- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Szerintem a Csepel vázakat (meg egyéb dolgokat) már egy jó ideje mind Ázsiában gyártják, csak a cég magyar tulajdonú. Ami igazából tök mindegy. Van jó drága EU-ban gyártott vázam, csúnyábbak rajta a hegesztések mint a legtöbb olcsóbb Taiwan-ban készült vázon. Ami nem csoda, mivel valószínű az ottani hegesztők keze alatt jóval több váz átmegy egy nap.
Szerintem teljesen mindegy hol gyártanak valamit, mindenhol vannak jó szakemberek meg rossz szakemberek, jó minőségű termékek meg rossz minőségű termékek. -
Jahno
veterán
"de nagyon sok mindent ők gyártanak aztán a neves márkák logózák,"
Jaja. Aztán póbálj meg "eredeti" PS2 kontrollert szerezni. Fentebb írtam egy litániát linkekkel, AV kábel, gyorscseretalp, EU-USA dugó konverter. Kínából valahogy nem lehet megvenni azt, amire a nagyok csak a logót nyomják rá. Én is válogatok, amit mutattam gyorszárat arra sem hiszik el, hogy stabil, aztán majd kiderül. Karabíner meg ilyesmi van occsón idehaza, Alisból hullámzó volt, pánttal együtt volt mikor azt hittem, hogy valami gagyi műanyag jön, erre erőteljes fémmel jött. Meg olyan is, ami minimál táskát nem bírt el, szétnyílt mikor megemeltem. Aztán volt ami olyan labilis, mint amiről írsz és gyenge anyagból volt, szépen elforgácsolta saját magát, meg hajlott összevissza. Nehéz ügy.
De ez a QD buckle érdekes, bekedvencelem.
-
Jahno
veterán
"nagy átlag azoknak is vékony a kapcsolódó zsinórjuk"
Vékony, de bírja.
2x0.5ös az enyém biztos van, de lehet lemérem. Horgászzsinórból annak 2x15 kiló a szakítószilárdsága. Ebben meg acélszál is van. Megrángattam és téptem a kötéseket is, fél világ PD/Spider cuccal szaladgál és nem sok bajunk volt vele, én rábíztam magam a kínai utángyártásra és majd szólok mi lett vele, de egyelőre jónak néz ki. Ez nem Manfrotto gyorscseretalp, olyat nem tudnak gyártani.
-
rwin5
őstag
Rengeteg variálás után eldöntöttem, hogy h lesz sorrendet állítottam. Kipróbálom a korábban ajánlott egyvállast. Kiszámoltam, hogyha ~1 kg a táska súlya, meg benne a felszerelés kb. 2kg lesz, akkor még csak nem kapok degeneratív hátfájást tőle, hogy nem teljesen arányos a terhelés. Meg mivel kicsi a felszerelés és szeretnék tanulni ezért sokat járnék be Bp-re majd kattintgatni aztán egy ilyennel egyszerűbb lesz a mozgás tömegközlekedésen. Ha meg érdekes arcokat látok magam elé fordítom a táskát, de ezt úgy is helyzet adja.
[#35631] amúgy ez jó lett volna, mert utólag láttam a videóban, hogy ennek is van váztartója ami a hátoldali részen van. De ez már szerintem kifutott teljesen a gyártásból mert sehol se találtam ilyet, használtan szintúgy nincs.Így, hogy a pénz ne húzza le a kedvemet:
I. Kezdetnek veszek egyelőre egy ilyet:
[K&F Concept Beta Messenger egyvállas kamera hátizsák 10L], [felosztása]
II.
Ha nagyobb kellene későbbiekben ez van elmentve a könyvjelzőbe, amit korábban ajánlottatok, plusz jó laptopnak is. Ez külsőre is az én ízlésem nagyjából.
[K&F Concept 15L Beta DSLR Camera Backpack]
III.
Ha pedig anyagilag helyrejövök, akkor végre megengedhetem magamnak ami nagyon tetszik, meg mire eljutok ehhez a táskához, akkor már szerintem ügyesebb is leszek a fotózás terén.
Fulton 14L all weather (nagyon off, lakásfelújításban vagyok és nem szeretem centizni a pénzt, és ne ezen múljon már, hogy lesz-e új vízmelegítő bojler)
Köszi mindenkinek a rengeteg hsz-t, de kellettek hozzá, hogy kiszüljem a végeredményt, de jót tett az is, hogy adtam neki időt, mert szerintem 2 nap alatt vagy 5 féle gondolat született meg vele kapcsolatban. Pénztárcám miatt most ez a legracionálisabb, meg a szettem is kicsi.
Vettem új akkut, kártyát, kártyaolvasót, +1 obit a vázhoz, ezt az egyvállas táskát most rendelem. Szóval nagyon kimerültem anyagilag. Majd még talán év végével, ha lenne pénzem akkor majd olyan gyújtótávos obit amivel főleg városi dolgokat fotóznék.
Köszi még1x topiclakók -
Jahno
veterán
Nálam bármi is a szabály vagy tömegköz, sokszor rajtam marad a táska, viszont azt felőlem bonthatja, nem a gépek vannak benne és nem olyan egyszerű kinyúlni bármit is, hátsó felében meg kevésbé értékes cuccok vannak.
Ha lerakom, csak 2 másodpercenként odébb kell rakni, mert a legjobban besakkozott sarokban is akadék valakinek, vagy felrúgja. Eleve utcán nem nézik az ember szélességét, mennek, mint a homályökör és így is nekem kell kerülgetni mindenkit oldaltáskával, mert elgázol. Tömegközön ugyanez a hátizsákkal, kb. láthatatlan darab, közben ugyanakkora helyet foglal a földön is. Akkor aztán odébb menni, kapaszkoni, másik táskát fogni, most fékez mikor emelem a 20 kilót, fizika dolgozik, paraszt meg nem érti. Villamoson kerék fölé ablakba lehet jól tenni, meg 1-2 helyre, vagy régi típuson a táskatartókra, de a többi alapban agyrém. Eddig csak a Wolt futárokkal és gíroszosokkal gyűlt meg a bajom, lassan egy n+sokadik értetlenkedő utasnak fogok beszólni, hogy faszom.
-
rwin5
őstag
Eléggé kiköltekeztem (erre az évre már kb kimerült a fotós cuccokra a pénzem) Aztán laptop táska is kéne, ezért Stauffenberg kommentjén meg felcsillant a szemem, hogy akkor 2in1. De jobban átgondolva nem hordozom annyit most a laptopot, úgyhogy maradok csak a sima kisebb fotósnál. Ha meg kell laptop is később akkor veszek majd. Tenba Fulton 10L ez nagyon bejön, csak sajna most nem engedhetem meg magamnak pénzügyileg. Valamelyik általatok ajánlott olcsóbból fogok választani.
Köszi Jahno az akksi tippet meg is rendeltem. Így van már össz 2 db, az hobbi szintre elég lesz sztem.
-
Nekem egy bajom van ezekkel a típusú táskákkal (nekem kettő hasonló van, egy ránézésre ettől egyértelműen kisebb, és egy talán kicsivel nagyobb), hogy a tesztek és a videók szépen mutatják, hogy mi minden belefér, de nekem a való életben ami még kell a táskában az kulcsok, tárca, igazolványok meg pár egyéb apróság, és ha ezeket is beszámolom akkor alig fér már beléjük valami.
Ezért egy kérdéssel is jövök, az ilyesmit ti hova teszitek? Zseb, vagy másik táska? -
Stauffenberg
nagyúr
Nekem van egy Ulanzi 6L táskám, de én ezt alapvetően arra vettem, hogy kisebb városi sétákra elég lesz egy MILC + rárakott nem túl nagy objektívvel, mellé befér egy összehajtott esőkabát (Decathlon, saját zsebébe összecsomagolhatós) vagy egy kulacs (kettő együtt már semmiképpen).
Van egy ilyen 0,75l kulacsom, ennek a teteje a nyaknál fogva már kilóg (méretei szerint 24,5 cm a magassága), azt nem tudom összezipzározni, szóval kisebb kulacs kell hozzá (nem baj, mert nem a világ végére járok vele, csak 2-3 órás városi sétákra).
Ha ilyen igények vannak, hogy 70-200-as tele menjen bele, az nem ez a méretosztály szerintem, de bele tudnád gyömöszölni, mert nem annyira merev a táska, hogy ennyit ne engedjen, de az meg a cipzárnak nem tesz jót. Nekem mondjuk van rendes hátizsákom is, ha olyat/annyit cipelnék amihez ez már kicsi.
-
Jahno
veterán
Szerintem ilyesmi zseb vagy belső rekesz egyik táskámon sem használható. Vagy ha kinyitom akkor esik ki minden belőle a földre. Zippzárosban tartom a fotós csoportunk titkos zászlóját és kb. ennyi. Obikupakok meg aprólékok is táskában vannak egy obitartó szütyőben, különben elvándorolnak.
-
Jahno
veterán
Nem volt cél, ezért is kérdezte, hogy mi volt. Én meg ugye azt, hogy volt-e szűrő és kész is. Ezek egyelőre több meglepetést okoznak a leglehetetlenebb pillanatokban, mint érnek valamit. Bár a fenti kép egy erős minta, nem is nagyon mérvadó, hogy jajj élete képe volt, de ilyesmikkel számolni kell. Meg minek, fényellenző, kész, elég nagy szerencsétlenség kell ahhoz, hogy az obi sérüljön azt meg úgyis nehéz összehasonlítani, hogy pont ott pont akkor az UV megvédte-e volna vagy passzpiros.
-
Jahno
veterán
"Szűrő tisztító miben más az objektív üvegre valóhoz képest?"
Lapos kontra homorú a felület miatt.
UV szűrőkről mindig megoszlik a vélemény. Aztán meg a jó ég tudja, 2 napja is összefutottam egy csajjal, már ijesztegették, hogy rossz az obi meg a szenzor meg minden, na mondom UV szűrő volt-e? Volt. mármint nem UV, mert az nekem filmhez való, most már direkt protector filterek vanak, ilyen szépen odatükrözte vissza a napot a ló hasára:
-
Gaben92
őstag
Valóban nem olcsók, emiatt is mondtam első körben a Tenba vonalat mert az árban a Manfrotto környékén van. Think Tank ami még eszembe jut, hogy gyárthat egyszerű oldaltáskát amiben van hely de nem gondolnám, hogy 30k-ban megállna bármelyik...
Akkora méret amibe beleférne minden amit akarsz már inkább a messenger kategória, de ott a keret az esetek nagy részében szűk.
-
Jahno
veterán
20 centi az erős, napi táskám olyan mély és szinte legnagyobb volt amit csak venni lehetett. Vagy hosszában, vagy van sok táska ami keskeny oldaltáska és alul van egy obitartó rész, oda a 1.5 literes ásványvíz nekem befért.
Nekem is az a napi vakarózás, hogy alapterületre kicsit nagy a táska éa ha rendesen beleforgatom a gépeket, akkor jó 5 centivel is lehetne alacsonyabb, de egyelőre ennek is örülök, hogy megtaláltam.
-
Gaben92
őstag
A 70-200 lesz a szűk keresztmetszet. Ez a Manfrotto nem egy nagy darab, párom A7III-at hurcol benne, Sigma Art fixekkel, azokból befér 2 (egy vázon, egy külön). Én mondjuk bele tudom pakolni a teljes cuccot de én csak filmre fotózok. Két váz, egy fix35-el, egy fix135-el, és még hely is marad.
Tenba Skyline v2 12 amit érdemes lehet megnézni, esetleg a Skyline v2 10 de az már határeset.
-
Gaben92
őstag
Páromnak pont ilyen van és esélytelen.... Leghosszabb obi ami itthon van egy vintage Tamron zoom, lemértem gyorsan, 16,9cm és már azzal is esélytelen bezipzározni.
A 14,5cm-es Sigma 70 DG Macro a max amivel zárható de ha a belső, felső zsebekbe pakolsz akkor már az is problémás.
Szerintem amúgy vázzal együtt még fektetve se megy bele a 70-200...(A 19,5cm a külső méret, belül csak 14cm magas és 25cm széles.) A méret amúgy stimmel, lemértem gyorsan azt is és pont 19,5cm magas. Szerintem te L-est láthattál akkor ha nagyobbnak tűnt, annak 20,5cm a belső magassága szóval abba tuti belemegy a 70-200.
