- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
albert8 #17793 üzenetére
LP-1-et használok: http://lenspen.hu/
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
albert8 #17130 üzenetére
Én drótosat rendeltem, nem pont innen, de pont ilyet: [link]
Nekem tökéletesen működik.
Jóval nagyobb funkcionalitással bír szerintem az infráshoz képest. A kábelhossz nekem eddig nem volt zavaró, de akarok készíteni a 2,5mm-es Jack foglalathoz hosszabbítót, és akkor a távolság sem lesz akadály -
Novics
senior tag
válasz
albert8 #17130 üzenetére
Nem pont ilyet, de hasonló utángyártott vacakot rendeltem még a Nikonhoz, és nálam működött. Nyilván nem olyan profi, mint a gyári, de nem is kerül annyiba.
Közelről az enyém tökéletesen működött, kb 15-20 méter után kezdett el bizonytalankodni. Nagyon kellett már célozni.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
albert8 #16759 üzenetére
Ezzel szerintem a világon semmit sem lehet csinálni, max annyit,hogy ha lehet fokozatosan viszed egyre melegebb helyre.
De ha hidegből be kell vinned egy meleg helyre,akkor le fog csapódni a pára.
Én a radiátor közelébe szoktam tenni,hogy minél hamarabb eltűnjön róla.
Természetesen nem forró helyre. -
Lassú Víz
addikt
válasz
albert8 #16761 üzenetére
A pára azért jelenik meg az objektíven mert hidegebb mint a szoba levegője. És a szoba levegője lehül a lencse közelében, a hideg levegő meg kevesebb vizet tud felvenni ezért kicsapódik az addig benne lévő nedvesség. Azt te tudod milyen hideg nálatok az előtér, de elegendő hőmérséklet különbség esetén sz előtérből bevitt gépre is kicsapódik a pára.
-
kiskornel
addikt
válasz
albert8 #16765 üzenetére
Te kedvedért kikerestem egy kivonatot ebből (Canon EF 100-400 user manual).
Ez eddig mindegyik Canon obim útmutatójában benne volt.
-
kiskornel
addikt
válasz
albert8 #16759 üzenetére
A használati útmutatóban bent van, mit kell tenni. Télen, nagy hőkülönbség áthidalására légmentesen záródó fólia zacsi ajánlott (forrás: Canon obik útmutatója). Főleg hidegből melegbe. Ilyenkor addig kell várni, míg ki nem egyenlítődik a hőmérséklet különbség.
Elvileg párától tönkre mehet az obid! Nemcsak a külső lencsék tudnak bepárásodni, hanem a belsők is. És ha ott megfolyik, nyomot hagy, azt csak megbontással lehet tisztítani.
(igazából én még nem hallottam olyat, hogy valakinek így csesződött volna el az obija... de én betartom ezt a szabályt. Jobb félni, mint megijedni).Minimum a zárt fotóstáska, és várni 10-20 percet...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest