Aktív témák

• ladybug
    őstag

A mai vasárnap nagyon kellemesen telt. Lányok jól aludtak az éjjel. Én is. És nem 7-kor keltek. Viszont mi igen. Kedvesemnek ma volt a havi leltár, és 8-ra bent kellett lennie a munkahelyen.

Reggeli után nekikezdhettem az ebédkészítésnek. Lányok elég kooperatívak voltak, elfoglalták magukat a szobában, és még veszekedés sem volt.

Miután végeztem összekaptuk magunkat, és elmentünk bevásárolni. Mellékesen tettünk egy jó kis sétát is.

Hazaérve manók felmentek mamizni, én pedig gyorsan, amíg szabadidőm van, előre dolgoztam. Csak arra a fránya vasalásra nincs időm...

Kedvesem ebédre itthon is volt, Réka pedig a szokásához híven elaludt evés közben.

A délután is nyugis volt. Borka dédizett 2 órát, Rékus pedig aludt 2,5 órát. Én meg pihiztem. Aztán 3 után uccu neki, elmentük nagyot sétálni.

Lányok jól elfáradtak, úgyhogy már alszanak is, mint a bunda. Borcsinak holnap ovi, nekem meg a megszokott hétköznap. És ha minden jól megy előreláthatólag 3 napra van félig elkészített ételem. Így nem kell vesződnöm a főzéssel.

És íme egy kép Rékáról, ahogy ''rajzol'':

[kép]

Borcsitól leste el... :)

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
  • ladybug
    őstag

[kép]

Panka teljesen otthon érzi már magát nálunk.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
  • ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #497

Bocsánat a duplázásért. :B Ez van, ha órákig írja az ember a hozzászólást...

• ladybug
    őstag

Tegnap délután Borcsinak ezébe jutott, hogy füstölt házikolbászt enne. Kedvesemet felhívtam, hogy hazafelé vegyen. Kollégája, aki egyébklnt jó barátunk,hallotta ezt, és fél óra múlva itt volt a hétvégi disznóvágásból készült kolbásszal. Finom volt, nagyon. De meg is lett a kára. Már este éreztem, hogy fáj a gyomrom. Ittam is Jägert, hogy rendben legyek. Éjjel mégis pillanatszerűen rámtört a hasmenés. Juj, de szenvedtem. Amikor pdig lefeküdtem, hogy alszom, kelhettem is fel azonnal, mert rettenetesen el kezdett görcsölni a hasam. Kb 1 óra múlva le tudtam feküdni.De azon kezdtem el gondolkozni, hogy lehet hogy a hányás jobb, mint a hasmenés. Gyorsabban túljut rajta az ember, mint a fájdalmas görcsökkel járó hasmenésen.

Áh, de mindegy. Azt hiszem túl vagyok rajta. Miután a reggelit kihagytam, és csak folyadékot ittam délelőtt, ebédelni is tudtam. Egyszer sem jelentkezett hasfájás.

Ebéd előtt kimentünk levegőzni az udvarra, majd utcára. Szegény Rékám megint pórul járt. Elesett, és úgy megütötte a száját, hogy felrepedt. A vér ömlött belőle, Rékus pedig sírt. Miután kimostam a száját, megnyugtattam, és elaludt a nagy ijedelemre.

• ladybug
    őstag

Tudom, tegnap kimaradt a bejegyzés. :B De higgyétek el semmi érdemleges nem történt velünk. Szokásos csütörtöki nap volt.

A mai csak annyiban különbözött tőle, hogy az éjjelt a lányokkal töltöttem, mert egyik jobban köhögött, mint a másik. Ezért hárman aludtunk egy ágyban. Vicces volt és jó érzés, de nem mondhatnám, hogy kipihentem magamat. Viszont a lányoknak nagy biztonságot jelentett, hogy ott voltam.

Borkát nem is vittem ma oviba. A reggelt hasmenéssel kezdte, és az éjjeli köhögés miatt is jobbnak láttam itthon tartani.

A délelőtt van egy időszak, amikor majdnem elalszik. Ilyenkor hisztis és nyűgös, nehezen lehet mellette, de vele is bármit csinálni. Szerencsére az ebéd egy része kész volt, csak a túrós táskát kellett elkészítenem. Aztán utána játszottunk. Ettől felébredt.

Ebéd után alvás. Aztán délutánra kisütött a nap, és 1,5 órát kint voltunk. Mogyit is elvittük futni.

Az este pedig szép lassan eltelt. Lányok korán mentek lefeküdni. Mindketten nagyon fáradtak voltak.

Nyuszink egyre jobban szokja a helyet. Ma már a szoba közepén is el mert feküdni, nem tartott attól, hogy bárki bántaná. Rékával nagyon jóban vannak. Szinte ő az egyetlen a családban, akinek hagyja, hogy megsimogassa.

• ladybug
    őstag

A tegnapi későn fekvés miatt a lányok későn is keltek reggel. Borkát alig lehetett kirángatni az ágyból. Jaj, csak ez a mindennapos reggeli procedúra ne lenne az öltözéssel.... Pedig idővel egyre rosszabb lesz. Inkább belekéne törődni, hogy ez van. Ugye?

Miután bevásároltam a szükséges dolgokat, hazamentem. Rékust otthon hagytam, mert esett az eső, nem volt kedvem babakocsizni ilyen időben.

Az ebédet megint elég nehezen sikerült összehoznom. Réka az utóbbi pár napban rendkívül hisztis és nyűgös. Ha vmit nem engedek meg neki, akkor földhöz csapja magát - ez rendszerint azzal jár, hogy megüti magát vhol, és sír -, vagy elkezd ütlegelni és /vagy csípkedni. És persze, ha lefogom a kezét, akkor ismételten csak a teli torokból sírás következik. Már pedig nem fogom hagyni, hogy a kisasszony azt tegye, amit ő akar. Ha ésszerű keretek között van, rendben. De szinte csak olyan dolgot akar csinálni, amit igazán nem kellene. Szerintem pár hét, és megleszünk ezzel is. Csak idegileg kell bírnom.

Borkához délután átjött egyik csoporttársa. 3 órát töltött itt. Aranyosan játszogattak a lányok, de volt olyan helyzet, hogy Borcsit helyre kellett tenni viselkedésileg, mert igencsak a ''hülyülés'' járt a fejében.

Este jól elvoltunk. Kicsit tv-t néztünk, játszottunk, és lehetett is fürdeni, aztán aludni.

• ladybug
    őstag

Borka elég korán kelt, de szerencsére már ébren voltam. Nekikezdtem a reggelikészítésnek, és bepakoltam a néptáncos zsákját. Az oviba is korán kellett odaérni, mert testnevelés foglalkozással kezdtek. Nem késtünk el, időben ott voltunk.

Aztán Rékussal el bevásárolni. Majd itthon nekivfeselkedtünk a házimunkának - takarítás, főzés, rendrakás. Réka nagyon nyűgös volt megint délelőtt, és alig haladtam a dolgaimmal. Nagy segítség, hogy ma itthon volt Kedvesem, és időnként rá tudtam hagyni.

Ebéd is lett vhogy, meg el is készültem mindennel, úgyhogy miután lefektettem Rékát, nyugodtan dőltem el én is.

Fél 3-ra mentünk Borcsiért családostul. Mogyorót is elvittük magunkkal, hadd rohangáljon. Kellemes idő volt, jót sétáltunk.

A délután megint a nyafogás és sírás jegyében zajlott. Nem tudom, mi van velük, de nagyon zavar ez az állapot. Remélem mielőbb elfelejtjük, és nyugodtan tudunk játszani, beszélgetni.

Este is nehezen aludtak el. Borkát fél 10-kor sokadszorra fektettem már le.

[kép]

Ő Panka, a nyulunk.

[kép]

Lányok játszanak.

• ladybug
    őstag

Kis családunk megint a náthában úszik. Kedvesemet nagyon elkapta, Rékus is eléggé benne van. Borka ''csak'' köhög, de felszakad neki. Én pedig szerencsére alig kaptam el. Úgyhogy szokásomhoz híven tartom a frontot. Mert ugye ilyenkor mindenkinek rossz. Minden fáj, és persze olyan esetlenek, hogy csak fogom a fejem időnként.
    Anya, kérek teát. Kérek zsepit. Kérek vmiiiiit. Vmivel mindig magukra akarják vonni a figyelmet. De hát mit meg nem tesz az embert azért, hogy a másikat a gyógyulásba segítse.

Délelőtt Hévízen voltunk Rékával. Az adóspapírokért kellett bemennem az oviba. Innen nem lehet pikk-pakk elsietni. Mindenki kíváncsi rá, hogy Réka mennyit fejlődött, úgyhogy körbevittem, és megmutattuk magunkat mindenkinek. 1 óra múlva elegem is lett aból, hogy sokadszorra mondjam el mindenkinek ugyanazt. Hazajöttünk inkább. Rékus elaludt útközben, itthon pedig benthagytam a kocsiban. Az ablak alá parkoltam, hogy meghalljam, ha Rékus felébred. Szerencsére 1,5 órát tudott pihenni. Ez jó - gondoltam, legalább a délutánt kibírja alvás nélkül.

Kibírta ugyan, de nagyon nyűgös és sírós volt. Pillanatokra lehetett csak lekötni a figyelmét, de aztán mindig mindenért sírásban tört ki.

És Borka is hasonló hangulatban volt. Szégyen ide vagy oda, nagyon vártam már, hogy este legyen, mert ezt a hisztis hangulatot nehezen viselem hosszabb időn át. Pedig hallgattam ma is 5-6 órán keresztül. De 8 óta csend van már, végre...

Panka nyulunk barátkozik velünk. Mi is vele. Kíváncsi, érdeklődő, és nagyon jól viseli Réka sírását.

Réka továbbra is retteg tőle. Ha a ketrecben van, néha odamegy hozzá, megnézi, de ha megmozdul Panka, akkor már ordít is, hogy vigyem el onnan. Mivel a folyosón helyeztük el a ketrecet, a konyhába is úgy jön ki Rékus, hogy szinte a falhoz tapad. Ha pedig még ehhez sincs bátorsága, akkor addig kiabál, amíg a ketrec hatókörén átviszem.

• ladybug
    őstag

Szombat délelőttől vasárnap délelőttig a lányok anyáékkal voltak. Nem volt semmi gond szerencsére, jól érezték magukat.

Amikor hazaértünk persze nagy volt az öröm, mert egy kedves ismerőseinktől sok játékot, könyvet és ruhát örököltünk. Ezekből sosem elég. Mégis pár dolgot a mieink közül kiválogattam, és holnap viszünk az oviba, mert ők sajnos nem tudnak venni. Így meg legalább segíthetek.

Lett egy nyulunk is. Egy barátunk nekünk ajándékozta egy szem nyusziját. Most épp szokja a helyet. Vagy megszoksz vagy megszöksz lesz, mert más megoldás nincs. A ketrecből rögtön kieresztettük, ahogy hazaértünk. Azóta a lányok szobájában van, és lekelődik mindenfelé. Néha előbújik, aztán visszamegy a sarokba az asztal alá.
    Réka még fél tőle, de remélem hamar megszokja.

• ladybug
    őstag

Korán fekszünk ma, mert korán keltünk. Fél 7-kor már ébren volt mindenki.

Nem tudom, mit írjak...

Nyugis napunk volt- Lányok rendben vannak. Sokat voltunk az udvaron, mert szinte tavasz volt. Autót is mostunk. Hm, hm....Kb ennyi.

Most megyek aludni, mert holnap biztos megint korai ébresztés lesz. :)

• ladybug
    őstag

Lányok ma megint elég korán keltek. Borka fél 7 előtt ébren volt, Réka pedig kb 10 perc múlva jelentkezett.

Borcsit nem vittem ma oviba, és a héten itthon is marad, mert csúnyán köhögött reggel. Torka nem fájt, és más panasza sem volt, ezért orvoshoz nem mentem el vele, de inkább itthon tartom, mert sokan betegedtek meg a héten a csoportjukban is.

Reggeli után elmentem boltba. Anyára hagytam a lányokat, mert nagyon fújt a szél, és nem akartam őket kivinni ilyen időben. Mire hazaértem kicsit csillapodott a szél, és miután elkészítettem az ebédet, kimentünk levegőzni. 1 óra múlva bejöttünk, Rékust megebédeltettem, aztán elaludt.

Borcsival játszottunk, meg sokszor felment megnézni Cicerót, anyáék új cicáját.

A délután nyugisan telt. Játszottunk, mesét néztünk. 6 után hazajött Apájuk is. Aztán este is lett, és mehettek aludni a kis amazonok.

• ladybug
    őstag

Rékus 6 előtt nagyon köhögött, megnéztem, nem ébredt-e fel. Szerencsére nem, viszont Borka igen. Nem is tudott visszaaludni, izgatott volt vmiért. Réka is korán kelt, 7-kor már hívott is: Ana, ana!

Szépen, kényelmesen elkészültünk. Az oviba se késve értünk. Rékus rögtön otthon érezte magát, ide-oda járkált a csoportszobában, rámolt mindenfelé. Jó nagy kupit hagytunk magunk után, de az óvónő ragaszkodott hozzá, hogy ne pakoljak el.

Bevásárlás után hazamentünk. Rékus nyűgös volt, semmi nem érdekelte. Egy kicsit játszott csak a labdákkal is. Inkább a karomban akart lenni. Aztán 10 után bevetettem a titkos fegyvert: a poszívót. Ez azonnal felkelti az érdeklődését. Kiporszívóztuk a nagy szőnyeget, és náluk a szobát, aztán a fürdőbe mentünk. Ott ő porszívózott. Főleg a szekrényben, ahová a porszívót szoktuk betenni.

[kép]

Aztán az udvarra mentünk ki. Nagyon kellemes idő volt. Egész délelőtt a betonra süt a nap nálunk, jó meleg lesz. Réka élvezte a jó időt. Traktoroztunk is sokáig. Persze gyorsan, mert úgy szereti. Majd ebéd, és alvás.

Borka az ovi után átment az egyik csoporttársához, és a délután nagy részét ott töltötte. 4 után hoztuk el, addigra kellőképpen elfáradtak a lányok.

Itthon vacsora, és játék. Majd 6 után elmentünk Kedvesem egyik kolléganőjéhez kiscicáért. Egy szép szürkét választottunk, miután a cirmosabb testvére az autótól a kezünkből kiugorva visszarohant az anyjához. Ez a kis szürke sokkal jámborabb, békésebb (képek holnap). Anyáék nagyon örültek neki, a nevét majd holnap kiválasztják. Már dorombolt is a kis drága. Úgyhogy remélem hamar megszokja a helyet.

És íme a kislabdás kép. Ennyi telt mára:

[kép]

• ladybug
    őstag

A mai nap sokkal nyugodtabban telt.

Igaz Borka fél 7előtt felébresztett, mégis kipihentnek éreztem magam, és ő sem volt nyűgös. Kényelmesen elkészültünk, noszogatni sem kellett. Időben odaértünk az oviba is. Aztán bevásárlás után hazamentünk Rékussal. Játszottunk, meg kicsit főztünk.

Ebéd közben megint jött az álommanó, és aztán alvás fél 2-ig. Utána pedig elmentünk Borcsiért. Néptánc volt. Jól érezte magát, nem tűnt fáradtnak.

Hazafelé megálltunk a játszótéren, és játszottunk - csúszdáztak a lányok, és hintáztunk is. Aztán egyszer csak arra kaptam fel a fejemet, hogy a játszótér melletti emeletes ház egyik erkélyéről anyuka kiabál. -Panna, engedj be! Panna, fordíts el a kulcsot! Pannaaaaaa!!! Aztán körülnézett, hátha vki segíthetne.

Egy ismerős anyuka volt. Szoktunk köszöngetni egymásnak, de semmi több. Nagyon megörült nekünk. Kérdem, kizárt a lányod? - Ki. :) Feljönnél légyszíves beengedni. A bejárati ajtó nyitva van. Hát persze, hogy szívesen segítettem. Kicsit vicces is volt az eset. Ahogy benyitottam, és eljutottam az erkélyajtóig. A 2 éves forma Panna ott állt fogkefével a szájában, és mosolyogva bámulta az erkélyen kintrekedt anyáját. Remélem anyuka legközelebb meggondoltabb lesz.

Aztán hazajöttünk. Az udvaron maradtunk még, mert olyan kellemes idő volt. Elvittem Mogyorót megfuttatni, aztán hazafelé megállított a szomszéd lány, hogy áthozná a berni pásztorát játszani Mogyival. Mondom ok, jöhet. Fél órát ugráltak egymással, egymáson a kutyák, és utána elégedetten dőltek el, mint egy zsák.

[kép]
    A kép címe: Mogyoró kutyánk mai ebédje...

Fél 5-kor itthonhagytuk a lurkókat és elmentünk előbb Zegre. Persze, hogy vettünk kütyüt. Méghozzá igen jó áron, igen jó minőségű, igen nagy tárolóhelyű pendrive-ot. Ugye, hogy ugye? :D És mellékesen végre elhoztuk Réka születésnapjára rendelt medencefeltöltő labdákat, amivel a lányok később óriásit játszottak. Utána Keszthelyre mentünk a nőgyógyászhoz, majd haza. Mire hazaértünk a lányok már nagyon fáradtak voltak. Labdázás után fürödtünk, és lefektettük őket.

Ps: Sokkislabdás képek holnap.

• ladybug
    őstag

Vmi van a levegőben. Lennie kell. Hisz miért voltak akkor a lányok ilyenek amilyenek délután?

Hiszti, bőgés, sírás, toporzékolás, bömbölés, teli szájjal üvöltés...és még sorolhatnám. Ez ment kb fél 2-től folyamatosan mostanáig. Mindkettő, egymástól függetlenül olyan hangulatban volt, hogy teljesen kifárasztottak. Sokszor leültem, és csak nevettem kínomban magam elé, mert tanácstalan voltam. Semmivel nem lehetett lekötni őket. Kimentünk a levegőre, de kudarccal kezdődött - Réka elesett, és beütötte a száját a járólapba. Feldagadt és felrepedt neki. -, és kudarccal is végződött - Borka csupa sár lett. És bár én nem láttam egyiket sem tragédiának, a lányok nagyon zokon vették.

A délelőtt viszont nyugisan telt, és sok dolgom sem volt. Főzni is alig kellett, mert volt előre elkészített étel. Réka ebéd közben aludt el megint, gyorsan lefektettem, aztán én is ettem, és leültem kicsit. Borka is hamar megérkezett, aztán elkezdett szépen játszani. Aztán Rékus felébredt, és egy órán belül már minden kín elérte őket.

8 előtt már elaludtak. Végre csend van, és pihenhetek. Nagyon remélem, hogy nem vmi betegség kezdődő jelei voltak ezek, csak vmi front hatása.

[kép]

Két kis szamóca Animal Planetet néz.

• ladybug
    őstag

Borka hajnalban közénk feküdt, megint rosszat álmodott. Vmi miatt nyugtalan. Remélem elfelejti, és ma már jobban alszik. Hiszen vége a szünetnek, holnap óvoda. Korán le is feküdtek a lánykák, 8 után uzsgyi az ágy.

Délelőtt örültünk még a hónak kicsit, de sietnünk kellett, mert nagyon olvadt. Mindenesetre arra még jutott idő, hogy menjünk egy kört a szánnal. Mogyorót próbáltuk a szánhúzásra ösztökélni, de csak nézett rám azokkal a nagy, boci szemeivel, és nem tudta, hogy mit is kellene tennie. Ezért inkább magam lettem a vontató, és hagytam, hadd futkorásszon körülöttünk.

Aztán hócsatáztunk is. Bár Rékussal a kezemben elég nehézkes volt, de egy kézzel is sikerült hógolyót gyúrnom, és Borkát dobálnom. Mogyoró meg közben a levegőben ugrálva próbálta elkapni őket, majd egy gyors rágással el is tűntek a szájában.

1,5 óra levegőzés után befejeztem az ebédet, aztán neki is láttunk. Réka megint ebéd közben aludt el, így csak lefektettem, és pihent is tovább.

Borka ebéd után végre elmélyülten játszott, ami a napokban nem nagyon ment neki. Jó volt hallani, ahogy belemerül egy-egy szerepbe.

A délután nyugisan telt. 3 körül felmentek a lányok anyáékhoz, és egy órácskát náluk töltöttek. Addig kivasaltam a heti adag ruhát. Aztán játszottunk, és este is lett.

• ladybug
    őstag

Ma anyáék kutyája volt az ébresztőórám. Nálunk kaparta az ajtót, hogy engedjem ki. Aztán egy finom kis tea után nekiveselkedtem a konyhai dolgoknak. Mire felébredtek a lányok, majdnem készen voltam.

Reggeli után Rékussal elmentünk bevásárolni, Borka pedig itthon maradt Apájával. Kb 1 óra múlva itthon is voltunk. Rögtön játszani kezdtünk, aztán átjött a dédi, és elbeszélgettük az időt. Fél 12-kor néztem az órára, és irány a konyha, mert az ebéd még nem volt teljesen kész, a lányok pedig már éhesek voltak.

Kedvesemnek épp ekkor érkezett a telefon, hogy úszik az iroda, menjen be. Egyszer hazajött ebédelni, de alapvetően egész estig tartó elfoglaltságot jelentett ez neki.

Réka ebéd közben elaludt, Borka pedig átment szomszédolni 2 óra hosszára. Én meg leültem a gép elé, és filmet néztem. A vasalás úgyis megvár, csak hadd tornyosuljanak.

Mivel Borkán már mutatkozott a friss levegőn töltött idő hiánya, ezért 4 körül kimentünk az udvarra, majd elvittük Mogyorót sétálni.

Estig csak elütöttük vhogy az időt. Fürdés után végre Kedvesem is hazaért. Lányok örültek neki nagyon. Meseolvasás után pedig irány az ágy.

• ladybug
    őstag

Nem tudok mostanában jókat aludni. Fél 7 körül megébredek, és nem tudok visszaaludni. Ma reggel sem. Kicsit élveztem az egyedüllétet, aztán Borcsi is felébredt. Majd a társaság többi tagja is kimászott az ágyból.

Reggeli után játszadoztak a lányok, 10 felé pedig kivitttem (volna) őket. De Borka elsunyizta a felöltözést, és inkább bentmaradt. Rékussal kb 3/4 órát sétálgattunk, aztán megunta a kintlétet, és bejöttünk.

Elkészítettem az ebédet, addig a lányok körülöttem, azaz inkább a degu körül serénykedtek. Borka simogatta, ágakat tett be neki, Réka pedig marokszámra szórta ki a forgácsot. Így ebéd előtt nagytakarítottam.

Ebéd után szieszta. Réka 1-3-ig aludt, Borkával pedig vetítettünk. Aztán megint ki az udvarra, mert nagyon szép idő volt. Borkának most sem volt kedve. Bent rajzolgatott.
    Mogyorót megfuttatuk, aztán be.

Estig játszogattunk, aztán vacsora, fürdés, alvás.

• ladybug
    őstag

Egy újabb írásom.
    [link]

• ladybug
    őstag

reggel Borka volt az első ébredő, jött is kelteni, hogy ő nem akar egyedül lenni. 1/4 8 volt. Nem is volt korán...

Kicsit beszélgettünk, ébredésképpen mesét nézett, aztán Rékus is felébredt. Lassan kezdtük el a mindennapi dolgainkat. Olyan hétvégi hangulatom volt, mert Kedvesem is itthon volt, és holnap is szabin lesz. Borkát pedig nem vittem oviba, hadd lehessünk kicsit együtt.

Az ovihiány jelei azonban hamar megmutatkoztak. 11 felé már egyre nagyobb butaságokat csinált merő unatkozásból. Pedig az udvaron is tombolhatott kedvére, mert kb 1 órát kint voltunk.

[kép]

[kép]

Ebéd után azonban lenyugodott. Mondjuk ilyenkor szokott itthon lenni hétközben is. Aranyosan játszogatott, rajzolt. (Holnap teszem be őket, mert ma lemerült az elem a fényképezőgépben.) Rákapott a képről másolásra. Ma állatokat és betűket rajzolt.

Rékust nehezen tudtam délután elaltatni. Ennek ellenére 2 órát pihent. Kis játék után kimentünk az udvarra játszani, aztán Mogyorót is elvittük sétálni.

Vacsoráztunk, aztán este is lett. Fürdés után végre jót játszottunk. Réka közben ide-oda járkált, és táncolt a zenére. 9-kor pedig elaludtak.

• ladybug
    őstag

Az éjjel vmikor Borka közénkbújt. Még a kispárnáját és az alvókáját is hozta magával. Ez azért fura, mert soha nem szokott ilyet tenni. Csak jön, és mellénkbújik.

Aztán Réka fél 6 körül megint sírdogált. Lefektettem magam mellé, és aludtunk tovább.
    Időben felkeltünk, és reggelizés után elvittük Borkát oviba. Aztán bevásárlás, és haza.
    Kicsit takarítottam, majd nekiálltam az ebédnek is. Persze Réka a nyomomban volt végig. A konyha jobban hasonlított egy csatatérhez, mint egy olyan helyiséghez, ahol főzni szoktak, de legalább az idő nagy részében jót játszott. Ugyanis ma szilvásgombóc készült, és ennek elkészítése elég hosszadalmas tud lenni egy gyermek számára.

Aztán 11 után már nem bírta tovább. felkéredzkedett a karomba, és pár perc alatt elaludt.
    1 körül ébredt. Pont előtte érkezett haza Borcsi is.

A lányok délután nagyon nehezen találták fel magukat. Ide-oda ténferegtek, vagy éppen sírtak. Sajnos én sem voltam ma formában, és ez is érződött rajtuk.

Vhogy mégis kibírtuk estig. Fürdés után kicsit felfrissültek, és szépen játszogattak. Borkával feladatoztunk is.
    Aztán 8-kor lefekvés.

• ladybug
    őstag

Rékus hajnalban nagyon sírt. Először sikerült megnyugtatnom, de 1 óra múlva ismét zokogott. Magunk közé vettem, és ott aludt fél 6-tól. 8-kor ébredt fel, jól kipihente magát.

Borkának ma nehéz napja volt. Reggel 8-kor torna, aztán ebéd után néptánc. Szegényem teljesen elfáradt délutánra.

Rékus megint gyakorolt egész nap. Szorgalmasan sétálgat fel-alá a lakásban, és kipróbál bizonyos helyzeteket. Pl. felvesz vmit útközben, és továbbmegy; vagy este pl körbe-körbe ment az asztal körül, és néha táncmozdulotak tett. Nagyon ügyes és kitartó. Amire tegnap kapott rá, és mára már biztonságosan megy neki, az a mászás. Mindenre felmászik, ami kicst is lépcsőzetes. A székéből a kisasztalra, vagy a kisszékről a babaházra.

[kép]

És ilyenkor jobb, ha nem ijedezek, mert azzal csak megrémíteném. Megtiltani nem lehet neki, hisz az egész lakást, át kellene ahhoz variálni. Így csak biztonságot tudok nyújtani.

Az eső meg csak esik, és ma is alig voltunk kint a levegőn.

Búcsúzóul itt egy kép, amit Borka ma készített. Egyre részletesebben rajzol.

[kép]

Ui: Réka ma mosott először fogat. Kapott saját fogkrémet és fogkefét, és nagyon boldog volt, hogy ő is saját felszereléssel csinálhatja azt, amit Borka.

• ladybug
    őstag

Korán ébredtem. Borka is. Nagyon izgatott volt, hogy le ne késsen az indulásról.

Fél 9-re készen is lettünk mindannyian, és mindenki mehetett a dolgára. Borcsi a mamiékkal a vasútra, mi pedig tanácsadásra. Réka megkapta az agyhártyagyulladás elleni védőoltást. A szúrás nem zavarta annyira, mint a vizsgálat. Nem szereti, ha a doktornő hozzányúl. Megmérték megint, és 2 hét alatt sikerült fél kilót híznia. Szeret is enni. :)

Hazaérve kis játék után takarítottunk, és főztünk kicsit. Aztán Kedvesem is megérkezett, és ebédeltünk. Rékus jót pihent délután, 1-3-ig aludt. Ezalatt végre én is lógathattam a lábam, és semmittettem.

Délután sétáltunk egy kis tömbnyit. Réka olyan határozottan elindult a saját lábán, hogy nem vettem fel. Végigsétálta az utat. Nagyon büszke vagyok rá. Minden kutyánál megálltunk, addig pihent, aztán újra elindult.

Fél 6-ra ért haza Borcsi. Nagyon sok mesélnivalója volt. Jól érezte magát, ez a lényeg. Útközben egy kis füzetbe megörökítette, amit látott. Íme:

[link] - A sümegi vár

[link] - Balatonfüreden a vasútállomáson a kis piros vonat.

[link] - Balatonfüreden egy Coca-Colás autó.

Szegényem nagyon elfáradt, így pillanatok alattt elaludt.

Rékus pedig vmiért nagyon feszült volt, nehezen nyugodott meg.

• ladybug
    őstag

Épp a nedűt kortyolgatjuk, amit egy kedves barátunktól kaptunk. Szégyen vagy sem, az új év kezdete óta most jutott rá lehetőségünk, hogy leüljünk és fogyasszunk ebből a finomságból.
    Mhh, tényleg nagyon jó. Megérte vele ennyit várni.

A mai reggel Kedvesemnek korán kezdődött. 6-ra ment be leltározni, vagy ahogy sokan szokták volt mondani, számolgatta a vízcseppeket. Szerencsére fél 10-kor már itthon volt, de a tegnap nap és a mai korán kelés teljesen kiütötte. Pihent is egy jót délután.

Nem úgy, mint Réka, aki csak 1 nyamvadt kis órácskát aludt. Persze fáradtan ébredt, mert ugye nem pihente ki magát, de mint volt mit tenni. Visszaaltatni már nem tudtam.

Kicsit anyáékra bíztam, hadd szellőztessem ki a fejemet. Elmentünk Borkával Mogyorót megsétáltatni. Jókor indultunk, mert mire hazaértünk nemcsak hideg lett, de az esőfelhők is gyülekeztek és nagy szél lett.

Este korán feküdtek le a lánykák. Bár Rékus erősen tiltakozott, mégis hamar elaludt. Borka pedig izgatott,mert holnap megy vonatozni anyáékkal.

Íme két kép, ahogy Rékus segít nekem teregetni (szombaton készültek):

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag

Fél 7-kor felébredtek a lányok. Aludtam volna még. Csak egy kicsit...

Közös reggelizés után Párom elment dolgozni, mi pedig a boltba. Az elindulás épp elég kritikus volt - 2x jöttünk vissza -, ezért ettől a naptól nem sok minden jót vártam.
    A lányok egész délelőtt hisztisek, nyűgösek, dekoncentráltak voltak.
    Az ebédet se tudom hogy sikerült elkészítenem -mert ugye ma palacsinta volt -, de fél 12-re már kész lett. Réka el is aludt a karomban, így csak letettem az ágyra, és aludt tovább. 2 óra múlva ébredt fel.
    Borkát megebédeltettem, majd őt is lefektettem. Délutánra várta a kis barátnőjét, és sikerült meggyőznöm, hogy pihenjen. 1,5 órát aludt.

3 körült érkezett meg a kislány. 3 órát tartózkodott nálunk, és meg voltam velük elégedve, mert okosan játszottak. Réka persze be-bekukkantott a szobába, hogy megnézze őket, de többnyire velem játszott.

Miután elment a kislány, vacsoráztunk, aztán fürdés. Az elalvás előtti kakaózás pedig majdhogynem katasztrófába fulladt.
    Egy kis előzmény: Réka etetőszékét szétszedtem délután -kis asztalra és kis székre szedhető szét, mert egyáltalán nem használtuk. Nem szeretett benne ülni. Ráadásul velünk eszik az asztalnál, úgy, hogy az ölemben ül. Inni pedig bármikor bármilyen helyzetben tud.
    Ma is sokat gyakorolta a járást, egész ügyesen megy neki. Már 5-6 métert is megtesz. Van, hogy megáll útközben, majd újra elindul. Amióta ezt a járást gyakorolja nem úgy esik, ahogy eddig szokott, a fenekére tottyant, hanem arccal előre esik.

Szóval beleült a kisszékbe, mert bele tud egyedül ülni, és megitattam vele a kakaóját. Majd a bögrét beletettem a mosogatóba. Hirtelen nagy toccsanást hallottam. Úgy lefejelte szegényem a padlót, hogy azt hittem ott marad. Pillanatok alatt óriási pukli lett a bal szeme felett. Kedvesem kirohant a konyhába, a kezébe nyomtam a gyereket, és gyorsan jeget kerestem. Nem volt, csak fagyasztott hús. Ez is megteszi, gondoltam, és nyomtam is rá a gyerekem hatalmas búbjára. Szerencsére 2-3 perc után elkezdett apadni. Réka meg csak ordított, én majdnem sírtam, de az ijedtség nagyobb volt. Mérlegeltünk, hogy vajon kell-e ügyelet vagy sem. Miután megállapítottuk, hogy se vérzés, se bevérzés nincs, úgy gondoltuk nem kell mennünk, és ebben anyukám is megerősített, aki egészségügyet is végzett.
    Az este folyamán még többször rátettem neki a fagyasztott husit a fejére, és ilyenkor mindig éktelen sírásban tört ki. De a pukli már sokkal kisebb, mint volt. És ez a lényeg. Bele se merek gondolni milyen színpompás lesz nemsokára.

Nyugtalanul alszik. Fájhat neki, mert ráadásul pont rajta fekszik.

• ladybug
    őstag

Az éjszaka Réka szörnyen nyugtalanul aludt. A szél csak úgy tombolt odakint, valószínűleg ez zavarta az álmát. Magunk közé vettem, de így is nyöszörgött, sírdogált 5-10 percenként.
    4 körül már nem bírtam ezt a nyugtalanságot, és visszafektettem az ágyába. Reggelig aztán pihent is.

Viszont korán keltek a manók. Borka már 3/4 7-kor ébren volt, Réka pedig fél 8-kor. Az oviba elszaladtam Borkával. Zuhogott az eső, nem akartam Rékát kimozdítani. Boltba sem kellett menni, így anyáékra hagytam.
    Hazaérve előkészítettem az ebédet, aztán lehozam Rékust. Nyafogós, kapaszkodós volt egész délelőtt, és egész nap is.
    Miután megebédeltettem fél 12-kor rögtön elaludt, de a megszokott 3 óra alvás helyett, most csak alig kettőt pihent. 1/4 2-kor ébren volt.

Borkához átjött a szomszéd kislány, és aranyosan játszogattak. Réka lenyűgözve nézte őket, és néha be akart kapcsolódni a játékba, de inkább mégiscsak a szemlélődést választotta.
    4 után egyedül maradtunk. Mogyorót elvittem futtatni, mert az egész napos eső miatt ideje nagy részét bent töltötte.

Lányok délutánra teljesen ki voltak ütve. Mindkettő vagy csak vegetált, vagy a fáradtság miatt csinált az egyik ostobaságot a másik után.
    Korán fürödtek, és korán is mentek lefeküdni. Remélem kipihenik magukat, mert nekem is ki kellene.

Réka a héten napról napra ügyesebb. Unszolásra nem indul el, sőt megmakacsolja magát, és letottyan a fenekére, de egyedül kitartóan próbálkozik. A délután során többször is észrevettem, ahogy egyik bútortól a másikig elmegy. És bizony már 10 felett van a lépéseinek száma. Ebben a hónapban szerintem meglesz neki a kellő magabiztosság.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Ma reggel megint elkéstünk. Már megszokhattam volna, hogy úgysem időben indulunk el. De igazából hova is sietni? Mire kell odaérünk, a többi pedig nem fontos.

Miután Borcsit letettük az oviban, elmentünk bevásárolni. Megvettük az ebédre valót, aztán irány haza.

Réka kb 20 percet eljátszott egyedül. Ez pont elég volt arra, hogy az ebédet előkészítsem. Utána már együtt is tudtunk főzni.
    Ebéd előtt mindent összeevett, belekóstolt, így mira megfőtt az étel, jóllakott. Ilyenkor már csukódik is le a szeme, és irány aludni.

3 óra alvás után jókedvűen ébredt. Addigra Borka is kipihente magát, mesét nézett. Elaltatni sajnos nem tudom, de így, ha leül kicsit dvd-zni, tud pihenni.

Délután nem tudtunk kimenni az udvarra, nagyon fújt, és most is fúj a szél. Idebent töltöttük el az időt.

Vacsi, fürdés, alvás. És vége is a napnak.

• ladybug
    őstag

Megint írtam egy ki szösszenetet.
    Mit főzzek ma? - 2007.01.18.

Gondolkodni nem sok idő van rajta. Mondjuk egy beágyazás, vagy éppen a mindennapi bevásárlás előtti séta közben. Mert mire a boltba érsz, már tudnod kell, mit vegyél.

Egy 4 vagy több tagú családban elég sűrű program zajlik minden nap. Hétközben még gyorsabban pörögnek az események, mint hétvégén. Ezért, hogy kitaláld mi lesz az ebéd és/vagy a vacsora, gyorsan át kell gondolni az otthoni készletet, meg persze figyelembe kell venni, hogy kinek milyen az ízlése. És végül olyan ételt kell készíteni, ami mindenkinek elnyeri a tetszését – nem csak esztétikailag, mert persze ez is fontos.

Nem könnyű. Viszont mindennapi rutinnal rendkívül találékonyak, gyorsak és változatosak lehetünk. Egy idő után megtehetjük, hogy csak minden másnap megyünk bevásárolni, mert felhalmozunk egy kis készletet a kamrában és hűtőben, amiből már ránézésre is össze tudunk állítani egy komplett menüt – nem a 4 fogásosra gondolok.

Bevallom őszintén szeretek étterembe járni, de vhogy számomra a saját étel elkészítése nagyobb örömmel jár. Arról nem is beszélve, hogy olcsóbb az otthoni főzés, mint a rendszeres menzai étkezés, és nem is mindig sikerül szívesen választani a kínálatból.

A legjobb dolog a főzésben a fűszerek használata. Minél több fűszert használunk, annál finomabb lesz az étel. És ugyanazt azt ételt is minden alkalommal más aromával tudjuk elkészíteni.

Az étel elkészítése sokban függ attól is, hogy mennyi időnk van. Egy gyors melegszendvics elkészítésére, egy könnyű kis ebédre? Vagy egy többfogásos, rafinált és bonyolult ételt szeretnénk az asztalra tenni? Ezt mindig mérlegeljük, és minden eshetőséget gondoljunk át gyorsan, mert tuti, hogy ilyenkor jön közbe vmi, amikor csak fejest ugrunk a konyhai munkába.

És, mikor végre kész az étel, és az asztalra tesszük, árgus szemekkel, de némán figyelhetjük, hogy vajon ízlik-e? Ha csönd van, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nagyon finom lett. Ne várjunk ilyenkor dícsérő szavakat, még akkor sem, ha egész délelőtt roboltunk, hanem örüljünk annak, ahogy habzsolják magukba az ételt a családtagok. Ennél nagyobb öröm nem is kell. Ha pedig tele van mindenkinek a pocakja, úgyis megjegyzik, hogy micsoda jót ettek.

A főzés egyfajta játék is, amit a gyerekünkkel együtt játszhatunk. Így mindenkinek öröm lesz a főzés, és sokkal finomabb lesz az étel.

Rendszeresen főzök a lányaimmal. A nagyobbik már sok mindenben tud segíteni – panírozni a húst, felverni a tojást, kevergetni az ételt a gázon -, és nagyon élvezi. Büszkén újságolja Apájának, ha vmit ő készített el. És bátran engedem a tűzhely közelébe, mert tudom, hogy tisztában van ok-okozattal. Ennek ellenére féltő szemeim mióndig odakacsintgatnak.

A kisebbik lánykám inkább csak szemlélő, de mivel rendszeresen ül ott a tűzhely mellett a konyhapulton, tudja, hogy az étel a gázon forró, nem szabad hozzányúlni, és nem szabad belőle azonnal enni sem. Sokszor adok a kezébe fakanalat, lábast, tálat, hadd utánozhassa, amit lát.

Talán így megszeretik a konyhai munkát. Talán így tizenévesen is mernek főzni maguknak, ahelyett, hogy vmi büfében ennének minden nap. Nem tudom. Csak reménykedek benne, mert hiszem, hogy itt kezdődnek el ezek a dolgok.

Ha pedig túl vagy már a mai főzésen, a kávéiszogatás közben gondolj arra, hogy holnap mit is fogsz főzni.;)

• ladybug
    őstag

Úgy érzem, ennek itt is helyet kell kapnia.

A szülés élménye - 2007.01.15.

Előre bocsájtom, hogy az írásom a szubjektív véleményem, tapasztalatom, és biztos vagyok benne, hogy mindenki másképp éli át. Mégis szeretném veletek megosztani.

40 hét várandósság. Ezt akárhogyan is nézzük közelebb van a 10 hónaphoz, mint a 9-hez.
    És bizony elég hosszú időszak Főleg az utolsú hetek, amikor már a kíváncsiság, a félelem, az aggódás, és a boldogság vegyes érzései kavarognak a szülőkben.
    Tehát az első tévisme elhessegetése után nézzük is meg, hogy indul be a folyamat, amikor végre apuka találkozhat a csemetéjével, aki ilyen hosszú időn át csak egy „pocak” volt.

Magunk nem is emlékszünk rá, hogyan jöttünk világra. Viszont az édesanyák fel tudják idézni az akkor töténteket. De felvetődik a kérdés, hogy vajon reális képet adnak-e? Mint 2 szülést átélt anya bizton állíthatom, hogy nem. Kiemelném ismételten, hogy csak a saját tapasztalataimra alapozok, illetve pár édesanya véleményére.

Kétféleképpen élik ezt meg az anyák. Vagy jó (csodás élmény, boldog érzések, kicsit fájt stb.) vagy rossz (kínszenvedés, ordítottam, nagyon fájt) véleménnyel vannak róla.
    Személy szerint csak a jóra emlékszem. Tényleg. Visszaidézve az eseményeket, eszembe nem jutna azt mondanom, hogy fájt, és szenvedtem. Nem. Ugyan már. Velem ilyen sosem történt. Én mosolyogva hoztam világra a gyeremkeimet.

Kedvesem, aki szintén részese volt mindkét szülésnek, viszont másként idézi fel. Ő a fájdalmat látta. De persze az ő véleménye is hasonlóan szubjektív, mint az enyém. Hisz gondoljunk csak bele, ha látunk vkit szenvedni, akkor mit teszünk? Főleg, ha segíteni sem tudunk. Igen, csak nézzük az illetőt, és kezét markolászva próbálunk minden erőnkkel átvenni a fájdalmát, és emiatt szinte görcsösek leszünk. Tehát egy külső szemlélő – egészségügyi dolgozókat kivéve - , aki szintén részese ennek a csodálatos eseménynek, sem tudja reálisan elmesélni.

Mégis azt mondom, hogy aki teheti és úgy érzi, hogy nem lesz rosszul, menjen be egy szülésre. Nézze meg ezt a elemenetáris folyamatot. Egy soha vissza nem térő élményben lesz része. Aki pedig már átélte, az biztosan így gondolja.
    És ami a legfontosabb volt számomra: Kedvesem jelenléte. Óriási biztonságot és nyugalmat adott. Így könnyebb volt átélni a világrahozatalt, mert néha elterelte a figyelmemet. Sőt, még nevettünk is olykor: Nézd, nem is fájhat. A gép nem mutatja. Az ilyen megjegyzések tették mókássá a helyzetet.

Minden szülés más és más. Nekem ez a kettő is teljesen más volt. Míg az első egy természetes úton történő világrahozatal volt, addig a második egy műtét. Szerencsésnek mondhatom magam, hisz nem vajúdtam napokig, és nem történt semmi komplikáció. A szülés mindkét esetben természetes úton indult be. Sőt – itt elfogult leszek – büszke vagyok a lányokra, mert mindkettő pontosan a kiírt napon született meg.
    Valószínűleg ezért is van pozitív véleményem róla.

Miután megmutatják a babát, és a kezébe veszi az anyuka, minden rossz érzése elmúlik. Ezzel az érintéssel törlődik minden fájdalom, és csak az önfeledt öröm él az anyában. Valószínűleg több okból is (tejtermelődés beindulása). A szülés utáni hegek (műtéti seb, gátseb) éreztetik csak, hogy vmi nagy volumenü dolog történt, de ez is csak kb egy hónapig tart.

Szóval mindent összevetve egy csodálatos dolog a szülés. És utána már apuka is ugyanolyan aktívan vehet részt a gyermekgondozásban, mint anyuka.

• ladybug
    őstag

A mai nap is jó hosszú lett megint. Főleg Kedvesemnek, aki 8-kor ért haza a munkából. Kapott is finom vacsit, és persze nyugalmas perceket.

Lányokkal délután nagyot játszottunk az udvaron. Réka mostanság ugye a babakocsit tologatja - ma is így mentünk oviba. És, jaj, mekkora hiszti volt, mikor kint kellett hagyni a kocsit. -, ezért arra gondoltam, hogy az udvaron is le lehetne vmi hasonlóval kötni. Elővettem hát a traktorjukat, és vígan tologatta fel-alá a betonon, később a füvön. Majd' 1 órát elsétálgatott így.

Délelőtt voltunk bevásárolni, és bementünk egy fotóstúdióba. Egy westie kiskutya van ott, és főleg miatta járunk oda. Borka imádja, ás mivel arra jártunk, gondoltam Rékus is örülne neki. Hát, nem így lett. Sírva ugyan nem fakadt tőle, de löködte el magától a kiskutyát, és nyafogott, meg kérte, hogy vegyem fel. Így még nem viselkedett kutyával. Ha látunk egyet vhol, mindig oda akar menni. A szomszéd kutyákat is nagyon szereti. Bár most gondoltam bele, mindegyik nagytestű. Lehet, hogy ez volt a baj.

Teszek be képet Mogyoró kutyánkról. Ilyen nagy már :) :
    [link]

• ladybug
    őstag

Tegnap délután nagy meglepetést ért. Nekem is csepegett egy kis összeg a 13. haviból, és ezt megünnepelvén elmentünk Szombathelyre hárman - Borka, Kedvesem és én - megvenni pár dolgot, amit régóta szerettünk volna.
    Vettünk a konyhába pl egy kis retrórádiót. Segít a reggeli ébredezésben és ha netán sok időt kell a konyhában töltenem, nem unom halálra magam.

Íme a kis drága:
    [kép]

Kedvesemnek (és persze magamnak is :) ) vizsont nem tudtuk megvenni az áhított billentyűzetet, mert nem volt raktáron egy darab sem.
    Sebaj, mozgosítottuk ppesti barátunkat, és ő beszerzi nekünk. Hálás köszönet érte.

9 előtt értünk haza, így elhúzódott a lefekvés is. De szerencsére mindenki hullafáradt volt, és hamar elaludtunk.

• ladybug
    őstag
    válasz ladybug üzenetére #469

Miután Rékus 3 órát aludt ebéd után, felöltöztünk, és élveztük a meleg napsütést az udvaron. Aztán kimentünk az utcára is. Lányok (Réka is :) ) rajzoltak a betonra aszfaltkrétával. Még sétálgattunk egy darabig, aztán átjött a szomszéd kislány Borcsihoz, és bejöttünk.

Szépen játszogattak a lánykák. Persze Réka is ott akart lenni, ahol a ''nagyok''.
    6-kor ment el a kislány.
    Utána vacsora, fürdés és alvás.

• ladybug
    őstag

Tegnap igencsak félresikerült napom volt, ezért is nem írtam bejegyzést. Nagy hangulatingadozásaim voltak, és kibírhatatlan késztetést éreztem a kötekedésre. Nem tudom, mi jött rám, de örülök, hogy már másnap van. Végre elmúlt.

Jelenleg egyedül vagyok itthon. Rékus elment anyáékkal a fürdőbe. 11 után jönnek haza. Borka pedig oviban. Én pedig túl vagyok már a takarításon, mosogatáson, és most élek a net adta örömöknek.

• ladybug
    őstag

Az éjszaka történetesen nem a lányok, hanem a kutya volt soron a nyugtalankodásban. A szomszéd kutya ugyanis folyamatosan csaholt, őt pedig ez rendkívüli módon izgatta. Ezért ő is folyamatosan morgott, és szolid brahh, brahh-okkal igyekezett reagálni. Egyszer ki is kellett engedjem, mert már nem bírt tovább az ösztöneivel. Szerencsére 5 perc után megunta a dolgot, és aztán aludt reggelig.

Lányok a hétvégét figyelembe véve fél 8-kor ébredtek egyszerre. Szokásos reggeli procedúrák után élveztük a kora tavaszi meleget. Kitártunk minden ablakot, és nézegelődtünk.

Réka imád az ablakban ülni, és bámulni az utcán történteket. Közben pedig felcsillan a szeme, ha meghall egy kutyát ugatni. Majd ő is vele ugat egy darabig.
    Miért van az, hogy mindkét lányunk előbb tanult meg ugatni, mint beszélni? :) Mindenesetre mókás.
    Emlékszem még, Kili (tibeti spániel keverék) kutyánkkal a kerítés mellett rohant Borka, és karöltve ugatták a postást. Muris látvány volt. 1,5 éves volt akkor Borcsi.
    Lehet, hogy Rékára is ez a sors vár? :)

Aztán felkészítettük az ebédet, és elmentünk vásárolni. Rékus kb 300 méteren át tolta a kocsit egyedül. Csak néha kellett neki segíteni navigálni. Viszont amikor átkeltünk az úttesten fel kellett emeljen, és ezt annyira zokon vette, hogy utána sikerült beültetnem a kocsiba. Így mégis gyorsabban haladtunk. Hiszen sietnünk is kellett, mert a nokedliszaggatás még várt rám, és persze mindezt azelőtt kellett elvégezzem, hogy az értékbecslő ideért volna. Olyannyira időben befejeztem, hogy még Rékát is megetettem, majd lefektettem.
    Aztán mi is ettünk, mert 12-kor még mindig nem érkezett meg az emberünk. Persze, ahogy elkezdtünk enni, csörgött is a telefon, hogy a ház előtt áll.
    Kb 5 perc alatt végzett, aztán végre leülhettünk pihenni mi is.

Délután óriásit sétáltunk. Nagy örömömre Kedvesemet is sikerült kimozdítanom, és Mogyorót is rendesen kifárasztottuk.

Most már durmol minden gyerek -kutya és macska is. Ez az enyhe idő teljesen elnyomja őket.

• ladybug
    őstag

Vmi volt ma a levegőben, mert a lányok hajnalban szinte egyszerre ébredtek fel, és nehezen aludtak vissza. Reggel pedig korán ébren voltak.

Miután Borkát elvittük az oviba, bevásároltunk. Aztán hazaérve nekiveselkedtünk a nagytakarításnak. Porszívoztunk, felmostunk, és port törölgettünk, közben pedig az ebédet is felkészítettük - még jó, hogy elfődögélt magában.
    Aztán ici kicsi idő maradt játékra is, bár Réka élvezte a házimunka örömeit is. A porszívót már jó ideje tudja működtetni, és ha előveszem, ő a felelős a bekapcsolásért.

Ebéd után lefektettem. És bár nehezen aludt el, mégis 3 órát pihent.
    Borka addig vegetált a tv előtt az állatos adót nézve, én meg vasaltam a halom ruhákat.

Délután sétáltunk Borcsival kettesben Mogyoróval egy nagyot. Kicsit felfrissültünk. Végre egy kis szél kerekedett.

Este játszottunk fürdés után, aztán 9-kor aludni mentek a kis terroristák. :)

• ladybug
    őstag

Ma nem történt semmi különös velünk.
    Reggel elvittük Borkát oviba, aztán kinéztünk a piacra. Persze semmi érdekeset nem találtunk, árus is alig volt.

9 után hazértünk, és nekiveselkedtünk az aranygaluskakészítésnek.
    Hogy miért is írok mindent többes szám első személyben? Mert Réka folyton ott van velem, és mindenben részt vesz, amit éppen csinálok. Legyen az főzés, takarítás, evés - na, ebben aztán előszeretettel, vagy bármi más.
    A konyhapulton ülve nézi, és egyre többször végzi a tőlem látott mozdulatokat.
    Így ma is aktívan részt vett a tésztadagasztásban. Aztán a szaggatásban is.
    Utána evett, és elégedetten eldőlt a vállamon, és 12 előtt már aludt is.

Borka hazaérve az oviból teljesen dinka volt, és ez egész délután érződött a viselkedésén. Dacos, hisztis és szemtelen volt. Sokszor figyelmen kívül hagytam a tetteit, megjegyzéseit, de párszor le kellett csillapítsam.
    Most már alszik, és remélhetőleg holnap nyugodtabb lesz.

Réka is pihen. A korai nappali alvás korai felkelést is eredményezett (1/4 2), és 8-kor vittem aludni.
    Elalvás előtt azonban csudaaranyosan játszogatott az autójával.
    Íme:
    [kép]

[A láncokkal nem mi kínozzuk, ő aggatja őket magára. :D - peterkeT]

• ladybug
    őstag

A lábam egyre jobban javul. Ma már kétszer sétáltam nagyobbat, és nem volt megterhelő. Utána mégis jólesett egy kis pihenés.

Réka ma rendkívül eleven volt. Ennek ellenére csak a karomban, ide-oda cipelve érezte jól magát. Semmi nem kötötte le. Se játék, se könyvnézegetés.
    Az ebédet is nehezen sikerült összeütnöm, mert folyton arra kellett figyelnem, hogy mibe nyúl bele, vagy felé.
    Ebéd után azonban nagyot aludt, bár nem akart pihenni menni. Tipikus gyerek, nem fáradt. Á, nem. Csak ülve elalszik. Borka csinálja ezt rendszeresen. :)

Borkával beszélgettünk kicsit, majd Réka felébredt, és játszottak. Aztán a szomszéd kislányhoz ment át játszani 6-ig.

Addig elvittem Mogyorót megfuttatni, és beszerváltunk egy játszóskutyát is. A 4. szomszédunknak van egy berni pásztora, amelyik igen hamar tulsúlyos lett. Elkeseredve mesélte a gazdija, hogy nem akar sétálni, állandóan lefekszik.
    Mondtam neki, hozza át játszani minden héten, Mogyoró biztos kellőképpen meg fogja szekírozni. :)

Az este már nyugodtabban telt. Réka is aranyosan játszogatott, Borka pedig fél 9-kor lefeküdt. Most már mindketten alszanak, és mi is követjük őket. Jó éjt mindenkinek.

Réka a hétvégén fedezte fel a növényi tejszínhab mennyei izét. Azóta, ha meglátja a tubust, kér belőle.
    Így eszi:
    [kép]

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Voltam orvosnál. Szerencsére semmi bajom, csak egy kis ficam, rándulás. A dagadás elmúlt, már csak fáj, és az orvos szerint egy darabig fog is. De nem kell aggódni.
    Ennek örülök, mert így végre Kedvesem is megnyugodott, hogy nincs gond.

A lányok meglepően nyugodtan aludtak az éjjel, így én is kipihentem magam. Olyannyira, hogy reggel fél 7-kor már felkeltem, mert nem tudtam tovább feküdni az ágyban, ráadásul vmiért izgatott voltam. Az okára nem sikerült rájönnöm, és hamarosan le is csillapodtam.

Réka most alszik. Jól beebédelt palacsintából, aztán hamar elaludt. Reggel 7 után ébredt, ami tőle szokatlan, mert az utóbbi hetekben 8 előtt nem kelt fel.

A nap csodaszépen süt, és kikívánkoznék, csak ne fájna a lábam. Pedig még Borkáért is el kell menni fél 3-ra, mert néptáncon van.

• ladybug
    őstag

Tegnap rosszul léptem le a lépcsőn, és ma reggelre bedagadt a bal lábamon a nagylábujjam alatti rész a csont körül. Emiatt egész nap sántikáltam. A cipőim közül is csak egy ment a lábamra. Még szerencse, hogy nincs hideg, mert egy béleletlen félcipőről van szó.
    Persze ma egy csomó mászkálós dolgot kellett elintéznem.

Rékát visszavitttem kontrollra, de szerencsére a tanácsadásra elvihettem -ez közelebb van-, így csak kb 300 métert kellett sántikálnom oda és vissza.
    Rékus meggyógyult. Kedve, étvágya tökéletes.
    Súlya: 9.17 kg, hossza: 73 cm, fejkörfogat:43 cm, mellkörfogat: 46 cm.

Majd hazajöttünk, és irány a tervezőnőhöz aláiratni a fellebezésról lemondást a jogerős használtabavételi engedély miatt. Biciklire pattantam, így gyorsabban haladtam.
    Onnan az önkormányzathoz mentem. A papírokkal egy gond volt csak, nem voltak rajta tanúk. No, gyorsan kerítettem kettőt, és aláirattatam velük. Vissza azonban már nem vihettem, mert közölték velem, hogy ebédelni mennek.

Viszont cseles voltam, és apával beküldtem, mivel úgyis az önkormányzat felé járt. Rögtön levette a lábáról az ügyintézőt azzal, hogy beteg, sánta kislányán segít, azért jött ő. Mondták is neki, hogy 1 körül nézzen vissza, és kész lesz minden. És így is lett.
    A bankhoz is bekerült a jogerős használatbavételi, és remélhetőleg a héten az értékbecslés után le is zárulnak a banki ügyek.

Mivel Réka délelőtt elaludt, a délutánt ébren töltötte. Nem kellett erőlködni az ébrentartásban, játszott, lelkes volt egészen az elalvásig.

Borka is hamar ment ma aludni, mert az ovi miatt elfáradt, és alig várta már, hogy ágyba bújhasson.
    Mostanában sokat rajzol, és egyre szebb és kifejezőbb alkotásai vannak.

[kép]
    Ez egy ma készült kép a családról.

• ladybug
    őstag

Borka nagyon izgatott az ovi miatt. Ma reggel elég korán jött szólni, hogy felébredt, és legyek vele. Hát persze. De úgy aludtam volna még egy icikicsit....

Mire Réka és Kedvesem felébredt, az ebéd nagy részét elkészítettük Borcsival. Így délelőtt maradt egy kis idő sétálni is ebben a csodálatosan kellemes télben. Mogyorót is vittünk magunkkal. Már ki sem bírná, ha nem jöhetne.

1 óra csavargás után gyorsan összedobtam az ebédet, ami pillanatok alatt el is tűnt. A délután pedig csendesen telt. Tipikus vasárnap. Csak ültünk és néztünk (ki a fejünkből).
    Játszogattunk is, bár Borka ma nagyon belelendült a barbiezásba, és kérte, hogy ne zavarjuk, ha ilyen elmélyülten játszik. :)

Holnap ovi, Rékust pedig vissza kell vinnem kontrollra.

• ladybug
    őstag

Kezd visszatérni a megszokott napirend. Réka szerencsére ma már teljsen jól volt. Sőt, ki merem jelenteni, hogy meggyógyult. Az antibiotikumot még beadom neki, aztán hétfőn kell visszavinni. Szerintem kutya baja sem lesz addigra.

Szép, napsütéses nap volt ma, és sokszor levegőztünk kint a lányokkal. Sétáltunk is, és amíg Rékus aludt, elmentünk a pályára Borcsival focizni. Mogyoró is jókat rohangált mellettünk, meg a labda után.
    Aztán Borka ovistársával futottunk össze, és elment hozzájuk. 5 után mentünk érte Rékussal.
    Itthon már inkább csak elült, elfáradt a sok játékban, és fürdés után elaludt a tv előtt.

Rékát 9 után altattam el.

Fanni cicánk 2 napja eltűnt. A szomszéd jött át, hogy a kutyájuk végzett vele. Anyáék cicája volt, és nagyon megviseli őket az elvesztése. Borka is megsiratta.

[kép]

Ezen a rajzon Fanni és Sony cicák játszanak.

• ladybug
    őstag

Van időm leülni, és fórumozni. Idejét sem tudom, hogy mikor tudtam leülni így estefelé, és kicsit csevegni, olvasgatni. Az utóbbi napok teljesen összefolynak - Réka lázas, nyafog, sír... - szóval nem volt vmi rózsás a hangulatunk.

Ma mutatkozott már jelentős javulás. Evett sokszor, de nem sokat, és nevetett, eljátszogatott néha egyedül, és a lényeg: nem akart aludni menni. :) Most egyedül alszanak a lányok, és úgy tűnik (lekopogom) nyugodtan pihennek.

Tegnap Kedvesem Borkával aludt, én meg Rékával. Így pihentünk mindannyian. Bár Réka sokat nyöszörgött az éjjel, mégis nyugodtababn aludt, hogy mellette feküdtem. Többször is átkarolta a karomat, és úgy aludt. Megnyugtatta a közelségem.

Borka nagyon okosan viselkedik a szünet alatt. Jövő héten hétfőn megy oviba az évben először. Már nagyon várja, és a szünet kezdetén lévő hisztik, hogy ő itthon unatkozik, egyáltalán nem is mutatkoztak, és jókat játszottunk, beszélgettünk és sétáltunk. Nyugodt és kellemes kis szünet volt ez. Hiányozni fog, hogy nincs itthon, de az oviban is jól fogja magát érezni. Már csudára izgatott, hogy mikor kell mennie. Édeske....

Délelőtt voltam a bankban, és beadtam a használatbavételi engedélyt. A következő héten remélem lezárul a hitel miatti ügyintézés. Talán hétfőn vagy kedden jön az értékbecslő az utolsó helyszíni szemlére, aztán utána a szocpol maradékát utalják, és készen is vagyunk.
    Elméletben így zajlik, aztán majd meglátjuk.

• ladybug
    őstag

Egy pocsék éjszakán vagyunk túl, és a mai sem ígérkezik vmi pihentetőnek. Réka nagyon nehezen javul. Láza már nem volt ma, de más nem változott. Nyűgös, sírdogál, étvágytalan, kedvetlen egész nap. Ha lefekszik, nem tudja kipihenni magát, mert foylotn zaklatja a köhögés és az orrdugulás.

Megint sír... Megyek is.

Jó éjt.

• ladybug
    őstag

Édes, kis szülinaposom. Hát, sajna a betegség miatt a ''bulizást'' hétvégre halasztottuk.

Délelőtt elmentünk orvoshoz. Mint kiderült az a vírusos kór, ami Borkát is elérte, csak Rékánál másképp jött elő. Ő is ugyanazt az antibiotikumot kapta, estére már kapott is belőle. Étvágy ma nem volt, alig evett pár falatot.
    A garaton lévő váladék rettenetesen irritálja. Szegényem, szinte fulladozik ahogy köhög. Rettenetes.

Az ajándékot természetesen megkapta. Egy rakat zeneszerszámot. Lehet majd ütni, csattogtatni, csörögni, csattogni, csengetni, rázni, és még miegymást.
    Ezekkel egy kis mosolyt tudtunk csalni az arcára.

[kép]

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Réka a tegnapi nagy részét alvással töltötte. Elég magas láza volt többször is - 38.5, 38.7- de a lázcsillapító és az alvás sokat segített az állapotán.

Az éjjel jól aludtunk, de hajnaltájt Rékus megint felébredt, és tüzelt a forróságtól. Adtam neki lázcsillapítót és innivalót, aztán kis ébrenlét után sikerült elaludnunk. Borkát pedig Apája mellé fektettem, hogy nyugodtan tudjanak pihenni.

Ma orvoshoz megyünk. Attól félek, hogy ez vmi nagyobb betegség lesz Rékánál. Majd meglátjuk.

• ladybug
    őstag

És most hajnalban is közénk kellett vegyem. Tüzelt a láztól, és egyfolytában szüttyögött, nyöszörgött és forgolódott.
    Hát, nem aludtunk ma sem jól. Illetve Réka még jól alszik, mert még mindig alszik, meg hát Borka is nyugodtan pihent. Csak mi, Kedvesemmel nem pihentük ki magunkat. Ráadásul a kutyák is akcióztak 3 körül. Vmi kóbor kutya kószálhatott az utcán, és azt kellett sürgősen megugatni. Többször is. És persze mindezt ugatással jelezte a mi okos, nagy kutyánk bent az előtérben, ami csodálatosan felerősíti amúgy is ''bársonyos'' hangját.
    Szóval kitette Kedvesem őket az udvarra, amúgy sem volt hideg.

Borka a fürdőbe ment anyáékkal, én pedig már elvégeztem a házimunka nagy részét. Már csak palacsintát kell sütni. Mert ugyebár mivel is indulhatna az év, ha nem ezzel - mindenki kedvencével. :)

• ladybug
    őstag

Huh, de álmos vagyok. Ez a pár napi éjszakázás teljesen kiütött. Az, hogy már 8 körül ébren voltunk a lányokkal, és egész nap talpon voltam, teljesen kimerített mára. Pedig sokat segített Kedvesem is.
    Mégis jó volt hajnalig ébren lenni, beszélgetni, filmet nézni. Rég töltöttük így az időt.

Minap írtam, hogy végre meggyógyultunk. Ma reggelre Réka és én is csupa náthák voltunk, ráadásul estére Rékus belázasodott. Szerencsére hamar lement a láza. Viszont most is rosszul alszik, mint múlt éjjel - akkor közöttünk aludt.

No, megyek én is alukálni. Jó éjt.

[ ...mondta Katica, és lecsüccsent még filmet nézni. :D - peterkeT @ 22:54]

• ladybug
    őstag

A tegnapi napunkon nem nagyon történt említésre méltó dolog azon kívül, hogy megérkezett Sipi barátunk.
    A nap nagy része takarítással, főzéssel telt, szokásos szombati nap.

Éjfél van. Már másodszor koccintottunk, mert Borka kapott egy gyerekpezsgőt, és már koccintottunk vele mielőtt elaludt volna. Réka pedig 10 óta alszik. Remélem sokáig pihennek reggel.

Óh, egyfolytában a múlt év ilyenkor jut eszembe. Réka még a pocakomban volt, és a nagy hó miatt tartottunk attól, hogy ne induljon be a szülés előbb. A csomagom be volt pakolva, Borka pedig küzdött még a száradó bárányhimlőpöttyökkel.
    Mérhetetlen mennyiségű pogácsát ettünk...

Durrognak a petárdák, a kutya és a macska pedig nem győz hozzűnk bújni, menekülni. Ilyenkor szeretném, ha ezek a petárdás emberkék pár percig egy állat bőrében lennének, és átéreznék azt a félelmet, amit ők.

Szilveszteri manók:

[kép]

[kép]

• ladybug
    őstag

A lányok és mi is végre akkorát aludtunk, hogy ihaj. Párocskámmal fél 8 felé keltünk, lányok pedig 9 és fél 10-kor.
    Réka este elég későn alszik el, így reggel sokáig alszik. Borkát pedig valószínűleg az antibiotikum és a betegség ütötte ki.

Ma is nyugis napunk volt. Szeretem az ilyet. Bár Borkában már kezd ficánkolni a sajtkukac-kisördög kombó, de csak párszor kellett lehiggasztani.

Délután diavetítettünk. Úgy élveztük mindketten, mert Réka csak addig, amíg tele volt a pufis tál. Aztán itt-ott tevékenykedett.

Este mesenézés, ksi játék, meseolvasás, és alvás. Aztán 10 óra is lett.

[kép]

Réka nagyon kedveli az ágynemműben hancúrozást. Szívesen alszik el így.

• parandroid
    félisten

[kép]
    [link]

- Anya, ezt neked rajzoltam. Ez itt te vagy, és éppen be akarod nekem adni a gyógyszeremet. Ez pedig én vagyok, és nagyon sírok, mert nem akarom bevenni.

Soha nem sírt gyógyszer bevétele miatt, úgyhogy fogalmunk sincs, hogy ez hogyan jött rá... :F

Kis szünet után:

- Anya, ez rossz érzés neked, amit látsz a képen?

:U

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
  • ladybug
    őstag

Az éjszaka ugyan Borka hányt megint, de ezt a tegnap esti hirtelen evésnek tudtam be. Mivel reggelre már semmi baja nem volt, sőt egész nap jól érezte magát, biztosra veszem, hogy tényleg ez volt a gond.

Ma egész sokáig aludtunk, 8-kor ébredtünk Borcsival, a többiek pedig 9 körül keltek.
    Nyugis napunk van. Szerencsére én is jobban vagyok. Igaz étvágyam nem nagyon van, de legalább más nem jelentkezik.
    Réka nemrég aludt el, Borka dédizik, nekem pedig van egy kis időm szusszani.

A karácsony slágere nálunk ez[link] a szám. Mind a gyerekek mind mi szeretjük hallgatni és nézni is. Ma folyamatosan ez szólt egy órán át, de még ezután sem unjuk. :)

• ladybug
    őstag

Egy borzalmas éjszakán és lassan egy szenvedős napon vagyunk túl.
    Éjszaka a változatosság kedvéért én lettem rosszul. Már este éreztem, hogy kavarog a hasam, ezért ittam egy kis Jägert, ami rögtön használt is, de aztán hajnalra már megadta magát a gyomrom, és hánynom kellett. Utána megkönnyebbültem kicsit. Mire elaludtam volna, Réka sírdogálni kezdett. Próbáltam megnyugtatni, de nem nagyon ment, így magunk közé vettem. Ide-oda vergődött szegényke, és emiatt mi sem tudtunk aludni. 2 óra szenvedés után kicseréltem a két gyereket, és Rékussal mi külön szobában aludtunk, hogy legalább a többiek tudjanak pihenni. Utána hamar elaludt, és reggel 1/4 9-ig egy hangja sem volt.

Borka 3/4 9-kor kelt, ráfért ez a nagy pihenés. Reggelizett kicsit, aztán elmentünk az orvoshoz. Réka otthonmaradt anyáékkal.
    Borka alig tudott járni, az út nagy részén cipeltem. Mint kiderült mandulagyulladása van, ezért az étvágytalanság, a láz és az izületi fájdalmak. (Nekem is ugyanezek a tünetek vannak. Lehet, hogy mégsem gyomorrontásom van?) Antibiotikumot kapott, és már estére javult az étvágya is. A kedve is sokkal jobb lett. Remélem most már napról-napra jobban lesz.

Egész nap élő zombiként tevékenykedtem. A gyomrom rettenetesen fáj, és folyamatosan rázott a hideg. Most egy kicsit jobban érzem magam. De a gyomromban, mintha egy nagy darab kő lenne.
    A szagok irritálnak, így a főzés is nehezen megy. Holnapra szeretném, ha legalább kipihenhetném magam.

• ladybug
    őstag

Szegény Borkánk nehezen javul. Hajnalban felébredt, és tűzforró volt. gyorsan lázcsillapító neki, aztán vhogy megnyugtattam, és visszaaludt. Réka szerencsére megvárta, hogy Borka elaludjon, akkor ő volt a soros. Nagyon nyugtalanul aludt 5 körül. Reggel azonban sikerült 3/4 8-ig aludnunk.

Megörültem, mert Borka lelkesen jött reggelizni. Igaz, csak egy pirítóst evett és teát ivott, de azt jólízűen fogyasztotta el. Aztán megint gyenge lett, és egész nap feküdt. Láza délutánra szökött fel, akkor pihent is egy kicsit. Nem hányt, de étvágya megint nem volt. Délután elmentem vettem neki a benzinkúton chipset, mert az evett volna. Együtt tömték magukba Rékussal.

[kép]

Tud ám egyedül állni a kisasszony, főleg, ha ennivaló van a kezében.

Az esti elalvás megint hosszadalmas volt. Fél 8 felé Réka mindig nagyon álmos lesz, de ha el akarom alatatni hevesen tiltakozik. Így inkább jobbank láttam nem kínlódni. Fel is élénkült, 9 után tudtam elaltatni. Újabb szokása, hgy vmit kell a kezébe adni, és az megnyugtatja. Ma pl egy krémes tubus. De fogkrémes tubus, plusszos doboz, hegyző és más műanyag tárgyak is felkeltik az érdeklődését. (nem rosszra gondolni)

Jah, és kijött az 5. fog. A 6. még késik.

• ladybug
    őstag

Borka ma vmivel jobban érezte magát, mint tegnap. Bár összeségében názve inkább feküdt az ágyban, de legalább evett 2x is - ráadásul jó étvággyal, és nem is hányt. Hőemelkedése is volt délután, és egyszer a láza is felszökött. Ha továbbra is ilyen nehezen javul, akkor holnapután orvoslátogatás. De bízom benne, hogy most már jobban lesz.

Réka ma dacolt az alvás ellen. Délelőtt nem is pihent, délután pedig 3/4 1- 1/2 3-ig. Most pedig 9 után aludt el, de fél órán át ide-oda gurult az ágyon, nevetgélt, és csapkodta a lábait. Szóval nehéz volt pihenésre bírni, és tegnap este is.

Ma is csodáltuk a fát, játszottunk az ajándékokkal és elmentünk sétálni. Nyugodt, lassú napunk volt. De ilyenkor ilyennek kell lennie.

• ladybug
    őstag

Reggel a lányok már korán felébredtek. Kedvesem hozta őket az ágyba mellém, de allvás már nem volt. Hogy is lehetett volna. Én kis naív...
    Párocskám délelőtt leltározott a cégnél, addig mi itthon szedtünk rendbe a lakást, és készültünk a karácsonyunkra.
    Réka szerencsére együttműködő volt, és 2 órát aludt, így mindennel végeztünk Borkával ketten. Bár szegényem egy idő utánm nagyon rosszul lett, aztán pedig hányt is. Egész nap alig evett - 2 pirítóst evett ugyan, de inni is alig ivott.
    Estére már jobban lett kicsit, de még mindig bágyadt és gyenge volt. Remélem csak vmi múló apróság, és még véletlenül sem komolyabb.

Az ajándékoknak nagyon örült mindkét gyermek. Persze ló került a fa alá.
    Az esti izgatottság Rékát készítette ki, nagyon nehezen nyugodott meg, és tudtam elaltatni.

Pár kép a mai napról:
    [kép]

Borka komoly.

[kép]

Réka elbánik a karácsonyi tasakokkal.

• parandroid
    félisten

Boldog karácsonyt mindenkinek.

[kép]
    [link]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
  • ladybug
    őstag

Pocsék napom volt. Mármint a délelőtt volt csak ilyen szerencsétlen, szerencsére délután már rendbe kaptam magamat.
    Hogy miért is? Magam sem tudom. Kész voltam. Letargia, unalom, érdektelenség, lelki fájdalom, fizikai kimerültség egyben. Most már jobb. Sírtam kicsit ebéd előtt, és azt hiszem ez kellett, hogy távozzanak belőlem ezek az érzések.
    Sokat jelentett, hogy Kedvesem segített. Délután pedig belevetettem magam a karácsonyi előkészületekbe. Igaz, csak a konyhai részével végeztem, de sebaj, van még holnap délelőtt is.

Kedvesem holnap dolgozik. Leltár van. Igen, karácsonykor. Mennyire jó. :((( De az estebédet együtt költjük el, és a lánykákkal együtt bontjuk ki a csomagokat, és örülünk a fánknak, hogy végre együtt lehetünk, és végre este és nyugalom van.

A karácsonyi emaileket el kellene küldenem. Nincs hozzá energiám, pedig már legalább 1 hete eszembe jutott, holnap pedig már karácsony. Ohh, szégyen, milyen nehézkesen állok neki. Pedig szívesen írok, csak képet is kell keresni hozzá. Abból meg annyi van...

• ladybug
    őstag

Réka nagyon figyelmes. Odafigyel mindenre, és egy idő után ő is próbálja egymaga csinálni.
    Pl. aki ismeri Kedvesemet, tudja, hogy elég hangosan fújja az orrát. Réka, amikor kisebb volt, még félt is ettől a hangtól, de a minap fogott egy zsebkendőt, és elkezdett hangosan prüszkölni bele. Olyan aranyos volt. :) Azóta egyre többször hallom.

A másik az öltözködés. Pár napja mindent fel akar venni. Csak a nyakára tudja ráhúzni a ruhadarabokat, de nagyon boldog ettől is. Tegnap a fürdőruhámat húzta a nyakába és úgy mászott fel-alá.

Kommunikálni is nagyon próbál. Ha vki nem érti, hogy mit mond, akkor elmutogatja neki, amit szeretne.

Telefonálni is imád. Bármilyen telefon kerül a kezébe, azonnal tudja, hogy mit kell vele csinálni. Teszi a fülére, de legtöbbször a füle mögé, és belebeszél, hogy Ana, ana.

• ladybug
    őstag

Megint én vagyok ébren egyedül.
    Először Kedvesem, majd Borka ment aludni. Végül Rékát is sikerült meggyőznöm, hogy aludjon.
    Mivel délután kimentünk a fürdőbe, és sokat lubickoltak és úsztak a lányok, estére már igencsak fáradtak voltak.

Ma volt Borka óvodai karácsonyi ünnepsége. Konkrét szerepe nem volt, de betéve tudta mindenkinek a szövegét. Ügyesen, lelkesen szavalta a verseket közösen a többiekkel.
    Réka csudaaranyosan végighallgatta a gyerekeket, aztán persze velük együtt megrohamozták a karácsonyfát.
    Egy ideig még maradtunk, aztán hazajöttünk. Ez volt az óvodai utolsó napja az évben Borcsinak.

Ebéd után pedig kiautóztunk a fürdőbe, és jót pancsoltunk, úsztunk mindannyian.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Egyedül ülök itthon. Reggel 7 óta nem láttam Páromat.
    De régen voltunk már ennyi időt távol egymástól. Hiányzik.
    A lányok alszanak. Csend van. Az egész napi pörgés, futkosás, pelenkacsere, játék után, most nyugalom van. Nem kell semmit csinálnom. Ilyenkor nehezen tudok lecsillapodni, magamba fordulni. Pedig jó így lenni kicsit. Mégis, hogy nincs itthon a másik Felem, fura hiányérzetem van. Normális ez? 8,5 éve szeretjük egymást, és ez a szerelem egyre erősödik, mélyül. Sosem gondoltam volna, hogy lehet egy embert évről évre jobban szeretni. Hogy ennyi idő után is az ablakban lógva várom, hogy mikor toppan be. Hogy bizsereg a gyomrom, ha egy fél napot nem látom. Hogy ölelem és magamhoz szorítom, ha megérkezik, és alig tudok az ölelő karjaitól megválni. Nem tudom. De nekem jó így....

• ladybug
    őstag

Büszke vagyok Borcsira. Ma volt az évben utoljára néptánc, és boldogan jött haza, és mesélte, hogy kiállt a gyerekek elé, és egyedül énekelt. És igaz, hogy féltem anya, de van ilyen. És nem nagy dolog a szereplés ám, csak bátornak kell lenni. Képzeld, anya, meg is tapsoltak. És nem is volt olyan rossz.. Tündér kis csillagom. Ok, innentől már menni fog neki.

Réka ma nagyon zaklatott volt egész nap. Délelőtt alig tudtam elaltatni, de muszáj volt nyomatékosan meggyőznöm erről, mert mindenben elesett, semmivel nem játszott, csak az ölemben érezte jól magát. Fél órát aludt csak. Délután viszont 1,5 órát pihent, és jól ébredt, de aztán 5 felé sírós és rámmászós lett megint.
    A baj csak az volt, hogy Borka is rossz passzban volt, és ő is ölelegetésre szorult. De Réka meg nehezen viseli, ha Borcsit is istápolom, ha ő bújni akar. Pedig aztán ő is megérdemli, és meg is kapja.

Párocskám túl sokat doglozik. Esténként 6-7 között ér haza, és egyre fáradtabb. Aggódom érte. Jó lenne már a karácsonyi szünet, hogy kipihenhesse magát.

• ladybug
    őstag

Megvolt életünk (mármint Rékás) eddigi legnagyobb ijedelme. Történetesen, hogy anya bevakol tmúlt héten egy foltot majdnem a plafonon, és azt festette ma be. Ehhez pedig a nagy, kettős létrát használta. Mikor végzett kiraktuk a közlekedőbe a sarokba, hogy később kivisszük, és itt tutira nem lesz útban. Hát Rékus épp arra járt, és csak a csodával határos módon történhetett meg, hogy nem esett baja, amikor feldöntötte a létrát. Mindenesetre nagyon megijdet, és én is. És talán azzal is megijesztettem, hogy felkiáltottam. Nagyon sírt a Drága, és nehezen nyugodott meg. Sőt még utána fél óra múlva ismét elkezdett sírni, amikor vmiért hangosabban szóltam.
    De a lényeg, hogy nem esett baja.
    Tanulság: sose mondd, hogy később, hanem tedd meg azonnal. Mert vagy megbánod, vagy baj lesz belőle.

• ladybug
    őstag

Réka egyre öntudatosabb. Nem lehet akkor lefektetni, amikor én akarom, még akkor sem, ha fáradt. Ő akkor alszik el, amikor ő akar.
    A másik a hisztik. Ez a gyerekekben genetikailag kódolt? Ha azt mondjuk ''nem szabad'' vagy ''ne'', és netalán ő pont nem így gondolja, akkor rögtön keres vmi vízszintest, és lefekszik, és megy a sírás. Elképesztő.

Szóval a leányzóra igencsak oda kell figyelni, mert amúgy egy tündér, aranyosan eljátszik, bárhová el lehet menni vele, aranyosan tud viselkedni, de vannak ezek a helyzetek, amikor bizony ő akar felülkerekedni.

Tegnap este is negyed 10 körül (már mindenért sírva fakadt, szóval láthatóan fáradt volt) lefektettem a nagy ágyra, és mellé feküdtem. Pár percig feküdt mellettem, aztán meg akart lépni. Már le tud mászni az ágyról, és ki is használja ezt a lehetőségét. Úgyhogy kb 3 x kellett visszafektetnem, hogy meggyőzem, most alszunk.

• ladybug
    őstag

A tegnapi nap szépen nyugodtan telt délelőtt. Lányok is jól aludtak az éjjel, emiatt szépen, csendben játszadoztak.

Aztán dél körül Borka már kezdett zsongani a fellépés miatt. 2-re mentünk mi ketten, mert még egyszer elpróbálták a műsort. Nagyon szépen csinálta Borcsi is a többiekkel. Az első sorból néztem, és ez megnyugvást adott neki.

Aztán elkezdődött a műsor. Felgyúltak a fényke, és Borcsi rögötn kereseni kezdett a szemével. Az első sorok már telítve voltak, mire a nézőtérre értem, emiatt csak hátul volt hely. Teljes pánikba esett. Maga elé nézett és sírt. Odamentem a színpadhoz, ő lejött, és bátorítottam, felmentem vele én is. Akkor beállt ő is a többiekhez, de olykor-olykor kiszaladt hozzám.
    Megmondom őszintén kicsit csalódtam. Egyik gyerek sem sírt, nyafogott és hisztizett (mert műsor után hisztizett), csak ő. Mindegyik végig tudta csinálni. Büszke vagyok rá, hogy ennyit is megtett, de szomorú is vagyok, mert nem teljes erőbedobással dolgozott. Többre is képes lenne, tudom. De a makacssága, hogy ő márpedig nem teljesíti a feladatot, erősebb. Ebből pedig faragni fogunk, mert ebből csak egyre több és töbször lesz problémája.

Hazaérve mindent megbeszéltünk, és nagyon remélem megértette.

• ladybug
    őstag

Ma vontatott voltam egész nap. Fáradtan ébredtem, ami megnehezítette már a nap kezdetét. Ha fáradt vagyok, akkor nyűgös vagyok egész nap...
    Szerencsére különösebb munkám nem volt, és a lányok is egészen elviselhetőek voltak.

Rékus megaludta a maga 2x egy óráját, így este szépen egyedül aludt el. Nem kellett se ringatnom, sem órákig üldögélnem mellette.

Borka teljesen fel van spannolva napok óta. Ideges, feszült. Az ok: a karácsony. Az óvodéban folyamatosan ezzel szembesül, és nehezen tudja feldolgozni. Minden nap gyakorolják a karácsonyi műsort, és itthon, mint akit felhúztak úgy mondja. A jó, hogy ő nem szerepel, mert így legalább csak izgatott éa nem stresszes. A rossz, hogy agyongyakoroltatják velük. Mégis megértem, mert így is sok szereplő nem tudja még a szövegét.
    Bár nem igazán értem, hogy miért kell ezt ennyire erőltetni. Sajnos a szülők többsége vmi bemutatót vár mindig a gyerektől, és követeli (ez mekkora szemétség), hogy szerepeljen. Pedig csak kevés gyerekben van meg ilyenkor a szereplési vágy. Hogy kiálljon egy közönség elé, és produkálja magát. Ilyenkor szívesen állítanám ki a szülőt a gyerek helyébe.

A néptáncos fellépés holnap lesz. Ez is egy ok arra, hogy Borka feszült legyen. Kíváncsi vagyok, mi lesz majd.

• ladybug
    őstag

Nos, az éjjel Réka nagyon nyugtalanul aludt. Sokszor felsírt, hajnalban fel is ébredt. Magunk közé vettem, de aztán én nem tudtam nyugodtan aludni.

Reggel fél 7-kor Réks volt az első ébredő.Idővel mi is követtük, aztán elvittük Borkát oviba. Réka nagyon szeret ide járni. Ha belépünk már mosolyog is, és alig várja, hogy a csoportba bevigyem.

Bevásároltunk, aztán haza. Majdnem elaludt, de aztán amikor levetkőztettem felélénkült, és játszott. 10-fél12-ig pihent. Addig vasaltam, és megfőztem az ebédet.

Ebéd után hazaért Borka is. Játszadoztak a lányok, aztán fél 4 után megint aludt Réka. Borka is elaludt a tv előtt. Fél 5-kor felébredtek, aztán este fél10-ig ment a ricsaj.

• ladybug
    őstag

Borka élvezte ma a néptáncot. Vettünk a hajába szalagot is, mert szép fonatot kell neki készíteni, és abba belekötni, ha fellépnek. Ahogy mesélt a műsorról, most úgy érzem várja. ''Anya, ugye megnézel, és ott leszel velem?'' -kérdezte. Hát persze, hogy ott leszek vel. Hol lennék máshol?

Itt jártak délután az önkormányzattól is. A használatbavételi engedély miatt jöttek megnézni, hogy minden a terv szerint lett-e megépítve. Alig pár percet voltak itt, de rendben találtak mindent. A papírokat a jövő héten kapjuk meg. Így nem valószínű, hogy idén már elintézhető a hitel és egyben a szocpol lezárása.

Rékust szegényt megkínoztam ma. Sose többet nem teszek ilyet. 7 után kelt kicsivel, és 11-fél 1-ig aludt, de kevés volt neki a pihenés. És 5 körül lett fáradt, én meg nem akartam elaltatni akkor már, mert este 10 után aludt volna el. Önző dög voltam... Ő pedig 20 percen át sírta magát álomba, mert annyira fáradt volt. Sose többet. :O

• ladybug
    őstag

Borka megint ébred éjszakánként. Vmi megint nyugtalanítja. Az ovira is panaszkodik, a néptáncra is, meg alapjában véve szerintem a fáradtság az oka mindennek. Ha fáradt, akkor flegma, szemtelen, dekoncentrált, durva. Jó is lesz, hogy jön ez a szünet, besokallt szegényem.

Tegnap nem nagyon történt velünk semmi érdemleges. Réka a korai kelés miatt 2x aludt, de este így is el atudtam altatni nyugodtan. Szerencsére kezd visszaszokni az egyedül elalvásra. Ami igaz azt jelenti, hogy jelen legyek, de legalább nem kell ringatnom fél órákig. Mert hát makjdnem 10 kg, azér telég nehéz tud lenni egy idő után. Bekéretőzik a kiságyba vagy az ágyra, és ide-oda forgolódik. Aztán egyszercsak elalszik.
    Jól is alszik mostanság. Igaz, hajnalban felsír, de pillanatok alatt visszaalszik.

Borcsi tegnap kitört a néptáncfoglalkozás vége felé. Löködte a gyerekeket, és az egyiket el is kezdte csúfolni. A testvére ott volt a kislánynak, és visszaszólt Borkának, aki igencsak megszeppent. Sajnos ennek is a fáradtság az oka.
    Hétvégén szereplésük lesz. Sok mindenre kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatban. Egyáltalán felmer-e menni a színpadra? Ha igen, akkor odafigyel-e a tanárnőre?
    Nem akarom erőltetni nála a szereplést. Ha nagyon elege van, nem kell felmennie. Ha nagyon elege van, akkor kiiratom.

• ladybug
    őstag

Éjjel végre aludt mindenki. Fél 7 előtt sírdogált Rékus, de szerencsére sikerült visszaaltatnom. Így 8-kor ébredt. Addigra mi már végeztünk mindennel.

Borcsit elvittük oviba. Ma nagyon hideg volt reggel. Réká kezére még kesztyűt is húztam, meg persze az overál, alatt pulcsi. Kocsiban meg alá pléd, meg betakarni....Szegény úgy néz ki ilyenkor, mint egy pingvin.
    Elmentünk a játékboltba, vettem még Borkának pár apróságot karácsonyra, és Rékának néztem vmit, de nem nagyon nyerte el a tetszésemet semmi.
    Beszéltem egy ismerősömmel, talán nála tudok rendelni Kismanónak szivacslabdákat, amit beöntünk egy medencébe, és azzal tud játszani. Szerdán értekezünk ez ügyben.

Réka már ebéd előtt elaludt, nagyon fáradt volt szegényke. Borkával így kettesben tölthettünk megint egy kis időt. Aztán Kismanó felébredt, és elkezdtünk játszani Borcsival, Réka pedig körülöttün tevékenykedett.

A korai alvás miatt este is korábban fektettem le. Hamar elaludtak.

• ladybug
    őstag

Borka megint vonult hajnalban, és Rékus is velünk aludt 4-től. Szóval megint kicsi a rakás voltunk.
    Reggel 7-kor keltünk, Rékus aludt egyedül 8-ig.
    Borkával reggeli után elmentünk bevásárolni, Kismanót apájára hagytuk.

Bicikliztünk egy jót, aztán hazatekertünk. Játszottak a lányok, én pedig nekiálltam vasalni. Réka egész sokáig bírta, hogy nem vele foglalkozom, szépen játszogatott.
    Fél 11 körül nekikezdtünk az ebédnek, és fél 12-re készen is voltunk. Borka segített, amiben tudott, de nagyon kajla és eszetlen volt délelőtt, ami miatt több kis balesete is akadt.

Ebéd után aludt mindkét lányka, aztán 3 után, amikor felébredtek, útnak indultunk Keszthelyre. Levásároltuk az utalványunkat, amit a kolléganőimtől kaptunk. Vettünk rajtuk szép bárányos díszpárnákat. Aztán átmentünka a tecsóba. Vettünk pár dolgot, hogy ebben az évben már ne kelljen nagybevásárlást intézni.

7-re hazaértünk, jól kifáradt Réka addigra. Lefürödtek Borkával, majd fél 9 felé elaludt, Borka pedig meseolvasás után követte.

• ladybug
    őstag

Már régóta be akartam tenni, csak nem volt rá időm, hogy összerendezzem a képeket. Íme pár kép a lakásról:
    [kép]
    Közlekedő.

[kép]
    Konyha.

[kép]
    Fürdő.

[kép]
    Nappali.

[kép]

[kép]
    Lányok szobája.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Nos, a tegnap délutáni játékból estig tartó szórakozás lett. A kislánnyal ittmaradt a bátyja is, így 4 gyereket rendeztem. Szrencsére jól elvoltak a nagyok, Rékát pedig nagyon érdekelte, hogy a többiek mit tesznek-vesznek. Fél 7 után mentek haza nagynehezen a lurkók. Jól érezték magukat, és szót is fogadtak, nem volt gond velük. Igaz Borka nagyon felpörgött, de hamar vissza tudtam zökkenteni a normális kerékvágásba.

Az esti lefekvés gyorsan is ment, elfáradtak a lányok. Az éjszakai alvás is nyugodtan zajlott, bár Borka hajnaltól velünk aludt.
    Reggel 7-kor ébredtünk hárman, Párom pedig fél 9 után követett minket.
    Délelőtt elmentünk közösen bevásárolni, és egy jót sétáltunk. Hazaérkezés után nekiveselkedtem a palacsintasütésnek. Lányok sürgölődtek körülöttem, és Borka is segített, ahol tudott, így hamar végeztem.
    Ebéd után lefektettem Rékust, ez lett pár napja a megszokott menet.

Amíg Kismanó pihent, Borkával játszottunk, aztán közös mesenézés volt hármasban.
    Réka 3 után ébredt fel. Játszottunk egész délután, jól éreztük magunkat.
    8 után aludtak el a drágák.

[kép]
    Egyedül eszik. :)

[kép]
    Egyedül iszik. :)

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Hát elérkezett az idő. Betöltöttem tegnap a harmincat. Nem mintha ma másképp érezném magam, mint előtte, de mégis vhogy ez egy lélektani határ az embernél. Vagy nem mindenkinél? Csak én gondolok többet rá, mint kellene?

Mindenesetre egy jót vacsiztunk, és kellemes 1,5 órát töltöttünk kettesben Párocskámmal. Lányok pedig otthon játszadoztak a mamival és a papival.

Réka bár fáradt volt, mégis nehezen aludt el, és éjjel volt 1 óra,amíg együtt szenvedtünk. Vmi miatt nyugtalan volt, és nem tudott békésen pihenni. Aztán szerencsére 8-ig aludt.

A délelőttöt takarítással töltöttük, aztán játszottunk kicsit. Ebéd, majd Borka is hazaért. Ilyenkor mindig felélénkül Rékus. 1 után tudtam elaltatni.
    Borka most mesét néz. Aztán hamarosan megérkezik ovis barátnője, aki már a hét közepe óta rágja a fülemet, hogy eljöhessen hozzánk. Viszont csak ma jutott lehetőségen beszélni az anyukájával. Borka nagyon izgatott.

• ladybug
    őstag

A tegnap itt voltak este a kolléganőim közül páran. Nagyon jól éreztük magunkat, beszélgettünk sokat. Körbemutogattam a házat, ők pedig lenyűgözve haladtak utánam, és csodálták a lakás minden egyes részét. Jólesett. Büszke és boldog voltam, mert tényleg gyönyörű minden. Sokat dolgoztunk érte, de megérte minden egyes perc a sorbanállást, az utánafutkosást, a hirtelen ijedtséget, mert kaptunk érte egy olyan csodálatos helyet, amit saját otthonnak hívnak.
    Borka is nagyon örült a vendégeknek, és talpraesetten, segítőkészen viselkedett. Hozta, vitte az ételeket, italokat, körbevezette az óvónőket.
    Réka megszeppent ugyan, de az ennivaló kézhezvételével feloldódott, és barátkozóbb lett.

Rékus alvási rendje megint változik. A 2 alvás naponta már sok neki, így áttértünk az egyszeri pihenésre ebéd után. Tegnap reggel 8 után ébredt, és délután 1-4 aludt. Ma reggel 3/4 9-kor kelt, de kora reggel volt egy nyűgös időszaka, ami után még sikerült elaltatnom.

Az éjszaka szerencsére nyugodtan telt, így ki tudtam magam én is pihenni. Borka reggelre már alig várta a Mikulást, és mihelyst kinyitotta a szemét, már nézte is, hogy került-e vmi a zsákocskába. Boldogan mutogatta a szerzeményeket, és persze Réka ajándékát is leellenőrizte.

Miután az oviba beadtam ott is kezdődhetett a Mikulás napi bulizás. Volt zene, táncolás, és sok evés. Na, és persze a Mikulás bácsi.
    Emlékszem gyerekként mennyire egy csoda volt számomra, hogy láthattam, hogy az ölébe ülhettem. Pedig egyszer édesapa öltözött be Mikulásnak, és jött el az óvodába, de nem ismertem meg. Nem, mert a Mikulás egy olyan lény, aki nem is igazán ember. Aki nagyon szereti a gyerekeket, nagyon jóságos és türelmes, és mindig mindent tud. Bámulatos ez egy gyerek számára. Ahh, még most is bennem él ez az érzés...De jó. :B
    Remélem Borka is megéli ezt, mert szerintem ezek nagyon fontos érzések, és boldogabbá teszi az életünket.

Szóval Borka bement a csoportjába, én pedig nekiindultam a bevásárlásnak. Nem siettem, mégis hamar végeztem, hisz minden bolt szinte egymás mellett van, ahová bementem.

Mikor hazaértem, Réka még mindig aludt, de hamarosan felébredt. A nagy küzdés az öltözködéssel van mostanság. Egyszerűen nem tudom rábírni a lefekvésre. Legalább addig a kb 4-5 másodpercig, amíg a pelust ráadom, mert a többi már megy állva is. De így a 2 perces öltözködés kisebbfajta harccá alakul, és ha nagyon ügyes vagyok, akkor talán 5 perc alatt végzünk is. A nagy gond akkor van, ha bekakil. :U

Miután felkészítettem az ebédet, kicsit játszottunk, majd elmentünk sétálni - édesanyát elkísértük a boltba -, mert nagyon jó idő volt, majdnem tavasz.

11-re értünk haza. Befejeztem az ebédet, aztán jutott még egy kis idő játékra, majd megérkezett Kedvesem, és ebédeltünk.

Aztán hazaért Borcsi is. Megmutatta az óvodai ajándékszerzeményeket, és leült szegényem, mint az iszap. Fáradt volt.
    Ennek ellenére mégis én aludtam el mellette a kanapén, miután elaltattam Rékát.

Majd' 2 óra alvás után felébredt Kismanó. 5-ig játszottunk, aztán vacsoráztunk.
    A fürdés hamar megvolt, aztán elaltattam Rékát, majd Borcsit is. És megint elkumtam, úgyhogy megyek, és lefekszem...

• ladybug
    őstag

Réka utálja a kiságyát, ez napról-napra világosabbáválik számomra. Sokkal szívesebben alszik a Borka heverőjén, a mi franciaágyunkon. Most este is megpróbálkoztam többször is befektetni a kiságyba, de örökös sírás, és kapálózás volt válasz. Borka pedig békésen aludt az ágyán, amíg Rékus ide-oda gurgulászott rajta, majd elaludt.
    Holnap meg is nézem a bútorboltban a fotelágyak árát. Azt hiszem olyat kellene venni neki.

Hajnaltájban (4 után) ébredt fel Borka és jött közénk, aztán hamarosan Réka is felsírt, de 7-ig sikerült még aludnia. Borka pedig már 3/4 7-kor felébredt.
    A reggeli készülődés ma elég gyorsan ment. Se hiszti, se makacskodás nem volt.
    Az ovi után vásároltunk anyával. Borkának sikerült jó áron egy akciós készletet kifogni. Ez lesz a karácsonyi ajándéka.- Elsüllyesztve a szekrény tetején. :)
    Hazafelé Rékus majdnem elaludt, de a kocsibók kivéve, és az overálból kihámozva sikerült a kiságyában elaltatnom.

11 felé felébredt, addog végre lógathattam a lábamat, és neteztem. Hej, de régen volt már ilyen alkalmam. Gyorsan összeütöttem az ebédet, aztán megjött Kedvesem is, aki gyorsan el is viharzott, mert ma roppant zsúfolt napja volt. Este 7-kor ért haza.

Lányokkal jól elvoltunk, Réka aludt egy nagyot délután, addig Borkával kettesben lehettünk. Meséltünk, beszélgettünk, játszottunk. De aztán , amikor Rékus felébredt zokon vette a kisasszony, hogy nem kettesben vagyunk már.
    Tetszik, nem tetszik, nem fogom Rékát elpaterolni mindig. Meg kell szokniuk egymást, alkalmazkodniuk kell egymáshoz. Másképp ez nem megy. És mivel Borka az idősebb neki kell(ene) megértenie ezt. Sajnos a makacssága megnehezíti ezt a folyamatot, de nem mehet minden elsőre, minden akadály nélkül. A gyereknevelés már csak ilyen...

• ladybug
    őstag

Hajnalig aludt mindkét leányka, akkor Réka felébredt, és megint csak rajtam aludt vissza.

Reggel Borka volt az első ébredő, 7 előtt már fent volt. Aztán Réka is felébredt kb fél óra múlva.

A délelőttünk megint nyugisan telt. Reggeli, játék, majd Réka elaudt, aztán Borcsival vasaltunk. Nagyon aranyos, ahogy próbál utánam csinálni mindent. Közölte, hogy ő össze is tudja hajtani a ruhákat, így hát hagytam. Kb fél óráig bírta a strapát, aztán elfáradt. Az utolsó ruhákat már újra kellett vasalnom, de örültem az eddigi kitartásának, segítségének.

Aztán felment ebédelni édesanyáékhoz, mert ott jobb ennivaló volt (mondta ő).
    Mi is ebédeltünk, aztán Borkával játszottunk kettesben, majd 1 után Réka is felébredt. Ő is bekapcsolódott a játékba, majd Borcsival randalíroztak.
    Fél 3 felé ebédelt Rékus, aztán elmentünk sétálni, játszótérre. Sajnos egy kisgyerek sem volt, és Borka kicsit elszontyolodott emiatt, de aztán mégis sikerült kedvre derítenem.

4 után hazaértünk. Akkor elrendeztük az udvart, mert Mogyoró megint sok gödröt ásott, majd bementünk, és játszottunk.

6 felé vacsora, aztán fürdés, kis játék, mese, és alvás.
    Sajnos Réka nagyon nyugtalanul alszik. Kb már 3x voltam bent nála 1/4 10 óta. Jó lenne, ha tudna aludni.

• ladybug
    őstag

Éjszaka mindenki nyugodtan pihent. 6 előtt sírdogált kicst Rékus, de hamar vissza is aludt, igaz közöttünk.
    7 körül keltünk, Borka kicsivel később, Kedvesem pedig fél 9 felé.
    Kényelmesen indult a reggel, olyan vasárnapi hangulatban voltam.

10 felé elaludt Réka, akkor gyorsan Borcsival beraktuk az ebédet a sütőbe, majd kiemntünk levegőzni, és tujaágakat szedni a koszorúkhoz. Aztán én bejöttem, ő pedig átment a dédihez.
    Ebéd előtt sikerült egyet elkészítenem a 3 adventi koszorúból, plusz még egy ajtódíszt is kreáltam.

Ebédeltünk, aztán kitakarítottam a konyhát és az előszobát, lépcsőt. Mjad nekiálltam a maradék két koszorúnak. Szépek lettek. Szeretem készítgetni őket, díszíteni a lakást. Szeretem az adventi időszakot, a karácsonyi hangulatot.
    Feltettük Borkával az adventi naptárat is, ő tette bele a finomságokat. (Erről holnap készítek képet.)
    Egy kinti díszt is kötöttem a bejárati ajtó fölé. (Erről is kép holnap.)

Délután sétáltunk egy nagyot. Egész kellemes idő volt. Aztán vacsiztunk, és játszottunk. Majd fürdés és alvás. Borka 10 előtt feküdt le, mert a délutáni alvása fél 4-ig tartott.

[kép]
    Dédié.

[kép]
    Édesanyáéké.

[kép]
    Miénk.

• ladybug
    őstag

Borka hajnalban megint jött bújni, aztán aludt tovább, Réka pedig reggelig fel sem ébredt. Én is kipihentem így magam olyannyira, hogy fél 7-kor már felkeltem, és tettem-vettem a lakásban, hogy mire felkel a csapat készen legyen minden.

Miután Párom elment dolgozni, mi Zegre indultunk. Lányok és anyáék is jöttek. Őket kitettem a tecsónál, én meg mentem az APEH székházba. Gondoltam, hamar lezavarom az ügyet, aztán megyek én is vásárolgatni. Ehelyett 50 percet vártam, hogy sorra kerüljek. Majd amikor az ügyintézővel közöltem, hogy miért jöttem, ő nemes egyszerűséggel azt válaszolta, hogy ezt most nem tudja elintézni, majd kipostázza. Rendben. Ok. Akkor miért is jöttem be, és nem küldtem el én is postán? Ahh. Nem mérgelődöm...

Persze anyáék végeztek, mire odaértem én is, így legalább indulhattunk is haza.
    Itthon nekiveselkedtem rögtön az ebédkészítésnek. A gyorsaság kedvéért pizzát sütöttem.

Délután elmentünk Borkával vásárolni pár dolgot, amíg Réka aludt. Holnap lesz édesapa születésnapja, és vmi apróságot szerettem volna venni neki. Sikerült is találnom.

Játszottunk estig, aztán fürdés és alvás. Réka nehezen aludt el, Borkát pedig pillanatok alatt elnyomta az álom.

Javulunk. Boldogan jelentem ki. Ma már nem jött rám köhögési roham, és Réka is határozottan jobban van. Szegény Kedvesem nem javul, de remélem, ha odafigyelönk mostantól kezdve az étkezésére, akkor fog.

• ladybug
    őstag

Éjjel aludt mindenki. Borka ugyan 4 felé közénk feküdt, de aztán reggelfél 8-igfelsem ébredt. Akkor is kelteni kellett, hogy időben elkészüljünk az ovira.
    Miután megreggeliztünk Réka is felébredt. Gyorsan elrendeztem őt is, aztán vittük Borkát az oviba, majd bevásároltunk.

10 körül értünk haza, addig már ott volt az ipari áramot beszerelő brigád, akik előkészítették a vezetékezést, az E-ON-osok pedig rákötik a mérőórát, meg még pár apró kozmetikázást végeznek. Szegények egész nap dolgoztak, 4 után mentek el.

Réka 11 előtt aludt el, és fél 2-ig pihent. Közben Borka is hazajött, aztán meg a telefonszrelők is bekötötték a telefont. Haha, van vezetékes telefonunk. Azt ugyan nem tudom, hogy mire fogjuk használni, mert hát mindkettünknek mobilj van, de az internetbekötéshez sajna szükséges egy vezetékes telefon. Ez mekkora hülyeség, és ebben a telefonszerelővel is megegyeztünk.

Este elmentünk bevásárolni, ami erre a hónapra kell a háztartásban. Aztán vacsi, fürdés és alvás.

Párom nincs jobban, megint láza van, és 2 napja óta alig eszik. Nekem a köhögés és torokfájás mellé jött egy szájfertőzés is. A szám belül tele van 2-3 pukkanccsal. Remek.
    Réka szerencsére jobban van, a köhögése már szépen csillapodik. Borka pedig még mindig jól van.

• ladybug
    őstag

A rosszabbnál is rosszabul vagyok. Délután elmentünk mindannyian dokihoz. Rékának torokgyulladása van, de szerencsére még az elején; nekem viszont gennyes torokgyulladásom. Páromnál nem talált semmit, de estére megint rosszul lett.
    Kaptunk egy csomó ilyen-olyan szirupot, meg persze antibiotikumot is.

Miután hazajöttünk az orvostól, Rékus aludt 1,5 órát. Borkávl ezalatt elmentünk sétálni, ekvittük Mogyorót is. Nagyon jó volt kettesben lenni.

Estére megint jött a villanyszerelőnk, befejezte még azt a pár apróságot, ami tegnap elmaradt. Most már minden kész.

Én pedig majd megfulladok, annyira irritál a köhögés. Remélem tudok aludni, mert nagyon kifáraszt ez az állandó köhöghetnék. Megyek, és lefekszem.
    Remélem a lányok is tudnak pihenni...

• ladybug
    őstag

Tegnap délután nem sok alvás volt.
    Estére pedig megjött a villanyszerelőnk is, hogy befejezze az elmaradt dolgait. Fél 8 után ment el, addig már a lányok nagyon fáradtak voltak. Párom sincs jól. Amíg dolgozott a villanyszerelő, ő addig az ágyat nyomta, mert magas láza volt, és mindene fájt.

Az éjjel megint érdekesen telt. Fél 1-kor Rékát magunkhoz vettem, mert a köhögés miatt nem tudott aludni, közöttünk pedig megnyugodott. Borka 4 felé közénk kéretőzött. Immáron 4-en feküdtünk az ágyban. Réka a fejem felett, az ágytámlával párhuzamosan, Borka az ágyszélén srégen befelé, nekem pedig maradt kb 30 cm x 1m-es hely aludni. Vhogy megoldottam. Aztán hamarosan jött a cica is, aki a lábamra feküdt rá, és aludt békésen.
    Mindezek ellenére mondhatni jól aludtam, és a gyerekek is, ami sokkal fontosabb.

Reggel 7 előtt ébredtünk, Borka szundított el kicsit, és elég nehezen szedtem ki az ágyból. Elvittem oviba, aztán mentem ügyintézni. Bank, APEH. De az APEH-hoz megint be kell mennem Zegre, mert gyorsabb az ügyintézés személyesen. Azt hiszem délután autózok be, mert még ebédet kell készítenem.
    Réka most alszik, szerencsére a köhögése csillapodott. Párom nincs sokkal jobban, azt hiszem orvoshoz kell mennie.

• ladybug
    őstag

A tegnapi délutánunk a téli álom nevet is kaphatta volna. Nagyot aludtak a lányok. Borka 1,5, Réka pedig 3 órát. Az esti lefekvés mégis könnyen ment. 9-kor már le is feküdtek, és aludtak.
    1 után Rékus köhögött, és a kezemben aludt el, így jobbnak láttam magunkközé venni, és úgy aludni. Felváltva tutultunk mindketten egész éjjel. Szerencsére Kismanó reggel egész sokáig aludt, 8 után ébredt.
    Addig Borcsit elvittem oviba, és elrendedztem a szükséges bevásárolnivalókat.

Amíg dolgoztam elüldögélt mellettem, most pedig fél 11 óta alszik. Ez a ronda nátha teljesen kifárasztja.

• ladybug
    őstag

Az éjszakánk nyugalmasan, és alvással telt. Reggel korai volt a manó csapat, már 1/4 7-kor ébren voltak. Most alszik is mindkettő, mert hát Borkának is szüksége van ilyenkor a pihenésre.

Voltunk ma tanácsadáson. Szerencsére sokan sem voltak, éshamar is sorra kerültünk, emiatt 9 után már otthon is voltunk. Réka súlya: 9, 16 kg; hossza: 72 cm. És mint kiderült már 4 foga van. Előbújt a felső kettő szemfog is. Kicsit meglepődtem, mert tegnap még csak 2 volt neki, de a doktornő a válaszomra rögtön rácáfolt azzal, hogy megmutatta az új fogacskákat.
    Kis nátha van még nála, de amúgy egészséges.

Hazafelé jövet elaludt a kocsiban. A korai kelés és a tanácsadói cécó teljesen kiütötte. Szerencsére amíg aludt, a ruhák egy részét kivasaltam, a többit pedig mellette. Nagyon türelmes volt, és aranyosan eljátszogatott a szőnyegen, amíg dolgoztam.

• ladybug
    őstag

Nem javulok. Fene egye. A torkom csak estére fájdul meg, illetve főleg éjjel, mert a bedugult orrom miatt csak nyitott szájjal tudok aludni. Emiatt teljesen kiszáradok - többször is fel kell kelnem inni -, és még a torkom is megfájdul. Lehet, hogy horkolok is? :F Párom még nem panaszkodott.
    Köhögnöm is kell folyton, és olyan a hangom, mint egy varnyúnak. Brahh.

Réka pedig egyre jobban van. Nagyokat aludt ma. Igaz az orrát kb 4-5x kiporszívóztam, de más tünet már nem mutatkozott. Bár az előbb hallottam köhögni, de ez csak alváskor jelentkezik.

Asztalosunk ma egész nap dolgozott. Anyáék konyhája immáron teljesen kész, és a lépcsőház lépcső melletti burkolata is a helyén van. Szép lett. Most már végre mi is elkészíthetjük a lépcső alatti kis tárolónkat, ahová beszórhatunk minden....kütyüt. :D Jah, hogy már ottvannak? Aham. Akkor már csak szép helyet kell nekik csinálni, mert ugye kidobni nem szabad semmit. Páromat idézve: Olyan dolgok kerülnek ide, amik egy számítógéppel szervesen kapcsolódó háztartásban természetes módon felgyülemlenek.
    Na, jó. Legyen. Elférnek. Nem szem lesznek előtt, ráadásul Párom rendszerető, így itt a szekrénben is minden a helyén lesz.

Megint orrfújás. Pfújj, most elgondolkoztam azon, vajon mennyi felgyülemlett tatnyos zsebkendő kerül a szemétbe, ha náthaszezon van? Ahh, inkább bele sem akarok gondolni...

No, talán ma is sikerül aludnom/aludnunk. Réka egés jól aludt az éjjel, fél 5 felé kellett csak magunkhoz vennünk.

[Szerkesztve]

• ladybug
    őstag

Az éjszaka nyűgösen telt. Réka este fél 11 felé felébredt, és úgy aludt csak vissza, ha rajtam feküdt. ennek pedig egyenes következménye, hogy én is elaludtam. Így közöttünk aludt egész éjjel. Sokat nyöszörgött, és persze ilyenkor mindig felébredtem.
    Az állapotom rosszabodott. Éjjel egyfolytában köhögötem, s teljesen ki voltam száradva. Ez elmondható az egész mai napra is. Most estére megspékelődött a náthám egy nagy adag torokfájással is. Teljesen ki vagyok...

Réka szerencsére javul, a köhögése is szakadozik. Remélem, hogy nyugodtabban fog aludni, mint tegnap.

Volt ma az asztalosunk. Feltett a lányokhoz 2 polcot, és Kevesem is megkapta az asztala fölé a sarokpolcát. Rögtön birtokba is vette.

Én meg most lefekszem. A náthűnak milyen befolyása van a szemre? Pár perce könnyezik, és fáj nézni.

• ladybug
    őstag

Tegnap este a lánykáink igen hamar elaludtak, fél 8-kor mindketten durmoltak.
    A náthától és köhögéstől alig látunk mindannyian. Borka szinte a legegészségesebb, neki csak ritkán folyik az orra. Párocskám egész sokat fújja az orrát. Réka már köhög, és ki se látszik a tatonyból állandóan szívom az orrát. Én is köhögök, kapar a torkom, és folyik az orrom. Jól elért minket. Ráadásul anyáék is panaszkodtak már, hogy ők is megbetegedtek.
    Réka az éjjel 2 is felébredt a köhögésre, másodszorra már magunk közé vettem, és úgy sokkal nyugotabban aludt.

Borka volt az első kukorékoló reggel, és az kora esti lefekvésből adódóan igen korai volt. 6 után pár perccel ébresztgetett. Réka hamarosan, 20 perc múlva csatlakozott hozzánk.
    Szépen elkészültünk, reggeliztónk, ekkorra már Kedvesem is felébredt.

Borkát elvittem oviba, aztán haza. Réka már nagyon álmos volt, így gyorsan lefektettem, aztán mentem is az önkormányzatra, intézni a dolgainkat. Hamar végeztem, majd jelentkeznek, mondták. Ok, rendben.
    Gyors bevásárlás, irány haza.

Otthon ebédfőzés, közben elkezdtem pucolni az ablakokat is, de szerintem 3-4 nap, mire az egész lakással végzek. Időm csak mértékkel,de van. A lényeg, hogy megvár.
    Réka 2,5 óra alvás után felébredt, addigra szinte vágeztem is a betervezett munkával.

Ebédeltünk, majd Borcsi is hazajött az oviból anyáékkal. játszottunk a lányokkal kicsit, aztán 2 felé elaludtak mindketten.
    1 óra múlva felébresztettem Borkát, és elmentünk sétálni hármasban Apájával, Rékus aludt még. Kellemes idő volt, olyan kora tavaszias.

4 előtt értünk haza. Épp megérkezett az asztalosunk is. Letett pár darab bútorlapot, és holnap délelőttre ígérte magát. Akkor jön a villanyszerelőnk is, és befejezi a pár elmaradt dolgot.

Az esténk nyugisan telt, de aztán sajnos fürdés után Réka nagyon nyűgös lett. Nehezn aludt el, nagyon zavarta az orrában lévő váladék. 2x kiszippantottam neki, majd egy kis Nurofent és köptetőt is kapott, hogy nyugodtabban aludjon.

• ladybug
    őstag

Este hamar nyugovóra tértek a lányok. Réka is meglepően gyorsan elaludt. Éjjel azonban 2x is felkelt. Másodszorra már magunk közé vettem, így én is nyugodtabban aludtam.
    Borka kelt ma megint fel először, fél 7 előtt már ébren volt. Felkeltem vele, és elrendeztünk mindent mire Párom és Réka felébredtek.

Délelőtt nem mentünk sehová, a takrítás jegyében zajlott a nap ezen része. Átnyaltam az egész lakást, úgyhogy szép rend és tisztaság van mindenütt.
    Rékus 11 előtt aludt el, és még most is durmol, így valószínűnek tartom, hogy nem fog már estig aludni.
    Borka pedig most jött meg az oviból.

[kép]
    Együtt játszunk. :)

• ladybug
    őstag

A napjaink szinte egybefolynak. Tipikus hétköznapok, de szerencsére nem unalmasan. Bár Borka mostanában erre rácáfolna, mert rettenesen unja magát. Fel-alá ténfereg délután, és nem tudja lefoglalni magát. Valószínűnek tartom, hogy fáradt, mert az utóbbi napokban fél 7 körül mindkét kismanó ébren volt. Borkát pedig vittük oviba, ahol aztán jól kifáradhatott.Tegnap még pluszba néptánc is volt.
    Este, fürdés után azonban felélénkül, és játszik, és rajzol.
    Az elalvás is könnyen megy, hamar álomba szenderül. Ma is fél 9-kor már aludt.

Réka náthája nehezen szűnik. Most már ''csak'' az orra folyik, de az ezerrel. Az orrrszívó-porszívó be van izzítva egész nap, és szegényem már meg is utálta, annyit használjuk. Viszont jókat alszik. Tegnap is majd' 3 órát aludt délután, és ma is. Mondjuk így gyógyul a leginkább. Antibiotikumot pedig nem akarok neki adni, csak ha már nincs más lehetőség.

Édesanya ma elkezdte rágni a fülemet, hogy ezt és ezt kell még ügyintéznem. Mielőbb tegyem meg. Persze, perzse, igaza van, de nagyon kellett már ez a pár hét, hogy ne kelljen semmit csinálnom, illetve, hogy csak a háztartással, és a családdal foglalkozhassak. Az elmúlt hónapok kifárasztottak rendesen. Az építkezés, az ide-oda rohangálás, majd a költözködés....kellett egy kis nyugi.
    De a papírokat el kezdtem kitölteni. A héten pedig elintézem, ha tudom.

Ma volt a vízvezetékszerelő. Ki van fizetve ő is. Már csak a villanyszerelőnek tartozunk.

[kép]
    Lányok rajzolnak.

[kép]
    Réka készségfejleszt.

• ladybug
    őstag

A mai éjszaka is sokszor sírdogált, nyöszörgött Rékus, így most sme sikerült igazán kipihennem magam. Reggel pedig már fél 7-kor felébredtek a drágák.

Borka ma ment végre oviba. Kicsit üres volt nélküle a ház, de kellett ez a kis csendesség. Meg az sem utolsó szempont, hogy nyugodtan tudtam dolgozni.

Réka állapota javult. Ma már nem volt láza, de még mindig nagyon nyűgös. Az orra rettenetesen folyik, ezért sokszor szippantottam neki. Az esti elalvás is hosszadalmas volt, de legalább sírás nékül telt. Ezk szerint kezd jobban lenni.

Szutyok volt az idő. Reggel köd szitált, délután pedig eleredt az eső, és nemrég állt csak el.

Az asztalosunk helyére tette a beépített szekrényt a fürdőbe. Jó sok rakodófelültetem lett megint. Anyáéknál is felmért mindent. Szépen lassan készen leszünk.

De most takarékoskodnunk kell. Figyelni kell, mikor mire költünk.

• ladybug
    őstag

Már 3 napja nem írtam ide a blogba, de nyugodjatok meg, nem vmi betegség vagy probléma, vagy bármi más negatív dolog miatt. Hanem egyszerűen csak azért, mert nem volt kedvem netezni, leülni a gép elé. Meg hát nem is volt időm.

Élvezzük az új lakást, kezdem már megtalálni a napirendemet. Pénteken már el is jutottam odáig, hogy mindent meg tudtam csinálni, amit szerettem volna, és még leülni is volt időm.
    Ezt szombaton és vasárnap is sikerült tartanom. Ma pl végre ki tudtam vasalni azt a rengeteg felgyülemlett vasalnivalót, amit 4 mosás után produkáltam. Még sütni is volt időm. Szoknom kell még a gáztűzhelyt is, mert a fránya dög, odaéget hamar mindent, ha nem figyelek rá.
    Borka nagyon sokat segít a házimunkában. Élvezi az együttsütés, -főzés örömét. Hogy közösen takarítunk, vasalunk. Büszke vagyok rá.

Lányok náthásak lettek. Rékus ma reggelre pedig be is lázasodott, és már a második alvását alussza. Adtam neki lázcsillapítót, remélem leviszi neki. Étvágya nem volt, de folyadékot iszik rendesen.
    Borka csak tatnyos, folyik az orra szakadtalanul. Neki más baja nincs szerencsére. Most azonban ő is alszik, reggel korán kelt.

Tegnap vendégeink voltak. Párom volt kollégái jöttek el, és itt töltöttek pár órát. Nagyon tetszett nekik a lakás.

• ladybug
    őstag

Fázom, nagyon fázom. Remélem nem vmi betegség kerülget, hanem csak a fáradtság jött így ki rajtam.
    Az éjjel ugyanis Kismanó 1/4 1-kor felült az ágyában, és közölte, hogy neki nem kell több alvás. 2 -ig szenvedtünk, aztán nagy nehezen elaludtam én is. De nem sokáig, mert 3/4 7-kor már újból kukorékolt a Drága.

Reggeli után kicsit összekaptam a lakást, aztán indultunk Hévízre az oviba. Borka már nagyon izgatott volt emiatt, ott pedig mindenben aktívan részt vett. Sokszor jut eszébe ez az ovi, szeretett ide járni.
    Rékusnak is tetszettek a gyerekek. Egy fél virslit szorongatva a kezében sétálgattunk w épületben.

Délre hazaértünk, majd ebéd után leültünk, lányok pedig játszottak. Aztán kitakarítottuk Bocsival az autót. Kb 1,5 hónapja készültünk rá, most vlgresikerült is megtenni.

Az esti elalvás elég nyugisan ment, csak egy kis nyafizás volt. Remélem éjjel is tudunk pihenni mindannyian.

• ladybug
    őstag

Réka egész nap jól elvan, de ha az alvásra kerül a sor, akkor kezdődik a szakadatlan sírás. Kín ezt nekem hallgatni, kín ezt neki megélni. Fogalmam sincs, mi lehet a baja.Ahogy lefektetem, vagy a kezembe veszem, hogy elringatom, szünet nélküli ordítós sírásba kezd. Se a ringatás, se a dúdolás, se a megnyugtató mesélés nem használ neki. Kész, passz. Nem tudom, mitévő legyek.
    És éjjelente is nagyon sokszor kell hozzá felkelnem. Igazán sosem ébred fel, de mindig sír álmában.

Borka masem volt oviban. Egész nap úgy viselkedett, mint a kisangyal. Segített mindenben, és folyton a közelségemet kerest. Állandó megfelelniakarásban volt ma.
    Nagyon büszke vagyok rá.

A délután nagy része a szőnyegporolással telt. Rengeteg por halmozódott fel a nappai szőnyegében, és a porszívó semszedte kis sajnos. De hogy micsoda fárasztó meló volt ez. Hajjj. Kíváncsi vagyok, lesz-e holnapa izomlázam.
    Sebeim mindenesetre vannak. Ahogy ütlegeltem a szőnyeget, lenyúztam a bőrt az ujjaimról. Fájt ám fürdéskor.

Most pedig alvás, hisz tegnap éjszaka sem aludtunk jól.

• ladybug
    őstag

Rék alvása még nyugodtabb lett, de ennek ellenére már reggel 1/4 7-kor ébren volt. Rajtunk csúszott-mászott még egy kicsit az ágyban, aztán felkeltünk, éskezdődhetett a reggel.

Borka 8 előtt ébredt. Szerencsére nem lett láza, és semmije sem fájt. Reggelire az étvágya is meglepően jó volt - 2 lekváros pirítóst és kakaót reggelizett. A biztonság kedvéért azonban elvittem orvoshoz. Megnyugtatott, hogy tényleg nincs semmi baja Borcsinak, de ha tehetem ne vigyem oviba, mert mostanság csúnya víusok terjengenek. Írt fel gyógyszereket, de nem váltottam ki, mert abban maradtunk, hogy most egyáltalán nem kell neki. Ha pedig kellene, legalább nem kell elmenni az orvoshoz még egyszer.

Az orvoslátogatás után bevásároltunk, és hazamentünk. Rékus épp akkor ébredt fel. Nekiálltunk az ebédkészítésnek; Borka aktívan részt vett benne. Mire Apájuk hazaért, lett is ebéd.

A délután relatíve nyugisan telt. Még pakolgattam, rendezgettem kicsit a lakást, amiben persze jól elfáradtam megint, de kit érdekel....A lényeg, hogy jólesik. :)

Este raktunk nagy tüzet, Borkával hordtuk rá a dolgokat. Végre megszabadultunk egy csomó felesleges szeméttől.

A lányok már alszanak. Viszonylag korán elaludtak, és csak egy kicsi sírás volt Réka részéről. Úgy tud nyugodtan elaludni pár napja, hogy lefekszem és a mellkasomon szuszogja álomba magát.

• ladybug
    őstag

Réka sokat nyöszörög, sírdogál éjjelente, éscsak úgy nyugszik meg, ha felveszem, és ringatom. Valószínűnek tartom, hogy nyugtalan még mindig a költözés miatt. Már előrehaladás volt a mai napon, hogy délelőtt és délután is haamr elaludt. Viszont este megint 15 percet sírt egyfolytában, pedig mindent kipróbáltam vele.

Borka nagyon nehezen indult el oviba. Sokat mondja mostanában, hgy nem szeretne menni. Remélem csak a lustaság beszél belőle, és nem ténylegesen vmi más zavarja.
    Már reggel is fájlalta a hasát és elég nyugodt volt, aztán amikor délután hazajött, és közölte, hogy alig evett az oviban, és nagyon fázik, tudtam, hogy vmi betegség lesz a ludas. Egy nag alvás után nyugpdtabb is lett, és a láza is lement.
    Holnap nem viszem óvódába, és orvoshoz is.

Végre volt idő a vasalásra is. Egy nagy stócot kivasaltam, de még így is maradt.
    Tettem még fel pár képet a falra és pár apróságot is. Szeretem, ahogy a saját ízlésünkre alakítgatjuk a falakat. Napról napra szebb lesz minden.
    Most pedig irány az ágy, mert ma van napok óta az elsőnap, hogy 23 óra előtt ágyba kerüljek. :)

• ladybug
    őstag

A tegnapi napot elfeljtettem leírni, de nem is igazán különbözött az előzőektől. Pakolás, rendezkedés, törölgetés, takarítás folytatódott tovább. Sipi rengeteget segített. Ezúton is szeretném megköszönni, hogy eljött, és mindenben kivette a részét szó nélkül.
    A Praktikerbe mentünk el vásárolni, és vettünk pár fontos dolgot, ami a helyére is került az új otthonunkban.

Kezdjü végre megtaláln ia helyét mindennek. Már nincs is dobozunk, amiben lenne vmi, kirakodtunk mindből.
    Lánykák szobája is kezdi elnyerni végleges kinézetét. A játékok felkerültek a polcokra, be a szekrénybe, a képek fel a falra. Szép lesz. Örültünk mindennek.

Az összes könyvünknek is sikerült megtalálni a helyét, és nem egymásra stócolva kell állniuk.

Lányok kezdenek megnyugodni. Egyre jobban feltalálják magukat a lakásban, egyre jobban csillapodnak le, nyugszanak meg. Az alvásuk, az elalvás még nem a régi, de a jövő héten szerintem már minden ok lesz.

• ladybug
    őstag

Ma reggel korán keltem, hogy az áramszünet előtt még kimosson a mosógépem. Volt egy megérzésem, hogy nem akkor lesz vége az áramkimaradásnak, mint ahogy mondták. És igazam lett. A 9-13 óráig időtartam helyett 9-15 óráig tartott az árammentesség. Petsze ez azt jelentette, hogy semmit nem tudtam csinálni. Mindegy a vasalás és a takarítás megvárnak.

Lánykáink is jól aludtak, végre. Borka megint ment oviba, de vhogy nehezen találja meg a helyét ma közösségben. Ezt a nagy változást eltart egy darabig, mire feldolgozza a kis lelke.

Réka szinte egész nap nyűgös, nyafogós, sírós volt. 2x hasmenése volt, valószínűleg ez okozta a nyugtalanságát.
    A délutáni alvás alatt elmentünk itthonról. Vettünk még linóleumot, neoncsövet a konyhába és a gyerekek szobájába függönyt.
    Aztán elmentünk Sipiért a vonatállomásra, majd haza.

Lányok nagyon örültek neki, teljesen felspannolták magukat, nehezen nyugodtak csak meg. Sírtak vagy nevettek, köztes állapot nem volt. Most alszanak, mint a bunda. Rájuk is fér.

Boldog vagyok, és nyugodt. Kellemes érzés, hogy vendégünk van a saját 4 falunk között. Borocskázunk, beszélgetünk. Szép este ez.

• ladybug
    őstag

A tegnapi napunk leírása kimaradt a napirendemből, mert a sok pakolás miatt nagyon fáradt voltam. Ráadásul Réka is egész nap nyűgös és sírós volt, szinte le se tudtam tenni a kezemből.
    A lényeg, hogy pakoltunk, rakodtunk, és ez így fog még menni egy darabig, de szerencsére már látjuk a végét, és lassan mindennek meglesz a helye.

A mai napom ismét a rendrakás jegyében zajlott. Ma már mostam is, rögtön 2 adaggal, és főztem meg sütöttem is. Na, mit? Hát persze, hogy palacsintát. :)

Borka majd' 2 hét után ment oviba, Párom pedig dolgozni. Így Rékával kettesben maradtunk fél 1-ig, amikor is hazahoztuk Borcsit az oviból.

Délután amíg Rékus aludt folytattam a pakolást, aztán elmentünk vacsorázni, mert meghívtak minket az helyi szálloda újraátadásának tiszteletére rendezett össznépi találkára. Az étel finom volt, és a társaság is kellemes volt.

Fél 8-ra már itthon voltunk, aztán lerendeztem a lánykákat, majd miután elaludtak pakolódtunk kettecskén egy kicsit Kedvesemmel.
    Most pedig bújok is az ágyba, mert késő van, és különben is már itt szuszog mellettem a Drágám.

• ladybug
    őstag

Az első éjszakánkon nem nagyon tudtunk aludni. Azaz inkább mi lányok, mert Apája jól aludt. Illetve, ha azt vesszük Réka is, miután odaraktam az ágyba közénk.
    Viszont Borka és én is már fél 7-kor ébren voltunk.

Kicsit nehézkesen, döcögősen indult el a nap, de aztán belevettettük magunkat a pakolásba, és csak pakoltunk, rakodtunk, selejteztünk, törölgettünk, porszívóztunk. Szóval volt munka ma is.

Délután - miután a vízvezetékszerelő ideért és közölte velünk, hogy nem marad, mert....mert..... én már nem is tudom, miért nem, de holnap reggel jön (így legyen már végre) - elmentünk Zegre bevásárolni még pár dolgot, ami feltétlenül kellett.

Kezdjük megszokni a helyünket. Lassan megy ugyan, és még eltart egy darabig, de ha már minden a helyén lesz, akkor könnyebben fog menni.
    Sony, a macskánk is elég hamar rájött, hogy mi is történt, és hogy már nem ott a haza, ahol eddig volt. Rékánál találta meg a biztonságot, és rajta feküdt tegnap este. Úgy aludtak összebújva, békességben.

Most mi is ezt fogjuk tenni Párommal, mert ma is hullafáradtak vagyunk.

• parandroid
    félisten

Katica épp a lányokat altatja, és tudom, hogy holtfáradt lesz utána, úgyhogy besegítek neki a blogolásban. :) Igyekszem átvenni a stílust, hogy ne okozzak csalódást a rajongóknak. :U

Ma rettentő zsúfolt napunk volt, egész nap cipekedtünk, pakoltunk, rámoltunk, lomoltunk, cuccoltunk, és főleg költöztünk. Ezt a bejegyzést már az új hálószobánkból írom, Borka is a helyén fog ma már aludni, Réka egyelőre még velünk, de ha minden jól megy, akkor holnapra az ő kiságya is újra hadrendbe áll és végre nekikezdhetünk kialakítani új lakóterünket. Egyelőre még kényszermegoldások mindenütt, fűtés az emeleten még mindig nincs, így anyáék csak holnap költözhetnek leghamarabb, pillanatnyilag a nappaliban alszanak, mivel az ő régi hálójukból lett a gyerekszoba. A fűtésszerelő holnapra ígérte magát, Katica szerint elég meggyőzően esküdözött, hogy holnap mindent megcsinál. Ezzel együtt gyakorlatilag az emelet máris lakható, bár nem volt kimondottan hideg ma, de a szigetelés jónak tűnik, napközben 16 fok volt fent végig, ami így novemberben kellemesnek mondható egy fűtetlen lakásban.

Egyszóval jó úton haladunk, bár attól még nagyon messze vagyunk, hogy lássuk a végét. Ezzel együtt jó így újra felépíteni az életünket, elég régen nem csináltunk már ilyet. Izgi... :D

Most lassan bedőlünk az ágyba, ha Réka is végre elalszik, holnap megnt egy nagyon hasonló nap vár ránk, és muszáj rápihenni, úgyhogy jó éjt midnenkinek, és szurkoljatok nekünk.

p

• ladybug
    őstag

Az éjjel mindkét lányka rosszul aludt. Réka többször is felsírt, Borka pedig egyszer felébredt, átvittem elaltattam, majd kb 1 óra múlva megint felébredt, és átjött közénk.
    Rékát 6 körül felvettem, és így sikerült még 1/4 8-ig aludnunk, hogy a hasamon feküdt.

Reggeli után bevásároltunk, és végre már az új helyre pakoltunk be a kamrába. Aztán haza, és ott folytattuk a pakolgatást a dobozokba. Azokat át is vittük.

Ebéd után elsétáltunk a lányokkal a búcsúba. Rettenetes élmény volt számomra. Azok a lepukkant játékok.. Állandóan attól rettegtem, hogy mikor esik le vki. A másik az eladók,mint vmi csövesek. Az áruk minősége is hagy bőven kivetnivalót maga után.
    Szerencsére Borka megértette a kérésem, miszerint nem veszek neki semmi játékot itt neki. Kaptak egy nagy lufit és pattogatottkukoricát.

Estig pedig pakolódtuk az ágyakat.

Borka már ott szeretne aludni, ezért megbeszéltük vele, hogy átvisszük az ágyát, és ott aludhat, meg játszhat, meg miegymás. Remélem szerdán mi is ott lehetünk. Jaj, de nagyon ránk férne már. Mindannyian fáradtak és feszültek vagyunk.

Holnap pedig folytatás.

• ladybug
    őstag

Borka az éjszaka megint átjött közénk aludni. Nagyon nyugtalan a Drága, az alvása is nyugtalan.

A délelőt főzéssel telt, a délután pedig pakolással. Egész jól haladunk. A garázsból bekerültek a bútorok, a virágok. Végre édesapa is megnyugodhat a növénykéi miatt.
    [És végre az autóval is beálltunk az új helyére... :) - peterkeT]

Holnap a pincét tesszük rendbe, ott is megkeressük a helyét a bútoroknak.

És most itt be is fejezem, mert késő van, fáradt vagyok, és különben se jut semmi értelmes gondolat az eszembe.

Jó éjt.

Aktív témák

Hirdetés