Aktív témák

• ladybug
    őstag

Nagyon rosszul aludtam az éjjel. Folyton felébredtem, és ha már fent voltam, átmentem a lányokhoz megnézni, hogy nem kell-e őket betakarni, mert elég hideg volt az éjszaka. Persze minden rendben volt.

Reggel viszont nehezen ment a felkelés. 8 után jött át Borka is, hogy akkor most ő felkelne. Rékus és Kedvesem pedig édesdeden aludtak. Így hát megreggeliztünk kettecskén, és nekiálltunk volna az ebédkészítésnek, de Réka felébredt, aztán Párocskám is.

Az ebéd megvár, magától sajnos nem fog elkészülni, de most nem is idegesítettem magamat ezen.
    A lányokkal játszottunk a szobában, de Borka folyamatosan terrorizált azzal, hogy most akkor játszak vele lovasat. Jaj, annyira nem szeretem ezeket a szerepjátékokat játszani vele. Bármi mást szívesen játszok, de ezzel az őrületbe tud kergetni. Elmondja, hogy mit kell mondanom, utasítgat...Egymás közt még elmegy, csinálják, de én ezt nem bírom elviselni.
    Az újdonsült kis barátnőjével ki is játszották magukat a szerepjátékkal. Egész délután barbieztak. Borkának egy idő után nehezére is esett.
    Én meg sokszor táttol szájjal hallgattam, hogy mit mond a kislány.
    2 barbie beszélgetett:
    - Te lotyó, te ribanc!
    - Én nem vagyok ilyen, takarodj innen.
    - Te disznó, ne merj közelebb jönni.
    És belép a kislánybarbie:
    - Anya, vmi baj van?
    - Nem, dehogyis. Nyugodj meg, apádat már kirugtam. Most már rendben lesz minden.

Ilyen és hasonló beszélgetést hallgatunk végig, mert Borka és én is csak néztünk. Aztán megbeszéltem a kislánnyal, hogy ezt azért nem kéne.
    Egyébként érdekes, mert szépen nevelik, látszik, hogy mennyire szeretik egymást a szülei és a kislányt is. Szóval nem tudom honnan szedheti ezeket a kifejezéseket?
    Illetve a tippem, hogy a tv-ből, mert egyik jelenete a barbieknak arról szólt, hogy a fiúbarbie a lánybarbie cicijét kellett, hogy nyalogassa. :Y Na, itt köpni-nyelni nem tudtam hirtelen. És ez fordul meg egy 6 éves kislány fejében? Azaz, hogy nem fordul meg, de így reagálja le, amit lát. Szörnyű, hogy mennyire rosszat tesz a televízió.
    Egy érdeklődő, okos kislány, választékos beszéddel, ami azt mutatja, hogy sokat foglalkoznak vele. Borkával is jól kijönnek, egyszer sem veszekedtek. Minden nézeteltérésüket megbeszélték.
    Szóval érdekes ez a kettőség.

Miután jól kijátszották magukat, elmentünk fagyizni. 2 játszóteret is meglátogattunk, és utána haza. Bent még jétszottak kicsit, majd hazament a kislány. Jól elfáradt mindenki.

Este korán lefeküdtek a leánykák. Réka 8-kor, Borka pedig fél 9-kor aludt el.

[Szerkesztve]

Aktív témák