- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- One mobilszolgáltatások
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Aktív témák
-
ladybug
őstag
Ma korán keléssel indult a nap. Kedvesem Bp-re ment, 6-kor kelt emiatt. Viszont a lányok is felébredtek a hangokra, és már negyed 7-kor a reggeliért kuncsorogtak. Ettek is egy túrós palacsintát fejenként.
Aztán elmentünk bevásárolni. Jó megérzés volt, hogy menjünk el korán boltba, mert ahogy hazaértünk esni kezdett, és bizony 11-ig el sem állt.
Délutánra viszont kellemes, tavaszias idő lett, és az időnk nagy részét az udvaron töltöttük.
5-kor szülői értekezlet volt az iskolában a leendő elsősők szüleinek. Bemutatkoztak a leendő 3 elsős osztály tanító nénijei. Kiderül majd hogy kerülnek össze a gyerekek. Bár azt fel lehet írni, és ígérték, hogy erre igyekeznek is odafigyelni, hogy a barátnők egy osztályba kerüljenek. Hétfőn lesz a beiratás. Borcsival majd bemegyünk ketten az iskolába, akkor körülnézhet kicsit, és beszélgethet a tanító nénikkel. Sok hasznos dolgot mondtak, és lassan kezdenek elillani a félelmeim az iskola kezdéssel kapcsolatban. Mire Borka lányom csak ennyit mondott: "De anya, én nem is félek az iskolától." Hopp, akkor csak én rezelek.

[Rutintalan anyuka első iskolás élményeit hallhatták, kedves olvasóink...
- peterkeT][ Módosította: parandroid ]
-
ladybug
őstag
Esős nap. Mit lehet ilyenkor tenni bent a lakásban két eleven gyerkőccel? Mondjuk készítsünk sólisztgyurmát, és formázzunk belőle. Majdnem egy órát elvoltak vele, úgyhogy sikeres volt a hadművelet. Tészta maradt még, be a hűtőbe, jó lesz jövő héten megint.

Délután eléggé hullámzó hangulatban volt Borka. Néha nem tudott magával mit kezdeni, olyankor csinálta az ökörségeket, néha pedig gyönyörűen játszogatott egyedül és a hugával is. Ölelkezős hiányban is szenvedett. Vagy engem vagy a hugát ölelgette.

Amíg Réka aludt gyakoroltam a furulyázást, Borcsi volt a közönségem. A dalokat pedig együtt énekeltük.
-
ladybug
őstag
Ma a változatosság kedvéért Réka hányt. Ő a sajttal csapta el a gyomrát. Imádja a lapkasajtot - persze magában -, én pedig hagytam magam rábeszélni, és adtam neki 2 darabot. Egy az egyben kijött belőle. Soha többet. Akármekkora hiszti is lesz érte.
Borka még mindig hasfájásra panaszkodik. Ma ugyan kevesebbet evett, mint szokott, de végre volt étvágya. Sőt a holnapi ebédet ő kérte. A héten itthon marad, nem akarom, hogy az oviban erre a fájós gyomorra egyen vmit, és megint rosszul legyen.
Délelőtt és délután is kint játszottunk az udvaron. Sajnos délutánra nagy szél kerekedett, így kevesebb időt töltöttünk a szabad levegőn.
-
ladybug
őstag
Borka reggel jól volt, de aztán egész nap gyenge volt, és rosszul érezte magát. Keveset evett, de ennek is örülök. A Normafloret adom neki, remélem helyrehozza a kis gyomrát és bélrendszerét. Holnap itthon marad, majd meglátom aztán, hogy megy-e a héten.
Jókat játszottunk ma. Délelőtt aranyosan együtt tudtak játszani a lányok is, ami nagy szó, mert mostanában állandó veszekedés van köztük. Főleg Réka piszkálja mindenért Borcsit. Ebédkészítés közben sem kellett percenként berohangálnom hozzájuk. Fura is volt.
Se nyafogás, se kiabálás, se hiszti, csak játék.Délután átjött aszomszéd kislány játszani, aminek Borcsi nagyon örült, és én is. Jobb kedvre derült. Aztán meg sétálni is voltunk, de csak rövid ideig, mert megint fájni kezdett a hasa.
-
ladybug
őstag
Egész nap csak esett. Hol jobban, hol csak szitált. Délelőtt Rékussal mentünk el boltba. A kisállatkereskedésben kellett bevásárolnom, meg még pár dolgot. Réka élvezte az autókázást.
Borka, lelkem nem volt igazán jól még ma sem. Gyengének érezte magát. Alig evett vmit. Mondjuk nem is baj. A baj viszont az, hogy inni is alig ivott. Reggelire baracklét kért, ebédre evett levesben főtt husit, vacsorára pedig megint nem evett, csak baracklét ivott. Szerencsére nem hányt, és hasmenése is csak reggel volt. Aggódom érte, mert amúgy is olyan gizda szegényem. Ilyen alkalmakkor pedig megint csak soványabb lesz. Holnapra talán rendbejön az étvágya is.
Délután kivittem őket sétálni - gyerekeket, kutyákat egyaránt. Kicsit ugyan szemerkélt az eső, de szaladni egyet nem ártott senkinek.
-
ladybug
őstag
Megvan a saját avatarim. Végre. Úúúgy örülök neki.

Suli volt ma. Egész nap csak írtunk megint, mint a güzü. Többieknek tetszik a honlap. Közben eszembe jutott még pár dolog, amit javítani kellene, illetve, amit még feltehetnék. A tanárok is örültek a honlapnak, mondták, majd adnak anyagot, hogy tegyem fel.
7-kor értem haza, és Borka nagyon rosszul volt. Hányt szegényem, és elég erőtlen volt. Az ovis ennivalótól sokszor rosszul lett már. Hasmenésként, hasfájásként jött elő nála. Ez az első eset, hogy hányt is. Adtam neki B6 vitamint, lefektettem, és hamar elaludt. Remélem holnap jobban lesz.
-
ladybug
őstag
Ma nyugis napunk volt. Végre befejeztem a bábjaimat. A kisebbekkel meggyűlt a bajom, már majdnem szemöldökcsipeszt fogtam, hogy az apró, kis mütyüket rá tudjam ragasztani a felületre, de lusta voltam felkelni és megkeresni, úgyhogy maradt a kezem.
Itt megtekinthetők: BábokKolléganőm felhívott, hogy nem jön a hétvégén suliba. Úgy döntöttem, a szombatot én is kihagyom, mivel báb lesz. Ragasztgatni és varrni itthon is tudok. Minek raboljam a saját időmet? Pénteken, azaz holnap viszont elmegyek, mert sok mindent fogunk írni.
Réka ma sokkal kezelhetőbb volt, mint tegnap. Remélem hat a kis szigor, mert aztán ideje volt kicsit megregulázni a hisztijét határozottabb hangnemmel és kiállással.
-
ladybug
őstag
A délelőttöm Clarissa ügyeinek intézésével telt. Kimentem a bádogossal a házhoz, ő megbeszélte az áccsal a munkát, aztán mindegyikükkel elrendeztem a pénzügyeket is. Amint hazaértem, elmentem gyorsan bevásárolni és pénzt váltani. Aztán ebédkészítés, és végre egy kis pihi.
Rékus hamar elaludt, aztán Borcsika is hazaért. Vele a nőnapi ajándékokat készítettük el az óvónéniknek. Egy képkeretet ragasztottunk, és bele rajzolt egy virágcsokrot.

(bocs, a satnya minőségért)
Nem akarok virágot küldeni vele, mert biztos mindenki azt visz, és hát hamar elhervad. Ez legalább örök emlék.
Délután Réka teljesen meg volt kergülve. Mindenért hisztizett, mindenért piszkálta Borcsit. Fürdés után aztán mintha kicserélték volna. Nagyon aranyos volt.
-
ladybug
őstag
Hideg lett, nagyon hideg. Egész nap bent voltunk, és igyekeztünk elfoglalni magunkat. Főleg én Rékát, mert hát minden 5 percben mást akart csinálni. A fényképezkedés tetszett neki, így sok képet lőttem róla. Ez tetszik a legjobban:

Honlapom készül, készül. Mindig új ötletek jutnak eszembe, aztán be is teszem. Néha nem tetszik az eredmény, de az esetek többségében sikerül eltalálnom a külcsínt. vagy csak én gondolom így? Ahh, nem is tudom, hogy feltegyem-e a netre... Mi van, ha csak nekem tetszik?
Nos, időközben Kedvesem besegített, és felkerült a netre az anyag.

-
ladybug
őstag
Amíg az oviba vittük reggel Borkát, megszült Babóca. 2 kis kölyke lett, de az egyik rögtön elpusztult. Viszont a másik él, és virul. Szopik, sétálgat, gügyörög az anyjának. Tiszta édesség. Borka teljesen odavan érte, nevet is adott neki: Picur.
Íme ő.
A nemét még nem tudom, mert nem néztem meg, nem akarom zaklatni őket. Majd pár nap múlva.
Szegény Bogyó külön van, és elég nehezen viseli az egyedüllétet. Majd sokat szeretgetjük, mert egy darabig nem mehet vissza. Azt tanácsolták.Délutánra kellemes idő lett. Sokat voltunk az udvaron. Patrik után szabadon a lányok is fára akartak mászni.

Mivel kivittem a fényképezőgépet, Borcsi elkérte, és sétálgatott végig az udvaron, majd lefényképezett sok mindent. Ez lett a kedvecem.
-
ladybug
őstag
Ma nem sok időm jutott a honlapra, meg el is akadtam. Most kell megrágnom Kedvesem fülét, hogy segítsen, mert úgy beletemetkezett a sorozataiba, hogy délután alig láttuk.
Igaz, nem is voltunk itthon. Eredetileg csak egy nagy kutyasétát terveztünk, de közben ottragadtunk a barátainknál. Kellemes idő volt, a gyerekek jót játszottak. Farakást is másztak, ami mindkét lánykámnak hatalmas élmény volt.

-
ladybug
őstag
Most mások számára egy kis csöpögős rész következik...
Tegnap érzelgős napunk volt. Folyton öleltük és csókoltuk egymást. Suttogtunk egymásnak szerelems szavakat, és nem győztünk hálát adni a sorsnak egymásért és a gyermekeinkért. Szerelmes vagyok még mindig. Másképpen, mint az elején. Nem lángolón, hanem örök parázslón, de vhogy mégis mélyebben. Páran értitek, mit érzek. Sokan pedig meg fogjátok érezni, remélem. Csodálatos.
Aztán mondott Kedvesem vmit, ami meglepett, de boldogsággal töltött el. Elteszem emlékbe, és a fejemben lévő post itok egyikére.
Kreatívkodtam ma. A fősulis lányoknak megígértem, hogy gyártok egy honlapot. Vmi egyszerűt, aztán, ha beletanulok a programba, akkor díszitgetek rajta. Biztos nem olyan bonyolult, de rá kell még jönnöm. Szerencsére Páromra mindig számíthatok, segít, ha elakadok. Egy része már kész, holnap folytatom a többit. Aztán közben is jutnak eszembe ötletek, mert az elején azt sem tudtam, hogy álljak neki.
Réka verekszik. Nem tetszik ez nekem. Borkát püföli mindig, ha ad okot rá, ha nem. De az esetek többségében csak úgy odasuhint. Kézfogás, magyarázkodás, nem szabad, csúnya dolog.. stb. Meglátom, mi lesz belőle.
-
ladybug
őstag
Hulla fáradt vagyok. Ma dolgoztuk fel a tegnap kivágott fa ágait. Fűrészelés, felvagdosás, égetés, miegymás. Délelőtt és délután is volt vele munka. A szemeim leragadnak. A kezeimet hasogatnak és csupa horzsolás. Azt hiszem, az éjjel jót alszom.
Borkának megvettük a biciklit. Kedvesem alaposan elrejtette a dédi garázsában. Már csak reménykedem benne, hogy Borcsinak a 3 hét alatt egyszer sem fog eszébe jutni átmenni. 10 ezer ft-ot fizettünk érte. A szomszédunk Ausztriából hoz be bicikliket, alig használtakat, vagy jó állapotban lévőket. Itthon rendbe teszi (szerelés, zsírozás, ez-az csere), és eladja őket. Borcsiét is így vettük. Az újra sajnáltam volna a pénzt, mert nagyon hamar kinövi. Az előző is 20 ezer ft körül volt, és bizony épphogy 2 évet kibírt. A mostanit szerintem nem úsztuk volna meg ennyivel. Így legalább van egy jó kis bringája, ami nem volt drága, és nem is egy snassz bicaj. (képek húsvétkor)
-
ladybug
őstag
Azt hiszem most már kijelenthetem, hogy a lányok jól vannak, mindketten már csak kicsit köhögnek. Kedvük jó, étvágyuk rendben.
Édesanyát viszont jól elérte ez a betegség. Tegnap is rosszul érezte magát, és ma sem volt jól. Persze orvoshoz nem megy, ilyenkor én adagolom belé a gyógyszereket és homeopátiás szereket, mert semmit sem szed. Apa is berekedt, remélem ő nem kapja el jobban.A délelőtt elég hűvös volt, ezért ki sem mentünk a levegőre. Idebent viszont akadt elég dolog. Ma a vasalás volt soron, lányok lelkesen segítettek.
Délután pedig nekiveselkedtünk 4 fa kivágásnak az utcán. Már évek óta kérjük a közterület fenntartókat, hogy vágják ki a fákat. Idén is személyesen kértük meg őket, mikor megmetszették a fákat, hogy legyen szívesek kivágni, mert ocsmányul néznek ki, árnyékot sem adnak nyáron, ráadásul teljesen korhadtak, és félő, hogy vkire rádőlnek. Rögtön ellenkeztek, hogy ez nem az ő hatáskörük, meg a főnök beleegyezése nélkül nem lehet. Mivel ezt már 3. éve hallottuk, gondoltuk a tettek mezejére lépünk, és magunk irtjuk ki a fákat. Így is történt.
Borka és Réka pedig sürgölődtek körülöttünk, és nagyon lelkesen hordták a fákat.
-
ladybug
őstag
Réka ma sokkal jobban van, mint tegnap volt. A köhögése csillapodott, ritkán csap át fuldoklásba. Aludni tud, étvágya rendben, bár inkább csak nassol, mint rendesen eszik. Viszont a nyafogása és a nyűgössége nem hagy alább. Itt bizony már határozott fellépés szükségeltetik, mert időnként igencsak visszaél a helyzetével a kisasszony, és zsarnokoskodik.
Ma végre megcsináltuk az adóbevallásunkat is, így hát megint egy pipa került az elvégezendő dolgok listájára.
Nem volt jó idő ma sem. Bár dékutánra melegebb lett, és a szél is elállt, de kissé hűvösnek találtam az időt. Ennek ellenére kiemntünk, és bizony jól érezték magukat a lányok. A szomszéd gyerekek is átjöttek.
Az esti elalvások is gyorsabbak, a friss levegő szépen lefárasztja őket.
Képek:

-
ladybug
őstag
Réka állapota lassan javul. Se láz, se hőemelkedés nem jelentkezik már hétfő reggel óta, de a köhögése nehezen akar csillapodni. Ma ebéd utáni alvás előtt majdnem befulladt. Szegénykém nagyon szenvedett. Már épp azon voltam, hogy viszem a gyerekorvoshoz, amikor megnyugodott, és elaludt. A szerencse az, hogy legalább amikor pihen, akkor nem jelentkezik a köhögés.
Nem volt olyan jó idő, mint tegnap. Fújt a szél délelőtt, és délutánra sem lett olyan, meleg, mint tegnap. Azért mégiscsak jókat játszottunk kint, mégha be is voltunk öltözve.
Borkának biciklit fog hozni húsvétra a nyuszi. Ma vettünk neki egyet. Milyen érdekes, hogy rá sem kérdez, hogy létezik-e egyáltalán a húsvéti nyúl? Ha megkérdezné, elmondanám, de sokkal jobban el van foglalva azzal, hogy mit fog neki hozni?
-
ladybug
őstag
Borkának délelőtt fényképezkedés az oviban. Elvittem drágámat, felöltöztettem, és otthagytam. Megbeszéltem az óvónővel, hogy a héten még nem viszem, mert csúnyán köhög még mindig.
Rékával pedig mentünk a gyerekorvosunkhoz. Hétvégén felhívtam Rékus állapota miatt, és akkor azt tanácsolta, menjünk el hozzá hétfőn, mert látni szeretni a kis manót. Rengetegen voltak, de nem akartam hazamenni, mert biztos voltam benne, hogy a rendelési idő alatt ennyien lesznekk. 1,5 óra várakozás után végre sorra kerültünk, Réka lelkem többé-kevésbé bírta türelemmel.
Új gyógyszereket nem kapott Rékus, viszont a doktornő azt mondta, hogy nem influenzája van, hanem hörghurutja. Azt is mondta, hogy mivel hasonló tünetei voltak Rékának az influenzával, az ügyeletes orvos ezért azonosította be rosszul a betegséget. De legalább a gyógyszerek jók voltak, amiket felírt.
Délután sokat voltunk kint. Nagyon kellemes meleg volt - én rövid ujjúban voltam. Lányok élvezték a kint létet. Feldíszítettük a tojásfánkat, és még egy nyuszit is kreáltam rá zsákból, hogy ha esetleg megázna, ne menjen kárba. Holnap fotózok...
-
ladybug
őstag
Jéh, ma van szökőnap.

Rékának sokat segített az antibiotikum. Éjjel jól aludt, és délutánig egész jól volt. Akkor rátört megint a betegség. Nyűgös és sírós volt, és nagyon nem tudta mit akar. Csak ténfergett szegényem. Ha felkelt, akkor meg esett-kelt. Láza nem volt, de mégis rosszul nézett ki. Estére hőemelkedése lett, megkapta a gyógyszereit, és pillanatok alatt elaludt.
Borka szerencsére jól van. Nem fáj semmije. Ő csak köhög, de azt elég csúnyán teszi, úgyhogy úgy gondolom, a héten megint nem megy oviba. Igaz, holnap fényképezkedés. Arra beviszem, de aztán hozom is haza.
A nap nagy híre, hogy Babóca, a lánymalackánk úgy néz ki, vemhes. Nem tudom, mikor lesz a szülés, de kicsit izgulok miatta.
-
ladybug
őstag
Az éjjel mindkét lánykánk rosszul volt. Rékával elég sok időt töltöttem ébren. Nagyon irritálta a köhögés, lázas is lett, ráadásul sokszor hányt is a torkán lerakódott váladék miatt.
Aztán Borkám is felébredt, ő fülfájásra panaszkodott. Kedvesem adott neki gyógyszert, majd lefeküdt vele, mert én Rékával feküdtem. Ő jól volt ma egész nap.
Réka nap folyamán még többször belázasodott, így jobbnak láttam értekezni a gyerekorvosunkkal, aki mivel nem volt itthon, elküldött minket ügyeletre. Réka influenzás lett. Kapott antibiotikumot. Sajnos muszáj volt. Remélem hamar fog hatni.
Alig alvós éjszaka után pedig ma dolgozatot írtunk, és fejlődéslélektan óránk volt. beszéltünk tegnap az osztályfőnökünkkel is, és kiderítette a jegyeinket az eddigi tantárgyakból. Legalább ezt is tudjuk.
-
ladybug
őstag
Iszonyat fáradtság tört rám. Mindjárt elalszom ülve, úgyhogy gyorsan összefoglalom a mai történteket.
Délelőtt gyors rendrakás után el Hévízre. Ott kolléganőméknek segítettem a messengert beállítani, de vmilyen oknál fogva nem sikerült. Aztán beköszöntek a többi kolléganőmnek az oviba, majd indulás másik kollegináért, és meg sem áltunk Ajkáig.
A mai nap tanulása/értelme, hogy ott legyünk, egyenlő volt a nullával. Igazából mindenről beszélgettünk, de főleg a semmiről. A tananyagot megkaptuk kinyomtatva, és 4 óra körül neki is álltunk vele foglalkozni, akkor is csak sztorizgatás ment a tanárnő részéről. Déltől 4-ig a nyári és II. féléves gyakorlatról csevegtünk, amiről szintén kapunk majd egy tájékoztatót. Tehát ténylegesen ki merem jelenteni, hogy jobb lett volna itthon maradni, és átnézni az anyagot holnapra, mert most meg már semmi erőm hozzá.
Borkának estére megfájdult a feje. Kapott fájdalomcsillapítót, és elaludt. Remélem semmi komolyabb.
Réka sajnos még mindig köhög. Estefelé tör rá minden nap, és hányás a vége, mert a váladék még a köptető hatására sem akar felszakadni. Most már ő is jól van, és remélem így is lesz éjjel.
Holnap megint suli. Dolgozat, majd pszichológia óra.
-
ladybug
őstag
Borka szerencsére jobban van. Láza és hőemelkedése sem volt, és a torka sem fájt. A köhögése is alábbhagyott. Ha köhög, akkor is felszakad neki. Így hát nem vittem orvoshoz délután.
Délelőtt sétáltunk egyet a boltba, délután pedig az udvaron voltunk. Szép tavaszias idő volt egész nap. Már a nagykabát sem kellett.

Anyáék lecserélték az autójukat. Egy 6 éves, 1,4 l-es Kalos Sedanuk volt, ehelyett vettek egy vadiúj bordómetál 1,1 l-es, 5 ajtós Chevrolet Aveora Kép Ilyen, csak más a dísztárcsa keréken.
Örülök a cserének, mert már régóta el akarták adni. Bár nem gondotlam, volna, hogy egy újat vesznek, ugyanis alig vezetik. Az esetek többségében mi használtuk párommal, mert egyszerre mindkettőnknek szüksége volt autóra.
Ebben az újban végre van légkondi, nagyobb kerekek vannak rajta, viszont kisebb a motor - a biztosításra is kevesebbet kell fizetni, kisebb, ami megint jobb, mert a sedan formát nem szeretem. Meg hát örülnek neki, mint a kisgyerekek. -
ladybug
őstag
Hajnalban, 4 körül Réka ébredt, és jött aludni, majd 5 körül Borka szólongatott, és vele aludtam tovább. Közben egyszer vmikor a kutyák is zajongtak, kiengedtem őket, majd a macska is kéretőzött kifelé. Így hát elmondthatom, ismét pocsék éjszakám volt. Szerencsére a fáradtság csak ebéd után és most jelentkezett, egész jól bírtam a mai napot.
Fodrászhoz mentem délelőtt, csak ide át a szomszédba. Borka jött velem. Már untam a hajamat, muszáj volt vmi változtatást beeszközölnöm. A hosszát sajnáltam volna, ezért hátul csak a végét vágattam le, elöl viszont kicsit tépettre vágattam, így nem kell mindig összefogva hordanom.
Borkám délutánra és estére rosszul lett. Láza felment, gyengének érezte magát. Adtam neki lázcsillapítót, meg vitamint. Remélem holnap jobban lesz. Ha nem, akkor délután megyünk a doktornénikhez.
Réka pedig rendetlen. Folyton veszekszik Borcsival, és minden lehetőséget kihasznál, hogy ellenkezhesen velünk. Úgyhogy elkapom a leányzót.
-
ladybug
őstag
Borka itthon maradt ma. Reggel nagyon köhögött, de nap folyamán csak időnként tört rá a köhögés. Adtam neki lándzsás útifüvet, C vitamint, reggel pedig egy fél algopyrint is, mert fájlalta a torkát. Délben és este pedig köptetőt adtam neki. Most elalváskor nem is jelentkezett a köhögés.
Reggel még igencsak itthon akart maradni, de dél körül már untamagát, hiányoztak neki a barátai. A hétre irattam ki, aztán ha javul az állapota, lehet, hogy viszem korábban.
Réka egész nap toporzékolós hangulatban volt. Mindenért képes volt hisztizni. Így hát egy idő után már nem foglalkoztunk vele, hanem egyszerűen otthagytuk a hisztijével. Ilyenkor pár percre abbamaradt a dolog, majd ismét vmi előhozta neki.
Estére meghívtak minket pizzázni. A lányok nagyon örültek neki az elején, de amikor már ott voltunk nem is törődtek a pizzával.Viszont a pincérlányok nagyon kedvesek és türelmesek voltak velük. Bevezették őket a kulisszák mögé is, ésmegnézhették, hogyan készül el a pizzánk. No, ez teljesen lenyűgözte őket.
Így hát ma sem maradtak élmény nélkül. -
ladybug
őstag
Nos, a művelődés mára is megvolt. Nem sok minden történt a tegnapi hírek óta, de a lelkiismeretem nyugodt, hogy tudok a nagyvilágról.

Borka este köhögni kezdett. Igaz felszakad neki, de sajnos egyfolytában köhög szegény. Holnap reggel még meglátom, mi van vele, aztán itthon fogom, ha nem tetszik az állapota.
Réka köhögése csak este jelentkezik, viszont az is csak elalváskor.
Borcsikám rákapott az írásra, olvasásra. Egyedül teszi mindezt. Szorgalmasan gyakorol írni. Mindent leír, amit meglát. Újságból ezt-azt, műszaki cikkeken márkaneveket és adatokat. Konyhában mindenféléről leírja a szavakat. Nagyon lelkes. Miután pedig leírta, el is olvassa, vagy csak újrabetűzi. Korábban elítéltem ezt - mármint, hogy a gyereket ne tanítsuk meg iskola előtt olvasni, írni - ,viszont rá kellett döbbennem, hogy ezt maguktól is megtanulják. Megtiltani nem akarom, mert hatalmas nagy sikerélményt jelent neki. Az iskolában pedig úgyis lesz elég dolga majd, mert ez inkább csak ismerkedés a szavakkal, mintsem tudatos tanulás.
-
ladybug
őstag
Sötét, sekélyes és szomorú vagyok... Kaptam ma a jelzőket. Elismerem, valóban nem vagyok tájékozott sem politikai, sem gazdasági, sőt, még bulvárszinten sem. Olvasni annyi időm van, amíg elolvasom a tananyagot, esetleg, ha kell, akkor a házidolgozathoz keresek anyagot és azt ollózom össze, és egészítem ki. Örülök, ha erre is jut időm. A másik olvasási lehetőségem, amikor a tanítványoknak keresek anyagot, és fordítom le. A harmadik az internet, amihez igaz a nap folyamán bármikor hozzáférek, mégsem tudok 5-10 pernél több időt tölteni, mert vmelyik lányka jmindig ön vmi kéréssel, illetve este, de addigra már annyira fogékony csak az agyam, hogy itt a fórumon olvasgassak.
Valóban kellene olvasnom, ha nem is napi szinten, de legalább 2-3 naponta vmit arról, ami a nagyvilágban történik, de megmondom őszintén vhogy nem érdekel. Teszek rá, hogy ki kire fúj éppen. Mikor melyik párt talál ki vmi okosat, amivel a másikat megalázhatja? Építő ötleteket nem látok, és szomorúnak találom, ami politika szinten hazánkban folyik évek óta. Nos, ezért nem érdekel a politika és a gazdaság.
Megyek és olvasok vmit. Hogy ne legyek olyan sekélyes...

-
ladybug
őstag
Fáradt voltam egész nap. Nem aludtam jól, pedig egyik lánykánk sem ébredt fel éjjel. Nyugtalanul aludtam, sokat forgolódtam, rosszat álmodtam.
Lányok ma is fél 7 előtt már ébren voltak, korán kezdődött a nap. Az udvarra sem tudtunk kimenni, hogy legalább gyorsabban teljen kicsit az idő, mert nagyon hideg szél fújt. Majd megfagytam, amikor kiteregettem a ruhákat.
Délután kolléganőméknél voltunk. Kedvesem segített nekik a gépet újratelepíteni. A lányok jót játszottak, aranyosan eloltak, mi pedig kicsit beszélgettünk. 3/4 8-kor indultunk haza. Lányok teljesen kifáradtak már, örültem, hogy eddig bírták türelemmel. Hazafelé viszont mindketten elaludtak. Kivettük őket az autóból, átöltöztettem őket, és fel sem ébredtek.

Remélem holnap reggel fél 7-nél előbb nem ébrednek fel.
-
ladybug
őstag
Bár a köptető szerencsére segített, Réka mégis nyugtalanul aludt. Éjjel felébredt, és közöttünk aludt tovább. Egy óra hosszat azonban csak forgolódott, aztán aludtunk reggelig.
Borcsi óvónőjével megbeszéltük az átöltözős dolgot, és beleegyezett, hogy Borka külön öltözzön a többiektől. Ma is tiszta rosszul volt szegényem, amikor az öltözőben kicserélte a nadrágot a szoknyára, miközben az egyik fiú csoporttársa is éppen átöltözött. Anya, takarj el, hadd tudjak gyorsan átöltözni.
Mivel korán kelünk, Réka elég hamar elalszik. Olyan hamar, hogy engem is meglep. Már két napja az ebéd utáni alvása, ebéd előttre került. Tegnap fél 11-kor aludt el, ma 10 előtt. 11 után felébredt, és utána ebédeltünk.
Borka áthívta egyik csoporttársát játszani. Aztán a szomszéd kislány is átkéretőzött, így aztán lányos délutánunk volt. Réka élvezte a nagyok társaságát, és leste minden mozdulatukat. Játék egy pillanatig nem volt, helyette a szépítkezés állt a középpontban. Körömlakkok, rúzsok, szájfény, szemfesték került elő. Mindkét kislány egy tucat kütyüt hozott. Csak néztem, ahogy ezek a kis lányok, majmokat csinálnak magukból. A vezető szerep az új lányé volt. Ilyen-olyan körömlakk, így és így kell használni. Majd én kifestelek benneteket, mert én értek hozzá. - hangzott tőle. A minimax bébiknek való, ő olyat nem néz, mert nagylány. Ez is bébis, az is dedós. Stb.
Döbbentem hallgattam, ahogy ez a 6 éves kislány beszél, és 12-13-nak akar tűnni, mind a kinézetével, mind a beszédstílusával. Ok, biztos nem ilyen tragikus a helyzet, de ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy talán nem szeret gyerek lenni? Hogy nem szeret természetes lenni? Miért nem tud játszani? Kérdeztem tőle, mit csinál otthon. Azt mondta, énekel a cd-ire, manikűröz, sminkel. ........... Ennyi.
Jó, Borka is énekelget, utánozza az énekstílusokat, táncmozdulatokat. Néha még sminkelünk, és körmöt is festünk. De nem ebből állnak a mindennapjai. Pedig nem tiltom neki. Ez a kislány meg mást se csinál. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle pár év múlva. -
ladybug
őstag
Rékának a náthából csúnya nyák maradt vissza a torkán. Hol eltűnik, hol előjön, és nem örülök neki, mert már hetek óra tart. És mindig éjjel jön elő. Próbáltam mézzel, lándzsás útifűvel. Egy-két napra eltűnt, de aztán megint jelentkezett. Tegnap éjjel nagyon köhögött. Szegényem még hányt is. Ruhacsere, ágyneműcsere, és persze nagy ölelések, mert megijed ilyenkor. Kiszívtam az orrát is a porszívóval, de alig jött neki vmi váladék. Teljesen le van tapadva. Sikerült visszaaltatni, de éjjel jött hozzánk, és velünk aludt tovább.
Ezért aztán ma szépen elmentünk a gyógyszertárba és vettem a kicsi lánynak köptetőt. Erős - mondja rá ő, de megissza. Remélem segíteni fog.
Patrik jött csak délután. Nem hiányzott most más tanítvány. Fáradt vagyok, nem aludtam jól az éjjel. Viszont jó sokáig itt volt ma, és egy nagy párnacsatával ütöttük el az időt. Élvezte az összes gyerek, és én is.

-
ladybug
őstag
Lányok szépen beálltak a fél 7-es ébredésre. Ezt kéne majd ősztől is szépen beiktatni, mert így tudunk kényelmesen elkészülni reggelente.
Torna volt Borkának az oviban. Már amikor itthon összecsomagoltam a zsákot, falfehérre sápadt, és közölte síró hangon, hogy ő bizony nem tornázik. Az oviban pedig folytatódott tovább az esdeklés. Aztán itthon elmesélte mi is igazán a problémája. Nagyon szégyenlős, és nem szeret a fiúk előtt öltözködni. Azt mondta, múltkor csúfolták, mert kilátszott a bugyija. Borcsi, szegény pedig annyira érzékeny, hogy ilyeneket pillanatok alatt a szívére vesz. Megértem őt, de sajnos az óvónő nem hiszem, hogy engedélyezni fogja a külön öltözködést. Sebaj, a suliban szerencsére külön van a fiú és lány öltöző, a tavasz pedig hamarosan itt van, és ilyenkor az oviscsoport a szabadban tornázik.
Holnap pedig nyugisabb lesz a délutánom. Mór ma jött németre, ezzel a holnapi óránk ki lett iktatva. Patriknak kell csak vmi anyagot összehoznom.
-
ladybug
őstag
Ma is kora kelés volt. Most viszont tudtam volna még aludni, dehát muszáj lépést tartani a lánykáimmal.
Borka majdnem minden reggel hasfájásra panaszkodik. Konkrétabban sajnos nem tudja elmondani, így mindent ki szoktam vele próbáltatni. Evés, ivás vagy wc. Az esetek nagy részében segít vmelyik, de időnként nem. Ilyenkor vmi pszichés dologra szoktam gyanakodni. Pedig most az ovira sincs panasza. Jól elvan, szívesen megy.
Néptáncfoglalkozás volt délután, és mivel Réka korán elaludt, el tudtunk érte menni. Nagy örömmel jött ki az óráról. Egyre jobban élvezi, látom rajta. Otthon mindig megmutatja a lépéseket, táncokat. Nagyon ügyes. És azt hiszem, végre elfogadta a tanárurat is.
Tanultam a pszichlógiát. Úgy döntöttem nem egybe olvasom át az egészet, hanem részekre szedem. Minden napra egy rész. 6 db van.
-
ladybug
őstag
A hétfő általában nehézkesen szokott indulni, de most energikusan indult a nap. Korán keltünk, már fél 7-kor ébren volt a család. Így mindenre jutott időnk, nem kellett sietni.
Az oviba is időbe odaértünk. Réka megint jót játszott a csoportban. Találkoztam a vezetőóvónővel is, akivel megbeszéltük, hogy Réka jöhet is szeptembertől oviba. Ej, de közeleg ez az időszak. Sok minden fog történni abban a hónapban.
Ma egész délelőtt nem volt net. Vmiért nem volt hajlandó működni a modem. Kedvesem és egyik barátunk azonban nekiveselkedtek ebéd után, de kemény 1 órás küzdés után sikerült rájönni a hiba okára. Érdekes módon azonban egyáltalán nem hiányoltam a netet. Elfoglaltam magamat mással.
Kaptam új telefonkát. Kedvesem cége közölte a múlt hónapban, hogy állják neki a telefonszámlát, és kap egy új készüléket is. Mivel ő viszont nemrég kapott új telefont, így ez az enyém lett. Örülök ám neki nagyon. Ez az:

-
ladybug
őstag
Végre hétvége. Igaz korán keltünk Borcsival, de akkor sem volt rohanás, készülődés. Csak tengtünk-lengtünk, ébredeztünk egy órán keresztül.
Ebédre is egyszerű menüt találtam ki - húsleves, rántott hal rizzsel és tartárral -, így nem kellett a konyhában sem robotolnom. Játszottunk, rajzoltunk, olvasgattunk.
Délután pedig sétáltunk nagyot. Jó időnek tűnt bentről, de pár perc kinttartózkodás után kiderült, hogy nincs is olyan meleg. Sőt. A szél is lengedezett, a nap ereje sem volt olyan erős. Tegnap sokkal jobb idő volt.

Megint a patakhoz mentünk el, ahol a lovak vannak. Kint legelésztek, és persze a lányok rögtön mentek is megnézni őket.
-
ladybug
őstag
A szombat reggeli iskolába járások kedvenc része számomra, amikor felmelegszik a hideg autó, a lejátszóba berakok egy cd-t, felhangosítom annyira, hogy minden hangtól bizseregjen a bőröm, és nekiállok énekelni. Ahhh. Na, ezek után gondolom nem igazán tartatok komplettnek...
El sem tudom mondani, milyen jó érzés ez a kb 50 perc, amíg a suliba érek.Ma Kelly Clarksont hallgattam. Na, őt aztán bármikor szívesen hallgatom. Kellően rockos, kellően érzelgős, kellően lágy is időnként. Őt vezetés közben hallgatni kimondottan élmény. Korábban a Shakira albummal volt ilyen élményem, meg a Heaven Street Sevennel, de biztos akad még. Viszont meg kell találnom a hangulatomnak megfelelő zenét, különben csak ide-oda kapcsolgatás lesz a zenehallgatásból.
Éjjel rosszul aludtam. Réka többször is ébren volt, egy idő után pedig közöttünk aludt. Nyugtalan volt. Sokat forgolódott, nyöszörgött. És ilyenkor aztán agyon van csapva az én alvásom is. De sebaj, most már alszanak, én pedig nemsokára megyek pihenni.
A suliban báb óránk volt. 8-fél 2-ig bábokat gyártottunk. A kolléganőmmel a végére már totálisan elegünk volt az egészből. Nem volt elég papíranyag, amiből dolgozhattunk volna. A ragasztó rossz minőségű volt, és emiatt ronda lett a végeredmény. Pár darabot készítettünk, a többivel pedig majd itthon vesződünk, mert 1 hónap múlva vinni kell bemutatni. Jah, plusz még kesztyűbábot is el kell félig készítenünk.
-
ladybug
őstag
Nos, voltam a kolléganőimnél. Jó volt őket látni, beszélgetni velük. Sok minden nem változott, mióta itthon vagyok. Viszont azt hiszem, amikor suliba megyek, beugrok hozzájuk. Ha nem is minden alkalommal, de legalább havonta egyszer. Ha már úgyis arra járok....
Beszédművelésünk volt a suliban. Érdekes előadás volt, sok gyakorlatot is vitt bele a tanárnő. Viszont amint meglátta, hogy laptopom van, nem vesződött a gyors diktálással, hanem adott az anyagból, hogy gépeljem le. Ennek ellenére 8 oldalt írtam így is. A többiek pedig 15-17 oldalakat írtak. Meg is őszültem volna, ha kézzel kellett volna ennyit írni.
Az óra végén az volt a feladat, hogy írjunk egy mesét. Adott kb 15 címet, abból kellett egyet választani, és írni egy mesét 30 perc alatt. A szomorú fűzfa címet választottam, és írtam is majd' 2 oldalas mesét. Ha a tanárnő visszaadja talán be is gépelem.
Fárasztó volt ez a nap. Egész délutános írás, 7-kor hazaérkezés... Megyek is aludni. Jó éjt.
-
ladybug
őstag
Az utóbbi napokban sincs sokkal több energiám, mint korábban. Igaz, annyira nem vagyok lötty, mint múlt héten, de vhogy hiányzik vmi. Olvasgatom a tanulnivalót, de rendesen nekiülni nincs kedvem. Írom a házidolgozatot, de tüzetesebben átnézni nincs kedvem. Ahh.... Aludni, na azt lenne kedvem.
Szerencsére az itthoni teendőket bírom, minden jól megy, csak a sulis dolog nem vonz egy kicsit sem. Pedig holnap megint oktatás. Beszédművelés, úgyhogy biztos sok írnivaló lesz. Viszem is a lapitopimat.

És talán végre holnap lesz időm arra is, hogy meglátogassam a kolléganőimet. Előbb indulok itthonról, és akkor előbb az oviba megyek, aztán a kolléganőmért. Rég láttam őket, és igaz, ami igaz, kicsit szégyellem magam, hogy alig járok be hozzájuk, de őszintén belegondolva meg nem is tudnék mikor. Nagyon elfoglaltak a heteim, be vagyok táblázva. Mindegy, egy fél óra erejéig megnézem őket.
-
ladybug
őstag
Ma nem jött Ivett németre. Pipa vagyok rá. Nem azért, mert nem jött, hanem azért, mert ide sem szólt. Fél 6 előtt hívtam fel az otthoni számon, de még nem ért haza. Ok, megértem, de egy "Bocs, ma nem megyek." telefon azért alap kellene legyen. És ez nem az első alkalom volt.
Legalább volt időnk elmenni bevásárolni az elkövetkező pár napra. Hétvégén suli, és már ilyenkor át kell gondolnom, mi lesz hétvégén a menü, mert szombat-vasárnap nem lehet húst kapni a városban. Siralmas.
Egy kedves barátnőmtől jó hírt hallottam. Nekiveselkednek a babaprojektnek. Szépen lassan akarnak haladni, amit nagyon jónak tartok. Hisz saját bőrömön tapasztaltam meg én is, hogy a tested majd jelez, ha felkészült rá. Nem elég az agyadban eldönteni, a testedet nem szabad kihagyni a számításból. Bár előre nem lehet tudni semmit, mégis fel kell készülni minden lehetőségre. Vagy hamar meglesz, vagy nehezen fog menni...
-
ladybug
őstag
Szokásos kedd. Néptánc Borcsinak, német óra Patriknak.
Alig kellett főznöm, és végre nekiállhattam a pszichológia házidolgozatomnak. Elolvastam a kigyűjtött anyagot, és próbáltam összeállítani, hogy egységes legyen. Nagyjából sikerült is, de édesanyával átolvastatom és én is elolvasom megint.
A pszichológia tanulásnak is nekikezdtem. Az első 1-2 oldalt már nagyjából értem is. No, de még 8 visszavan.
Igaz, van még rá 2 hetem.Este aranyosak voltak a lányok. Egy ideig tomboltak, oroszlánosat majd sárkányvadászosat játszottak, de aztán lenyugodtak, és barbieztak. Nagyon jól együtt tudnak már játszani. Kiválasztják a szerepeket, és ennek megfelelően megy a játék. Borka enged beleszólást Rékusnak, nem csak ő irányítja a játékot.
Elalváskor puszit kapnak a lányok. Rékának is adtam egyet, mire ő is adott nekem az arcomra. Ezt mondta hozzá: "Anya, most boldog vagy?" Hát persze, hogy az voltam.

-
ladybug
őstag
Ovisfarsang volt ma Borkáéknak. Tegnap este megsütöttem a süteményt. A jelmezt is sikerült az elképzeléseimnek megfelelően elkészíteni. Borcsival közös megegyezés alapján a kék helyett a rózsaszín színnél voksoltunk le, mert ehhez volt alapanyag is, meg hát ő a rózsaszínt jobban kedveli. Úgyhogy minden klappolt.
Borka lelkem alig várta reggel, hogy induljunk oviba, és Réka is nagyon izgatott lett, mert érezte a nővérén, hogy ez a nap kicsit más, mint amik korábban voltak. Viszont amikor odaértünk, eléggé csalódottak lettünk. Oh, még nem kell felöltözni. - mondta az óvónéni. Majd csak tízórai után. Épp 3-4 gyerek volt ott szülővel, és ők is ledöbbentek. Akkor most miért is van farsang? Ha csak tízórai után veszik fel a ruhát, akkor kemény 1,5 órát farsangozhatnak? Na, ez igazán nevetséges. A gyerekek izgatottak voltak. Borka is alig várta, hogy megmutathassa a jelmezét. Az egész hétvégjük a készülődésről szólt. És akkor óvónéni ilyen kijelentést tesz? Nem értettem anyaként és óvónőként sem a dolgot. Ezért hát visszamentem, és előhozakodtam minden észérvemmel.
Végülis hamar beleegyezett az óvónő, ezért meg végképp nem értettem, hogy miért a tízórai utánt jelölték ki időpontnak. Úgyhogy átöltöztettük a gyermekeinket, és ők boldogan mutogatták egymásnak a kellékeiket, és meséltek a jelmezkészítésről. Így már nyugodt szívvel jöttem haza Rékussal.

-
ladybug
őstag
Szép napunk volt ma. Játszottunk, főztünk, olvastunk, jelmezt készítettünk és nagyot sétáltunk.
Jól éreztem magam, végre alábbhagyott a fáradtságom. A pszichológiához is összegyűjtöttem a dolgokat, már csak elolvasnom kell, és megfogalmazni, átfogalmazni.
Képek a mai napról:
Elsétáltunk az utca végére. Ott van egy patak, amin keresztül visz egy palló egy karámhoz.

Aztán hazafelé találkoztunk gyerekekkel, akikkel nyáron sokat voltunk együtt, és eljöttek hozzánk.

-
ladybug
őstag
Fáradékony vagyok napok óta, és a rekaciódiőm is lelassult. Egyszerűen csak lézengek néha, nem tudok magammal mit kezdeni, de igazából semmihez sincs kedvem. Pedig aztán lenne mit csinálni. Aludni pedig bármikor tudnék a nap folyamán. Mi a fene van velem? (aki netalán ráismert ebből vmire, az legyen szíves jelezze felém, mert kicsit kezdem már unni ezt a helyzetet)
Vége hétvége. Nem kell korán kelni, nem kell sietni, nyugodtan lehet mindent csinálni. Ezt is tettük. Lányok segítettek mindefélében (vasalás, palacsintatészta készítés), de ők meg olyan nyugtalanok voltak.
Réka egész nap kiabált. Időnként elkiabálta magát, akkor örült magának, aztán játszott tovább. Erről a hangoskodásról, kiabálásról hogyan fogom leszoktatni? Igazából napközben is zavar, hogy ezt teszi, és rá is szólok, megbeszéljük. Amikor igazán zavaró, az az elalvás. Borka próbál elaludni, Réka pedig egyfolytában hangoskodik. Ekkor ugyan nem kiabál, de hangosan beszél. És hiába suttogok, hiába kérem, hogy halkabb legyen, egy kicsit sem veszi lejjebb a hangerejét. Majd vhogy megoldódik ez is.
Jaj, tanulnom kellene, írnom kellene a házidolgozatot, és semmihez nincs energiám. Áááá.
Nem lehet pár hetes téli álmot aludni? -
ladybug
őstag
Tudom, Kedvesem, hogy nem szereted a felhajtásokat, a nagy családi név- és szülinapozásokat, hogy egyáltalán nem szeretsz ennek nagy feneket keríteni - és tudod, hogy én sem -, de úgy láttam ma érezted a különbséget e nap és a többi között. Bizony nem mindennap történik ilyen az emberrel. És igenis, ha más nem, csak így szűk körben is, de ünnepeljünk kicsit. Hadd örüljünk neked, és annak, hogy tortát ehetünk, hogy téged ünneplünk. Szeretünk, és nagyon fontos vagy nekünk. Isten éltessen és tartson meg soká nekünk.

Nos, ebből is látszik, hogy a mai nap kicsit más volt, mint a többi. Bizony Kedvesem is belépett a 30-es körbe. És végre most már a családban nem csak én vagyok egyedül ebben a pozícióban.
Sok mostanában a beteg. Ilyen-olyen rémtörténeteket hallok, hogy kit mikor vitt el a mentő, milyen szövődménye maradt az influenza után stb... Szörnyű. Remélem minket elkerült, mert nem hiányzik, hogy komolyabb betegsége legyen egyikünknek sem. A kórházról meg ne is beszéljünk.
Így hát nagy egészségpuszit küldök és jobbulást kívánok minden betegnek.

-
ladybug
őstag
Borka reggel nagyon fájlalta a hasát. Szédült és hányingere is volt, ezért hát itthon maradt. Szinte csak feküdt és ült egész délelőtt, enni sem evett. 11 felé ugyan kivittem egy kicsit őket az udvarra, de olyan szerencsétlen módon esett le kb 30 cm-es magasságból, hogy majd' nyakát törte. Úgyhogy inkább bejöttünk.
Ebédre azt készítettem, amit kért, hátha akkor szívesebben eszik. Rántott szárnyat sütöttem neki, és tört "mákos" (sült panírmorzsa a húsról) krumpli volt hozzá. Nagyon jóízűen ettek mindketten.
Rékát pár napja egyre nehezebben tudom rávenni a délutáni alvásra. Nem mintha nem lenne fáradt, de dacol és ellenkezik, hogy márpedig ő nem. Ma is fél 2 volt már mire elaludt. Fél 4-kor pedig még mindig durmolt.
Borka ezalatt kreatívan töltötte a délutánt. Rengeteg rajzot készített. Egy sorozat is készült. Címe: Évszaktündérek

-
ladybug
őstag
Ma semmi különös nem történt. Borkát vittük oviba reggel, aztán jöttünk is haza. Rendet raktam, elvégeztem a reggeli teendőimet. Réka nagyon aranyosan játszogatott, lelkesen beszélgetett a babákkal.
Délelőtt felment anyáékhoz egy órácskára, addig elkészítettem az ebédet, és gépelgettem a fősikolai anyagokat. Még a lélektan dolgozatkérdéseket kell kidolgoznom, meg nekiveselkedek hétvégén a házidolgozatnak is. És elő fogom venni a furulyát, mert a tanár néni szerint csak gyakorlással lehet megtanulni furulyázni.

Délután a szomszéd kislány jött át. Borka eleinte ki akarta magának sajátítani, de aztán kis elbeszélgetés és saját lelkiismeretfurdalás után - örülök, hogy rájött maga is -, megengedte Rékának, hogy ott játszon velük. Nem is igazán kapcsolódott bele a játékba. Ilyenkor igazából csak a nagyokat szereti nézni és figyelni, hogy mit csinálnak, hogy azokat a mozdulatokat, kifejezéseket ő is gyakorolhassa a saját játékában.
Borka nagyon keresi a barátnőket mostanában. Szereti elhívni a társait hozzánk, és szeret ő is átmenni hozzájuk.
-
ladybug
őstag
Borka lelkem nagyon küzd. Becsülöm benne az akaratot, remélem kitartása is lesz. Az ujjszopásról van szó. Napközben már nagyon ritka, ha a szájába veszi. Többnyire délután szokott ez megtörténni, amikorra is kicsit fáradtabb. Viszont az estiről nem akaródzik neki leszokni. Tegnap nagy beszélgetést tartottunk e témában, és igyekeztünk neki minden észérvet felhozni ellene. Többek között azt is, hogy a fogai bizony már most láthatóan ferdülnek, azaz dőlnek befelé a szopi miatt. Így hát most elalvásnál nagy küzdés árán is, de nem vette a szájába az ujját. Büszke vagyok rá.
Megkapta a féléves néptáncos bizonyítványát is. Csupa 5-ös. Ez pedig külön öröm.
Múlt héten, hogy itthon volt Borka nagyon jól érezték magukat Rékával. Most a héten, hogy Borcsi oviba megy, Réka nem is igen tud magával mit kezdeni. El-eljátszogat velem, de látom rajta, hogy nem tud igazán elmélyülni.
Ahogy mentünk délután Borkáért a néptáncra ezt mondta nekem: "Most megyünk Borcsiért? Végre játszhatunk együtt." Számomra ezek a kijelentések mindig nagy csodálkozással járnak. 2 éves, és ilyeneket mond? Eszméletlen.
A másik mai döbbenet a következő volt. Nézett egy rajzfilmet, amiben egy kisbaba volt. Erre megjegyzi nekem: "Anya, kiskoromban én is kisbaba voltam." Hát, kicsit leesett az állam, és jót mosolyogtam rajta.
-
ladybug
őstag
Találkoztatok már ti is a szülővel, mint jelenséggel? Hát persze. Biztosan. Én is sokszor, és még életem végéig is sokszor fogok.
A szülő, ha véleményt nyilvánít a gyerekének, abba beleszövi a rejtett tartalommal bíró szavakat, megköríti a maga tapasztalatával, és nyugodt hangnemben, de kis felsőbbrendűségi felhanggal a hangjában megjegyzi, hogy ő ezt a vmit másképp szokta csinálni. Nem, nem mondja konkrétan, hogy te ezt vagy azt rosszul csináltad. (Vagy csak nagy ritkán.) Az esetek többségében mindig és kizárólag az ő véleménye és tapasztalatai állnak a középpontban, de az biztos, hogy te nem úgy csinálod, mint ő. És egészen biztos, hogy ő másképp csinálná, mint ahogy te teszed.
No, és ez az az építő jellegű kritika, ami pillanatok alatt leépíti az ember fiát/lányát, holott a kedves és gondoskodó szülő ezt egyáltalán nem bántásként mondta, illetve értette. Ez meg aztán a csúcsok csúcsa.
Ahh, kergessetek világgá, ha ilyen leszek.

Borkát reggel oviba vittük. Megbeszéltem az óvónővel a délutáni szülői kérdéseit, mert gondoltam, hogy szinte nem mondanak semmi újdonságot. Egyedüli fontos dolognak a febr. 4-i farsangot találtam, amire ezek szerint még van időnk felkészülni.
Rékával nagyot sétáltunk hazafelé, és egész nap ki sem mozdultunk. Játszogattunk, takarítottunk.
Viszont kicsit szemtelen lett kisasszony. Ha vmiért nemet mondtam neki, toppantott egyet és feleselt. Anya szerint Borcsitól vette át. Lehet, de eddig még nem csinálta ezt velem. Borka szerint amikor hétvégén iskolában vagyok Réka körül forog a világ a mamiéknál. És hajlamos vagyok igazat adni neki, mert már korábban is észrevettem anyáékkal kapcsolatban azt, hogy azért, mert Réka kicsi, mindig olyan kis aranyos és édes. Pedig nagyon is tudatában van annak, hogy mit miért tesz. Igyekszem hát benne tudatosítani, hogy nem úgy van ám minden, ahogy azt ő elképzelte, de találunk kompromisszumokat.
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár tea, 3 pohár baracklé, 2 pohár víz, 1 tányér leves, főtt husi magában - jó sok, 2-3 szelet almás-baracklekváros pite, 2 kis gombóc fagyi.
Jól kipihentem magam. 7-kor keltem, és még senki nem volt ébren. Aztán pár perc múlva felébredtek a lánykáink is.
Réka egész nap nagyon nyűgös és sok esetben hisztis volt. Ez néha makacssággal párosult, úgyhogy komplette elmondhatom, hogy nem volt könnyű napom vele. Borka viszont nagyon aranyos volt egész nap. Segített, kedveskedett.
Viszont sokszor fájlalta a hasát. És mindig evés után. No, ezt még a héten meg kell figyeljem.Rékának volt most este egy édes megszólalása:
"- Réka, gyere, megyünk aludni.
- De anya, muszáj?" Majdnem leültem a nevetéstől, de aztán csak sikerült elcsalnom aludni.Borka addig számítógépezett, míg a hugát elaltattam.
A számítógép amikor bekapcsol jelszót kér. Mire ő csak ennyit mondott nekem: "Anya, klikkeld be a jelszót, légyszi."
-
ladybug
őstag
A mai menüről szinte semmi tnem tudok, de nem is volt már idegem anyát kifaggatni, hogy mit evett-ivott Réka. Fáradt vagyok, nyűgös vagyok, dekoncentrált vagyok. Aludni akarok.
Mindjárt megyek is. 
Délután 2-ig suliban voltam. Énekünk volt egész nap. Furulyáztunk, mint a kis tündérek. Egy darabig még élveztem is, de ettől a szoprán-visítozós furulyától 2-3 óra folyamatos hallgatás után már felállt a hátamon a szőr, és még a fejem is megfájdult.
Itthon gyakoroljunk sokat, de legalább 1 héten 2x, mondta a tanárnő. Jah, azt kéne...A hospitálásokat leadtam, és végre most már csak a kisebb gépelések vannak vissza.
A lányok pedig alszanak, így végre én is mehetek szunnyadni. Jó éjt.

-
ladybug
őstag
Mai menü (amiről tudok): 1 pohár tea, 1 pohár baracklé, fél kifli, spagetti paradicsomszósszal, estére tejfölös spagetti.
Lányok nagyon jól alszanak mostanában. Borka is sokkal pihentebb és nyugodtabb, hogy nem megy oviba. Vmi zavarja az oviban, és ezt nem igazán tudta eddig még megfogalmazni. Jól érzi magát, de mégis van vmi baj.
Réka is sokáig és mélyen alszik. Általában hajnali 3-5 között jön közénk aludni, onantól kezdve pedig reggelig alvás. Ez volt a 3. éjjel, hogy nem volt pisis a pelus éjjel. Felébredt hajnalban, pisiltettem, aztán utána feküdtünk vissza. Kíváncsi vagyok, hogyan haladunk tovább.Ma suli volt déltől. Este fél 6 után fejeztük be az anyagot. Általános lélektan (vagy pszichológia?) volt soron. A laptopot szerencsére vittem, volt is anyag bőven, amit bőszen jegyzetelhettünk. Február közepén pedig dolgozat, ebből is. És biza, ma írtuk meg a szociológiát. Hú, de mekkora szerencse, hogy vittem a puskát. A kérdéseket nem úgy tette fel, ahogy előre jelezte felénk, ráadásul a megbeszélteken kívül kért még plusz anyagot is. Amit tudtam összeszedtem a puskékból, aztán majd elválik, hogy milyen jegyet ad rá. A házi dolgozatot viszont átnézte és 5-öst kaptam.

3/4 7-re értem haza, és pont jókor érkeztem, mert kb 10 percre rá kipottyant Borka 6. foga. Most aztán tényleg teljesen fogacsi.

Ráadásul kitalálta, hogy mi szeretne lenni farsangkor. (Ami egyébként azt sem tudom, mikor is lesz pontosan...
) A lényeg a jelmez: fogtündér.
Szerintem szuper ötlet, és örülök, hogy ezt magától találta ki. A neten már körbenéztem és találtam egy ilyesmi képet:
Ez alapján készítünk jelmezt.
Jah, és hogy Réka se maradjon ki.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár tej kukoricapehellyel, 3 pohár baracklé, 2 pohár víz, 1 tányér leves, kis adag aranygaluska vaníliasodóval, fél csokis keksz, fél narancs.
Nagyon-nagyon fáradt vagyok. Egész napom egy rohanás volt, és most estére már minden energiám elfogyott.
Először forgácsért mentem el a közeli asztalosműhelybe. Kaptam is 4 zsákkal. Aztán vártam a telefont a hospitálásom megbeszélése ügyében. És csak vártam és vártam. Egy idő után már nem foglalkoztam vele, és elkészítettem az ebédet. Meg felhívtam Kedvesemet is, hogy a többi anyagot hadd nyomtassam ki nála. Éppen férjecskémre vártam, amikor is jött a telefon, hogy akkor 1 óra múlva ráér az illető, beszéljük meg az anyagot.
Gyorsan autóba be, nyomtatás, tűzés, mappa, és indulás tovább. Már várt rám a hölgy, és 1 óra alapos átolvasás és megbeszélés után végleges formáját felöltötte az irományom. Örültem, mert meg volt velem elégedve. Ez különösen azért esett jól, mert amúgy egy maximalista emberről van szó, akinek kevés dolog nyeri el a tetszését.
Délután kb 2 óra majdnem nyugi után Patrik érkezett meg. Neki ma németet kellett tartanom. Jah, és Mór is jött fél 5-re. Aztán közben Borka áthivatta a szomszéd kislányt is. Aranyosan játszottak, és Rékát is lefoglalták, így Patrikkal nyugodtan tanulhattunk.
Aztán 6 óra lett, és totál elegem volt már. Leülni és nem csinálni semmit..... Ah, na, ez az, ami ki van zárva. Réka egyre nyűgösebb lett, és egész elalvásig rajtam lógott.
A szociológiát is csak futólag néztem át. Még mindig nem maradt meg belőle semmi az agyamban. Mint egy szita, olyan vagyok.

-
ladybug
őstag
Mai menü:1 pohár kakaó, 3 pohár baracklé, 3 pohár víz, 1 tányér leves, kis tányér nudli, 1 szelet pirított kalács sajttal, kevés burgonyaszirom, kevés tejszínhab.
Rékus kezd jobban lenni. Láza és hőemelkedése sem volt egész nap, és éjjel sem. Viszont ez a csúnya váladék egyfolytában folyik az orrából. Csak törlöm neki, mert még fújni nem tudja. Viszont milyen kis ügyes: magának kiszívja a porszívóval. Olyan büszke vagyok rá. Sőt, még az orrsprayt is nyomja az orrába, de azt nem tudja elég erősen megnyomni.
Borka még mindig nem beteg, és nagyon remélem, hogy nem is lesz az. Egész nap aranyosan játszottak, szépen viselkedett a hugával. Segített az ebédkészítésben, a vacsora utáni mosogatást ő végezte. Amikor Réka aludt kijött velem az udvarra teregetni, aztán amíg dolgoztam a munkáimon a számítógépen, játszogatott egymaga. Szóval tényleg nagyon aranyos volt.
A mai napom elég hektikus volt. Telefonálás ezerrel, mellette munka-tanulás. Clarissa építkezése miatt a kőműves is jött, odaadtam neki a pénzt is, amit kért.
Egy jó hírt azonban kaptam: megszületett egyik barátnőmnek kisfia, Zétény. Gratulálok nekik, és sok egészséget kívánok mindannyiuknak.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 3 pohár baracklé, 3 pohár víz, negyed briós, fél tányér babgulyás, 2 fánk baracklekvárral.
Réka az éjjel megint belázasodott, de most kicsit 38 fok alatt volt a hőmérséklete. Lázcsillapítót adtam neki, és ez ki is ütötte rendesen reggelig, amikor is fél 9 után ébredt fel.
Borka viszont korán ébredt, ugye a megszokott hétköznapok.... De az itthonlétet nagyon is élvezte. Olyannyira, hogy nem akart sétálni menni. És a néptáncra is kis rábeszéléssel vitte el Apája. Igen, elvittem a foglalkozásra, mert aztán mondthat az óvónő bármit, a leányzó nem beteg. Az orrát is talán napi 5 alkalommal kell kifújni. Szóval betegség sehol. Oviba viszont a héten nem viszem, de drámára még elmegy pénteken.
Végre alakult az utolsó hospitálási munkám miatt is a helyzet. Felhívott az intézményvezető, és csütörtök délelőttre beszéltünk meg egy időpontot. Ez azt jelenti, hogy csütörtök estig még át tudom nézni az összeset az esetleges hibák miatt, és Kedvesemmel karöltve kinyomtatom, és berendezem őket a mappámba, amit le kell adni.
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 4 pohár baracklé, 2 pohár víz, fél körte, fél alma, 1 tányér leves, 1 briós.
Rékus éjjel nagyon belázasodott. 38 fölötti láza volt. Szerencsére a lázcsillapító hamar levitte, és egész nap nem is jelentkezett sem hőemelkedés, sem láz. Viszont a nátha nagyon megviseli. Főleg az orrtörlés. Szerdáig adtam időt magunknak, remélem addig nem rosszabbodik az állapota.
Bár Borka csak kicsit náthás, az oviból üzentek, hogy hagyjam otthon. Kicsit meglepődtem, mert ennél tatnyosabban is ment már oviba, de jól van, egye fene. Miért ne maradhatna itthon? Úgyhogy nagy valószínűséggel a héten itthon lesz ő is.
Délelőtt és délután is levegőztünk az udvaron. Nagyon kellemes idő volt ma is.

Este Zegre mentünk. Kedvesemmel Borcsi ment, mert volt vmi dolga. Én pedig Rékával mentem a bőrgyógyászhoz. Szépnek találta a bőrét, sőt mivel tüdőgyógyász is, kérdezett Rékus náthája felől. Semmit nem talált gyulladtnak, csak orrcsepp használtalát javasolta. Azt pedig már 2 napja cseppentek az orrába.
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 1 pohár tea, 3 pohár baracklé, 2 pohár málnaszörp, 1 tányér húsleves hússal és sárgarépával, 1 fasírozott, kevés császármorzsa.
Rékus reggelre nagyon náthás lett. Szegénykém, alig kapott levegőt az orrán. Szüttyögött és majd megfulladt a drága. Estére be is lázasodott, de kapott lázcsillapítót, ami hamar levitte neki. Borcsit szerencsére ennyire nem érte el, de neki is folyt kicsit az orra.
Csodálatos idő volt egész nap. Százágra sütött a nap, és kellemes meleg is volt. Olyannyira, hogy kabát sem kellett. Elég volt egy vastag pulóver és mellény. Délelőtt és délután is kint voltunk levegőzni 1-1 órát. Lányok jól eljátszottak, én pedig kicsit rendbe raktam az udvart Mogyoró után, aki hatalmas lyukakat ásott mindenfelé.
Délutánra sajnos a fejem is megfájdult. Pedig tanulnom kellett volna és/vagy írni a házidolgozatomat, de így nem tudtam. Viszont estére elmúlt a fájdalom.
-
ladybug
őstag
Péntek délelőtt még elrendeztem itthon mindent, aztán ebéd után lefektettem Rékust, és anyára hagytam a lányokat és a lakást.
Mi pedig nekivágtunk a pesti utunknak. Szutyok, esős idő volt végig, és hazafelé is. Monoton és álmosító időjárás.
Péntek este találkoztunk kedves baráti társaságunkkal, ami 2 fő fiatalemberrel bővült.
Itt jegyezném meg, hogy örültem az új ismeretségnek, és hogy eljöttek. Nagyon kellemes estét töltöttünk együtt. Sokat mókáztunk és nevettünk. Jókat beszélgettünk. Hamarosan pedig megint beiktatunk egy újabb találkát.
és csak remélni tudom, hogy ők ugyanilyen jól érezték magukat.A szállást köszönjük kedves barátunknak, aki nagyon figyelmes volt velünk, és ellátott bennünket minden jóval.
Hazaérve csodás lányaink fogadtak minket. Boldog voltam, ahogy a nyakamba ugrottak, és öleltük egymást szorosan percekig. Imádom a két kis nyavalyást, és bizony egy nap alatt is nagyon tudnak hiányozni.
Persze hoztunk nekik "vásárfiát", amivel egész délután és este játszogattak.
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 1 pohár tej, 3 pohár baracklé, 1 pohár almalé, 1 tányér gombaleves, fél túrós palacsinta, 1 kakaós palacsinta, reszelt sajt, negyed alma.
Szociológiát nézegettem ma át. Tanulni nem lehet, ez teljességgel lehetetlen. Nyers, száraz, tömény, unalmas, unalmas, unalmas.
És annyira nem érdekel. Még a házi dolgozat ok, mert az v.mennyire az én kezem munkája, mert értenem kell, amiről írok. Na, de ez a bemagolom stílus? Pedig ezt is értenem kellene, de vhogy mégsem megy. A puska mindenesetre ott lesz.Lányok délután egy ideig hisztisek voltak. Egyik jobban szenvedett, mint a másik. De aztán segítettem nekik túljutni a holtponton, és utána egész elalvásig jól elvoltunk.
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 1 pohár tej, 3 pohár baracklé, 1 pohár málnaszörp, 2 szelet alma, kevés rizses hús, 3 szelet meggyes-kakaós süti, 1 szelet kalács, 1 szelet kenyér, kevés töpörtyű.
Réka már éjjel közénk jött aludni, viszont Borka is megjelent 6 körül. Élére állítva feküdtem még egy kicsit, de olyan jó volt látni, ahogy kicsi és nagy egymást átölelve alszik.
Ebédbefizetés volt Borcsinak, és szomorúan konstatáltam, hogy emelkedett az étkezési díj. Majdnem 1000 ft-al fizettünk többet, mint tavaly.
Hazaérve ebédkészítés, amiben sajnos az utóbbi két napban nem igazán bizonyulok jeleskedni. Azért ehető, amit főzök. Még szerencse...
Réka korán kelt reggel, emiatt már ebéd közben sikerült is elaludnia. Mégsem aludt sokat, mert 45 perc elteltével már ébren is volt. Ami azt jelentette, hogy vagy nehéz délutánunk lesz a fáradtság miatt, vagy ha szerencsés helyzet adódik, akkor csak korai lefekvést eredményez ez az állapot. Az utóbbi következett be.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 1 pohár tej, 1 pohár málnaszörp, 3 pohár baracklé, negyed kifli, 1 tányér sólet kenyérrel, 1 kis szelet csoki, fél zacskó burgonyaszirom, fél szelet szendvics.
Délelőtt tanácsadáson voltunk. Na, nem azért mert muszáj lett volna, hanem jobbnak láttam itt odaadni a doktornőnek a bőrgyógyász által írt papirokat, mint rendelésre bevinni. És ha már itt voltunk, akkor a 2 éves nagyvizsgálatot is elvégezték Rékán.
Hossz: 83 cm, súly: 12 kg, fogszám: 16 db.
Minden szép és jó. A bőre ugyan megint pöttyösebb egy kicsit, de most aztán nem tudom, hogy miért.Hazaértünk. Ebédet akartam befejezni, de helyette takarítottam. Nem akartam igazán, de nem tudtam elviselni a port a laminált padlón. Besütött a nap, és szinte csillogtak a porbolyhok. Réka nagyon segítőkész volt. Mindenből kivette a részét; a porszívózás, a felmosás. Olyannyira, hogy vállig benn nyúkált a felmosóvödörben. Sőt, még amikor sütöttem a fánkot, beosont a kamrába, és pancsikált a vízben. Persze átöltöztetés lett a vége, és a konyhát is kisebb fajta vizes helységgé varázsolta.
Borkámnak néptáncfoglalkozás volt délután. Szegényem nagyon fáradtan ért haza. Hirtelen megijedtem, hogy beteg lesz, de csak el volt pilledve. Viszont Réka is nyűgös lett este felé. Most meg már alszanak, mint a bunda.
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 2 pohár baracklé, 1 pohár málnaszörp, 2 pohár víz, 1 alma, fél körte, 2 szelet rántott hús magában és tésztával, 1 kis szelet csoki.
Lütyő, szenvedős, kínlódós, nyögvenyelős, idegtépő és izgága nap volt a mai. Kár is rá fecsérelni a szót. Remélem holnap nyugisabb lesz mindenki.
Mod: a képek elmaradtak.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 1 pohár víz, 1 pohár málnaszörp, 3 pohár baracklé, negyed kifli, 1 túró rudi, 1 tányér húsleves hússal, kis szelet rántott csirkemell salátával, muffintészta, 1 körte, 1 szelet rántott csirkemell.
Reggelig egész jól aludtunk. Réka 4 körül ugyan közénk vonult, és jó erősen magához ragadott, fél 8-ig nyugodtan aludtunk.
Elmentünk a boltba, ott összetalálkoztunk egyik barátainkkal. Elhívták Borcsit magukhoz, de hát amikor Réka meglátta, hogy Borka beül a kocsiba, ő is akart menni. Így hát őt is elvitték. Aggódtam is, hogy a feje tetejére állítják a házat, de bíztam az anyukában, mert elég határozott egyéniség.
Fél 12-kor hozták haza a lányokat, akik nagyon jól érezték magukat náluk. Remélem viszonozhatom a kedvességüket vhogy.
Apropó kedvesség. Ma az akartam lenni, de aztán így utólag lehet, hogy tolakodó voltam. Egy barátunk az anyukájával él együtt, és az anyukája lebetegedett. Ágynak döntötte vmi csúnya vírus, és nem tudott főzni. A barátunk vmi zacskós levest főzött neki, de azt mondta elég ramaty lett. Gondoltam, viszek nekik kis húslevest, hiszen nagy adaggal főztem, meg a délutáni frissen sült muffinokból. Elvittem, odaadtam, örültek neki. El is jöttem pár perc múlva, mert nem akartam zavargolódni. Voltak náluk, és olyan kellemetlenül éreztem magam, hogy beleszemtelenkedek a magánéletükbe... Nem tudom pontosan megmagyarázni, de furán jött ez így ki. Igen... Már megint agyalok. Nem kéne.

-
ladybug
őstag
Mai menü, amiről tudok: 1 pohár kakaó, 2 pohár baracklé, 2 tányér húsleves sárgarépával és husival, pörkölt krumpligombóccal, fél szelet májkrémes kenyét, 2 szelet Kinder szelet.
Reggel 8-tól délután fél 1-ig suli. Magasröptű vizuális nevelésünk volt. Egy csomót írtunk. Én kis naív meg nem vittem a laptopot, mert arról volt szó, hogy sólisztgyurmázunk is. Na, ez aztán egyáltalán nem csináltuk, helyette viszont sok-sok írás. És jaj, nem tudok írni kézzel.
Vagyis tudok, de sokkal könnyebben megy, ha gépelek.2-re itthon voltam, és nagyon-nagyon éheztem már. Gyorsan kerekítettem magamnak ebédet, aztán kis pihi. Teljesen kimerült voltam, és szédültem. Aztán rájöttem, hogy ennek a rosszullétnek az egyik fő oka az, hogy alig ittam a nap folyamán. Talán ha 2 pohár innivalót... Így aztán nekiveselkedtem, és megittam 1 óra alatt 3 pohár innivalót. Hamarosan jobban lettem.
Nagyon kellemes idő volt. 10 fok felett volt a hőmérséklet. És mivel az autó belül és kívül is csupa sár és piszok volt, nekiláttunk a takarításnak. Alapos porszívózás és többszöri átmosás után végre ráismertünk az autónkra. Szép tiszta.
Még....Lányokkal este "buli" volt. Bekapcsoltuk a kedvenc zenéinket, és tomboltunk rájuk.

-
ladybug
őstag
Mai menü, amiről tudok: 1 pohár kakaó, fél szelet margarinos pirítós, 1 pohár baracklé, babos tészta.
Ma sulis nap volt. Kedvesem vitte el Borkát oviba.
Rendben akartam tudni a lakást, mikor elmegyek, és ehhez kellett ez az 1 óra is, amit ha Rékával vittük volna, biztos az oviban töltünk.
Mindennel végeztem, aztán 10 után irány Ajka.
Szociológia óránk volt. Ahh, rém unalmas a tanár bácsink előadása. Leül az asztalhoz, és monoton hangon lediktálja az anyagot. A csapat nagy része meg csak ásítozik, ide-oda dülöngél az unalomtól. Aztán vannak a visszakérdezős részek, amikor tesz fel kérdéseket abból, amit lediktált, és meg kell keresni a választ rá. Na, ebben a kis buzgómócsingjaink nagyon jók. Én meg csak figyelem, hogy hogy a fenébe értik meg egyáltalán a kérdést is. De nem baj, legalább lefoglalják a tanár bácsit.

Fél 7-kor indultam haza, negyed 8-kor már itthon voltam.
Lányok aranyosan vártak, és Kedvesem arcán is jó volt látni az örömöt.
Amikor este Borcsit lefektettem, eszébe jutott Kili. Mondta, hogy mennyire hiányzik neki, és hogy szerette.
Igen, nekem is sokszor eszembe jut. Okos, türelmes, fegyelmezett, nyugodt kutya volt. Nagyon szerettük. Lassan 2 éve, hogy nincs velünk. -
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár tej gabonapehellyel, 1 pohár Kubi ital, 3 pohár baracklé, 2 pohár málnaszörp, 1 pohár víz, negyed körte, fél alma, 2 tányér nokedli csirkepörkölttel, harmad zacskó burgonyaszirom, 1 nagy gombóc sztracsatella fagylalt.
Ma is Réka és én kísértük Borcsit oviba. Kb 1 óra hosszat játszott Réka a gyerekekkel, én pedig az óvónőkkel beszélgettem. Borcsi csoportjában megint tetűs az egyik kislány. Sajnos rendszeresen ő hozza az oviba a tetűt, és annak ellenére, hogy megtiltják neki, hogy oviba jön, a nagymama (ő neveli) mindig kitalál vmit, amivel a gyerek az óvodába kerül.
A lényeg, hogy Borka haját le kell kezelni, mert ha az ő haját nem irtják le, akkor legalább Borcsi haja védve legyen. Azért elég szomorú, hogy még mindig ilyen fertőzésveszélytől kell tartani az intézményekben...
Ajánlom a lufit minden kisgyerekes szülő figyelmébe. A lufi sok mindenre jó, de ezeken a téli napokon különösen alkalmas az energialevezetésre. Majdnem labda, de mégsem. Lehet dobni, ütni, rugni, és mégsem teszel semmiben kárt. Ok, a lufi megadhatja magát, de hát pár ft-ba kerül csak. Viszont nagy élmény vele játszani.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár tej, 1 pohár tea, 2 pohár baracklé, 2 pohár málnaszörp, kevés gabonapehely, pár falat zsemle, kis tányér császármorzsa, pár darab sósperec, 1 szelet pirítós margarinnal, sajttal.
Kipihenten, frissen ébredtem ma reggel. A többieknél korábban keltem, de jó volt kicsit a reggeli egyedüllét. Nyugisan készülgettem már előre - kávéfőzés, teafőzés, állatoknak enni-inni adni.
Borkát a héten mi vittük oviba. Nagyon örült neki ő is és Réka is. Ahogy az oviba érünk, már veszi is le a sapkáját, kabátját, és mire Borcsi átöltözik, mennek is be együtt a csoportba. Ősszel, de legalábbis ebben a tanévben, Réka ebbe a csoportba fogja követni Borkát. Ezért is örülök, hogy Rékus is ilyen szívesen jön be az óvónőkhöz, a csoportszobába. Persze tudom, hogy más lesz, ha élesben megy, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz neki annyira idegen az oviba járás, mint egy olyan kisgyereknek, aki először lát óvodát közelről.
Borka lelkemnek pedig iskola ősztől. Kicsit félek tőle, de meg fog vele bírkózni. Illetve kénytelen lesz. A nyári ráhangolódás sokat fog neki segíteni ebben - táska, taneszközök vásárlása, füzetek csomagolása, miegymás.
-
ladybug
őstag
Hogy tegnap miért nem volt bejegyzés? Khm, khm...

Hát szóval az egész úgy kezdődött, hogy Kedvesem felhívott telefonon fél 6 körül. Menjek már el kutyát sétáltatni az utca végére, ahol az a barátunk lakik, akivel a szilvesztert töltöttük. Esett az eső, a kutyát nem vittem. Micsoda szerencse. Olyan seje-huja hangulat volt már náluk, mire odaértem, hogy csuda. A törkölyös üveg már félig üres volt.
Inni mindig lehet találni alkalmat, szokták volt mondani, és ez is ilyen alkalom volt. Ha már ilyen jól összejöttünk, igyunk az új évre - mondta vki. Hát igyunk.
Pizza épp megérkezett. 6-an voltunk. Jäger, Jack Daniels, Kalinka vodka, törköly pálinka, és neki is láttunk. Pizza után még Activityztünk is, és persze iszogattunk. Nagyon jó hangulatban voltunk. És hát kicsit felöntöttünk a garatra.Fél 9 felé hazaértünk, lefektettem a lányokat. Édes, drága jó anyám vigyázott rájuk, amíg odavoltunk. Ezúton is köszönöm neki. Olyan jó, hogy itt laknak velünk.

Szóval jól éreztük magunkat. Szeretem a Páromat, a gyerekeimet. Megdícsértek minket, és csodás volt hallani ezektől az emberektől is, akiket eddig felületesen ismertem, és remélem, mostantól szorosabban tartjuk majd a kapcsolatot, mert öröm megismerni jó embereket, barátokká fogadni őket. Kevés barátunk van itt helyben. Akik vannak, azokkal is csak nagyon ritkán járunk össze. És ezt sajnálom. Mert ezek az esték kimozdítják egy kicsit az embert a megszokott héköznapjaiból, és feltöltik. Az ökörködés, a felszabadultság, a szórakozás...Igenis kellenek ezek az érzések.

-
ladybug
őstag
Ááááááááááááá, kéne egy jót bőgnöm. Azt kellene. Türelmetlen vagyok és feszült. Ilyenkor mindig ez segít. Hülye vagyok. Utálok ilyen lenni, és tudom, hogy nem kellene ilyennek lennem, mégsem tudok mit csinálni. A természet (hormonok, ösztönök, frontok, hold) irányít bennünket, és ez így helyes, mégha időnként nehéz is elfogadni. Küzdeni ellene mégsem tudunk mindig. Hiába akarunk. Franc...

Mai menü: 1 pohár tea, 1 pohár kakaó, 2 pohár baracklé, 2 pohár málnaszörp, 1 alma, párolt hús töménytelen mennyiségben és magában, 2 szelet margarinos pirítós, fél muffin.
Ónos eső esett ma egész nap. Pocsék idő volt. A kutyáknak sem volt kedve kimenni, hát még nekünk.
A lányok elfoglalták magukat. Hol csúszdáztak, hol hintáztak. Jól elvoltak.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 1 pohár tej, 2,5 pohár tea, 2 pohár málnaszörp, 1 körte, paradicsomszósz húsgombóccal, 1 kocka csoki, negyed briós.
Borkával ma kettesben mentünk boltba. Réka zokon is vette, de hát nem vonhatom meg a nagyobbtól sem a kívánságát minden esetben, mert a kicsinek nem tetszik. Fel is ment anyáékhoz, és mire 20 perc múlva hazaértünk (pár perccel 11 után), már félig aludt. Így hát lefektettem.
Délután kimentünk az udvarra. Lányok játszottak, én pedig elrendeztem a madárkáknak a téli élelmet. Remélem jönni fognak rá, mert eddig a macskák miatt nemigen láttam a kertünkben a téli madarakat.
Rékán este 8 után hamar kitört a fáradtság. Ehhez elég akár egy rossz nézés vagy cselekedet, pillanatok alatt pipa lesz, és a dühe átcsap hisztibe. Ezért hát fogtam lefektettem, és fél 9-kor már aludt is.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 1 pohár Kubu ital, 2 pohár baracklé, 3 pohár málnaszörp, 1 egész körte, kevés dödölle tejföllel, 4-5 db savanyú uborka, pattogatott kukorica, pár falat májkrémes kenyér.
Réka délutánra pöttyös lett. A túrós tortára tippelek, mert az elmúlt 2 napban ez volt az egyedüli, amit ritkán eszünk. Pedig csak pár falatot evett... Akkor ez is átsatírozva pirossal a listánkon.

Délelőtt a postára sétáltunk el a lányokkal. Nagyon hideg volt, emellett még elég erős sarki szél is fújt. Percek alatt átfagytunk, és igyekeztünk hazafelé. A lányok azonban élvezték is a teret, a rohangálást és a hóban csatangolást.
A nap hátralévő részében nem igazán történt semmi említésre méltó. Illetve... Este megint ment a szokásos tombolás, majd egy hirtelen kanyarral Réka átcsapott üvöltözős hisztibe. Legalább 15 percen keresztül ordított, mint a sakál. Mindezt azért, mert mondtam neki, hogy ne kapcsolgassa a lámpát, és leemeltem a székről.
Nemrég aludt el, de még álmában is hüppögött, annyira felspannolta magát.
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 tál tej gabonapehellyel, 3 pohár Kubu ital, 1 pohár almalé, 1 pohár víz, 1 körte, tört krumpli rántott hallal és rántott hússal, 1 kismaci piskótaszelet, 1 szelet túrós gyümölcstorta.
Réka 2 éves lett.
Hát ez a nap is elérkezett. A legkisebbünk a második életévébe lépett. Ajándékokat kapott a kisasszony jócskán, így a karácsonykor gyarapított játéksereglet még tovább bővült e jeles alkalomból.
Íme:

A torta nagyon finomra sikeredett. Eldöntöttem, hogy nem veszek sütit, nem rendelek tortát. A gyümölcstorta a legfinomabb dolog a világon, és én is el tudom készíteni. Sikerült is, Borka is segített benne. És alig maradt belőle.

Kicis lányaim festettek délután. Réka most festett először, és nagyon élvezte a pacsmagolást. A papírra ugyan nem került semmi, de a festékeket nagy boldogsággal és szakértéssel keverte össze.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár tea, 1 tál tej gabonapehellyel, 3 pohár Kubu ital, 1 pohár almalé, 1 pohár víz, pár falat zsemle, kevés alma, császármorzsa baracklekvárral, ~20 db sós perec.
Nagy esemény történt reggelikor. Borka 5. foga kiesett. Már napok óta épphogycsak tartotta vmi, de nem akartuk erőltetni a kihúzását. Sokszor már olyan banyás volt emiatt, jókat nevettünk is rajta. De végre kint van.

Délelőtt Borka anyáékkal uszodában volt. Rékával pedig elmentem bevásárolni pár dolgot. A gyógyszertárba is be kellett térnünk, itt pedig mindig elszörnyülködök, hogy majd' 10 ezer ft marad ott egy-egy ilyen alkalomkor. Igazán nem is gyógyszerre megy el, hanem megelőzésre. De hát belegondolva, inkább ez, mint antibiotikum.
Hazaértünk, kipakoltam az autóból, és örültem, hogy Rékus milyen édesen játszik az udvaron a kutyákkal. Aztán mikor már bent volt minden cucc, a lépcső aljánál állt, és közölte velem: "Pisilni kell." Késő. Befolyt, és mindene olyan lett. Még a bakancsában is tocsogott. Úgyhogy teljes karbantartás után tiszta ruhában rohangálhatott a lakásban, miközben én azon filóztam, hogy soha ne bízza el egy anya magát, hogy a legutolsó csomagot is be tudja vinni, miközben a gyerek jól játszik, mert tuti, hogy ott vmi bibi van, vagy másodpercek alatt lesz.

-
ladybug
őstag
A tegnapi blogbejegyzés elmaradt. Egyik kedves barátunkat hívtuk el velünk szilveszterezni. Ez abból állt, hogy 10-ig együtt ökörködtünk a lányokkal, utána pedig beszélgettünk, nassoltunk, és filmet néztünk. Jól éreztük magunkat, és az sms-ben ő is ezt állította. Úgyhogy kimondottan örülök, hogy mindegyikünknek kellemes estéje volt.
Tegnap egyébként nem is igazán történt említésre méltó dolog. Talán annyi, hogy végre tudtunk levenni a kártyánkkal pénzt a számlánkról, és hogy sikerült megjavíttatni a mosógépet. A baj a mosópor volt, ami teljesen eldugította a lefolyót, és tönkrevágta a mosógép szivattyúját is. Ezúton tanácsolom mindenkinek, aki mosóport használ, hogy váltson gél mosószerre. Gazdaságosabb, és kímélőbb a ruhákhoz és a mosógéphez is. Jah, és a calgon is csak duma. A szerelő javasolta a havi egy ecetes átmosást, ami talán jobb hatásfokkal is bír, mint a vízlágyító. 7 ezer Ft-ot fizettünk, de inkább ennyi, mint egy új mosógép.
A mai napunk teljes nyugalomban telt. Lányok ugyan a késő lefekvés ellenére korán felébredtek, de a nap folyamán egyszer sem látszott rajtuk, hogy fáradtak. Én viszont le tudtam feküdni délután egy órára szundítani, ami igazán jólesett, és szükségem is volt rá.
Délután enyhe idő volt, és elvittük a kutyákat sétálni, majd itthon játszottunk még az udvaron. A lányok a hó minden centijét kihasználják.

Mai menü: 1 pohár tej, 1 pohár tea, 3 pohár baracklé, 1 pohár víz, 1 szelet mákos bejgli, kevés lencsegulyás, fél körte, negyed alma, zsemlegombóc sajtmártással.
Örülök, hogy írom Réka enni- és innivalóit. A bőre szép, nagyon ritkán jelenik meg rajta kiütés, akkor is rögtön tudok következtetni, hogy mi lehetett az.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár tea, 1 pohár tej, 2 pohár almalé, 3 pohár baracklé, 1 pohár víz, negyed kalácskifli, pár zsemlekocka, 2 nagy tányér leves, 3-4 szelet alma, 1 tányér főtt tészta tejföllel, kis csoki.
Réka a mandarintól nagyon erős hasmenést kapott. Eddig is észrevettem, hogy a mandarin meghajtja, de ma nagyon sokat volt wc-n, és délután már fájlalta is a posiját. Tehát a listánkból a mandarin is kilőve, bármennyire szereti.
Nyugis napunk volt azt leszámítva, hogy tönkrement a mosógépem, és estére a hajszárító is furcsa hangot hallatott. Holnap délelőtt jön a szerelő, és remélem megoldható a probléma.
A lányok nagyon aranyosak voltak egész nap. Borka sokat segített ebédkészítéskor, Réka addig játszogatott mellettünk.

Most pedig alvás....
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár tea, 1 pohár tej, 4 pohár baracklé, 1 pohár víz, 1 szelet kalács, 2-3 mandarin, 2 nagy tányér leves, pattogatott kukkorica, kevés sós perec, 4 danonino.
Ma megint megpróbáltam levenni a kártyámról pénzt, de nem adott. Be akartam menni az otp-be megbeszélni, hogy mi a gond, de előttem kb 10-en álltak. Ez a mi otpnkben azt jelenti, hogy minimum 20-30 perc egy emberre az ügyfélidő, és korántsem biztos, hogy megoldják a problémát. A lényeg az, hogy 10 körül voltam ott, délre sem végeztem volna. Ezért hát eljöttem, és majd vmikor bemgyek, ha az elkövetkező napokban sem tudok vele semmit sem csinálni.
Egész nyugisak voltak ma a lányok. Borkám igen összeszedte magát, és alapvetően szófogadó is volt.
Este már épp szenvedni és tombolni kezdtek volna, amikor elkaptam őket, és mentünk kutyát sétáltatni. Jókat csúszkáltunk a jégen. Hazaérve is kint maradtunk kis ideig, és a lányok fel-alá csúszkáltak az úton.
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár tea, 1 pohár tej, 3 pohár szörp, 2 pohár baracklé, 1 pohár víz, 2 szelet sajt, fél szelet pirítós, fél briós, 1 tányér húsleves, 2 csirkecomb, 1 szelet pizza, kis joghurt, fél Milky way, fél alma, keksz.
Karácsonyra dupla Percyt kapott Réka, ezért délelőtt elmentünk kicserélni vmi más vonatra.Ladyt cseréltük helyette. A lányoknak annyira tetszett, hogy folyton kéregették egymástól.
Réka 11 körül beájult alvásba mesenézés közben, és 2 órát aludt is.
Délután meg jól nem csináltunk semmit, csak a boltba mentünk el. Na, ott megint volt egy afférom az otp rendszerével, és nagyon dühös lettem. A kártyánkon volt pénz, de fedezethiányt dobott rendszer. Készpénz nem volt nálam. A sor mögöttem meg elég zsúfolt volt. Szerencsére egy ismerős pár kisegített. Ezúton is köszönöm nekik. Az autómatából akartam aztán levenni, de az sem sikerült. Itthon megnéztem az internetbankot, ami mutatta, hogy van elegendő pénz a kártyánkon. Ahh, ki érti ezt? Mindenesetre elég kellemetlen helyzet volt.
Az esti kutyaséta is elmaradt, pedig ránk fért volna.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár tea, 1 pohár kakaó, 1 pohár tej, 3 pohár baracklé, 1 pohár szörp, 1 pohár víz, 1 alma, 1 tányér leves, 1 kakaós és 1 lekváros palacsinta, kevés kinder csoki.
Réka az éjjel felébredt. Nagyon vakarózott, és nyugtalanul aludt. A háta és a jobb karja lett megint kiütésesebb. A nap folyamán azonban nem vakarta.
Délelőtt takarítottunk. Lányok nagyon segítőkészek voltak mindenben.

Borka még a fürdőszobában is segített letisztítani mindent.
Aztán, mint a kisangyalok játszottak.
Borka karácsonyra társasjátékokat kapott. Ezekkel szoktunk játszani, míg Rékus alszik. Ma is ezt tettük, és végre kezdi megérteni, hogy nem mindig ő nyer, a vesztést meg kell tanulni elviselni. Igen nehezen megy...
Este mentünk először ki, elvittük a kutyákat sétálni. Anyáék nem voltak itthon, és ilyenkor Tappancs kutya is velünk akar jönni. Hideg lett, és minden csupa jég volt. Szegény Borcsi el is esett. Nagyon nem ütötte meg magát szerencsére, de ilyenkor pánikba esik, és ordít teli torokból.
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 1 pohár tea, 2 pohár baracklé, 2 pohár szörp, 1 pohár víz, fél pirítós, 3 db keksz, kis sült csirke tört krumplival, Kinder csoki, negyed alma.
Délelőtt és délután is elmentünk szánkózni és sétálni, mert szép volt minden, és persze magáért az örömért. Réka eleinte nem akart felülni, de aztán rájött, hogy milyen jó szánkózni. Este pedig már annyira belejött, hogy mondta, hogy szaladjak a szánkóval.
Ma nyugodtabb volt Borcsi. Viszont ezt csak úgy tudom elérni, hogy ha belekezd egy-egy örjöngősebb játékba, akkor lecsillapítom. Megmondom őszintén ezek a játékok amúgy sem tetszenek. Ilyenkor párduc, oroszlán, farkas, ló vagy kutya szerepet játszik. Iszonyatos hangokat ad ki magából, amitől Réka megijed. Emellett pedig teljesen kiszámíthatatlanná válik a mozgása, és dönt, lök mindent.
Szóval egy szónak is száz a vége, ma nyugis volt.

Az utca végén pár napja áll egy gallyaprító egy traktor mögé kötve. Tegnap arra sétáltunk, és Réka csodálattal nézte a szerkezetet. Ma meg is örökítettem.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakó, 3 pohár baracklé, 3 pohár eperszörp, 2 pohár víz, 1 margarinos pirítós, 1 almás muffin, 1 tányér székelykáposzta tejföllel és negyed kiflivel, kis tál burgonyaszirom, pár kanál nokedli.
Reggel végre fél 8-kor keltünk. És akkor aztán beindultak rendesen a lányok. Eleinte még normális játék folyt, aztán megint átcsapott eszetlenkedéssé és durvasággá. Ezért aztán kivittem őket levegőzni.
Elsétáltunk a közeli focipályára Mogyival, és nézegettük a nyomokat a hóban. Nagyon élvezték. Sokféle lábnyomot találtunk, és találgattuk, vajon milyen állaté lehet? Itthon meg szánkóztunk egy nagyot.
Borcsival sajnos volt egy nagy összetűzésünk délután. Nem volt kiabálás, nem volt fizikai fenyítés, de nagyon ideges voltam, és ez sírásban tört elő rajtam. Megijedt, hogy mi baj van, és akkor döbbent rá, hogy az egész eddigi viselkedése tényleg kritikán aluli volt. A nap hátralévő részében szófogadó és figyelmes volt. Remélem többször már nem kerülünk ilyen helyzetbe mostanság.
Este is elmentünk sétálni, és jókat énekelgettünk. És el kezdett esni a hó. Csodaszép volt.

Íme néhány kép. A tegnapi ajándékok használatba vétele:

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár tea, 1 pohár kakaó, 3 pohár szörp, 2 pohár baracklé, fél kalácskifli, halrudak (rizs nem kellett neki), lasagne, kis szárazsüti, muffintészta.
Ma pedig a képek beszélnek helyettem.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 nagy pohár tej, 1 pohár tea, 2 pohár epres szörp, fél pohár jaffa szörp, 2 mandarin, kevés reszelt sajt, 1 db linzeres süti, 1 tányér nokedli, sok pattogatott kukorica, kevés lasagne.
Reggel mindenki előtt ébren voltam, élveztem egy kicsit a csendet, egyedüllétet. A tea ilyenkor nagyon jólesik, mert nyugodtan meg tudom inni...., ha csak Réka fel nem ébred, mert akkor elhappolja előlem.
Délelőtt elszaladtunk még gyorsan venni pár ajándékot, amik elmaradtak, így most már mindenki kipipálva.
Borka teljesen be van már sózva a karácsony miatt. Folyton rohangál, kiabál, kapkod. Egyszóval ideges az ünnep miatt. Végre holnap este megkapnak mindent, így aztán remélem lecsillapodik, mert Réka is csinálja vele együtt a butaságokat. Kifárasztanak estére rendesen...

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1,5 pohár gyümölcstea, 1 pohár kakaó, negyed magos kifli, 2-3 mandarin, 1 tányér leves, 1 baracklekváros palacsinta, fél kakaós palacsinta, főtt tészta tejföllel, kis darab csoki.
Kedvesem tegnap megkapta a karácsonyi ajándékokat a cégtől. Kapott egy finom üveg Finlandiat, egy télikabátot és egyilyen kis édességet. Nagyon aranyos kis szerkentyű. Szeretem a színét, a formáját, a méretét, az egyszerűségét, a kijelzőjét. Egyelőre ennyi, de az ünnepek alatt biztos alaposabban megismerkedem vele.
Jah, és végre Drágám megvehette a hőn áhított Telefonját. Hónapok óta erre várt, és ma aztán nyomogathatta kedvére, rakosgathatta a neveket, kereshette az ideális csengőhangot az ideális hangerővel...
Lányokkal délelőtt feldíszítettük a fát. Borkának megígértem, hogy mivel 24. hétfő, előtte szombaton feldíszítjük a fát, hogy tovább örülhessenek neki. De az ajándékot a Jézuska szigorúan 24-én este fogja hozni.

Szép szalmadíszeink vannak, és nem is törekedtem másikak beszerzésére. Réka tavaly még aprócska volt a karácsonyhoz. Idén sokkal aktívabb, és bizony megy a saját feje után. A karácsonyfadöntés le is lett tesztelve. Egy dísz sérült meg, de az is javítható. Tehát ez is kipipálva, jöhet a karácsony.

-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 2 pohár szörp, 4,5 pohár tea, fél májkrémes kenyér, mézes puszedli (kb 4 db), kis tányér spagetti, 1 szelet kuglóf, 1 narancs
Lányok ma korán keltek. Borka izgult a műsor miatt, Réka meg egyszerűen felébredt, amikor mi. Kedvesem fejfájással ébredt, és meg is maradt neki az egész nap folyamán, ezért az eddig felgyülemlett fáradtság még jobban kijött rajta.
Délelőtt az ovis karácsonyon voltunk. Kedves és megható volt a műsor, Borka pedig magabiztosan mondta el a szerepét. Nagyon büszke vagyok rá. Rékának is tetszett, a műsor alatt néma csendben volt, és boci szemekkel figyelte a nővérét. Aztán pedig együtt élvezték a játékot és a tízóraizást.

10 körül hazamentünk, és vittük magunkkal Borka egyik csoporttársát. Játszottak, tévéztek a lányok, és ebédeltek is.
Délután vittük haza a kislányt, és onnan mentünk is tovább egy közeli kis faluba, ahová kedves barátaink hívtak meg a családsegítő szolgálattól. Egy kedves karácsony előtti barkácsolás, műsor várt minket.
Ezúton is köszönjük a meghívást, és bizton állítom, hogy nagyon jól éreztük magunkat. A gyerekek csodaszép műsort adtak, a felnőttek pedig gyönyörű dolgokat készítettek.

-
ladybug
őstag
Mai evés-ivás: 1 pohár kakaó, 4 pohár szörp, 3 danonino, fél kalácskifli,1 egész kifli, 2 túrós palacsinta, 1 tányér leves.
Reggelente Réka az ágyunkban ébred. Hajnaltájt felébred, és jön. Próbáltam a saját ágyába visszafektetni, de nem akar visszamenni.
Kedvesem szerint elkényeztettem. Lehet. Viszont Borkával is volt ilyen időszakunk. Sőt, még pár hónapja is jött, és aludt köztünk. Úgy érzem, egyszerűen ennyi jár. Az ágy nagy, elférünk rajta ennyien is. Kicsit a lábacskák és a kezek mozgása kiszámíthatatlan, de idővel hozzá szokunk.
Borkát megint mi vittük oviba. Az elindulás még keservesebb volt, mint tegnap. Réka kinézett ugyanis egy szép, piros kisautót magának. Ez még nem is lett volna gond, hiszen volt már úgy, hogy hazavittük, aztán másnap Borcsi visszavitte, de ez az autó most nagyobb volt egy szatyornál is. Így meg nem vállaltam be az elvitelt, főleg úgy, hogy a kis műanyag motor is nálunk volt. No, Réka ezért nagyon dühös lett, és sírvafakadt. Motorozni persze már nem akart. Gyerekkel és motorral a kezemben sétáltam haza. A kezeim bezsibbadtak a hátamat sem éreztem már, a derekam pedig úgy maradt pár percig. Köszönöm, jól vagyok...
Holnap karácsonyi ünnepség az oviban. Borcsi nagyon izgatott, de boldog is. Végre látom rajta, hogy lelkes a fellépés miatt, és nincs meg benne az a félelem, ami még tavaly. Remélem a néptánc is hasonlóan alakul - év végén majd meglátjuk.
-
ladybug
őstag
Mai eszem-iszom: 1 pohár kakaó, 1 pohár tej, 2 pohár almalé, 2 pohár szörp, fél szalámis zsemle, 2 falat banán, 2 szelet sajt, fél pogácsa, 2 kis csoki, 2 szelet alma, fél kalácskifli.
Mivel Kedvesem ma korán ment dolgozni, mi, Rékussal vittük az oviba Borkát. Nagyon örült neki, hogy ma velünk mehetett. Réka rögtön ki is használta az oviscsoport lehetőségét, és leült a gyerekek közé játszani.
Kb fél órát maradtunk, és nagy nehzéségek árán tudtam csak elhozni az oviból. Bevásároltunk, majd hazamentünk. Ebédkészítés, rendrakás, mosás - szokásos program.
Borka nagyon be volt sózva, amikor hazaért. Foytonos teni akarása volt, alig tudtam lefoglalni. Barkácsoltunk, mert ezt szeretett volna. De aztán meg mérgelődött folyton, mert nem mindig sikerült úgy neki vmi, ahogy szerette volna. A segítséget pedig nem fogadta el. Igencsak idegesnek tűnt.
Aztán Réka felébredt, játszottak egy nagyot, és utána nyugi volt. A kedvencük mostanában az asztalon táncikálás. Ezek a mostani kedvenc album: [link] és ez.
És így táncolnak rá:

Patrik megkapta az ajándékot, örült neki, és elbúcsúztunk egy időre. ivett is volt ma, neki is kellemes ünnepeket kívántam. Még Mór jön pénteken... Hoppá, péntek délutánra programom van. Akkor mégsem jön. De akkor pedig telefonálok neki.
-
ladybug
őstag
Mai menü: 1 pohár kakaó, 3 pohár almalé, 1 pohár szamócás szörp, fél pirított kalács, 1 nagy tányér húsleves, kis tészta tejföllel, fél alma, diós tészta.
A nagyok ma formában voltak.
Borkát fél órája fektettem le. Leültem mellé, és fogtam a kezét, miközben ő aludni próbált. Általában addig hagyja nyitva a szemét, amíg lehet, aztán hirtelen becsukja, és nagy cuppogást is lehet ilyenkor hallani. Ez a mély alvást jelenti nála. Szóval..., fogom a kezét, hallom a cuppogást, és elengedem a kezét, mondván, hogy már biztos alszik. Erre azt mondja nekem: "Anya, nem alszom ám. Csak azért csuktam be a szemem, mert irritálta, hogy csukjam be."
Aztán Patrikkal volt délután egy érdekes beszélgetésünk.
"- Patrik, holnap jössz utoljára, tudod?
Döbbent tekintet, néma csend.
- A héten.
- Jah. De miért?
- Mert anyukád csütörtökön és pénteken szabadságon lesz, és elhoz az iskolából.
- Aham.
- Aztán akkor idén már nem találkozunk.
Ismét döbbent tekintet, néma csend.
- Legközelebb új évben látjuk egymást.
- Új évben? De hisz az jövő szeptemberben lesz.
- Nem, Patrik, január elsején kezdődik az új év. A tanév kezdődik szeptemberben."
Itt aztán jót nevettünk.A ma előírt dolgokkal nagyjából végeztem. Az ajándékok csak átkerültek hozzánk, de még nem csomagoltam be. Erre is sor kerül még.
Viszont beváltottam Borka 1 és 2 forintosait. Holnap veszünk belőle vmi apróságot, mert 650 ft jött ki belőle.
Patriknak vettem ajándékot, egy lego racers kisautót. Holnap még kap hozzá csokit, és odaadom neki, ha délután jön. Remélem örülni fog neki.
-
ladybug
őstag
1 pohár kakaó, 4 pohár málnaszörp, 1 pohár baracklé, 1 pohár gyümölcstea, 1 sós perec, 1 nagy tányér húsleves cérnametélttel, 2 pirítós, 1 kis adag majonézes krumplisaláta lilahagymával kefíresen, 1 kis tálka burgonyaszirom, 1 pohár növényi zsíros tejszínhab.
Réka 4 körül felébredt, én pedig közénk fektettem, de vhogy onnantól kezdve nem igazán aludtunk jól Párommal. Vagy őt vagy engem rugdosott.
Már egy ideje felébred hajnaltájt, és mellettünk tud visszaaludni, ott érzi jól magát. Nekem meg olyan jó érzés, hogy ott van, és hallom, ahogy szuszog. Tudom, hogy nyugodtan alszik.
Borka egész délután fájlalta a hasát. Még nem jöttem rá, mitől lehetett, és ő sem tudta elmondani, de remélem nem beteg lesz. Pont szünetre nem jönne ki jól.
Patrik volt ma, és szerdán jön utoljára idén, ezért holnap veszek neki vmi apróságot karácsonyra.
Ma pedig elvégeztem azokat a dolgokat, amiket beterveztem.

-
ladybug
őstag
Étel-ital: 1 pohár kakaó, 2 pohár málnaszörp, 1 pohár víz, 1/2 pohár baracklé, levesben főtt hús, 1 tányér húsleves, rántott hal, 3 danonino, 1/2 almás muffin, 1 kinder tojás
Réka alvása megint kitolódott fél órával, a délután ialvása viszont 1 órával. Majdnem 4 óra volt, mikor felébredt.
Ma olyan igazi vasárnap volt. Játszottunk, főztünk, sétáltunk Mogyival. Élveztük a téli este szépségét.
A héten be kell még csomagolnom az ajándékokat. Erre legalkalmasabb a kedd és a péntek lenne, hiszen Borka ekkor délután néptáncon és drámafoglalkozáson lesz, Réka pedig alszik. Ezt csak hangos gondolkodásképpen írtam fel magamnak...

-
ladybug
őstag
Menü, amiről tudok: 1 pohár kakaó, főtt krumpli, csemege uborka, 3 danonino, 1 kismackó, 2 pohár szörp, pár pálca ropi.
Viszont, amire ezalatt a rövid idő alatt rájöttem, hogy a földimogyoró kiüti. A doktornő mondta is, hogy az olajos magvakra jobban előjöhet az ekcéma, és bizony tegnap estére, és mára is pöttyösebb lett a bőre.
A testápolóra viszont panaszkodik időnként. Ha kiütésesebb a bőre, akkor mondja, hogy csípi a krém. Azt hiszem, veszek egy Linola fett testápolót is, hátha abban másfajta dolgok vannak.
Kora reggel indulás iskolába. Korábban elindultam, mert nem tudtam mennyire csúszósak az utak. Jól is tettem, mert a -10 Celsius fokos hideg elég rendesen ráfagyasztotta az útra a tegnapi havazás maradékát. 8-ra így is kényelmesen odaértem.
Az élelmezéstan dolgozatot hamar letudtuk, aztán teljes gőzzel nekivetettük magunkat az éneknek. Elméleti anyag után következett az éneklés és furulyázás. Lelkes, fiatal tanárnénink van, és bizony az ő energikussága ránk is ránkragadt. Még élveztem is ezt a délelőtött, kicsit feloldódott a rettegésem a hangszertől, amit még főiskola alatt szereztem (iszonyat ének tanárom volt). Igaz csak 3-4 hangos dalokat fújtunk le, de ezek legalább jól mentek.
1 körül indultunk hazafelé. A kezdeti kis havazás egyre csak erősödött, és bizony mire itthon voltam, meg is maradt. Épp időben értem haza...
Bevásárlás után elmentünk Rékussal Borcsiért a szülinapi buliba. Nagyon jól érezték magukat a lányok, ezért maradtunk még egy órácskát, mert Rékának is tetszett a játék. Kifestették magukat, Borka lepkét kért az arcára.

Mikor hazaértünk Mogyoróval mentünk el sétálni. Nagyon szereti a hóesést és a havat. Borkával rohangáltak ide-oda. Réka eleinte pfújkodott a hóesésre, köpködte a havat, de aztán rájött, hogy jópofa, és rohant a nővére után. Jaj, de élveztem a sétát.
Ropogott a hó a lábunk alatt. Hógyolyóztunk. Néztük a szállingózó pelyheket. Csodaszép volt. -
ladybug
őstag
1 tál tej+csokis kukoricapehely, 1 pohár almalé, 2 pohár baracklé, mákostészta, tejszínes mártásos tészta, pirítós, földimogyoró.
Mivel nem voltam itthon, nagyjából ezt tudtam meg pár rákérdezés után.
Suli volt ma napirenden. A reggeli erős havazás kissé elriasztott az indulástól, de miután 9 felé elállt a hóesés, és kisütött a nap, bizakodóbb lettem.
Úgy 5-6 km keresztül csak kicsit volt latyakos az út, de aztán letaposott és síkos lett, és ez bizony egész Ajkáig így volt. Néha lépésben, néha akár 60-nal is tudtunk haladni.

Hazafelé viszont már sokkal jobbak voltak az útviszonyok. Az erdős részeken lefagyott, de a nyílt területeken leszáradt, és jól lehetett haladni. Remélem az éjjel és holnap nem esik, mert akkor azonnal rá fog fagyni. Nagyon hideg van.
Boldog vagyok. Időnként így rámtör, és nagyon jó érzés. Borcsival jól elbeszélgettünk elalvás előtt, megölelgettük egymást, és azt mondta, én vagyok neki a legjobb ajándék. Hjaj, ilyenkor könnyekig meghatódom. Úgyhogy kapott még egy hosszú, nagy ölelést.
Réka pedig minden este úgy alszik el, hogy az arcát az én arcomhoz nyomja, begömbölyödik a hasam elé, és szépen lassan álomba szenderül.

Borka megkért, hogy tegyem be két rajzát.

Ez a lovasklubból való.

-
ladybug
őstag
1 pohár tej, 2 pohár víz, 2 pohár almalé, 1 pohár baracklé, 1 kis pohár tejszínhab (növényi zsírral), 1 kis földimogyoró, nokedli tejföllel, 1 alma, fél körte, 1 kakaóspalacsinta, 1 margarinos és fél sima pirítós.
Nem vagyok jó passzban. Feszült vagyok, és nem találom a helyem. Ez most a suli miatt van, vagy sem, még nem tudom. Nem szeretem...
Nagyon hideg lett odakint a levegő. Délelőtt még nem is annyira, akkor elmentünk gyorsan a piacra. Borka hétvégére hivatalos egy szülinapi zsúrra, és az ünnepeltnek vettem ajándékot.
Este a pennybe mentünk el bevásárolni, aztán Mogyorót sétálni, mert a lányok annyira pörögtek, hogy gondoltam hadd rohangáljanak a kutyával még egyet. Viszont még sokkal hidegebb lett, mint délelőtt, ráadásul erős szél fúj.
Remélem, holnap nem fog havazni.
-
ladybug
őstag
Mielőtt elfelejteném, a mai menü: 1 pohár kakaó, 1 pohár baracklé, 1db kifli, 2 pohár víz, 1,5 túrós palacsinta, 1 kakaós palacsinta, fél körte, 1 pohár narancsszörp, 1 szelet pizza, 2 db kinder schokobons.
Egész nap ramaty idő volt. Az eső vagy szemerkélt, vagy esett. Szürkeség borult a városra, szinte egész nap égetni kellett vmelyik lámpát, ha csináltunk vmit.
Délelőtt azonban elsétáltunka boltba, este pedig Mogyoróval és Tappanccsal mentünk egy kört. A gyerekek pocsolyáztak, a kutyák pedig ész nélkül rohangáltak.
A tanulással alapvetően jól állok, ma is átolvastam egyszer az anyagot.
És végre képek is készültek:

-
ladybug
őstag
Jut eszembe. Doktor néni mondta, hogy jegyezzek fel mindent, amit Réka eszik, hátha így is kiderül vmi. Mire reagál érzékenyen a bőre? Mivel ezt a naplót minden nap vezetem, ide fogom leírni, hogy mit evett ma a gyerekem.
Délelőtt: 1 pohár kakaó, 1 pohár gyümölcstea, 1 pohár málnaszörp, 1 kifli, 1 epres rágógumi (nem ette, csak rágta)
Ebéd: sült krumpli (3-4 darab), 2 db rántott csirkeszárny, 1 pohár málnaszörp
Délután: 1 szelet sütemény (vmi mézes féle), 2 danonino, 1 szelet margarinos pirítós, fél pohár baracklé, fél pohár málnaszörp.
Azt hiszem, minden megvan.Nyugis napunk volt. Délelőtt cska boltban voltunk, délután pedig itthon kuksoltunk. Az eső kora délután óta esik, már csupa víz minden. Patrik és Mór voltak ma, tanítottam, sőt még magamnak is volt időm tanulni. Holnap is átnézem kicsit, és így megnyugszik a lelkiismeretem.
Réka rákapott a dvd-kre. Alapvetően ez nem lenne gond, de maga próbálja cserélgetni a lemezeket, ami nem tetszik. Rászóltam, sírvafakadt, és persze az este folyamán bármiért rászóltunk elsírta magát. Pedig aztán nem fogom neki elnézni, mert vannak tilos dolgok. Ez természetesen bosszantja.
-
ladybug
őstag
Ma este voltunk kontrollvizsgálaton a bőrgyógyásznál. Javulást állapított meg, ahogy én is láttam, hogy sokat javult a bőre. A krémek közül az egyiket nem jól használtam, úgyhogy azt félre is tettem, mert ritkábban szabad csak kenegetni vele a bőrét. De a többi, amit felírt hatásosnak bizonyult. Így maradunk továbbra is ezeknél. Januárban vérvétel, allergiatesztet végeznek rajta, aztán akkor megint többe tudhatunk meg.
A lányok teljesen ki voltak készülve mire végeztünk. Hazafelé el is aludtak a kocsiban. Borka persze emiatt megint küzdött az elalvással, talán most már alszik.
Délelőtt viszont elintéztem az aláírások nagy részét, már csak a gyerekszolgálatos leigazolás van vissza, de ahhoz mág be kell(ene) fejeznem a gyakorlati anyag végét. Ahhh.
De tanulni is kell. Szombaton dolgozat. -
ladybug
őstag
Réka megint felébredt hajnalban, de most nem feküdtem vele az ágyába, hanem közénk feküdt, és aludt is édesdeden reggel negyed 8-ig.
Délelőtt és délután is levegőztünk egyet. Délelőtt jót rohangáltak az udvaron, Mogyoró is követte őket mindenhová. Ebédre jól be is laktak - 3 húst ettek fejenként, és még a köret is elfogyott.

Amíg Réka aludt, Borkával együtt tanultunk. Mondtam fel neki az anyagot, és nagyon tetszett neki. Én is élveztem.
Este pedig voltunk a főtéren a gyertyagyújtáson. Borka sok csoporttársával találkozott, és tetszett neki a műsor. Angyal lelkem azt mondta, úgy meghatódott azon, amit a néni mesélt, hogy majdnem elsírta magát.
Rékát csak helyenként érdekelte a műsor, közben motorozott az emberek között.Holnap papírmunka megint, le kell igazoltatni a hospitálásokat.
-
ladybug
őstag
Lányok mostanában nagyon jól alszanak. Korán lefekszenek, és későn kelnek. Igaz, Réka szinte minden hajnalban felébred, de ha mellette fekszem visszaalszik.
Viszont 4 körül mi nem aludtunk jól Kedvesemmel. Ő felébredt, mert hányingere volt, én meg szomjas voltam, aztán meg nem tudtam visszaaludni.
Délelőtt képrakosgatás volt napirenden. Elég nehézkesen haladt a dolog, de végül mégiscsak meglett minden kép helye. És végre egy kis új színt kapott a lakás.
Délután nagyot sétáltunk a lányokkal, vittük Mogyorót futtatni. Borcsi bickilizett, Réka motorozott. Nagyon élvezték a kintlétet. Holnap pedig a főtérre megyünk ki a 2. gyertyagyújtásra, és vmi másorka is lesz, amit megnézünk.
-
ladybug
őstag
Réka hajnaltájt felébredt, és nagyon sírt. Nem is akart visszafeküdni, de aztán megnyugtattam, és a nyakamat átkarolva volt csak hajlandó lefeküdni, és aludni. Nehezen aludt el, sokáig félálomban feküdt. Aztán reggel 3/4 8-ig pihent nyugodtan.
Borka délelőtt anyáékkal ment a fürdőbe. Szabadnapos volt ma az oviból, és ennek nagyon örült. A fürdőben pedig jól érezte magát, és nagyot úszott. Délután drámafoglalkozás, ott játszottak és mozogtak, úgyhogy aktív napja volt a Drágának.
Rékussal mi itthon maradtunk. Vettem két szép képet, mert kicsit átrendeztem a szerkénysort, és emiatt a képeket át kell cserélni a falon. Holnap felrakjuk, és lefényképezem. Az autómatából vettünk ki pénzt, ami nem működött, mint kiderült már egy órája, de eszükbe sem jutott a bankosoknak kimenni és rátenni egy cetlit, hogy bocsánat nem jó, és fogalmunk sincs, hogy mikor lesz jó. Felháborító.
Aztán a postai ügyintézés miatt a csekkbefizetést is hagytam a fenébe. Katasztrófális, ami itt a városkánkban ügyintézés, ügyfélfogadás és szolgáltatás címén folyik.Szülinapom lévén, úgy volt ajándékot kapok a tescoban, ezért este felszedelőzködtünk Kedvesemmel, de az ajándék, amit kinéztem már elfogyott. Viszont kárpóltásul kaptam egy csodálatos, romatikus vacsorát. Köszönöm.

Aztán 8-kor visszatérve a szokásos napirendbe kis játék, pakolás, mese és alvás.

-
ladybug
őstag
Az éjjel az állatkák meg voltak kattanva. A kutyákat óránként engedtem ki, majd 5 perc múlva be, a macska pedig bejött hajnali 4-kor, kért enni, majd 5 után már ébresztett, hogy ki akar menni.
Réka 6 előtt felébredt, és közénk akart feküdni. Vissza is aludt a lelkem fél 8-ig. Borka nagyon várta már a Mikulást, 7előtt jött felébrszteni, hogy megmutassa, miket kapott. Aranyos volt. Mindig olyan nagy élmények neki ezek az ünnepek, és ennek úgy örülök. És teljesen meglepte, hogy nem kapott virgácsot. Hiszen ő néha rendetlen volt, még néptáncon is megbüntették, mondta.
Réka is nagyon örült a sokmindennek. A csokimikulásokat azonnal kicsomagolta, és lerágta a süvegjük tetejét. A többi már nem kellett neki. Ezért most kb 3 Mikulás csokifigura hever az egyik tálban. Szerintem nem sokáig, mert igencsak csokiszerető család vagyunk.
Borcsinak jól sikerült az ovis Mikulás ünnepség. De aztán mégis délutánra sírós lett. Nem tudta megindokolni a viselkedését. Biztos vagyok benne, hogy az izgatottság miatt volt ilyen. Ez a sírás egy idő után átcsapott eszetlenkedésbe, és Réka is nagyon jó partner volt ebben.
Viszont ma korán feküdtek. Fél 9-re már mindketten aludtak.
-
ladybug
őstag
Réka pár napja 8 után kel reggel. Ez még nem is lenne baj, de emiatt teljesen felborult a napirendünk. Amikor Borka megérkezik az oviból, még ébren van. Meglátja a nővérét, teljes extázisba esik, és úgy pörög, hogy nehezen tudom csak lenyugtatni. 3 után ébred, ha végre már sikerült elaltatnom. Az esti alvás pedig fél 10-re korlátozódik. Az időszakokkal nem lenne gond, ha egyedül lenne, de így, hogy ott a nővére, zavaró ez az egész. Hangoskodik, Borka nehezen tud elaludni miatta. Több, mint fél órás fetrengés után alszik el délután és este is. Felébreszteni nincs szívem, de ha ez így megy, akkor egyik reggel felébresztem Borkával együtt.
Amúgy ma alapvetően nyugis napunk volt. Délelőtt csak boltba mentünk. A csirkeboltra ki is akadtam. Közölték velem, hogy nem vágják el a pulykanyakat, amit kértem. Ez azért érdekes, mert kb fél éve még elvágták. Sőt, kb fél éve még daráltak csirkehúst is. Ma már azt sem. Tilos - mondják. Ok, nem vitatkoztam. Kifizettem és otthon szedtem darabokra.
Patrik és Mórék sem jöttek ma. A délután a miénk volt. A Mikulás miatt azonban nagyon izgatottak voltak a lányok, és egész este megállás nélkül rohangáltak, kiabáltak, veszekedtek és estek-keltek. Jaj, mi lesz karácsony előtt?

No, megyek. Meghozza a Mikulás az ajándékokat...

-
ladybug
őstag
Borkának ma volt a névnapja. Megkérdeztem korábban, hogy mit szeretne. Azt mondta egy plüss krokodilt. Tegnap a tescoban megnéztük, nem volt. Bementünk egy játékboltba, nem volt. Bementünk még egybe, nem volt. Kicsit elkeseredve jöttem haza emiatt, de reméltem, hogy talán itt a kis városkánkban találok egy krokodilt.
Reggel hát elmentünk a játékboltunkba, és 1, azaz egy darab plüss krokodilt találtunk is. Gyorsan kifizettem. Persze Réka is kellett, hogy kapjon vmit, lévén, hogy játékboltban voltunk. A túl sok ingert le kellett vhogy csillapítani. Kapott egy kis játékmozdonyt, amit kinevezett Thomasnak.
Borcsikát táncról hazaérkezve felköszöntöttem, és nagyon örült a krokijának. Aztán anyáéktól is kapott ajándékot, majd hamarosan a dédiék is felköszöntötték, így hát csak gyülekeztek az ajándékok, ami őt is, és Rékát is örömmel és izgatottsággal töltött el.
Délután nekem is dömping volt, de nem ajándékokban, hanem nyelvórákban. Először Patrik jött, aztán alighogy elment, Mór érkezett meg. Majd hamarosan Ivett is. Mindenkivel szépen megtanulgattuk a neki való részt, aztán 6 után végre magunk voltunk.
Jól bevacsiztunk, majd rendet tettünk, mert nagy káosz volt mindenütt. A szomszéd kislány 3-fél 6-ig nálunk játszott Borcsival. Persze szanaszét hevert minden. Borka azonban aktívan részt vett a pakolásban.
A leszokással jól állunk. Most már akkor sem veszi a szájába a kezét, ha nincs bekenve. Ezen a héten viszont bekenem neki minden reggel, így biztos lesz a siker.
Jah, és megérkezett Apa gyárából a coca-colas mikulás ajándéka is.

-
ladybug
őstag
Nemrég jöttünk meg a karácsonyi ajándékvásárlásból. Vettünk a gyerekeknek szép dolgokat (karácsonykor majd leírom mit kaptak
), és vettünk még egy rakás energiatakarékos izzót, meg persze ezt-azt, amiből kifogytunk. Egy csomó pénzt elköltöttünk megint. 
Borka gyönyörűen halad az ujjszopás leszokásával. Reggeli után kérte, hogy kenjük be az ujját. Egész nap nem is vette a szájába. Este pedig elalváshoz is csak rövid ideig szopizta. Szerintem hamarosan ezt is elhagyja.
Most pedig alvás. Hátha időben el is tudunk aludni.

-
ladybug
őstag
Borka lelkem ma olyat tett, amiért méltán lehetek büszke rá. Délután elémállt, és azt mondta, kenjük be az ecsetelővel az ujját, hogy ne szopja. Rákérdeztem, biztos-e benne. Igent mondott. Bekentük.
Az első óra nagy szenvedéssel és sírással telt el, de aztán egész estig kitartó és bátor volt. Elalváskor megbeszéltük, hogy még igénybe veheti, de remélem előbb-utóbb ezt is elhagyja. Napközben minden nap bekenem neki, úgy mehet el óvodába. Ebben egyeztünk meg.
Bátyámék délelőtt mentek haza. Egész normálisan viselkedtek a gyerekek ezalatt a 2 nap alatt. Borka fáradt ki egy kicsit tőlük, de ő nagyon örült, hogy itt voltak. Úgyhogy aktívan töltötték el közös idejüket.
Ma végre nyugi volt. Nagyon vágytam már rá. Amikor iskola van hétvégén szeretek úgy hazajönni, hogy nyugalom van, csak a család van itthon.
Ebéd után volt energiám még az adventi koszorúkat is megkötni. Hármat készítettem most is, szépek lettek. Fényképek holnap, mert lemerült a gép.
Feltettük az ablakra a fénydíszeket is. Nagyon szeretik a lányok, Réka csak csodálta egy darabig őket.Kezd karácsonyi hangulatom lenni.

-
ladybug
őstag
A reggeli korán keléssel nem volt gondom. Jóval az óracsörgés előtt felébredtem, aztán elkészültem kényelmesen.
Meglepően kellemes reggel volt, sokkal hidegebbre számítottam. Szerencsére nem fagyott sehol sem, de útközben van egy erdős szakasz, ott egy kicsit csúszott az út. Fél 8-ra így is nyugodtan odaértem. Pár dolgot még elintéztem, többek között azt is, hogy anatómiából nem kell megírnom a januári dolgozatot. Legalább ennyi előnye legyen a diplomámnak. Bár valószínűnek tartom, hogy még tudom kamatoztatni vmikor, de ez csak a tanár jóindulatától függ.
Ma élelmezéstanunk volt. Eleinte nem volt szimpatikus a tanárnő, fura beszédstílusa van, de aztán pár perc után megkedveltem, mert nagyon pörgős, érdekes előadást tartott.
3-ra hazaértem. Nagy kupi, kaja sehol, fáradtság, nyüglődés.... Minden bajom volt. Szerencsére anya elvitte a gyerekeket sétálni, így el tudtunk menni Kedvesemmel bevásárolni, jutott időnk ebédelni, és kicsit rendet raktam.
A gyerekek egész este egymást überelve csinálták a lükeségeket, amiből aztán kisebb balesetek is lettek. Az elalvás gyorsan ment, kifárasztották egymást rendesen.
Aktív témák
Hirdetés
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

- peterkeT]
Se nyafogás, se kiabálás, se hiszti, csak játék.
Igaz, van még rá 2 hetem.
) A lényeg a jelmez: fogtündér. 
és csak remélni tudom, hogy ők ugyanilyen jól érezték magukat.
Vagyis tudok, de sokkal könnyebben megy, ha gépelek.
Még....
Aztán a postai ügyintézés miatt a csekkbefizetést is hagytam a fenébe. Katasztrófális, ami itt a városkánkban ügyintézés, ügyfélfogadás és szolgáltatás címén folyik.