Aktív témák

• ladybug
    őstag

Reggel elment Kedvesem 3 napra Horvátországba. Munkahelyi dologról van szó, így mi itthon maradtunk.

Örülök is, hogy egyedül ment, meg nem is. Azért örülök, mert végre meglátja és átéli maga is a tenger szépségeit. Teljesen más, mint csak egy nyaralás itthon. Főleg neki, mert ő még nem volt a Földközi-tenger közelében. És remélem jó emlékekkel tér haza. Talán így meggondolja, hogy a lányokkal is elmehetnénk oda egyszer.

És azért nem örülök, mert nem látom most 3 napig, pontosítok: 2,5 napig. Fura és szokatlan így nélküle. Igaz, sokat ül a gép előtt, de akkor is szeretem, ha a maszatolását hallom, vagy ha épp bosszankodik a gép miatt. Biztonságot ad, ha itthon van. Nem félek, ha itthon van. Na, de elég a kesergésből. Végülis csak pár napról van szó.

Réka pöttyeire kaptam ma egy tippet. Ezúton is köszönöm az e-mailt Nagyon sokat segít, hogy reagáltok néha az írásaimra. Emellett persze sokat is jelent, hisz sosem gondoltam volna, hogy érdekes lesz vkinek a velünk történő dolgok.

[kép]

A szelíd motorosok.

[kép]

Elalvás előtt koncertet adtak. Borka dobolt, Réka pedig énekelt.

• ladybug
    őstag

Hatalmas vihar dúlt nemrég itt nálunk. Dörgés, villámlás, szakadó eső és emellett iszonyat erős szél. Meg is lepett, hogy ennek ellenére nem ment ez az áram és a net. Már csendesedett, de néha még dörren nagyokat.

A változatosság kedvéért Rékus ma 1/4 7-kor kelt. Vissza akartam vele feküdni, de hasztalan minden próbálkozás, ő márpedi fel akar kelni. Jó, akkor megadva magam már mentem is a konyhába, és melegítettem a kakaót. Megitta, aztán játszani is kezdett. Egész nap nagyon eleven volt, sokszor hisztizett is a kisasszony.

Vmilyen pöttyök jelentek meg a bőrén minap. Előszőr csak a karján voltak, de most már a nyakán és vállán is előjöttek. Pattanászerű kiütés - kemény, piros pötty, és a közepe kicsit besárgul egy idő után. Eleinte apró pötty, de pár nap alatt megnő pattanás méretűre. Nem tudom, mi lehet ez.

A kislánynak, aki délután náluk volt, neki is pár napja jött ki a bőrén. Elvitte édesanyja a doktonőhöz, de semmi konkrétat nem tudtak neki mondani. Kapott egy ecsetelőt, ami az anyuka elmondása szerint semmit nem segített. Kíváncsi vagyok, holnap mit mond nekik a doktornő, mert addig Rékát sem viszem el.

Borka délelőtt a fürdőben volt anyáékkal. Nagyon úszott, és jól érezte magát. Pedig tegnap még semmi kdve nem volt elmenni, sőt, még fél órás műsort is rendezett a ellenszegülésének. Nem igazán hatott meg. Ma pedig ő kérte, hogy pakoljam el a táskáját. Ennyi. :)

Késő délután egy barátnőm jött át a kislányával. Aranyosan játszogattak a lányok, főleg a kicsik. Borka néha nem tudott mit kezdeni magával, és hol a hugát, hol a kislánt nyúzta, de a kicsik nem hagyták, meg én sem.

[kép]

Réka dinnyét eszik.

[kép]

Játék.

• ladybug
    őstag

Hajnali fél 5. Réka áll a szobánk ajtajában, és szólongat. Kicsit megijedtem, hogy ma ilyen korán kelünk, de szerencsére ahogy lefeküdtem vele az ágyába, már aludt is tovább. Én is. De aztán hamarosan jött a macska, hogy ő most kimenne. Kiengedtem, és gyors vissza az ágyba, hogy tudjak még pihenni kicsit.

7-kor viszont tényleg kelés volt.

Ez a kialvatlanság kezd teljesen kiütni. Nappal nem tudok aludni, mert mire elaludnék, Réka felébred. És ezek a hajnali afférok sem segítik igazán a pihenésemet. Eh, jöjjenek már ki azok a fogacskák.

Egy teljesen eseménytelen nap volt a mai. De tényleg. Ilyen is van ám nálunk. Úgyhogy nem is fecsérelem a szót, hanem befejezem.

[kép]

Borka pózol

• ladybug
    őstag

Hajnalban a degunk sírdogált olyan hangosan, hogy felébredtem rá. Már egy ideje csinál ilyet, és vhogy görcsba rándul vagy hasonló, és sír, mint akit kínoznak. Szegényem, öreg, mint az országút, nem csoda hát, hoyg minden baja van. Megsimogattam, adtam neki egy almát, aztán lefeküdtem. El is csendesedett egy idő után.

Hamarosan Borka is jött, hogy rosszat álmodott. Visszafeküdtem vele az ágyába, aztán nagy nehezen visszaaludt. Akkor meg Réka nyöszörgött és forgolódott. Betakartam, melléfeküdtem, és aludtunk. Így sikerült 3/4 7-ig elhúzni a kelést. Hű, de rám férne pedig a pihenés. Ma is olyan voltam, mint a mosogatórongy.

Rékanak egyébként a szemfogai jönnek. Kettőt láttam bújni, de lehet, hogy az alsók is jönnek, mert azokat nem engedte megnézni. Talán ezért a sok sírás - amiből délelőttre jutott bőven - és a kevés alvás. De akár a mostani frontkavargás is hatással lehetett rá.

A szobatisztaságra szokás egyébként nagyon jól megy neki. 2 napja nem használunk pelust nappalra, csak alváshoz. Lehet, hogy erre sem lenne szükség, de mivel még nem jelzi, hogy pisilnie kell, így nem merem még kipróbálni. Néha 15-20 percenként leültetem pisilni, néha 1 órát is kibír. Szerintem nagyon ügyes, büszke magára, én meg rá.

Na, és remek színésznő is. Rájött arra, hogy hogyan tudja a sírást kipréselni magából. Ha kicsit erősebben rászólunk, akkor legörbíti a száját, és nagyokat pislog mindkét szemével egyszerrre addig, amíg nem sikerül könnyeket ejtenie. A látvány maga egyébként nagyon mókás, el tudnám nevetni magam rajta, mert olyan vicces, ahogy dramatizál. Volt rá eset, hogy ilyenkor rámosolyogtam, akkor visszamosolygott, majd lenézett a földre, visszatért a szerepébe, és legörbítve a száját folytatta a ''sírást''.

Borka drágámnak aranyos kis sztroija este: Párom úgy döntött, hgy eladja Borka gépét, és vesz helyette egy erősebbet neki, hogy gyorsabb legyen. Próbáltuk épp elmagyarázni Borcsinak, hogy miért kell(ene) eladni. Olyan szívet tépő sírásba kezdett, hogy Kedvesem lemondta a hírdetést, és nem adjuk el a gépet. Mert az az övé. :)

Teszek be egy régebbi képet, hogy ne legyünk kép nélkül. Délután ugyanis kihasználtam, hogy Réka jókedvű, és amíg játszogattak az udvaron Borkával kitakarítottam a lakást. Szőnyegporolásre is sor került, jól el is fáradtam. De szép tiszta minden.

[kép]

Jah, és ma van a 8. házassági évfordulónk.

• ladybug
    őstag

Réka egyre korábban ébred, én meg egyre később fekszem. Így persze annyi a pihenésnek. Még mindig nem találtam semmi okot erre a viselkedésére. De jó lenne, ha kicsit többet aludna, mert.... mert nem is tudom.

Önző vagyok. Szeretnék 7-kor kelni, szeretném kipihenni magam. Szeretném, ha a délutáni alvásra nem délben kellene lefektetni.

Eh, csak magamra gondolok, pedig aztán nem csak. Látnotok kellene, ahogy kora reggel felébred, és alig lát ki a fejéből, a szemei még szinte össze vannak nőve. És ebben félvak, tapogatózó üzemmódban kivezet a konyhába, és kéri a kakaóját. Aztán megissza, és lefekszünk a kanapéra vagy beülünk a kagylófotelunkba, jól összeölelkezünk, és pihenünk. A baj az, hogy max 10 percig bírja ezt az idillt elviselni. Aztán, mint akit felhúztak elindul a dolgára. Én meg megint ott maradok kómásan, és egy hajszál választ el attól, hogy visszaaludjak, de nem tehetem.

Esett ma is,egész délután. A jég sem maradt el, borsószem nagyságúak potyogtak az égből.

Délután elmentem a lányokkal az egyik barátunkhoz. Már régóta halogattam, úgyhogy ideje volt megejtenünk ezt a látogatást. A két nagylány szépen játszogatott, Réka pedig egy darabig figyelte őket, majd leült az asztalhoz a teli süteményestál elé. Egy darabig elvolt vele, aztán meg ment volna vissza a nagyokhoz, de ők most egyedül akartak maradni. Réka szegényem zokon is vette ezt a sértést, és pityeregni kezdett. Félóra sírás után már gondoltam ideje mennünk. Borka nehezen szakadt el, jól érezte magát a kislánnyal, de csak sikerült elcsalnom.

Itthon aztán mindeketten újból felfedezték a játékaikat, és estig szépen játszogattak.

• ladybug
    őstag

Esővel indult a mai nap. Reggel szürkeség fogadott, mikor felhúztam a redőnyt, és hamarosan óriási zivatar támadt. Dörgött, villámlott, ahogy kell. Max fél órát esett, de elég kiadós mennyiség került a földre. Emiatt egész nap fülledt volt a levegő, mert amikor nem esett, akkor százágra sütött a nap. És a ráadás kedvéért délután is esett egy jókora adag.

Borka ebéd után szülinapi bulira ment. Egy szőlőhegyre vitték el a csapatot a szülők, és egész délutánra való elfoglaltságot biztosítottak nekik. Fél 2-kor mentek el, és 7 után értek haza. Borcsi jól érezte magát, és teljesen felpörögve jött haza. Időbe telt, amíg le tudott csillapodni. Akkor aztán előjött rajta a fáradtság.

Réka nehezen találta a helyét megint Borka nélkül. Ide-oda lézengett a lakásban egy darabig, de aztán csak lelt magának játékot. Na, de amikor kimentünk az udvarra, akkor volt igazán elemében. A gumicsizma már extázisba hozta, aztán a tócsák teljesen betetőzték minden vágyát. 15-20 cm mély pocsolyákban rohangált, és veszettül élvezte. A háta közepétől a csizma belsejéig vizes lett ugyan mindene, de olyan boldog volt, hogy öröm volt látni.

[kép]

A kis pocsolyatündér.

• ladybug
    őstag

Hogy lehet feldolgozni egy szerettünk halálát? És ha ez többször is megtörténik? Hozzá lehet ''edződni'' ehhez?

Még nem kerültem közeli kapcsolatba a halállal. Nem halt meg közeli barátom, közeli rokonom. A nagyszüleim meghaltak ugyan, de őket nem igazán ismertem. Szóval nem éltem még meg az ehhez kapcsolódó érzéseket. Nem vágyom rá, félreértés ne essék, csak tudni szerettem volna, hogy képes vki ezt feldolgozni, majd továbblépni a mindennapokban? És ha a saját gyermeked halálos ágya mellett kell állnod? .....

Sok szomorú dolog van az életben, amit még nem tapasztaltam meg. Sajnos ezek közül néhánnyal idővel találkozni fogok, és nagyon remélem, hogy bírom majd a terhet cipelni, amit a sors rám aggat. Hogy el tudom fogadni, és tovább tudok élni majd az akkori életemben.

Van egy barátom, akiről mindig is tudtam, hogy határozott, jókedélyű, kedves, segítőkész ember, de most olyan oldalát ismerhettem meg, amit eddig nem láthattam. Erős, bátor, csupaszív, és mindenekelőtt egy érző anya. Anya a szó legszorosabb értelmében, mert az ezzel járó dolgokat mindenestül magáévá tette, szorgalmasan gyakorolja, és a legvégsőkig kitart. Csodálom és tisztelem őt, és bár - mint kiderült - nem ismerem eléggé, mégis a barátomnak tekintem. És örülök, hogy megismerhettem, mert egy jó emberrel lett gazdagabb a barátaim köre.

• ladybug
    őstag

Réka napok óta keveset alszik. Nem nyugtalan, nem sírdogál alvás során, viszont keveset pihen. Reggel már felébred fél 7 körül, ebéd után fél 1-1 között alszik el. Max. 1,5 óra után ébren van, este 9 körül fekszik le. Régebben is ilyenkor feküdt, mégis 7 után kelt. Nem tudom mi, de biztos oka van. Majd kiderül.

Nyugis délelőttünk volt. Ebédet felraktam gyorsan, és amíg fortyogott Rékával játszogattunk kint. Borka pedig átment a szomszédba barátnőzni. Jól elvoltunk, de ha Borka itthon van, sokkal jobban játszik Rékus is. Mindig lesi Borcsi mozdulatait, szinte tanulja a játékot, ami így is van. Emellet persze a huncutkodást, az eszetlenkedést is igyekszik tüzetesen elsajátítani. Ez pedig megintcsak természetes.

Délután el akartam menni itthonról. Már telefonon is lebeszéltem a programot, amikor is az ajtóban állt a szomszéd kisfiú, hogy hozott vkit magával. Az édesanyjával jött át, és egy rokon kislánnyal. Nem mondhattam nemet, mert ugye már itt voltak. Így hát a másik programomat mondtam le, amit azonban hétfőn bepótolunk. Az érdekes az egészben az, hogy a kisfiú itt nyaral a nagyszüleinél (persze az ideje nagyrészét nálunk tölti, mert nagymamának mindig dolga van), és amikor anyuka végre itt van vele, akkor is nálunk érzi jól magát a kisfiú, velünk akar lenni. De gondolom ezzel anyuka is tisztában lehet, ezért hozta ide a kislányt is. Alapvetően nincs problémám ezzel kapcsolatban, mert Borka örült a kislány társaságának, de mégis fura számomra, hogy nem tud játszogatni vagy legalább felügyelni egy 4,5 és egy 8 éves gyerekre, akik közül az egyik a saját fia. Eh, biztos már megint én vagyok begyöpösödött.

A pláne még az egészben az, hogy amikor hazajöttünk, utánunk küldte a fiát, hogy hallotta, hogy megyünk a főtérre megnézni a néptáncgálát, és elvinnénk-e a fiát magunkkal. Na, ez már aztán teljesen meghökkentett. Végülis nem vittük magunkkal, mert a nagymamájával ment el.

A néptáncgála egyébként nagyon hagulatos volt. 7-kor kezdődött, és Rékával ugyan 8 után hazajöttünk, mégis érdekes fellépéseket láttunk. Borka még 3/4 9-ig maradt anyáékkal, és hulla fáradtan, de sok élménnyel tért haza.

[kép]

Lányok póniznak.

[kép]

Teknőskuksolás.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Nagyon rosszul aludtam az éjjel. Minden apró neszre felébredtem, és nem tudtam mélyen aludni. Nem szeretem ezt az állapotot. Olyan, mintha nem tudnám kikapcsolni az agyamat, mintha dolgoztatni akarna, pedig hiába gondolom százszor végig, nincs min gondolkozzak. Aztán amiatt, hogy elkezdek azon agyalni, hogy mi is kéne, hogy eszembe jusson, nem tudok aludni rendesen. Ördögi kör. Reggelre pedig mosogatórongy vagyok.

Borka nagyon meg akar felelni. Az irigységről már ezerszer beszéltünk, és igyekszem vele megértetni, hogy ez miért is rossz dolog. Azt hiszem kezdi kapizsgálni. Tegnap nagy büszkén mondta, hogy odaadta az egyik játékát Rékának. Aztán ma is sikerült vele megoldást találnunk egy problémára, ami szintén az irigységből fakadt. Szóval, úgy veszem észre, hogy érti miről van szó. De sokszor nem az eszére hallgat, hanem a szíve iránytja, és akkor bizony veszekedés és sírás lesz a vége a vitának.
    Nagyon ösztönember az én drágám, és mellette a makacs konokság is benne van. Úgyhogy ha nem akarja, hogy kiközösítsék, kompromisszumokat kell kötnie, és nagyon remélem, hogy megteszi. Nem is a család miatt aggódom, inkább az iskola miatt. De addig még van 1 év, és ezalatt még sokat fog változni.

Réka szépen fejlődik a szobatisztaságra szokás terén. Reggeltől estig csak bugyiban van, pelust csak a délutáni alvás során adok rá. Nem szól, hogy pisilni kell, vagy csak nagyon ritkán, de ha pisiltetetem, mindig pisil. Egy kis odafigyelés az egész. Ott kell vele lenni, és bizonyos időközönként meg kell pisiltetni. Ha iszik akkor gyakrabban, de alapjában véve félóránként meg lehet próbálni.
    Az esti wc-be pisilés pedig már természetes neki.

[kép]

Vendégeset játszottak, és úgy főztek, ahogy a TV Paprikában. - Borka elmondása szerint.

[kép]

Aztán traktoroztak.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Két rossz hírt is kaptam ma. Nem családi, de akkor is megráz. Rosszt hírt kapni olyan számomra, mintha leforráznának, aztán jeges vízbe tennének. Nem szeretem az érzést, és főleg nem szeretem, hogy olyan emberekkel történik meg, akiket szeretek/ismerek. Szavakat pedig nehezen találok, hogy kifejezzem együttérzésem. Arról nem is beszélve, hogy mikor alkalmas a pillanat arra, hogy egy barátodat megnyugtasd, támaszt adj neki? Mindig van alkalmas pillanat, ugye? Csak kérdés, hogy jogod van-e az ő családi életébe beavatkozni, amikor egy nagyon személyes dologról van szó? Hagyom még kicsit ülepedni, aztán majd jelentkezem...

Egyébként a feszültség, a fülledtség, a lobbanékonyság volt jellemző a mai napra. Örülök, hogy már este van, és remélem lenyugszanak a kedélyek mindenkiben holnapra.

• ladybug
    őstag

Nagyon-nagyon álmos vagyok. Olyannyira, hogy a gépelés sem akar működni, úgyhogy ha félregépelést látok, az ezért van. Azt hiszem, ma nem nézek semmit, hanem megírom ezt a kis szösszenetet, és megyek aludni. Mhhmmmm, finom puha ágy. Frissen mosott és vasalt ágynemű. Ez a legjobb az egészben. No, és persze Kedvesem, mert nélküle az alvásom sem az igazi.

Reggel egy sms-t kaptam, aminek nagyon örültem, és már nagyon vártam. Egyik kedves barátainknak megszületett a gyermekük. Ezúton is szeretnék gratulálni nekik, és sok egészséget kívánok.

Aztán ahogy olvastam a kis üzenetet, úgy bennem is előjöttek az emlékek. Amikor beindult a szülés. Amikor toporogva vártam a nővérkét, hogy menjünk már. A férjecskémet, hogy velem legyen, mert vele a szülés is sokkal jobb. Vártam a fájásokat, hogy hamar túllegyünk rajta, és a dokit, hogy megmutassa végre a lánykánkat. És megpillanatva a kis Drágát, rájöttem ismét, hogy gyönyörű dolog a szülés, születés.

Eh, de régen is volt már. Több, mint 1,5 éve. A kisasszony azóta már sokat fejlődött. És még többet fog. A szája be nem áll, kis dumagép lett belőle. Bár ezen nem csodálkozom, mert nővére ugyanilyen. Ma is megállapították, hogy mennyire hasonlít a két lányka egymásra. Akkor nézzük is meg:

[kép]

Borka 1,5 évesen.

[kép]

Réka 1,5 évesen.

[kép]

Együtt a mai napon.

• ladybug
    őstag

Réka valóban elindult szobatisztaságra (hülye egy szó) szokás felé. A délelőtt folyamán sok időt töltöttünk az udvaron, és egy bodyban játszogatott. Többször is szólt, mikor pisilnie kellett. Aztán délután is, és este fürdés előtt pedig már olyan természetesen ül és pisil a wc-n, mintha ez már hetek óta tenné. Jaj, de nagyon büszke vagyok rá.

Borka miatt viszont aggódom. Olyan, de olyan irigy. Egyszerűen nem értem az okát. És persze amilyen ő Rékával, olyan Réka is vele. Mert mindenben utánozza. Így mostanában sokszor két irigy lányom van. Amíg Borka mindenkivel irigy, addig Réka szerencsére csak Borcsival, de hát ez sem megnyugtató számomra. Jaj, mit lehet ez ellen tenni?

Patrik megint egész nap itt volt velünk, és most már megtalálja a helyét nálunk, átvette a ritmusunkat, elfogadta a szabályaimat. 1,5 hét múlva újra találkozunk, addig pihizés.

[kép]

Bicikliverseny az udvarban, Borka és Patrik.

[kép]

Réka iszik málnaszörpit.

[kép]

Borka este biciklizett.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Nos, Vera Mars jó. Élvezetes, humoros, van történet és izgalmas. Szeretni fogom, és persze nemsokára megyek is, és nézek belőle egy vagy két részt.

Réka elkezdett mondatokban beszélni. Még csak egyszerű, 2-3 szavas mondatokat használ, és nagyon ügyes. pl. Anya, gyere ide! Anya, segíts, légyszi! Mogyoró ugat kinn. Olyan büszke vagyok rá. Szépen fejezi ki magát, és nagyon akar beszélni.

Reggel fél 8-ra itt volt Patrik, és délután 4-ig maradt. Jól megértették egymást Borcsival, jókat játszottak. Lassan kezdem kiismerni, és bizony az uraság is kellően hisztis, de szerencsére kezelhető, és nálunk inkább finnyáskodás formájában jelenik meg ez nála. Holnap reggel érkezik megint. Addig pedig sürgősen ki kellene találnom vmi holnapi menüt. :F

Este nagy zuhi volt. Réka és Borka is nagyon pörögtek 6-7 óra körül, így gondoltam, hogy hamarosan lesz vmi. Megint a front hatott rájuk. Hangosak voltak nagyon.

• ladybug
    őstag

Kedvesem szerint nehezen tudok átállni egyik sorozatról a másikra. Igaza lehet. Ugyanis a korábbi sorozatunkhoz képest az Eureka [link]nem tetszett annyira. Kissé erőltettet, túl hihetetlen sztori, és hülye vágások. Hm, lehet, hogy csak néznem kéne tovább, aztán majd kiderül.

A Vera Marsot kihagytam tegnap, azt ma pótlom be.

Ma is esett. Délelőtt elég rendesen, de estére is jutott még. A közbeeső időben kellemes, nyárvégi időjárás volt. A páratartalom elég magas volt, és ez a biciklitúra során éreztette is hatását. Alig kaptam levegőt, és teljesen leizzadtam. Pedig kb 30 percet bicikliztünk. De legalább a sok gyümölcs kárpótolt, amit szedhettünk.

Rékának ma megint bújós napja volt. Ez a hidegfront teljesen kiüti. Megint 8-kor kelt, de 12-kor már elaludt az ölemben ebéd közben. Ráadásul szegényem oylan rosszkedvű volt előtte, hogy csak ült a kisszékében, meredt maga elé, és elkezdett sírni. Jaj, úgy sajnáltam. Szerencsére azonban kipihente magát, és délután nagyon jókedvű volt.

[kép]

Reggel így összebújtak a manók.

[kép]

Réka az esőben.

• ladybug
    őstag

Tegnap befejztük a kis sorozatunkat, a Men in Treest. Már alig várom a folytatást, mert persze olyan nagy kérdőjelet hagytak a végére, amekkorát csak lehetett. És nem tetszik a sorozat vége. De nem ám. Mondjuk, ha úgy történt volna minden, ahogy elképzeltem, akkor meg nem is lenne 2. sorozat.

A BSG következő sorozatát is várom. Azt is tavasszal fejeztük be, és kíváncsian várom a folytatást.

Ma pedig a Vera Marsot [link] kezdem el. Kedvesem szerint és a kritika szerint is jó. Majd holnap kommentelek.

A mai napunk egyébként nyugodt volt. Lányok későn ébredtek, 8 körül keltek. Borka olyan édes volt, hogy játszott addig a nappaliban, míg Réka fel nem ébredt, és nem ébresztett fel minket Apájával.

Délelőtt kicsit kilógtunk még az udvarra a nagy felhők előtt. Kb fél óra elteltével jöhettünk is be, mert erősen el kezdett esni, és délig abba sem hagyta. Délután viszont hétágra sütött a nap.

Borka délután átment az egyik baráti családhoz, ahol a nála egy évvel idősebb fiúkkal játszott. És nagyon jól játszottak.

Anyja lánya, én is a fiúkkal tudtam a legjobbakat játszani, mert a lányok közül senki nem volt benne a kalandokban (csigafeltörés, levélelemzés, bogyókóstolás stb.). Mindenféle tiltott dolog. :D Ej, én sem voltam egyszerű gyerek.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Ismered azt az érzést, amikor ott áll a kedvenc tusfürdőd a zuhanyzóban, már kb 3 hete használod, és egyre kevesebb van benne, és mikor kb 1 cm-es réteg van az alján, elmész a boltba, hogy másikat vegyél, és akkor hazamész, és az újjal kell megfürödj, mert kimondhatatlan vágyat érzel arra, hogy kibonthasd, hogy érezhesd az illatát a bőrödön? Vagy ugyanezt írhattam volna bármire, ami kifogyóban van, és veszel utána egy újat. Ez az érzés leírhatatlan. Az újdonság iránti vágy, a kíváncsiság, az egész megbontása...
    Hm, érdekes, hogy ez milyen apróságok során is elő tud jönni.

Ezért ma vettem 2 új tusfürdőt is. Pedig még van a régiből... :)

Réka napok óta folyamatosan produkálja magát. Trükköket és a kis újonnan tanult tudományait mutogatja, és közben mondogatja: Anya, figyelj! Anya, nézd! Megzabálom, olyan édes ilyenkor. [Persze nekem csak az 'Apa, vigyázz!' jut. - peterkeT]

Tegnap és ma is ugróköteleztem. Utoljára talán általános iskolás koromban használtam. Már régóta elővettem a lomok közül, ott lógott a gyerekek játékai között, de elsiklottam mindig felette. Tegnap azonban levettem, és nekiveselkedtem. Jól megmozgatott.

• ladybug
    őstag

Nos, végre jól aludtunk. Ki is pihenhettem volna magam, de nem bírtam megállni a sorozatnézést, és hajnali 1-ig néztem. :)

Ma piac nap volt. Ez jelenti kis városunkban az egyetlen nagyobb eseményt, ami hetente történhet. Úgyhogy végigjártunk a forgatagban, és persze megint nem sok érdekes dolgot találtunk, de hát ez így a megszokott.

A délután pedig szintén a megszokott kerékvágásban ment. Itthon, csendben, játékban. Fürödtünk az eső előtt, elmentünk kutyát sétáltatni Rékussal ketten.

Aztén ezzel ki is merült a mai események sorozata. :)

Viszont, amit megtapasztaltam megint az a közös lónak túrós a háta helyzetet. A magam részéről igyekszem kivenni a részemet, ha egy közös dologról van szó. Legyen az segítség, pénzügyi eset vagy bármi más. De ezek szerint megint naív voltam ezzel kapcsolatban...

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Tegnap este megint leültünk szépen, hogy nézzük tovább a sorozatunkat, amikor is Réka nagyon sírt. Megvigasztaltam, aztán aludt tovább. 10 perc múlva megint sírás, megint visszaalvás. Aztán negyed óra múlva ott állt az ajtóban, a drága. Vissza ágyba, de most aztán nem akart visszaaludni. Sőt. Be nem állt a szája. Fél 12- kb hajnali 2-ig szórakoztatott a kis szívem, mert beszélhetnékje volt. Nem kért semmit, nem volt hangos, nem akart játszani. Csupán mellém feküdni, és 5-10 percenként mondani vmit.

Őszintén megmondom nem tudom pontosan, hogy mikor aludt el, mert én többször is elbóbiskoltam közben, de a lényeg, hogy aludtunk.

Viszont reggel fél 8-kor már ébren volt, és teljesen kipihentnek tűnt velem szemben.

Ebédre grilleztünk. Szeretek grillezni, mert nagyon finomak a zöldségek és a húsok is a tárcsában megsütve.

Délután pedig barátnőzés volt Borkának. Itt játszottak nálunk, és egész jól elvoltak.

[kép]

Szerelőset játszottak.

• ladybug
    őstag

Sorozatokat nézünk mostanában. De nem ám tv-n. Mi a számítógép elé ülünk. A heti kedvenc a Men in Trees [link]. Mikor a lányok már alszanak 2-3 részt nézünk meg, attól függően, hogy mennyire bírunk a kíváncsiságunkkal, hogy a következő részben hogyan is folytatódik tovább a történet. Egy kedves, kis romantikus sorozat. Szeretem...

Korán keltek a lánykák ahhoz képest, hogy este későn aludtak el. Ez Rékán már a fürdőbe indulás előtt látszott, ezért is indultunk el hamarabb, mint ahogy terveztem. Viszont olyna jó idő volt ma, hogy kint úszkáltunk, és kint telepedtünk le a fűre. Fél 12-re értünk haza, de Rékus már a kocsiban elaludt. 2-ig fel sem ébredt.

Borka is elfáradt, egész délután ide-oda feküdt.

Este kutyasétakor Réka nagy hisztit csapott. 10 percig duzogott aztán megállás nélkül, de ráhagytam. Nem akarok foglalkozni vele ilyenkor. Vegye csak észre, hogy ostobaságot művel.

Az elalvás is nehezen ment megint. Nyugtalan, izgága, hisztizik az alvás miatt. Pedig nincs apelláta. Ha vki fáradt, és már esik-kel, az megy aludni.

[kép]

Vettünk ma Borcsinak egy játékmikrofont, mert énekesnőset játszanak a barátnőjével. Persze Réka is kipróbálta.

• ladybug
    őstag

Tegnap kint voltunk megint a fürdőben. Borkát nehéz rábírni az úszásra, inkább csak a víz alatti búvárkodással van elfoglalva. Réka viszont nagyon élvezte a vizet. Az úszógumi azonban tönkrement.

11-re itthon voltunk, és egész délután semmit tettünk. Játszogattunk az udvaron, és ennyi. Réka hatalmasat aludt ebéd után (fél 4-kor kelt fel), ezért az esti elalvás későre sikeredett.

[kép]

Dobozmanók.

• ladybug
    őstag

Réka hajnali 5-kor felébredt. Magunk közé fektettem, de nem aludt jól, és inkább átvittem a saját ágyába. Ott viszont csak úgy érezte biztonságban és nyugodtan magát, ha átölelt. Na, az alvásomnak annyi. Réka azonban alig volt ébren, néha nyöszörgött kicsit. Ilyenkor egy simogatás megnyugtatta. Fél 7 körül végre én is visszaaludtam, és 8-ig pihentünk. Ez a hajnali affér azonban elég volt ahhoz, hogy ne tudjam magam kipihenni tisztességesen. Éjjel 1-kor feküdtünk le, és míg Kedvesem mélyen szundított délelőtt 10-ig, én 5-6 óra alvással kezdtem a napot. Ami bizony nekem nem elég.... Viszont a délutáni kávé segített ébren maradni. 2 hónap után ez volt az első kávém, vagyis inkább capuccinom.

Az idő jó volt. Igaz fújt a szél, de korántsem annyira és olyan hidegen, mint tegnap. Ezért sokat játszottunk az udvaron.

Borka és a szomszéd kislány, Alexa, fel-alá ingáztak köztük és köztünk. Vita azonban nem volt, szépen játszogattak egész nap.

[kép]

Főzőcskézés.

• ladybug
    őstag

Ahh, nyaff, nyiff, hüp-hüp.... Kb ilyen napunk volt a mai. :W

Ha van összefüggés a szél és a gyerekek viselkedése között, akkor az ma határozottan jelen volt. Egész nap erős szél fújt, és a lányok teljesen meg is voltak kergülve. Hol hiszti, hol nyafogás, hol veszekedés, hol idétlen vihogás, hol sírás hallattszott. Nem volt igazán jó napunk.

Egy ideig - pontosabban késő délutánig - bírtam cérnával, de én is nyűgös lettem, és ez nem jelent jót. Kiabálok, türelmetlenebb és ingerlékenyebb vagyok. :( Szerencsére a düh hamar elszáll, és pár perc alatt helyrerázódom, de akkor sem szeretem az ilyen hangulatot.

Holnap remélem napos idő lesz. :)

[kép]

Két bogárszemű.

• ladybug
    őstag

A reggel korán indult. Már 6 után felkeltem, és kicsit előkészültem az ebéddel. Ma jött először a kisfiú, akit elvállaltam, hogy vigyázok rá.

Patrik - mert neve is van :) - fél 8-kor érkezett. Szerencsére a lányok is felébredtek, és megitták a kakaójukat. Borka pillanatok alatt felöltözött, pedig aztán minden reggel küzködni kell vele. Hamar megtalálták a hangot egymással a gyerekek, és Patrik is hamar megszokta az új helyet. Mondjuk szegényem gyorsan kell, hogy alkalmazkodjon, hiszen nem én vagyok az első gyermekfelügyelője.

Bent és kint is jókat játszottak, játszottunk, és még az ennivaló is ízlett neki. Kedves, barátságos, illemtudó kisfiú, de szerencsére az elevenség még nem veszett ki belőle. Az állataink teljesen lenyűgözték. A nyuszit és a macskákat párszor megcirógatta, Mogyoróval nagyot labdázott, a teknős simogatásáról pedig sikerült lebeszélnem, de enni ő adott neki. Úgy érzem jól érezte magát, és nekem sem jelentett több odafigyelést a jelentléte. Borka nagyon segítőkész és barátságos volt vele. Mondjuk mindig is tudtam, hogy a fiúkkal könnyebben megtalálja a hangot. Szóval sikeres volt az első ''munkanapunk'', mert hát Borka is részese volt a dolognak.

Egy kis délutáni pihenés után pedig elmentünk a tecsóba. Kedvesemnek vettünk egy számítógépasztalt a mostani szükségmegoldás helyett. Pozitívan csalódtunk az összerakás során. Minden a helyére illett, minden pontosan passzolt, és emellett még jól is néz ki. [Legalábbis kivitelezés terén. Tervezésnél valami zseni kitalálta, hogy a CD-knek ne a gerince, hanem az oldala nézzen kifelé, mert nem keresztben, hanem hosszában férnek be a tartóba. Ügyes. De valamit majd kitalálunk erre is... - peterkeT]

A lányok pedig kaptak egy udvari játékos golfkészletet. Ki is próbálták azonnal. Sőt arra is rájöttek, hogy bent is lehet vele játszani, és még a kisautókkal is lehet kombinálni.

• ladybug
    őstag

Délelőtt fürdő. Ebédem volt, csak kora reggel sütöttem egy kis pogácsát. Olyan gyomorcsiklandozó volt kora reggel ilyen illatot érezni. A kenyérgyár is a közelben van, és ha onnan fúj a szél, akkor az orrunkon beszívott illat beindítja a gyomorműködést is. Na, ez a helyzet is hasonló volt.

Borka lustizik. Pedig amúgy nagyon ügyes, de nem bírja, ha mi egrecírozzuk. Erre egy semleges ember az ideális. Úgyhogy nagyon gondolkozom az őszi úszótanfolyamon. Nem sok kedve van úszni, inkább rajtam lóg. Így pedig én sem tudok mozogni. Réka egész jól érezte magát a vízben, csak egyszer kellett a zuhanyozásról lebeszélni.

Borka délután barátnőzött, és először nálunk, aztán náluk játszottak. Főleg a kislány öccsével - aki annyi idős, mint Réka - játszogatott Borcsi, de láthatóan élvezte, hogy ő a főnök, a ksifiú pedig bármit hajlandó vele játszani.

Amíg Borka szomszédolt mi hárman elvittük Mogyorót sétálni. Réka egyfolytában csacsogott - mint mindig - , és egyetlen szó kimondása sem jelent neki akadályt. A vakondtúrás, pénztárca, mérleghinta stb... Mindent szépen érthetően kiejt.

Vacsira reszelt sajtot kért. Az ujjaival csipegeti fel a tányérból úgy eszi. Persze így sok jut a ruhára, sőt a padlóra is bőven. Odamentem, hogy segítsek neki az asztalról felcsipegetni a sajtdarabokat, és akkor vettem észre, hogy a szoknyájára sok lehullot. Közben azt mondtam: uramisten mennyi sajt pottyant le. No, több sem kellett Rékusnak. Pár perc múlva nézegette az asztalnál a szoknyáját, és csak mondogatta: uramisten.

Egyébként halkan megjegyzem, hogy a basszus és a franc szó használatával is teljesen tisztában van, és nem fél az adott helyzetben alkalmazni is.

• ladybug
    őstag

Itthonkuksolós, sehovanemmenős nap volt a mai. Kedvem sem volt, meg minek is.

A kismacskákat terelgettük egész nap, és néztük hogy játszanak és birkóznak egymással és az adott helyzettel. Igaz ma volt a 3. nap, hogy lejöttek az udvarra, de még mindig kicsit bátortalanok. A mamlasz Mogyorónk a kiselefánt a porcelánboltban effektussal próbál velük ismerkedni. Szerencsére a cicák nagyon jó partnerek ebben az óvatos megközelítésben. Viszont, ha hirtelen nagy zajt hallanak, akkor elkezdenek rohanni, Mogyoró pedig utánuk fut, és akkor nagy az ijedtség.

De alapvetően egész jól megy a barátkozás Mogyival és az udvarral. Sony cicánkkal viszont szóba sem állnak. Mondjuk ő se velük.

[kép]

Felmászott a pavilonban az asztalra, és megette a száraz macskatápot a cicák elől.

[kép]

Borka tapicskolt.

[link] Mogyoró és Szofi.

[link] Réka mérleghintázik. A háttérben pedig Mogyoró és Zeusz.

• ladybug
    őstag

Borka egyszerűen nem találja fel magát. Leül és tesped. Ha javaslok vmit nincs hozzá kedve, aztán később eszement ötletekkel áll elő. Aztán nyafog és duzzog, ha nemet mondok neki. Szörnyű. Mindenért megsértődik. Folyon tv-t akar nézni, de nem hagyom, mert még közben is rémségesen tud unatkozni. Meg minek is? Mondjuk a Jetix, a Minimax vagy az Aninal Planet megy. A többi adóra nem szívesen kapcsolom. De akkor is... Nem kell ott ülni órákat előtte.

Adél átjött ma hozzá délután. Gondoltam, hátha a gyerektársaság hiányzik neki. De nem. Mert Adélra meg csak puffogott, és irigykedett.

Délután 5-re szülinapi zsúrra ment el, és 8-ig ott volt. Na, ott végre jól érezte magát. Játszott, jókedvű volt.

Réka pedig megint pisilt a wc-be.

• ladybug
    őstag

Nagy nap ez a mai. Rékus belepisilt a wc-be. Szokásos rend szerint haladtunk a fürdőszobában. Levetkőztettem, pelus is lekerült. Ekkor szólt, hogy pisi. Ok. Wc-re ráül, és......Már csurgott is. No, tudom, ez így olyan idiótán hangzik, de ez tényleg nagy mérdföldkő a mi életünkben. Úgyhogy nagy gratula Rékának. :C Mert ugye fő a dícséret, és bizony jól is esik neki. Meg hát a nővérét is agyba-főbe dícsértük, amikor produkált vmit a bilibe. De Rékust a bili nem érdekli, csak a wc. Igaza van, hisz olyat nem használ senki a családban, még a nővére sem. És mivel ő a követendő példa, azt kell tenni, amit ő.

Délelőtt fürdőben voltunk 1,5 órát. Úsztunk mindannyian kicsit, és Réka is nagyot pancsolt. Aztán időben el is jöttünk, mert a hideg miatt az ott lévők egyre kevesbé fértek el a fedett részen. Odakint pedig zuhogott az eső s nagyon hideg volt.

Időnk nagy részét a lakásban töltöttük, az eső és a hideg miatt nem volt kedvünk kimozdulni. Mogyoróval tettünk meg egy nagy kört. A lányok is kipróbálhattak minden pocsolyát és a kutya is kirohangálta magát.

• ladybug
    őstag

Tegnap este esett, és emiatt reggelre lehűlt a levegő. De nem sokáig tartott, mert mire kimentünk az udvarra hosszú nadrágban és pólóban, addigra olyan fülledt lett az idő, hogy le is vethettük, és át kellett cserélni vmi lengébbre. Ez a fülledtség az egész nap folyamán megmaradt és bizony elég fojtogató volt.

Lányok ma ráadásul extra korán keltek - az utóbbi hetekhez képest -, fél 7után már jelenkeztek nálam. Én meg persze éjfélkor feküdtem le, és jólesett volna még 1 óra szundikálás.

Homokoztunk, szilvát ettünk ( de még nem igazán érett), ebédet főztünk, ülve elaludt Réka, mesét néztünk, gyumáztunk, Borcsi barátnőzött, Rékával kutyát sétáltattunk. Hm...Nem, nem hagytam ki semmit.

És jöjjenek a képek:

[link] Kedvesem elhozta kollégája autóját, és mi vigyáztunk rá hétvégén. A lányok imádták, és Mogyoró is.

[link] Homokoznak.

[kép]

A colás autóban.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Nyugis szombatunk volt, olyan tipikus igazi hétvége. Se rohanás, se kapkodás. Takarítottunk, boltban voltunk, aztán ebédet készítettünk. Még muffint sütni is volt időnk. Igaz a lányok nem is ebédeltek, mert persze ilyenkor a nyalakodás következik. Tüzetesen kiskanállal vagy ujjal kikapargatják a tésztát a tálból. Ma is jól belaktak belőle.

Délután pedig fürödtünk a medencében. Nekem ez a 27-28 fokos víz kissé hűvös, hogy pancsikáljak benne, de a lányok élvezték. A fürdőben viszont kifejezetten jólesik úszni a 28 fokos vízben, de ott mozgok. Itthon ebben a kis medencében erre lehetőség sincs. De hát nem is azért van. :)

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag

Nem hagy nyugodni ez az ekcémás dolog. Az interneten is átolvastam sok helyen, és bár újat a betegségről nem tudtam meg, de a kezeléséről több érdekességet is. Többek között azt, hogy nem muszáj ragaszkodnom - és nem is akarok - a szteroidos kenőcsökhöz.

Őszintén megmondom, hogy féltem Rékát. Eddig is használtunk, ha éppen a tünetek megjelentek. Ok, szuper egy krém, mert nagyon gyorsan hat, viszont mihelyst abbahagytuk már jelentkeztek ismét a pöttyök és a viszketés. Emellett teljesen kifehérítette Rékus arcát, és a testén is sok folt van, ami a kis lebarnult bőrén csúnyán előtűnik.

Úgyhogy úgy döntöttem utánajárok én a dolgoknak, és belevetettem magam a keresésbe. Szerencsére van egy kolléganőm, aki a természetes gyógymódokat ismeri, és ismeri az exkolléganőnk lányait, akik ugyanilyen gondokkal küzdöttek. És nem utolsó sorban, van egy barátnőm, akire számíthatok, és szintén tudott nekem segíteni. A hétfőt azonban meg kell várnom, mert addig nem igen tudok intézkedni. Szóval van remény, csak fel a fejjel, és kitartás kell hozzá. Ez pedig egy olyan anyának nem okoz gondot, akinek beteg a gyereke. Mert ilyenkor anyaoroszlánná válunk, és nem hagyjuk magunkat. Ugye? :)

Mai nap...volt játék, evés-ivás, pancsolás, barátnőzés és kutyaséta. Azt hiszem ezzel mindent fel is soroltam, ami érdemleges volt a nap folyamán. Jah, és esett egy jó kis eső 6 után.

[kép]

Kismanó homokozik.

[kép]

Szende nagylányunk.

[kép]

Réka így aludt el délután.

Mostanában többször ölelget vagy tart a kezében vmit, és úgy alszik el. Ezt télen csinálta sokszor, de megint előjött nála.

• ladybug
    őstag

Kivittem anyáékat és Borcsit a fürdőbe, Rékával pedig elmentünk Keszthelyre a bőrgyógyászhoz. Sok újat nem mondott, de adott hasznos tanácsokat, illetve felírt krémet, fürdőkrémet és fördőolajat. Sajnos nem lettem bizakodóbb :( , mert az orvos sem tudja előre megmondani, hogy Réka ezt elnövi vagy sem. Egyébként itt [link] olvashatok (olvashattok) többet erről a betegségről. Hátha ti is meg tudtok okosabb dolgokat.

Fél 12-re értünk anyáékért, aztán jöttünk is haza. Borka nagyot úszott, és jól elfáradt szegényem, mert nagyon csendes volt 1-2 óra hosszat.

Adél megint átjött délután, és Borka a fáradtság miatt megint nehezen igazodott hozzá, de aztán bevonultak a szobába, magukra csukták az ajtót, és 1,5 óra hosszat játszogattak.

Mivel Réka elaludt az auótban oda- és hazafelé is, délután nem volt alvás. Este 7-re viszont olyan mód fáradt volt, hogy evés közben egyik pillanatról a másikra elaludt. Így mosdattam, öltöztettem át, és kentem be a bőrét. Meg sem mozdult semmire. Azóta is jól alszik.

[link] Szofi és Zeusz kedvenc helye.

• ladybug
    őstag

Nyugis, csendes napunk volt. Réka is kigyógyult a lázból, más meg nem jelentkezett nála.

Szerencsére a nagy meleg eltűnt, így többet lehettünk az udvaron. Igaz, erre csak délután került sor, mert délelőtt bent játszottunk.

Délután átjött Adél, de vhogy nem találták meg a közös hangot Borkával, és mindketten inkább maguk játszottak. Sértődés nem volt, így inkább hagytam őket.

Borka amúgy ma olyan volt, mint a kisangyal. Segítőkész, rögtön ugrott minden kérésemre, sőt magától megcsinált dolgokat. No, ilyen is tud lenni. És mopstanábban egyre többször látom ezt nála.

[kép]

Réka épp gabonapelyhet eszik. Nagyon szereti.

• ladybug
    őstag

Nehéz éjszakán vagyunk túl. Az oltás miatti mellékhatás - láz - már este jelentkezett. Nurofent adtam neki, szépen le is vitte.

Aztán éjjel 1 körül felébredtem, hogy Réka nyöszörög, beszél, de alig érthetően. Nem is volt igazán ébren. Megfogtam, a teste és feje tűzforró volt. Kerestem kúpot és vittem magammal Rékust is. Szegény drágám reszketett és sírdogált, aztán hányt is egy nagyot. Gyors zuhanyozás, ez a láz miatt is jó volt, aztán kúp, és alvás. Pillanatok alatt visszaaludt, én meg mentem takarítani és mosni.

Fél órán belül én is ágyba kerültem, de a sok történés miatt felébredtem, és nehezen jött álom a szememre.

Reggel 3/4 7-kor felébredt Réka, és felébresztett engem is. Főztem neki teát, aztán megmértem a lázát. Még mindig volt neki. Megint Nurofen. Megölelgettem, megszeretgettem, aztán egyszercsak elaludt. Fél 12-kor ébredt fel. Jókedvű és mosolygós volt. Se láza, se hőemelkedése, és egész délután szépen játszogatott. Voltak időszakok, mikor nyűgösebb volt, de alapvetően jól bírta estig az ébrenlétet. Ugyanis a késői kelés miatt már egy délután alvás nem fért bele a napba. Szóval a lényeg, hogy jól van, étvágya és kedve is jó.

Az eső is megérkezett. Végre Rékus kipróbálhatta az új gumicsizmáit.

[kép]

[link]
    Anyáék cicái. Balra Szofi, jobbra Zeusz.

• ladybug
    őstag

Miután ma reggel távoztak a vendégeink tanácsadásra mentünk. Sokan voltunk előttünk, de most muszáj volt eljönni. Egyik ok a 18 hónapos oltás, ami kicsit eltolódott, a másik pedig az ekcéma.

Az ekcéma miatt megkaptuk egy nagyon jó bőrgyógyász telefonszámát. Igaz magánrendelés, de fene ott egye, csak kezdjen már el gyógyulni Rékus bőre. Csütörtök délelőttre kaptunk időpontot, és nagyon kíváncsi vagyok a vizsgálatra, az orvos véleményére. Addig csak kihúzzuk vhogy. Sajnos Réka sokat panaszkodik, hogy viszket neki. Az arca kicserepesedett, vörös és ég. A csuklóján és a mellkasán is apró kiütések jelentek meg, és folyton vakarja vagy velünk vakartattja. Úgy sajnálom szegényt. :(

A súlyát is megmérték, 10,52 kg.

Az oltás miatt estére belázasodott. Nyűgöség vagy bármi más nem jelentkezett. Viszont ami nagyon feltűnő volt, hogy majd' 2 órán át csendben játszott egyedül és Borcsival is. De rendben volt minden, és ez a lényeg.

Borcsikámnak volt egy nagyon édes megszólalása. A fürdőszobában épp törölköztünk, amikor azt kérdezte, hogy melyik testrészemet szeretem illetve nem szeretem. Elég sok negatív dolgot soroltam fel, és kevesselte a pozitívakat. Mire ezt mondta:- ''Anya, minden testrészünket szeretni kell, mert úgy leszünk szépek.''

[kép]

Kitakarítottuk a kistavunkat, a teknősünk lakóhelyét. A lányok is segítettek.

Leengedjük a medencét, mert megint nagyon algás lett a vize. Dolgozunk rajta, hogy hogy lehetne megfelelően tisztítani és fertőtleníteni a vizet.

[kép]

Sebaj, a lányok nagyon örültek a kisebb víznek is.

• ladybug
    őstag

A reggel kicsit korán indult. Kedvesem 5-kor kelt, aztán ment leltározni, én pedig nem sokáig tudtam aludni. Fél 7 körül keltem, aztán élveztem kicsit a csendet és egyedüllétet.

A délelőtt lassan, nyugodtan telt. A lányok játszottak bent és kint is, én meg mostam - csakis a rendszeresség kedvéért - aztán megfőztem. Vártam, hogy történjen vmi, mert az elmúlt napok után fura volt ez a nagy csendesség.

Dél körül megérkezett Kedvesem, majd hamarosan a vendégeink is. A lányok örültek egymásnak, és szépen játszogattak egész délután. Estefelé sétáltunk egy nagyot, és jól kifárasztottuk a gyermekeket. Így aztán, hogy már végre ők is ágyban vannak, mi is lefekhetünk.

[kép]

Persze volt pancsolás is a medencében.

[kép] [link]

Zúgónál.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

A vendégeink szerencsére jól aludtak, olyanniyra, hogy ők is meglepődtek, mikor az órára néztek ébredés után. Mi már korábban ébren voltunk Rékával, és nekiálltam az ebédkészítésnek.

Délelőtt jól eljátszottak a lányok, már a vendég kislány is feltalálta magát a lakásban és az udvaron is. Ők korábban ebédeltek, mert lakodalomba mentek délutánra az egyik közeli nagyvárosba, és holnap délelőtt jönnek vissza.

Réka és Borka hiányolták is. Rékus is többször bement a gyerekszobába megnézni, hogy Zsófi ottvan-e.

Megint volt nagy fürdés, játék és gyümölcsevés. Már érik a szőlőnk. Édesapa csinált egy szép lugast, ahol egymás után kezdenek el érni a tövek, így szeptemberig lesz szőlő, amit együnk.

Anyáéknak elveszett a cicájuk, Ciceró. Amikor Bpesten voltunk, akkor tűnt el, és sajnos azóta sem jött haza. Először azt mondták anyáék, hogy nem kell, de egy macskanélküli hét után mondta anya, hogy mégiscsak szeretnének. Én pedig elővettem kapcsolataimat, és szereztem kismacskát. Rögtön kettőt. Egyik fiú, neki Zeusz lett a neve. Másik lány, ő Szofi. Cirmos kis házimacskák, de szépek. Hamar megszokták a helyüket, és esznek-isznak rendesen, használják az almot rendeltetésszerűen, és dorombolnak. Anya és apa pedig nagyon örülnek nekik.

Estére hegyi baráti buliba voltunk hivatalosak. Főztünk egy kis gulyást, közben beszélgettünk, és jól szórakoztunk. A gyerekek is jól érezték magukat, szépen játszogattak.

[kép]

A nagyok (Dominika és Borka)

[kép]

A kicsi

Fél 10-kor indultunk haza, és 10-kor kerültek ágyba a manók.

• ladybug
    őstag

Korán akartunk kelni, hogy mire a barátaink ideérnek, készen legyünk pár dologgal.

Első: takarítás -> 7-kor keltett minket Réka. (Még szerencse, mert különben elaludtunk volna.) Adtam neki kakaót, aztán gyorsan felporszívóztam, és letörölgettem mindent. Ok, ezzel megvolnánk.

Második: bevásárlás -> no, éppen írtam össze a bevásrálólistát, amikor csengett a telefon, hogy itt állnak pár száz méterre.

Harmadik: beágyazás, reggeli gyors rendrakás -> ez sem sikerült, mert Borka később kelt, és a porszívózás is megtörtént közben, így erre már nem jutott idő.

Mindegy is. Csak az az igazság, hogy ha betervezek vmit/vmiket, akkor szeretem is, ha azok készen vannak. Hiányérzetem van, ha ezt nem teszem meg.

Az a szerencse, hogy ezzel aztán nem volt időm foglalkozni, mert ahogy megjöttek teljsen lekötöttek minket. A gyerekek hamar megtalálták a hangot egymással, és volt játék meg pancsolás a nap folyamán többször is. Szegény kislány (2,5 éves) volt nagyon kifáradva, mert korán kelt, ráadásul nem otthonról jöttek, és nem igazán tudta magát kipihenni. Szóval nehéz délelőttje volt, de a délutáni alvás sokat segített rajta.

Este még elmentünk vacsizni, és bizony a mai nap is hosszúra sikeredett - 10 körül aludtak el.

Borka nagyon okosan, nagylányosan viselkedett ma. Figyelt a hugára is és a kislánnyal is türelmes és figyelmes volt. Jókat játszottak együtt egész nap, és élvezik egymás társaságát.

Ráaádásul cipőt is sikerült venniük. :D És ehhez egy fél országot kellett átutazniuk.

(képek holnap, mert a másik gép - amin a képek vannak - ki lett kapcsolva)

• ladybug
    őstag

Visszatértünk megszokott hétköznapjainkba. Igazán említésre méltó nem történt velünk.

Olyan izzadtan keltünk, mintha le sem fürödtünk volna. Ez egyszerűen kibírhatatlan. Kapásból indítottam is be a mosógépet, amikor felkelt mindenki, mert csupa izzadás volt mindegyikünk alvós ruhája. Még Rékái is.

Amíg lehetett délelőtt kint voltunk az udvaron az árnyékban, aztán bent múlattuk az időt némi játékkal meg tévézéssel. Aztán ebédeltünk, de nem igazán úgy sikerült a szaftos husi, ahogy akartam. Meg hát a meleg miatt igazán nem is voltunk éhesek. Mogyoró azonban örült a maradéknak.

Ő egyébként jól van. Semmi panasz nincs, étvágya és mozgása is rendben. Iszik is, tehát remélhetőleg letudtuk tegnappal ezt az izomsérüléses dolgot.

4-től este 8-ig kint voltunk. Egy kis óvoda lett nálunk 7 után, a szomszéd gyerekek megint átjöttek.

[kép]

6 körül sütöttem palacsintát. Óh, én könnyelmű. Kérték, hogy süssek. Hát persze, hogy igent mondtam. De arra nem gondoltam, hogy majd 50 fok lesz körülöttem, miközben sütögetek. :Y Teljesen leizzadtam.
    Egyik kolléganőm szokta mondani - és milyen igaza van -, hogy a családjának nyáron nem főz nokedlit és nem süt palacsintát, mert mire elkészül az étellel, csupa izzadtság. Lehet, hogy nálunk is be kellene ezt vezetni? Vagy legalább fokhoz kötni, hogy mondjuk 30 fok fölötti nappali hőmérsékletben nincs palacsintasütés. Hm, megér egy próbát. Aztán lehet, hogy én is kísértésbe esek, és megkívánom a nokedlit vagy a palacsintát.

[kép]

Réka két palacsintát megevett.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Hogy mára is meglegyen az adrenalinadagunk....Mogyorónak délután elkezdett a kukijából véres színű váladék folyni. Először csak enyhén hússzínű, majd óráról-órára sötétebb. Aztán már a vizelete is véres színű volt. Úgyhogy inkább elvittük orvoshoz, bár a kutyán szerencsére nem látszott, hogy rosszul lenne.

Elvégzett egy vizelettesztet az orvosunk, mert először a kullancsfertőzésre gyanakodott. Szerencsére nem mutatott ki hemoglobint a vérben. Láza sem volt. Akkor vajh mi lehet? Végigtapogatta a hasát, a húgycsövet. A szemét és a száját is megvizsgálta. Mindent rendben talált. Ennek nagyon örültünk.

Aztán azt mondta, hogy valószínű a kutya túlerőltette magát, mert akkor mioglobin - ez az izomfesték - van a vizeletében, ami izomsérülés miatt léphet fel. (Igaz is, tegnap Borka lányunk megbicikliztette az utcában.) Sok folyadékot kell neki adni, és ha esetleg kis sántítás, furcsa járás lép fel, akkor menjünk vissza hozzá, mert kezelni kell. Szerencsére Mogyi jól van, minden ok vele. És akkor megfigyelés alatt tartjuk pár napig.

Délelőtt kimentünk a fördőbe. Egy-másfél órát akartunk kint lenni, mert mind a nagy meleget, mind sok embert el szerettük volna kerülni. Meg hát a lányoknak is elég ennyi idő. Ennek ellenére sok ember volt. Meleg volt, és Réka is fél óra után megunta a dolgot. Szegény Borcsit sajnáltam, mert ő még maradt volna.

Hazafelé elaludt a kisebbik manó, és az óra még csak 11-et mutatott. Az ebédet legalább nyugiban elkészítettem. Délre már fel is ébredt, együtt ehettünk.

Aztán fél 4 körül mertünk csak kimerészkedni. És amíg lehetett pancsoltunk. Réka a hintában elaludt fél 8-kor, így csak lefektettem az ágyba.

Viszont most mindketten nagyon nyugtalanul alszanak. Felébredtek már egyszer mindketten. Biztos a nagy meleg miatt van. Pedig az ablakokat is csak nemrég mertem kinyitni.

• ladybug
    őstag

Szerencsére Réka gyorsan javul. Az éjjel már se köhögés, se orrfolyás nem volt.

Viszont vmikor kora hajnalban (3 körül lehetett, mert még sötét volt) felébresztett a macska, hogy kimenne. Felkeltem kiengedtem, és ilyenkor rendszerint megnézem a gyerekeket, hogy rendben vannak-e. Réka ok, Borka.... Borka... Hol van Borka?? Megtapogattam a paplanját még egyszer, körbenéztem a szobát, aztán körülsétáltam a lakásban, és ahogy sétálgattam, egyre jobban felébredtem, és rájöttem, hogy csakis a mi ágyunkban lehet. Este helyet cseréltünk Kedvesemmel, és emiatt ő került az én oldalamra, ahová Borka automatikusan lefekszik, ha hozzánk jön éjjel. Én pedig ezt nem hallottam és láttam.

No, az egészet azért írtam le, mert többször jártam már úgy, hogy x dolog miatt felkeltem az éjjel, és percek kellettek, mire igazán felébredtem és tudatosult bennem a dolog. Ez vmiféle alvajárás lehet.

A mai nap reggel fél órát, és 4 után merészeltünk csak kimenni az udvarra. Iszonyat meleg volt. Édesanyám mondta, hogy a tetőn 60 fokot mértek. Szörnyű meleg. De jó, hogy van medencénk. Akkorákat pancsoltunk benne ma is. Borkát és Rékát is dobáltam. Mindkettőnek nagyon teszett. Sikongattak, visongtak, nevettek.

[kép]

Felfújtuk az összes vizi játékot.

Rékának nagy húzóerő Borka. Követendő példának tekinti. Bármit csinál Borcsi, Rékus is azt akarja csinálni. Ha felmászik a fára, ő is fára akar mászni. Ha leül a számítógép elé, ő is leül a számítógép elé. És a biciklizés is izgatja a fantáziáját. Már elő kellett venni neki a kis 4 kerekű biciklit.

[kép]

Majdnem elfelejtettem. Délután találkoztam annak a kisifúnak az édesanyjával, akire vigyáznom kell. Szimpatikus volt, jól elbeszélgettünk, és nagyon hasonló véleményen voltunk. Örülök neki. Remélem a kisfiú is jól fogja magát érezni. Júliusban eljönnek együtt körülnézni, aztán augusztusban kezdődik a mélyvíz. :)

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Az éjszaka egy gyötrelem volt Rékusnak. A orrából csorgó váladék a torkára folyt, és irritálta a köhögés. Egy órán át szenvedett szegény, aztán sajnos hányt. Utána kicsit jobban érezte magát. A biztonság kedvéért kiszívtam az orrát a porszívóval, és adtam neki köptetőt. Jobbnak láttam mellette aludni, mert így nyugodtabb volt, viszont így nem igazán tudtam pihenni. De ő legalább aludt. Egészen reggel 6-ig, amikor megint hányt. Szegénykém, teljesen ki volt már fáradva a sok köhögéstől. 1 óra alatt aludt csak vissza, és fél 10-ig pihent.

Nappal már nem volt ilyen vészes a helyzet. Az étvágya ugyan nem az igazi, de eszik és iszik egyaránt.

Dokinéninél voltunk. Az ekcémára annyit mondott, hogy amikor Rékus immunrendszere dolgozik - betegség alakul ki -, előbb a bőrön jelentkezik, majd utána jönnek elő a tünetek. Tehát az ekcéma mintegy előrejelző működik. Kenőcsöt azt javasolt, amit már korábban is használtunk - a kevert szteroidosat, de most max 5 napig engedélyezte, aztán Linola fett. A nap folyamán többször is bekentem neki, és már látható a javulás. Köhögésre pedig köptetőt kapott, de ezek már megtalálhatók a családii patikánkban is.

Délelőtt csak a doktornőhöz mentünk el különben pedig a lakásban tartózkodtunk. Még Réka sem akart kimenni. Először fél 4 körül jelezte, hogy menne az udvarra. Kimentünk, fürödtünk, játszottunk. Este még a szomszéd gyerekekkel is játszottunk az utcán.

[kép]

Borka folyton a víz alatt van.

[kép]

Réka meg folyton keresi.

[kép]

A szomszéd gyerekekkel.

• ladybug
    őstag

Meleg, meleg, dög meleg. Ahogy kilépek az ajtón megcsap a hőség, szinte vágni lehet. Fullaszt, nyomaszt, és kiéget. Növényt, állatot és embert egyaránt. Jobb inkább a hűvös lakásban.

Ennek ellenére sokat voltunk kint. Még szerencse, hogy sok fa van az udvaron, köztük a legjobb a diófa, és, hogy van medencénk. Lányok ma pancsoltak is sokat.

Réka ekcémája sajnos nem javult. Egyre jobban viszket neki, és nyűgös is miatta. Az elalvást is megnehezíti. Melléfekszem, és a kezemet állandóan ráteszi a kiütésekre, hogy vakargassam őket. Úgyhogy holnap dokinéni, és remélhetőleg kapunk vmit rá.

Estefelé előhoztuk a játékokat a kamrából, és játszottunk mindennel.

[kép]

Hintáztak.

Aztán meglocsolták a füvet:

[kép]

• ladybug
    őstag

Nehezen találunk vissza a megszokott napirendünkhöz. Ez azt hiszem Rékának és ezáltal nekem okoz gondot, de 2 napon belül megoldjuk a problémát.

Fél 9 után kelt fel a társaság, én már korábban ébren voltam. Ugyanis Réka 3/4 7 körül felébredt, mert nagyon köhögött. Megitattam, majd 5 percen belül visszaaludt, én pedig már nem tudtam újra elaludni. Legalább előkészítettem az ebédet.

Megfáztak a lányok és apájuk is. Tegnap. Talán a kocsiban. Szerencsére nekem kutya bajom. Réka a legtaknyosabb, és mellette az ekcémája is nagyon csúnya lett Pesten. Itthon mintha javulna, amit nem igazán értek, viszont örülök neki. Hétfőn úgyis menni akartam tanácsadásra, megkérdezem, hogy nincs-e vmi más krém rá, mert ezzel sem értünk el látható javulást.

Ebéd után Réka aludt, Borkát pedog 3-ra vittem a csoporttársához szülinapi zsúrra. Este fél 8-ra mentünk érte, aztán ottragadtunk, és 9-kor indultunk haza. Emiatt persze tolódott megint az altatás is, és Rékát csak fél 11-kor sikerült elaltatnom.

• ladybug
    őstag

Péntek:

10-re beszéltünk meg Tibor barátunkkal és két lányával egy találkát a Tropicariumnál. Őszintén szólva elég neccesre sikeredett. Az ébredés megint eltolódott. A pakolást elkezdtem, amíg Réka aludt, és ez sokat segített, hogy el tudjunk időben indulni.

Viszont megint sikerült elkapnunk egy jó kis dugót. De nem csak mi késtünk, mert a barátaink is nagy forgalomba keveredtek. Viszont fél 11 körül már kezdhettük is a körutat a halak világában.

[kép]

Kisteknősök.

[kép]

A sok akvárium csak egy ideig kötötték le Réka figyelmét, a többiek viszont nagyon élvezték az összes látnivalót. (Én is) :)

[kép]

A haletetés még izgalmas volt.

Na, és persze a végén a rájasimogatás.

Aztán jöhetett a jól megérdemelt ebéd. Éhesek is voltunk nagyon.

Persze ki kellett próbálni a játékokat is.

[kép]

Borka lovagolt és lőtt,

[kép]

Réka pedig cirkuszi kisautózott.

Délután még tettünk egy látogatást Tibor barátunknál. A lányok addig játszottak. 3/4 6-kor indultunk haza. Persze megint kifogtuk a csúcsforgalmat, sőt a zamárdi leágazás előtt majd' 1 óriás dugóba is kerültünk.

9-re hazaértünk, és véget is ért a nyaralásunk. Állatkáink nagyon örültek nekünk, főleg Mogyoró. :D

• ladybug
    őstag

Akkor folytatom is a képes beszámolómat a ''nyaralásunkról''.

Csütörtök:

Elég sokáig aludtunk, a lányok is nyugodtan pihentek az éjjel. Felszedelőzködtünk a reggeli után, és irány kicsit körülnézni, aztán ebéd. Mivel ez kicsit elhúzódott, lekéstük a pesti hajóindulást. Ezért leparkoltunk a kocsival a Margit-híd tövében, és átsétáltunk a szigetre. Amíg a szökőkútban gyönyörködtünk a lányokkal a fiúk megnézték a hajóindulást. Szerencsénk volt, mert épp annyi időnk volt, hogy gyorsan beszálljunk, és már indultunk is.

Az első pár percben csak belülről szemlélték a lányok a kilátást:

[kép]

Aztán hamar megbátorodtak, és a nyitott ajtóhoz vonultak át, ahol Réka majdnem kilógott a vízig. Győztem visszatartani.

[kép]

A Petőfi-híd lábánál volt a végállomás. Onnan villamossal mentünk vissza az autóhoz.

[kép]

A leghosszabb vonalat választottuk, de sajnos Réka az utolsó 4-5 megállónál többször is megkísérelte a kiszállást, elunta a közlekedést.

Visszaérve az autóhoz még rohangáltak kicsit. Ennek ugyan a pesti galambok egyáltalán nem örültek, de a lányok annál jobban élvezték, hogy szaladhatnak utánuk.

[kép]

Késő délután pedig a barátainkkal vacsoráztunk egy jót. A gyerekek nagy örömére (és az enyémre is) a közelben volt egy óriási játszótér rengeteg játékkal és gyerekkel. Sokat játszottunk ott az este folyamán.

És ismét későn feküdtünk le. De hát a nyaralás ezzel jár. Abszolót kiesik az ember a megszokott napirendből, és felesleges is bármin is aggódni. Ezt tettük mi is. :)

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Mindenekelőtt szeretném megköszönni Sipi barátunknak a szállást, a kedvességét, a türelmét velünk szemben, és hogy mindenben részt vett. Reméljük, hogy jól érezted magad velünk - mert mi igen -, és nem fárasztottunk nagyon ki sem agyilag, sem fizikailag.

Szerdai nap:
    A felkelés kicsit koraire sikeredett a késői elalváshoz képest, de ez több szempontból is jól jött.

Reggeli után elmentünk az Árkádba, ahol körülnéztünk, és jól bevásároltunk. Eredmény: 5 pár cipő a Deichmannból. - Leárazás volt, és mi éltünk a lehetőséggel. Jól néznek ki a cipők, az áruk is megfelelő, ráadásul szükségünk is van rájuk. Tehát megérte.

Jah, és hogy a MM mellett se menjünk el üres kézzel a lányok kaptak egy Logitech Zebra egeret.[link] Ladybugosat szerettünk volna, de kis hazánkban nem lehet kapni sehol. Sebaj, ennek is nagyon örültek.

Hazafelé úton Rékus elaludt. Ez azért volt nagyon jó, mert ezalatt elkészítettem az ebédet, és korábban el tudtunk indulni az állatkertbe.

A dugókat és legnagyobb forgalmat minden pesti utunk alkalmával megtaláltuk. Ez ugyan csak a gyerekeknek volt rém unalmas, de szerencsére jól bírták a gyűrődést.

Az állatkertben csudajól éreztük magunkat. Mindent megnéztünk, amit lehetett, kivéve a Pálmaházat. A nagy kedvenc a Lepkeház és a tó volt, ahol annyi Odüt (teknősünk) láttunk, hogy nem győztük kapkodni a fejünket.

Pár kép:

[kép]
    Földikutyák - nagyon helyes kis jószágok.

[kép]
    A kis taligát feltétlenül ki kellett próbálnunk.

[kép]
    Teveetetés.

[kép]
    Állatsimogató.

[kép]
    A játszótér sem maradhatott ki.

[kép]
    Így kifáradtak a végére.

Az állatkert után meglátogattuk kedves barátainkat Fóton. Nekik is köszönjük a kedves fogadtatást. Gratulálunk a szép otthonukhoz, és nagyon jól éreztük magunkat velük.

[kép]
    A gyermekek azonnal megtalálták a közös hangot.

Fél 10 körül értünk haza, és bizony jócskán el voltunk fáradva.

• ladybug
    őstag

Nos, hazaérkeztünk. Lányok alszanak, mint a bunda. Örültek mindennek, hogy hazajöttünk, aztán 10 után sikerült is ágyba tennem őket.

Képeket elrendeztem, holnap be is teszem, sőt, megírom a 3 napi ( :B ) lemaradásomat, mert most már ugyancsak késő van, és fáradt vagyok.

Mindenhol jó, de legjobb otthon. És ez bizony nagyon igaz. Bármennyire is jól éreztük magunkat, a saját szükségleteinkből kifolyó apróságok (saját ágy és wc) miatt itthon a legjobb lenni. Igyekszem is lefeküdni....

• ladybug
    őstag

Pesten vagyunk. Feljöttünk a nagy fővárosba, hogy egy kicsit nyaraljunk a lányokkal.

A délelőtt a pakolással telt. Réka hamar megunta, és rajtam csüngött, de így meg a pakolás ment lassabban. Olyannyira, hogy elhúzódott 11-ig. Akkor gyorsan megfőztem az ebédet. Ettünk, aztán öltözés, mosogatás, indulás.

Hidegfront jött, és éjjel óta folyamatosan esett. A lányok már nyűgösen ébredtek, és délre már nagyon ki voltak fáradva. Nekem pedig a fejem fájdult meg. Na, szép pihenésnek nézünk elébe....

Az autóban Réka hamar elaludt, de nem sokáig. Kb 3/4 órát pihent. Ez pedig kevés volt.

Kedvesem mindenáron be akart meni a törökbálinti outletbe, hát bementünk. Egyik kedves ismerősöm elmondta a tapasztalatait, és azt mondta, hogy elég drága, és a kínálat sem olyan nagy. Igaya volt. Felénk sokkal olcsóbban megkapom ugyanezeket a márkákat. Holnap délelőtt még körülnézünk itt Kőbányán, hátha szerencsével járunk. Sportcipőt és pár ruhaneműt kellene néznünk.

Este megküzdöttünk az elalvással. Bár mindketten nagyon fáradtak voltak, mégsem tudtam lefektetni őket. Réka folyamatosan sírt és menni akart, de aztán sikerült lefektetnem őket. Most kb elfoglalják a 4 személyünkre szóló helyet, de sebaj. Remélem 8-ig alszanak.

• ladybug
    őstag

Olyan kedvetlen voltam ma. Nem tudom, mi bajom volt. De már nagyon álmos vagyok.

Nem mozdultunk ki, itthon voltunk. Se főzés, se más munka délelőtt. Udvarra ki, aztán játszás. Csak mosott a gép, azt teregettem ki időnként.

Délután Réka megint nem akart elaludni, de aztán csak sikerült meggyőznöm, és 5 percen belül már szuszogott is.

Aztán 3 körül ki megint, és estig kint voltunk. Fürdés is volt végre. Ki kellett tisztítani a medencét, mert nagyon algás volt, úgyhogy most kristálytiszta a víz.

[kép]

Este jól bepalacsintáztunk, és sétáltunk a kutyukkal.

• ladybug
    őstag

Azt tartja a mondás, hogy aki éjjel legény, legyen nappal is az. Hehe. Könnyű azt mondani.

Az én reggelem fél 9-kor kezdődött. Ma mindent lassan, kissé nehézkesen csináltam, mert nem elég, hogy a fülem zúgott, és alig hallottam vmit, még a fejem is kóválygott kicsit. Nehéz dolog ez a másnaposság. Értem ezalatt legfőképpen persze a fáradtságot. Ha nincs meg a 6-7 óra alvásom, akkor nagyon rosszul tudok lenni fizikailag. Szerencsére le tudtam feküdni délután, amíg Réka aludt, és majdnem 2 órát pihentem. Viszont ez csak arra volt elég, hogy a napot vhogy kibírjam, most már nagyon fáradt vagyok.

Úgyhogy gyorsan be is fejezem a blogomat, és ma este alvás.

Kedvesem napja a kijózanodással telt. Egyszer ébren volt ugyan 9 körül, de aztán visszafeküdt, és 2-ig húzta a lóbőrt. Még mindig nem érzi biztosnak a mozgásait, így csak remélni tudom, hogy holnapra, ha munkába megy, már teljesen 100 %-os lesz.

No, de egyszer élünk, és ilyen alkalom is csak egyszer van egy évben. Miért is ne használtuk volna ki? Na, ugye. Jövőre is megyünk, akkor vhol vidéken lesz. Akkor is bulizunk, de azért korántsem ilyen sokáig, mint most tettük.

• ladybug
    őstag

Tegnap Coca-Cola családi sportnapon voltunk. Az országos Coca-Cola nap itt került megrendezésre a zalaszentgróti fürdő területén. Volt itt minden. Ugrálóvár, falmászás, vizi kosárlabda, vizi foci, óriáscsúszda, torna, meditáció, wellnes és táplálkozási tanácsadás, játékok tömkelege, kézművesfoglalkozások, evés-ivás és persze fürdés.

Meg kell mondjam nagyon vártam ezt a napot, és ezzel a lánykáink is így voltak. Megérte. Nagyon-nagyon jól éreztül magunkat. Mindent kipróbáltunk, mindenben részt vettünk, megismertünk egy csomó kedves embert. Ettünk finomakat, és ittunk, amennyit nem sajnáltunk, mert korlátlan italfogyasztás volt.

8 után hazavittük a lányokat, mert addigra már jól elfáradtak. Átöltözés, meseolvasás és puszi után Kedvesemme visszamentünk még, mert jó programokat ígértek.

Tüzijátékkal kezdődött, ami meglepően hossző ideig tartott és szép volt. Aztán Zanzibár koncert. Fantasztikus volt a csapat. Csápoltunk, ugráltunk és énekeltünk, ahogy a torkunkon kifért. Pozitívan csalódtam az együttesben, mert amennyire kis nyálasnak találtam a zenéjüket a rádióban, annyira más volt élőben. Zeneileg nagyon képzettek, szuper hangulatot csináltak pillanatok alatt, az énekesnőnek jó és erős hangja volt. Szóval tetszettek.

Aztán diszkó kezdődött. Fél órát ugráltunk is, odahívtuk az énekesnőt, Ritát is hozzánk, aki szívesen jött is, és szórakozott velünk negyed órát.

A diszkót hamar meguntuk, mert kintről óriási hangulat szűrődött be. A kint kisszínpadon karaokéztak a többiek. Mi is kimentünk, és aztán innentől kezdve fergeteges lett az este. Rengeteget táncltunk, énekeltünk és ittunk. 11-től korlátlan koktélfogyasztásra nyílt lehetőség, amit Kedvesem elég rendesen ki is használt. Én csak mértékkel (2 enyhe koktél) ittam, mert vkinek haza is kellett vezetnie. Hajnali fél 4-ig bírtuk, aztán nagy nehezen hazaindultunk. 4-kor pedig már itthon voltunk, és próbáltunk aludni.

Szerencsére a lányok nagyon rendesek voltak, és Borka reggel fél 9-kor, Réka pedig 9-kor ébredt, így tudtam kicsit pihenni. Délután pedig aludtam, amíg Réka.

Pár kép a tegnapi napról:

[link]- arcfestés Rékusnak, kisvirág

[link] - arcfestés Borkának, pillangó

[kép]
    Ezt mindet kipróbáltuk.

[link] - ugrálóvár

[kép]
    Colasüveg mászás

[kép]
    Kosarazás.

[kép]
    Relaxációs meditáció.

[link] - Borka falat mászik.

[kép]
    A játszóteret sem hagyhattuk ki.

• ladybug
    őstag

Réka kapott kis szandit. Végre találtunk itt helyben a lábára illőt, mert eddig 3 boltban néztük meg, köztük Zegen és Keszthelyen is, de csak 20-astól felfelé volt méretben. Rékuskámnak pedig még mindig csak 19-es a lába. :)

Aztán itthon nagytakarítást csaptunk, és utána kimentünk az udvarra. Átjött kicsit Alexa ebéd előtt, aztán megbeszéltek délutánra is egy találkát. Így is lett. Miután Réka elaludt, Borka átment érte, és itt játszottak. Majd Adél is jött, de nem sokáig tartott a játék, mert Alexa megsértődött rájuk. Igaza nem volt, és inkább hazament. Aztán hol itthon volt Borka, hol nem. Fel-alá jöttek-mentek a gyerekek.

Egy baráti pár sétált felénk a kicsi lányukkal, Zoéval, és beszédbe elegyedtünk. Péter végre büszkélkedhetett a PDA-jával, a gyerekek addig jót játszottak.

[kép]

Hamarosan ismét vendégeink érkeztek. Egy régi barátunk jött el Kedvesével is kislányukkal, Pannával (2 éves). Rövid időn belül megtalálták a közös hangot a lánykák egymással, ez pedig a vizezés volt. De libikókáztak is együtt.

[kép]

[kép]

Kész ''óvoda'' volt itt megint. :)

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Délelőtt fürdő. Élvezték a lányok megint, és Borkával kicsit gyakoroltuk az úszó karmozdulatokat, mert csak kapálódzik a kezével a vízben, mint egy kiskutya. Pedig hát tudja a kartempókat, de egyszerűen nem mozgatja úgy a karjait.
    Találkoztunk az unokatesókkal is. Zegen táboroznak, csak elhozták őket ide fürdeni. Örültünk egymásnak.

Réka ebéd előtt még örült kicsit a homokozónak, mert ugye tegnap nem tudtak játszani kint.

[kép]

Délután pedig aludt 2 órát. Az úszós délelőttök után mindig jól alszik. Mi pedig anyára itthagyva a legkisebb manót, elmentünk az önkormányzatra Borkának útlevelet készítettni. Minden rendben ment, a fényképezés is jól sikerült. (Tavalyelőtt nagy hisztit csapott.) Csak 1500 ft volt, ami meglepett.

Délután pedig megint itt voltak a szomszéd gyerekek. Ma vhogy nehezen találták fel magukat, de aztán belemelegedtek a játékba. A homokozó is nagy sikert aratott.

[kép]

Sokáig kint voltunk az udvaron. Lányok nagyon élvezték a kintlétet. Kicsit fújt a szél, és a hőmérséklet sem volt hideg. Minden járművet kihoztak, é játszottak vele ketten. Aztán Réka egyszercsak elindult egyedül a motorral. :C Eddig tolni kellett, és mellette menni, mert félt. De most ő kérte, és hajtotta is, ahogy kell.

[kép]

• ladybug
    őstag

Egész nap esett. Ez kész kínszenvedés volt a lányoknak. Főleg Rékának. Korán is kelt, és egész délelőtt toporzékolt, ütlegelt és sírt.

Reggel elmentünk hárman az okmányirodába, hogy Borkának csináltassunk útlevelet, de olyan sokan voltak, hogy 11 felé kerültünk volna csak sorra. Kedvesemnek pedig nem volt annyi szabadideje, kellett neki visszamenni dolgozni. Így inkább holnap délután megyünk, hátha akkor kevesebben lesznek. Borka ugyan csalódott volt kicsit, mert már lelkileg felkészült a fényképezésre, de megértette.

Amikor hazajöttünk Rékával még kint voltunk egy fél órácskát az udvaron, de aztán 9 körül elkezdett esni, és bekényszerültünk a lakásba.

Borka elfoglalta magát midenfélével, de néha hiányolta, hogy vele nem tudok többet lenni, mert Réka ilyen nyűgös. Sajnáltam szegényt. Aztán ebéd után elaludt a kis manó, és játszottunk egy jót Borcsikámmal.

Délután azonban Réka már szörnyen unatkozott, ki kellett menjünk. Csigákat találtunk, és nézegettük őket, de aztán Réka egyre többet nyafogott, hogy vizes a kabátja. Érdekes, tavasszal még nem zavarta. Most pedig be kellett menni, levetkőzni. Át akart ugyan öltözni, és másik kabátot venni, de más kabátja nincs, ami ne ázna át. Így aztán nagynehezen betessékeltem a kisasszonyt.

[kép]

Kimentünk az udvarra. Esett.

[kép]

Délután megtaláltuk Borka kis digitális fényképezőgépét. Rékának nagyon tetszett.

[link] Panka imád legózni. :)

• ladybug
    őstag

Tegnap megvettük a PDA-nkat. Vagy inkább Párom PDA-ját? Végülis ő nyúzta a fülemet már kb fél éve. Én nem tartottam és most sem tartom szükségesnek és nélkülözhetetlennek. De hát mit lehet ilyenkor tenni? Amikor szereted? Amikor látod, hogy rajongásig oda van vmiért? Amikor látod, hogy minden nap sóvárog utána? Igen, egy idő után beadod a derekad, és igent mondasz.
    [link] És itt van a kis édesség.

Egyenlőre még távolról szemlélem, mert kicsit dühös vagyok rá, hogy megvettük, de majd úgyis a kezembe veszem, és ismerkedem vele, mert csak piszkálja az én fantáziámat is.
    Használtan vettük, de alig volt párszor bekapcsolva, nagyon szép állapotban van. Az eladó is szimpatikus volt, jól elbeszélgettünk vele és nagyon segítőkésznek mutatkozott.

BPesten vettük. 4-kor indultunk hazulról, és 11 után már itthon voltunk. A lányokra addig anya vigyázott.

A tegnapi nap egyébként bekerült a homok is a homokozóba. Sajnos képeket nem tudtam készíteni, mert csupa rohanás volt a délután. A homokot az egyik ismerősünktől sikerült kapni, és többszöri fordulóval hoztuk el avödröket és az üstöket telirakva. Utána pedig gyors zuhany és irány a főváros.

Hogy mit meg nem teszek ezért a pasiért?? :)
    [Mert egy tündér vagy! - peterkeT]

Tegnap kaptam egy telefonhívást, hogy vállalnék-e gyerekfelügyeletet. Egy közeli ismerősöm ajánlott be a hölgynél, és a 8 éves kisfiára kéne augusztusban egész nap felügyelni az étkezést is biztosítva. Mondtam ok, de ez nekem csak itthon menne. Megegyeztünk, és jövő héten találkozunk egy személyes megbeszélésre.

Muszáj már körbenézegetnem, és elvállalnom ilyet, mert jövőre a GYES mellett munkát kell vállaljak.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

A lányok ma 8-kor keltek. Meg is lepődtem, hogy ilyen sokáig aludtak. Legalább kénylemesen megreggeliztünk Kedvesemmel.

Délelőtt tanácsadásra mentünk volna, mert Rékusnak meg kellett volna kapnia a 18 hónapos oltást. Általábn szoktam telefonálni előtte, most nem tettem meg. Franc. A doktornő szabin van júl. 23-ig. Tanácsadás nincs. Legalább megúsztuk.

Hazafelé bementünk a pékségbe, hogy Rékának is meglegyen a boltba-menés érzése. Kaptak is csigákat, azokat eszegették hazáig. Itthon aztán meglepve tapasztaltam, hogy anyáék nekiálltak a homokozó készítésének.

Tegnap nézegettem az üstöket, és megemlítettem anyának, hogy kellen mégiscsak egy homokozót csinálni a lányoknak, mert így nem tudnak beleülni, és építeni. És Borka is hiányolja sokszor. Erre az én drága anyám mit csinál? Nekiveselkedik, és pillanatok alatt összedob egy keretet. Szeretem. :B

A többiben segítettem; ásni, festeni, kibélelni, és földdel körberakni. A homok még várat magára. Úgy volt, hogy ma hozzuk el délután, de aztán félreegyeztetés miatt meghiúsult a dolog. A héten azonban beleszerzem nekik a homokot.
    Ilyen lett amúgy:

[kép]

[kép]

Kész, csak a homok hiányzik. Még fűmaggal is körbevetettük.

Délutánra olyan jó idő lett, hogy fürdeni is lehetett. A lányok ezt is ki is használták, és amikor papi is bement a medencébe, rögtön nyúzni kezdték.

[kép]

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Vasárnap. Csendes vasárnap. Húsleves cérnametélttel, rántott csirke petrezselymes krumplival és salátákkal. Mhhm, nagyon finom volt. Éppen vasárnapra való ebéd. A lányok még uzsonnára is ezt kértek, és a szabadban költötték el az ennivalójukat.

[kép]

Délelőtt az udvarban és az utcán játszogattunk. Fiúk is kint voltak, ismét nem unatkozott senki. Erről jut eszembe. Borka Adél barátnője azt mondja a minap: ''Még szerencse, hogy ma sem hívtam fel az unalom világát.'' Nagyon helyes dolgokat tud mondani, néha hangosan felnevetnék.

Ebéd közben Réka majdnem elaludt. De aztán kérte, hogy vegyem fel. Ringattam, ahogy szoktam. De kint kellett maradnunk a konyhában és a közlekedőben, mert ha a szoba felé indultunk, rögtön nyafogni kezdett. És ahogy így ringattam, beszélgettünk közben, és egyszercsak szépen lecsukódott a szeme. Arra már rájöttem, hogy ha evés után felveszem, pillanatok alatt elalszik, de csak kint a konyhában. A szoba pedig már kiskorában is nagyon zavarta, sosem ott aludt el. Este is csak akkor alszik el nyugodtan ott, ha Borka is bent van.

Délután sétálással egybekötött játszóterezés volt napirenden. Réka megint boltba akart menni, és elindult a központ felé. Szerencsére útközben van egy játszótér, és sikerült oda bekanyarodnunk. Kb egy órát játszottak. Aztán itthon még az utcán kicsit tekeregtek, és 8 óra is lett.

[kép]

Tegnap kaptunk a fiúktól két traktort. Ezek most a kedvencek.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Borka szívem ma került először igazán kínos szituációba a heves természete és meggondolatlansága miatt. Sajnos megint csak azután gondolkozott mielőtt kimondott volna vmit. A szomszéd kislányt sértette meg. Pillanatok alatt elszégyellte magát, és kb 1 órán át ki sem mert jönni az udvarra, mert bántotta a lelkiismeret. Tudom, ez nem mentség, mégis örülök neki, hogy észrevette magát. Meg is beszéltük, hogy még ma bocsánatot kell kérnie. Ez este meg is történt.

Aminek azonban nem örülök, hogy a szomszéd anyuka vérig van sértve. Sajnos kissé szemellenzős a kislányával szemben, és ha ő sérti meg Borcsit, akkor az elnézhető. Ha viszont fordítva történik a dolog, akkor óriási sértődés van részéről.

Mindegy. Borka megtette, amit megkellett, és tanult a dologból.

Az egész egyébként amiatt volt, hogy fel akart vágni, és olyat akart mondani, amitől nagyon menő lesz. Helyette sértőt mondott, amivel mást megbántott. Ezért mondta azt a lelkem, hogy véletlen volt. Ami végülis igaz is, meg nem is.

Délelőtt iszonyat mód nyűgösek, izgágák voltak a lányok. Réka ráadásul még angyon hisztis is. Valószínű emiatt a front miatt van az, mert 3-4 napja ilyenek, mióta lehűlt a levegő. Remélem hamarosan visszatér a nyár, és a lányok is a régiek lesznek.

A délutáni alvással is 2-3 napja vannak problémáink. Bár álmos Rékus, és fáradt, nem akar aludni. Annyira hevesen tiltakozik az elalvás miatt, hogy 5 percig csak üvölt és sír. Nem szeretem hallgatni. Aztán, mint akit elvágtak, csend lesz, és alszik kb 2 óra hosszat.

Délután a fiúknál volt Borcsi, aztán ők is átjöttek. Majd átsétáltunk közösen hozzájuk, hogy megnézzük az újra festett és berendezett szobájukat. Persze maradtunk játszani 1,5 órácskát, és végre mindkét lánykának megjött a jókedve.

[kép]

Tegnap traktoroztak. Ugye milyen erős Réka? :)

[kép]

Jó testvérek.

[link] - kisangyal heves természettel.

• ladybug
    őstag

Tegnap gondoltunk egyet, és miután elaludtak a lányok elmentünk a tescoba. Inkább csak körülnézni akartunk, és pár dolgot venni. Vásároltunk is, és sikerült a bevásárolókocsinkat majdnem telepakolni. ''Jaj, ezt ne hagyjuk már itt.'' ''Uh, ez csak ennyi? Akkor megvesszük.'' Mocsok dolog ez a szupermarket, és ha elmegyünk akkor tutira több dolgot veszünk, mint amennyit akartunk. De az is tény, hogy jó, hogy egy helyen van minden, és tényleg sok akció van, amiből ki lehet fogni szuper dolgokat.

Borka kapott úszósapkát, mert Réka múlt héten kiharapta a másikat. Kapott egy komolyabb úszószemüveget is, hogy Rékus megkaphassa az övét, és neki is legyen.

Tegnap délelőtt egyébként a fürdőben voltunk megint. Nagyot úsztunk mindannyian. Réka most jutott el arra a szintre, hogy egyedül úszott a mélyvizes medencében a karúszókkal. Bátran, lelkesen úszott. És tényleg úszott.

[kép]

Aztán 1 óra alatt elfáradt, és már nem volt kedve máshoz, csak a zuhanyzáshoz. Imádja a zuhanyt a fürdőben, 45 percig áztatta magát alatta.

[kép]

Délután pedig megint gyerekdélután volt nálunk. A fiúk voltak is, és Adél. Meg persze hol az egyik háznál, hol a másik háznál játszottak.

• ladybug
    őstag

Meg voltak kergülve, vagy mi. 8-ig csak nyüglődés, szenvedés, nyafogás, nem tudtak elaludni, aztán, mint akiket felhúztak, vigyorogtak, birkóztak, egymást lökdösték. Hogy mi volt velük?? Végre alszanak, csend van. Jaj, de kell ez most. Bár még mindig zsong a fejem, de valószínűleg nem a lányok miatt van, hanem vmi front okozhatja. Ugyanis egész nap járnak fölöttünk a felhők, és hol hőség volt, hol meg kimondottan hűvös.

Ma sem volt sokkal jobb a helyzet, mint tegnap. Ráadásul ma még boltban sem voltunk, és Rékának egyfolytában mehetnékje volt. Amikor pedig elindultam volna vele, mindig talált vmi játékot az udvaron, amivel egy ideig eljátszott.

Rékus délutáni alvása is csak egy órásra sikeredett, és sírva ébredt. Aztán szinte egész délután nem kötötte le 5 percnél tovább semmi a figyelmét. Anya 4 körül elvitte 1 órára sétálni és fagyizni, addig kivasaltam a 3 hét alatt felgyülemlett ruhákat. Ej, de mennyire utálok vasalni. Monoton, aprólékos munka. Ráadásul meddig vasalt csak egy ruha? Míg felveszed. Aztán leülsz benne, és pillanatok alatt meggyűrődik. Ennyi.

Hallottam ma egy érdekes hírt az egyik rádión. Azt mondták, hogy amerikai kutatók kitapasztalták, mert több ezer alannyal kísérleteztek, hogy az óvodás korú gyerekeknek sokkal jobban árt a délutáni alvás, mint ha nem alszanak, mert az éjjeli alvásuk emiatt sokkal nyugtalanabb lesz. Hm, hm.

Mint óvónő és mint anya, én így látom:
    Vannak 2-3 éves gyerekek, akik nem tudnak aludni délutánonként. De ez a szám elenyésző azokhoz képest, akiknek szükségük van a délutáni pihenésre. Azt viszont aláírom, hogy 4-5 évesen már szenvednek a gyerekek a délutáni alvás miatt. És kevés az a gyerek, aki önként és dalolva megy aludni ebéd után.

Borka lányomat 4 éves kora óta nem altatom délutánonként. Egyszerűen felesleges volt szenvedtetni szegény gyereket. Pihenésre azonban szüksége van, ezért ilyenkor szokott mese dvd-t nézni.

Az oviban viszont kötelező a délutáni alvás. Nem tartom szükségesnek. 25 gyerekből kb 5 alszik, a többiek viszont szenvednek, és folyamatosan csendre kell inteni őket, hogy azt a kevéskét ne zavarják az alvásban. Mi értelme ennek? Jó, addig az óvónő tud pihenni kicsit, mert agyilag elég fárasztó tud lenni, ha 25-30 gyerek 3-4 órán át körülzsong, és a 1,5 óra délutáni altatás alatt fellélegezhet kicsit az óvónő.

A másik, hogy még nagycsoportban is le kell fektetni a gyerekeket. Könyörgöm, fél év múlva már iskolába mennek, és ott aztán nem lesz alvás vagy pihenés. Mindig azt szajkózzuk, hogy nincs az óvoda és az iskola között átmenet. De hát magunk is ez ellen teszünk ezzel.

Nem jó az így. Át kellene reformálni az egész óvodai napirendet, és okosan átgondolni, hogy mire van szükség, és mire nincs. A sok nézetek és módszerek sokat segítettek, segítenek ebben, de még mindig nem az igazi.

Kissé magam ellen beszélek, ugye? :F

• ladybug
    őstag

Ma volt egy érdekes beszélgetésem egy nemrég lett feleséggel. A hölgyike 26 éves. A várandósságról kezdtünk el beszélgetni, és szörnyülködött nekem, hogy nem akar úgy kinézni, mint a sógornője, aki tavaly nyár végén szült, és az utolsó hónapokban teljesen elvizesedett szegény, és 21 kg-gal volt több a várandósság végén, mint az elején. A sógornő azóta ugyanolyan jól néz ki, mint a várandósság előtt. Hogy ő mennyire nem akar meghízni, meg nem akar csíkokat, meg vizesedést, és miegymás nyafogás. Mondtam neki, hogy van, akinek bizony a teste nem úgy reagál a várandósságra, ahogy előtte elképzelte. Mert bizony hajlamos a teste a vizesedésre, a striák kialakulására. Akkor vállaljon csak gyereket, ha nem az az elsődleges szempont, hogy jól nézzen ki a várandósság alatt, és utána, hanem az, hogy kisbabát szeretne.

Kicsit elgondolkozott a hölgyike, aztán közölte, hogy akkor ő valóban nem érett még meg arra, hogy gyereke legyen. Ez így van. Örülök, hogy egyetértünk.

Délelőtt elmentünk a boltba, és vettünk kis műanyagüveges innivalót a lányoknak. Mikor hazaértünk nekiláttak az ivászatnak, én meg szépen bevittem a csomagokat, és kipakoltam. Mire kimentem, Réka már fel-alá futkorászott, Borka pedig elémállt, és nagy komolyan ezt mondta: ''Képzeld, anya, Rékus ivott, aztán fel-alá rugdosta az üveget. De nekem volt annyi eszem, hogy felvegyem, és betegyem az asztalra.'' Remek. :)

A mai nap egyébként felért egy szenvedéssel. A lányok nem nagyon tudtak magukkal mit kezdeni. Az idő pocsék volt, állandóan szemerkélt az eső vagy fújt a szél, és hideg volt. Nem nagyon volt kedvünk kimenni. Este tudtunk csak, az pedig jól is esett, mert felfrissített.

Délelőtt még csak-csak elvoltunk, akkor még nem esett, és ki tudtunk menni játszani. Délután viszont már nem. Átjött a szomszéd kislány Borkához, ők is hol a gép előtt, hol a tv előtt ültek. Játszani nem nagyon volt kedvük.

Nem sokat fényképeztem, de hogy ma se maradjatok kép nélkül....

[kép]

Egyik cica erre, másik arra.

[kép]

Borka locsolja a füvet. (Nem voltunk biztosak benne, hogy esni fog.)

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Reggelre igencsak lehűlt a levegő. Esőfelhők közeledtek, és nagyon fújt a szél. A hőmérséklet 20 fok körül volt.

A bicikliket otthon hagytuk, és autóval mentünk ki a fürdőbe. 2 órát úsztunk és fürödtünk. Elég is volt ennyi. Réka és Borka is megunta már, és én is kiúszkáltam magam. Olyan jó, hogy megyünk, mert nekem is van lehetőségem az úszásra. Anyáékkal elpancsolnak a lányok a másik medencékben, de van, hogy Borcsi jön velem úszni.

Délután egy kicsit melegebb lett, az ég felhős volt, de nem esett. A nap pedig néha kisütött. Ideális idő volt a kinti játékra. 7 gyerekem lett, és nagyon jókat játszottunk. Először bújócskáztunk, aztán fogócskáztunk. A fogó egy rongydarabot fogott a kezében, így különböztettük meg a többiektől. Persze mindenki engem akart megfogni, vagy egyszerűen rámdobta a rongyot.

[kép]

Csoportkép (balról-jobbra): Adél, Alexa, Réka, Misu, Szabi, Máté
    Borka nincs rajta, mert óriási hisztit csapott, hogy ő nem akar lefényképezkedni.

A fiúk annyira mondogatták, hogy nézzük meg hány fokos a víz a medencében, hogy fürdés lett belőle. A víz egyébként majdnem 30 fokos volt, és az idő sem volt hideg a kinti fürdéshez. 1,5 órát pancsoltak.

[kép]

A csapat nagy része fél 6-kor elment, Alexa maradt itt Borkával. Játszogattak, táncikáltak, aztán amikor megjöttek a kislányért, Borcsi nagyon sírt. Kiderült, hogy Alexa azzal csúfolta, hogy elmondja az unokatesóinak, hogy Borka cumizza az ujját. Próbáltam megvigasztalni, de elmondtam neki, hogy ezért egyre többen fogják majd csúfolni, és bizony el kellene már hagyni ezt a rossz szokást, mert sok baja lesz belőle. Mire ő: ''Akkor majd jól megverem és földhöz vágom azt, aki csúfol.'' Ez nem megoldás, mondom, mert nem old meg semmit.

Este aztán jöhetett a jól megérdemelt vacsora.

[kép]

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Ma sem unatkoztunk, és nem volt poénoktól mentes napunk. Lássuk is a kínálatot.

Borka reggel nem akart velünk jönni vásárolni - egyébként negyed óra múlva haza is értünk -, itthon maradt inkább. Nem is bánom, ha gyakorolja az egyedülétet, mert önbizalmat ad neki és erősíti a felelősségérzetét. Meg hát nincs is igazán egyedül, lévén anyáék fölöttünk laknak, bármikor felszaladhat hozzájuk, ők meg hallják, ha netalán vmi baj van.

Délelőtt táncoltak a lányok. Borcsinak vannak cd-i és Réka is imádja hallgatni őket, meg persze nézni és utánozni a nővérét, ahogy össze-vissza ugrabugrál. Borka annyira belelendült a ''táncolásba'', hogy többször is szólt, hogy nézzem meg, mennyire jól csinálja. Megdícsértem érte, ahogy kell, és ettől dagadt is a büszkeségtől. Olyannyira, hogy hamarosan kijelentette: ''Anya, én vagy táncos leszek, vagy sztár, mert annyira szuperül táncolok.'' Van önbizalma a drágámnak, ugye? :D

Délután a fiúk jöttek át fürdeni. 3-fél 7-ig voltak itt, és nemcsak jót pancsoltak, de utána jót is játszottak együtt.

[kép]

Miután Borka kijött a medencéből, a fiúk fitogtatták magukat Borka előtt. Kérdezgették is tőle: ''Borka, nézd, tetszik, amit csinálok?'' A lánykám meg persze szemtelenül őszinte, és mindig kerek-perec kijelentette, hogy mi tetszik neki és mi nem. És ami tetszik neki, azt csinálják megint. A fiúk persze, mint a jó kiskutyák, meg is tették.

[kép]

Hm, egy új szemüveg. Biztos vmelyik fiúé, gyorsan kipróbálom.

Estére már nagyon éhesek voltak a drágáim. Kaptak egy nagy tányér nokedlit kis pörköltszafttal. Úgy befalták, mint a sitty. Borka tányérján maradt 3 nokedli, egy nagy dagi, egy kisebb vékonykább, és egy ici-pici. Azt mondja nekem. ''Nézd, anya, a rómaiak bekebelezték az összes embert, csak Asterix, Obelix és a kutyájuk maradt életben.'' Aztán megette a két kisebbet, és azt mondja: ''És végül megeszem Obelixet, hamm.'' Jót nevettünk. :)

[kép]

Anya meggyet szedett, és azt magozta. Lányok lelkesen segítettek egy darabig.

[link] Borka lefényképezte a húgát. Vmi zseniális fotó lett.

Réka tegnap óta mondja a saját nevét. Eddig is tudta, hogy ki a Réka, mert magára mutatott, ha kérdeztük tőle, de most mondja is, miközben mutatja magát.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Édes, drága Kedvesem ma megint dolgozott. 5-kor kelt, és ment leltározni. 3 után haza is ért a Drágám. Ebédelt, aztán leült és úgy maradt. Tiszta fáradt volt.

Lányokkal sikeresen fél 8 körül keltünk. Később fekszenek mostanában, és emiatt később is kelnek. Így reggel van időm arra, hogy kényelmesen elkészüljek mielőtt felébrednének. Bár ma reggel én is velük keltem. Vasárnap van, ekkor megjár nekem is. :)

Réka imád boltba járni. Elmegy a biciklikhez, és ott toporog mellette, hogy menjünk ''bici'' és ''bóba''. Viszont ma autóval mentünk, mert több nehéz dolgot is vennem kellett. Hiányérzete is volt Rékusnak, mert délután odaállt a bicikli mellé, és mondta a mondandóját. Helyette azonban fagyizni sétáltunk el. Egy baráti párral és a fiaikkal mentünk. Rékának pedig nem vittünk kocsit. Bibibííí. Egyre ritkábban használjuk amúgy is. Minek is kellene? Kisváros vagyunk, a nagyobb forgalmú út közelében úgyis a kezembe veszem. A központig pedig kénylemesen sétálva 10 perc alatt beérünk a kis forgalmú utcákon. Szóval igyekszem is rászoktatni a sétára, de szerencsére nem is esik nehezére. Főleg, ha Borka is velünk jön. Ő nagyon tudja motiválni minden téren.

Ebéd előtt játszani is volt időnk.

[kép]

Borkához délelőtt átjött a szomszéd kislány. Egész jól megvannak mostanában - gyorsan le is kopogom -, és minden nap több órát együtt játszanak. Talán megtalálták a közös a hangot?

Délután Borka ment át hozzájuk, és 2,5 órát náluk töltött. Aztán hazajött, és itthon nagyot vizeztek Rékussal. Hidakat tettek a csatornák fölé, és vödrökkel, kanákkal öntözgették a vizet.

[kép]

Réka tótásgast áll a vízelvezető fölött.

[kép]

Borka volt a vízfelelős.

Este fociztunk megint. Réka is egyre ügyesebben vezeti a labdát, Borka pedig már különböző variálásokat talál ki. Később már a pattogtatást és a magasra dobást gyakorolta.

[kép]

• ladybug
    őstag

Amíg Kedvesem élvezhette végre a hétvégi továbbalvás előnyeit [Egészen nyolcig, és utána mehetett egész napra dolgozni... - peterkeT :O], addig mi ugyanakkor keltünk, amikor szoktunk, és ugyanúgy folyt a napunk, ahogy minden nap szokott. A nagy kakaóivás után porszívózás következett.

[kép]

Aztán a lányok játszottak egy kicsit a számítógépen. Mert Apa nagy kocka révén nálunk mindenkire jut a családban egy számítógép; már a 1,5 éves lányunkra is. Legyen az hordozható vagy asztali. Tehát mindent egybevetve kijelentem, hogy kocka család vagyunk. :)

[kép]

Délután pedig jó idő lett, és kimentünk az udvarra. Réka gyümölcsöket eszegetett, aztán megérkeztek a szomszéd lányok, és elindult a nagy játék.

[kép]

Meggyevés.

[link] Ezt meg csak azért, mert olyan szép.

[kép]

Borka feszülten figyelte a kisiskolás barátnőjét, ahogy a reklámokról mesélt. És együttesen megállapították, hogy csak tömik a gyerekek fejét azokkal a vacakokkal, és teljesen megbolondítják őket.

[link] Ezt pedig azért, mert úgy néz ki, mint egy kisangyal.

• ladybug
    őstag

Csendes péntekünk volt. Olyan régen sétáltunk már, hogy úgy döntöttem, elsétálunk a boltba. Alig kellett vmit venni, inkább csak a kimozdulás kedvéért mentünk egyet.

A papírboltban vettünk Borka gyöngyeinek gumiszálat - mert Réka sok nyakláncát és karkötőjét széttépte -, és persze a sok-kis csecse-becse megbabonázta, és vetettet velem egy Witch-es füzetet és egy My little ponys golyótollat. ''Ezek most nagyon menők, anya.'' Jól van. Ezen a 300 ft-on nem múljon a gyermekem boldogsága. :)

Amíg az ebédet összedobtam a lánykáim az udvaron játszottak. Remekül rájuk látok a konyhából, és szerencsére az udvar akkusztikája is kiváló, így mindent meghallok. Mikor kész voltam, kimentem értük, és bejöttünk. Réka nagy boldogan rágcsál vmit. Nézem. Hát kis betondarabokat rágcsált szét, és azt forgatta a szájában. Szegény gyerekem, nincs mit ennie.... Persze az ebédből jól belakott.

Délután megint nem jöttek a szomszéd fiúk játszani. Borka már nagyon hiányolta őket. Helyette itt volt a szomszéd kislány, és meglepő módon egész délután úgy játszottak, mint a kisangyalok. Igaz, mi kint voltunk, ők meg bent, de ha veszekedés lett volna, biztos vmelyik jött volna árulkodni. De nem adódott ilyen alkalom, ezért feltételezem jól elvoltak.

Rékához is átjött az utcából az egyik kislány játszani. Kis pancsikázás lett a dologból, és ezt senki nem bánta.

[kép]

• ladybug
    őstag

Délelőtt megint fürdőben voltunk. És megint biciklivel mentünk. Szegény Borcsikám hazafelé alig tudott tekerni, mert erős szembeszelünk volt. Amúgy is fáradt volt, mert reggel korán kelt, a fürdőben pedig sokat úszott. Réka is elpilledt, biciklisülésen aludt el. Drága, ide-oda borult a kis feje, győztem hátranyúlni, és vhogy az ülésben tartani, mert attól féltem kiesik.

Mindkét lánykának egyébként nagyon jót tesz, hogy kijárunk a fürdőbe. Borka gyakorolja az úszást - ma a mélyvizes medencében 4-5 hosszt is megúszott. Persze nem egyhuzamban, de ez nem is lényeges. Réka pedig Borkát látva nagyon megbátorodott a vízben. A nővérét próbálja utánozni, és nagyon elszánt. Itthon a medencében leér a lába. Ma jutott el arra a szintre, hogy elengedte a kezemet, és járkált a medencében. Aztán kergette a labdát is, majd lebukott a víz alá. Az első 2 alkalommal félrenyelt, de nem adta fel. Lebukott még párszor, és akkor már tudatosan vette a levegőt, és semmi probléma nélkül feljött a víz felszínére. A karjait és lábait is igyekszik mozgatni, és egyre jobban megy neki.

[kép]

Van 2 üstünk. Még az előző lakókról maradt ránk, és eltettük, hogy majd csak egyszer jó lesz vmire. Tavaly megszüntetettük a fa homokozót, mert már korhadt az oldala. Homokozó persze kellett, ezért a 2 üst vette át ezt a szerepet. A lányok persze imádják.
    Itt ül egy kis üstben:

[kép]

• ladybug
    őstag

Bajom van. Csak úgy rámjött. És nem vmi miatt, magam sem tudom miért. És persze minden baj.

Baj, hogy nem tudok belebújni a papucsomba azzal a lendülettel, ahogy venném és mennék is. Baj, hogy a melltartó vállpántját nem tudom visszacsatolni. Baj, hogy nem jön rám a kedvenc nadrágom. Baj, hogy....Brahh. :((( Csak nyavalygok. Liba vagyok. Hagyjam már abba ezt a nyávogást, meg önsajnáltatást. Tessék körülnézni, mérlegelni, elfogadni és előre tekinteni, és persze cselekedni. Ok, így van. Ezt kell csinálni. :)

Azt hiszem egyébként Borka indította el nálam ezt a folyamatot. Délután ugyanis találkoztak az utcán a szomszéd kislánnyal, és azt beszélgették, hogy kihez menjenek át. Hozzánk-e vagy hozzájuk? Mire Borka rávágta, hogy hozzájuk. A kislány meg hozzánk jött volna. Mondom neki, akkor játszanak nálunk, utána majd átmennek. Erre Borka közli velem, hogy a kislány szobája sokkal jobb, meg a játékai is szuperebbek.

Először is, tudom, hogy ez egy titpikus gyerek megnyilvánulás. Csak az a szomorú számomra, hogy egyre többször hallom ezt a szájából. Tény, hogy nem kap meg mindent, amit szeretne, de fölöslegesnek is tartom. Így is túl sok játékuk van. Amire szüksége van, azt megvesszük neki, és nincs szűkében semminek. Ellentétben a szomszéd kislánnyal, akinek mindenből ezer db van, mindenből a legdrágáb és legmenőbb, és persze abból is több darab. Én ezzel nem tudok, és nem is akarok versenyezni, de elszomorít, hogy az, ami Borcsinak van sosem jó annyira, mint ezé a kislányé.

Minap megjegyezte, hogy a kislány öccse - egyidős Rékával - mennyire aranyos, és hogy elfogadná testvérnek. A kisfiú verekedős, folyton tépi és harapja a nővérét, és borzasztóan hisztis. Kérdem tőle, miért fogadnád el. Hát, mert ari. Aham, mondom, és közben biztos voltam benne, hogy ez a kijelentés nem is igazán ellenünk szólt, inkább a kislánynak akart imponálni. Csakhogy ez a nyalizás már kezd számomra eldurvulni, mert a másik pillanatban meg csúfolja a kislány Borcsit, és addig mondogalódik neki, amíg Borka nekimegy.

Ah, lehet, hogy már megint túl sokat agyalok... :(

[kép]

Találtunk egy földigilisztát. A lányok megbabonázva figyelték minden mozdulatát, amikor ásta le magát a földbe.

Borka megint fényképezett. Ez [link] a mai kedvenc.

• ladybug
    őstag

Tudom, tudom...Tegnap nem írtam. Jöhetnek a szemrehányó megjegyzések, a ledorongoló privát üzenetek és a megrovó msn beszélgetések. :B

Na, de hogy írjak a tegnapról is vmit.

Délelőtt a fürdőben voltunk. Biciklivel mentünk ki és vissza. Szegény Borcsikám jól elfáradt, de egész ügyesen bírta hazáig is a tempót. Kb 5 km-re található a fürdő, és ez egy kisgyereknek már egész nagy táv. De meg tudta csinálni.

Aztán pedig nagyon sokat úszott. Olyan kis ügyes, mint egy sellő. Ide-oda siklik a víz alatt. Folyamatosan olyan medencékben fürödtünk, ahol mély víz volt Borkának, tehát kénytelen volt úszkálni. Viszont cseppet sem bánta. Már indulni akartunk, amikor még megkért, hogy hadd mehessen be az úszómedencébe. És egyedül végig is úszott egy hosszt. Nagyon büszke vagyok rá. Olyannyira, hogy azt hiszem be sem fogom haladó tanfolyamra iratni, mert most már magától is benne van az a küzdés, ami előbbre viszi az igazi úszás felé.

Délután megint átjöttek a szomszéd fiúk játszani, jót lubickoltak a medencében.

[kép]

Réka pedig a vizet minden lehetséges eszközzel kipróbálta:

[kép]

Kanalakkal és kistállal

[kép]

Uborkákkal.

És íme a kis művésznő:

[kép]

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Réka játszott ma Betti babával az udvaron. A kocsit eldöntötte a baba pedig kiborult belőle. Mondtam neki, hogy ej, hogy ez most hogy fájt a Bettinek. Sír is nagyon, szegény. Édes drágám, annyira együttérző volt, hogy rögtön sírvafakadt, és együtt sírt a babával. Aztán pedig még sokszor felemlegette, ha a kezébe vette a babát.

Napról-napra egyre több szót mond ki Rékus. Van, hogy el sem kell neki ismételni, magától mondja. Pizzát rendeltünk vacsorára. Behoztam, és letettem az asztalra. Készítettem oda az evőeszközöket, Rékát pedig odaállítottam az egyik székre az asztalhoz. Kinyitotta a pizzásdobozt, és nagy boldogan felkiáltott: Pizza. Fogta is a kést és villát, és nekilátott, mint a nagyok.

[kép]

Nyári szünet lévén az utcákban lakó nagymamákhoz megérkeztek az unokák. Évek óta ide járnak hozzánk játszani nyaranként, szinte csak enni és aludni járnak a nagymamához. Férjem szerint az ismeretlen gyerekek is szagról megérzik rajtam, hogy óvónő vagyok. Lehet benne vmi... Viszont nem bánom, mert hamar sikerül kapcsolatot létesítenem a gyerekekkel.

Ma is átjöttek a szomszéd fiúk és a szomszéd kislány is fürdeni. És íme, így néz ki egy tipikus nyári nap nálunk.

[kép]

Aztán, mikor elmentek a többiek, akkor ketten csobbantunk Rékával.

[kép]

• ladybug
    őstag

Hehe, megvan az 1000 m. :) Lefárasztott, de lehet, hogy bírtam volna többet is. Viszont nem mertem, mert fél 6 körül ''edzettem'', és a lányokkal vissza volt még a nap neheze. Ilyenkor ajánlatos még fittnek lennem.

Szóval holnaptól 1000 m, és nincs ellentmondás. Rámfér ez a kis testmozgás. Kedden pedig megyünk uszodába, úgyhogy ott is lehet mozogni.

Rékával ma kétszer is elmentünk sétálni. Nagyon élvezi, hogy szaladhat, és mindenhová el tud jutni. Persze háztömbnyi köröket megyünk csak, és jó félórás egy út - mert ugye mindent alaposan meg kell néznünk -, de nagyon ügyes és kitartó. Nem veteti fel magát, hanem tör előre.

Délután pancsikázás folyt. Rékának tovaszállt a félelme, és sikongatva pancsolt a vízben. Ráfektettem a vízfelszínre, és szinte úszott.

[kép]

Borka pedig az úszósapkát és a szemüveget is kihozatta velem, mert merülni akart. Mihelyst Borcsi kijött a vízből, Réka máris megkaparintotta a szemüveget, és fel is tettete velem:

[kép]

Rékánál autó=apa. Ha apa megjön, akkor ugyan nagyon örül neki, de az autózásnak még jobban. Ha pedig kintmarad az autó, akkor be kell ültetni, hogy hadd ''vezessen''.

[kép]

Szegény Borcsit ma nagy sérelem érte. Melege volt, és levette a felsőjét, a szoknya pedig rajtamaradt. Épp tartottak haza az emberek a meccsről, már utolsók közeledtek. Borka éppen a kapu felé tartott, mondtam neki öltözzön fel. Mondta, hogy mindjárt, csak kinéz az utcára. Egy csapat tizenéves jött, amikor nagy röhögések közepette megjegyzéseket tettek rá, hogy kilátszik a cicje. Szegényke, annyira elszégyellte magát, hogy sírva is fakadt. A ''nagyfiúk'' pedig elégedetten távoztak. Kár, hogy nem voltam ott, mert akkor megkapták volna a magukét. Nekik ez poén, viszont bele sem gondolnak, hogy mit érezhet egy kisgyerek ilyen megjegyzések után. :(

• ladybug
    őstag

Adott ugye a futópadunk. Már sokszor neki akartam veselkedni egy sétának vagy kocogásnak, de mindig volt más dolgom, és inkább nem is erőltettem. Aztán minap kaptam is egy megjegyzést, miszerint a combom kicsit vastagabb lett Réka születése óta, tehát nem ártana kicsit mozognom.

No, jó. Tényleg nem olyan a testem, mint 5-6 évvel ezelőtt. A hasamon meglátszik már, hogy két gyerek lakott benne. A csípőm mindig is széles volt, és a két várandósság itt is meghagyta nyomait.

2 napja erőt vettem magamon, és felszálltam a gépre. Gondoltam, futok egy kicsit. De aztán hamar meggondoltam magam, és maradtam inkább a sétálgatásnál. Nem röhögni - 700 m-t gyalogoltam, és rendesen ki is fulladtam tőle. Utána még vagy 1,5 óra hosszat cidriztek a lábaim. Szerencsére nem lett izomlázam, ami abban nyugtatott meg, hogy az állóképességem azért mégsem olyan rossz.Tegnap is ennyit sétáltam, ma viszont egy csepp erőm sem volt. A következő pár napban még ennyit terveztem be, de aztán szépen, lassacskán megnövelem a távot.

Tegnap este megérkezett Eszter barátnőm, és igencsak elbeszélgettük az időt. Hajnali 1 után feküdtünk le , a lányok viszont kegyetlenül keltek is fél 7-kor. Nincs idő a fáradtságra...
    Kissé nehezen, de felébredtem, aztán belevetettem magam a napi teendőimbe.

Ebéd után búcsút vettünk Esztertől, aztán Borcsival kint maradtunk az udvaron. Nagyon izgatott volt már a fürdés miatt, ezét becsobbant a medencébe, és fél órát pancsolt. Nekem mlg hideg volt a víz, mondtam is, hogy megvárom Rékát, amíg felébred. Utána aztán fürödtünk együtt egy jó nagyot. Réka ugyan nehezen szokta meg a nagy vizet, de aztán vígan lubickolt.

[kép]
    Ezt muszáj nagyobba is betennem, mert olyan szépek rajta. [link]

Borka nagyon szeret fényképezni. Sokszor adjuk oda neki a gépet, ő pedig egyre jobb képeket készít. Ez az egyik mai kedvencem: [link]

[kép]
    Réka mostanában így hintázik. :)

• ladybug
    őstag

Réka egyre jobban nem szereti a pelenkát. Amikor reggel felébred, az az első, hogy kéri, vegyem le. Ha pedig már egyszer belepisilt, akkor is le akarja venni. Ezért nem erőltetem nagyon a dolgot. A wc érdekli, de annyira nem, hogy ráüljön. A bilit pedig csak cipeli fel-alá, és sámlinak akarja használni.

Kint az udvaron van ám a nagy vígasság. Csupasz popsival sétálgat egész nap. Szól, ha pisil vagy kakil, olyankor jól megdícsérem, amire nagyon büszke. Vettem neki fürdőbugyikat is, amikben igencsak nőiesen viselkedik. Ez az egyik:

[kép]

Borka délelőtt anyáékkal volt a fürdőben. Úszószemüveget akartak neki venni, de nem kaptak. Mivel elég sokat járnak ki anyáék az úszómesterek már ismerik őket, a két lányról nem is beszélve. Borcsi tehát odament az úszómesterhez, és elpanaszolta neki a bánatát, mire ő hozott neki egy szemüveget, és odaadta örökbe. Na, örült is Borka nagyon. 20 percet úszott a hidegvizes, mély vízben, amit persze büszkén újságolt el. Örülök, hogy ilyen bátor lett a vízben, és szívesen úszik.

A víz nem melegedett fel eléggé a medencében. Ezért kihagytuk a fürdést délután. Ráadásul az idő sem kedvezett nekünk, mert nagyon erős szél kerekedett. Este úgy nézett ki, hogy vihar is lesz, de aztán elmentek a felhők. Viszont Mogyoróval sétáltuk egy nagyot. Idejét sem tudom, mikor vittük el. Jah, és persze kihasználtuk a játékkamra minden szerkezetét.

[kép]

• ladybug
    őstag

Réka hasa reggelre pöttyös lett. Méghozzá olyanok, mint Borkáé voltak. Úgyhogy uzsgyi neki, rögtön bekentem a kenőccsel. Szépen el is halványultak.

Délelőtt befejeztük a medencefeltöltést. Lányokkal addig játszogattunk a betonon. Ribizlit szedtem nekik, hogy a szemeket tudják kevergetni a kis műanyag edényeikben. Persze mellé is ment jópár, és ahogy jártak-keltek, el is tapostak párat. Réka aztán nekiállt rugdosni egy labdát. Mezítláb volt, és az egyik rúgás sajnos a betonba ment, és lenyúzta az egyik ujja hegyéről a bőrt. Vérzett neki, és biztos fájt is, mert napok óta ugyanezt az ujját horzsolja le. Mire Borka megszólal: Na, ez tuti, hgy nem ribizli, ami a lábán van.

Sajnos fürödni nem tudtunk még ma, mert hűvös volt a víz, de az udvaron jól eljátszogattunk. Borka cigánykerekezni tanult

[kép]

és Réka is szerette volna ellesni a tudományt.

[kép]

Olyannyira, hogy az esti séta alkalmával többször megállt, a feje fölé emelte a karjait, és kiabált: Anya. Aztán szépen ledobta magát négykézláb állásba a földre. Ez volt a mutatvány. Én persze igen megdícsértem, ami még jobban felvillanyozta.

Délután átjött a kislány, aki tegnap volt itt. Megint aranyosan játszogattak, semmi gond nem volt velük. A kislány épp ecsetelte, hogy holnap lesz az évzárójuk, és milyen szép jegyei vannak. Borka aztán kérdezgetni kezdte a iskoláról. Szóba kerültek a piros és fekete pontok, és hogy ezeket miért lehet kapni. A feketepont volt persze az első, amiről hosszabb előadást hallhattunk. Meg is jegyezte, hogy az egyik kislány folyton fecseg órán, ő azért szokott kapni. Az egyik kisfiú pedig azért, mert verekedős. Mire az án nagyszájú lányom megjegyzi: Abban én király vagyok.

Hah, kissé ledöbbentem. De a kislány rögtön kezdte is a kioktatást, hogy akkor az iskolában nagyon nehéz dolga lesz Borkának, mert ilyen viselkedéssel sok feketepontot fog szerezni.

[kép]

Délután joghurtos fánkocskát sütöttem. Réka lelkesen segített.

• ladybug
    őstag

Réka éjjel sokat köhögött, de se nátha, se más nem jelentkezett nála ma. Úgyhogy neki is vmi kaparhatta a torkocskáját.

Nagyon nehezen ébredtem reggel. Ennek valószínűleg azt volt az oka, hogy túlaludtam magam. A megszokott fél 7- 3/4 7-es kelés helyett 7-kor úgy ébredtem, hogy azt hittem, elaludtunk. De 7 után voltunk csak kicsivel.

Borka nagy boldogan újságolta az óvónéninek, hogy ma megy utoljára. Az utasításokat megkapta, hogy mit kell hazahoznia, mert papi ment érte, és ő aztán nem biztos, hogy megjegyzi ezeket. Borka viszont ki is osztotta papinak az instrukciókat, és mindent haza is hoztak szépen.

Anyáék délelőtt cseresznyézni mentek az egyik szomszédunk hegyére. Óriási, nagy szemű cseresznyéket szedtek. Réka alig tudta betömni.

[kép]

Most, hogy eltűnt a sóderkupac a betonról, felállíthattuk végre a medencét.

Előtte:
    [kép]

Utána:
    [kép]

Borka és Réka is nagy élvezettel vetették bele magukat az éppen csak bokáig érő vízbe. Nagyot játszottak és lubickoltak benne. Ez azért mégis más, mint a kiskád...
    Aztán én is beültem melléjük kicsit.

[kép]

4 körül átjött a szomszéd utcából egy kislány játszani. Tavaly is sokszor volt itt nálunk. Most fejezi be az első osztályt. Okos, türelmes, jólnevelt kislány. Kicsit talán koravén, de ez valószínű azért van, mert csak felnőttek veszik körül. Mindenesetre nagyon jó hatással van Borkára, és nagyon ritka a veszekedés közöttük. Sőt, ha netalán kialakulna, azt a kislány mindig megelőzi, lehetőségeket ajánl Borcsinak.
    Ma is elmélyülten, 2 óra hosszat játszottak.

Holnap pedig nincs ovi.

És mit fogok főzni??? :F

[Ötleteket és előzetes asztalfoglalást privátban várunk. - peterkeT]

• ladybug
    őstag

A tegnapi köhögésből szerencsére nem lett mára semmi. Vmi makacs inegrköhögés volt, és még éjjel is jól tudtam aludni. Lányok is aludtak reggelig rendesen, még Réka is csak 7-kor ébredt.

Borkával megtárgyaltuk, és holnap lesz az utolsó napja az oviban. Viszi a nagy csomag ropit, szétosztogatja, aztán ebéd után uzsgyi haza a zsákjával. Jaj, jut eszembe, még át kell néznem az ovis munkáit is.

Ma betonozás folyt délután. Délelőtt zsaluzták anyáék a járdát, majd délután nekiveselkedtek, és 3 óra alatt el is készült. A lányokkal ott segítettünk, ahol tudtunk.

[kép]

Amióta gyermekünk van hagyománnyá vált, hogy a friss betonba beletehetik a lábukat. Már több helyen is van ilyen, és most íme a legújabb:

[kép]

Elfáradtam. A pakolás is elég fárasztó volt, legalább 1,5 órába telt, mire tisztaság lett mindenütt. Jólesik most ülni, de már megint olyan fáradt vagyok, hogy alig tudom nyitvatrtani a szemem.

• ladybug
    őstag

Brahh, már több, mint fél órája köhögési kényszerem van. Kapar a torkom ezerrel. Ittam már kalciumot, nyeltem be 3 kanál mézet. Most akkor jöhet a Sinecod csepp.

Réka is hortyog, de ő legalább nem köhög. Ej, hogy egyikből kigyógyulunk jön is a másik. :(

Jah, a fogzás miatti koránkelés ma is megvolt. 6 után 10 perccel ébredt is a drága. Egy enyhe kis jobbkanyar a konyha felé, székébe beül, és kéri a kakaót. Hát persze, hogy megkapja. Hogy is lehetne ellenállni ezeknek a szemeknek?

Aztán 3/4 11-kor beájult az édes, és aludt 2 órát. Estére pedig olyan hullafáradt volt megint, hogy 5 perc alatt elaludt.

Borka mégsem várta annyira az ovit, mint előző nap mondta. Nyögvenyelősen ment az öltözködés, és próbált győzködni, hogy ne kelljen menni. Az oviban megbeszéltük, hogy még holnap vagy holnapután megy, aztán szünet. Örült is nagyon.

Itthon aztán délután átjött a szomszéd kislány. Nos, a lényeg, hogy a barátságukat (?) a fent vagy lent jellemzi. Tegnap például egész jól kijöttek egymással, de szerintem csak az unokatesók miatt. Ma viszont megint úgy kellett őket szétválasztani. Őszintén megmondom, hogy nekimentek egymásnak, tépték és karmolták egymást, ahol érték. Szép, mi? Pedig még pasi sincs a dologban. :D

Borka nagyon be tud pipulni, ha szekálják. A kislány meg nagyon hajlamos az alattomos viselkedésre. Csak sunyiban mondogalódott Borkának, ő meg robbant, és nekitámadt. Édes, drágám. Annyira nem tudja az ösztöneit irányítani. Tudom, ezt nem szabad neki mondani, ezért nem is mondom...., csak halkan súgom meg ide, hogy megérdemelte a kislány.

Ezekután halvány lila dunsztom sincs, hogy hogyan fogjuk átvészelni ezt a nyarat. Itt a kislány a szembelévő házban, és egyáltalán nem tudjuk elkerülni őket. Mindegy, lesz, ahogy lesz.

• ladybug
    őstag

Valószínűnek tartom, hogy Rékának a foga jön megint, mert nyugtalanul és keveset alszik. Reggel megint kiskakas volt, és 6-kor jött ébreszteni. Aztán persze kérte a kakaóját. Reméltem, hogy vissza tudom altatni - úúgy kellett volna még egy óra alvás :O -, de persze miután kiürült a pohár, tevékenyen vetette bele magát a játékba. Szerencsére Borcsit sem zavarta fel, pedig igencsak hangosan tevékenykedett.

Van egy vers:
    ''Hétfő, szerda, csütörtök,
    Kati, mint a kisördög.
    Bajusza van lekvárból,
    kilóg a hasa a nadrágból.
    Jön, megy, dörömböl,
    nem telik ki nagyobb lárma
    három szekér töröktől.''

Nos, ez a versecske tökéletesen jellemzi a mi kisebbik lánykánkat.

Jöjjön ki az a fránya fog, aztán nyugodtn aludhatunk mindketten.

Borkának ez lesz az utolsó hete az oviban. Nagyon várja még, mert az óvónénik laza napirendet ígértek. Magyarán, azt hiszem, ami megengedhető, azt megtehetik majd. De végülis az utolsó hétnek erről kell szólnia. Aztán, hogy itthon hogy fogja bírni a szünidőt?

Ma is alig volt itthon. Délelőtt és délután is a szomszédba ment át játszani, mert itt voltak a szomszéd kislány unokatestvérei. Jól elvoltak, örültem, hogy nyugodtan játszadoztak, és volt pajtása. 4 körül elmentek haza az unokatesók, és a kislány is egyedül maradt. Nem engedték se ki az udvarra, se át hozzánk. Így meg nem akartam Borkát sem átengedni. Nem értettem az egészet, és szegény Drágám sem. A kislány pedig ott állt a kapuban, és néha-néha átkiabált Borkának. :(

Ma is sokat fényképeztem. Élvezem, hogy csattogtathatok, és nem merül le 3 kép után. Teszek is be párat.

[link] [link] Borka bizonyítványa.

[kép]

No, lássunk neki a munkának.

[kép]

Még véletlenül sem tolja a babakocsit. Hogy is lenne úgy érdekes?

[kép]

Borka fújja a buborékot.

• ladybug
    őstag

Huh, mozgalmas egy napon vagyunk túl. Réka azzal kezdte, hogy 6-kor kinyitotta a szemecskéjét, és már nem is akart visszaaludni. Tehát bármennyire is szerettem volna még pihenni, nem lehetett. 9 körül ugyan volt egy időszak, amikor nagyon nyűgös lett, ezért elvittük Borcsival sétálni, de nem aludt el a kocsiban. Sikerült vele kihúznom fél 12-ig, akkor viszont pikk-pakk elaludt.

Délre vártuk a barátainkat is ebédre, de sajnos karambolóztak nem is olyan messzire tőlünk - franc, már majdnem megérkeztek -, ezért Párom elment értük/ eléjük, hogy megnézze mi is a baj. Szerencsére nem sérültek meg, viszont az autó csúnyán összetört. Megvárták a helyszínelést és az autómentőt, utána pedig még eljöttek hozzánk. Megetettem őket, mert egész nap nem ettek szegények, aztán beszélgettünk kicsit. 9-kor pedig hazaindultak.

Közben Borkával elmentünk a szereplésre. Hű, de nagyon büszke vagyok. Ügyes volt. Jókedvvel és lendületesen táncolt, és még jól is érezte magát. Igaz fent voltam a színpadon, hogy így is bátorítsam, de a függöny mögött bújtam meg, hogy ne lásson. Szerintem jövőre már ez sem kell neki, elég bátor lesz, hogy szerepeljen.

[kép]

• ladybug
    őstag

Bevallom őszintén tegnap este nem volt kedvem irogatni. Inkább befeküdtem az ágyba, és elaludtam. Azt hiszem túl fáradt voltam már ahhoz, hogy gondolkozzam.

Különben is építő jellegű kritikát kaptam, miszerint sablonos a blogom, és kellene tenni ellene vmit. Ok, megpróbálom. Remélem menni fog, bár még magam sem tudom, hogyan is változtassak a dolgon.

Tegnap jót nevettem Rékán, olyan aranyos volt. Ebédre fasírozottat sütöttem, és adtam neki miután felvágtam apró darabokra. Elétettem, ő pedig nekiállt enni. Láttam, hogy nem beleszúrja a villácskáját, hanem a villán egyensúlyozva próbálta a szájához emelni. Csakhogy ugye 3 esetből egyszer leesett a falat. Így elég lassan ment az evés. Bár semmi felháborodás nem volt részéről, azért gondoltam mégicsak segítek. Mondom neki: Réka, bökd bele. Erre köpött egyet. Azt értette a drága, hogy köpd bele. :)

Amúgy semmi különös nem történt. A kocsiba visszakerült az ablakemelő, így most már mindkét ablakot fel és le lehet mozgatni a vezetői oldalról. Borka is jött velünk, de elaludt útközben. A szerelést végigaludta, utána 10 perc múlva ébredt fel. Aztán elmentünk még bevásárolni, és cipőt nézni, amit végülis nem kaptunk - legnagyobb bánatomra. :( Egyszercsak azt kérdezi, hogy mikor megyünk el a szervízbe. Mondjuk neki, hogy már voltunk. És engem is felemeltek? :D Tudniillik előző alkalommal, amikor velünk volt, és a garanciális átvizsgálást végezték, mi bent lehettünk a műhelyben, és néztük, ahogy a szerelő dolgozik. Felemelte az autót, megvizsgálta alulról, és kicserélte az olajat. És Borcsi azt hitte, hogy ezt a dolgot is emelve javították meg.

• ladybug
    őstag

Réka 2-től ismét a mi ágyunkban aludt reggelig, és így mindenki nyugodtan pihent.

Reggel szépen ment minden a megszokott módon. Elmentünk oviba, aztán bevásároltunk. Majd haza.

Délelőtt a mosáson kívül nem volt más dolgunk, úgyhogy maradt idő a játékra is. Ebédeltünk, aztán Réka el is aludt, én pedig elmentem Borcsiért. Sétáltunk és beszélgettünk egy jót hazáig, itthon pedig pihentünk, amíg Rékus fel nem ébredt.

2 után kimentünk az udvarra, és fél 6-ig kint is maradtunk. Megint az eső üldözött be minket. Játszottunk, majd fürdés és vacsora. 8 után pedig alvás.

[kép]
    Végre meleg van. Lehet pancsolni.

[kép]
    Anya vizes lettem. Vegyük le!

[kép]
    Így már sokkal jobban érzem magam.

[kép]
    Mogyoró, úgyis lelocsollak. ;]

• ladybug
    őstag

Éjszaka Rékust megint az ágyunkba kellett hoznom, mert a saját ágyában mindig felébredt. Így viszont nyugodtan aludtunk reggelig.

Borka 6 előtt felébredt, de aztán még visszafeküdtem vele az ágyában, és elaludt, reggel 1/4 8-kor ébredt, Réka pedig fél 8-kor.

Ma különkérésre Kedvesem vitte Borcsit oviba, mi pedig reggeli után boltba mentünk. Amiért mentem nem tudtam venni, de legalább jót sétáltunk. Itthon felkészítettem az ebédet, majd az udvaron játszottunk fél 12-ig. Bejöttünk, aztán Rékus pillanatok alatt álmos is lett, úgyhogy elaltattam 12-kor.

Én mentem Borkáért az oviba, aztán sétálgattunk még kicsit. Fél 2-re értünk haza, Réka is ébren volt már. Játszottunk kint, majd fél 4 felé felöltöztünk Borkával, és mentünk az évzáróra. Rékát anyáékra hagytam, mert nem tudta volna végignézni a műsort. Így meg legalább fényképeztem is.

Borka nagyon ügyes volt, nagyon jókedvvel szerepelt. Örültem neki.

3/4 5-kor értünk haza, és fél 7-ig kint játszottunk. Az eső bezavart minket, de ideje is volt, mert Réka egyre nyűgösebb lett. Vacsiztunk, fürödtünk, és alvás.

[kép]

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag

Az éjjel nagyon rosszul aludt Réka. 1,5 órán keresztül se tudott mélyen visszaaludni, folyton forgolódott, felébredt. Ezért magunk közé fektettem, és így aludt csak vissza nyugodtan.

Reggel Borka fél 8-kor, Réka 8 előtt kelt. Mentünk is az oviba, aztán haza. A séta megint jó fél órát tartott, de legalább alaposan megnéztünk mindent. :)

Rendrakás és ebédelőkészítés után kimentünk az udvarra játszani. Nagyon meleg volt, ezért ki is használtuk a délelőtt minden egyes meleg percét. Íme:

[kép]

[kép]

Délben ebédelt Rékus, aztán rögtön elaludt. Az eső pedig elkezdett esni, és egész délután felhős maradt az ég, és folyton dörgés hallatszott, de csak most - kb fél órája -kezdett el esni megint.

Borkának ma néptánc volt, gyorsan elmentem érte. Réka még aludt, anyáékra hagytam. Borcsival pedig fagyiztunk egyet. Citrom-skandináv medvecukor fagyit ettem. Az íze érdekes, de aztán mégiscsak finom. Jót beszélgettünk és sétáltunk hazafelé. Ez de kellett már.

Délután is sokat játszottunk kint. 7 körül jöttünk be. Vacsiztunk, aztán fürdés, és alvás. Borka hamar elaludt, de Réka hosszú időn át csak forgolódott. Nagyon nehezen aludt el. Talán az esőt érezte.

Holnap délután lesz Borcsiék évzárója az oviban. Nagyon készült, kíváncsi vagyok rá.És viszek fényképezőgépet.

• ladybug
    őstag

Kicsit utánaolvasgattam az ujjszopásnak. Háát, megoszlanak a vélemények. Abban viszont azonosak, hogy nem szabad erővel leszoktatni. Pszichológusi tanácsot is lehet kérni. Lehet, hogy ezt kéne tennem. Az erőspaprikázást és más durva dolgokat nem szeretnék bevetni.

Jaj, ez olyan nehéz.... :(

• ladybug
    őstag

Hehehe. :C Vettem töltőselemeket, mert már elegem volt, hogy nem tudok régóta képeket készíteni. Most folyik az első feltöltés, és holnap már fényképezhetek is. Tralalalalala.

Jól aludtunk, jó reggelünk és jó napunk volt.

Délelőtt takarítottunk Rékussal, és játszottunk sokat. Ebédelt, majd ment is aludni. 3,5 órát aludt délután. Közben Borka is hazajött, a gyógyszertárba is elmentünk. Akartam venni egy krémet vagy löttyöt, ami segíti leszoktatni az ujjszopásról. Jönnek az új fogacskái és féltem, hogy eldeformálja őket a folyamatos ujjszopás. Szegény Borcsik is emiatt hajlandó lenne leszokni, de magától nem tud. Annyira berögzült pótcselekvés, hogy már észre sem veszi, ha csinálja. Éppen ezért magától nem fog menni a leszokás.

Végülis a szert nem vettem meg, mert nagyon drágának és nagyon drasztikusnak találtam. Keserűfű és erőspaprika van benne. Erőspaprikakrém meg itthon is van.

Délután esett, de utána ki is tudtunk menni, mert meleg maradt. Sőt, fullasztó páratartalom és hőség volt.

6-kor megnéztük az ovis tárlatnyitót, majd elmentünk bevásárolni. Aztán vacsora, és fürdés. 9-kor pedig alvás.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Lányok ma is fél 8 körül keltek. Borka ment is ki a konyhába és elkezdte neki készíteni a kakaót, hogy mi nyugodtan tudjunk aludni. Édes lelkem...

Megkapták a kakaójukat és kezdődhetett is a nap. Délelőtt az udvaron játszadoztunk, kellemes idő volt. Cseresznyéztünk is. Borka egész délelőtt nagyon aranyosan viselkedett, de sajnos késő délutánra teljesen elment az esze.

Átjött a szomszéd kislány, és folyamatosan csak Borcsit lehetett hallani: Ehhez ne nyúlj! Azt ne csináld! Ezzel nem játszhatsz! Ezt add oda! Szörnyű. Aztán leült a kislány, hogy rajzol. Na, ettől Borka nagyon begurult, és elkezdte rángatni. Ekkor már közbeavatkoztam, és elbeszélgettem a kisasszony fejével, aztán egész estig jól elvoltunk.

Réka estére nagyon sírós lett, fáradt volt, úgyhogy gyorsan lefürdettem, és megitta a kakaóját, és lefektettem. Borka is vele együtt feküdt.

• ladybug
    őstag

Oh, a mai napi nagy hírt elfelejtettem leírni. :B Borkának kiesett a második foga is.

• ladybug
    őstag

Hah, fél 8-kor keltünk. :) Nem is tudom, mikor aludtam ilyen sokáig mostanában.

Még jobban lettünk mára, és Borkának is használt a köhögéscsillapító, mert egész nap nem köhögött, illetve este sem jelentkezett nála.

Délelőtt sétáltunk egy jó nagyot. Réka is gyalogszerrel közlekedett, a kocsit otthon hagytam. Egész szépen ment a séta. Boltba és postán is voltunk, aztán haza.

Itthon játszottunk az udvaron, majd fél 12 felé bejöttünk, és sütöttük a palacsintát. Réka be is tolt rögtön egyet, majd evett a túrókrémből. Aztán közölte, hogy vegyem fel, mert ő most aludna. Pillanatok alatt el is aludt a vállamon, aztán már csak az ágyba kellett tennem.

A palacsintákkal közben végeztem, ebédeltünk, majd délutáni szieszta. Borcsival játszadoztunk, de nehezen viseli - inkább sehogy sem viseli - el, ha nem ő nyer, vagy ha az én bábum előrébb van az övénél a játékmezőn. Úgyhogy egy idő után inkább olyan játékot játszottunk, ahol nem volt győztes és vesztes hely.

2 körül felébredt Rékus. Játszottunk, aztán átmentünk a szomszédba cseresznyét szedni.

Borka aztán átkéretőzött a szomszéd kislányhoz, és ott játszott fél 6-ig.

4 felé esőfelhők jöttek, de aztán alig esett vmicske, úgyhogy kimentünk még az udvarra, és fél 8 körül jöttünk csak be.

Lefürödtek a lányok, vacsiztak, aztán mentek is aludni.

• ladybug
    őstag

Kezdek javulni. Az éjjel már aludni is tudtam, nem ébredtem fel. Az orromon kívül nem fáj semmim, pedig még tegnap minden porcikán hasogatott. A hangom rekedt még, de a torkom legalább nem fáj. Szóval összességében elmondható, hogy jó úton haladok a gyúgyulás fel. Jah, és ebédre már enni is tudtam. Igaz az ízét nem éreztem, de megettem.

Réka is javul szerencsére. Neki is csupa seb belül és kívül is az orra, más baja azonban nincs.

Estére Borka kezdett el nagyon köhögni. Adtam neki mézet és köhögéscsillapítót, de szinte egyik sem használ. Szegénykém folyamatosan köhög.

Délelőtt semmi dolgom nem volt, főznöm sem kellett. Kint játszottunk az udvaron vagy bent a lakásban. Ebéd után elaltattam Rékát, aztán elautóztunk Zegre, garanciális vizsgálatra vittük az autót. Borkát is elvittük magunkkal, hadd örüljön kicsit, hogy egyedül van velünk. Hazafelé pedig aludt 20 percet.

Fél 4 körül értünk haza. Réka anyáékkal játszott kint az udvaron. És kint is maradtunk estig, 8-kor mentünk be. Gyors fürdés, aztán Rékusnak alvás, Borka pedig fél 10 körül aludt el.

• ladybug
    őstag

Sokszor felébredtem az éjjel. A lányok ugyan jól aludtak, nem emiatt, hanem mert egyszerűen nem kaptam levegőt. Az orrom tele volt, de ha fújtam nem jött semmi. A torkom pedig teljsen kiszáradt. Ezért 2-3 x is felkeltem, hogy igyak pár korty vizet.

Aztán Rékus 3/4 6-kor felébredt, és rögtön kakaót kért. Megitta, aztán próbáltam meggyőzni, hogy aludjunk még. Feküdt még egy darabig közöttünk. Simogattam a hátát, attól megnyugodott. Aztán fél 7-kor jött Borcsi is, és akkor már kelni kellett.

Borkát elvittem délelőtt a doktornőhöz. A kiütések nem fertőzőek másra, de Borka valószínűleg a fürdőben szedte össze. A doktornő elmondása szerint ez a bőrbetegség elég ritka, és általában késő tavasszal vagy kora nyáron jön elő. Apró, pici piros pöttyök, és foltokba koncentrálódnak. Az egész testen végigmehet, és 3-4 héig is eltarthat. Kapott rá szteroidos kenőcsöt. Fürdeni pedig mosdókenőccsel kell neki.
    Réka is kapott az arcára más kenőcsöt, mert ezt a szteroidosat már nem szabad(na) használnunk.

Az oviba még visszavittem Borkát, mert ma mentek egyik csoporttársukhoz állatokat nézni. Az óvónővel letisztáztam mindent, nem volt semmi kifogása.

Mire hazaértem Réka már majdnem aludt, 10 előtt pedig ténylegesen elaludt. Kicsit több, mint 1 órát pihent. Közben elkészítettem az ebédet. Kimentünk még az udvarra játszani, aztán hazajött Kedvesem, és ebédelt. Nekem semmi étvágyam nem volt egész nap. Reggelire ettem 2 szelet pirítóst, estére pedig magamba gyömtem 1 lájtos hamburgert. Viszont cseresznyét ettem, mást nem kívántam.

Délután fél 4 körül megérkeztek bátyámék. Éppen hazafelé úton voltak, csak beugrottak meglátogatni minket. Kamionnal érkeztek, úgyhogy a lányok szinte végig bent ültek, és gyönyörködtek a szerkezetben.

6 után mentek el. 8-ig kint játszottunk, aztán bejöttünk, és fürödtünk, majd kis játék még. Mivel Borka és Réka is délután elbóbiskolt kis időre, fél 10-kor feküdtek le. De nagyon hamar elaludtak.

• ladybug
    őstag

Ma estére én is rosszabbul lettem. Úgy érzem, mintha az egész arcom tele lenne. A fülem is lüktet, egyfolytában kapar a torkom, és fájnak a szemeim. Ahh. Remélem hamar elmúlik. Ittam Aspirin C-t, meg kalciumot is.

Réka is nagyon tatnyos. Az orra már teljesen ki van sebesedve. Szerencsére csak késő délután volt nyűgös, addig azonban jókedvűen játszott. Délután pedig nagyot aludt, 3 órát pihent.

Borkán pedig vmi kiütések jelentek meg. Kis piros pöttyök, és viszketnek is neki. Ha holnap is látszódnak, akkor megyünk dokinénihez.

Amúgy jó napunk volt. Borcsit elkísértük oviba, majd hazafelé mindent jó alaposan megnézve fél óra alatt megtettük az amúgy 5 perces utat. De hát mindegy. Időnk van bőven.

Az udvaron nem sokat tartókodtunk, hideg volt nagyon. Még kabátot is kellett vennünk.11 körül sétáltunk egy fél órácskát, aztán bementünk. Befejeztem az ebédet, addig Rékus evett, majd rögtön elaludt.

Borkát ma anya elvitte a helyi rendőrségre, hogy körülnézhessen. A második szomszédunk rendőr, és volt olyan szíves, hogy megengedte a körbetekintést, ráadásul ő vezette körbe őket, és mindent alaposan elmagyarázott. Borka csupa boldogan érkezett haza, és nem győzött mesélni a sok élményről.

Aztán eszébe jutott, hogy az oviban hagyta a nemrég visszakerült babáját, és őt sürgősen haza kellett hozni. Miután megbeszéltünk mindent, megkapta az instrukciókat, felült a biciklire, és egyedül elkerekezett az oviba, és haza. És ment neki. Hát persze, hogy ment, mert ügyes lány. :)

Este kimerülten bújtak ágyba a kismanúk, és pillanatok alatt elaludtak.

• ladybug
    őstag

Réka náthája egyre jobban erősödik. Szegénykének már be is sebesedett, annyit fújtuk és töröltük. Estére bekentem, hátha segít neki regenerálódni amíg alszik.

Fél 7 előtt keltek reggel a lányok. Jöttek minket ébreszteni. Így legalább kényelmesen elkészültünk mindennel -öltözködés és reggelizés.

Elkísértük Borkát az oviba, majd hazasétáltunk. Persze minden csigánál és hangyánál, meg miegymásnál megálltunk, és csodáltuk egy darabig. De hát az időnkből futotta, hiszen ma sem kellett főznöm, a délelőtt csak Rékáé volt.

Többnyire bent játszottunk, mert hűvös is volt, ráadásul elég erős szél is fújt. Réka így is épp elég náthás, nem akartam, hogy még a füle is fájjon. Aztán meg én is berekedtem, és most estére már a torkom is kapar. Itttam kalciumot, remélem segít.

Délután Borkáért sétáltunk el, mert néptánca volt. Aztán az egyik csoporttársa rögtön meg is ígértette velem, hogy átmehetne-e hozzájuk. 3-5-ig náluk játszottak, aztán hazahoztuk Rékussal a nővérkéjét.

Vacsiztunk, majd játszottunk. 7-kor fürdés, aztán alvás.

• ladybug
    őstag

Tegnap nem írtam, mert korán mentem lefeküdni. Már a lányokkal elaludtam, aztán nagynehezen kitámolyogtam tőlük, és bevonszoltam magam az ágyunkba. Aztán úgy aludtam reggelig, mint a bunda.

Próbálom átgondolni, mit is csináltunk tegnap, de annyira összefolyik minden a hosszú hétvége miatt, hogy fogalmam sincs mi is történt velünk. Ezek szerint semmi érdekes, mert megjegyeztem volna. Akkor biztos jókat játszottunk, meg lustiztunk. :)

A mai nap sem bővelkedett eseményekben. Igazából az ilyen hétvégéket szeretem, mert ekkor lehet a legjobban pihenni, kikapcsolódni. Már amennyire ez 2 sajtkukac gyermek mellett lehetséges.

Hűvösebb volt a mai nap az előzőeknél. Már a reggel is. Borkát fel is öltöztettem rendesen, mert anyáékkal elbicikliztek a szomszédunk szőlőhegyére cseresznyét szedni. Aztán végülis cseresznyét alig hoztak, de hát nem is ezért mentek el. Hanem a kirándulás kedvéért. Még távcsövet is vittek, hogy a környéket meg tudják nézni. Borka nagyon jól érezte magát.

Mi addig itthon játszottunk, és teregettük a ruhákat. Ebéd volt, azzal sem kellett bajlódnom.

Réka ebéd előtt megint elaludt, de a nátha hamar felzavarta, és nem tudott már visszaaludni. Alig 1 órát pihent. Nem is baj, mert vendégünk érkezett, és Maya baba is visszakerült hozzánk kb 1 év után. Borka olyannyira örült neki, hogy mindenhová magával vitte - most is ott alszik vele.

Délután anyósomat is meglátogattuk a kórházban. Szerencsére jól van, a hangulata is jó volt. Holnap vizsgálatokat végeznek vele, majd utána derülnek ki konkrétabb dolgok.

A nagy eső után fél 6 felé elmentünk sétálni, aztán Borcsi átment a szomszéd utcai kislányhoz játszani. 7 előtt hoztam haza. Utána fürödtek, majd egy kis Animal Planet, és alvás. Remélem Réka jól alszik, mert nagyon folyt ma az orra.

• ladybug
    őstag

A nagy meleg miatt Rékus nyugtalanul aludt, Borka viszont nagyon jól. A lányokkal aludtam, mivel Kedvesem hajnalban jött csak meg a lanpartyról. Kicsit ő is kikapcsolódik, újra gyerek pár órára.

Reggel Réka volt az első ébredő. Mihelyst kinyitotta a szemét, jött is felébreszteni, és kézenfogva kivezetett a konyhába. Hát persze, hogy a kakaó kellett neki. Meg is ivott egy nagy pohárral. Aztán valahogy sikerült beslisszannia Borcsihoz, és addig simogatta, puszilgatta, amíg fel nem ébredt.

Megreggeliztünk, aztán lányok kimentek az udvarra, én pedig befejeztem az ebéd előkészítését. Elbicikliztünk még a nagy meleg előtt a boltba, aztán itthon még játszottunk kicsit kint, majd 10 felé bevonultunk, mert olyan meleg volt. Nehezen találták fel magukat bent, kevés volt a tér. A szomszéd kislány átjött, de Borcsival nem jöttek ma ki jól. A nagy örömük a tetoválás volt. Rajzoltam a bőrükre ''tetkókat''. Ez Rékának is felkeltette az érdeklődését, és tartotta is a kezecskéjét, hogy rajzoljak rá. (Jaj, mennyire utálom, hogy nem tudok fényképezni, mert az elemek megint bedöglöttek. :O ) Az eredmény mindegyikőjüknek tetszett.

Mire kész lett az ebéd Réka teljesen elfáradt, ezért le is fektettem. Ebédeltünk, majd szieszta.

1 után Kedvesem megint elment játszadozni, mi pedig 3 körül mertünk csak kimenni, mert addigra az udvar nagy részén árnyék volt. Lányok kaptak vizet pancsolni, élvezték is a locsi-pocsit.

Átmentünk a szomszédba cseresznyézni is. Szedtünk megint egy nagy kosárral.

Mire hazaértünk jöttek a felhők. Úgy nézett ki nagy vihar lesz, de elvonult, így csak a kicsit hűvösebb levegő maradt, ami jól is jött. Végre Réka is hamar elaludt, hogy nincs olyan nagy meleg.

• ladybug
    őstag

Az óvodai gyereknapok letudva. Nagyon jól érezte magát Borcsi mindkét helyen. Délelőtt Hévízen voltunk, délután pedig ide ment az oviba a gyereknapi programokra.

Nagyon meleg volt ma, 11 után már alig lehetett megmaradni a napon. Jól is esett beülni az autóba, és bekapcsolni a klímát. Aztán itthon pedig hűsölni a hűvös lakásban.

Délután 4 felé kimentünk az udvarra. Átjött anyósom és dédi is. Anyósom nagyon hamar rosszul is lett, ki kellett hívni hozzá az ügyeletet, mert rohama van. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ott voltunk vele, és rögtön lefektettük, és vizes ruhát tettünk a mellkasára és a fejére. A mentőt kihívta az orvos, és beszállították a közeli kórházba. Kivizsgálják, hogy mi lehetett vele, és majd kideülr, meddig kell neki bent lennie. Szerencsére tudatánál van, és nem zsibbadt semmije, de görcsös rohama volt. Az állapota kielégítő, majd később többet tudunk.

Borka nagyon megijedt, mert ő is látta anyósomat. Egész délután hatása alatt volt a történteknek, nehezen nyugodott meg.

• ladybug
    őstag

Mérges vagyok. Már többször is tapasztaltam az óvónőkkel kapcsolatban, hogy nem időben adnak tájékoztatást dolgokról. Legyen az ünnepség vagy befizetés vagy más vmi. Ha megemlítettem, hogy ki kellene írni vagy rákérdeztem, hogy tudnak-e már vmit, folyton nemleges választ kaptam, illetve, hogy majd szólnak nekik, és akkor kiírják.

Ma így voltam a gyereknappal is. Ma délben mondták meg a szülőknek, hogy holnap gyereknap lesz az óvodában. Mivel délben édesapám ment Borkáért neki nem szóltak.De nekem sem reggel, amikor mondtam az óvónőnek, hogy Borcsi holnap nem megy oviba, mert a kolléganőim meghívtak minket az ovinkba gyereknapozni. Egyébként ezt is délután tudtam meg a szomszéd anyukától, aki szintén ma tudta meg, hogy holnap lesz a gyereknap. Brahhh, kicsit mérges vagyok, azt hiszem....

Az éjjel egyébként jól aludtunk, mindenki. Igaz meleg volt, de a lányok teljesen kitakarózva aludtak.

Borka 6 előtt jött hozzánk, lefektettem mellém, és még sikerült fél 8-ig visszaaltatnom. Réka 7 körül ébredt.

Borkával ma kettesben mentünk oviba, Rékus otthon maradt papival locsolni. Örültem, hogy kettesben lehettünk kicsit. Utána pedig, hogy egyedül mentem haza.

Délelőtt megint nem volt sok dolgom. Igaz az egyik szobánkat átrendeztük, ezért takarítani kellett, de más program nem volt.

Ebéd után lefektettem Rékát, fél 1-3/4 3-ig aludt. Azán összeszedelőzködtünk Borkával, és kivittem a fürdőbe. Ma volt az utolsó úszásóra.
    Réka itthon maradt, mert délelőtt többször is hasmenése volt, és így nem akartam uszodába vinni.

Fél 6 körül értünk haza, Réka nagyon örült nekünk. Vacsiztunk, aztán elmentünk kiskutyanézőbe. Borka teljesen odavolt érte, Rékát nem nagyon érdekelte. Miután pedig töbször is ráugrott és feldöntötte a kiskkutya, Rékus megunta az egész ottlétet.

Itthon még játszottak kicsit a szomszéd gyerekekkel, majd fél 8-kor bejöttünk. Fürödtek a lánykák, aztán 9-kor aludni mentek.

• ladybug
    őstag

HUh, egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem tegnap megírni. Borcsinak kiesett az első foga. Megindultunk a nagylánnyá válás útján...

Jah, és Rékának pedig kint van a 4 rágófoga.

• ladybug
    őstag

Jól aludtunk, és kipiehnten ébredtünk. Borka volt megint az első, fél 7 előtt kelt. Kicsit lefektettem magam mellé, úgy pihentünk.

Aztán beindult a reggel. Reggeli, öltözés, ovi. Rékus kézenfogva sétált Borcsival az oviig. Nagyon aranyosak voltak, teljesen meghatódtam tőlük. Hát mégiscsak szeretik egymást....

Nagyon meleg volt mire hazaértünk, pedig még csak fél 9-et mutatott az óra. Ezért nem sokat játszottunk kint az udvaron, mert tűzött a nap.

Időnk nagy részét ittbent töltöttük. Játszottunk, aztán ebédet készítettünk. Réka jó sokat evett, aztán fél 1-kor elaludt. Borcsi hazajött közben. Játszottunk és beszélgettünk, mert Réka hagyott nekünk időt. 3 órát aludt.

4 körül átmentün a szomszédba cseresnyézni. Már érik a korai cseresznye, de szerencsére ez már nem az a kis csökött szemű és ízetlen fajta. Hanem szép nagy szemű és édeskés is. A miénk pedig 2 hét múlva fog érni. Már nagyon várom, mert annak finom, roppanós héja és húsa van.

A lányok nagyon élvezték a gyümölcsszedést, mert felmehettünk a melléképület palatetejére, és onnan nagyon szép kilátás nyílt, ráadásul a cseresznyékért sem kellett küzdeni. Csak leültünk az ág mellé, és csipegettünk róla.

Szeretem az ilyen cseresznyézéseket. Mindig a gyerekkorom jut róla eszembe. Ahol laktunk, volt egy szőlőhegyünk sok gyümölcsfával. Két nagy cseresznyefa állt a kert elején, és az autóval mindig alatta álltunk meg. Aztán felkapaszkodtam a fára, és órákat ültem ott. Volt egy kakasülőm, az volt a kis birodalmam. :)

Borka délután a szomszéd kislánnyal játszott, mi pedig Rékával egymásnak maradtunk. Fél 7 körül hoztuk haza Borcsit, aztán fürdés, és játék. 9 után aludtak el a manócskák.

• ladybug
    őstag

Éjjel nagyon rosszul aludt Réka. Többször is felkeltem hozzá. Hamar visszaaludt. Fél 5-kor azonban már lefeküdtem mellé, mert belefáradtam az ide-oda ingázásba. Akkor meg annyira megörült a Drága, hogy beszélgetett velem és ölelgetett. Vhogy azonban mégis sikerült elaludnunk.

Reggel Borka ébredt elsőnek fél 7 előtt, aztán hamarosan Réka és Párocskám is felébredt. Reggeliztünk, felöltöztünk, és irrány az ovi. Rékával elsétáltunk, aztán haza.

Annyira meleg volt ma, hogy Rékus egy szál bikinialsóban flangált az udvaron. Nagyon élvezte. Örült, hogy nem volt rajta pelus.

Fél 12-fél 2-ig aludt ebéd után, aztán elsétáltunk Borcsiért a néptáncra. Fagyiztunk, majd haza, aztán itthon játszottunk megint. 4 körül átment a szomszéd kislányhoz.

5 körül Párom és én elmentünk Győrbe, a lányokat anyára hagytam.

Fél 10 előtt értünk haza, addigra a manócskák már durmoltak. Bár Borka felébredt nemrég, de miután jól megöleltem és lefektettem az ágyába fél perc alatt visszaaludt.

Aktív témák

Hirdetés