-
-
vihartigris
őstag
-
Jahno
veterán
Igen, kezdésnek Fotóbetyár/Nextfotó. Max. megpróbálom valami rendezett formában összeszedni a gyűjtésem. Ami teljesen szubjektív, de zanzásítva azért van benne minden. És kattints oda, írtam privátot.
Csak ezek tényleg olyanok, hogy mindenki el akar adni, oktatni, meg online meg minden és fele nem éri meg, van aki csak pár angol YT videó alapján összerakta, magyarosította és azt oktatja bazi drágán, valaki meg lehet tud és képeket tud csinálni, csak tanítani nem. Nekem meg a pofám nagy, de meg is tudom mutatni
-
Jahno
veterán
Jajj, a simogaós arc nálam időnként kibassza a biztosítékot, sok helyen feleslegesen nyomul is, egyéb online anyaga meg kifejezetten béna. Lehet ennem egy értelmesebb ismerős is bír segíteni. Főleg mert az jár a fejemben, hogy az én gépemnél ha kérdeznék valami specifikusat, akkor előszedi-e az első Google találatot, vagy csak hümmög, mint a fene mert új szoftverrel olyan fókuszmódok kerültek bele, hogy csak pislogok.
Amúgy ISOrekesz egyéb sincs meg, addig kár bármi jobbal foglalkozni és beépített vakut is csak poénos kocsmai fotókra jó használni.
"Cél hogy ne kelljen több képet készítsek"
Mindig többet kell, mert néha nem csak rajtad múlik, aprólékra sem figyelsz, ésatöbbi. Nagyok néhányan szeretik titkolni, de a jobbak bevallják, hogy nem mindig úgy van, hogy egyet kattintok és az picsa jó lesz. Témaföggően úgyis körbe kell járni, mittomén.
A szerkesztés sem azt jelenti, hogy több órát töltesz el képenként, vagy extrán túltolod. Nem kötelező úgy csinálni, de azért ott fény/árnyék akármiket néha nem árt igazgatni.
-
Lassú Víz
addikt
Azért a PS-t vagy egyik társát nem vetném el. Pont turista módban tud nagyon hasznos lenni. [link]
Biztos lesz bennük hasznos anyag, de nem biztos, hogy jobb képeid lesznek tőle. Fejben kell ott lenni és sokszor előre eltervezni a képet. Pl. a linkelt videóban is az emberke tudta, hogy a kapu a témája, és elkészített több képet ugyanonnan, hogy majd később leszedhesse azokat a képelemeket, amiket nem akar rajta látni. És ha már turista mód, nincs az a csoport vagy türelmes család, amelyik kivárja, hogy állványt állíts, utána elkészíts három képet.
-
Jahno
veterán
Fotóakadémiával páran megjártuk, annyit nem ér, nyűgös és ugyanez meg van ingyen is vagy másképp és jobb minőségben fele áron.
Attól függ mit szeretnél. Betyárok élő tanfolyamai marha jók és hasonló a piacon a Nextfotó. Betyár néhány mini online anyagát szoktam is mutogatni, de attól függ mit tudsz és milyen szinten vagy vagy pontosan mi érdekel. Vagy keresek szintfelmérőt és abból ki lehet találni mi kellene (:- ISO/rekesz/zár alapok ha mennek, akkor jó kérdés merre tovább.
-
törölt tag
Ami "ajánlás" totálisan tévút egyébként, hiszen egy zoomos kompaktot nem helyettesít egy széleslátószögű zoom nélküli okostelefon kamera.
Szerintem az A560 fényerősebb lencséje nem magyarázhatja a különbséget, mivel az iso100-as kültéri képek sem igazán jók. A dinamika tartomány meg az eget nézve az azonos szenzorméretű gépek között sem igazán jó. Mondjuk amennyibe kerül, abban a kategóriában a telefonok sem csinálnak jobb képet.
-
ph2012
senior tag
Canon IXUS 185 fényképezővel készített képeket mutatnék meg. Csak automatában készítettem. Mennyire elfogadható képeket készít?
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Ez egy teszt videó: [link]
22.300 Ft volt a fényképező a Media Marktban. Nem várok csodát a fényképezőtől de legalább olyan képeket tudjon csinálni mint a korábbi Canon A560 fényképező.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest