fél'' az idegenektől.

Este elmentünk megnézni, hogy milyen lesz a kiszemelt kutyánk felnőtt korára. Réka elaludt az autóban, Borka pedig nagyon játszott a kutyussal. Aztán ő is elaludt:

[kép]

8 körül értünk haza. Borkát fürdés után lefektettem, mert már nagyon fáradt volt, Réka viszont ma később aludt el. A szopizás után lefektettem az ágyába, és az ujjamat szopta egy ideig, majd elaludt végre ő is.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #237

Borkát 3 előtt keltettük, és utána rögtön mentünk is ki, és pancsoltunk egy jót. Réka is annyira élvezte. Egyedül úszkált az úszógumijában, ügyesen hajtotta magát.
    Aztán el is aludt, mi meg Borkával künyvet nézegettünk, és beszélgettünk.

5 után átmentünk a szomszédba, mert szóltak, hogy sok a cseresznye, és szedjünk. Tényleg sok volt. Pillanatok alatt szedtem egy füleskosárral. A szomszédék meg ott sipítoztak a fa alatt, hogy le ne essek. Már miért esnék le? Előbb tudtam függőlegesen mászni, mint vízszintesen. :D

Egy óra múlva otthon is voltunk. Vacsiztunk, aztán még fociztunk kb fél órát. Jól el is fáradtunk, de kellett ez a kis mozgás.
    Majd be, fürdés és alvás. Rékának nehezebben, Borcsinak könnyebben. És végre nem fáj a füle ma, és nem is volt hőemelkedése.

Anyósom pedig unatkozik. Nagyon. Ha kijön az udvarra, akkor ránktapad, és ott áll és billegeti magát. Szomorúnak tartom, hogy egy 48 éves nő nem tudja elfoglalni magát. Ténfereg, beleszól beszélgetésekbe, ha csinál vmit, akkor minél lassabban és körülményesebben teszi...Kissé bosszantó. Meg is lepődtem, hogy ma főzőtt. De nem nekünk, hanem dédinek, akiről azt sem tudja pontosan mikor is jön meg, mert most elutazott. Mindegy, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy 2,5 órát volt át. Kérdem mit főztél? Mondja franciasalátát. (Mondom magamban: 2,5 óra hosszat??? :Y ) Mondom neki, azt hittem mást is készítettél. Mire ő: Nem.

• ladybug
    őstag

Az éjjel mindenki aludt. Én meg volt, hogy csak néztem őket, mert felébredtem, és nem tudtam aludni. Pocsék egy éjszakám volt.

Réka 5-kor szopizott, majd aludt tovább. Borka pedig 6 után jött át, de visszaaludni már nem tudott. 7 körül fel is keltünk, mert az izzadságban dagonyáztunk. Jól is esett a hűsítő fürdés.

Borcsi reggeli után kiment az udvarra. Anyával beszélgettek, és mivel anya vasárnaponként templomba jár, megkérdezte elmehet-e vele. Megmondom őszintén nem szeretem ezt a templombajárósdit. Fogalmam sincs, hogy a gyerek mit ért belőle, mert amikor a vallás kerül szóba, mindig elsiratja Jézust, és az egész családot. De igent mondtam, menjen. Meg kell tapasztalnia. Meg hát inkább evangélikus és református templomba menjen, mint katolikusba. (Elnézést ezért.)

Kicsit vasaltam, amíg Réka hagyott, de rettenetesen nyafogós, és nyűgös az utóbbi napokban, így kb 10 perc után be is fejeztem. Aztán kivittem az udvarra, és elaltattam. Borka is megérkezett hamarosan, és a fa alatt játszottunk, majd elmentünk megetetni a kutyust.
    Utána elkészítettem az ebédet, és ettünk. Nem nagyon volt étvágyam.

Borka fél 2 körül aludt el, Rékus is hamarosan utána, de ő már 2 után kicsivel fel is ébredt.

• ladybug
    őstag

A lányok nyugodtan aludtak az éjjel. Borka hajnalban 5-kor ébredt fel, Réka pedig 4-kor szopizott. Aztán aludtunk tovább fél 7-ig. Párom időközben elment dolgozni, mert ma leltároztak. Szóval mi meg elég korán felébredtünk, Rékus negyed órával később kelt.

Reggelire Borka ma elég jól evett, végre kezd erőre kapni. Utána elmentünk Rékával a postára és bevásárolni. Borcsi otthon maradt anyósommal. Kb fél óra múlva meg is jöttünk. Aprómanó elaludt, én pedig megfőztem az ebédet. A Nagylányunk észre se vette, hogy megjöttem, mert éppen fülhallgatóval hallgatta a zenéket egy gyerekoldalról anyósom gépén. Ez azért érdekes, mert a konyhában (kb 5-6 m) hallottam a zenét, és furcsálltam is a dolgot. Mint kiderült maximum hangerőn hallgatta! Majd megsüketültem, ahogy a fülemre tettem, és lejjebb vettem egy elviselhetőbbb hangerőre. De kissé kiakadtam...

10 felé kimentünk az udvarra. Játszottunk, majd belementünk a medencébe is. Anyósom pedig, mint egy hűséges kiskutya koslatott utánunk. Egyszerűen egyre nehezebben viselem, hogy nincs mit tennie. Ilyenkor jön utánunk, folyton mondvacsinált/erőltettett beszélgetésbe kezd. Láthatóan unja magát, és tőlünk ''vár'' szórakoztatást. És sajnos a stílusa is egyre jobban a bosszantó nagymama effektust tükrözi minden téren, pedig még csak 48 éves.

Aztán hamarosan Kedvesem is megérkezett. Elmentünk megetetni a barátunk kutyáját, mert ők elutaztak. Vittük a lányokat is. Egy nagy, 60 kg-os dögről van szó. Imdánivaló, de rettenetesen neveletlen és emellett kajla is. Réka viszont nagyon élvezte. A kutya behajolt a kocsiba, hogy megszaglássza, ő megfogta a 2 kezével a kutya pofiját, és nagyokat visongatva jól megszorongatta.

Délben ebédeltünk, majd alvás. Borka majd' 2 órát aludt megint, Réka a szokásos felet.

Aztán felszedelőzködtünk, és Zegre mentünk a barátainkhoz, tőlük pedig egy nagyon szép erdei étterembe. Vacsi előtt sétáltunk egy nagyot, a szúnyogok majdnem megettek minket, aztán jól befalatoztunk. 8 után indultunk haza, mert Borkának pillanatok alatt elkezdett fájni a füle. Réka végigüvöltötte a félórás hazautat, ezzel is próbára téve türelmünket. Hazaérve Borkát gyorsan lefürdettük, megkapta a cseppeket a fülébe, és még kúpot is, mert nagyon lázas lett. Réka ezalatt üvöltött, mint a sakál, és nem hagyta magát megvigasztalni. Kb 10 perc múlva felvetttem, megszoptattam, és el is aludt.

• ladybug
    őstag

Borka nyugodtan aludt egész éjjel. 1x ugyan felébredt, de visszakísértem az ágyába, és aludt, reggel 7-ig. Réka is csak reggel 6-kor jelenkezett először.

Felöltöztünk, majd reggeli. Borka szívem azonban alig evett, 2 napja alig van étvágya. Közben gyorsan elkészítettem a sóskát is. Aztán elmentünk a doktornőhöz. Borcsi állapota javult, és nem kellett gyógycsíkot sem a fülébe tenni, ha itthon megengedi a csöppentést. Hát persze - mondta Borka, -csak ne nyúljon a fülébe a doktornő. A vizsgálat alatt ma nagyon okos ésközreműködő volt, nem úgy, mint tegnap, amikor végigüvöltötte. De tegnap tényleg ramaty állapotban volt a Drágám.
    Réka hazaéve elaludt, így Borcsival tudtunk játszani nyugodtan, bár inkább a szomszéd gyerekekkel játszott kicsit. Kezd az életkedve visszatérni néha.

Aztán ebédkészítés, majd kis séta. Anyáéknál ebédelt ma a Nagylányunk. A sóska nem tartozik a kedvenc ételei közé, és megtudta, hogy anya sült húst sütött, és rizs lesz hozzá, és inkább ezt választotta. Gondoltam mindegy, legalább egyen vmit. És meg is evett egy nagy tányér ételt.
    Aztán délután aludtak a lányok. Borka 1-3-ig, Réka pedig a szokásos fél óráját. Aztán kiemntünk az udvarra, és játszottunk, rajzoltunk.

Estére kellemes idő lett, és 7 után mentünk csak be a lakásba. Rékus fél 9 előtt aludt el, Borka pedig megkapta a cseppjeit, és jutalom 2 mesét, amiért okosan hagyja, hogy gyógyítsam.

• ladybug
    őstag

Az éjjel borzalmasan telt. Borka 1/4 12 - éjfélig, majd 3-1/2 4 -ig ébren volt. Nagyon rosszul aludt, a füle fájt, de a kis buta ezt csak reggel mondta el. Én meg azt hittem, hogy hiszti az egész. :( Szégyellhetem magam.

Szegénykém reggel 7-kor jött már, mert nem tudott aludni. Drága szívem. Cseppentettem kiövirózsa levelét a fülébe, majd adtam neki, lázcsillapítót is. Anyáéknál elaludt a hűvös szobában, én meg legalább Rékát is elaltathattam.
    Borcsi egész délelőtt csak feküdt, hol bent, hol kint. Rossz látni ilyenkor, mert kedvetlen, gyenge.

Ebédre sikerült beletuszkolnom némi húslevest hússal, utána pedig elvittük Kedvesemmel az orvoshoz. A fürdés miatt gyulladt be a füle, és elég szörnyen be van gyulladva, de szerencsére csak az egyik. Kapott fülcseppet, és miután hazaértünk fél órás rábeszélés után sikerült is belecseppentenem a fülébe. Lefektettem, mert nagyon fáradt volt.

Közben Réka felébredt, és anya áthozta. Felmentünk az emeletre. Borka meghallotta, és jött ki, hogy nem tudott aludni, mert fáj a füle. Bekötöttem neki kendővel, aztán kimentünk az udvarra, mert Rékus is kezdte unni a bentlétet.
    Fürödtünk egy fél órát, ami jót tett Borkának, mert a láza megint felszökött. A kis teste csak úgy tüzelt.
    Megint csak feküdt szegényem, aztán elment a dédivel a fodrászhoz. Egy órát voltak el.

6 után bementünk, megfürdettem, mert megint nagyon gyenge volt, és megint lázas lett. 3/4 7-kor pedig már aludt is.
    Rékát lefürdettem, majd kimentünk még az udvarra. Ilyenkorra van kellemes idő, Aprómanó is élvezte az esti sétálgatást. 8-kor jöttünk be, és 9-kor aldut el.

Ilyen ügyesen és boldogan fürdött ma Réka egyedül:
    [kép]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #232

Be is mentünk rögtön a medencébe. Réka nagyon élvezte a pancsolást. Közben Borka is kijött anyával, de nem aludt a kis nyavalyás.

Igazából nem is tudom, hogy mi legyen ezzel a délutáni alvással. Egyre nehezebb elaltatni. Este pedig külön jó, hogy fél 9 felé már csend van. Csak hát ha 7 körül kel, és ebéd után nem alszik, akkor van egy időszak 3-5-ig, amikor nagyon nehéz vele. Nyűgös, hisztis és nyafogós. De majd meglátjuk...

Délután átjöttek a fiúk is megint, és 2 órát fürödtek a gyerekek együt. Csak enni jöttek ki. Aztán fél 6 felé elment Borka velük cseresznyét szedni. 7-kor jött haza. Addig fürödtünk egy jót megint Rékával, és vacsiztunk is. Szeretem ezeket a nyári estéket, amikor kint lehet enni. Párom szerint embertelen körülmények között. :)

Rékus ma nagyon korán elaludt. Nem is aludt napközben sem sokat, talán 3x fél órát, így érthető, hogy fél 8-kor már kidőlt. Szerintem ebből éjjeli kelés lesz.
    Borka pedig nem akart aludni menni, hogy ő nem fáradt..stb, de a meseolvasás után 2 perc alatt el is aludt.

És most csend van, és nyugalom. Közben a holnapi ebéden agyalok. És ki fogok menni az erkélyre, mert kellemes hűvös van odakint.

Jó éjt mindenkinek.

• ladybug
    őstag

Kint ülök az udvaron. Hogy ez eddig miért nem jutott nekem eszembe? A szél fújdogál, érnyékban ülök, és jól érzem magam. Nem pedig a tetőrben, a besötétített szobában, ahol a ventollátor működése mellett 29-30 fok van.

Réka 3/4 6-kor ébet fel először, addig nyugodtan aludt. Borka és én viszont nem. Többször is felébredtem éjjel, Borka pedig 5 körül átjött, és nem tudott visszaaludni. 6-kor átvittem a szobájába, ott elaludt 7-ig. De nem pihente ki magát, így egész nap nyűgös volt.
    Ma nem voltunk sehol, és különösképpen nem is csináltunk semmit. tespedtünk, pilledtünk egész délelőtt.
    Borkát bevittem anyáékhoz aludni, az említett tetőtéri meleg miatt, és most nyugodtam pihen. Délután legalább játszhatunk, pancsolhatunk kedvünkre.
    Réka fél órát aludt ebéd után, azóta elmosogattunk, és kiteregettünk. Épp a kendőjével küszködik: az arcára emeli, és nevetgél. Már nem. Most sírdogál. Megyek is...

• ladybug
    őstag

Jaj, de hosszú nap volt a mai, és még nem is volt iődm ma leülni netezni. Most pedig már fáradt vagyok, nehezen gondolkodom, de igyekszem értelmes sorokba rendezni a gondolataimat.

Réka az éjjel szörnyen rosszul aludt. Felébredt éjfélkor és 1/4 4-kor is, ekkor egy órát ébren is volt. Kakilt (éjjel kellős közepén :Y ), és miután tisztába tettem, nézegelődött, és nevetgélt. Aztán szépen halkan visszaaludt.

Borka 6 körül jött át, aztán ott is aludt velünk 1/4 8-ig. Már most elég meleg volt, de ittbent még melegebb, így gyorsan kiszellőztettem. Aztán reggeli, és ki az udvarra. Az árnyékban nagyon kellemes idő volt. De a bevásárolni is el kellett menni, és ezt minél gyorsabban kellett megtenni, mert nem akartam hőgutát kapni hazafelé a boltból.
    Fél óra múlva otthon is voltunk, és pancsoltunk egy jót a medencében. Aztán felállítottam a strandsátort.

Ma az ebéd nem sikerült vmi jól, és ez kissé elrontotta a kedvem. De szerencsére jól laktunk tőle. Ebéd után lefektettem Rékust, majd utána Borkát is. Réka fél óra után felébredt. Vhogy ráérez mindig, hogy mikor van kész a kapucsínóm, és felébred, ás máris kapni szeretne belőle. A kanalt mindig lenyalhatja.
    Borka pedig negyed óra múlva jött is ki a szobából. Na, mondom, ebből nem lesz alvás, úgyhogy inkább menjünk ki az udvarra.
    Egyből a medencébe ugrottunkm, vittük Rékát is. Nagyon élvezte, sokat nevetgélt.
    Aztán átjöttek a szomszéd fiúk is, és nagyon játszottak a gyerekek a medencében, majd 5 felé Borka elment hozzájuk, 7-kor jött meg. Addig mi kint beszélgettünk, pihentünk.

Borkát ma nem nagyon kellett altatni, nagyon fáradt volt. Réka viszont nagyon nehezen aludt el.

[kép]

Réka olvas:
    [kép]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #229

Miután letettem a gépet kopogtak is. A szomszéd fiúk meglátták, hogy felállítottuk a medencét, és jöttek pancsolni. Amíg hazamentek, Borkát felébresztettem, és kikanalaztam az udvarra, mert elég nehezen ébred fel. Aztán uccu, pancsoltak is egész délután.

Közben átjött a szomszéd kislány is. Lett rögtön veszekedés, de aztán mégis tudtak játszani a gyerekek, de ez szerintem csak a fiúknak volt köszönhető. Ez meg is mutatkozott, mert amikor elmentek, a két lány kb 5 perc alatt annyira összeveszett, hogy elkezdtek verekedni. Nekem pedig már nagyon elegem volt/van belőlük, mert minden lehetőséget kihasználnak, hogy bosszantsák, ingereljék egymást. És nem avatkoztam közbe. Elég szörnyű volt nézni, és hallgatni, de csak nem akarták abbahagyni. Gondoltam, az egyik majd csak enged, de nem. 2 csökönyös liba. Aztán észrevette az anyukája, hogy mit csinál a leánykája. Mondom verekednek. Na, kaptam ám egy szemmel verést én is. A nyavalyás kislány pedig ahogy meglátta az anyját elkezdett nyüszíteni, és mint ahogy kell, eljátszotta az ártatlan hattyú halálát. A szomorú az, hogy elhiszik neki... De holnaptól kezdve 1 héten csak 1x jön át, az tuti. Az érdekes az, hogy mindenki mással tud játszani a lánykánk, csak ezzel a kislánnyal nem. Talán nem (csak) vele van a hiba.

Miután Borkával megbeszéltem, hogy ezentúl hanyagolják egymást, megérkezett Párom is. Beszélgettünk kicsit az udvaron az építkezésről, majd bejöttünk. Vacsora, fürdés.
    Réka fél 9 körül aludt el. Borkával így tudtunk még játszani, könyvet nézni, és nyugodtan mesélni.

Réka a függőágyban:
    [kép]

A gyerekek fürdenek:
    [kép]

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Nem tudom, hogy a nagy meleg tette-e, de Réka 1/4 4-kor felébredt. Szopizott jó sokat, így arra gondoltam, hogy valószínűleg szomjas lehetett, aztán vissza is aludt hamar. 3/4 7-kor kelt reggel, de addigra már Borka itt feküdt közöttünk. Fél 7 körül jött át, de elaludni már nem tudott.

Reggeliztem, addig a lányok mesét néztek, majd nekiveselkedtem a vasalásnak. 20 perc után Réka megunta a szórakozást, és abbahagytam. Kivittem, elaltattam, majd be. Borka most kért reggelit, aztán utána kivasaltam, amit otthagytam.
    Bicikilire pattantunk, bevittük az oviba a kupakokat, aztán vettünk péksüteményt, és fagyiztunk. Majd hazakerekeztünk, és játszottunk az udvaron. Kipróbáltuk a függőágyat, nagyon kényelmes. Borkát pedig megtanítottuk ki- és beszállni, mert ugye ehhez odafigyelés is szükséges, amivel a Nagylánykánk hadilábon áll.

Fél 1 körül bementünk, lefektettem Rékát, majd hazaérkezett Kedvesem is, és ebédeltünk. Aztán Borkát is lefektettem. Mire pedig leültem volna, Réka felébredt. Most még jól elül itt mellettem, de gyanítom ki kell mennünk hamarosan az árnyékba.

Kint voltunk, illetve vagyunk is. Most épp pancsol a Drága, a másik Drágát meg nemsokára keltem.

• ladybug
    őstag

Szép, hosszú, fárasztó napon vagyunk túl, de örömteli dolgok történtek velünk, úgyhogy ez a nap sem volt hiábavaló.

Reggel ugyan kicsit korai volt az ébresztő 3/4 7-kor a 3/4 5.ös szopizás után, de bírtam az iramot estig. Kedvesem és Borka még aludtak még, mi pedig örültünk egymásnak, és a hűvösnek.
    Nagylányunk a konyhában ért utol minket, mikor már befejeztem a reggelit. AZtán hamarosan megjelent Párom is. Mint kiderült a gyerek kedvesen eljátszott a kutyájával rajta, miközben ő eludt. Már nem sokáig....

Aztán felkészítettem az ebédet (sólet), és kimentünk az udvarra játszani. Réka el is aludt hamar, Borkával pedig barbiztunk, majd elmentünk biciklizni. Jó messzire elkerekeztünk, és megint a forgalmas úton kerékpároztunk. Nagyon ügyesen megy neki, büszke vagyok rá.
    Itthon még játszottunk kicsit, majd befejeztem az ebédet.

Réka nehezen viseli a meleget. Bent egyáltalán nem szeret lenni, ottkint is inkább az árnyékban, meg persze a medencében. Dél körül aludt fél órát, de nem pihente ki magát.
    Borcsit lefektettem, majd Zegre mentünk, hogy letudjuk édesanyáék felé kicsit a tartozásunkat. Vettünk egy hintaágyat és egy függőágyat. Utóbbira már régóta fáj a fogam.

Megszenvedtünk az összeszerelésükkel, de az eredmény kárpótolt minket mindenért. Csodaszép a hintaágy, a függőágy pedig nagyon hangulatos. Holnap alaposabban letesztelem mindkettőt.

Mint kiderült, Borka azután, hogy elementünk fel is kelt, ami azt jelenti, hogy nem aludt. Így estére már megint olyan nyűgös volt, hogy szinte állva elaludt.
    Ennek ellenére fürdés után feléledt, és3/4 9-ig bírta a strapát. Réka is előtte aludt el, így legalább nyugiban olvashattam Borkának mesét, és fektethettem le.

Sörözés:
    [kép]

Borka és az új hintaágy:
    [kép]

• ladybug
    őstag

3/4 5-kor ébredt fel Réka hajnalban. Szopizott, aztán nem akart visszaaludni a Drága. Nagyon melege volt, emellett az orra is tele volt. Így orrszívó porszívó, aztán fekvés. De az Édeske csak mosolygott, gügyörészett, és tépte a hajam. 6 körül sikerült mégis alvásra bírnom. 7-kor meg Borka jött kelteni, hogy ''Anya, feklébredtem.'' Igazából jól is jött, mert Páromnak kellett mennie dolgozni, és nem biztos, hogy felébredtem volna.

Reggeli, aztán Réka is felébredt. Szopi, öltözés, és udvarra ki. Elkezdtük felállítani a medencét, mert végre nyár van, és talán marad is egy ideig. Átjött a szomszéd kislány, és pancsoltak kicsit a lányok. Borkának úgy érzem kezd elege lenn belőle, de akkor sem nézem már el a rettentes viselkedését, amit egy jó ideje művel. Hiszti mindenért, főleg, ha osztozkodni kellene. Irigy, és emellett folyton visít, mint egy malac.
    Ma annyira felbosszantott, hogy fogtam és bevittem a lakásba, és mondtam neki, hogy ki ne merjen jönni a szobájából, mert mérges leszek. Bent is maradt.
    A szomszéd kislány pancsolt még egy darabig, aztán hazaküldtem, én pedig befejeztem az ebédet.

Délben ebédeltünk, majd kint lefektettem Rékát, és Borcsit is próbáltam elaltatni, de túl sok minden terelte el a figyelmét. Bejöttünk, hogy elaltassam, de megérkezett Kedvesem, és persze az alvásból nem lett semmi. Elmentünk bevásárolni, aztán hazajöttünk.
    Borka a szomszéd kislánnyal fürdött, aztán persze egy csomószor összvesztek, piszkálták egymást, undokoskodtak...és még sorolhatnám. egyre szörnyűbb. Kis szünetet kellene beiktatni, hogy ne találkozzanak, akkor talán jobban értékelnék egymás társaságát.

Rékus is fürdött kicsit, de elég hűvös volt a víz. Holnap talán hosszabb ideig lhetünk a medencében.

Este filmet néztünk, majd fürdés és alvás. A lányok fél 9-kor aludtak el.

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag

Az éjjelt sikerült megint végigaludnunk. 3 körül ugyan sokat mocorgott Réka, de csak 5 után ébredt fel először. Akkor szopizott, és aludt 7-ig.
    Borka is megint együtt kelt velünk. Miután megreggeliztünk elvittük Páromat dolgozni, hazafelé jövet pedig gyorsan bevásároltunk.
    Itthon összepakoltunk Borkával, beágyaztunk, nagyjából rendet tettünk, és irány a fürdő.

Az idő kellemes volt, de 9-kor mire odaértünk, a kinti fürdéshez még elég hűvösnek tűnt, így inkább bent maradtunk. Borkának nem vittünk úszógumit, Rékának pedig vettünk egy beleülőset. Nagyon élvezte a pancsizást így, sokkal nyugodtabb volt, ráadásul remekül rá tudott cuppani a szélére, és azt nyalogatta.
    Egy jó órát aludt ezután, addig mi Borkával pacsoltunk. Kipróbáltunk minden medencét.

Délre hazaértünk, és ebédeltünk is. Majd délután alvás. Borka hamar elaludt, de Réka nem tudott. Ki nem akartam vinni, mert nagyon meleg volt, így ittbent szenvedtünk. ¾ 2 –kor el is aludt, és 4 óráis aludt egy moccanás nélkül.

Borkával közben kimentünk az udvarra. Áthívta a szomszéd kislány, hogy együtt játszanak. Mondom menjen. Fürödtek egy jót, aztán kicsit játszottak. Egy óra múlva átjöttek hozzánk, és 6-ig itt játszottak. A vége felé azonban már nagy veszekedések voltak, főleg az én ronda hisztis lányom részéről. Ahh, mikor fejezi ezt már be? És hogyan tudnám leszoktatni róla? Úúúúgy felpofoznám, amikor így sivalkodik.

Közben az új szigetelő emberünk is felmérte a lakást, hogy mennyit kell gipszkartonozni. És a hétvégén el is készíti a költségtervet. Nagyon remélem, hogy jövő héten megjön az építési engedély.

Aztán fél 7 körül bicikiliztünk. A főútra vittem ki, hadd szokja csak a forgalmat, illetve azt, hogy a biciklizésre koncentráljon, és ne terelődjön el a figyelme. Meg hát a parkoló autókat is ki kell kerülni. Egész ügyes volt, de még sokat kell gyakorolni.

Este fürdés, mesenézés. Réka teljesen ki volt ütve. És emellett még nagyon melege is volt. Kivittem az erkélyre, hogy lehűljön, és megnyugodjon. Csend is lett rögtön, ide-oda nézelődött. ¾ 9-kor pedig elaludt.
    Borka nem sokkal utána ment pihenni.

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag

Réka reggel 5-ig aludt nyugodtan. Akkor szopizott, és aludt még 7-ig. Nekünk is elkezdődött a nap, és Borka is korán kelt.
    Reggeli, majd beágyazás, rendrakás, és indulás. Először posta csomagfeladás, aztán pékség és piac. Itt a színes pattogatott kukorica volt a legfontosabb Borka számára. Hamar hazaértünk.Kicsit fociztunk, majd megérkezett a szomszéd kislány is. Áthívta Borkát - mivel ugye tegnap anyuka kiakadt, hogy mennyit van nálunk a gyermeke -, de 5 perc után már láttam, hogy a kislány kint biciklizik az utcán, Borka meg ténfereg az udvaron. Hazahívtam, de erre már jött a kislány is, hogy megkérdezte az anyukájától, és átengedte. Itt is volt ebédig, én küldtem haza, és délután 3-6-ig. Ennyit a tegnapi erőltettett (ezek szerint erősen megjátszott) dühbegurulásról.

Ebéd után Borka elaludt, Réka viszont elnézegelődött egy darabig, majd ki kellett menjek vele, mert nagyon nyűgös lett. A levegőn megnyugodott. Átgondoltam egy napunkat, hogy Rékus mennyit is alszik. Őszintén szólva nem sokat, de egyáltalán nem hátráltat minket semmiben, ha ébren van. Délelőtt alszik egy órácskát, délután is egyet, majd fürdés előtt vagy után kb 20 percet, és 9 körül elalszik. A baj akkor van, ha még ennyi alvás sincs meg neki. MInt pl ma. Így most nagyon nehezen aludt el.

Délután átjöttek még a szomszéd fiúk is, és a 4 gyerek együtt aranyosan játszogatott. 6-kor hazaküldtem őket, és mi is vacsoráztunk.
    Este interneteztünk - olvastam a lányoknak diafilmeket.
    Aztán lefektettem Borcsit, majd Rékát is. Szegény Drága már olyan fáradt volt, hogy sírva aludt el. Nem szeretem hallgatni, de csak minimálisan tudok neki segíteni ilyenkor, mert szopizni sem akar, ha felveszem, akkor is sír. Szóval semmi sem jó neki.

Anyósomnak ma volt az utolsó tanítási napja. Éljen...Egész nyáron itthon fog boldogítani minket. Már most azon gondolkozom, hogy megkeresem az összes egytálételt, ami létezik, és csak azt fogok főzni. Gyorsan, egyszerűen, SOKAT, mert enni azt nagyon szeret. De persze az én főztömet, mert magának szinte csak rántottát tud összedobni. Meg hát ugye, valljuk be őszintén, nem kényelmesebb? :U

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #223

Réka 2-kor ébredt fel, majdnem aludt 1 órát. Kimentem vele az udvarra. Megiszogattuk a kapucsinót, aztán fél 3 után Borka is felébredt.
    Kicsit játszottunk az udvaron, átjött a szomszéd kislány is. Aztán az első vitatkozás után az anyukája hazavitte nagy felháborodva. Mert már neki elege van aból, hogy a gyereke folyton itt lóg nálunk. Mondom magamban, rendben, vigyed csak. Aztán kíváncsi vagyok, holnap mit mondanak neki, mert nem éppen a következetesslgükről híresek.

Miután magunkra maradtunk, elsétáltunk az utca végére a festőhöz, hogy vele is megbeszéljük, hogy majd lesz munka nálunk. Jól ismerjük őket, így maradtunk egy ideig, meg persze Rékát is nézegetni szerették volna.
    Aztán hazajöttünk, és fél 4 felé elmentünk itthonról, hogy megnézzük egy barátunknál egy őzikét, amit nemrég találtak. Borkának tetszett nagyon, meg szerette volna simogatni, de szegény kis állat nagyon félt. Ráadásul voltak ott nagyobb (9 éves) lányok is, és ők is szerettek volna minél közelebb férkőzni hozzá.
    Mikor elmentek a nagylányok, a kicsik magukra maradak és homokoztak, az őzike meg pihenhetett.
    Aztán 1/4 6 felé elmentünk a játszótérre. Rengetegen voltak, meg is lepett, hogy micsoda kis csapat jött össze. Többször is ki fogunk menni, mert nem csak kicsik vannak ott, és Borkának is lesz játszótársa.

Hazajöttünk, fürdés, aztán vacsora. Kis játék, majd alvás.

Réka pár napja hallgat a nevére. Bár nem is tudom igazán, hogy a nevére hallgat-e, vagy csak a hang felé forul ahonnan jön. De majd kitesztelen a napokban.

Korábban említettem a nagymamák hanghordozását, hogy menniyre nehezen viselem. A másik nagyon idegtépő dolog: a hülye és felesleges kérdések. Mint pl: Megjöttél? Felébredtél? Mit csináltál (5 hónapos csecsemőtől kérdezi meg)? Ahhh, de bosszantó. Vagy megint csak nekem? ....

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag

5-kor volt a mai első ébredés, aztán 6-kor megint nyöszörgött kicsit, majd fél 9-ig aludt Réka.
    Közben Borkával reggeliztünk, és míg vasaltam, ő internetezett.
    Aztán Rékát felöltöztetteük, szopizott. Elmentem pár hivatalos dolgot elintézni, a lányokat itthon hagytam anyára. Borka velem szeretett volna jönni, és elég nehezen váltunk el. De ígértem neki egy apróságot cserébe.

Bementem a polgármesteri hivatalba az építési engedély ügyében. A polgármesterrel sikerült beszélnem, aki nagyon segítőkész volt, és megígérte, hogy intézkedik. Remélem, hogy így is lesz, mert még kb 2 hetünk van, hogy júniusra leadjuk a papírokat a hitelkérelemhez.
    Aztán a helyi opt-ben voltam, ahol csak 1 ember volt előttem, így bátorkodtam várakozni, hogy elintézzek egy megbízást. 20 perc után sorra is kerültem, és fél óra alatt végeztem is. Már-már nevetségesen szomorú ez a lassú ügyintézés.

Fél 11-re értem haza. Borkának egy hegyeket cserélgethető színes ceruzát vittem, aminek nagyon örült.
    Rékát gyorsan megszoptattam, majd kikevertem a palacsintatésztát, és kisütöttem.
    Közben a lányok pancsoltak a kiskádban. Jó meleg volt.

Borka anyáéknál ebédelt, mert rájött, hogy ott sokkal finomabb van, mint a palacsinta: rántott hús krumplival. Palacsintát pedig 11 körül úgyis evett.

Mi is megebédeltünk Kedvesemmel, majd visszament dolgozni, a lányokat pedig lefektettem.

[kép]

(Kicsit nagyobb képet teszek be, hogy jól látszon minden.)

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #221

Rékát kivittem az udvarra, hadd nézegelődjön ott, mert bent nem érezte jól magát. 3/4 3 körül bementem Borkáért. Épp felébredt, és nagyon rossz hagulatban volt. Jól megölelgettem, megszeretgettem, aztán kimentünk az udvarra.
    Végre nyár van. Meleg, alig ruha, mezítláb...

A szomszéd fiúk is hamar idetaláltak hozzánk. Borkának ígértem egy délutáni fagyizást, és mivel Réka elaludt, elbicikliztünk a fiúkkal a cukrászdába.
    Aztán hazaérve a szomszéd kislány is átjött, és együtt játszott a 4 gyerek.

Fél 6 felé ment haza mindegyik, Borka elkéretőzött a fiúkhoz; fél órát kapott. 1/4 7 felé értementünk Rékussal, majd haza.
    Vacsi, fürdés. Utána kis legozás, és alvás.

Egy átlagos nyári nap nálunk:
    [kép]

Kistrikóban, épphogy ébren:
    [kép]

• ladybug
    őstag

Borka fél 6-kor átvonult hozzánk, és Édeske ígért mindent, csak hogy ott aludhasson velünk. Persze igent mondtam. Aludt is aranyosan.
    Réka 1/4 7-kor ébredt először. Szopizás után lefektettem Borka szobájában, mert nézegelődni akart. Addig én bevonultam a fürdőbe, és megnyomorgattam a mellemet, hogy kifejjem a maradék tejet. Alig jött vmi, de a fájdalom szinte elviselhetetlen volt.

7 körül felébresztettem Kedvesemet is. Réka csak 10 percre aludt vissza, így levittük magunkkal reggelzni. Borka 8 előtt ébredt. Miután rendbe szedtük a lakást elmentünk bevásárolni. Útközben majdnem elütöttek minket a zebrán. Annyira feldühített a fickó, hogy bekiabáltam neki az ablakon. Következő volt a szitu: megállunk a zebránál az út szélén. Körülnézünk, és jött a mi oldalunkon egy szennyvizes autó, és integetett a sofőr, hogy menjünk át. Elindultunk. Befordult nagy ívben a főútról egy másik autó. És látta, mert egyértelmű volt, hiszen rajta voltunk a zebrán, hogy megyünk át. Lassítás nálkül fogta magát, és átment a zebrán. A babakocsi mellett épphogy elfért. Juj, de ideges lettem.
    Vettünk Borkának egy szandált, ami ''szíve vágya'' volt. Nagyon örült neki.

Aztán hazajövet bementünk a védőnőkhöz is, hogy megmutassam magamat. Szerencsére nem találta vészesnek, így csak 1/4 órát nyomorgatott. Gondolkoztunk, hogy mitől lehet ez megint, és arra jutottunk, hogy valószínűleg azért, mert Réka pár napja végigalussza az éjszakát, és emiatt ugye éjjel nem szopik. Ami az egyikünknek jó, másikunknak nem.Vagyis jó, csak a szervezet tiltakozik. Ez egy ördögi kör.

11 előtt értünk haza - megint elment az egész délelőttöm. Gyorsan összedobtam egy ebédet, kiteregettem, aztán játszottunk Borkával. Ebédeltünk az udvaron, aztán megjött Párom is.
    Délután pedig kivasaltam a maradék ruhát, és lefektettem Borkát kis időre.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #219

Borka fél 3 felé magától ébredt fel. Réka az erkélyen aludt el a hordozóban. Miután Borcsi felöltözött, Rékust megfogtuk és kivittük magunkkal. Végre meleg lett, és rövid ruhákat vehettünk fel.
    Rékára szoknyát adtam. Nagyon tetszett neki, mert ujjatlan volt, és mert szép, színes volt. Megfogta a kis kezében, és nézegette.

Átjött megint a szomszéd kislány, és a nagylányok egész délután együtt játszottak. Sokszor veszekednek, csúfolódnak egymással. De nem fogok ezzel foglalkozni. Oldják meg a problémáitak egymás között.

6 körül bejöttünk. Fürdés után egy ki mesenézés következett, majd játék és alvás. Réka hamar elaludt ma. Megint hason fekszik.

A bal mellem megint bedurrant. Már többször agyonnyomorgattam és lefejtem, de még mindig nagyon kemény, és szinte mindegy egyes tejmirigy kitapintható. Rettenetesen fáj. :O

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag

Megint jól alszik a Legkisebbünk. Hajnali fél 6-kor jelezte először evési szándékát, addig nyugodtan pihent. A szopizás után elaludtunk egymás mellett.
    Reggel a szokásos időben keltünk Kedvesemmel. Borka is pár percre rá ébren volt. Öltözködés és reggeli után Borka játszott, én pedig vasaltam mellette kicsit, mert megint felgyülemlett egy rakat ruha.

Réka fél 9 után ébredt. Felöltöztettük, evett, majd elindultunk boltba, postára és tanácsadásra. Mindenhol sokan voltak. Látszik, hogy hétfő van. Ilyenkor mintegy lappangás után kirobbannak az utcára az emberek, és sürgős, ügyes-bajos dolgaikat rendezik. Pedig aztán holnap is ráérne. De nem. Tolakodik mindenki, és persze ő a legfontosabb. Brahh, ezt a berögzült hülyeségeket.

Réka súlya szépen nőtt: 7,44 kg. Hossza: 64 cm. Fejkörfogat: 44 cm. Mellkörfogat: 45 cm. Kicsit náthás a Drága és köhög, de a doktornő is azokat a szirupokat, orrcsepet javasolta, amit eddig is használtam. Jó megbizonyosodni felőle, hogy nem csinálom rosszul.

Ahogy végeztünk a tanácsadáson Borka át is ment az oviba, és 3/4 12-ig ott maradt. Mi hazasétáltunk Rékussal. Közben el is aludt.
    Ebédeltünk aztán, és alszik mindkét Gyönyörűségünk.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #217

Mégsem esett, és egy kellemes délutánt töltöttünk együtt az utca többi gyerekével. Nyáron idejárnak hozzánk, és jókat játszunk, meg szórakozunk.

Bár Borka kissé hisztis lett délutánra, de megbeszéltem vele a dolgokat. Csak azt remélem, hogy ez ér vmit. A kisasszony mostanában irigykedik. Nagyon zavar, mert korábban nem csinálta. A megoldáson töröm a fejem...

Este 6-kor hazaküldtünk mindenkit, és bementünk vacsorázni. Réka is evett; összeturmixoltam neki csirkemellett, krumplit és répát. Nagyon ízlett neki.
    Aztán fürdés és kis játék. Borka fél 9-kor elaludt, Rékus pedig elég nehezen aludt el. Nem értem igazán, miért? 2-fél 6-ig ébren volt. Aztán aludt fél órát. Nagyon fáradt volt már, és mégis nehezen aludt el.

• ladybug
    őstag

Huh, mennyit aludtunk ma. :)
    Éjjel 1 körül hallottam Rékát nyöszörögni, de nem ébredt fel. Fél 6-kor szopizott először, akkor azonban jól belakott.
    Az egész család ma nagyon pihent. Réka fél 10-kor ébredt fel, mi fél 9-kor. Most aztán jól kipihentem magamat.
    Reggeli után Borkával bepaníroztuk a húst. Aztán Rékát felöltöztettük, és kimentünk az udvarra. Fociztunk nagyot, majd elkészítettem a krumplit is. Mivel anya a nyárikonyhában sütött, főzött megkértem süsse ki az én husimat is. A krumplim meg elfődögélt magában. Réka elaludt, mi pedig bicikiliztünk, majd Borka a szomszéd kislánnyal játszott az utcán.

Ebéd után Réka aranyosan játszogatott a kiságyban, majd 1-kor elaludt, mi pedig F1-et néztünk. Borkát nem fektettem le, mert elég későn ébredt. De tv-t később nem engedem nézni. Ahogy Rékus felébred, kimegyünk az udvarra, ha nem esik. De a felhők már megint gyülekeznek.

• ladybug
    őstag

Végre jót aludtam. Fél 4-kor jelzett először a kisasszony, aztán 7-kor megint. Szopizás után itt boldogítottuk Apáját, mert Borka még aludt. Nagyon nyugodtan alszik mostanában, és ennek örülök.
    3/4 8-kor felébredt Borcsi is, és öltözködés után reggeliztünk. Aztán Kedvesem bement a gyárba egy kicsit.
    Réka elaludt, és Nagylánykámmal játszhattunk.
    Fél 11-re hazaért Párom, és az ebédet is betettem a sütőbe. Így megint volt egy kis idő a játékra. Kimenni megint nem tudtunk, mert zuhogott az eső.

Ebéd után Borka mesét nézett. Nem fektettem le, mert elég későn kelt, és nem látszott fáradtnak. Hiba volt...Délután 5-kor elaludt pillanatok alatt miközben anyósommal mesét néztek.
    Közben szerencsére ki tudtunk menni az udvarra, sőt biciklizni is elmentünk. Igaz 3x jött egy zápor, de hamar el is vonult.

Este vacsi után fürdés, majd játék, és alvás. Réka is alszik már. Azt hiszem kezd rájönni hogyan tud maga elaludni, és megkedvelte a hasonfekvést is.

Íme az új tudományunk:
    [kép]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #214

Rékus nem aludt el. Kivittem az udvarra, kicsit tologattam, aztán betettem az árnyékba egy fa alá. Nagyon szereti nézegetni, ahogy a szál fújja a leveleket.
    3-kor bementem Borkáért, hgy felébresszem. Nehezen ment. Úgy szeret feküdni. Olyan, mint Kedvesem. Elvégre az ő lánya. :)

Kint az udvaron rögtön focizással kezdtük a játékot. Nagyon belelendült. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élvezem én is. Réka meg elaludt közben. Csak az kell, hogy egy kicsit zajongjunk mellette.
    A szomszéd kislány is átjött. Cseresznyéztünk egy kicsit, mert végre elkezdett érni a mi fánkon is. Aztán fogócskáztunk, bújócskáztunk.
    Utána a lányok babáztak, én meg palacsintát sütöttem nekik, és vacsira. 3-at betermeltek fejenként, miután megettek egy szelet gyümölcstortát.

Aztán fél 6-ig még kint voltunk, majd hazaküldtük a szomszéd kislányt. Rendszeres, hogy jön érte az anyukája, hogy menjen haza, mire ő kijelenti, hogy nem, vagy nem is válaszol. Az anyukája meg nem szól semmit, vagy esetleg el is megy haza. Ilyenkor elég, ha én vagy Párom szólunk neki, hogy haza kellene menni, és rögtön elindul. És ezen el sem gondolkozik az anyuka. Egyszerűen kijelenti, hogy a gyerek ''olyan rossz, mint az égető''. Érdekes, ha itt van nálunk, tud viselkedni. Most épp enni tanítom. Már sokadszorra esznek együtt uzsonnát Borkával. Ilyenkor vihog, teli szájjal beszél, énekel stb. Én ezt nem viselem el. Az asztalnál viselkedjen mindenki normálisan, utána meg lehet játszani, bolondozni. És jéé, van foganatja a mondandómnak.

Az este nyugisan telt. Borkával játszottunk és rajzoltunk fürdés után amíg Réka aludt. Fél óra pihenés után felébredt.
    Borkával néztünk fél óra esti mesét, majd olvastam neki altatónak is mesét. Negyed 10-kor feküdt le.
    Aztán Rékával átjöttünk, és itt mellettem elaludt szopizás után. Befektettem a kiságyba, és fél 10 óta alszik.

• ladybug
    őstag

Az éjjel 2 után ébredt Réka. Szopizott, és aludt. Aztán 4 körül is hallottam, de hosszas mocorgás után visszaaludt. Lehet, hogy csak türelmesen ki kell várnom, hogy visszaaludjon. Nem kell felkelnem hozzá rögtön, ha hallom a nyöszörgését.

Reggel fél 7-kor felébredt Borka, és átjött közénk ébredezni. 7 után keltünk fel, kompletten az egész család.
    Párom elment dolgozni, mi pedig kitakarítottunk. Borka sokat segített. Örülök, ha velem van ilyenkor is. Tanulja csak meg szépen, hogy ő is részese a takarításnak. Ha csak apró dolgokban is, de érezze, hogy fontos a segítsége.

Utána elmentünk bevásárolni. Majd hazaérve előkészítettem az ebédet. Borkát elvittem az oviba, mert szeretett volna a gyerekekkel játszani, és megbeszéltük az óvónővel, hogy egy órácskára beviszem, amíg kint vannak az udvaron. Így fél 11-fél 12-ig ott maradt. Én meg befejeztem az ebédet, és kitakarítottam az alsó szintet is.

Réka nyugodtan elaludt kint az udvaron. Végre sütött a nap. Mostkint van az erkélyen, nézegelődik.
    Borcsi pedig fél 2 óta alszik, és köhög a drágám. Kell neki adnom lándzsás útifüvet. És Réka is kicsit szörcsög.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #212

Francokat...Nekiálltam vasalni a délután. Rékát kitettem az erkélyre, elnézegelődött, és pedig kivasaltam a ruhák felét. Réka meg is unta már a kintlétet (kb 3/4 óra), másrészt nekem is elegem volt a munkából.
    Borkát 3 után keltettem fel, aztán kint az udvaron fociztunk. Most ez a kedvenc játéka, és nagyon ügyes már benne. Tudja irányítani, hogy merrre rúgja, és jó erőseket is képes belerúgni.

Fél 5 után megérkezett az ács is, akivel hosszas beszélgetés után tárgyaltunk az anyagi vonzatról is. Eléggé megijedtem a számolgatásai alapján, de muszáj meglépnünk ezeket, mert ha most nem akkor 10 év múlva kell megtenni.
    Borka eközben bejött, és anyósommal mesét néztek.

Vacsora után fürödtünk is, és játszottunk még Borcsival kicsit. Réka is velünk volt. Jó alaposan megszemlélte, hogy mit csinálunk.

Most alszanak a gyermekek. Én is lefekszem.

• ladybug
    őstag

Éjjel 3/4 12 és fél 2 között óránként ébredt fel Réka. Aztán utána má csak reggel 6-kor. Így most én is tudtam aludni 4 órát egy huzamban. De jó. :C

A reggeli öltözködés, étkezés után összepakoltuk a szükséges dolgokat, és elmentünk a fürdőbe. A lányok nagyon élvezték a pancsolást. Rékának vettünk úszópelust, abban fürdött. Fél 10 körül megszoptattam és elaludt egy fél órára. Sok gyerek volt nagy ricsajjal, de őt ez mit sem zavarta a pihenésben.

Fél 12-kor hazaindultunk, mert addigra jól kifáradtunk a víztől. Borka megtanult lebukni a víz alá, és ennek nagyon örültem. Az úszógumit is lerakta egy időre, és anélkül járt-kelt a medencékben. Sokkal bátrabb volt, mint azzal.

Itthon megebédeltünk, majd alvás. Rékát teljesen kiütöttük. Már 2-3x kinyitotta a szemét, de vissza is aludt.
    Nekem pedig lenne egy csomó vasalnivalóm, de semmi kedvem hozzá. Megvárnak. Most pihenek én is.

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #210

Mielőtt elalszom ülve, gyorsan megírom mi történt a délután.
    Borkát 3-kor ébresztettem. Felöltözés után elkicikliztünk Rékának úszós pelust venni, mert holnap megyünk az uszodába. Milyen jó, hogy van Kedveemnek belépője, amit mi is használhatunk.
    Fagyiztunk is.

Itthon a szomszéd kislánnyal játszottak 1 órácskát, amikot megjöttünk. Közben uzsonnáztunk is, megetettük a hölgyeményt is. Párom 5 körül ért haza, aztán elmentünk a havi nagybevásárlást lebonyolítani. Vittük a lányokat is. Az Opelnak szerencsére nagy a csomagtartója, így ilyenkor most már kényelemesen elférünk az autóban.

Hazaérve a kőműves jött, hozta a költségtervet is. Aztán pár percre rá a szigetelők is megérkeztek, hogy felmérjék a terepet. Egyre több és több dolog kerül még a magunk vezette költségvetésbe is, és kicst elkeseredek azt látván, hogy az összeg folyton nő.

Most teljesen ki vagyok...Már töbször is elaludtam a gép felett. Megek is aludni, mert a lányok is alasznak már egy ideje, 1/4 10 óta. Réka ma hason aludt el. Kíváncsi vagyok, mennyivel alszik nyugodtabban.

• ladybug
    őstag

Az éjjel a mostanában megszokott 2 óránkénti evés szerint zajlott. Emellett még az is befolyásoló tényező volt, hogy náthás lett Réka. A reggeli ebredés után tehát orrszívó porszívó következett. [Agyelszívás... - peterkeT]
    Borka jól aludt az éjjel, de reggel már korán, fél 7-kor felébredt. Feküdt még közöttünk, majd 7 után felkeltünk mindannyian. Amíg készülődtünk, reggeliztünk, Borcsi aranyosan, csendben játszogatott, Réka pedig aludt; 8-kor ébrdt fel. Szopizás után öltözés, és irány a tennivaló.
    Először gyógyszertár: ezren vannak, még bemenni is alig lehet. Tovább... Varrónő: a szoknya, ami 2 hete ott van nála, még mindig nincs kész. Páromnak vittem be 2 nadrágját felvarratni. Jövő keddre ígérte a szoknyával együtt. Tovább... Virágbolt: óvónőknek és dadusnak vettünk 3 cserepes virágot, ezzel megköszönve egész éves munkájukat. Tovább...Kenyérbolt: mivel nincs briós, Nagylányum felháborodik, és közli, hogy irány át a megszokott boltunkba. Mondom ok. Ott szerencsére volt briós, és még az, amit venni akartam. Tovább...Autómata: pénzlevét. Tovább...Ovi: átadtuk az ajándékokat. Amíg beszélgettem az óvónőkkel, Borka játszott a csoporttársaival. Tovább...Gyógyszertár: kiváltottam a tablettámat, és leadtam a lejárt szavatosságú gyógyszereinket. Tiszta a lelkiismeretem, hogy nem szennyezem a környezetet. Tovább...Végre itthon. Mire hazaértünk Borka teljesen kifáradt. Át is ment a dédihez játszani. Közben Réka elaludt, és elkészítettem az ebédet, és holnapra is megfőztem, mert megyünk uszodába.

Kicsit játszottunk még az udvaron, aztán megérkezett Kedvesem is, és ebédeltünk. Készült pár fotó is ebéd után. Íme:
    [kép]

[kép]

Aztán most alszanak mindketten.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #208

Mégiscsak elaludt a kis nyavalyás, és 3-kor úgy kellett ébreszteni. Az udvarra sajnos nem tudunk kimenni, mert megjöttek az esőfelhők, és nekiállt zuhogni. Talán fél órája esik csendesebben, addig ömlött az égből.

Idebent játszottunk, rajzoltunk, ettünk. Réka megevett majd' egy üveg bébiételt, aztán kicsit aludt.
    Borka meg rákattant az internetre, és kb 1,5 órát játszott.
    Fürdés után pedig nagy hiszti közepette kiszedtük a tenyeréből az 1 hete bentlévő tüskét, mert már nem bírtuk elviselni a kinézetét. Juj, de majdnem nagyon felpofoztam. Úgy felhergeli magát, akkora hisztit csap, hogy legszívesebben 2 nagy fülest adnék neki. És nem figyel rám. Egyszerűen nem lehet neki megmagyarázni dolgokat. Szörnyű.

Most el aludni, mert éjjel szerintem megint fel fog ébredni a kis Drága.

• ladybug
    őstag

Az éjjel 3/4 1-től megint 2 óránként ébredt fel Aprómanó. Már nem is bosszankodom és morfondírozok rajta, hogy miért? Így van, és kész, és nem tudok tenni ellene. Csak azt sajnálom, hogy néha már olyan fáradt vagyok, hogy alig tudok magamról.

A reggeli felkelés elég nehézkesen ment. Megszoktuk ebben a 3 napban, hogy addig alszunk, fekszünk, ameddig tetszik, és ráérünk kényelmesen is ébredezni. De ma nem. Újra munka, újra hétköznap, újra ovi - a jövő héten már azt hiszem nem is viszem, mert összevont csoportok lesznek. Miután Borkát elvitte Párom, én Rékát készítettem el, és vittem az orvoshoz, hogy megtudjam mi/mik okozták a pöttyöket? Hát, sajnos megint a tejtermék. Akkor ismételten fel kell hagynom velük, vagy nagyon minimálisat fogyazthatok.

Aztán 3/4 10-kor hazahoztam Borkát az oviból, és mentünk kreatív délelőttre az újra újonnan kinyitott papírbolthoz, ahol rengeteg gyerek és ismerős volt. Rékát pedig anyára hagytam. 11 felé haza bicikliztünk, és kiteregettünk, meg játszottunk kicsit. Ebéd után sétálgattunk az udvaron, és közben beszéltem a szakemberekkel, akik igyekeznek hozni a költségterveket, és remélhetőleg a héten meg is kapjuk valamennyit.
    Borkát pedig beirattam úszótanfolyamra júl. 17-28-ig. Megbeszéltem vele, örült neki. Remélem élőben is élvezni fogja.

Réka most kint alszik, Borka pedig ha jól hallom nem pihen, így inkább fel is öltöztetetem, és ki az udvarra. Amíg jó idő van...

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #206

Fél 3-kor ébredt Borcsi, Réka pedig ekkor aludt el.
    Borkával úgy döntöttünk, hogy elmegyünk fagyizni. Felpattantunk a biciklikre, és elkerekeztünk a cukrászdába. Ott összetalálkoztunk pár ovitárssal. A gyerekek örültek egymásnak nagyon, mi szülők meg beszélgettünk kicsit. Aztán hazajöttünk, és mivel Rékus még aludt, kimentünk az udvarra játszani. Persze a szomszéd kislány is itt volt perceken belül nálunk.

Fél 5 felé felébredt Kismanó is, és szopizás után átsétáltunk a szomszédba cseresznyézni. Velünk jött a kislány is, és esküdözött, hogy az édesanyja tud róla, hogy velünk jöhet. Ha így volt, ha nem, észre sem vették, hogy elmentünk itthonról, pedig kint voltak az udvaron. Na, mindegy, nem az én dolgom, de szomorú, hogy a kislány attól is frászba van, hogy nehogy haza kelljen mennie elkéretőzni vhová, ahová mi megyünk.Szegény, otthon nagyon unja magát. Egész nap egyedül játszik és/vagy tv-t néz. Nálunk meg ugye zajlik az élet, és a tv csak estére van bekapcsolva, akkor is csak dvd. (De örülök, hogy nincs kábeltv-nk.)
    Szóval átmentünk cseresznyézni, felmásztunk a tetőre, és onnan szedtük a szemeket, és ez persze nagy kaland volt. Aztán itthon még játszottunk kicsit, majd be vacsizni, és a szokásos esti procedúra.

Kismanó először 7-fél 8-ig aludt, de nehezen aludt el, majd 9 előtt felébredt, és szopizás után gyorsan álomba szenderült.
    Borkát így nyugodtan le tudtam fektetni. Van egy meséskönye Nagy mesekönyvem címmel. Sok klasszikus (Piroska és a Farkas, Hófehérke, Csipkerózsika, Jancsi ls Juliska stb) mellet van pár nagyobb gyerekeknek szóló mese ( A kis gyufaáruslány, A rendíthetetlen ólomkatona, A tűzszerszám, Gulliver stb) is. Ez utóbbiakat nem szeretem olvasni a gyermeknek, mert úgy érzem még nem tudja feldolgozni a történetet, de ő szereti hallgatni őket. Ma este kiválasztotta A kis gyufaáruslány című mesét, és bizony felkavarta a kis lelkét. Nehezen tudtam csak megnyugtatni. de most már békésen alszik.

Mod: Jaj, majdnem elfelejtettem... :B
    Tegnap esti internetezés:
    [kép]

Mai traktorozás:
    [kép]

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Az éjszaka megint 2 óránkénti kelés volt. Jaj, de nem pihentem ki magamat megint. És Borka is 5-kor jött, hogy lefekhet-e? Mivel alig voltam magamnál, azt mondtam neki, maradhat. Így 4-en aludtunk szépen meghitten a nagyágyban.

Aztán 3/4 7-kor Borka jelezte, hogy ő bizony megunta fekvést, és felkelne. Mentem vele én is, és lefeküdtem még a szobájában az ágyra, és persze pillanatok alatt el is aludtam. Aztán kiment pisilni, és közben mondogatta, hogy: Csak aludj nyugodtan anya.
    Persze, hogy felébredtem mindenre..

Aztán felkeltem inkább. Réka is felébredt időközben, és reklamált, hogy enni kellene. Szopi, felöltözés, és mentünk reggelizni. Aztán udvarra, mert Borka nagyon elven volt. Réka is élvezte a kintlétet, el is aludt hamar. Mondanom sem kell, a szomszéd kislány már itt is volt nálunk 5 percen belül. Aztán bejöttem ebédet készíteni, ők meg Borkával fel játszani a szobába. Péter még aludt. Nem sokáig....
    11 felé újra ki, és jót szaladgáltunk, meg hitáztunk. Réka jókat nevetgélt rajtunk.

Ebédre almás csirke volt párolt rizzsel Kicsit elsóztam és elfűszereztem, de Kedvesemnek nem eléggé. Szörnyű, mennyi sót használ. Úgy is megsózza az ételt, hogy meg sem kóstolja.

Réka ebédre kapott almapépet, jah, és délelőtt megevett egy kekszet. A kezébe adtam, és elnyammogott rajta. Fél 1-1-ig aludt, és most itt méltatlankodik mellettem. Pedig közben játszom ám vele, de ez nem elég.
    Borka meg szerencsére pihen.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #204

Borka mégsem aludt. Mérges voltam rá. Nem szeretem, ha nem pihen, mert késő délutánra teljesen kikattan.
    Szóval 3 körül átmentünk a szomszédba cseresznyézni. Felmásztunk a tetőre, ez a kedvnec helyünk, és itt egymás mellett állva, ülve tudjuk szedni a cseresznyét. A baj csak az, hogy idén is túl sok eső esett mostanság, és nagyon hamar rohadnak a szemek. És az íze is inkább vízízű, mint édes. De mindegy, szedtünk egy nagy szatyorra valót.

Réka is pont akkor ébredt fel, amikor megjöttünk. Kedvesemnek pedig sikerült meggyőznie arról, hogy ismét palacsintát kellene sütni. Ok, de csak úgy, ha kijön velem (a nyárikonyhában szoktuk sütni). Kihoztuk a lányokat is, hadd levegőzzenek. A palacsinta meg csak fogyott szépen sütés közben, úgyhogy a végén kb 10 maradt a tányéron.

Ma Rékus is kevesebbet sírt. Remélem megtaláljuk a megoldást erre a sírásra. Az új tudománya a lábfogdosás. Amikor háton fekszik, és csupasz a lába, akkor a kezeivel megmarkolja a lábacskáit, és ''hintázik''. Jah, és 5 hónaposak vagyunk már.

Borcsi ma fél 9-kor ment aludni, Réka pedig 8-kor elaludt fél órára, majd szopizott, és most újra alszik.

• ladybug
    őstag

Az éjjel 2 óránként ébredt fel Manócska. Hajnalban már odafektettem közénk, mert szerettem volna én is pihenni. Aztán apájával 8-ig aludtak. Borkával pedig fél 8-kor keltünk.
    Felöltöztünk, szopizott Rékus, aztán reggeli. Utána játék. Réka egy ideig nézegette, hogy mit csinálunk, aztán megint kezdődött a sírás. Odaültem mellé, de ugyanúgy üvöltött. Felültettem, de nem használt. Ölembe vettem, de csak sírt. Gondoltam, talán éhes, és megszoptattam. Pár percig evett is, de aztán következett a cumizás. Fel volt háborodva, amikor kivettem a szájából, mert ő úgy akart elaludni. Na, azt aztán nem. Erről próbálom leszoktatni, hogy nem a cicin alszunk el. De ahogy beletettem a hordozóba, 1 perc alatt el is aludt.

Borka szépen játszogatott, én meg gyorsan összekészítettem az ebédhez valót. Aztán kimentünk teregetni Borkával. Mivel nem esett, sőt, néha még a nap is sütött, kint maradtunk. Rékát is kb fél órára rá kivittem. A szomszéd kislány már itt is volt perceken belül. Bújócskáztunk, fogócskáztunk. 11 felé bejöttünk.
    Elkéretőzött a kislány is, hogy bejöhet-e hozzánk. Mondom persze, mert tudom, hogy Borka szívesen játszik vele, és itt nálunk még normálisan is tudnak viselkedni. Amíg ők játszogattak elkészítettem az ebédet, és megetettem Rékát. Végre evett turmixolt banánt, eddig csak az üvegeset ette.

Dél előtt hazakísértük a leányzót, azaz pont jöttek érte, aztán ebédeltünk. Rékát eztán tisztába tettem, és beültettem az ágyikójába. 15-20 percet játszott, majd teljesen egyedül elaludt. Úgy örültem ennek. Semmi sírás, semmi nyöszörgés.
    Borka is alszik 1/4 2 óta.
    Délután meg ha nem esik - remélem nem esik - megyünk a szomszédba cseresznyézni.

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #202

Fél 3-negyed 4-ig aludt Rékus. Közben 3-kor felébredt Borka. Ilyenkor szeretünk összebújni, és együtt ébredezni. Simogatom a haját, egyszer csak észreveszem, hogy serkék vannak a hajszálain. Mondom, de jó. Ezt vhogy a lánykánk tudtára kellene adni, de úgy, hogy ne ijedjen meg. Sikerült megbeszélnünk, és elbicikliztünk a gyógyszertárba hajszeszt venni. Ahogy hazaértünk rögtön be is kentem a haját.
    Réka is felébredt, és miután végignézte az egész procedúrát, felöltöztünk, és kimentünk az udvarra.

Itt egy hangja sincs. Bent ül a kocsiban, nézegelődik, és elvan. Brahh, bent meg teli torokból ordít.
    A szomszéd kislány is, ahogy meglátott minket, kint termett, és átjött. Itt volt 1,5 órát, aztán mivel be akartunk jönni, hazakísértem. Megsértődött a kis liba, de hát nem fogom állandóan őt szórakoztatni. Ráadásul esőre állt az idő is.
    Bejöttünk, vacsiztunk, aztán fürdés.

Réka fürdés után megint sírt vagy fél órát, aztán kivettem a kiságyból, és játszottunk vele. Eleinte nem tetszett neki, de aztán belelendült. Borkának 9-kor meséltem, majd rékust is lefektettem. Kicsit nyüglődöt, de 10 perc alatt elaludt.

• ladybug
    őstag

Az éjszaka nyugisan telt szerencsére. 4-kor felébredt, de hamar vissza is aludt. Aztán 6 után lett megint éhes. Borka az éjszaka átjött aludni. Ez megmondom őszintén nem tudom, mikor történt. Tehát a 6-os szoptatáskot meglepődve tapasztaltam, hogy Borcsi is az ágyunkban alszik, ezért fogtam Rékát, és átmentünk a másik szobába. Szopizott, majd elaludtunk.

Fél 8 körül Borka jött át, hogy felébredt, ésfeküdtünk még egy kicsit. Aztán nekiállt játszani, én meg felkeltem, és felöltöztem. Fél 9-kor reggeliztünk, Párom és Rékus még mindig aludt. Meggyúrtuk Borcsival a pogácsatésztát, és feljöttünk játszani. A két hétalvó is felébredt most már. Miután Rékát megszopiztattam, elsétáltunk a boltba, mert kivételesen nem esett, és a gyerekeket ki akartam vinni a levegőre. 10-kor értünk haza. Réka elaludt, és kinthagytam a levegőn.

Fél 1-kor ébredt fel, közben mi megebédeltünk. Nos, kb ettől kezdve kezdődött megint a tegnapi hiszti. Ha ül az a baj. Ha fekszik az. Ha felveszem is ordít, ha leteszem, akkr is. Ááh, teljesen rossz. Hogy lehet kitalálni, hogy mi baja. Azaz tudom, mert szerintem az, hogy nem vagyunk kint, de esőben csak nem fogom kivinni egész napra. Most megint ordít. Pedig az előbb még aranyosan játszogatott. Betettük a kiságyba ültetve, mert mostanában ez a kedvenc póza, körülbástyázom párnákkal, és jól elvan. De most torka szakadtából üvölt. És nem lehet megnyugtatni. Egy ovisom jut eszembe róla. Sokszor elfogta a sírhatnék, ha eszébe jutott az anyukája. Ilyenkor ezt mondta nekünk: Hagyjatok! Meg se próbáljatok megvigasztalni, mert most sírnom kell! No, kb ezt teszi Réka is pár napja.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Iszonyú fáradt vagyok. Egy idegileg kimerítő napon vagyok túl. Kezdem az elején...
    Réka 3-kor és 5-kor ébredt fel. Mindkétszer hamar visszaaludt, és pihent nyugodtan. Aztán a reggeli kelés, öltözködés után reggeliztünk Borcsival, aztán indulás az oviba.

Szerencsére nem esett, csak hűvös volt és a szél fújt, így a bevásárlást könnyen elintéztem babakocsival. Réka közben elaludt. Hazaértem, és rögtön nekikezdtem az ebédkészítésnek (tésztasaláta fokhagymás csirkemellel), és megfőztem (paradicsomoskáposzta) holnapra is. A húsokat pedig szeletelve lefagyasztottam.

10 után ébredt fel Rékus. Szopizott, és utána nézegette a játszószőnyegén fekve a macijait. Fél óra nézegetés után megunta, és őrült sírásba kezdett. Ez nagyon rosszul jött, mert éppen vasaltam, és mivel nem sok ruha volt, be akartam fejezni a munkát. De Réka annál inkább üvöltött. Amikor felvettem persze csend lett, ahogy lefektettem ordított. Na, mondom ezt aztán nem játszuk, mert nekem dolgom van. Kb fél órát üvöltött és már álmos is volt, mire megérkezett Párom. Levittük magunkkal, és ugyanúgy, sőt egyre hangosabban kiabált. Egész ebéd idő alatt harsogott. Szörnyű volt hallgatni. Főleg anyai szívem fáj ilyenkor, mert aztán sajnálom a Drágát. De ezt az őrült hisztit sem akarom tolerálni.

Felvittük magunkkal, aztán befektettem az ágyába. Persze sírt. Közben kiderült, hogy édesapa ma nem ment el Borkáért, így gyorsan autóba pattantam, és hazahoztam. És perzse 11 felé el kezdett zuhogni. Azóta is esik, és már találgatjuk, hogy mikor esik hó.

Borka fél 2-3-ig aluft, Réka csak fél órára szundizott egy cseppett. Borcsinak ma volt az évzárója, 3/4 4-re visszamentünk. Rékát itthon hagytam anyáékra.
    3/4 5-re itthon is voltunk. Réka a szopizás után megint levágott egy showműsort, aztén elvittem fürdeni. Borka is vele fürdött.
    Aztán szopi, majd egy negyed óra alvás. Borcsi mesét nézett, aztán kicsit játszottunk még a szobában. Réka egy ideig bírta, majd megint üvölteni kezdett. Semmi sem volt jó neki. Megszoptattam, mert úgy gondoltam, hogy már éhes lehet. Lett is nagy csend. Aztán olvastam Borkának mesét, majd Rékát is lefektettem. Remélem jól aslzik. Én is lefekszem, mert hulla fáradt vagyok.

Aktív témák

Hirdetés