Aktív témák

• ladybug
    őstag

Réka 5-kor ébredt fel szopizni, és hamar vissza is aludt. Reggel pedig szinte együtt keltünk. Összebújt a család kicsit szeretgetni egymást.

Reggeli, majd elkészítettem az ebéd egy részét. Borka addig anyósommal játszott, majd internetezett.
    Réka aludt kb fél órát, addig egy sütit is sütöttem.

Aztán 10 felé kimentünk az udvarra. Rékussal beültünk az árnyékba, Borka pedig átment a szomszéd kisfiúhoz, utána meg együtt bicikliztek. Aztán összetalálkoztak a szomszéd kislánnyal is, és behívta őket játszani. Van egy nagy doboz kindertojásos figuránk. Kiterítettem nekik a plédet, ott játszhattak velük. 20 perce játszadoztak, amikor a Nagylányunk eljött, hogy ő befejezte a játékot, mást csinálna. A szomszéd kislány pedig elkezdett azokkal a figurákkal játszani, amivel Borka. Erre a hisztiláda lányunk akkora ordítást és toporzékolást csapott, hogy külön ültettem a két gyereketől. De csak folytatta. Üvöltött már magán kívül, nem lehetett vele beszélni, és mindenáron verekedni akart ismét. Egy ideig hallgattam, miután a szép szó semmit nem használt, majd mikor már kb 10x-re szóltam rá, hogy fejezze be, elkezdett velem is kiabálni. Na, akkor megfogtam a Kisasszonyt, és megrendeztem kicsit. Tetszik, nem tetszik, rácsaptam a fenekére. Többször is. Utálom megütni, viszont ez a viselkedés amit napok óta csinál, minősíthetetlen, és elfogadhatatlan. Semmi más nem vezeti csak az irigység és a rosszindulat. Soha nem volt ilyen. És nem is lesz, mert nem fogom hagyni. A szép szóra nem hallgat, sőt, még provokál és gonoszkodik. Ez így nem mehet tovább.

Egy ideig sírdogált, majd odajött, és az ölembe bújt. Ez a bocsánatkérés jele, az ''elfogadom, hogy buta voltam'' helyzet. Aztán sikerült a gyerekekkel is szót értenie, és játszottak mégegy ideig, utána pedig kimenttek biciklizni.
    Ebéd után kis ejtőzés, majd Rékust lefektettem 3/4 1-kor, Borka meg mesét néz.

Aktív témák