- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Gyakran előfordul, hogy a készített kép közepe egy kicsit homályos. Pont középen és körkörös a folt. Olyan mintha enyhén ködös lenne a felület.
A téli képeknél vettem észre, ezért arra gondoltam, hogy páralecsapódás van valami hasonló. De most vettem észre, hogy a nyári 40 fokban készített képeken is megtalálható.
Az az érdekes, hogy nem minden képen, hanem kb. 15 képből egynél tapasztalható.
Szerintetek mi okozhatja? -
net91
senior tag
válasz
scarabaeus #21520 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
net91
senior tag
válasz
scarabaeus #21518 üzenetére
Pedig gondolkoztam SDXC kártya vásárlásán. Akkor felesleges lenne gyorsabb kártyát vásárolni bele?
-
net91
senior tag
Az LX7-es gépemhez SanDisk Ultra SDHC (16 GB 40 MB/s CL 10 UHS-I) kártyát használok.
A kép készítésekor sokat kell várakozni az írásra, 4-5 másodpercet.
Tudnátok ajánlani egy gyorsabb kártyát?
Milyet vegyek, hogy ne kelljen másodperceket várakozni? -
net91
senior tag
Sziasztok,
A Flickr uploadr-on keresztül töltöttem fel egy könyvtárat a Flickr fiókomba és a feltöltés után a feltöltött könyvtárat nem találom. Hová tehette?
(A Flickr fórum két éve nem megy ezért írtam ide)
Köszönettel. -
net91
senior tag
válasz
copass #20955 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Akkor még csinálok egy formatálást és egy alapbeállítást, próba-szerencse alapon.
Úgy emlékszem az első képeknél nem volt ennyire lassú még a gép, viszont akkor még be volt kapcsolva a kép visszanézése funkció, amit azóta kikapcsoltam.
Azt hiszem, korábban a szg. lemezkezelőjével csináltam egy formatálást, talán azután lassult be, de nem vagyok benne biztos. -
net91
senior tag
Egy LX7-es gépem van.
Az természetes dolog szerintetek, hogy 5-10 másodpercig tart a kép írása a kártyára?
Már a RAW-ot is kikapcsoltam, de számottevően nem változott az írási idő.
A kártya SanDisk SDHC Ultra 40 MB/s CL10 UHS-1.
Két kártyám van mindkettőnél lassú az írás. Az egyiket a Digitcamnál a másikat pedig a Panasonicnál vettem, mert nem akartam külföldről bizonytalan minőségű kártyát vásárolni.
Nálatok meddig tart az írás? -
net91
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani egy free RAW2 to JPG converter-t?
Vagy egy fórumot, ahol feltehetem ezt a kérdést?
Köszönettel.(Tudom, Interneten rengeteg található, de nem szeretném egyenként próbálgatni azokat, inkább célirányosan az általatok javasoltakat venném figyelembe.)
-
net91
senior tag
..és még azt mondják, hogy a méret nem számít.
Dehogynemszámít.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest