- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fi1977
újonc
válasz
fateless #72652 üzenetére
Na ismét én próbálok válaszolni neked.
Valamikor itt a fórumon olvastam ingyenes navi softról, utánakerestem: MapFactor.
Letöltöttem, tegnap hazafelé okádék felhős időben azzal mentem. Mivel asszem lehet állítani mivel mész (default autó), egyszer sem(!!!) rakott az út mellé. A prediktivitás miatt ennél is volt néha kb. egy pár méteres hiba (előre-hátra) de gyorsan korrigált. Lényegesen jobb mint a Google Maps.
Ma reggel ki akartam próbálni wi-fi és internetkapcsolat nélkül.
Megj: zivatar van-->fullextrás felhőtakaróval.
Na ez kifogott rajta. Így nem ment. Viszont miután visszakapcsoltam neki a netet, 1-2 másodpercet kellett várnom, és már navigált is.Hétvégén megnézem a pusztaságban. Erről, ha érdekel hétfőn írhatok.
-
maj-viktor
őstag
válasz
fateless #72672 üzenetére
Őszintén volt már kezembe ilyen "kamu Samsung", mely a gyári adatokba / settings-be stb. 16GB, meg felspécizett infókat írt ki, de valójába az antutu kihozta, hogy 256MB RAM, meg 256MB ROM-os ezekkel képbe / tisztába vagyok... mint pl. a hamis memóriakártyákkal is (h2wtest)
Amúgy a leírt 1GB / 4GB -os verziót 120$-ért találtam...
(#72673) WOT-H-A-C
Ismerem "ezeket a trükköket", de ezeket csak kézbe fogva tudom letesztelni... vásárlás előtt, így látatlanba nem nagyon... itt csak az értékelésekre tudok hagyatkozni, hogy akik már megkapták, azok "jót" írtak róla.../svgyula
Igen, sajnos ilyen emberkével van dolgom... szóval hiába ajánlom neki inkább a Lenovo / Jiayu-t, mondom hajthatatlan... az pluszérveim e 2márka mellett semmi nem ér nála... Samsung dizájn-ba van belebuzulva! -
válasz
fateless #72538 üzenetére
a "szobában ezt és ezt érzékeli" semmit nem mond el a GPS képességéről
Szerintem ez nem teljes mértékben igaz.
Arra legalább jó, hogy tudjuk: működik.
Ha adatkapcsolat nélkül tesszük ugyanezt, akkor még jobb, mert tudjuk, hogy "legalább megfogja".
A navigációs képességről azonban valóban nem kapunk képet, ezzel egyetértek.A "legalább megy" mindig a w450-es hulladékfont juttatja eszembe, ami napos időben 1,5 óra után sem talált holdat.
Az S660 pedig rásegítés nélkül talált jelet. -
fi1977
újonc
válasz
fateless #72464 üzenetére
Na megérkeztem a munkahelyre, így próbálok válaszolni a kérdésedre.
A telefonom Zopo980+.
A GPS alapjáraton Google Maps-el használhatatlan volt. Szó szerint.
Végigmentem az összefoglalóban részletezett GPS javításon. Javult, de még mindig tré.
Kifejtem: megyeszékhelyen lakom, még benn a városban is kb. 15-20 méterrel oldalra rakott, ami azt eredményezte, hogy a háztömbökben mentem a térkép szerint, és emiatt minden keresztutcánál forgatott, újratervezett, anyámkínja. Múlt héten át kellett mennem másik megyébe, a pusztában szintén 15 méterre balra rakott, a szántásba. A jelet viszont elég stabilan tartotta(párszor dobta, de utána gyorsan megtalálta újra). Megjegyzés: még jó, hogy nálam volt a 2010es NokiaC5-öm, ami minden nélkül(net, sim kártya) pontosabban navigált mint a Zopo.Aztán olvastam itt a fórumon [link] ezt. Megcsináltam. Tegnap hazafele beizzítottam a GPS-t.
Jobb lett. Talán ha kétszer rakott 4-5 méterrel oldalra. Ami gebasz: prediktíven megy ugye, és a piros lámpáknál kicsit meghülyül. Hétvégén megyek ismét a pusztába, majd ott is kipróbálom.
Bocs a hosszú posztért.
-
kmarci25
veterán
-
atillaahun
veterán
válasz
fateless #72043 üzenetére
Oké, értem, akkor megfontoljuk a Wayteq-et, köszi.
Egyébként nálam a csamcsung is ugyanaz a c kategória mint a wayteq/zte, úgyhogy végülis igaz a megállapítás.Egy 5+"-os Concorde volt pár hónapig az előd, de úgy besz@rt vissza se küldték a szervizből csak az árát. Ami amúgy nem rossz, csak most meg telefon nincs.
Huawei P6S-ben gondolkodtam még, csak sehol nem találtam eladót. Azt itthon nem forgalmazza senki?
-
válasz
fateless #70838 üzenetére
Valaki kérdezte, hogy "ugye megnézed a Lenovo S660-amat?".
Nem tudtam nemet mondani. Csak még nincs az országban.
Kár, hogy nem az enyém lesz.
Persze a szokásos mentéseket elérhetővé teszem, illetve CWM is készül majd hozzá. Talán néhány tapasztalati részletet is meg tudok osztani. -
-
RVR400
veterán
válasz
fateless #70602 üzenetére
Egyik kollégám hozott hozzám egy Pandánál vásárolt Star S9589 típusú telót. Vagyis ez talán egy már garanciában kicserélt teló az eredetihez képest, mert merülési hibája volt, így talán akksit is cseréltek (de ott is volt valami kavarodás), de elvesztem a túl sok intézés miatt, hogy ez most az eredetileg vásárolt teló, vagy azt is cserélték. A legnagyobb probléma az egészben, hogy egy kétmagos telót küldtek helyette, ráadásul simán felcímkézve eredeti logóval. Már legalább 3 hete szarik a Panda rá, hogy mi is a helyzet ilyenkor...
-
-
válasz
fateless #70255 üzenetére
Sziasztok.
Nekem van egy ilyen TCL Idol X S950-ös telefonom, de nagy és ráadásul a visszagomb is bal oldalt van nem jobb oldalon ahogy a samsungokon. A lényeg maradok az S4 mini duos-nál és eladom a TCL-t.
Kérédsem:
-Rootolva van és úgy tudom, ha csinálok egy gyári visszaállítást akkor marad a root. Viszont gondba vagyok a PLAY-el, mert azt rá kellen tenni az új tulajnak már, hogy tudjon google appokat telepíteni. Rootexplorer-el melyik rendszer mappába tegyem be FR után a PLAY.apk -t és a Root explore apk-t?
-Illetve a kihajtható flipp tokot, hogy a bánatba kell feltenni a telefonra? Van egy fém lap belül amit nem tudom, hogy le kell feszíteni vagy mit kell csinálni vele.Köszi.
-
Sanyesz.
őstag
-
Dominó85
addikt
válasz
fateless #68665 üzenetére
fateless
Vagy vesz egy erős powerbankot mellé.Sanyesz.
nálam a Hongmi 2Ah aksija bírja a 2 napot is, ha éppen nem dolgozok. De ha dolgozok, akkor az igen xar lefedettség miatt állandoan tornyokat vadászik és amint hazaértem tehetem is töltésre. Bár átlagban így is meg van az 1,5 nap. -
aszti75
senior tag
válasz
fateless #68465 üzenetére
Köszönöm és értékelem az általad adott infókat
Mondjuk teszteltem már CPUZ-vel is,ami nem a saját gyári tesztere,ott is azt mutatja,hogy 4 core és 1 GB RAM.
A magot még értem,hogy nem lehet annyi,mert utána tudtam nézni a szám alapján a procinak.Viszont ezt a RAM dolgot nem értem,minden progival annyit mutat amennyit írtam.Mondjuk nem is veszem észre,hogy akadozna,fagyna.
ROM-okra visszatérve.Kipróbált az összes,amit írtam.Van mindegyik coustom ROM-nak valami pici apró,bosszantó hibája,de ettől még használható
A gyárira azért tértem vissza,mert egyszerűen az a legjobb hozzá.Természetesen? jBart-al fordított magyar nyelvű(köszönet érte ezúttal is hungobungo-nak) a ROM.
-
aszti75
senior tag
válasz
fateless #68460 üzenetére
Udv.
Azt tudom h nem 4mag,de a tobbi stimmel,akar mivel nezem.ROM is van ra,kapasbol 3 coustom es plusz a gyari mentesem is.Nyuzom mar egy ideje,de nekem semmi gondom vele es a kamera fontos szamomra,h HD videot vegyen.Ez a telo HD-ban vesz fel.Mig a ZTE?Persze fontos a velemenyed,koszonom,de nem mindenbenertunk egyet ezekszerint -
Víz Elek
senior tag
válasz
fateless #68017 üzenetére
Átírtam a net-re is, de akkor sem megy.
Gondolom engedélyezve van a 3G net (ha nincs akkor hogy kell)?, bár sosem használtam még vele mobilnetet, eddig T-s voltam, onnan volt a mobilnetem is.
A telóban egyébként a Sim 2 aljzatban van (GSM).
Sajna a Sim 2-be (GSM/WCDMA) nem tudom betenni, mivel oda már micro sim való.. nekem meg normál méretű van. -
válasz
fateless #67385 üzenetére
2 kártyásból pedig nem tudsz olyat venni, ami szép képet csinál.
Jót tudsz, de szépet nem. Lehet jönni nekem, hogy ez szép, az szép, ez szubjektív...
Nincs semmi gond, teljességgel megértem, amit írtál, és jogos is, de kétkártyásan nincs olyan. Úgyhogy kompromisszumot kell kötni.
Nem Te kérdezted az S3-at, hanem onnan robbant ki, hogy S3-at akar cserélni kínaira, ami legalább olyat csinál... Erre írtam , hogy nincs...
-
ggg1
aktív tag
válasz
fateless #67283 üzenetére
Hát igen, az biztos, hogy konkrét összehasonlító mérések nélkül nem lehet objektív összehasonlítást tenni akkuk között, és nem lehet következtetést levonni, hogy az az adott gép azzal mennyit működik. Ha viszont egy típusról valaki nem tud konkrétumot, akkor csak abból lehet kiindulni, amit ráírnak, jobb híján (!) ez pedig orientáló szempont.
-
-
fa4hu
őstag
válasz
fateless #66090 üzenetére
Kíváncsi vagyok mit válaszol az eladó, mert írtam neki, hogy nekem sürgősen szükségem lenne a telefonra, az SG pedig változó sebességgel szállító forma (plusz még a vámolás egyre elhúzódó ideje).
Nálam sajnos 5 nap után sem látszódott a rendszerben a TN. Attól, hogy leég egy raktár, a máshonnan működtetett informatikai rendszer használható marad, látszania kell, amit oda berögzítettek, max. nem mozdul a csomag. A rendszerből eltűnni csak szándékos törléssel fog, azaz ha csalna a DHL.
(Nem kötözködésképpen írtam, de én úgy érzem, hogy az eladó nem volt korrekt. Írta volna azt, hogy a DHL eleve nem vette át a csomagot, nem pedig kamuzott volna 5 napig.)
-
fa4hu
őstag
válasz
fateless #66086 üzenetére
Ha átadták volna DHL-nek a csomagot (ahogy az eladó állítja), akkor az eladó által megadott TN élt volna a DHL rendszerében. Az eladó szerint a DHL meg vissza is küldte részére a csomagot (aminek megint nyomának kellene lennie). Azt nem feltételezem, hogy a DHL hazudik. Az is érdekes, hogy ezt a visszaküldést csak többszöri írogatás után tudták közölni.
-
-
gg72
veterán
válasz
fateless #64527 üzenetére
Kösz a tippeket.
A Xiacoai-al leginkább az volt a problémája, hogy az neki már nagyon kínai... Én hiába mondtam, hogy a Zopo ugyanannyira az, meg az X9S formája szebb is (ill. a 4.7 kijelzőhöz képest kicsi készülék), de hát ez van. Ha rajtam múlna, akkor már választottam volna (magamnak valszeg egy Lenovo S650-öt), neki pedig a mérete miatt egy X9S-t.
A Faea F1 nagyon szép, de az 512MB RAM és a magyar nyelv hiánya miatt kiesik sajnos. -
axlfsi
veterán
-
Sanyesz.
őstag
válasz
fateless #64471 üzenetére
A Zopo még megfizető áron és számomra kezelhető méretben jön ki. Az akku (fix, mint P780-ban?) is végre elfogadható méretű. Első blikkre szimpatikus.
Egy NFC chipet még el tudtam volna képzelni benne.
Nagyon hasonló a konfiguráció a THL T100s-hez, de abban tényleg van NFC.
Az Umi már nagyon húzós. -
kmarci25
veterán
válasz
fateless #63364 üzenetére
Köszi! Remélem jönnek még vélemények, pont ilyesmit vártam!
Igazából félig az iOcean-t már el is vetettem. A Hongmi és a V3 között 10000 forinton belül van a különbség (az iOcean sem sokkal olcsóbb), így azt még vállalnám. A V3 topikban az akksiról olvastam, hogy vannak vele problémák, hirtelen merülések, pontatlan kijelzés. A Hongmi szoftvere nekem is erősebbnek tűnik, de a V3-nak meg nagyon tetszik a formája, és hát igen az NFC is szimpatikus.
Valaki még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest